"It's thinking...".

Από τη γέννησή του κιόλας το gaming χαρακτηρίστηκε από μια σταθερά που κρατάει μέχρι σήμερα: τον πόλεμο των formats. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τους home console wars, που από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 χωρίζουν εκατομμύρια gamers σε δύο η τρία στρατόπεδα ανάλογα με τις εταιρείες που κυριαρχούν κάθε δεδομένη στιγμή στη βιομηχανία. Αυτοί οι console wars δημιουργούν πάθη και εντάσεις. Προκαλούν αγάπη για το δικό μας σύστημα και μίσος για αυτό του "αντιπάλου". Ωστόσο, μέσα στις δεκαετίες της σταδιοδρομίας αυτού του μέσου έχει υπάρξει μια κονσόλα που κατάφερε να αποφύγει αυτή την κατάσταση. Μια κονσόλα την οποία όσοι είχαν στην κατοχή τους τη λάτρεψαν, και όσοι δεν την είχαν δεν τη μίσησαν, αλλά την αντιμετώπισαν με σεβασμό. Μια κονσόλα που αγαπήθηκε, αλλά αδικήθηκε κατάφορα και είχε άδοξο τέλος. Μια κονσόλα που ήταν το κύκνειο άσμα της SEGA στο hardware. Αυτή η κονσόλα είναι το Dreamcast.

Το 1999, έπειτα από μια δύσκολη περίοδο για την ίδια και εν μέσω μια βιομηχανίας που άλλαζε ραγδαία -με το PlayStation να ανεβάζει ιλιγγιώδεις στροφές και τη Nintendo να τα πηγαίνει πολύ καλά με το N64- η SEGA αποφάσισε να ρίξει στο τραπέζι το τελευταίο της χαρτί. Μετά το φιάσκο των SEGA CD και 32X, αλλά και την κακή εμπορική πορεία του Saturn, οι Ιάπωνες ανασυντάχθηκαν και σχεδίασαν ένα σύστημα που τα είχε -κυριολεκτικά- όλα. Προσιτή τιμή, πανέμορφο design, 128 bit ισχύος (τότε μετρούσαμε έτσι και όχι με χιλιάδες pixels σε οριζόντιο και κάθετο άξονα), ενσωματωμένο modem για online gaming, GD Roms για παιχνίδια μεγάλου μεγέθους, πρωτοποριακή κάρτα μνήμης υπό τη μορφή της υπέροχης Visual Memory Unit και, πάνω από όλα, τα αγαπημένα και εξαιρετικά arcade παιχνίδια της SEGA. Όλα έδειχναν ιδανικά για αυτό το σύστημα, και με exclusives όπως το Resident Evil Code Veronica, το -ανώτερο της arcade έκδοσης- Soul Calibur και το πρωτοποριακό Phantasy Star Online, τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει στραβά. Σωστά;

dreamcast

Και όμως, μετά από ένα περίπου χρόνο καλής εμπορικής πορείας και στις τρεις μεγάλες αγορές του πλανήτη (Ιαπωνία, Αμερική, Ευρώπη), το Dreamcast άρχισε ξαφνικά να ασθμαίνει. Οι πωλήσεις μειώνονταν παρόλο που παιχνίδια και υποστήριξη συνέχιζε να έρχεται από τη SEGA, ενώ το φάντασμα του PlayStation 2 είχε ήδη αρχίσει να ρίχνει τη σκιά του επάνω στην αγορά των videogames. Ξαφνικά, αυτό που έμοιαζε ως η σωτηρία της SEGA, άρχισε να φαντάζει με την ταφόπλακά της. H ΕΑ εξ αρχής είχε στρέψει την πλάτη της στο σύστημα, στερώντας του τα FIFA, Need for Speed, NBA Live κ.λπ. Η Square (όπως και πολλοί άλλοι δημιουργοί JRPG) είχε γίνει αποκλειστικός πάροχος τίτλων για τις πλατφόρμες PlayStation με αποτέλεσμα τα τόσο ζωτικής σημασίας παιχνίδια αυτής της κατηγορίας να απουσιάζουν από το Dreamcast, ενώ ταυτόχρονα το DVD format είχε αρχίσει να αποκτά έντονο momentum στην αγορά. Και το Dreamcast δεν υποστήριζε DVD Video...

Έτσι, τον Μάρτιο του 2001, μόλις 2,5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, η SEGA ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Dreamcast και ότι αποσύρεται από την "αρένα" του hardware, αφήνοντας έτσι ελεύθερο πεδίο στη Microsoft, που είχε ήδη ανακοινώσει το πρώτο Xbox. Κάπως έτσι, άδοξα, έληξε η σταδιοδρομία για το, ίσως, πιο αδικημένο σύστημα όλων των εποχών, με πωλήσεις μόλις 10 εκατομμυρίων τεμαχίων παγκοσμίως. Και μιλάμε για μια κονσόλα με καινοτομίες που αναφέρθηκαν πιο πάνω και μια όχι μεγάλη, αλλά αξιοσέβαστη βιβλιοθήκη τίτλων, που σε πολλές περιπτώσεις δεν είχε ο ανταγωνισμός, παρά μόνο απέκτησε όταν η SEGA αποφάσισε να γίνει multiplatform εκδότης.

Sega Dreamcast Console BL

Από πού να ξεκινήσουμε; Sonic Adventure, Phantasy Star Online, Shenmue, Chu Chu Rocket, Crazy Taxi, Skies of Arcadia, PowerStone 2, House of the Dead 2, Rez, MSR και τόσα ακόμα πολύ -ή λιγότερο- καλά παιχνίδια, που άλλα συστήματα δεν είδαν ποτέ. Όσο περισσότερο βλέπει αυτή τη βιβλιοθήκη τίτλων, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που είχε αυτή η κονσόλα, τόσο περισσότερο θλίβεται ο σκεπτόμενος gamer για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης με το Dreamcast. Μιλάμε για μια κονσόλα που είχε στη φαρέτρα της την καλύτερη έκδοση του Quake 3 Arena, του Street Fighter III: 3rd Strike και του Marvel vs Capcom 2, την κονσόλα που είχε "MMO" (Phantasy Star Online) πριν κυκλοφορήσει το WoW, την κονσόλα που είχε στο χειριστήριό της δεύτερη οθόνη 15 χρόνια πριν το Wii U. Και όλα αυτά -ειδικά από τα τέλη του 1999 και μετά- σε τιμή "χώμα". Και πάλι, το αυτί του gamer εκείνης της περιόδου δεν ίδρωσε...

Και, έτσι, το Dreamcast μάς τελείωσε, τελείωσε και η SEGA ως platform holder και τα υπόλοιπα αποτελούν Ιστορία. Μια Ιστορία που ο υπογράφων και ο Λάμπρος Δημακόπουλος προσπαθούν να αναλύσουν στο ένατο video του μεγάλου μας αφιερώματος στις σημαντικότερες οικιακές κονσόλες της αγοράς, video που θα βρείτε παρακάτω. Όπως πάντα, αν ξεχάσαμε κάτι, αν κάτι ειπώθηκε λάθος ή αν θέλετε να προσθέσετε τη δική σας άποψη, πείτε μας στα σχόλια.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Ήταν το 1982, όταν ο πατέρας μου, μου χάρισε έναν "κλώνο" κονσόλας Atari που ξεκίνησε το μικρόβιο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Commodore 64, Amiga 500, PC, SNES, PlayStation... Το μικρόβιο έκατσε για τα καλά και παραμένει στο μυαλό μέχρι σήμερα. Σήμερα, αν και με δύο παιδιά βρίσκουμε χρόνο για κανένα καλό JRPG ή FPS, ενώ τις νύχτες ανοίγουμε και κανένα βιβλίο high fantasy ή βλέπουμε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Α, και ακούμε classic rock...

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Πόσα θα πληρώνατε για...
...ένα lore book του Dark Souls;
Lore Galore - Deus Ex (pt. 2)
Ολοκληρώνουμε το αφιέρωμα στη μυθολογία πίσω από τη σειρά Deus Ex.
Lore Galore - Deus Ex (pt.1)
Τα γεγονότα πριν και κατά τη διάρκεια του Human Revolution.
Αφιέρωμα - Amiga (pt.3)
Η χρυσή εποχή και το τέλος της Amiga.
Αφιέρωμα - Amiga (pt.2)
Τα 24 πιο διάσημα Amiga games.
Αφιέρωμα - Amiga (pt.1)
Φτιαγμένο από πραγματικές αναμνήσεις...
Assassin's Creed - Ανασκόπηση (pt.2)
Δεύτερο και τελευταίο τμήμα στο αφιέρωμα για το lore της σειράς.
Loot boxes & Microtransactions
Γιατί δε μας φτάνει να πληρώνουμε αυτά που πληρώναμε...
Assassin's Creed - Ανασκόπηση (pt.1)
Μια αναδρομή σε παιχνίδια και lore της σειράς.
20 Χρόνια Fallout
To χρονικό μίας μεγάλης σειράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • 53 λεπτά βίντεο....πετάγομαι σε μια δουλειά και γυρνάω να σας απολαύσω..:o

 • Απο τις μεγαλύτερες αδικίες που έχουν λάβει χώρα σε αυτή τη βιομηχανία.
  Ήταν πολύ επίπονο να βλέπεις να σβήνει μέρα με τη μέρα το σχεδόν εκτυφλωτικό φως αυτού του υπέροχου μηχανήματος.
  Ήταν ενάμιση χρόνος απίστευτων εμπειριών, η μία πίσω απο την άλλη. Eίχαμε και την τύχη να είμαστε πρωτοετείς φοιτητές τότε οπότε το ζήσαμε 100%.
  Το Soul Calibur, μαζί με το πρώτο Sonic του Mega Drive, είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχω δει στη ζωή μου. Κυριολεκτικά σε μάγευε...εκτός του ότι ήταν υπερπαίχνιδο που αφήσαμε τα κοκκαλάκια μας με εκατοντάδες ώρες εκπληκτικών μαχών (και αμέτρητων δακρύων...). Και αμέτρητες άλλες εμπειρίες φυσικά,
  Καταραμένο Emotion Engine.....

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 μήνες από Stormbringer
 • Stormbringer

  Κυριως "καταραμενη ΕΑ" θα ελεγα εγω.... ;)

 • Stormbringer

  Απο τότε μου μπήκε στο μάτι!
  Όχι γιατί θα αγόραζα ποτέ Fifa κλπ (ήμουν ανέκαθεν θαυμαστής των Proccer και του Virtua Striker) αλλά καθαρά και μόνο λόγω της νοοτροπίας της....

 • Θυμάμαι είχα παίξει ένα απίστευτο high fantasy παιχνίδι σε 3D περιβάλλον με έναν ιππότη (παίζει να ήταν και action rpg) και δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα πως το λένε και στο ίντερνετ που το έψαξα δεν το έχω βρει ακόμα.

 • MEGADRIVE-78

  Draconus: Cult of the Wyrm. Από τα παιχνίδια που και σε εμένα έχει χαραχτεί, :)

 • MEGADRIVE-78

  Μπράβο ρε συ Γιώργο αυτό είναι!! :o Πω πω παιχνιδάρα! Αυτό και το Quake 3 Arena τα είχα λιώσει στη κυριολεξία.. :)

 • Απίστευτο μηχάνημα και "άπιαστο" όνειρο για εμένα. Εξαιρετικό αφιέρωμα.

  ***Νοσταλγικά ντοκουμέντα***

  Εδώ θα βρείτε ένα αναλυτικό αφιέρωμα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας απο ελληνικό έντυπο της εποχής, καθώς και κάποια εξώφυλλα περιοδικών , ενώ στο τέλος ένα άρθρο σχετικό με το τέλος της κυκλοφορίας του.

  Υλικό με Καλλίφα- sensei. Κάποια reviews που έκανε ο αγαπητός μας Γ. Καλλίφας όταν δούλευε στο Games (δυστυχώς έχω ελάχιστο αρχείο του συγκεκριμένου περιοδικού απο εκείνη την εποχή).

  Εδώ κάποια πολύ ωραία posters - διαφημίσεις του dreamcast και των τίτλων του που κοσμούσαν τα ελληνικά περιοδικά της εποχής.

 • Sleeper Stone

  Συγχαρητήρια φίλε για το υλικό!

 • Μαχαίρι στην καρδιά. Η καλύτερη και πιο τίμια κονσόλα που κυκλοφόρησε ποτέ, αν με ρωτήσεις, δεδομένου πως έζησε μόλις 18μήνες αξιοπρεπούς πορείας.
  Η βιβλιοθήκη τίτλων της απλά εντυπωσιακή: Shenmue I & II, Sonic I & II, Crazy Taxi, Virtua Striker, Virtua Fighter, Sega Rally, NBA 2K1, Jet Set Radio, Grandia II, Skies of Arcadia, Ferrari 355, Daytona USA, Resident Evil Code Veronica, Ecco the Dolphin, Street Fighter III, Capcom vs SNK, Marvel vs Capcom 2, Power Stone, Virtua Tennis, PGR, Phantasy Star Online, MDK2, Resident Evil 3, Soul Calibur, Quake III, Soul Reaver, Mortal Kombat 4, DoA 2,Sega GT, Rez και άλλα πολλά που ξεχνάω.

 • Κρίμα που δε βλέπουμε τον αέρα στο βάθος να καταδυναστεύει τα δέντρα/το παράθυρο να τρίζει την ώρα που μιλάτε για κρίσημα λάθη της Sega, για λανθασμένες κινήσεις κλπ. ή την στιγμή που παρατηρεί ο Λάμπρος ότι θα είναι το τελευταίο video που αφορά τη Sega, να μην πέσει ένας κεραυνός! Κρίμα.

  - Επίσης κάτι που διαπίστωσα με αφορμή αυτά τα βίντεο: Μάλλον πάντα ήμουνα 1-2 γενιές πίσω από τον υπόλοιπο gaming κόσμο. Το 2000 πήρα PS1, 92-97 έπαιζα σε κάτι απομιμήσεις από Ατάρι, Mega Drive, SNES. Είναι λίγο θλιβερό τώρα που το σκέφτομαι :p Βέβαια και μ'αυτές τις κονσόλες πάλι διασκεδάζαμε αλλά έπρεπε να έρθει το αυθεντικό PS για να συμβαδίσω λίγο με το σύγχρονο gaming. :)

 • mifune

  " Μάλλον πάντα ήμουνα 1-2 γενιές πίσω από τον υπόλοιπο gaming κόσμο. Το 2000 πήρα PS1, 92-97 έπαιζα σε κάτι απομιμήσεις από Ατάρι, Mega Drive, SNES."

  Η πλειοψηφία του gaming κόσμου στην Ελλάδα τη δεκαετία του 90 ήταν ετσι. Για κάθε τυχερό "πλουσιόπαιδο" (όπως τα βλέπαμε και τα ζηλεύαμε μικροί δηλαδή) που είχε στην κατοχή του την πιο νέα επίσημη κονσόλα, υπήρχαν άλλα 100 παιδιά ενός κατώτερου θεού που τη βγάζαμε με "action set" και "polystation".

  Μέχρι που αλλάξαμε χιλιετία και η τεχνολογία με τα εργαλεία της έγινε πιο προσβάσιμη και οικονομικα ανεκτή (αλλά και κοινωνικά αποδεκτή - πολλοί γονείς τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσαν καν να διανοηθούν οτι θα αγόραζαν 100000δρχ για να κάθεται μπροστά στην tv το παιδί τους, ακόμα κ αν είχαν την οικονομική άνεση). Και πλέον βλέπουμε το άλλο άκρο σήμερα με παιδιά πρώτης δημοτικού να κυκλοφορούν με smartphones και tablets. Προσωπικά νοσταλγώ εκείνες τις εποχές που διασκεδάζαμε με τις απομιμήσεις nes, γνωρίζοντας οτι ποτέ δε γευτούμε (τουλάχιστον στην δόξα τους) τα διάφορα holy grails του gaming, και η μόνη μας επαφή με αυτά τα τεχνόλογικα θαύματα (όπως τα φανταζόμασταν) ήταν το αλμανάκο, τα σαίνια και άλλα περιοδικά της εποχής. Οι συζητήσεις δε με τα άλλα επίσης στερημένα παιδιά στο δημοτικό, για τις τεχνολογικές δυνατότητες και την ρεαλίστικη απεικόνηση των γραφικών τους , έφτανε σε σουρεαλιστικά επίπεδα αστικών μύθων, που θα ζήλευε ο κάθε μεροκαματιάρης ταρίφας που σέβεται τον εαυτό του. Ωραίες εποχές.

 • mifune

  Παρολο που ποτε στη ζωη μου δεν ημουν "πλουσιοπαιδο" (το αντιθετο) ειχα την τυχη απο πολυ μικρη ηλικια (μεσα απο μεγαλες θυσιες για την ηλικια μου) να αγοραζω καθε νεο μηχανημα μερικους μηνες μετα το launch του!

  Ολα μεσα απο αιματηρες οικονομιες, πωληση αγαπημενων αντικειμενων (π.χ. BMX ...) αλλα και ξεκαθαρος στοχος απο το δημοτικο κι ολας οτι αυτο που αγαπουσα και ηθελα παντα να ασχοληθω στη ζωη μου ηταν τα video games και η τεχνολογια και δεν αφησα ποτε μα ποτε κανεναν να μπει εμποδιο σε αυτο τον στοχο (hi Dad ;))!

  Σιγουρα υπηρχαν και πολυ δυσκολες καταστασεις οπου οι γονεις αρκετων παιδιων τα εφερναν γυρω πολυ δυσκολα , ποσο μαλλον να βρεθουν χρηματα για video games, αλλα θυμαμαι και παρα πολλους γονεις συμμαθητων μου να πετανε λεφτα σε καθε χαζοπαιχνιδο που εβγαινε η σε νεα ποδηλατα κτλπ απλα για να τα βαρεθουν λιγο αργοτερα και να πανε στα επομενα!

  Ημουν πολυ τυχερος που η μητερα μου (παρολο που δουλευε κι αυτη για το μεροκαματο) δεν μου εφερε ποτε αντηρρηση σε οτι κι αν ειχα σκοπο να αγορασω (απο τη στιγμη που το εκανα παντα με το χαρτζιλικι μου) και παντα εμπιστευοταν το ενστικτο και την αγαπη μου για τα video games! Αλλωστε ειχε καταλαβει απο την πρωτη στιγμη οτι αυτος ο χωρος ηταν κομματι του DNA μου και το ειχε αποδεχτει 100%!

  Αυτο που εχω μαθει στη ζωη μου μετα απο 30+ χρονια στον χωρο του gaming, ειναι οτι οταν κατι το αγαπας πραγματικα και δεν μπορεις να ζησεις χωρις αυτο, αργα η γρηγορα θα βρεις τον τροπο να καταφερεις αυτο που θες! Θελει θυσιες, αλλα αν το αγαπας πραγματικα αξιζει!


  Υ.Γ. Παιδια μην αισθανεστε ασχημα για τα clone consoles. ολοι τα ειχαμε καποια στιγμη στη ζωη μας και ολοι τα χαρηκαμε! Τοτε αλλωστε νοιαζομασταν και χαιρομασταν κυριως για τα ιδια τα παιχνιδια και οχι τοσο για τον αριθμο των Pixels τους και την δυναμη των μηχανηματων! ;)

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 μήνες από Amiga500
 • mifune

  Το συγκεκριμένο thread διαβάζεται καλύτερα με αυτό το τραγούδι στο background


  Καλά ρε Amiga. Βλέπεις ότι διηγούμαστε ημιτραυματικές εμπειρίες από την gaming νεότητά μας. Τι πας και πετάς Κοελικές ατάκες τύπου ¨το Σύμπαν θα συνομωτήσει... Μόνο αν το θέλεις πραγματικά... Visualise κι όλα θα έρθουν... ¨ - Μπορεί να έβαλα και λίγο σάλτσα από το Μυστικό ;)
  Πάντως ΝΑΙ, δεν είναι μόνο οικονομικά τα αίτια της επικράτησης των απομιμήσεων στην Ελλάδα. Είναι γαρνιρισμένα με μπόλικη άγνοια από τα παιδιά και τους γονείς, κοινωνικά στερεότυπα και προσφορά από τους καταστηματάρχες της εποχής. Ισχύει δλδ ότι αν δενόμουνα με αλυσίδες στην κολώνα του σπιτιού (τρόπος του λέγειν, δεν είχαμε κολώνα, ούτε καν μαρμάρινους λέοντες στην είσοδο) και φώναζα το δράμα μου στην γειτονιά, ε θα πήγαινε ο πατέρας μου και θα μου έπαιρνε μια σοβαρή κονσόλα - με 1 παιχνίδι, το επόμενο ποιος ξέρει πότε θα το έβλεπα. Αλλά πως να πιέσω καταστάσεις όταν δεν ήξερα πραγματικά τι έχανα. Όλη η παρέα μου παρόμοιες απομιμήσεις είχε.

  Πάντως έχω απορία πόσο διαφορετικά ήταν τα παιχνίδια στις απομιμήσεις από τα original? Κι εγώ δλδ λέω ότι έχω παίξει Super Mario Bros αλλά έχω παίξει πραγματικά? :o

 • mifune

  "Παιδια μην αισθανεστε ασχημα για τα clone consoles. ολοι τα ειχαμε καποια στιγμη στη ζωη μας και ολοι τα χαρηκαμε!"

  Καιφυσικά μην ξεχνάμε οτι ήταν 999999999 in 1. The possibilities were endless..

  Και μιας και το άρθρο αφορά το Dremacast, σιγά μη τη γλίτωνε κι αυτό. Ορίστε ποια έκδοση του (ή τουλάχιστον παρόμοια της) είχε γίνε ανάρπαστη στα τοπικά πανηγύρια της επαρχίας και έκανε χαρούμενους χιλιάδες μικρούς gamers (μέχρι να αντιληφθούν με πίκρα μία μέρα, οτί ο συμπαθέστατος έγχρωμος κύριος που τους το άφησε μόνο ένα "τάλιερο" γιατί ήταν καλά παιδιά, ουσιαστικά τους έπιασε κορόιδα).

  http://1.bp.blogspot.com/_Yp3iG9hUEtU/SasI1zUoYmI/AAAAAAAAAw8/ciUp31ZMx0o/s320/fclone_dreamcast.jpg

  https://1.bp.blogspot.com/-U8O2vtE8nGo/Vu11GM4_bNI/AAAAAAAAJuI/qZExvIbCDZEAgi3DPvNiv81WKDEbnEfwA/s400/431010.jpg

 • mifune

  Τι Φρανκενστάιν είν' τούτο? N64 χειριστήριο, Dreamcast κονσόλα, και το όπλο να υποθέσω? -> time crisis arcade :p
  - Εννοείται ότι είχαν 999 in 1 παιχνίδια. Κορόιδα είμαστε?

 • mifune

  @mifune Χαχαχαχαχα :p:p:p:p:p ακομα κλαιω με την πρωτη παραγραφο που γραφεις για τις ημιτραυματικες εμπειριες και τις Κοελικες ατακες!!
  Θεος!!


  @Sleeper Stone Ναι ρε συ.....αυτο με το 999 in 1 το ειχα ξεχασει! Μιλαμε για την καφριλα! :o:p

  Το Polystation παντως ηταν ολα τα λεφτα! :p

  https://stiggyblog.files.wordpress.com/2012/07/20120720-115504.jpg

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 μήνες από Amiga500
 • mifune

  Μια χαρά (;;; ) ήσασταν με αυτά τα thousand-game consoles, εγώ τι να πω που μεγάλωνα με Tiger Electronics; Αυτά πρέπει να ήταν ΤΑ χειρότερα.

  ♪♫♬ Υπό τους ήχους του θέματος του Schindler's List του mifune ♪♫♬

  Και όταν έφτασε πια η μέρα που θα έπαιρνα Game Gear, ο παιχνιδάς είχε το θράσος να μου πει, "έχει μέσα παιχνίδι - το Columns, ωραίο, don't get me wrong - παίξε αυτό και παίρνεις άλλο αργότερα". Όμως ήμουν αποφασισμένος. Δεν θα έβγαινα απ'το παιχνιδάδικο αν δεν είχα μαζί και το GG Shinobi (εξαιρετικό, το λατρεύω ακόμα, 5 διαφορετικοί χαρακτήρες-όπλα, jumps, double jumps, μαγείες δεν μοιάζει με το arcade το πρώτο, περισσότερο με το The Revenge of Shinobi του Mega Drive). Μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου. :p

  Γυροφέρνω πολύ καιρό τα δύο Shinobi του Mega Drive που έχω δει στο Steam!

  Κι εγώ δλδ λέω ότι έχω παίξει Super Mario Bros αλλά έχω παίξει πραγματικά? :o


  "Ή μήπως ζω σ'ένα ψέμα;" χαχαχαχ

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 μήνες από Men of Low Moral Fiber
 • mifune

  Δικες μου παιδικες αναμνησεις (και τραυματα... ;):p)

  https://pbs.twimg.com/media/DTINrGtX0AAzvwU.jpg


  Τελικα το αγορασα μονος μου!.....αφου πρωτα πουλησα το ποδηλατο μου.....:o:(

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 μήνες από Amiga500
 • Το Dreamcast έφερε αυτό που δέκα χρόνια ψάχναμε στις "αίθουσες ψυχαγωγίας".Το arcade perfect, όπως αναφέρετε, στο σπίτι μας με μία πληθώρα παιχνιδιών από τη Sega, απόλυτου και εθιστικού gameplay.Ήταν το φετίχ της εποχής, που όπως εύστοχα λέει ο Λάμπρος, αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα, όχι μόνο της Sega, αλλά και μιας ολόκληρης εποχής του "αθώου" console gaming που μας μεγάλωσε.Το έκανε όμως με τον καλύτερο τρόπο και τόσο δυνατά που έμεινε μέσα μας σαν τις παλιές αγάπες που λένε και οι αοιδοί.

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 μήνες από DrWho?
 • DrWho?

  ???Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς....???
  :)

 • Αυτό παίζει να ήταν και το πρώτο home arcade που είχα παίξει τότε..
  https://images.vat19.com/covers/large/frogger-arcade-desktop.jpg

 • Πολύ ωραία παιδιά! αν και δεν είχα ποτέ κονσόλες μου αρέσει πολύ να ακούω ιστορίες!!

  αν σας είναι εύκολο, θα ήθελα δυο διευκρινήσεις.

  "Μιλάμε για μια κονσόλα που είχε στη φαρέτρα της την καλύτερη έκδοση του Quake 3 Arena"
  στο συγκριτικό συμπεριλαμβάνεται και η έκδοση του PC? αν ναι, σε ποια ακριβώς σημεία είναι καλύτερη η έκδοση του Dreamcast?

  “την κονσόλα που είχε "MMO" (Phantasy Star Online) πριν κυκλοφορήσει το WoW”
  Εν μέρει με κάλυψε το video αλλά και εδώ θα ήθελα μια διευκρίνιση Γιώργο, γιατί δε καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε με το WoW.

 • oneeyedwally

  Έχω κι εγώ ερώτηση! Πώς χρεωνόταν το online του Dreamcast; Σαν αστική κλήση π.χ.;

  Πολύ ενδιαφέρον vid για μια κονσόλα που δεν έχω δει ποτέ από κοντά, ούτε το σχήμα της δεν θυμόμουν καλά-καλά πριν σας παρακολουθήσω (εκτός απ'το controller που είναι iconic).

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 μήνες από Men of Low Moral Fiber
 • oneeyedwally

  λες να καλούσε το μόντεμ κάνα αριθμό στην Ιαπωνία?? χαχαχ

 • oneeyedwally

  Χρυσάφι θα κόστιζε το κάθε frag χαχαχα

  Πιστεύω τα παιδιά εννοούσαν η ανώτερη console έκδοση, δεν υπήρχε περίπτωση να έπιανε mid/hi-spec pc (πόσο απίστευτα smooth παιχνίδι - είχα μια Riva TNT νομίζω - πόσο κακός παίκτης που ήμουν σ'αυτό χαχαχα)

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 μήνες από Men of Low Moral Fiber
 • oneeyedwally

  ε, δε ξέρω τι εννοούσαν τα παιδιά Πάνο, δε μου είναι ξεκάθαρο και προκειμένου να κάνω υποθέσεις, ε κάνω δυο ερωτήσεις.

 • oneeyedwally

  Αντρέα την καλύτερη έκδοση για τις κονσόλες της εποχής. Εννοείται :)

  Σε ό,τι έχει να κάνει με την αναφορά στο WoW, πιο πολύ ως λογοπαίγνιο το έγραψα. Καμία σχέση τα παιχνίδια μεταξύ τους. Απλά το αναφέρω διότι έπαιζε κόσμος στο Dreamcast ένα "MMO" πολύ πριν γίνει αυτό "mainstream". Επαναλαμβάνω, το έγραψα για να δώσω έμφαση στην πρωτοπορία του Dreamcast όχι για σύγκριση.

 • oneeyedwally

  ωραία όλα ξεκαθάρα! σ' ευχαριστώ Γιώργο για την απάντηση! :)

 • oneeyedwally

  σίγουρα το Fantasy Star Online δεν ήταν WoW, αλλά στην φώτο θα καταλάβεις τι ήταν το Destiny;)
  pic

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 μήνες από DrWho?
 • oneeyedwally

  @DrWho: Τι μου ανέσυρες απο τα τρισβαθα της μνήμης μου..........

 • oneeyedwally

  ....συμπληρωματικά το controller του DC ήταν η εξέλιξη του περιφερειακού χειριστηρίου που συνόδευε το Nights into Dreams στο Saturn.
  Παραδόξως οι περισσότεροι πιστεύουν πως η Nintendo έφερε το analog stick με το N64.
  http://nerdbacon.com/wp-content/uploads/2013/10/saturn_dc_controllers.jpg
  Αυτό της φωτό, είναι το ιαπωνικό μιας και συνόδευε το χρώμα του εξ ανατολάς Saturn.
  H φράση "πολύ μπροστά από τη εποχή του" είναι πραγματικά δύσκολο να συμπυκνώσει το τι κατάφεραν στη Sega τότε....

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 μήνες από DrWho?
 • Προσωπικά ότι καλύτερο βγήκε ποτέ σε κονσόλα! ( για την εποχή της πάντα).

  ΑΑΑ games το ένα πίσω από το άλλο! τη να πρωτοθυμηθώ? Sonic Adventure, Soulcalibeur, Crazy taxi, Shenmue, Virtua Striker 2, Virtua Tennis, Power Stone, Resident Evil Code Veronica, NBA 2K, Jet Set Radio, Ecco The Dolphin, Grandia 2, Legacy Of Khain Soulreaver, Phantasy star online, Ikaruga, Street Fighter 3rd strike, Marvel Vs Capcom, Virtua Fighter 3, Quake Arena 3, Sega Rally 2, Dead Or Alive και όλα αυτά σε 1,5 χρόνο ζωής! πόσα ακόμα ΑΑΑ θα παίζαμε αν κρατούσε το DC παραπάνω στην αγορά!

  Καμιά άλλη κονσόλα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν έβγαλε τόσα ΑΑΑ και πρωτότυπα παιχνίδια ποτέ! Απίστευτα παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες και για όλα τα γούστα, κρίμα ρε Sega μας λείπης αλλά έχεις κρατήσει για πάντα μια θέση στην καρδιά μας :)

 • Ετοιμαστειτε παιδες! Ερχονται! Σε επομενη φαση μαλλον θα ανακοινωσουν και κονσολες.
  http://segabits.com/blog/2018/01/10/retro-bit-sega-usb-and-bluetooth-genesis-saturn-and-dreamcast-accessories-revealed/


  https://twitter.com/RetroBitGaming

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 μήνες από Arena128
 • Πολύ ωραίο το αφιέρωμα και πάλι. Όλα αυτά για να μην ξεχνάμε από που ξεκίνησε και πως πορεύεται το αγαπημένο μας χόμπι, με τις επιτυχίες, τις αποτυχίες αλλά πάνω απ' όλα με αγαπημένες, αξέχαστες στιγμές για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας!

 • Το Dreamcast είναι η μόνη κονσόλα της Sega που δεν είχα ποτέ. Πολύ καλή η παρουσίαση, σας είδα με το αγόρι μου (εις διπλούν!)

Τελευταία Σχόλια

Αμ δεν ειναι ολα τα multiplatform στο One. Τοσα και τοσα παιχνιδια βγαινουν σε PC/PS4 και δεν βγαινο...
Ακριβώς φίλε Stormbringer έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες, και ειδικότερα σε ότι αναφορά την Bethesda...
Stormbringer

Εγω εχω άλλη αποψη. Δεν πανε χαμενα τα multiplatfm στο Switch. Υπαρχουν τοσα ατομα π...
Φίλε Sun, φυσικά το λογικό είναι κάποιος να κάνει αυτό που λες. Να πάρει την καλύτερη έκδοση και τέλ...
Μακη εγω προσωπικα διαφωνω με αυτό που λες. Ειμαστε gamers αλλα το να πεσουμε στην παγιδα των εταιρε...
Ποια Ε3 press conference....?! H MS δεν εχει χρονο για αυτα (νεα games κτλπ.), εχει βγει ηδη στο ψαξ...
"Είναι ηθικό το θέμα. Δε δέχομαι με τίποτα μισά παιχνίδια που να μηv μπορώ να παίξω καν εάν δεν έχω ...
Απολαμβανεις όλα τα multiplatform παιχνίδια σε native 4k. Λιγο είναι?
Μακαρι να δειξουν το Age of Empires 4
Υπηρχε περιπτωση να το αγορασεις στο Switch την στιγμη που το εχεις στο PS4? Δεν βρισκω τον λογο να ...