- Μελη online: 8
- Σύνολο μελών: 15837
- Τελ. μέλος: ruthcriysBsm
- Θέματα στο forum: 38284
- Μηνύματα στο forum: 608345
Όλοι οι χρήστες
Steel Diver
Αρχική » Nintendo 3DS » Reviews » Steel Diver
Συντάκτης: Γιάννης Σκουλουδάκης
Μάι 12, 2011 10:58
Πιάσαμε πάτο καπετάνιε…
Περιεχόμενα
To Nintendo 3DS κλείνει αισίως σε λίγες μέρες δύο μήνες ζωής και όλοι οι χρήστες του αναζητούν απεγνωσμένα έναν τίτλο που να κάνει «απόσβεση» στα χρήματα που διέθεσαν για τη νέα φορητή κονσόλα. της Nintendo Το Steel Diver έφτασε στα χέρια μας με τις καλύτερες περγαμηνές σχετικά με το «ποιόν» του. Και όντως, ο τίτλος αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς είναι αρκετά διασκεδαστικός, εκμεταλλευόμενος πολύ καλά τις δυνατότητες που προσφέρει το 3DS. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, που καταστρέφει τη συνολική εμπειρία. Αυτό το πρόβλημα είναι η διάρκειά του. Το παιχνίδι μετά δυσκολίας κρατάει πάνω από δύο με τρεις ώρες, κάτι που προφανώς το ρίχνει στον Καιάδα. Αλλά ας τα δούμε όλα λίγο αναλυτικότερα.
The Hunt for Red October; Μπά, κάτι πιο απλό
Το Steel Diver είναι ένας απολύτως γραμμικός τίτλος και το πολύ αργό και επαναλαμβανόμενο gameplay μπορεί να κάνει τον παίκτη να βαρεθεί σύντομα. Ξεκινάμε όλες τις πίστες έχοντας ως στόχο την απέναντι πλευρά του χάρτη, περνώντας μέσα από στενά περάσματα και πολλά εχθρικά σκάφη, έχοντας για αντίπαλό μας τν χρόνο- και σε δύο πίστες, ένα boss που μας περιμένει στο τελευταίο μέρος του χάρτη.
Στο παιχνίδι της Nintendo θα πρέπει να φέρουμε εις πέρας διάφορες αποστολές, διαλέγοντας ανάμεσα σε τρία υποβρύχια. Το ένα μπορεί να κινηθεί γρήγορα στο χώρο, το μεσαίας κλάσης υποβρύχιο είναι πιο ισορροπημένο ανάμεσα στην ευκινησία και τη δύναμη πυρός και, τέλος, το τελευταίο υποβρύχιο είναι το «τανκ» των θαλασσών. Κάτι που σημαίνει τεράστιο εκτόπισμα, μεγάλες αντοχές, αλλά ελάχιστη ευκινησία. Αυτό σημαίνει ότι αναλόγως τα «κέφια» του παίκτη και τη στρατηγική που επιθυμεί να ακολουθήσει, ο τρόπος χρήσης του υποβρυχίου διαφέρει.
Ο χειρισμός είναι εύκολος και άμεσος χρησιμοποιώντας την κάτω οθόνη αφής. Δε χρησιμοποιούμε καθόλου τα πλήκτρα, καθώς αυτό θα μας έδινε το συναίσθημα ότι κλέβουμε και δε θα προσέδιδε την αίσθηση ρεαλισμού που τόσο καλά εφαρμόζεται χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αφής. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη χρήση των οργάνων που βλέπουμε στην κάτω οθόνη αν δε θέλουμε να καταστρέψουμε το υποβρύχιό μας είτε από πρόσκρουση στον βυθό, είτε από κάποιο εχθρικό πλοίο.
Αυτό το γεγονός συμβάλλει σημαντικά στον αργό ρυθμό του gameplay καθώς θα σταματάμε πολύ συχνά το υποβρύχιο, προκειμένου να σκεφτούμε τρόπους διαφυγής. Η οθόνη του παιχνιδιού διαθέτει επίσης δύο μπάρες που αν φτάσουν στο «μηδέν» αυτομάτως χάνουμε. Η μία αφορά τη "ζωή" του υποβρυχίου, η οποία επηρεάζεται από το κατά πόσο θα διατηρούμε ασφαλές το σκάφος μας από προσκρούσεις και εχθρικά πυρά, και η άλλη αφορά στο οξυγόνο, το οποίο μειώνεται όσο πιο πολύ παραμένουμε στο βυθό. Και οι δύο μπάρες επανέρχονται στο μέγιστο όταν βρεθούμε στην επιφάνεια.
Τεχνολογία και 3D
Όσον αφορά τα γραφικά, σε γενικές γραμμές είναι πολύ όμορφα. Ο σχεδιασμός του βυθού, των υποβρυχίων, των εχθρών και γενικότερα οποιουδήποτε αντικειμένου «κυκλοφορεί» κάτω ή πάνω από την επιφάνεια του νερού, αφήνει μια ευχάριστη «γεύση» με τη λεπτομέρεια και την «ζωντάνια» του.
Ο σχεδιασμός όμως των επιπέδων είναι κάκιστος καθώς θα παρακολουθούμε τα ίδια και τα ίδια, με ελάχιστες δόσεις πρωτοτυπίας (όπως το επίπεδο με το υποθαλάσσιο ηφαίστειο) να μας ξυπνούν από το λήθαργο της επαναλάηψης ανά διαστήματα. Στα του ηχητικού τομέα τα πράγματα συνεχίζουν να μην απογοητεύουν, διότι θα ακούμε την «ζωή» του βυθού και τα εφέ των συγκρούσεων ή των ρηγμάτων στο κέλυφος με εντυπωσιακή, surround κωδικοποίηση που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Σχετικά με την τεχνολογία 3D και εδώ τα πράγματα διατηρούν τον πήχη ψηλά. Το θέμα του παιχνιδιού από μόνο του αναγκάζει τους σχεδιαστές να προσδώσουν ένα καλό τρισδιάστατο αποτέλεσμα και όντως, τα κατάφεραν αρκετά καλά.

Ταυτότητα
Latest reviews

Σχόλια Χρηστών ( 19 )
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να συνδεθείς
COTSIOS1993 - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
δηλαδή απ ότι κατάλαβα ήταν ένα πείραμα για την κονσόλα και όχι ένας full τίτλος. Αυτό προδίδει και η διάρκεια αλλά και ο σχεδιασμός του.. Μόνο και μόνο για το χειρισμό είναι παιχνίδι που αξίζει να βάλουν τα καταστήματα ως δοκιμή στα συστήματα 3ds για τον κόσμο, αλλά για αγορά με τίποτα..
fidelos - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
tha protina h nintendo na to dwsei dwrean me thn anavathmisi...
saturn 32 - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Περιμενα πιο πολλα απο αυτον τον τιτλο ,αλλα τελικα δεεεεεν και παλι,ιδωμεν.......
kmanikas13 - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
δυστυχως μεχρ στιγμης το 3ds εχει απογοητευσει , αλλα ειναι παααααρα πολυ νωρις για να μγαλουμε συμπερασμα .
Deathracer2009 - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Captain, μπαζουμε νερα απο παντου........
Απο τον Ιουνιο και μετα ερχονται οι παιχνιδαρες για το 3DS.
andreas84gr - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Ρε παιδια απ οτι ειδα μεχρι τωρα απο το 3ds που το δοκιμασα μου φαινετε οτι το 3D εφε του ειναι καπως ψευτικο. ενοοω οτι σου δινει μονο μια αισθηση βαθους απλα, δεν πεταγονται εξω απο τιην οθονη για παραδειγμα , οπως συμβαινει με τα 3D γυαλια καταλαβενεται τι λεω.σε δυο παιχνιδια πυ δοκιμα αυτο γινεται κ απ οτι βλεπω κ στο review αυτο απλα το ιδιο.τα 3D γυαλια δηλαδη σου δινουν μια ποιο ολοκληρομενη αισθηηση .το ειχα ψαξει κ στο internet το θεμα αυτο κ συμφονουσαν σε αυτο απλα λεγανε οτι ακομα δεν υπαρχουν παιχνιδια να το διξει αυτο,ενω το υποστιριζει το ολικο εφε.παντος καποια στιγμη θα το παρω θα βγουν τελεια games οπως κ να εχει.
probato - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Σούζα το υποβρυχιάκι...!!!!
ASUS85 - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Μούφα...Έ φαινόταν κιόλας...
TheMastas - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Σαν ιδέα και οπτικά είναι καλό αλλά δυστυχώς απαράδεκτη μια τέτοια διάρκεια, ούτε mini games δεν διαρκούνε δηλαδή τόσο σαν να πας στο σινεμά να δεις μια ταινία επιτρέπεται αυτό όταν δίνεις τόσα χρήματα για το game ? άσε που ,απο οτι φαίνεται, ακόμα και σε αυτήν την ελάχιστη διάρκεια κάπου καταντάει βαρετό γιατί είναι αργό αλλά και ιδιαίτερα απλοικό.
(θυμάμαι και οτι κάποιος παλαιά όταν "ήντουναν" είχε hypar-ιστεί και απο αυτό το παιχνίδι)
Senzo - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
exw thn entiposi oti h konsola bgike pio nwris apo oti tha eprepe. kai poloi titloi den uparxoun akoma, k to market akoma den einai energo. kai isws giayto piesan to game na kikloforisei me mikri diarkia gia na einai konta sto lansarisma toy 3ds
s_a_s_u_k_e - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
αν επιασε και ο Σκουλου 3ds την κατσαμε τη βαρκα
περιμενω εν αγωνια το review σου για το mercenaries...(σκεψου θα εχει και demo απο revelations)...
τα εχουμε ξαναπει αλλωστε λιγοι τιτλοι εκαναν τη διαφορα σε αυτη τη κονσολα και πιστευω θα δουμε αρκετα τετοια οπως αυτο που εκανες review...
RooF - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Κριμα και μου αρεσε οταν το ειδα στο event.....
Οταν πεσει η τιμη του θα το παρω αλλα τοσα χρηματα δεν θα δωσω.
aragorn2 - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Ναι ρε Λουκ εγώ να δεις πόσο αγωνιώ. Θα βγει και μετά την εξεταστική οπότε θα μπορώ να το θάψ...παίξω με την ησυχία μου
NikeFerrari - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Όταν και αν το βγω 10Ε και κάτω, θα το πάρω.
KTI 23 - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
σιγουρα δεν αξιζει με ΤΙΠΟΤΑ την τιμη του...πολυ βαρετο,αργο παιχνιδι με την μικροτερη ισως διαρκεια τιτλου!?....αν το προσεχαν περισσοτερο ισως να αξιζε αλλα πιστευω θα μπορουσε να ειναι downloadable τιτλος απο το e -shop του 3DS...
Volgana - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Ντρόπη!!! Απορώ με τις εταιρίες... δεν καταλαβαίνουν τι βγάζουν; Υπάρχει κάποιος που να παίξει το παινχίδι και να δει τι λαλακία έκαναν; Τι διάρκεια είναι αυτή;... αν είναι να κρατάει τόσο καλύτερα να βλέπω το βυθό στο Screen saver των Windows
DarthAltair - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Αν το βρω για 5 ευρώ θα το πάρω,αλλιώς θα το νοικιάσω,από περιέργεια και μόνο.
Kostikos44 - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Κρίμα και σκευτόμουν να το αγοράσω.....
assassin - πριν από 2 χρόνια και 1 μήνα
Αυτο το παιχνιδι εχει σπασει 2 ρεκορ
πρωτον εχει την μικροτερη διαρκεια
Δευτερον δεν θα το αγορασει ο NIKE