James Cameron's Avatar

Αρχική » Xbox 360 » Previews » James Cameron's Avatar

User's Avatar
Συντάκτης: Μιχάλης Τέγος
Οκτ 21, 2009 10:10

Η σωτηρία των movie-based games στα χέρια μας;

Είναι πια γνωστή (και πονεμένη!) υπόθεση η μεταφορά κινηματογραφικών επιτυχιών σε μορφή videogames. Προϊόντα που ανακοινώνονται υπερβολικά κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στην οποία βασίζονται, και που συνήθως έχουν κατασκευαστεί με ρυθμούς αγώνα 100 μέτρων με αντίπαλο το ρολόι ώστε να προλάβουν να κυκλοφορήσουν σε αυτή ακριβώς την ημερομηνία. Έτσι, καταλήγουμε σε δύο εξίσου απέλπιδες πιθανότητες: ή ένα τελείως τυποποιημένο παιχνίδι χωρίς ίχνος καινοτομίας, original σκέψης και ψυχής που προορίζεται να ξεχαστεί μέχρι να φύγει η ταινία από τις αίθουσες, ή μια προσπάθεια για κάτι ποιοτικό με υποψίες ιδεών που θα μπορούσαν να είναι ενδιαφέρουσες και με ένα μεράκι-φάντασμα να κυκλοφορεί μέσα στα textures και στα μοντέλα του παιχνιδιού, όπου όμως δε δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος ώστε αυτά τα στοιχεία να συνθέσουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το κλίμα, η ανακοίνωση της Ubisoft ότι ετοιμάζει ένα videogame που βασίζεται στο πολυαναμενόμενο Avatar του πρωτοπόρου σκηνοθέτη James Cameron, δεν είναι ένα νέο που θα μπορούσε να μας γεμίσει με αισιοδοξία. Ωστόσο, η Ubisoft ισχυρίζεται πως το Avatar: The Game δε θα είναι ένα τυπικό movie adaptation, και η κατασκευή του δεν υπάγεται στη συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθείται σ’αυτές τις περιπτώσεις. Τέτοια λόγια βέβαια έχουμε ακούσει πολλές φορές από studio που θέλουν να πουλήσουν ένα προϊόν. Όμως από την άλλη, κι ο James Cameron δεν είναι ένας συνηθισμένος σκηνοθέτης.

Επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς της Ubisoft, ο Cameron ενδιαφέρθηκε από την αρχή για την ανάπτυξη του παιχνιδιού, η οποία ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με τα γυρίσματα της ταινίας. Δηλώνοντας πως ενδιαφερόταν εξίσου για τη διάσταση που θα μπορούσε να προσθέσει ένα παιχνίδι στην ιστορία που ήθελε να αφηγηθεί, ο σκηνοθέτης άφησε τους developers της Ubisoft να δημιουργήσουν το παιχνίδι σύμφωνα με τα κριτήρια που θεωρούσαν αυτοί καλύτερα, παρεμβαίνοντας μόνο στους τρόπους με τους οποίους το παιχνίδι θα συνδέεται με την ταινία (η ιστορία του παιχνιδιού θα είναι prequel της ταινίας και θα αποτελεί ένα είδος προετοιμασίας για τα γεγονότα που θα δούμε σε αυτή). Με τον τρόπο αυτό, ο Cameron και η Ubisoft ελπίζουν πως δημιούργησαν έναν τίτλο ο οποίος θα μπορεί να σταθεί τόσο στα δικά του πόδια, όσο και δίπλα στην ταινία με την οποία συνδέεται.

Η ιστορία της ταινίας και του παιχνιδιού τοποθετείται στον πλανήτη Pandora (δημοφιλές όνομα πλανήτη αυτό τελευταία!), όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να στήσουν επιχειρήσεις εξόρυξης των φυσικών πόρων που διαθέτει. Το παιχνίδι ξεκινά χρόνια πριν την ταινία, εξιστορώντας τις πρώτες προσπάθειες της ανθρωπότητας να εδραιώσει την παρουσία της εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι μας πρόλαβαν άλλοι, καθώς ο πλανήτης κατοικείται από μια ιθαγενή φυλή νοημόνων πλασμάτων, των Na’vi, που δεν έχουν καμία διάθεση να αφήσουν το σπίτι τους να γίνει βιομηχανική περιοχή των ανθρώπων. Δεν θα πάρετε και βραβείο αν μαντέψετε τη συνέχεια: πόλεμος.

Παίζοντας το Avatar: The Game, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα στις ανθρώπινες δυνάμεις και στους Na’vi. Ξεκινώντας με την πλευρά των ανθρώπων στο demo που δοκιμάσαμε, βλέπουμε ένα shooter τρίτου προσώπου που θα φανεί πολύ γνώριμο σε όσους έχουν παίξει πάνω από ένα παιχνίδι στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο χειρισμός με το χειριστήριο του Xbox 360 είναι απόλυτα λειτουργικός και δεν επιφυλάσσει κάποια ιδιαίτερη καινοτομία, αλλά ούτε και κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Εντύπωση κάνουν κάποιες ειδικές ικανότητες του space marine μας οι οποίες ενεργοποιούνται με το πάτημα του LB και κάποιο από τα face buttons, και περιλαμβάνουν μία ικανότητα καμουφλάζ και την κλήση αεροπορικής υποστήριξης.

Οι εχθροί που έχουμε να αντιμετωπίσουμε περιορίζονται στην πανίδα της Pandora, με κάποια παράξενα τετράποδα όντα, ορισμένα εχθρικά φυτά και το αποκορύφωμα στο demo, έναν τεράστιο δεινόσαυρο με κεφάλι σε σχήμα σφυριού. Τα όπλα μας (assault rifles, shotguns, φλογοβόλα, κλπ.) δεν παρουσιάζουν κάποιο ξεχωριστό ενδιαφέρον, όμως υπάρχει η δυνατότητα να οδηγήσουμε ορισμένα από τα mechs που θα δούμε και στην ταινία, αλλά και άλλα οχήματα όπως το ελικόπτερο με το οποίο ξεκινάμε. Η δράση είναι γρήγορη και σε γενικές γραμμές καλοστημένη, προσφέροντας μια αρκετά τυπική εμπειρία shooter, αν και όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

braveheart - πριν από 9 μήνες και 12 ημέρες

Αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, ειδικά για το είδος στο οποίο ανήκει. Σίγουρα θα το δοκιμάσω.

majorfox - πριν από 9 μήνες και 12 ημέρες

Αγορα μαζι με το blu-ray της ταινιας

engel85 - πριν από 9 μήνες και 12 ημέρες

Το 3D στις κονσόλες πως θα υλοποιείται; Θα γίνεται χρήση γυαλιών με χρωματικά φίλτρα (μπλε-κόκκινο ) ή θα απαιτείται χρήση 3D τηλεοράσεων για τις οποίες δεν έχουν παγιωθεί ακόμα καθολικές προδιαγραφές.

TheMastas - πριν από 9 μήνες και 12 ημέρες

Ενδιαφέρων αλήθεια η στερεοσκοπική 3D τεχνολογία πως θα παίζει ?

CitizenMac - πριν από 9 μήνες και 11 ημέρες

Η εν λόγω τεχνολογία θα χρειάζεται οθόνη με τη δυνατότητα προβολής 3D εικόνας. Οι συγκεκριμένες οθόνες και τηλεοράσεις έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να βγαίνουν στην αγορά, όμως το κόστος τους προς το παρόν είναι μάλλον απαγορευτικό, κι έτσι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μείνει σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτη στο άμεσο μέλλον. Όταν όμως γίνουν πιο προσιτές οι τιμές, πιθανότατα θα έχουμε ένα άλμα ανάλογο με το πέρασμα στο HD.

MeEdIC - πριν από 9 μήνες και 10 ημέρες

Gameplay wise, μου θυμίζει έντονα Lost Planet 2. Όχι ότι αυτό είναι κάτι το αρνητικό βέβαια. :) Σίγουρα θα το δοκιμάσω, και μάλιστα, ένα combo ταινίας και παιχνιδιού όπως λέει ο Majorfox, ακούγεται ιδιαίτερα δελεαστικό.

DevilBringer - πριν από 9 μήνες και 1 ημέρα

Rent only

bazelakis - πριν από 7 μήνες και 16 ημέρες

το παιχνιδι πρεπει να ειναι ολα τα λεφτα

assassin - πριν από 7 μήνες και 14 ημέρες

paixnidara kai exei kai grafika tis dunion kai omws den pisteyw na kanei epityxia giati polla katebata paixnidia epesan kai den kserw pos 8a ta agorasw kai to 2010 erxonta akoma perssotera . meta sou leei oikonomikh krisi

quantic - πριν από 6 μήνες και 25 ημέρες

Δεν θα το αγοράσω,δεν είναι μονο τα γραφικά που κάνουν τη διαφορά σ'ένα παιχνίδι του είδους του...rent only

osfialgitis - πριν από 6 μήνες και 22 ημέρες

ego pantos ta lefta ta eklaxa me to sikgekrimeno paixnidi.

zikezoos - πριν από 6 μήνες και 20 ημέρες

ισως να το αγορασω, κυριως ομως επειδη προκειται για ενα παιχνιδι βασισμενο σε μια καταπληκτικη ταινια! αν και οπτικα απο το video που ειδα δεν ειναι και τοσο ασχημο...

akis77 - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες

πολυ βαρετο παιχνδι το παρατησα στη μεση pac man και παλι pac man.
αν και καινουργιος στο χωρο μου θυμισε μοθ φανηκε πως δεεεννν....

akis77 - πριν από 6 μήνες και 18 ημέρες

πολυ κλαμα οσφιαλγιτι πολθ κλαμα...

Κλεισιμο <-- --> Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια στο πληκτρολόγιο για να μετακινηθείτε μεταξύ των εικόνων

gameover Ταυτότητα

James Cameron's Avatar
  • 720p  1080i  1080p  Dolby Digital 5.1 
  • 1-16
  • 12+
  • Action
  • Ubisoft
  • Ubisoft
  • CD Media
  • 2009-12-04
  • Επίσημο Site
  • PlayStation 3, PC, Wii

gameover Χρήστες που το θέλουν

gameover Latest news

GameOver webcast
GameOver webcast
Το αποχαιρετιστήριο, "καλοκαιρινό" μας webcast, ζωντανά, 29/7 στις 15:00 (27 σχόλια)
Επιδίκαση $28 εκ. υπέρ του R. Garriott
Επιδίκαση $28 εκ. υπέρ του R. Garriott
Χαμένη της υπόθεσης η NCSoft (5 σχόλια)
Ειδική έκδοση για το Birth by Sleep
Θα περιέχει δύο art prints και artbook 48 σελίδων (11 σχόλια)
Ημερομηνία διάθεσης για το Worms Reloaded
Θα κυκλοφορήσει μέσω Steam στις 26 Αυγούστου  (7 σχόλια)
Απώλειες για τη Nintendo
Που οφείλονται στην πτώση πωλήσεων του software (10 σχόλια)
Ανακοινώθηκε το Ferrari The Race Experience
Το οποίο θα κυκλοφορήσει για Wii και PS3 μέσω PSN (3 σχόλια)
Πτώση κερδών για την Capcom
Σχεδόν κατά το ήμισυ σε σχέση με την περσινή περίοδο (19 σχόλια)
Multiplayer για το HAWX 2
Ενώ το παιχνίδι θα υποστηρίζει co-op με 4 παίκτες σε όλα τα modes (3 σχόλια)
Ανακοινώθηκε το Project: MyWorld
Ένας φιλόδοξος τίτλος που προσπαθεί να συνδυάσει το social με το παραδοσιακό gaming (5 σχόλια)
Και στο DS το Call of Duty: Black Ops
Με την n-Space να έχει αναλάβει την ανάπτυξή του  (10 σχόλια)
Στα 38.1 εκ. οι παγκόσμιες πωλήσεις του PS3
Μόνο 3.6 εκ. πίσω από αυτές του Xbox 360 (62 σχόλια)
Καθυστερεί το SOCOM 4
Αναμένεται πλέον να κυκλοφορήσει το 2011 (10 σχόλια)
Περισσότερα News

gameover Latest reviews

Limbo

Μακάβριο, ατμοσφαιρικό, μαγευτικό, αριστουργηματικό…  (43 σχόλια)

15 Days
Ιούλ 28, 2010 | 13 σχόλια
Crash Time 3
Ιούλ 19, 2010 | 7 σχόλια
All Points Bulletin
Ιούλ 16, 2010 | 13 σχόλια

Περισσότερα Reviews