Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές της σειράς.

Η σειρά Resident Evil σίγουρα δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, πόσο μάλλον μετά το πρόσφατο review μας για το ολόφρεσκο Resident Evil 7. Κάπου εκεί στα μακρινά 90s, τότε που ο γράφων έκανε τα πρώτα δειλά βήματα στο προαύλιο του Γυμνασίου, ένα σκυλί πετάχτηκε μέσα από ένα τζάμι και άλλαξε τα δεδομένα της gaming βιομηχανίας. Αγκαλιάζοντας το concept του Alone in the Dark από το PC, κάνοντάς το πιο action και φέρνοντάς το στο πιο ευρύ κοινό των κονσολών, η Capcom κατάφερε στην ουσία να κάνει δημοφιλές το είδος των survival horror παιχνιδιών. Άγχος, αγωνία, μελέτη, στρατηγική, σκέψη, όλα ήταν απαραίτητα για ένα νεανία σαν τον υπογράφοντα έτσι ώστε να καταφέρει στα τέλη των 90s να μη σπάσει το PS1 στα δύο και να μην επιστρέψει σε εποχές βρεξίματος των σεντονιών.

Με τα χρόνια η σειρά εξελίχθηκε, μεταλλάχθηκε, πειραματίστηκε, έζησε στιγμές δόξας αλλά και απόλυτης καταστροφής, όμως το όνομά της παρέμενε δυνατό στα μάτια των παικτών, που μέσα από κιάλια νοσταλγίας, ήλπιζαν στη δυναμική αναβίωσή της. Το αν το κατάφερε αυτό επιτέλους με το RE7 είναι μια μεγάλη συζήτηση, στην οποία μάλλον ποτέ δε θα συμφωνήσουν όλοι. Εμείς την άποψή μας πάντως την είπαμε. Με το RE7, λοιπόν, να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη κορυφή των charts και να τρομάζει μια νέα γενιά παικτών (και την πλιά γενιά παικτών τρομάζει, όσο και αν το παίζουν άντρακλες!), σκεφτήκαμε πως αυτή είναι μια πολύ ωραία στιγμή να ξαναθυμηθούμε τα highlights της σειράς.

resident evil

Έχοντας κάνει διάφορα retrospectives και αφιερώματα το τελευταίο διάστημα, αυτή τη φορά ήρθε η ώρα να πέσουμε στα δύσκολα και να επιχειρήσουμε να βάλουμε σε σειρά τα καλύτερα παιχνίδια της σειράς Resident Evil. Το ερώτημα ήταν, όπως σε κάθε top 10, το πώς κρίνεις ακριβώς το καλύτερο παιχνίδι σε μια σειρά; Τα παιχνίδια που πρεσβεύουν καλύτερα το gameplay του Resident Evil; Αυτά που ακολούθησαν καλύτερα την ιστορία του; Αυτά με το πιο ομαλό και ευχάριστο gameplay; Αυτά που αγάπησες εσύ προσωπικά πάνω απ' όλα; Ο υπογράφων ομολογεί πως κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπος με αυτά τα ερωτήματα, δεν ξέρει πώς να αντιδράσει.

Προσπαθείς να τα δεις τα πράγματα σφαιρικά, να είσαι αντικειμενικός, αλλά ταυτόχρονα να μην αγνοείς τους ήχους χτισίματος της γκιλοτίνας στην αυλή του GameOver, όπου φτιάχνουν καρτερικά οι φίλτατοι συντάκτες αν τολμήσεις να μην τοποθετήσεις στην κορυφή το αγαπημένο τους παιχνίδι. Αλλά βρε παιδιά, δε γίνεται. Ό,τι και να πούμε, κάθε review και κάθε λίστα είναι 100% υποκειμενική, κομμένη και ραμένη στα γούστα του εκάστοτε συντάκτη. Οπότε, είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι ότι θα... χυθεί αίμα και πως ορισμένοι θα αντιδράσουν. Δεν πειράζει, έχουμε γερό stock σε green herbs και έχουμε κάνει unlock το grenade launcher με unlimited ammo. Κοπιάστε!


Θέση 10+ - Resident Evil 6 (πρώτη κυκλοφορία 2012, PS3/ Xbox360/ PC)

Το παιχνίδι που σχεδόν σκότωσε το franchise στην καρδιά των οπαδών της σειράς. Προφανώς δεν είναι ό,τι χειρότερο έχει δείξει η σειρά (Mercenaries και λοιπά spin offs, εσάς κοιτάμε) αλλά εδώ είχαμε να κάνουμε με ένα κεντρικό, αριθμημένο παιχνίδι, που σήκωνε στις πλάτες του ένα μεγάλο βάρος, ειδικά μετά τη χλιαρή υποδοχή που δέχθηκε το "5". Οι πωλήσεις του ήταν πολύ υψηλές, βέβαια, χάρη στο όνομα, αλλά και τον καθολικά action χαρακτήρα του, και για να λέμε και την αλήθεια είχε και κάποιες μικρές στιγμές που είχαν ενδιαφέρον (στο κομμάτι του Leon κυρίως) και κάποιες καλές ιδέες στο gameplay, ενώ υπάρχουν ακόμα και φανατικοί παίκτες της σειράς που το αγαπούν. Αλλά σε ένα τόσο μεγάλο franchise είναι με διαφορά το πιο αδύναμο από τα μεγάλα της όπλα και θα είναι σχετικά εύκολο να εξαφανιστεί από κάθε top 10 λίστα μόλις βγει το RE8. 


Θέση 10 - Resident Evil: The Umbrella Chronicles (πρώτη κυκλοφορία 2007, Wii)

Ποιος είπε πως όλα τα spin offs είναι κακά; Μπορεί να μην είναι ένα “κλασικό” Resident Evil, αλλά το Umbrella Chronicles είναι με διαφορά το καλύτερο από τα lightgun/ on-rails shooter παιχνίδια της σειράς. Είχε μια σχετικά ενδιαφέρουσα ιστορία, που μας ξαναγύριζε πίσω στην Umbrella, είχε παλιομοδίτικη ατμόσφαιρα και, αν μη τη άλλο, ήταν διασκεδαστικό, πολύπλευρο και καλοστημένο. Ένας διαφορετικός φόρος τιμής στη σειρά, βασισμένο πιο πολύ στα πρότυπα των arcade shooting games της δεκαετίας του 90.


Θέση 9 - Resident Evil 5 (πρώτη κυκλοφορία 2009, PS3/ Xbox 360/ PC)

Μετά τον πανικό, τις μαζικές αυτοκτονίες και τις παρελάσεις γύρω από το Resident Evil 4, ήταν 1000% σίγουρο πως τίποτα δε θα μπορούσε να σταθεί απέναντί του στα μάτια του κοινού. Λίγο το ότι το παιχνίδι εξελισσόταν κατά το ήμισυ έξω, στο λιοπύρι, λίγο πως κάθε ελπίδα για zombies και Umbrella χάθηκε, λίγο το ότι ήταν ακόμα πιο action, ε, το Resident Evil 5 δεν είχε καμία ελπίδα απέναντι στην αντίδραση του θυμωμένου όχλου. Η ατμόσφαιρα ήταν ολότελα απούσα, τρόμος απλά δεν υφίστατο και η ιστορία είχε πλέον αρχίσει να χτυπά επίπεδα που έκανε τα παλαιότερα παιχνίδια να είναι υποψήφια για όσκαρ. Παρόλα αυτά, αν δε το δει κανείς σαν ένα Resident Evil αλλά ως αυτόνομο παιχνίδι δράσης, είναι αρκετά διασκεδαστικό. Οι μηχανισμοί του δουλεύουν αρκετά καλά, η δράση έχει πολύ καλό ρυθμό και, το κυριότερο, το split screen Co-op του είναι από τα καλύτερα της προηγούμενης γενιάς.


Θέση 8 - Resident Evil Zero (πρώτη κυκλοφορία 2002, GameCube)

Το RE Zero είναι ένα περίεργο φρούτο για να αξιολογήσει κανείς. Κυκλοφόρησε αρχικά στο GameCube, μόλις λίγους μήνες μετά το εξαιρετικό remake του RE1, και ενώ επωφελήθηκε από το hype και την ανανεωμένη δημοσιότητα της σειράς, ταυτόχρονα βρέθηκε σε απευθείας σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι και για πολλούς δε μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η ιστορία του ως prequel του πρώτου είχε αρκετό ενδιαφέρον, τα γραφικά του ήταν εκπληκτικά και η ατμόσφαιρα που προσέφερε ήταν μία από τις καλύτερες και ισχυρότερες της σειράς. Όμως, η αφαίρεση των chests και η περίεργη εναλλαγή ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες ήταν σημεία που ενόχλησαν κάποιους παίκτες, ενώ το γεγονός ότι είχε πάλι tank controls και σχετικά στατικές κάμερες, σε μια περίοδο που όλοι ακολουθούσαν τα πρότυπα του Devil May Cry, έφερε αρκετή γκρίνια για απαρχαιωμένο gameplay, κάτι που οδήγησε την Capcom στις ριζικές αλλαγές που είδαμε στα επόμενα παιχνίδια της. Ό,τι και να πούμε, ήταν το τελευταίο πραγματικό/ κλασικό/ παραδοσιακό Resident Evil, καθώς από εκεί και πέρα η σειρά πήρε έναν αρκετά διαφορετικό δρόμο.


Θέση 7 - Resident Evil: Revelations (πρώτη κυκλοφορία 2012, 3DS)

Και πάνω που όλες οι ελπίδες για ένα hardcore, survival RE είχαν αρχίσει να εξατμίζονται, μια μικρή ομάδα της Capcom κατάφερε να κάνει ένα αδιανόητο "κάρφωμα" και να δώσει το καλύτερο παιχνίδι της σειράς εδώ και πολλά χρόνια. Σκληρό, βρώμικο, τρομακτικό και. πάνω απ' όλα, survival, το πρώτο Revelations κατάφερε σε μια αδύναμη κονσόλα όπως το 3DS να παραδώσει μαθήματα gameplay και ταυτόχρονα να αποδείξει πως ορισμένοι retro μηχανισμοί και στοιχεία, όχι μόνο μπορούν να δουλέψουν και σήμερα, αλλά πως έχουν και μεγάλη αποδοχή. Κρίμα που το Revelations 2 δεν πλησίασε το επίπεδό του.


Θέση 6 - Resident Evil 3 (πρώτη κυκλοφορία 1999, PlayStation)

Μετά τα αριστουργήματα που ήταν τα RE1 και RE2, η κυκλοφορία του RE3 μόλις ένα χρόνο μετά ήταν μάλλον αναπάντεχη. Και για να πούμε την αλήθεια, η βιασύνη φαινόταν σε πολλά σημεία. Κάτι η ιστορία του, που χωρούσε σε μία παράγραφο, κάτι το ότι οι περιοχές ήταν σαν χαρτόκουτα και αρκετά επαναλαμβανόμενες, προσθέστε και το ότι ερχόταν αμέσως μετά την τεράστια αναβάθμιση που είχαμε δει στο RE2, ήταν επόμενο πως το Resi 3 δεν έτυχε εφάμιλλης υποδοχής. Όχι πως ήταν κακό, ίσα ίσα. Απλά ήταν ένα βιαστικό release και ήταν πασιφανές ακόμα και εκείνη την εποχή, δίχως internet και fora. Θα ήταν σε κατώτερο σημείο στη λίστα μας, αν δεν είχε τον Nemesis, ίσως τον καλύτερο εχθρό που έχει δείξει η σειρά. Σε μια εποχή που το Alien Isolation δεν υπήρχε ούτε καν ως ιδέα, το RE3 παρέδωσε έναν βασικό αντίπαλο, ο οποίος σε κυνηγούσε σε όλο το παιχνίδι και δεν ήξερες ποτέ από πού θα σου πεταχτεί και πώς/ αν θα μπορέσεις να γλιτώσεις. Ένα συνεχές άγχος, μια μόνιμη θέση στην άκρη της καρέκλας και ένα καθιερωμένο βρίσιμο κάθε φορά που ξεχνιόσουν και γινόσουν σουβλάκι στα χέρια του Nemesis.


Θέση 5 - Resident Evil 7 (πρώτη κυκλοφορία 2017, PS4/ Xbox One/ PC)

Ένα είναι το σίγουρο: το Resident Evil 7 θα είναι αντικείμενο συζήτησης στα fora και στις παρέες των gamers για πολλά, πολλά χρόνια. Καταδικασμένο πριν καν κυκλοφορήσει λόγω της απόφασης να κυκλοφορήσει με κάμερα πρώτου προσώπου, το RE7 κυκλοφόρησε προ λίγων εβδομάδων και απέδειξε, για μεγάλη μερίδα του κοινού, πως οι φόβοι ήταν αβάσιμοι. Πρόκειται για ακόμα μια αναγεννησιακή πορεία για τη σειρά, αφήνοντας πίσω της τα action μονοπάτια που έφερε το RE4 και επιστρέφοντας πίσω στα γνώριμα, survival μονοπάτια της σειράς, με μεγαλύτερη δόση horror, αλλά κρατώντας και κάποια πιο action στοιχεία, έτσι ώστε να μην ενοχλήσει το νεότερο κοινό του. Ναι, έχει τα ελαττώματα του και αυτό, τις περιέργειες και τις ελλείψεις του, αλλά είναι σίγουρα ένα "δυνατό" παιχνίδι, που καταφέρνει μετά από πολλά χρόνια να ξαναφέρει τη σειρά στο gaming προσκήνιο. Για περαιτέρω ανάλυση, δείτε το πρόσφατο review μας.


Θέση 4 - Resident Evil Code: Veronica (πρώτη κυκλοφορία 2000, Dreamcast)

System seller υπάρχουν πολλά και η κάθε κονσόλα είχε τα δικά της. Όμως ήταν πολύ δύσκολο να σταθείς μπροστά στο Dreamcast με exclusive το νέο, εντυπωσιακότατο Resident Evil και να μην κλάψεις με λυγμούς που, απλά, το πορτοφόλι σου δε σήκωνε την αγορά της. Μπορεί το παιχνίδι να κυκλοφόρησε αργότερα και στα PS2 και Gamecube, αλλά το πρώτο αυτό "χαστούκι" στο Dreamcast δύσκολα το ξεχνάς. Ερχόμενο από το 2000, τα 3D γραφικά του είναι πρώιμης εποχής και δεν έχουν γεράσει καθόλου καλά, κάνοντας την ενασχόληση με τον τίτλο αρκετά δύσκολη σήμερα. Παρόλα αυτά, παραμένει για τον υπογράφοντα -σε επίπεδα ιστορίας, ατμόσφαιρας και σκηνικών- το magnum opus της σειράς.


Θέση 3 - Resident Evil 4 (πρώτη κυκλοφορία 2005, GameCube)

Τι; Δεν βρίσκεται στην κορυφή; Ψυχραιμία παιδιά, ψυχραιμία. Ναι, το RE4 είναι ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και αποτελεί, όπως και το RE1, σταθμό όχι μόνο για τη σειρά αλλά και για τη gaming βιομηχανία. Έχοντας λάβει υπόψη της την κριτική που δέχθηκε το RE:0 σχετικά με απαρχαιωμένο gameplay, η Capcom αποφάσισε να πάρει ένα τεράστιο ρίσκο και να αλλάξει εντελώς τη σειρά, φέρνωντάς την στη νέα εποχή με ένα πιο action και cinematic "look". Ήταν το καθολικό system seller του Gamecube για κάθε gamer (για όσο είχε το exclusivity) και έκανε επίδειξη δύναμης με τα εντυπωσιακά γραφικά του. Τη θέση του στην ιστορία, όμως, την κέρδισε φέρνοντας στο ευρύ κοινό το είδος των 3rd person shooter (ναι, ούτε εδώ είναι το πρώτο, απλά είναι το πρώτο πολύ γνωστό) και δημιούργησε το είδος που σήμερα στην ουσία κυβερνάει τα videogames. Γιατί τρίτο λοιπόν; Γιατί ναι μεν ήταν εξαιρετικό ως παιχνίδι και είχε ακόμα ένα σχετικό αέρα RE, αλλά για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ήταν κυρίως action horror και όχι survival. Ναι, σίγουρα τρομάξατε σε ορισμένα σημεία, αλλά έλειπε αυτή η μοναξιά, αυτή η πάλη ενάντια σε 1-2 εχθρούς. Πάντως, επιμένουμε πως η καλύτερη έκδοσή του είναι αυτή για το Wii. Ο χειρισμός του με το Wii Remote είναι τόσο οργανικός, που έδεσε άψογα με την πρωτόγονη (για σημερινά δεδομένα πλέον) στόχευση που είχαμε δει στο GC.


Θέση 2 - Resident Evil 2 (πρώτη κυκλοφορία 1998, PlayStation)

Για πάρα πολλούς αυτό είναι το καλύτερο RE της σειράς και πιστεύουμε ότι το Resident Evil 2 διεκδικεί αυτό τον τίτλο με αξιώσεις. Όχι μόνο κατάφερε να ανταποκριθεί στο hype που είχε χτίσει το πρώτο παιχνίδι, αλλά κατάφερε να το εξελίξει σε πάρα πολλά σημεία, βελτιώνοντας το gameplay σε δραματικό επίπεδο και κάνοντας τον κάθε αντίπαλο να δείχνει σαν απροσπέλαστο τείχος. Πρόκειται για ένα από τα πιο υποδειγματικά sequel που έχει παραδώσει η βιομηχανία και έδειξε πως η Capcom δεν προσπαθούσε να κάνει απλά μια αρπαχτή. Επίσης, στην ουσία είναι υπεύθυνο για την εγκαθίδρυση των RE ως ένα μεγάλο franchise. Μοναδικό του μειονέκτημα; Οι υπόνομοι και τα γραφεία της Racoon City δεν μπορούσαν να σταθούν απέναντι στη μαγεία της Spencer Mansion.


Θέση 1 - Resident Evil (πρώτη κυκλοφορία 1996, PlayStation)

Ίσως είναι περίεργο να επιλέγουμε το πρώτο παιχνίδι της σειράς ως αυτό που θεωρούμε και το καλύτερο. Το gameplay του βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό στα επόμενα παιχνίδια, η διάρκειά του είναι αρκετά μικρή, η ιστορία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και, γενικά, μπορούμε να βρούμε διάφορα παράπονα και προβλήματα για να γκρινιάξουμε. Όμως η επιλογή μας δεν έγινε για λόγους νοσταλγίας, ούτε καν για λόγους ιστορικούς (μιας και είναι η αρχή ενός franchise και η εκτόξευση ενός είδους). Η επιλογή έγινε ξεκάθαρα για λόγους Resident Evil-ιτιδας. Μετά από τόσα παιχνίδια, το πρώτο (και φυσικά το Remake του 2002) παραμένει το πιο πιστό επεισόδιο στα δεδομένα που θέσπισε η σειρά. Survival ως το κόκκαλο, με λίγους μα παντοδύναμους εχθρούς, κορυφαία ατμόσφαιρα στο καλύτερο setting που έχει δείξει η σειρά, hardcore όσο λίγα παιχνίδια (το να το τερματίσεις δίχως απανωτά reloads ήταν αδύνατον, καθώς οι σφαίρες ήταν πιο σπάνιες και από νερό στην έρημο), το original RE παραμένει ο πρεσβευτής της σειράς του, η στάθμη με την οποία κάθε άλλο RE (αλλά και άλλα survival games) μετριούνται ακόμα και σήμερα. Hail to the king!

Αρχιτέκτων και συντηρητής ιστορικών κτιρίων κατ' επάγγελμα, μόλις πέσει η νύχτα φοράει την καμπαρντίνα του και σουρτουκεύει σε αναζήτηση μιας νέας περιπέτειας. Ταξιδιώτης και ονειροπόλος, με κλινικά κολλήματα σε Fantasy και Sci-Fi, gaming backstory από τα 80s και mantra τη φράση «η ιστορία και οι γρίφοι πάνω απ’όλα», δεν χαρίζει κάστανο σε νεοτερισμούς υπερβολικής ευκολίας. Αν είσαι adventure, RPG ή strategy, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε περάσει πολλές γλυκές νύχτες μαζί…

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Πόσα θα πληρώνατε για...
...ένα lore book του Dark Souls;
Lore Galore - Deus Ex (pt. 2)
Ολοκληρώνουμε το αφιέρωμα στη μυθολογία πίσω από τη σειρά Deus Ex.
Lore Galore - Deus Ex (pt.1)
Τα γεγονότα πριν και κατά τη διάρκεια του Human Revolution.
Αφιέρωμα - Amiga (pt.3)
Η χρυσή εποχή και το τέλος της Amiga.
Αφιέρωμα - Amiga (pt.2)
Τα 24 πιο διάσημα Amiga games.
Αφιέρωμα - Amiga (pt.1)
Φτιαγμένο από πραγματικές αναμνήσεις...
Assassin's Creed - Ανασκόπηση (pt.2)
Δεύτερο και τελευταίο τμήμα στο αφιέρωμα για το lore της σειράς.
Loot boxes & Microtransactions
Γιατί δε μας φτάνει να πληρώνουμε αυτά που πληρώναμε...
Assassin's Creed - Ανασκόπηση (pt.1)
Μια αναδρομή σε παιχνίδια και lore της σειράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Πολυ καλή δουλειά Αλεξ έκανες. Αναμφισβητητα το RE1 όσα χρονιά και να περάσουν έχει μείνει καρφωμένο στην μνήμη μου. Τα μονά RE που δεν έχω παίξει είναι τα: 6, Umbrella Chronicles, και 7. Το 7 θα το πάρω σίγουρα κάποια στιγμή.

 • Εντάξει αφού έβαλες το Resident Evil 4 στην τρίτη θέση Αλέξανδρε, σου την ψιλοχαρίζω. Προσωπικά θα έβγαζα εντελώς το αυθεντικό αρχικό Resident Evil και στη θέση του θα έβαζα βεβαίως το REmake το οποίο αντικειμενικά και σε όλα του, ξεπέρασε το πρωταρχικό παιχίδι. Ή θα το έβαζα τιμητικά κάπου βγάζοντας βεβαίως το Resident Evil 6 που για μένα δεν πρέπει να είναι μέσα σε καμία τοπ λίστα. Γιατί να μην βάλεις τα πρωτοποριακά για την εποχή τους Outbreaks?
  Θα επανέλθω με την προσωπική μου λίστα και μερικά λόγια για το καθένα μιας και τώρα δε μπορώ!
  Πάντως, ετοίμασε τα resources σου Αλέξανδρε, ένας όχλος απο Crimson Heads έρχεται και προφανώς δε θέλει το καλό σου!! :):):):p:p

 • Stormbringer

  ίσως έπρεπε να ειμαι λίγο πιο ξεκάθαρος αλλα σε κάθε θέση, βάζω το παιχνιδι με όλες τις απλές/HD/remake/X κυκλοφορίες του. κ το Code Veronica, το X ειναι καλύτερο.
  Κοινως το RE1 στη πρώτη θέση, το εχω κ ως το original και ως το remake και ως το hd του remake ;)
  δε κανω διαχωρισμούς στο ιδιο παιχνιδι, οσες βελτιωσεις ή μη κ αν εχει :D

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Sky333
 • Stormbringer

  Καταλαβαίνω βεβαίως το σκεπτικό σου. Απλά μιας και το REmake αποτελεί στην ουσία άλλο παιχνίδι (νέα mechanics, νέες περιοχές, νέα bosses, νέοι εχθροί, νέα γραφικά και art direction) και επι της ουσίας είναι η επιτομή του Survival Horror και η κορωνίδα της σειράς (μαζί με το RE4!:):p) το βρίσκω κάπως άδικο να υπάρχει σαν απλή αναφορά. Γνώμη μου βέβαια και επι της ουσίας λεπτομέρεια αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να το επισημάνω.

 • Θα συμφωνήσω κι εγώ με την λίστα Άλεξ, αλλά με το σκεπτικό του Remake είμαι κάπως διχασμένος... Θα έβαζα σαν πρώτο σίγουρα το παλιο RE1, αλλά νομίζω θα ανέφερα το Remake σαν ένα ξεχωριστό παιχνίδι και θα άφηνα έξω το 6, κυρίως γιατί ήταν πολύ διαφορετικό στο περιεχόμενο. Bέβαια κατανοητός και απολύτως σεβαστός ο τρόπος σκέψης σου, οπότε δεν τίθεται λόγος διαφωνίας.
  Συνεχίστε τα ωραία αφιερώματα..!
  Υγ: Άσχετο, τι είναι η νοσταλγία..! Θυμήθηκα τώρα το 1998 και το PIXEL που είχε κάνει τότε review το RE2. Νομίζω πως εκείνο το review το είχαμε διαβάσει με τον Νίκο (Stormbringer, ο δίδυμος), καμιά 100000000 φορές. Ακόμη και στο σχολείο το παίρναμε για να το δείξουμε σε όσους δεν ήξεραν..!:):)

 • Mournblade

  Έτσι για την νοσταλγία https://issuu.com/dimitrispanokostas/docs/pixel_issue_138_ocr

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από MEGADRIVE-78
 • Mournblade

  Όχι ρε Παύλο, τι ζημιά μου έκανες τώρα!!:o
  Θα με πάρουν τα κλάματα...!

 • Mournblade

  Πωπω..! Αυτό ήταν review ρε φίλε! (Χωρίς να θέλω να θίξω την υπέροχη δουλειά που κάνουν όλοι εδώ..!)
  Πορώθηκα!

 • Στηρίζω με θέρμη λίστες top 10, top 20, top 50 κ.ο.κ από τη συντακτική ομάδα!

 • Men of Low Moral Fiber

  Και γιατί να περιοριστούμε μόνο εκεί και να μην βγάλουμε κάποιον Ιαπωνικό RPG αριθμό:
  Τα top 4.345.657.234.000 παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει, μόνο στο Gameover...

 • Men of Low Moral Fiber

  Eίπαμε, μην κάνουμε grinding και στο διάβασμα! :p

 • Ντάξει, τα videάκια δεν έπρεπε να τα βάλεις!?! Δεν είχες κανένα δικαίωμα να μας συγκινήσεις! 17 χρόνια έχουν περάσει από τότε.
  Η πρώτη μου επαφή με παιχνίδια τρόμου ήταν ένα demo του Resident Evil 2(?) στο PS1. Μερικά ζόμπι έβγαιναν από τις φλόγες κι εσύ τα πυροβολούσες. Ήταν πολύ σύντομο αλλά οι κραυγές των ζόμπι με είχαν σοκάρει! Παίζει να ήμουν κάτωχρος κιόλας γιατί ο κολλητός μου τότε με είχε ρωτήσει αν είμαι καλά! Περιττό να πω ότι δεν κοιμήθηκα εκείνο το βράδυ.

  Πρώτα έπαιξα όμως το Resi 3, με τη μουσική που ακουγόταν κάθε φορά που εμφανιζόταν ο Nemesis να μου σταματά σχεδόν την καρδιά. Τελικά αφού γλύτωσα το καρδιακό επεισόδιο, κατάφερα να τελειώσω το παιχνίδι.
  Μετά έπαιξα το 2ο, το οποίο μου φάνηκε εξίσου καλό αλλά δεν ήταν τόσο αγωνιώδες όσο το 3. Και στο μυαλό μου δε μπορώ να τα ξεχωρίσω, μου φαίνονται σαν μια ενιαία οντότητα.
  Δυστυχώς ή και ευτυχώς μετά και το Dino Crisis 2, έβαλα να δω το Silent Hill 1. E, όταν το τελείωσα, έδωσα όρκο τιμής να μην ξαναπαίξω άλλο παιχνίδι τρόμου. Δεν απολάμβανα τα συναίσθηματα που βίωνα όταν το έπαιζα. Κατέληξα δλδ να μην δω το Resi 1 ή το 4.

  Βλέποντας ξανά λίγο τα βίντεο παρατήρησα ότι θυμάμαι πολλές από τις γωνίες λήψης από τις κάμερες και τις αντίστοιχες σκηνές. Είναι τόσο χαρακτηριστικές και έξυπνα τοποθετημένες, που δεν τις ξεχνάς. Εντυπωσιακό πραγματικά. Επίσης, τί να πεις για τις μουσικές που έδιναν τόσο ζωή στα πιξελιασμένα γραφικά του PS1! Οι ομιλίες βέβαια ήταν σχεδόν ερασιτεχνικές. Πιθανόν και το γράψιμο αλλά τότε δεν παρατηρούσες τέτοια πράγματα. - Πόσο μπροστά ήταν το Metal Gear Solid σ'αυτούς τους τομείς!

  Καλώς ή κακώς έχω συνδέσει τα Resident Evil με αυτά τα στοιχεία (σταθερή κάμερα, survival, μουσικάρες, εξερεύνηση, αγωνία και λίγοι γρίφοι, μετρημένη δράση) και δεν μπορώ-θέλω να τα δω αλλιώς. To 7 και το 4 είναι πολύ καλά παιχνίδια αλλά τόσο διαφορετικά από αυτά που θυμάμαι και έχω συνηθίσει. Μάλλον πρέπει να δω και το Resi 1 Remaster.

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από mifune
 • Τρίζουν τα κόκαλα του Nemesis που τον "έφαγαν" οι Bakers!!! :o:o:o:o:p:p:p
  Για μένα το αγαπημένο μου είναι το 3 γιατί ήταν αυτό που με εισήγαγε στην σειρά, αλλά το καλύτερο είναι αναμφισβήτητα το REmake και συμφωνώ απόλυτα με τα 3 πρώτα που έβαλες! ;)

 • Εγώ θα έβαζα πρώτο το Code Veronica γιατί πιστεύω ότι είχε τη καλύτερη ιστορία της σειράς. Πολύ καλή λίστα πάντως και χαίρομαι που δεν είδα το Resi 4 στη κορυφή.

  Πάντως εμένα μου άρεσε πολύ και το Revelations 2 και πιστεύω ότι θα άξιζε μια θέση στη λίστα έστω και τελευταίο αντί του Umbrella Chronicles.

 • Λεει TOP 10 και ξεκινας με Resi 6 ? που ειναι το Dislike ? :p:p:D

 • Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μου επαφή με το πρώτο Resi, το 1996, σε κατάστημα της περιοχής, όπου "νοίκιαζες" κονσόλα και παιχνίδι για να παίξεις (εντός του καταστήματος). Είχα αγοράσει από το κατάστημα το Fade to Black, και μόλις έστριβα για να φύγω, με την άκρη του ματιού μου είδα την Jill να ανεβαίνει τις σκάλες στο κεντρικό δωμάτιο της έπαυλης. Σοκ, απλά. Το αγόρασα λίγες ημέρες μετά και δεν θα ξεχάσω ποτέ το τι έζησα με αυτό το παιχνίδι. Ειδικά το REmake είναι για εμένα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών.

 • Λοιπόν ξεκινάω!
  Όλοι ξέρετε τι αγάπη τρέφω για τα Resident Evils. Μεγάλωσα μαζί τους, δέθηκα σε τρομακτικό βαθμό κι αν και είχα απογοητευτεί πάντα νοιαζόμουν.
  'Ήρθαν άλλες αγάπες, Dead Space, The Evil Within, Silent Hill, Alien Isolation αλλά μία περίοπτη θέση στην καρδιά μου είναι αφιερωμένη στη σειρά που με έκανε να αγαπήσω το horror genre.
  Όπως έχω ξαναγράψει, μεγαλώνοντας παράλληλα, εξελίχθηκε, άλλαξε αλλά άλλαξα κι εγώ επίσης. Δεν έχω κολλήματα προσαρμογής αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι παιχνίδι ποιοτικό και ουσίας. Ακόμα και το για πολλούς κάκιστο πρώτο Survivor στο PSX εγώ το ευχαριστήθηκα με τον τρόπο μου κι είχε καλά στοιχεία να δώσει. Κι αυτό γιατί έπαιζε περίπου σαν κλασσικό Resident Evil. Ορίστε ο προπάτορας του VII! :)
  Το δικό μου θα είναι top 8.
  8. Resident Evil 5 : Το hype που είχα για προφανείς λόγους για το πέμπτο μέρος ήταν εξωπραγματικό. Ήταν η έλευση του μεσσία. Δεν απογοητεύτηκα σε καμία περίπτωση αλλά βλέποντας το πλέον πιο ψύχραιμα εδώ ήταν η αρχή του κακού. Η αρχή του,αν και μέρα, ήταν φανταστική. Λίγο αργότερα όταν οδεύεις για τα Ruins και συνεχίζοντας η Capcom έχασε το μέτρο.Δεν παύει όμως να είναι ένα καλό παιχνίδι κι έδωσε επίσης και δύο καλά dlc's.
  7. Resident Evil 0: Ένα εξαιρετικό παιχνίδι αλλά θα είναι για πάντα στη σκιά του Remake. Έκανε τα πάντα σωστά και δεν είχε εμφανή λάθη και αδυναμίες. Θυμάμαι πάντως πόσο brutal ήταν μιας και δε συγχωρούσε λάθος. Πήγες yolo να το παίξεις χωρίς εξονυχιστικό resources management? Restart!
  6. Resident Evil VII (xωρίς VR) : Τα είπα όλα τις προάλλες μόλις το τελείωσα. Το blind playthrough στο Madhouse ανέβασε στα ύψη την εμπειρία. Επιτυχημένη επιστροφή στις ρίζες με τις απαραίτητες σύγχρονες πινελιές. Ατμόσφαιρα, διαρκής φόβος, πετυχημένα jumo scares, απολαυστικός gameplay κύκλος exploration-item management-saves management-λίγη και καλή μάχη-puzzle solving μαζί με τα απολύτως πετυχημένα boss fights. Ωραία mechanics, ωραία ιστορία και επιτέλους σοβαρό και ώριμο. Εάν είχε κάνει και την υπέρβαση στο level design (λίγο μεγαλύτεροι και πιο πολύπλοκοι χώροι) όσο και στην έλλειψη μελωδιών (ναι είναι μείον ρε παιδιά, πώς να το κάνουμε!) τότε θα μιλούσαμε για ένα σύγχρονο αριστούργημα. Τα σωθικά του γερο-Stormbringer δεν κάνουν ποτέ λάθος, να το θυμάστε! Σε χιλιοπαρακαλώ Capcom, έχεις μία εξαιρετική φόρμουλα. Κάνε την υπέρβαση και δώσε ένα Όγδοο μέρος να τρίβουμε τα ματάκια μας. Όσο για την προοπτική πρώτου προσώπου? I am a Believer!
  5.Resident Evil Code Veronica : Η απόλυτη απόλαυση. Το Dreamcast μόλις είχε βγεί παίρνοντας μου τα μυαλά, εμείς μόλις είχαμε περάσει στο Πολυτεχνείο και το Next Gen Resident Evil ήταν επιτέλους στα χέρια μας. Η γειτονιά ακόμα πρέπει να θυμάται βογγητά από Zombies μέσα στη μαύρη νύχτα…..
  4. Resident Evil 3: Διαφωνώ βεβαίως με τον Αλέξανδρο που το θεωρεί βιαστική κυκλοφορία και ‘’αρπαχτή’’. Απεναντίας ήταν ένα θαυμάσιο sequel με καινοτομίες, τρελά production values και έναν Nemesis που έχει μείνει χαραγμένος βαθιά στη μνήμη όλων! Πόσο καλύτερα να ακολουθήσεις ένα τέλειο sequel που βρίσκεται στη θέση 3?
  3. Resident Evi 2: Εδώ έκλαψαν μανούλες. Το sequel του παιχνιδιού που ταρακούνησε τον εσωτερικό κόσμο εμού, του αδερφού μου κι όλης της παρέας. Το παραπάνω Pixel που πόσταρε ο Παύλος είχε γίνει η Βίβλος της τάξης. Κοπέλες ξεχάστηκαν και διαβάσματα πηγαν πίσω. Δικαιολογημένα βέβαια όταν έχεις το Police Department, τα Lickers, την εξωπραγματική ατμόσφαιρα μιας παραπαίουσας πόλης, τα διπλά σενάρια του Leon και της Claire (αχ αχ αυτή η Claire. Όποιος την είχε ΄΄ερωτευτεί ‘’ να σηκώσει χέρι!), τον Tyrant, τον καλυτερο mutated κακό όλης της σειράς, τον Dr. Birkin.Μπορώ να μιλάω για ώρες!
  2. Resident Evil Remake : Η επιτομή του Survival Horror, το φίνο αποστάλαγμα τόσων και τόσων Resident Evils. Eίναι πιστεύω η απόλυτη τελειότητα της παλαιάς φόρμουλας. Ένα νέο παιχνίδι που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το πρωτότυπο μιας και ήταν τόσες οι νέες προσθήκες που απέκτησε το δικό του χαρακτήρα. Καταρχάς έκανε αυτό που πρέπει να κάνει κάθε σοβαρό παιχνίδι τρόμου. Έκανε τα zombies επικίνδυνα. Έκανε τη μάχη με αυτά δίκοπο μαχαίρι.. Τόλμα να ξαναπεράσεις από δωμάτιο που υπάρχει πτώμα….Τόλμα….
  1. Resident Evil 4 : Στην ουσία μοιράζεται την πρώτη θέση με το Remake αλλά για χάρην της λίστας τα χώρισα. Τι να πω τώρα για το παιχνίδι που με συγκλόνισε. Που επισκίασε τα πάντα σε μία γενιά που είχε ίσως τα περισσότερα και καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Έχουν ειπωθεί όλα ανα τα χρόνια. Έχει γεράσει σαν το παλιό καλό κρασί. Το αγοράζω σαν υπνωτισμένος ως ύστατο φόρο τιμής σε ότι κονσόλα κι αν έχω. Το μόνο του μειονέκτημα ήταν οι σαχλοί διάλογοι και το B Movie αδιάφορο σενάριο αλλά ποσώς με απασχολεί. Όλα τα υπόλοιπα ήταν εκεί. Αγωνία, ατμόσφαιρα, εξωπραγματικό gameplay, ανυπέρβλητος ρυθμός και pacing, εκπληκτικά σενάρια επιβίωσης, bosses με κάθε έννοια της λέξης, πλάσματα που προκαλούν αηδία και περιεχόμενο αρκούντως χορταστικό.
  Θα ήθελα να σταθώ στο τέλος στη VR εμπειρία που έζησα εχθές και πραγματικά με συγκλόνισε. Εάν έπαιζα το blind playthrough μου σε Madhouse στο VR δεν ξέρω κατά πόσο θα το άντεχε ο ψυχισμός μου. Πιθανόν ναι και είμαι σίγουρος ότι το VII θα ανέβαινε πολλά σκαλοπάτια στην προσωπική μου λίστα. Πράγματι, όλες οι αισθήσεις σου, υποσυνείδητα, είναι στο κόκκινο. Όλες οι τρίχες του κορμιού σου είναι όρθιες γιατί λειτουργούν τα αντανακλαστικά ένστικτα επιβίωσης, έστω και εικονικά. Ξανάγινα παιδί κι ένιωσα το ρίγος όπως τότε που δύο σκυλιά έσπασαν τα παράθυρα της Έπαυλης αλλάζοντας με μιας τα ποιοτικά στάνταρ.

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Stormbringer
 • Stormbringer

  Θα σταθώ μόνο στο εξής αδερφέ:
  "Η γειτονιά ακόμα πρέπει να θυμάται βογγητά από Zombies μέσα στη μαύρη νύχτα….."
  Ανοιχτά παράθυρα, ημι- ισόγειο, καύσωνας, εξεταστική με έμενα να γράφω την άλλη μέρα, (και να μην θέλω να σποϊλεριαστώ από το ολοκαίνουριο resi), εσώκλειστος με ένα βιβλίο της Τεχνικής Μηχανικής στο χέρι, και την κοπέλα μου (γυναίκα μου πια) να παρακουθεί το playthrough του Νίκου φωνάζοντας συνέχεια "πωπω", και η μοναδική τηλεόραση στην ΔΙΑΠΑΣΩΝ. Κάθε φορά που μούγκριζαν τα ζόμπι, τα παραθυρόφυλλα έτρεμαν!! Η γειτονιά είχε γεμίσει στα αλήθεια νεκροζώντανους! Κι εγώ... διάβαζα. Ρωτήστε με τώρα αν πέρασα το μάθημα.

 • Stormbringer

  Ένα δάκρυ κύλισε....
  Απο τις πιο δυνατές αναμνήσεις των φοιτητικών χρόνων...!

 • Εντάξει εντάξει για αυτό λατρεύω και ακολουθώ κατά πόδας GAMEOVER τόσα χρόνια, για κάτι τέτοια άρθρα που αφενός μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια με το καλύτερο δυνατό τρόπο, και αφετέρου που το επίπεδο γραφείς και νοσταλγίας χτυπάει κόκκινο σε κάθε άρθρο που γράφουν οι συντάκτες!
  Το δικό μου [[ Top 10 ]]
  10] Resident Evil 6
  09] Resident Evil 5
  08] Resident Evil Revelations 2
  07] Resident Evil 4
  06] Resident Evil: Revelations 1
  05] Resident Evil Code: Veronica
  04] Resident Evil Zero
  03] Resident Evil 3 Nemesis
  02] Resident Evil 1
  01] Resident Evil 2
  Υ.Γ Το Resident Evil 7 δεν υπάρχει στη παραπάνω λίστα μιας και δεν το αγόρασα ακόμα, και άρα δεν έχω άποψη για αυτό!!

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Μάκης81
 • Στο μακρινό 1996 που έπαιξα το πρώτο Resident Evil στο PS1 ήταν η gaming εμπειρία που χαρακτικέ μια για πάντα μέσα στην ψυχή μου! Απίστευτο συναίσθημα όταν βρήκα στη αυλή με τα κοράκια να τσιμπολογάνε το πτώμα που κείτεται στο πάτωμα!

 • Προσωπικα θα εβαζα στη πρωτη θεση το Resident Evil 2..Μακραν το καλυτερο RE παιχνιδι...Δευτερη θεση βαζω φυσικα το Resident Evil 4...Μπορει να αλλαξε το στυλ,αλα ειχε τρομερη ισορροπια μεταξυ ατμοσφαιρας-δρασης..3η θεση βαζω το Resident Evil 1 και 4η θεση το Code Veronica...Επισης κατα την δικη μου γνωμη παντα,Resident Evil 0-3- αν και καλα παιχνιδια,δεν φτανουν την ποιοτητα των 2-4-1 και Code Veronica...Για τα 5 και 6 λιγο πολυ ολοι γνωριζουμε οτι δεν ηταν καλα παιχνιδια και ας λενε καποιοι οτι ειναι καλα παιχνιδια αλλα οχι σαν Resident Evil...Για τελος αφησα το προσφατο Resident Evil 7....Ο λογος που το αφησα για τελος?Επειδη ειναι το πιο προσφατο παιχνιδι της σειρας και επειδη δεν ειναι Resident Evil...Την ονομασια την εχει σιγουρα...Δεν εχει ομως τιποτα κοινο με την σειρα..Τα φυτα,και τα item boxes δεν μετρανε για μενα...Ειναι παιχνιδαρα φυσικα..Το εχω τερματισει 2 φορες εως τωρα και παω για την 3η..Παιχνιδαρα λοιπον με καταπληκτικη ατμοσφαιρα αλλα δεν ειναι Resident Evil σχεδον σε τιποτα..Τελος

 • Ενδιαφερουσα η λιστα. Ευτιχως που δεν ειδα το re4 πρωτη θεση! Για εμενα το νουμερο ενα re σε ατμοσφαιρα, ιστορια, χαρακτηρες και μουσικαρες ειναι η υπερπεχνιδαρα το code veronica! Οπως και να το κανουμε η claire ειναι ο μεγαλος ερωτας της ζωης μου. Φυσικα λατρευω και αλλα παιχνιδια της σειρας οπως το re 2 και 3 αλλα το veronica ειναι και θα ειναι μαλλον το κορυφαιο παιχνιδι της σειρας για μενα. Οτι και να πουμε βεβαια ειναι λιγο για μια απο της πιο λατρεμενες σειρες ολων των εποχων που σινεχιζει να προσφερει ακομα αξιοπρεπεστατα παιχνιδια οπως το προσφατο re7.

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από Γιώργος Χριστόπουλος
 • Το 2ο το θυμάμαι πολύ αμυδρά. Πρέπει να βγει remake asap. Aπό το Nemesis εκείνο που θυμάμαι είναι τα καρδιοχτύπια στα encounters με τον Nemesis και τη μπλε φορεσιά της Jill. To πρώτο ακόμα και σήμερα παίζω το Remake, το έβαλα καπάκια με το που τέλειωσα το 7. Kαι το Ζero ωραίο είναι, κι αυτό το άρχισα πρόσφατα πάλι. Εκείνο πάντως που έχει μείνει πάνω στον αφρό ύστερα από τόσα χρόνια είναι το Code Veronica. Πραγματικά magnum opus. Moυ φαινόταν τεράστιο σε σχέση με τα προηγούμενα τρία και βελτιωμένο στα πάντα. Μου άρεσε η ιστορία και η ποικιλία στις περιοχές. Μου έχει μείνει χαρακτηριστικά το πατατράκ που έπαθα με τον Tyrant στο αεροπλάνο όταν συνειδητοποίησα ότι το παιχνίδι έχει κι άλλο. Κάπου εκεί βρίσκεται και το 4, για διαφορετικούς λόγους. Η ιστορία ήταν χάλια. Το παιχνίδι όμως σαν παιχνίδι ήταν κάτι το πρωτόγνωρο.

 • Για εμενα "Resi" ειναι τα 1,2,3, Code: Veronica ισως και το Zero που δυστυχώς δεν εχω παίξει.
  Στην τρίτη θεση το 4 .......απλά οχι!

 • Θα ήταν πιο δίκαιο να συγκρίνεις μόνα τα original καθώς το REmake είναι σε άλλο επίπεδο, από τα original το 2 αξίζει την πρώτη θέση, μακάρι να είναι έτσι και το remake του 2 να τρελαθούμε.

 • Για εμένα που είμαι φαν από το πρώτο που ήμουν παιδί ακόμα όταν το έπαιξα η κατάταξη έχει ως εξής.
  10) Resident Evil 6
  09) Resident Evil 5
  08) Resident Evil Revelations 2
  07) Resident Evil: Revelations 1
  06) Resident Evil 4
  05) Resident Evil Code: Veronica
  04) Resident Evil Zero
  03) Resident Evil 3 Nemesis
  02) Resident Evil 1
  01) Resident Evil 2

  Το Resident Evil 7 δεν νομίζω ότι έχει θέση ακόμα σε τοπ 10 της σειράς γιατί από ιστορία χαρακτήρες καμία σχέση άσχετα που βγήκε πολύ καλό για αυτό δεν το έβαλα. Και δικιά μου γνώμη ότι το Resident Evil 2 είναι μακράν το καλύτερο Resident Evil και από το 1 δεν καταλαβαίνω γιατί το 1 επειδή είναι το πρώτο πρέπει να είναι καλύτερο. Καταλαβαίνω ότι ήταν το πρώτο που μας έφερε το είδος και ήμουν και από τους πρώτους που το έπαιξαν τότε αλλά το 2 ήταν πολλά κλίκ πιο πάνω. Ελπίζω το remake του να μας κάνει να ζήσουμε πάλι εκείνες τις ωραίες στιγμές.

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από VasilisGR1982
 • Re1 1996, Hail to the king! :) Θα προτιμούσα το Remake, αλλα λείπει το Cult Live Action Video στην αρχή, η φωνή που λέει "RESIDENT EEVIIILL" όταν πατάς start, το απίστευτο εξώφυλλο, και τα σκυλιά που **SPOILER** πετάγονται τη πρώτη φορά που περνάς τον μακρύ δεξιο διάδρομο και κανείς δεν γλύτωνε το σοκ :p Και φυσικά λείπει αυτο που νιώσαμε το 1996 όταν πάθαμε πλάκα που είδαμε τι μπορεί να προσφέρει ένα Videogame. To Resi ήταν θρησκέια τότε

Τελευταία Σχόλια

καλα τα λες, εχουμε χασει την ουσια. Τωρα θα βγαλουν λεει και gaming κινητα με rgb... απο ποτε ο gam...
Spartan Gear σε K2
Αφού θα έρθουν και τα τρία σε PC (αν κατάλαβα καλά), wishlisted.
Το περιμένω με λαχτάρα αυτό το παιχνίδι μιας και μου αρέσουν πολύ και το σύμπαν του Warhammer και το...
Μπραβο για τη παρουσιαση. Ταπεινη μου αποψη να αφήσετε στην ακρη τα χρωματα, τα κουμπακια και τα gam...
Spartan Gear σε K2
Αν δεν μπορείς να πας στο χωραφάκι σου και να αρπάξεις την τσάπα φτύνοντας τις παλάμες σου, δε λέει....
Pure Farming 18 σε K2
το ειχα μαν κ ηταν οντως ωραιο παιχνιδι.
Αλλα ειναι αμαρτια μια τοσο μεγαλη κ ισχυρη σειρα να την β...
The future now....δεν χρειάζεται να περιμένετε για να το δείτε...
Όχι δεν πρόκειται να γράψω κανα σ...
απο τα god of war μόνο όσα έχουν βγει για psp έχω παίξει του ps2/ps3 δε με τρέλαναν αλλά αυτό δε χάν...
God of War σε K2
Ψιλό άσχετο φίλε KhR1s αλλα σαν τρελός της σωστής ομάδας του Μάντσεστερ and only δεν μπορούσα ποτε ν...
Δεν είναι τόσο τα ονόματα των παικτών φίλε Mifune όσο οι πραγματικές εμφανίσεις, η άλλου επιπέδου πε...