Κλαίει... από χαρά

Η σειρά Devil May Cry δημιουργήθηκε από τον Hideki Kamiya σχεδόν... κατά λάθος, καθώς η ανάπτυξη του πρώτου παιχνιδιού της σειράς άρχισε ως Resident Evil, αλλά οι πολλές αλλαγές στους μηχανισμούς είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου franchise, το οποίο με τη σειρά του ξεκίνησε ένα νέο sub-genre. Το πρώτο Devil May Cry δημιούργησε μία σχολή από μόνο του και ενέπνευσε τη δημιουργία σειρών όπως τα God of War και Ninja Gaiden. Εν έτει 2012, η Capcom αποφάσισε την κυκλοφορία μίας έκδοσης που περιλαμβάνει τα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς, με σαφώς αναβαθμισμένο, HD οπτικό τομέα.

Η εργασία της Capcom στον τεχνικό τομέα είναι πάρα πολύ καλή και στα τρία παιχνίδια της σειράς. Τα CGI βεβαίως είναι σε χαμηλή ανάλυση, αλλά κατά τη διάρκεια του gameplay το αποτέλεσμα, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, του οποίου η ηλικία έχει ξεπεράσει τα 10 χρόνια, είναι πολύ καλύτερη από ότι θα περιμέναμε. Τεχνικά, η συλλογή Devil May Cry είναι αρτιότατη και το αν πρέπει να επενδύσουν οι φίλοι της σειράς σε αυτήν ή όχι είναι περισσότερο υποκειμενικό και συναισθηματικό ζήτημα. Όμως, έχει λόγο ύπαρξης η συλλογή Devil May Cry; Και τι μπορούν να προσφέρουν τα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς σε έναν σύγχρονο παίκτη; Ας εξετάσουμε τα παιχνίδια ένα-ένα.

Devil May Cry 1

Το πρώτο Devil May Cry είναι μακράν το καλύτερο παιχνίδι της σειράς και δεν είναι τυχαίο ότι είναι το μόνο που δημιουργήθηκε από τον Kamiya. Οι βελτιώσεις στον οπτικό τομέα είναι πολύ μεγάλες σε σχέση με το πρωτότυπο και ακόμα και 11 χρόνια μετά παραμένει πανέμορφο εξ αιτίας του art direction του. Τα textures του παιχνιδιού είναι σημαντικώς αναβαθμισμένα και ακόμα και το animation δεν δείχνει τόσο ξεπερασμένο όσο περιμέναμε. Τηρουμένων των αναλογιών, ο οπτικός τομέας του πρώτου παιχνιδιού της σειράς είναι πολύ καλός, αλλά η πραγματική έκπληξη έρχεται από το περιεχόμενο του παιχνιδιού, που εκτός ίσως από το σύστημα μάχης, δεν έχει γεράσει καθόλου.

Για όσους δεν το έχουν παίξει, το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου Devil May Cry εξελίσσεται σε ένα κάστρο. Η κληρονομιά του Resident Evil είναι εμφανής τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στο γενικότερο σχεδιασμό του παιχνιδιού. Το Devil May Cry 1 δεν είναι τρομακτικό, αλλά διαθέτει βαριά ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε γοτθικό b-movie. Υπάρχει backtracking και γρίφοι που μας ζητούν να βρούμε τα αντικείμενα που ταιριάζουν στις διάφορες πόρτες για να συνεχίσουμε -όπως δηλαδή και στα Resident Evil.

Αλλά αυτά τα "old school" χαρακτηριστικά δεν υπομονεύουν ούτε στο ελάχιστο την ποιότητα του παιχνιδιού ακόμα και σήμερα. Το πρώτο Devil May Cry έχει τη καλύτερη ροή, τα καλύτερα set pieces, τα καλύτερα bosses και την καλύτερη κλιμάκωση στη σειρά. Μάλιστα, ο σχεδιασμός των χώρων εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα, καθώς τα dungeons έχουν αρκετή προσωπικότητα και ανομοιογένεια ώστε να κάνουν πολύ εύκολη την περιήγηση των παικτών, χωρίς να μπερδεύονται. Επιπλέον, ο χάρτης είναι πολύ κατατοπιστικός, αν και χρειάζεται ελάχιστα.

Το Devil May Cry χωρίζεται σε μικρά chapters, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν τα save points και τα σημεία που μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις δυνατότητες του Dante. Το σύστημα μάχης, όπως είναι φυσικό, έχει ξεπεραστεί από τις συνέχειες του παιχνιδιού, αλλά παραμένει καλύτερο από πολλά σύγχρονα παιχνίδια του είδους. Αξίζει να τονίσουμε ότι στο βαθμό δυσκολίας "normal" το Devil May Cry είναι δύσκολο και το γεγονός ότι μπορούμε να συνεχίσουμε από το ίδιο checkpoint μόνο αν χρησιμοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, κάνει τα πράγματα δυσκολότερα. Το "easy", από την άλλη πλευρά, είναι σαφώς ευκολότερο και διαθέτει αυτοματοποιημένο χειρισμό και combos.

Η σχεδόν χαοτική διαφορά ανάμεσα σε easy και normal (δεν μπορούμε να αλλάξουμε δυσκολία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού) είναι ουσιαστικά το μόνο σημείο που μπορεί να ενοχλήσει όσους πιάνουν για πρώτη φορά το παιχνίδι και προσπαθούν να βρουν ποιος είναι ο κατάλληλος βαθμός δυσκολίας για αυτούς. Σε κάθε περίπτωση, το Devil May Cry ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του όταν κυκλοφόρησε και παραμένει σπουδαίο ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε πως αποτελεί από μόνο του σημαντικό λόγο αγοράς της Devil May Cry Collection, μιας και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα και καλύτερα παιχνίδια που μπορεί να παίξει ένας φίλος του είδους.

Η αναλογία δράσης, εξερεύνησης και γρίφων είναι άψογη και υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον έως το τέλος. Μάλιστα, πιστεύουμε ότι το Devil May Cry είναι από τα παιχνίδια που "πρέπει" να παίξουν όλοι, όχι για εγκυκλοπαιδικούς λόγους ή για τη σπουδαιότητά του, αλλά για την εμπειρία που μπορεί να προσφέρει.

{PAGE_BREAK}

Devil May Cry 2

Το δεύτερο Devil May Cry ήρθε από μία διαφορετική ομάδα ανάπτυξης και αποτέλεσε μεγάλη απογοήτευση την εποχή που κυκλοφόρησε. Έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τον Dante ή την Lucia, που θεωρητικά έχουν διαφορετικά campaigns. Ουσιαστικά, με τη Lucia παίζουμε τα ίδια επίπεδα ανάποδα, σε μία προσπάθεια τεχνητής αύξησης της διάρκειας, αν και υπάρχουν και ορισμένα αποκλειστικά επίπεδα για αυτήν. Το Devil May Cry 2 είναι το πιο εύκολο παιχνίδι της σειράς. Το σύστημα μάχης είναι βελτιωμένο και με περισσότερα "ακροβατικά", αλλά η ατμόσφαιρα του πρώτου παιχνιδιού έχει εξαφανιστεί, ενώ η δομή και η ροή του είναι σαφώς υποδεέστερη.

Τα περιβάλλοντα είναι πιο ανοικτά, αλλά απρόσωπα και το level design είναι πολύ χειρότερο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αφού πολλές φορές χρειάστηκε να κάνουμε άσκοπες βόλτες σε ομοιόμορφα περιβάλλοντα μιας και ο χάρτης δεν βοηθάει. Καλά σημεία και ευφάνταστα bosses υπάρχουν, όπως και αρκετά κακοφτιαγμένα και βαρετά σημεία.

Παρ ’ότι κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι της σειράς, αν αφήσουμε έξω το σύστημα μάχης, το DMC 2 είναι σαφέστατα πιο παρωχημένο σχεδιαστικά και αρκετά βήματα πίσω από το αριστούργημα του Kamiya. Εν τέλει, είναι ένα μέτριο παιχνίδι δράσης με αρκετές καλές στιγμές, που όμως δεν είναι αρκετές για να πείσουν ένα ένα φίλο του είδους να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του εν έτει 2012. Ο τεχνικός τομέας είναι καλός, αν και το art direction δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο στα άλλα δύο παιχνίδια της σειράς.

Devil May Cry 3

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς είναι το πιο εξελιγμένο τόσο τεχνολογικά όσο και από πλευράς gameplay. Η έκδοση του παιχνιδιού που συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή είναι η "Special", η οποία προσθέτει τον Vegil ως επιλέξιμο χαρακτήρα αν τελειώσουμε μία φορά το παιχνίδι. Η Special Edition, επίσης, προσφέρει πιο ισορροπημένο βαθμό δυσκολίας και ορισμένα επιπλέον χαρακτηριστικά σε σχέση με το πρωτότυπο.

Το gameplay του τρίτου παιχνιδιού της σειράς είναι σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με τους προκατόχους του και προσθέτει αρχικά τέσσερα και στη συνέχεια ακόμα δύο διαφορετικά στυλ μάχης, τα οποία επηρεάζουν τις διαθέσιμες κινήσεις του ήρωά μας. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα το σύστημα μάχης δεν μπορεί να εντυπωσιάσει στο βαθμό που το έκανε όταν κυκλοφόρησε το DMC3, καθώς έχει μεσολαβήσει ένα ανώτερο -σε αυτόν τον τομέα- Devil May Cry 4 -που διέθετε τον πληρέστερο Dante από πλευράς κινήσεων/gameplay, αλλά και το Bayonetta. Ωστόσο, το σύστημα μάχης του DMC 3 ξεπερνάει εύκολα τα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια του είδους και είναι άκρως διασκεδαστικό.

Από την πλευρά της παρουσίασης, αν το πρώτο Devil May Cry θυμίζει αισθητικά ένα γοτθικό b-movie, το τρίτο μέλος της σειράς είναι σίγουρα ένα blockbuster. Ο Dante, τώρα μικρότερος σε ηλικία, γίνεται ένας "cool" χαρακτήρας, που παρουσιάζεται σχεδόν σαν υπερ-ήρωας. Τα άρτια σκηνοθετημένα cut-scenes του παιχνιδιού επικεντρώνονται στην "over the top" δράση, που υπογραμμίζουν τις ικανότητες και το ιδιαίτερο στυλ του Dante. Η ατμόσφαιρα του πρώτου παιχνιδιού της σειράς έχει εξαφανιστεί εντελώς και η ιστορία δεν είναι ακριβώς οσκαρικών προδιαγραφών, αλλά το DMC 3 μπορεί να κρατήσει εύκολα το ενδιαφέρον.

Το backtracking είναι αρκετό και σε επίπεδο σχεδιασμού και γενικότερα ροής εκτιμούμε ότι το DMC3 είναι υποδεέστερο του πρώτου τίτλου, αλλά σίγουρα παραμένει διασκεδαστικό. Υπάρχει αρκετή ποικιλία, αλλά δυστυχώς και πολύς χαμένος χρόνος με άσκοπες περιπλανήσεις και respawn που ενίοτε ενοχλεί. Τεχνικά, η εργασία που έχει γίνει είναι και εδώ πολύ καλή και αναδεικνύεται από το ποικίλο art direction του παιχνιδιού. Όμως, πολλές φορές όταν μπαίνουμε σε μία νέα περιοχή υπάρχει στιγμιαία πτώση στο frame rate, κάτι που, ωστόσο, δε συμβαίνει ποτέ εκεί που μετράει περισσότερο, κατά τη διάρκεια των μαχών. Τελικά, το Devil May Cry 3 δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά ένα παιχνίδι που οι φίλοι του είδους θα ευχαριστηθούν και παραμένει διασκεδαστικό ακόμα και σήμερα.

Συμπεράσματα

Η Devil May Cry HD Collection είναι μία άρτια τεχνικά συλλογή, που πραγματικά έχει λόγο ύπαρξης. Κατά τη γνώμη μας, το πρώτο Devil May Cry από μόνο του είναι ο λόγος αγοράς του πακέτου, μιας και έντεκα χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του, συνεχίζει να εντυπωσιάζει και πιστεύουμε ότι θα κάνει μεγάλη εντύπωση σε όσους το παίξουν για πρώτη φορά. Το Devil May Cry 2, αν και συμπαθητικό, εν έτει 2012 δεν έχει κάτι να προσφέρει, ενώ το Devil May Cry 3 -χωρίς να πλησιάζει το πρώτο παιχνίδι της σειράς- είναι ένας τίτλος που θα ευχαριστηθούν όσοι επιλέξουν να ασχοληθούν μαζί του.

Για όσους έχουν ασχοληθεί ήδη με τη σειρά στο παρελθόν, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι, τεχνικά, το πακέτο της Capcom αποδείχτηκε ανώτερο των προσδοκιών μας. Και για την εν λόγω μερίδα παικτών, η απόκτηση του πακέτου είναι περισσότερο μια συναισθηματική απόφαση, μιας και σε επίπεδο περιεχομένου δεν υπάρχει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Βέβαια, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι -ευτυχώς- δεν υπάρχουν προβλήματα τεχνικής φύσης που να υποβαθμίζουν την ποιότητα της συλλογής.

Εν κατακλείδι, η Devil May Cry HD Collection είναι μία πολύ καλή συλλογή και μία καλή ευκαιρία να ασχοληθεί κάποιος με μία πολύ σημαντική σειρά, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο σύγχρονο gaming,

Νίκος Καβακλής

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: Action, Hack 'n' SlashΔιάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: CapcomΗμ. Έκδοσης: 03/04/2012
PEGI: 16Εκδότης: CapcomΠλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3

Θετικά

 • Σημαντικές οπτικές βελτιώσεις σε μία άρτια -τεχνικά- συλλογή
 • Το πρώτο Devil May Cry παραμένει σπουδαίο
 • Το Devil Μay Cry 3, αν και υποδεέστερο του πρώτου, είναι ένα παιχνίδι που θα ευχαριστηθούν οι φίλοι του είδους

Αρνητικά

 • Το Devil May Cry 2 δεν έχει τίποτα να προσφέρει στους σύγχρονους gamers

Βαθμολογία

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Ο Απρίλιος στο PlayStation Plus
Τρελός Μαξ και Trackmania Turbo!
PS+ Μαρτίου: Μήνας φωτιά με Bloodborne και Ratchet & Clank
[Ενημέρωση] Tο 2019 σταματάει η διάθεση τίτλων για PS3 και PS Vita.
Under Night In-Birth Exe: Late[st]
Μια μικρή δόση νουβέλας, σε συνδυασμό με μια μεγαλύτερη δόση fighting.
Ο Φεβρουάριος στο PlayStation Plus
Επιτέλους Knack... και RiME!
Τεστάρετε τις γνώσεις σας επάνω στη σειρά Final Fantasy
 Επετειακό κουίζ πριν τη λήξη των εορτασμών.
Τέλος το online για το Gran Turismo 6
Καρό σημαία για τον τίτλο του PlayStation 3.
O Ιανουάριος 2018 στο PlayStation Plus
Με Deus Ex: Mankind Divided και Batman: The Telltale Series.
Λουκέτο στους servers των Killzone 2 και 3
Η online μάχη με τους Helghast φτάνει στο τέλος της.
Το Persona 5 ξεπέρασε τις 2 εκ. αποστολές
"Το ενδιαφέρον για αυτή τη κατηγορία τίτλων επεκτείνεται"
O Δεκέμβριος στο PlayStation Plus
Με Darksiders II: Deathinitive Edition και Syberia Collection.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Dante... :)

 • Για εικόνα βάλατε τον Leon S Kennedy απο το Resident Evil 6 :P

 • Ξεκίνησα το 3 πρώτες εντυπώσεις οπως λέει και ο Νίκος "το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι, τεχνικά, το πακέτο της Capcom αποδείχτηκε ανώτερο των προσδοκιών μας" !

 • Ουπς, γκάφα μου Στρατούλη, τη διόρθωσα :P

 • Προσθέθηκε στην λίστα! Τέλεια !!!

 • Καλά ρε Admin, αλλαξες την εικόνα και έβαλες εικόνα από το 2 ? Ντροπή... :)

 • Πολυ ωραια συλλογη. Συμφωνω οτι το πρωτο παραμενει το καλυτερο παιχνιδι της σειρας μεχρι σημερα και το 2 το χειροτερο (αν και το ειχα ευχαριστηθει κι αυτο τοτε).
  Ευτυχως εχει γινει και καλη δουλεια οπως φαινεται σε σχεση με αρκετες αλλες συλλογες.
  Θα το παρω αλλα πιο μετα.

 • Επιτέλους ένα άρτιο τεχνικά HD remake. Θα το αγοράσω σε χαμηλή τιμή σίγουρα, γιατί μόνο με το DMC 4 ασχολήθηκα.

 • Θα το έπαιρνα αν υπήρχε και σε PC.

  Steam is your friend βρε Capcom...

  Πάντως, πολύ HD remake, βρε παιδί μου. Κανένας δεν ενδιαφέρεται να βγάλει καινούριο παιχνίδι για την παρούσα γενιά; Ξεκίνησαν όλοι τη δουλειά μόνο για Nintendo 3DS, PSVita, WiiU και ότι προκύψει από Sony και MS για οικιακές κονσόλες; Άντε το πολύ και κανένα subcontracted spinoff σε iOS ή android;

  Άμα λέω ότι έχουμε αργήσει για τις νέες κονσόλες κι ότι θα έπρεπε μαζί με την Nintendo να περάσουν και οι άλλοι στη νέα γενιά... μου λέτε διάφορα...

  Πήξαμε στα remake, reboot και relaunch για να καλύψουμε το τεράστιο κενό στις κυκλοφορίες. Πέσανε όλοι ο ένας πάνω στον άλλο για τα Χριστούγεννα και τώρα προσπαθούν να την βγάλουν μέχρι... τα επόμενα Χριστούγεννα.

 • Θα το πάρω σίγουρα κάποια στιγμή. Η Ευρωπαϊκή έκδοση δεν έχει την θήκη του iPhone 4 έτσι;

 • Μια χαρά τα έχω όλα, όμως αυτο το θετικό πιο πάνω ( Σημαντικές οπτικές βελτιώσεις σε μία άρτια -τεχνικά- συλλογή ) με βάζει σε σκέψεις

 • Δυστηχως και τα 3 original τα ειχα πουλησει, οποτε με χαρα να αγορασω την HD εκδοση, μονο και μονο για το 1 αξιζει.

 • Χαίρομαι που η Capcom έκανε καλή δουλειά και δεν έχει προβλήματα η μεταφορά στις HD κονσόλες. Σίγουρη αγορά για μένα, για να περνάει η ώρα μέχρι το Bayonetta 2.

 • Πρεπει να ειναι ωραια συλλογη, δεν εχω παιξει κανενα της σειρας (εαν και εχω το 4ο μερος)!!!

 • Ναι ρε φιλε!! Ευτυχως βγηκε καλη η collection. Μπραβο για το review!
  Θα παει για αγορα σιγουρα. ;) Ακομα θυμαμαι που παιζαμε με εναν φιλο μου αυτα τα παιχνιδια και τα λεγαμε μετα στο σχολειο. Χαχα πορωση!!:D

 • @vegeta13 Αν σου άρεσε το 4 μην το σκέφτεσαι καν.

 • Oτι πρεπει για το καλοκαιρακι.Ας μην κραζουμε συνεχεια,εδω φαινεται οτι εκαναν αξιοπρεπεστατη δουλεια.

 • To 1o, υπέροχο και επαναστατικό, το 2ο η απογοήτευση της χρονιάς για όταν βγήκε, το 3ο μια θεαματική επιστροφή για την σειρα και το 4ο (εκτός συλλογής) έδωσε άλλο νόημα στην έκφραση backtracking και επανάληψη! Ήρθε η ώρα οι θεοί του gaming να δώσουν ξανά ένα σωστό DMC οπότε ελπίζω το reboot να βγει καλό.

 • Με αυτα που εχουν δει τελευταια τα ματια μου σχετικα με τις HD Collections οφειλω να ομολογησω οτι δεν περιμενα τιποτα ιδιαιτερο απο το συγκεκριμενο Collection! Χαιρομαι που δεν δικαιωθηκα και τελικα το αποτελεσμα συμφωνα με το review ειναι πολυ καλο! Οταν πεσει λιγο η τιμη θα φυγει για αγορα σιγουρα! Εξαλου οπως λεει και ενας φιλος πιο πανω η συλλογη ειναι οτι πρεπει για καλοκαιρακι!

 • Αυτό ισχύει. Μετά την αρπαχτή της Capcom στα hd remakes του 4 και code veronica και τα απαράδεκτα νέα για το SF vs Tekken (10 χαρακτήρες σε DLC που είναι ήδη στο δίσκο) και Asura's Wrath (το τέλος θα ακολουθήσει επι πληρωμή!), ομολογώ πως δεν περίμενα τόσο καλή δουλειά. Έσπασε ο διάολος το ποδάρι του!

 • Ετσι να ενα αρτιο HD remake. στην λιστα

 • Έκπληξη απο την capcom.Και το ακόμα καλύτερο είναι οτι δεν μπορούν να βγάλουν dlc......
  λογικά

 • @lionheart87 :) πραγματικά θεικό σχόλιο

 • Ήταν αναμενόμενο από τα διάφορα footages που είχαν διαρρεύσει ότι θα είναι καλή περίπτωση η συλλογή αυτή.

  Από εμένα θα παιχτεί κάπου στο καλοκαίρι, ψηλά στο χωριό για να μεγιστοποιηθεί η retro αίσθηση. :lol:

  Θα συμφωνήσω επίσης απόλυτα στο ότι το 4 είχε τον πιο πλήρη ever Dante. Θυμάμαι που με το που έφτασα σ'αυτό το σημείο αναρωτιόμουνα γιατί δεν ξεκίνησαν το παιχνίδι μ'αυτόν και ας πήγαινε εναλλάξ με τον Nero στην πορεία. Εν πάσει περιπτώσει, το control scheme του ήταν η λογική εξέλιξη του 3 και απλά απίστευτο/ανεπανάληπτο για μένα.

 • Νίκο διαφωνώ στο Review σου.
  Καταρχήν τα DMC 1 & 3 δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα.
  Κατά δεύτερον το DMC 3 είναι το κορυφαίο της σειράς.
  Ακολουθούν μικρά spoilers:
  Για αρχή σου δίνει 4 (όχι 3) διαφορετικά στυλ (gunslinger,swordmaster,trickster,royal guard) πολλά όπλα ,απίστευτα Bosses (οι μάχες ενάντια σε Vergil,Nevan & Beowulf ξεχωρίζουν),over the top σκηνοθεσία και ποζεριά.Σε ποιον άλλο τίτλο μπορείς να πηδήσεις πάνω στον αντίπαλο και να σερφάρεις πάνω στο σώμα του πυροβολώντας τους εχθρούς σε real time χωρίς QTE και βλακείες;Και αν όλα αυτά δε φτάνουν,στο τέλος του τίτλου (δε θυμάμαι αν είναι από την αρχή) μπορείς να παίξεις με τον Vergil που χρησιμοποιεί το Dark Slayer στυλ,αλλάζει όλο το παιχνίδι και προσφέρει επιπλέον τρόπους αντιμετώπισης.Για να μην μιλήσουμε για τα διαθέσιμα όπλα;Σπαθί θες;Πάρε Rebellion.Θες κάτι σε στυλ Ifrit όπως στο 1;Τσίμπα το Beowulf.Προτιμάς Dual Wield;Πάρε Agni & Rudra.Θες κάτι πιο γρήγορο;Το Cerberus είναι για σένα.Θες το πιο ποζέρικο όπλο ever;Πάρε Nevan.

 • Τα καλα HD Remasters τα θέλουμε. Τα πρόχειρα όχι. Προς το παρόν μαζεύω λεφτά για να το πάρω.

 • Ξερουμε αν θα βγουνε ξεχωριστα το καθε παιχνιδι στο
  πσν?

 • Πώς μπορείτε και παίζετε τέτοια παιχνίδια;

 • επικη συλλογη!!!
  αν και προσωπικα θεωρω το 3, το καλυτερο της σειρας!
  απλα ο Virgil απο τους καλυτερους χαρακτηρες που εχουν βγει!!
  @anestis1988
  πως μπορεις και ΔΕΝ παιζεις τετοια παιχνιδια?
  @DarthAltair
  και λιγα λες φιλε!!

 • Ανεστη ο καθενας με τα γουστα του δεν γινεται να αρεσουν ολα σε ολους! :)

 • Τί γίνεται ρε παιδί μου, τη μία έχουν κέφια και σέβονται τους καταναλωτές με πραγματικά καλή HD μεταφορά και την άλλη απλά γυαλίζουν τους τίτλους, έτσι για να φαίνονται λίγο καλύτεροι? Μυστήριο...

 • dmc 3 για παντα!!!!!!!

 • Day one για μένα...

 • με εφτιακσες σιγουρη αγορα απο τη 1 μερα

 • Αντώνη (DarthAltair ) έχεις δίκιο για τα στυλ μάχης του DMC3, μπερδεύτηκα, το άλλαξα και στο κείμενο. Τα DMC1/3 δε μπορείς να τα συγκρίνεις άμεσα με το σκεπτικό ότι όσο αναπτυγμένο είναι το σύστημα μάχης του DMC 3 τόσο έχει πέσει η ποιότητα στα υπόλοιπα. Αυτό μόνο. Οπότε είναι τι ζητάει ο καθένας.Το DMC 3 είναι πολύ καλύτερο στο gameplay. Το λέω και στο κείμενο.Όμως σε όλα τα υπόλοιπα είναι χειρότερο. Ανύπαρκτη ατμόσφαιρα, θέματα ροής (θυμίζω προς στο τέλος που παλεύεις -σχεδόν-όλα τα boss με τη σειρά 2η φορά -αν δεν είναι αυτό filler, τότε τι-κ ένα σωρό σημεία που έψαχνες να βρεις που στο καλό άνοιξε η πόρτα,χειρότερος χάρτης,υποτυπώδης γρίφοι, ανύπαρκτη αίσθηση εξερεύνησης κτλ. Εντάξει είναι το τι ζητάει ο καθένας. Αν ενδιαφέρεται κυρίως για το σύστημα μάχης (που τώρα έχει πέσει από τη κορυφή) μαζί σας. Αλλά βέβαια υποκειμενικά όλα αυτά. Μόνο οι μάχες Dante/ Vergil για κάποιους είναι αρκετές, δεκτό.

 • Must have για την συλλογη ενος hack n slash-lover...

 • Πολύ ωραίο review Nίκο.Το 1 και το 3 τα έχω στο ps2 και το 4 στο ps3 ,οπότε μακάρι να βγουν και σε ψηφιακή μορφή για να πάρω και το δύο!Το ένα εννοείται πως είναι κλάσεις πιο πάνω απο τα υπόλοιπα!

 • Επιτελους καλα νεα σε οτι αφωρα τον τεχνικο τομεα,εχω παιξει ολα τα Devil May Cry εκτος απο το δευτερο αν και δεν εχω ακουσει και τα καλιτερα λογεια γι΄αυτο γενικοτερα, παρολα αυτα θελω να το δωκιμασω και αυτη ειναι η καταλιλη ευκαιρεια αφου οπως ειπε και ο Νικος δεν εχει θεματα ο τεχνικος τομεας και θελω πολυ να δω ιδιαιτερα το πρωτο Devil May Cry στην νεα καλογιαλισμενη του οπτικη εκδωχη γιατι ειναι το αγαπιμενο μου.

 • Αγορά στα 15€.Τρελαίνομαι για Devil May Cry και στο 3 είχα αφιερώσει πάμπολες ώρες(όπως και πολλά παιδιά άλλωστε).

 • To 1o και παλι το 1ο, Sparda ftw.

 • wow Έχει το 1ο σε remake??!!! μονο αυτό, αρκεί για αγορά! ένα ταξίδι στην κόλαση παιδιά

 • Νίκο σωστός έτσι όπως τα λες.Όμως να σου θυμίσω ότι το DMC 1 είχε να αντιμετωπίσεις 3 φορές 3 αφεντικά (Phantom,Zuu,Nelo Angelo); :P
  Πάντως ναι,είναι όντως τι προτιμάς.Όντως το 1 είναι πιο adventure ενώ το 3 πιο action.
  Όμως,ειδικά για τότε που βγήκε,θεωρώ πως είχαμε μεγαλύτερη έλλειψη σε action παρά σε adventure και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο μου έκανε και μεγαλύτερη εντύπωση.:)

 • Ακριβώς, αλλά τους αντιμετοπίζεις σε διαφορετικά set pieces ;) κ μόνο το ένα από αυτά είναι κάπως σπαστικό :P Τελός πάντων δε διαφωνώ επί τοις ουσίας

 • Αρρωστε Δαντη... Αρρωστε!!!

 • Να ενα πακετακι που αξιζει σιγουρα τα χρηματα του.Οσοι πιστοι προσελθετε.

 • Dante...Must buy συλλογή...

 • Δεν θα πω μπράβο γιατί κρατάω κακία στην Capcom. Αντε γιατι!

 • To 3o μέρος κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντως είναι ψιλοεπικό.Το 1ο είναι το καλύτερο απ'όλα,το 2ο δε νομίζω ότι μπορώ να το ξαναπαίξω,παραήταν αδιάφορο.

 • Ωραία. Αφού έγινε καλή μεταφορά και αφού έχω να τα παίξω απο την εποχή τους, θα αδράξω την ευκαιρία κάποια στιγμή το 360.

 • Χαιρομαι που η Capcom εκανε σωστη δουλεια μια φορα οχι σαν την απαραδεκτη Konami που κατεστρεψε το Silent Hill.Πρωτα δεν εβαλε το 4 μεσα και μετα κατεστρεψε και τα αλλα δυο

Φόρτωση Περισσότερων

Τελευταία Σχόλια

Τα indie λες...Οκ..Τα περισσοτερα ΑΑΑ παιχνίδια βγαινουν σε ολες τις πλατφόρμες επομένως το να τα πα...
Αμ δεν ειναι ολα τα multiplatform στο One. Τοσα και τοσα παιχνιδια βγαινουν σε PC/PS4 και δεν βγαινο...
Ακριβώς φίλε Stormbringer έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες, και ειδικότερα σε ότι αναφορά την Bethesda...
Stormbringer

Εγω εχω άλλη αποψη. Δεν πανε χαμενα τα multiplatfm στο Switch. Υπαρχουν τοσα ατομα π...
Φίλε Sun, φυσικά το λογικό είναι κάποιος να κάνει αυτό που λες. Να πάρει την καλύτερη έκδοση και τέλ...
Μακη εγω προσωπικα διαφωνω με αυτό που λες. Ειμαστε gamers αλλα το να πεσουμε στην παγιδα των εταιρε...
Ποια Ε3 press conference....?! H MS δεν εχει χρονο για αυτα (νεα games κτλπ.), εχει βγει ηδη στο ψαξ...
"Είναι ηθικό το θέμα. Δε δέχομαι με τίποτα μισά παιχνίδια που να μηv μπορώ να παίξω καν εάν δεν έχω ...
Απολαμβανεις όλα τα multiplatform παιχνίδια σε native 4k. Λιγο είναι?
Μακαρι να δειξουν το Age of Empires 4