Δοκιμάζουμε την "casual" πρόταση της Sony.

Πριν από μερικές εβδομάδες και κατά τη διάρκεια της Ε3 2017, η Sony ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία και μια νέα κατηγορία παιχνιδιών για τη νεότερη οικιακή της κονσόλα, το PS4, την οποία ονόμασε PlayLink. Τα παιχνίδια της σειράς PlayLink είναι ο σύγχρονος τρόπος για μια ομάδα ανθρώπων να καθίσει στον καναπέ απέναντι από την τηλεόραση και να ασχοληθεί με έναν casual τίτλο, αφού τα κινητά και τα τάμπλετ του κάθε παίκτη μετατρέπονται σε χειριστήρια, κατεβάζοντας την εφαρμογή για το εκάστοτε παιχνίδι από το Store της συσκευής. Η συγκεκριμένη τεχνολογία δουλεύει πολύ καλά, κανένα pairing μεταξύ των συσκευών και της κονσόλας δεν χρειάζεται, όλα λειτουργούν μέσω του Wi-Fi δικτύου του χώρου μας, ενώ η αποστολή εντολών από τις συσκευές στη κονσολα γίνεται ακαριαία χωρίς κανένα loading time. Διάφορες δυνατότητες των συσκευών -camera, λειτουργίες touch-χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με σκοπό τη διασκέδαση και την αλληλεπίδραση με το παιχνίδι. 

Προς το παρόν το μόνο διαθέσιμο παιχνίδι της κατηγορίας είναι το That's You, το οποίο αναδεικνύει τους μεγαλύτερους "κολλητούς" ανάμεσα στην παρέα. Το παιχνίδι κάνει ερωτήσεις σχετικά με κάποιον από τους παίκτες και το πώς θα αντιδρούσε σε συγκεκριμένες καταστάσεις, και οι παίκτες που δίνουν την ίδια απάντηση κερδίζουν πόντους, ενώ άλλοτε θα χρειαστεί να γίνει χρήση της κάμερας του κινητού για κάποια μίμηση ή της οθόνης για χρήση ζωγραφικής. Το That's You διαθέτει αρκετές ερωτήσεις για να κρατήσει τους παίκτες απασχολημένους για κάποιες ώρες ενώ αυτές διαχωρίζονται σε θεματολογίες οι οποίες σε κάθε παιχνίδι διαφέρουν. Το πόσους γύρους θα έχει ένα παιχνίδι καθορίζεται από τον αριθμό των παικτών που παίζουν.

PLTY Screen PS4 BOBGameplay E32017 1497329901

Δυστυχώς τα παραπάνω δεν βοηθούν στο μεγαλύτερο πρόβλημα του παιχνιδιού, που δεν είναι άλλο από την επανάληψη. Ο απλουστευμένος τρόπος παιχνιδιού, οι αδιάφορες ερωτήσεις, η αργή εναλλαγή μεταξύ των ερωτήσεων με τα σχεδόν εκνευριστικά "αστεία" του εκφωνητή καθώς και η μικρή χρήση των δυνατοτήτων των κινητών συσκευών, συμβάλουν σε μια αδιάφορη εμπειρία που δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό μετά την πρώτη φορά.

Ωστόσο, το That's You είναι ένα κάλο παράδειγμα και μια ενδιαφέρουσα αρχή για το πόσο μπορούν να εξελιχθούν αυτού του είδους τα παιχνίδια στο μέλλον και πόσα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν για να τελειοποιηθεί ένα casual party game, το οποίο θα προσφέρει όντως αμέτρητα γέλια στην παρέα. Για περισσότερα σχετικά με το That's You (που αυτό το μήνα διατίθεται δωρεάν προς τους συνδρομητές PS Plus), μπορείτε να δείτε το βίντεο που ακολουθεί.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Η αρχη έγινε ένα κυριακάτικο πρωινό μπροστά από μια μικρή CRT τηλεόραση με την δεσποινίδα Croft στην πρώτη κονσόλα της Sony. Έκτοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και τα online πεδία μάχης των FPS παιχνιδιών κερδίζουν κατά κράτος στις προτιμήσεις του. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και οι κυκλοφορίες μεγάλων single player only παιχνιδιών αρχίζουν να συσσωρεύονται, κλείνει το router και απολαμβάνει αυτά τα παιχνίδια εξίσου. Του αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές όσο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Ποτε προλαβαν ; Θα βγαζουν 2 Yakuza το χρονο ;
Του πήγε το σκ%%^ στην κάλτσα, μόλις κατάλαβε ποιον έχει μπροστά του. χαχα
Φαίνεται πολύ όμορφο. Θυμίζει Bioshock η ατμόσφαιρα!
Ενδιαφέρουσα αισθητική το The Shape of Water, προσδοκίες για κάτι πολύ καλό επίσης από Spielberg και...
Πολλά νέα, τi μπαμ ήταν αυτό για νέο Stargate; Δεν το ήξερα...
"Metroid Prime 4 Logo"
Κλαίω κάθε φορά Νίκο
Αντε ubi άργησες μονο μια γενιά
Day One για μένα!!

Υ.Γ Ξέρω ξέρω το έχω γράψει σε κάθε άρθρο που αναφέρεται στο The Lost Legacy κ...
Μια χαρά το πάει το τελευταίο τρίμηνο, φτου φτου.
Για νεκρή,πανάκριβη και χωρίς παιχνίδια κονσόλα δεν τα πάει άσχημα, όντως!