“I don’t kill that many people” - Inquisitor.

Ιδού λοιπόν ένα ακόμα παράθυρο προς το ζοφερό κόσμο του Warhammer 40.000. Όλα μα όλα εκεί, βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον βάναυσο θάνατο ή τη μαζική καταστροφή. Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά πρόκειται για ένα σύμπαν παντελώς δυσάρεστο, στημένο στο δικό μας γαλαξία, περίπου 40.000 χρόνια από τώρα. Τα πάντα βρίσκονται σε διαρκή αναταραχή κι αντιπαλότητα κτήσεως κι εξουσίας μεταξύ των λίγων μεγάλων δυνάμεων: Orcs, Eldar, άνθρωποι και δαίμονες -μεταξύ άλλων- μάχονται κάθε λεπτό, και δισεκατομμύρια σκοτώνονται σε κάθε αναμέτρηση. Προκειμένου να διατηρηθεί η κραταιότητα της κάθε faction, είναι αναγκαία η λήψη δραστικών κι απάνθρωπων μέσων.

Ένα τέτοιο μέσο, από τα ισχυρότερα όργανα του Imperium of Man, είναι οι λεγόμενοι Inquisitors. Φανταστείτε την περίφημη inquisition του ευρωπαϊκού μεσαίωνα και πολλαπλασιάστε την απάνθρωπη στυγνότητά της με έναν τριψήφιο αριθμό. Οι Inquisitors έχουν πλήρη ελευθερία κι εξουσία απέναντι σε οποιοδήποτε άλλο όργανο της αυτοκρατορίας και τους φοβούνται σχεδόν όλοι. Ακόμα κι η elite του Imperium, οι θρυλικοί Astartes (Space Marines) υπακούν -αν και απρόθυμα- στις προσταγές τους. “Some may question your right to destroy ten billion people. Those who understand realise that you have no right to let them live!” Είναι ένα από τα αποφθέγματα που προδίδουν το ηθικό ποιόν αυτών των ανθρώπων.

W40K Inquisitor Martyr screen 01

Έτσι, η απόφαση της Neocore (δημιουργού -μεταξύ άλλων- της τριλογίας Van Helsing) να αναπτύξει το νέο της, action/ RPG παιχνίδι με έναν τέτοιον πρωταγωνιστή (αντί των συνηθισμένων Astartes), τάραξε τα νερά του fandom και ανέβασε το hype σε ικανοποιητικό βαθμό. Η μέχρι τώρα καμπάνια του παιχνιδιού, συνοδευόμενη από ψήγματα βαθιού lore, βοήθησε στην ενσωμάτωση πολλών ακόμα οπαδών και μη στο καινούριο αυτό εγχείρημα. Προς ευχαρίστηση πολλών, η ανακοίνωση της κλειστής alpha ήρθε να δώσει δείγματα γραφής του νέου τίτλου, κατευνάζοντας, έτσι, λίγο τα πνεύματα μετά την έτερη ανακοίνωση της καθυστέρησης του launch.

Σε αυτήν την έκδοση δε μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο story του παιχνιδιού. Πηγαίνουμε κατευθείαν στο character generation, με τις υποψίες ότι το development team περιμένει τις κοσμογονικές εξελίξεις του lore που επιφέρει η Games Workshop, μητέρα του franchise, τους τελευταίους μήνες. Βλέπουμε τις διαθέσιμες επιλογές Crusader, Assassin και Psyker, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε μόνο την πρώτη. Για το συγκεκριμένο “class” υπάρχει περαιτέρω παραμετροποίηση ως προς την εξειδίκευση του χαρακτήρα, με τις επιλογές Close Combat, Assault Gunner και Heavy Weapons να αποτελούν την υπόσχεση ποικιλίας στο gameplay. Η λιτή γέφυρα του αστρόπλοιου που παρουσιάζεται στη συνέχεια παρέχει μονάχα την επιλογή αγοράς εξοπλισμού (shop δηλαδή) και του χάρτη που οδηγεί στη μάχη.

W40K Inquisitor Martyr screen 02

Εκεί, σοφά οι προγραμματιστές άφησαν ορατά όλα τα galaxy sectors που θα διαθέτει το παιχνίδι, αφήνοντας υπόνοιες για τιτάνια διάρκεια στο gameplay. Playable, όμως, είναι μόνο ένας στην alpha κι από αυτόν διαθέσιμοι μονάχα τρεις πλανήτες. Αυτοί όμως απεδείχθησαν παραπάνω από αρκετοί, καθώς καθένας τους μπορεί να φιλοξενεί από καμία εώς τρεις αποστολές, κάτι που αλλάζει κάθε μέρα. Επιλέγοντας οποιαδήποτε, μας παρουσιάζεται ένα text block με πληροφορίες για τον εκάστοτε κόσμο, τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και το είδος της απειλής. Όποιο κι αν διαλέξαμε, μας περίμενε σκληρή, εκτενής κι απαιτητική μάχη. Το ύφος ισομετρικού RPG χαρακτηρίζει τη δράση, όπως το έχετε ίσως συνηθίσει σε πολλά άλλα παιχνίδια του είδους, και με τεχνικό τομέα που θυμίζει άλλες παραγωγές της Neocore στο παρελθόν, όπως π.χ. το Deathtrap, αλλά προσαρμοσμένες στο future-gothic μοτίβο που απαιτεί το franchise.

H ροή είναι σταθερή και τα frame drops ελάχιστα, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, αν αναλογιστεί κανείς το πρώιμο του σταδίου ανάπτυξης του παιχνιδιού. Ο χαρακτήρας μετέχει στη δράση μόνος, μιας και το co-op απουσιάζει προς το παρόν. Τα όπλα που αγοράσατε σπέρνουν το θάνατο με ευκολία και ποικιλία τόσο από πλευράς εφέ, όσο και ουσίας στην τακτική της χρήσης τους. Όμως, το task που πρέπει να πετύχετε απαιτεί πολλά παραπάνω από άμυαλο shooting ή hacking κι αυτό είναι ένα ακόμα ενθαρρυντικό στοιχείο. Η άμυαλη εφόρμηση στα swarms των εχθρών δεν αποφέρει αποτελέσματα, όσο καλά κι αν έχει αποδοθεί η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ του Inquisitor κι ενός απλού heretic. Οι εχθροί καλύπτονται και καλύπτουν, μέχρι να δεχθούν ενισχύσεις από μονάδες που απλά δεν εξουδετερώνονται με άμυαλο clicking.

W40K Inquisitor Martyr screen 03

Όλα αυτά δίνουν υποσχέσεις για βαθύ σύστημα μάχης, με τα γνωστά hotkey shortcuts που χαρακτηρίζουν το είδος και με Α.Ι. που ενδεχομένως θα απαιτεί από τον παίκτη το κάτι παραπάνω. Παρά το εκτενές όμως των επιπέδων, η φύση των εχθρών δεν μπορούσε να μην είναι επαναλαμβανόμενη και μετά από λίγο προβλέψιμη. Αυτό ίσως είναι κάτι που θα απουσιάζει από τον πλήρη τίτλο και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τότε για να το δούμε. Το loot επίσης κυμαινόταν σε πολύ φτωχά επίπεδα, χωρίς δυνατότητα χρήσης του. Ας ελπίσουμε ότι στην τελική έκδοση θα ακολουθηθεί το καλό παράδειγμα που έχει δώσει το Diablo III σε αυτόν τον τομέα.

Με πλήρη απουσία co-op και σεναρίου η alpha έκδοση είχε ήδη πολύ λίγα να δείξει. Μέσα από τα λιγοστά single player missions, όμως, έδειξε έναν ικανοποιητικό και σταθερό τεχνικό τομέα, αρκούντα σεβασμό στο lore μέσα από τις περιγραφές των λιγοστών αντικειμένων και περιοχών και υπόσχεται βαθύ σύστημα μάχης με ικανοποιητικό character generation, αξιοπρεπή (μόνο στην εμφάνιση) skill trees και ενδιαφέρουσες επιλογές στον οπλισμό. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η ανάπτυξη βρίσκεται σε ιδιαίτερα πρώιμο στάδιο, μπορούμε να κρατήσουμε ένα χαμόγελο αισιοδοξίας για την τελική ποιότητα του τίτλου, όσο κι αν αυτό φαντάζει οξύμωρο όταν αναφέρεται σε ένα παιχνίδι που διαδραματίζεται στο ζοφερό κόσμο του Warhammer 40.000.


Τσέκαρε το βίντεο

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: Action, RPGΔιάθεση: Ψηφιακή διανομή
Αριθμός παικτών: N/AΑνάπτυξη: Neocore GamesΗμ. Έκδοσης: N/A
PEGI: N/AΕκδότης: Neocore GamesΠλατφόρμες: PS 4, Xbox One, PC

Ο Απόστολος μεγάλωσε τρώγωντας μακαρονάδα. Μακαρονάδα έφαγε, ένα μεσημέρι στα 8 του, όταν ένας θείος του τον πήγε για πρώτη φορά σε coin-op κι αυτό ήταν το αγαπημένο του πιάτο όσο περίμενε τον MSX να φορτώσει ένα παιχνίδι. Μετά τον CPC 6128 και τις Amiga 500 και 1200, ο εθισμός με το απολαυστικό αυτό γεύμα, τον οδήγησε να υιοθετήσει το όνομα Kabamaru, το ιαπωνικό alter ego του. Σήμερα, παίζει ακόμα Heroes of Might and Magic 3, κάνοντας διαλείμματα με σχεδόν οποιοδήποτε παιχνίδι πέσει στα χέρια του. Λατρεύει τον Terry Pratchett, την metal μουσική, την καλή μπύρα και την κουβέντα με φίλους.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Yakuza 6: The Song of Life
Επιστροφή στη γραμμή εκκίνησης.
Παράνομα τα loot boxes στο Βέλγιο
Πρόστιμα και ποινές φυλάκισης σε όσους δεν συμμορφωθούν.
Ανακοινώθηκε το 11-11: Memories Retold
Ένα αφηγηματικό adventure του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ημερομηνία διάθεσης του Sonic Mania Plus
Κοντά μας στα μέσα Ιουλίου.
Συνεργασία μεταξύ Microids και Big Ant Studios
Για τη διάθεση του AO International Tennis σε PS4 και Xbox One.
PS+ Μαΐου: Ακόμη ένας δυνατός μήνας για την υπηρεσία
Προετοιμασία για τη κυκλοφορία του Detroit και χαλάρωμα με Rayman!
Με προοπτική πρώτου προσώπου το Cyberpunk 2077
Χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και αυτή του τρίτου προσώπου.
Έρχεται υποστήριξη Discord Connectivity στο Xbox One
Για γεφύρωση της επικοινωνίας μεταξύ χρηστών One και PC.
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διάθεσης του Strange Brigade
Μαζί με Story trailer και ειδικές εκδόσεις.
Ανακοινώθηκε open beta για το H1Z1: Battle Royale
Αποκλειστικά για το PlayStation 4, μέσα στον Μάιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

  • Αποστολη, μου κινησες την ενδιαφερον με το preview που εγραψες. Ο τιτλος ειχε μπει στην λιστα με τα παιχνιδια που εχω σκοπο να ασχοληθω μαζι τους. Πλεον ειναι στην λιστα με τα παιχνιδια που ΘΑ παιξω και ΘΑ λιωσω το κορμι μου μαζι τους.

    Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 1 χρόνο από zlatkogr

Τελευταία Σχόλια

@ Dart2000: Χειροκροτητές θεωρώ όσους επιδοκιμάζουν σχόλια τα οποία θεωρώ υπερβολικά του στυλ "θα έδ...
Kαι τώρα εμείς που έχουμε περιορισμένο χρόνο λόγω twitch και instagram πως θα απολαύσουμε τα παιχνίδ...
ξερουμε τπτ για τον
τιτλο; εχουμε
εικονα; χρονια εχω να παιξω ενα καλο τενισακι!
Επόμενο παιχνίδι που θα παίξω θα είναι το Yakuza 0. Έχω διαβάσει τόσο καλά λόγια για όλη την σειρά π...
Σε όλη την gaming "ζωή" μου δεν αξιώθηκα ποτε να ασχοληθώ με έστω και ενα Yakuza...
Έχοντας παίξει...
Φερτε πισω τα λουτμποξις μου. Πληρωνω οσο οσο και με καρτα
Μου ξυπνησε θύμησες απο valiant hearts....αυτο και μονο + Aardman ειναι αρκετο για να με κανει να πε...
Δεν θα διαφωνίσω φίλε μου Σερίφη σε όσα λες. Ο καθένας όπως απολαμβάνει τα παιχνίδια του. Άλλοι digi...
Σχετικά με το God of War και το business model που άλλες εταιρίες ίσως δεν μπορούν να ακολουθήσουν.
...