Δημιουργούμε γρήγορο οικιακό δίκτυο για gaming και media streaming.

Πριν από ένα χρόνο είχαμε δημοσιεύσει ένα video-αφιέρωμα, στο οποίο -με τη χρήση της τεχνολογίας Powerline- δείχναμε πώς είναι εφικτό να φτιάξουμε στο σπίτι μας ένα γρήγορο δίκτυο, χωρίς Wi-Fi, ούτως ώστε να έχουμε internet στις συσκευές μας χωρίς απώλειες ή καθυστερήσεις, σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας, όσο μακριά και αν είναι αυτή από το modem μας. Τώρα, σε αυτό το άρθρο ασχολούμαστε με μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, που δεν έρχεται για να αντικαταστήσει την τεχνολογία Powerline ή το δίκτυο που έχουμε φτιάξει βασιζόμενοι επάνω σε αυτή, αλλά για να προσφέρει μια εναλλακτική σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενός ταχύτατου οικιακού δικτύου κυρίως όμως σε ό,τι αφορά το entertainment center του σπιτιού μας.

Αυτό γίνεται εφικτό με το πακέτο Gigagate της devolo, μιας γερμανικής εταιρείας που ειδικεύεται σε τεχνολογίες δικτύου (Powerline και Wi-Fi), το οποίο παραλάβαμε πριν από λίγο καιρό για δοκιμή. Το Gigagate είναι ένα σύστημα που αποτελείται από δύο components, δύο συσκευές -μία βάση και ένα δορυφόρο- με τη χρήση των οποίων μπορούμε να πετύχουμε υψηλότατες ταχύτητες επικοινωνίας των entertainment center μας με το modem, χωρίς απώλειες και καθυστερήσεις. Πρακτικά, το Gigagate είναι ένα σύστημα που προσομειώνει ένα ethernet δίκτυο, αφού οι συσκευές στο set-up μας (Smart TV, κονσόλες, media center PC) συνδέονται με καλώδιο ethernet επάνω στο δορυφόρο, ο οποίος με τη σειρά του επικοινωνεί με τη βάση μέσω ασύρματης σύνδεσης 5GHz και ταχύτητα 2 Gbps. Η βάση, στη συνέχεια, συνδέεται με ethernet καλώδιο στο ήδη υπάρχον modem μας και, έτσι, το όλο set up επικοινωνεί με τη γραμμή μας ταχύτατα και με ελάχιστες ή μηδενικές απώλειες, με αποτέλεσμα η τηλεόραση, η κονσόλα ή το media player μας να αποδίδει πολύ καλύτερα από ό,τι αν τα συνδέαμε απλώς με Wi-Fi.

gigagate 

Το θετικό με όλη αυτή τη διαδικασία είναι πως δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα δίκτυο από την αρχή, με νέους κωδικούς για το Wi-Fi ή κάτι σχετικό. Το Gigagate δεν είναι modem, αλλά ένα σύστημα που χρησιμοποιεί το ήδη υπάρχον modem μας, όποιο και αν είναι αυτό, χωρίς να απαιτεί καμία ουσιαστική αλλαγή. Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι ο δορυφόρος του Gigagate μπορεί να λειτουργήσει και ως Wi-Fi access point, που σημαίνει ότι -αν το θέλετε- μπορείτε ταυτόχρονα με το ήδη υπάρχον Wi-Fi σας να "τρέχει" ένα ακόμα για χρήση με κινητά ή tablets.

Δοκιμάζοντας το Gigagate μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι μείναμε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Το στήσιμο γίνεται πανεύκολα και το set είναι έτοιμο προς χρήση μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς καν να χρειαστεί να ανοίξουμε interface στον υπολογιστή μας για ρυθμίσεις (αν και παρέχεται σχετικό, administration εργαλείο). Η ταχύτητα στην επικοινωνία των συσκευών μας με τη γραμμή -αφού τις συνδέσαμε με το Gigagate- αυξήθηκε δραματικά, και παρόλο που δεν έχουμε labs και εργαλεία μέτρησης για να σας δώσουμε ακριβή στοιχεία, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι σε περιπτώσεις η ταχύτητα στην επικοινωνία συσκευής με συσκευή υπερδιπλασιάστηκε (δείτε το video για περισσότερα).

Το devolo Gigagate είναι ήδη διαθέσιμο στη χώρα μας με προτεινόμενη λιανική τιμή τα 229 ευρώ. Πολλά περισσότερα για το ίδιο το σετ, unboxing της συσκευασίας, δοκιμές και εντυπώσεις μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.


Τσέκαρε το βίντεο

Ήταν το 1982, όταν ο πατέρας μου, μου χάρισε έναν "κλώνο" κονσόλας Atari που ξεκίνησε το μικρόβιο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Commodore 64, Amiga 500, PC, SNES, PlayStation... Το μικρόβιο έκατσε για τα καλά και παραμένει στο μυαλό μέχρι σήμερα. Σήμερα, αν και με δύο παιδιά βρίσκουμε χρόνο για κανένα καλό JRPG ή FPS, ενώ τις νύχτες ανοίγουμε και κανένα βιβλίο high fantasy ή βλέπουμε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Α, και ακούμε classic rock...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Τελευταία Σχόλια

Ελπίζω φετος η Microsoft να εχει κανα exclusive να δειξει αλλιώς άκλαφτο θα παει το Xbox One X.
Εγω μονο campgain παιζω το multi τους δεν εχυ ακουμπησει πτοε και ουτε προκειται!
καλα τα λες, εχουμε χασει την ουσια. Τωρα θα βγαλουν λεει και gaming κινητα με rgb... απο ποτε ο gam...
Spartan Gear σε K2
Αφού θα έρθουν και τα τρία σε PC (αν κατάλαβα καλά), wishlisted.
Το περιμένω με λαχτάρα αυτό το παιχνίδι μιας και μου αρέσουν πολύ και το σύμπαν του Warhammer και το...
Μπραβο για τη παρουσιαση. Ταπεινη μου αποψη να αφήσετε στην ακρη τα χρωματα, τα κουμπακια και τα gam...
Spartan Gear σε K2
Αν δεν μπορείς να πας στο χωραφάκι σου και να αρπάξεις την τσάπα φτύνοντας τις παλάμες σου, δε λέει....
Pure Farming 18 σε K2
το ειχα μαν κ ηταν οντως ωραιο παιχνιδι.
Αλλα ειναι αμαρτια μια τοσο μεγαλη κ ισχυρη σειρα να την β...