Εντυπώσεις από την επαφή μας με το expansion στη Γερμανία.

Όπως αναφέραμε και στο πρόσφατο άρθρο της συζήτησης μας με τον Naoki Yoshida, το GameOver.gr είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί σε event που διεξήχθη στο Αμβούργο και να δοκιμάσει από κοντά το καινούριο expansion του Final Fantasy XIV, με την ονομασία "Stormboold". Μετά από αρκετές ώρες δοκιμών, όπου τα δάχτυλα μας πήραν φωτιά επάνω στα πληκτρολόγια και τα χειριστήρια και αφού καταφέραμε να παίξουμε τόσο στα διάφορα events που βρίσκαμε στις διαθέσιμες περιοχές αλλά και στο καινούριο dungeon, σας μεταφέρουμε την εμπειρία και τα όσα είδαμε. Εδώ να σημειώσουμε πως δεν θα αναφερθούμε σε ορισμένα προβλήματα που συναντήσαμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μιας και η έκδοση που μας δόθηκε για δοκιμή δεν ήταν η τελική που θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Μετά από μια ωριαία παρουσίαση του Yoshida-san σχετικά με τα νέα features και την κάλυψη κάποιων ειδήσεων που είχαν προηγουμένως ανακοινωθεί, μας δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη δοκιμή. Φυσικά, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να δοκιμάσουμε τις δυο καινούριες κλάσεις που προσφέρει το Stormblood, τις Red Mage και Samurai, με ranged και melee επιθέσεις αντίστοιχα. Το level cap στο πακέτο επέκτασης αυξήθηκε στα 70lvl από τα 60, ενώ για να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε όλα τα jobs στα διάφορα time events έπρεπε να κάνουμε level sync στο χαμηλότερο level των διαφόρων NPCs, μιας και το account μας ήταν ήδη στο -νέο- υψηλότερο δυνατό level.

FFXIV Stormblood screen 6

Αυτό που διαπιστώσαμε σχετικά με τις δυο νέες κλάσεις, είναι ότι -αν και προσωπική μας αγαπημένη ήταν ο Samurai- πολλοί από τους παρευρισκόμενους θεώρησαν τον Red Mage σαν κάτι παραπάνω από δυνατό στα κατάλληλα χέρια, αφού με τις range και mid-range (χρονοβόρες όμως) επιθέσεις του φάνηκε σίγουρα σημαντικός κρίκος στην ομάδα κατά την προσπάθειά μας στο νέο dungeon. Ενδιαφέρον ήταν και το νέο job gauge σύστημα, ειδικά σχεδιασμένο για κάθε διαφορετική κλάση, το οποίο όπως μας πληροφόρησαν έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να μην αποσπά τη προσοχή του παίκτη. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας οπτική αναπαράσταση των στοιχείων αντί για αριθμητική και βοηθάει πολύ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Φυσικά ολόκληρο το expansion έρχεται ντυμένο με μια ασιατική αισθητική, κάτι που παρατηρήσαμε στην εξερεύνηση των τριών περιοχών που είχαμε στη διάθεσή μας. Η ατμόσφαιρα στις περιοχές Ruby Sea, Gyr Arbania και Kugane είναι αρκετά εντυπωσιακή, η κάθε μια με το δικό της τρόπο, και ο κόσμος γύρω τους είναι εξαιρετικά προσεγμένος σε σημείο που οι δημιουργοί ενσωμάτωσαν ένα σύστημα παρατήρησης το οποίο εστιάζει σε μικρά σημεία της περιοχής όταν ο παίκτης μένει για αρκετή ώρα AFK.

FFXIV Stormblood screen 7

Περνώντας στο Dungeon που δοκιμάσαμε, το επίσημο όνομα αυτού είναι Shishui of the Violet Tides. Παίρνει μέρος σε μια υποθαλάσσια περιοχή (βλέπε παρακάτω) και αποτελείται από τρία bosses, ενώ η ιστορία που το πλαισιώνει έχει να κάνει με τη φυγή των Raen σε υποθαλάσσια περιοχή λόγω των συνεχόμενων μαχών που διεξάγονται στη ξηρά. Η δυσκολία του Dungeon δεν φάνηκε να είναι ιδιαίτερα υψηλή μιας και τέσσερις παίκτες καταφέραμε με σχετική ευκολία να το ολοκληρώσουμε. Βέβαια, στο παραπάνω συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι τα Jobs όλων ήταν ήδη στα 70lvl και ήταν καλά εξοπλισμένοι. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το Dungeon -αν και είναι σε υποθαλάσσια περιοχή- παραμένει στο παραδοσιακό ύφος που γνωρίζουμε, πράγμα που σημαίνει πως δεν χρειάζεται κολύμβηση όπως γίνεται σε άλλους παρόμοιους MMO τίτλους ώστε να επιτεθούμε στους εχθρούς.

Εκτός αυτού, μια νέα εύχρηστη λειτουργία αποτελεί η απαλοιφή κινήσεων από την παλέτα ικανοτήτων (skill bar). Αυτή θα λειτουργεί ως εξής: όταν θα πηγαίνουμε σε παλαιότερες περιοχές με μικρότερα επίπεδα, θα γίνεται ο γνωστός συγχρονισμός στο ίδιο επίπεδο, ωστόσο δεν θα έχουμε τις εξελιγμένες κινήσεις όπως είναι η τωρινή κατάσταση του τίτλου. Δηλαδή, κάποιος χαρακτήρας-κλάση που έχει αναβαθμισμένη κίνηση λόγω του level cap -όπως για παράδειγμα την ικανότητα Ruin 2- με το συγχρονισμό θα πηγαίνει αυτόματα στην ικανότητα Ruin. Αυτό το μοντέλο είναι πολύ βολικό και εύχρηστο σε σύγκριση με την παρούσα μορφή, που πρέπει να εναλλάσουμε ανάμεσα σε tabs και να ψάχνουμε παλιές και καινούργιες ικανότητες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με το συγχρονισμό που πραγματοποιήθηκε.

FFXIV Stormblood screen 8

Τέλος, όσον αφορά το καινούργιο χαρακτηριστικό στοιχείο της θάλασσας στο παιχνίδι, το οποίο είναι κάτι που επιθυμούσε ο κόσμος που ασχολείται με τον τίτλο, οι δημιουργοί έδωσαν τεράστια έμφαση και φαίνεται να το θεωρούν ως ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του νέου expansion, αφού αρκετά από αυτά που είδαμε ήταν άρηκτα (και άριστα) συνδεδεμένα με το θαλάσσιο στοιχείο. Από την άλλη, η δοκιμή μας σε αυτές τις περιοχές δεν μας άφησε ικανοποιημένους αφού το στοιχείο του νερού στο παιχνίδι δεν φάνηκε να προσφέρει κάτι πραμγατικά διαφορετικό σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές ενώ ακόμα και οι μάχες και τα NPCs που υπάρχουν μέσα στο νερό είναι όλα κλεισμένα μέσα σε φυσαλίδες αέρα, όπου ο παίκτης εισέρχεται για να μπορέσει να πολεμήσει.

Η μόνη αλληλεπίδραση μας με το στοιχείο του νερού ήταν όταν, απλά, εξερευνούσαμε για να φτάσουμε από το σημείο Χ στο σημείο Ψ, κάτι που δεν μας ενθουσίασε και ελπίζουμε σε κάτι πιο διαδραστικό κατά την κυκλοφορία του expansion. Οπότε, αναμένουμε να δούμε την πλήρη υλοποίηση του και τι πραγματικά θα προσφέρει με την έλευση του Final Fantasy XIV: Stormblood.

FFXIV Stormblood screen 9

Εν κατακλείδι, η εμπειρία μας με το Stormblood μάς άφησε ευχαριστημένους με αυτά τα είδαμε, μιας και η Square Enix φαίνεται να ακούει το κοινό της. Για όσους ανησυχούν ότι έχουν μείνει πίσω και δεν έχουν το χρόνο για να ανεβάσουν τα lvl του Job τους, με το Stormblood υπάρχει η επιλογή για Job-Level Boost, το οποίο θα τους ανεβάσει στο level στο 60, όμως μπορεί να αγοραστεί και να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά ανά λογαριασμο, ενώ δεν ειναι το μόνο microtransaction booster που θα εμφανιστεί με το νέο expansion. Εν αναμονή, λοιπόν, για το πλήρες παιχνίδι -και το review μας- στις 20 Ιουνίου.

Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: MMORPGΔιάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: N/AΑνάπτυξη: Square-EnixΗμ. Έκδοσης: 20/06/2017
PEGI: 16Εκδότης: Square-EnixΠλατφόρμες: PS 4, PC

Η αρχη έγινε ένα κυριακάτικο πρωινό μπροστά από μια μικρή CRT τηλεόραση με την δεσποινίδα Croft στην πρώτη κονσόλα της Sony. Έκτοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ και τα online πεδία μάχης των FPS παιχνιδιών κερδίζουν κατά κράτος στις προτιμήσεις του. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και οι κυκλοφορίες μεγάλων single player only παιχνιδιών αρχίζουν να συσσωρεύονται, κλείνει το router και απολαμβάνει αυτά τα παιχνίδια εξίσου. Του αρέσουν οι τηλεοπτικές σειρές όσο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Livestream 23/3 - Ni No Kuni II
Ταξίδι στο δικό μας βασίλειο.
Το The Curse of Monkey Island διαθέσιμο στα Steam και GoG
Ο τίτλος της Lucas Arts επιστρέφει!
Ημερομηνίες και περιεχόμενο για την closed beta του Defiance 2050
Στα τέλη Απριλίου για κονσόλες και PC.
Ημερομηνία διάθεσης της Street Fighter 30th Anniversary Collection
Μαζί με pre-order bonus το Ultra Street Fighter IV.
"Χρυσό" status για το νέο God of War
Με τεχνική single shot και χωρίς loading times!
Στα ελληνικά τα παιχνίδια PlayLink της Sony
"Διασκεδάστε με παιχνίδια που μιλούν τη γλώσσα σας".
Burnout Paradise Remastered
Το κορυφαίο arcade racer είναι και πάλι εδώ.
Νέο trailer για το A Way Out
Έφτασε η ώρα της “Μεγάλης Απόδρασης”.
Τέλος στην προσπάθεια εξαγοράς της Ubisoft από τη Vivendi
Η Vivendi πουλάει όλες τις μετοχές που κατείχε.
Final Fantasy XV Royal Edition
Το ταξίδι της ανάπτυξης συνεχίζεται...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

Τελευταία Σχόλια

Πάντως όπως όλοι οι Έλληνες θα ήθελα ένα στην Ελλάδα. Η επανάσταση του 1821 φαίνεται λογικό γιατί οι...
4GB επιπλέον δεν αλλάζουν κάτι γιατι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο 100% της εγκατεστημένης βάση...
Το new 3ds πέρα από την αύξηση στην υπολογιστική ισχύ, είχε και δυο βασικά upgrades στο hardware. Το...
πωπω χολή...τι κακός
Kατα πάσα πιθανότητα απλά θα δούμε κάποιο revision με το chipset της nvidia σε λιγότερα nm για να πέ...
Παρόλα αυτά λόγο παραγωγής αναγκαστικά θα πρέπει να αναβαθμιστεί το switch τουλάχιστον όπως αναβαθμ...
Το 2009 η MS διπλασίασε τη διαθέσιμη ram στα dev kits του 360 απο 512mb (που είχε και το retail μηχα...
Και ότι το σκεφτόμουν πριν λίγο ακούγοντας το υπόλοιπο δευτεριάτικο webcast..
Όταν λέμε two nicks,ε...
Λατρεμένο Curse of Monkey Island. Δεν είναι ούτε το πρώτο Monkey Island που έπαιξα στην ζωή μου, ούτ...
Εννοειται στο συγκεκριμενο,ειμαι 100% υπερ αυτης της αποψης.