Get Over Here!!!!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Mortal Kombat αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών και σίγουρα όχι μόνο όσον αφορά στο είδος των fighting τίτλων. Με την πρώτη του εμφάνιση να εντοπίζεται στις αρχές της δεκαετίας του '90, το πασίγνωστο franchise των Ed Boon και John Tobias κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση χάρη στις υπερβολικές δόσεις βίας και του σκοτεινού κόσμου που απεικόνιζε γεμάτου με εντυπωσιακούς χαρακτήρες. Όπως είναι γνωστό βέβαια, η πορεία του Mortal Kombat δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς, μετά το εκπληκτικό Ultimate Mortal Kombat 3 η παρθενική είσοδος της σειράς στις τρεις διαστάσεις απογοήτευσε.

Τα επόμενα κεφάλαια βέβαια κινήθηκαν σε σαφώς καλύτερα επίπεδα, αλλά ήταν γεγονός ότι η σειρά είχε χάσει αρκετά από τη ιδιαίτερη μαγεία που είχε στην εποχή των δεκαέξι bits. Φτάνοντας τελικά στο MK Vs. DC, έπειτα από το “ανακυκλωμένο” Armageddon, η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά καθώς μπορεί να αποτελούσε μία αρκετά καλή παραγωγή, εντούτοις, το ύφος του ήταν τόσο αλλαγμένο και με σημαντικές παραχωρήσεις που πλέον μόνο ως spin-off μπορούσαμε να το δούμε.

Παρά τις αμφιβολίες μας για το επερχόμενο ένατο κεφάλαιο της σειράς, δεν χρειάστηκε παρά ένα trailer το καλοκαίρι του περασμένου έτους για να μας δημιουργήσει και πάλι την ελπίδα ότι το Mortal Kombat θα επανέλθει στις παλιές του δόξες. Όπως φαίνεται, η νεοσύστατη NetheRealm Studios (με τον Ed Boon φυσικά στην κεφαλή της) και η αποκλειστική υποστήριξη της Warner Bros. Interactive Entertainment (έπειτα από την πτώχευση της Midway), ήταν τα συστατικά που χρειαζόταν το franchise προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει με επιτυχία στις ρίζες του. Χωρίς να έχει την ανάγκη κάποιου υποτίτλου, το περιεκτικά ονομασμένο ως "Mortal Kombat" πατάει γερά και με πλήρη αυτοπεποίθηση στα στοιχεία που μας έκαναν να αγαπήσουμε τη σειρά στις χρυσές δισδιάστατες εποχές.

Ναι, γίνεται να υπάρξει σωστό story mode σε fighting τίτλο

Μπορεί το Story Mode να το είχαμε δει και στο MK Vs. DC, ωστόσο, η βελτίωση που δέχθηκε στο Mortal Kombat είναι τεράστια, δείχνοντας εμφανώς πως δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη σωστή απόδοση της ιστορίας. Η εισαγωγή του τίτλου μας μεταφέρει ουσιαστικά λίγο μετά το τέλος του εισαγωγικού βίντεο του Armageddon.

Παρακολουθώντας το μακελειό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των υπερασπιστών της Γης και των επικείμενων κατακτητών της Outworld, παρακολουθούμε τον Raiden να βρίσκεται λίγες αναπνοές πριν την εξόντωσή του από τον Shao Kahn, κάτι που θα σημάνει και την αρχή της καταστροφής της Γης. Ως ύστατη λύση για την αποτροπή αυτής της τετελεσμένης κατάστασης, ο Raiden στέλνει ένα μήνυμα στον παρελθόντα εαυτό του. Από εκεί και έπειτα το σενάριο θα μας μεταφέρει στα γεγονότα των τριών πρώτων Mortal Kombat, όπου ο θεός του κεραυνού θα βλέπει συνεχώς οράματα από μελλοντικές καταστάσεις, τις οποίες θα προσπαθεί να αποτρέψει προκειμένου να αλλάξει το τραγικό φινάλε του Armageddon.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς θα παρακολουθήσουμε μία συγκροτημένη ιστορία και όχι απλά αποκομμένα κείμενα, συνοδευόμενα από στατικές εικόνες στον τερματισμό κάθε χαρακτήρα. Τουλάχιστον όσον αφορά τον γραφόντα, η μυθολογία των Mortal Kombat παρουσιάζει ενδιαφέρον, κυρίως για το background των χαρακτήρων και, επιτέλους, έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα μεγάλο κομμάτι της με σωστά δομημένη παρουσίαση και συγκεκριμένη εξέλιξη χωρίς “what if…” σενάρια (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο mode).

Δεδομένου βέβαια ότι ο Raiden θα προσπαθήσει να αλλάξει διάφορες καταστάσεις, θα δούμε αρκετά στοιχεία της μυθολογίας να αλλοιώνονται, όπως το ποιοι νίντζα θα μετατραπούν σε cyborgs. Συνολικά, υπάρχουν δεκαέξι κεφάλαια, κάθε ένα εκ των οποίων μας δίνει τον έλεγχο ενός μαχητή, που θα τον ακολουθήσουμε σε τέσσερις ή πέντε μάχες. Τα βίντεο που προβάλλονται ανάμεσα από κάθε μάχη είναι καλοφτιαγμένα, προσφέροντας πειστικά animations αλλά και ευχάριστους διαλόγους (αν και οι φωνές που έχουν επιλεχθεί δεν είναι πάντοτε οι καλύτερες δυνατές).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική διάρκεια του Story Mode ξεπερνάει με ευκολία τις έξι ώρες, και σε συνδυασμό με την πολύ καλή ποιότητα παραγωγής του, το καθιστά ένα από τα θετικότερα και πρωτοποριακά κομμάτια του τίτλου, σε ένα είδος που παραδοσιακά δεν προσφέρει υλικό ικανό να κρατήσει το ενδιαφέρον των μοναχικών παικτών. 

{PAGE_BREAK}

Εναλλακτικές, καινούριες και κλασσικές μορφές ενασχόλησης 

Παρά το γεγονός ότι το Story Mode είναι σε θέση να κρατήσει το ενδιαφέρον σας για ένα σεβαστό αριθμό ωρών, υπάρχει και η νεοεισερχόμενη προσθήκη του Challenge Tower, η οποία είναι ικανή να διπλασιάσει τις ώρες ενασχόλησής σας σε ατομικό επίπεδο. Αποτελούμενο από τον -φαινομενικά- ατελείωτο αριθμό των τριακοσίων δοκιμασιών, το Challenge Tower μας μεταφέρει σε ολοένα και δυσκολότερες προκλήσεις, αλλάζοντας συνεχώς τις παραμέτρους και περιπλέκοντας τους κανόνες νίκης. Οι διαφορές στις παραμέτρους παρουσιάζουν τεράστια ποικιλία, φέρνοντας συνεχώς εκπλήξεις στις μάχες που θα βρεθούμε, όπως κομμένα άκρα, αφαίρεση ειδικών επιθέσεων, σταδιακή επιβράδυνση της κίνησής μας και πολλά άλλα, αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τη φαντασία των δημιουργών.

Το σύνηθες mode του Ladder, όπως ήταν φυσικό, επιστρέφει ξυπνώντας μας παλιές “arcade” αναμνήσεις, ειδικά όταν βρεθούμε στις τελευταίες μάχες αντιμέτωποι σε γνώριμες αρένες με τους Goro, Kintaro και Shao Kahn. Νέα προσθήκη για τη σειρά αποτελεί η δυνατότητα του Tag Team, που μας επιτρέπει να πάρουμε μέρος σε μάχες ομάδων των δύο ατόμων. Αυτή η δυνατότητα βέβαια δεν αποτελεί κάτι νέο για πληθώρα τίτλων του είδους, όμως, αποτελεί μία ενδιαφέρουσα προσθήκη για το Mortal Kombat, έχοντας μάλιστα σωστή υλοποίηση. Σε αυτές τις μάχες αποκτούμε πρόσβαση σε διάφορες επιλογές βοήθειας από το δεύτερο χαρακτήρα, όπως την κατάλληλη είσοδό του για την ολοκλήρωση κάποιου combo.

Μπαίνοντας στην αρένα

Αφήνοντας πίσω τους περισσότερους νέους χαρακτήρες που εισήχθησαν από το Mortal Kombat 4 και έπειτα (οι οποίοι αποτελούσαν ως επί το πλείστον αποτυχημένες προσθήκες κατά τη γνώμη του γραφόντα), το roster του Mortal Kombat επιστρέφει στις δοκιμασμένες επιλογές των τριών πρώτων τίτλων της σειράς. Η συλλογή των χαρακτήρων δίχως αμφιβολία θα ικανοποιήσει πλήρως τους οπαδούς της σειράς, περιέχοντας όλα τα γνωστά ονόματα και εντυπωσιακούς σκοτεινούς χαρακτήρες από τους πρώτους τρεις τίτλους (η απουσία του Rain μάλλον θα περάσει απαρατήρητη...).

Η ποικιλία των κινήσεων είναι εντυπωσιακή, καθώς κανένας χαρακτήρας δεν μοιράζεται combos, ειδικές επιθέσεις ή λαβές. Όπως συνέβαινε βέβαια και στα παλιότερα Mortal Kombat, έτσι και εδώ η κυριότερη διαφοροποίηση που εντοπίζεται στους χαρακτήρες αφορά στις ειδικές επιθέσεις τους. Οι περισσότερες από τις γνώριμες ειδικές επιθέσεις των χαρακτήρων επιστρέφουν, παρέχοντάς τους το δικό τους ξεχωριστό “οπλοστάσιο” και μοναδικό στυλ μάχης που τους χαρακτηρίζει.

Ενδιαφέρουσα προσθήκη αποτελεί η μπάρα του super meter (επηρεασμένη σαφέστατα από το Street Fighter), η οποία γεμίζει σταδιακά όποτε δεχόμαστε χτυπήματα ή όσο χρησιμοποιούμε ειδικές επιθέσεις. Όποτε γεμίζει ένα από τα τρία κομμάτια της, μπορούμε να πατήσουμε το RT (το κουμπί της άμυνας) ταυτόχρονα με την εκτέλεση οποιασδήποτε ειδικής κίνησης, προκειμένου να εκτελέσουμε μία ισχυρότερη εκδοχή της. Εκτός από την πρακτική σημασία αυτού του είδους κίνησης (μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλο) υπάρχει και διαφορετική οπτική απεικόνιση, κάτι που βοηθάει σημαντικά στο εντυπωσιακό και ποικίλο οπτικό θέαμα.

Όποτε έχουμε γεμάτα δύο κομμάτια του super meter, δύναται να ενεργοποιήσουμε το combo breaker, δηλαδή να σταματήσουμε άμεσα ένα αντίπαλο combo, ενώ όταν γεμίσουν και τα τρία κομμάτια έχουμε τη δυνατότητα να εκτελέσουμε την ισχυρότατη X-ray κίνηση. Η τελευταία, σύμφωνη πάντα με το ύφος των Mortal Kombat, αποτελεί μία ιδιαίτερα δυνατή λαβή (πολλές από αυτές μειώνουν περισσότερο από το ένα τρίτο της αντίπαλης ενέργειας) αλλά και εξαιρετικά βίαιη, απεικονίζοντας ως μία άλλη μορφή ακτινογραφίας και με λεπτομέρεια το σπάσιμο των οστών που προκύπτει από κάθε χτύπημα. 

Έντονες και γρήγορες μάχες, πιο βίαιες από κάθε άλλη φορά 

Η δράση εξελίσσεται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, αναλογικά ακόμα και με τους πιο “νευρικούς” τίτλους του είδους, μεταφέροντάς μας τελικά σε έντονες και απόλυτα απολαυστικές συγκρούσεις, είτε είμαστε στη θέση του μαχητή είτε του θεατή. Τα animations διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παραπάνω αίσθηση, όντας ομαλά και λεπτομερώς σχεδιασμένα σε κάθε μορφή επίθεσης, ενώ και οι αντιδράσεις των χαρακτήρων μεταφράζουν επιτυχώς τη δύναμη και το βάρος των αντίπαλων επιθέσεων.

{PAGE_BREAK}

Έπειτα από την παραχώρηση του στοιχείου της βίας στο MK Vs. DC, η ομάδα του Ed Boon δείχνει πως θέλησε να πάρει το... αίμα της πίσω μέσω του νέου Mortal Kombat, καθώς πέρα από κάθε αμφιβολία αποτελεί τον πιο βίαιο τίτλο της σειράς. Η αλλοίωση των μαχητών από τα χτυπήματα είναι έντονη, βλέποντας κομμάτια σαρκών να λείπουν από το πρόσωπο και το σώμα, ανάλογα με το πόσο έχουν χτυπηθεί, με το αίμα να ρέει άφθονο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα fatalities -φυσικά- δε θα γινόταν παρά να επιστρέψουν, πιο ακραία από ποτέ. Ορισμένα δε από αυτά, μας προξένησαν ερωτηματικά σχετικά με το πώς κατάφερε ο συγκεκριμένος τίτλος να περάσει από τον έλεγχο της επιτροπής λογοκρισίας.

Στα του τεχνικού τομέα, ο τίτλος της NetheRealm Studios βρίσκεται στα υψηλότερα σκαλοπάτια του είδους. Οι περισσότεροι χαρακτήρες έχουν ανασχεδιαστεί, προσφέροντας ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες νέες εκδοχές, όπως αυτή του Smoke, αν και μάλλον δε θα συμφωνήσετε με όλες τις αλλαγές (πότε επιτέλους θα ξαναδούμε τον Reptile στην αρχική του “νίντζα” μορφή;...). Ο σχεδιασμός τόσο των χαρακτήρων όσο και των επιπέδων είναι λεπτομερέστατος αλλά και όσο σκοτεινός χρειάζεται, ώστε να επαναφέρει την εξαιρετική ατμόσφαιρα των πρώτων τριών τίτλων της σειράς.

Τα επίπεδα μπορεί να μην έχουν οποιαδήποτε μορφή αλληλεπίδρασης -αν και ορισμένα stage fatalities τα χρησιμοποιούν στο έπακρο- εντούτοις, ο τεράστιος αριθμός τους, ίσως ο μεγαλύτερος που έχουμε δει σε fighting τίτλο, πραγματικά εντυπωσιάζει. Επιπλέον, δεν αποτελούν ένα “ξερό” background. Αντιθέτως, δείχνουν “ζωντανά”, καθώς στα περισσότερα από τα επίπεδα υπάρχει έντονη και λεπτομερής κινητικότητα. Όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη, η κατάσταση σίγουρα θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερη.

Στις υψηλότερες δυσκολίες βρήκαμε αντιπάλους που μας δυσκόλευαν σημαντικά, βλέποντάς τους να χρησιμοποιούν άψογα τις ειδικές κινήσεις και την άμυνα, από την άλλη μεριά όμως, δεν ήταν λίγες οι φορές όπου απλά μπορούσαμε να επαναλάβουμε μία κίνηση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ώστε να νικήσουμε. Κάποιο combo που μπορούσαμε να επαναλάβουμε συνεχόμενα ή επιθέσεις με μαγικά βλήματα ήταν συχνά αρκετά για να δούμε την επιτυχή εμφάνιση του “Finish Him”.

Εδώ έρχεται φυσικά το online τμήμα (ή offline κομμάτι του τίτλου -φυσικά με φίλους) για να μας βοηθήσει να βρούμε νέες προκλήσεις αντιμέτωποι με πραγματικούς αντιπάλους. Ένα ιδιαίτερα φιλόξενο lobby έρχεται να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε παίκτες ανάλογου επιπέδου αλλά και είδους μάχης. Οι περισσότεροι από τους αγώνες στους οποίους πήραμε μέρος παρουσίαζαν αρκετά καλή ομαλότητα, με τις σποραδικές εμφανίσεις του lag να μην είναι αρκετές ώστε να χαλάσουν τη ροή του εκάστοτε αγώνα.

Επιτέλους Mortal Kombat!

Η απαρχή του πασίγνωστου franchise, λοιπόν, δε θα γινόταν να πραγματοποιηθεί με καλύτερο τρόπο. Το νέο Mortal Kombat καταφέρνει, κατά την άποψή μας, να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των οπαδών αλλά και να αναζωπύρωσει το ενδιαφέρον για μία σειρά, η οποία έδειχνε εντονότατα σημάδια κόπωσης στα τελευταία κεφάλαιά της. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των fighting τίτλων, το πρωτοποριακό για το είδος Story Mode, αλλά και το αντισυμβατικό Challenge Tower, έρχονται να προσφέρουν πολλές ώρες ενασχόλησης στους μοναχικούς παίκτες.

Από την άλλη πλευρά, ο αρκετά εύκολος χειρισμός καθώς και η άνεση με την οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν οι διάφορες ειδικές επιθέσεις, αρκούν για να βοηθήσουν ακόμα και τους πιο αρχάριους παίκτες να διασκεδάσουν σε αναμετρήσεις στον καναπέ του σπιτιού τους ή και στο καλά υλοποιημένο online τμήμα του τίτλου. Το Mortal Kombat επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια δυναμικά, διεκδικώντας επάξια τη δική του θέση μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στο είδος των fighting παιχνιδιών.

Νικόλας Μαρκόγλου

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: FightingΔιάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1-8Ανάπτυξη: NetherRealm StudiosΗμ. Έκδοσης: 21/04/2011
PEGI: 18Εκδότης: Warner Bros. Interactive EntertainmentΠλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3

Θετικά

 • Πρωτοφανές Story Mode για το είδος
 • Κλασσικό και πολυάριθμο roster μαχητών που θα ικανοποιήσει απόλυτα τους οπαδούς της σειράς
 • Σωστά υλοποιημένο online τμήμα
 • Τεχνικός τομέας που αναβιώνει άψογα την ατμόσφαιρα των τριών πρώτων τίτλων της σειράς
 • Ομαλότατα και ποικίλα animations επιθέσεων για όλους τους μαχητές

Αρνητικά

 • Θα μπορούσε το ελάχιστο lag του online να απουσιάζει
 • Κάποια μικρά προβλήματα με την Α.Ι.

Βαθμολογία

Η αγάπη του Νικόλα για το gaming ξεκίνησε από πολύ νωρίς χάρη στο Atari 2600. Έκτοτε, το πάθος του για τα βιντεοπαιχνίδια αυξήθηκε με γεωμετρικούς ρυθμούς με ιδιαίτερη έμφαση στο console gaming και ιδίως στα FPS, action-adventure και οτιδήποτε έχει την indie “ταμπέλα”. Ο κινηματογράφος έρχεται στην πολύ κοντινή δεύτερη θέση στα χόμπι του, παρακολουθώντας ένα μεγάλο εύρος ταινιών από την αξεπέραστη εποχή του ασπρόμαυρου σινεμά μέχρι τα blockbusters του "ψηφιακού" Hollywood.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Τι φέρνει ο Απρίλιος στους Gold members του Live
"Δυνατός" μηνάς με Dead Space 2 και Assassin’s Creed: Syndicate.
Ο Απρίλιος στο PlayStation Plus
Τρελός Μαξ και Trackmania Turbo!
Ξεκίνησε το Spring Sale της Microsoft
Παρά πολλά παιχνίδια με μειωμένες τιμές έως και 65%.
PS+ Μαρτίου: Μήνας φωτιά με Bloodborne και Ratchet & Clank
[Ενημέρωση] Tο 2019 σταματάει η διάθεση τίτλων για PS3 και PS Vita.
Ο Μάρτιος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Trials of the Blood Dragon, SuperHot, Brave: The Video Game και Quantum Conundrum.
Under Night In-Birth Exe: Late[st]
Μια μικρή δόση νουβέλας, σε συνδυασμό με μια μεγαλύτερη δόση fighting.
Ο Φεβρουάριος στο PlayStation Plus
Επιτέλους Knack... και RiME!
Ο Φεβρουάριος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Shadow Warrior, Assassin’s Creed Chronicles: India, Split/Second και Crazy Taxi.
Τεστάρετε τις γνώσεις σας επάνω στη σειρά Final Fantasy
 Επετειακό κουίζ πριν τη λήξη των εορτασμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Ωωωω η συγκίνηση είναι μεγάλη! Αγορά με την πρώτη πτώση τιμής.

 • To story mode ειναι οντως πολυ καλο και γενικοτερα ειναι ενας πολυ καλος τιτλος που αξιζει καποιος να τον εχει στην συλλογη του...(Πολυ ωραιο Review)

 • ελα να το παρουμε ολοι να πλακωθουμε

 • το αξίζει το 9αρι και με το παραπάνω!

 • Ένα μικρό πρόβλημα που έχω είναι ότι πολλοί απο τους χαρακτήρες είναι τέλεια σχεδιασμένοι με ωραία κοστούμια ενώ αλλου φοράνε απλά ένα κορμάκι(jade, kitana, Sheva) και είναι λίγο παρετοί να κοιτάς. Βέβαια σαν επανεκτέλεση των πρώτων παιχνιδιών μπορεί να μην ήθελαν να αλλάξουν το βασικό τους σχεδιασμό

 • Εγω θελω να το παρω λογω του story mode διοτι ξερω μονο ονομαστικα 2-3 χαρακτηρες. (Το ξερω...Ντροπη μου!!!!) :P

 • το fighting game της χρονιας σιγουρα!!!!
  και ηθελε 10!!!

 • Πολυ ωραιο Review.
  Μολις το ξαναφερει το shopto.net θα το παρω!

 • πολύ ωραίο review, σίγουρη αγορά

 • Το μόνο που με χαλάει είναι η απουσία του BRUTALITY και της νίντζα εμφάνισης του Reptile(πέρα απο το retro costume).Κατά τ'άλλα...επιτέλους ενα Mortal Kombat.

 • Όπως το είπατε παίδες. Επιτέλους ένα Mortal Kombat. Είναι η μοναδική fighting σειρά που μπορώ να παίξω χωρίς να βαρεθώ! Finish Him!!!

 • Πάμε για συλλεκτκή με τη σωστή τιμή ;)

 • pame gia agora.. poli kalo review...

 • apo kati alla fighting games einai to kalytero.kai 9 kai 9.5 kai 10 einai mia swsth bathmologia.best fighting game out !!!

 • Ετοιμασου για φαπες Σακη....

 • Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για επιστροφή στις ρίζες γιατί δεν έχω παίξει κανένα από τα παλιά 2D. :D Πάντως είναι φοβερό παιχνιδάκι και σίγουρα καλύτερο των 3D. Έχω την συλλεκτική εδώ και 6 μέρες και το λιώνω.

 • αχ θελω να το παρω αλλα τωρα θα αρχισω να μαζευω λεφτα για να παρω και ενα δευτερο xbox 360 να εχω μην με ρωτησετε γιατι ειναι μεγαλη ιστορια xD

 • Μου αρεσει παρα πολυ το αιμα που εχει αυτη η σειρα.

 • Epic, Epic, Epic!!! Παιχνιδάρα με τα όλα της!!! 10 απο μενα ΜΟΝΟ και μόνο που ακούσανε του οπαδούς της σειράς και φτιάξανε επιτέλους ενα αυθεντικό Mortal Kombat!!!

 • Είμαι έτοιμος να το πάρω...
  αν και σκεφτομουν το MvsC 3 τελικα θα πάω σε κάτι πιο κλασσικό!

 • Είναι σίγουρη αγορά, αλλά όχι άμεσα... Πολύ καλό, αλλά μετά από την 3μηνη ασχολία μου με το SSF4, έχω κακομάθει και απαιτώ κάθε fighting game να προσεγγίζει την τεχνική και το βάθος αυτού...

 • @general
  φιλε και βαθος και πλατος και μηκος εχει το παιχνιδι...
  αν ασχοληθεις θα το καταλαβεις...
  και ολοι οι χαρακτηρες ειναι επικοι...οχι κατι χοντροι με λαδια...

 • Warner.... mpikes me to deksi sti seira.... Bravo.

 • μπήκε στο καλάθι αγορών. πολύ νοσταλγία ρε παιδί μου!

 • Επιτελους επεστρεψε στις ριζες του FINISH HIM αγορα με το που τελειωσουν οι εξετασεις φοβερο review:)

 • @mortalgod, δεν το είπα με σκοπό να μειώσω το ΜΚ. Είναι όντως πιο βαθύ και ποικίλο σε σχέση με τα υπόλοιπα ΜΚ, αλλά και πάλι, δεν φτάνει στο SSF4.

 • Το καλυτερο mortal kombat.

 • @general
  ολα καλα...τα γουστα ειναι διαφορετικα!!!
  καλη φαση που το review εγινε πριν το saturn event...
  τυχαιο...????
  σφαγη θα γινει αυριο!!!

 • @mortalgod, εννοείται αυτό, και εγώ που μεγάλωσα και με τα ΜΚ, θα το τιμήσω εννοείται;)

 • Εχω βαρεθει να δερνω (και να με δερνουν) σε αυτο το παιχνιδι...Πραγματικα αξιζει (και μεγαλο story mode..)..Τωρα η απουσια brutality δεν με εχει πειραξει και ιδιαιτερα...

 • Προσωπικά θεωρώ ότι είναι το fighting της δεκαετίας. Ο κολλητός μου που είναι ορκισμένος οπαδός του Street Fighter έπαθε πλάκα.
  Ξεκάθαρο gameplay, με τις κινήσεις να είναι απλές να εκτελεσθούν αλλά όχι βαρετές, με αρκετό βάθος και ένα πραγματικά εκπληκτικό story mode. Ακόμα online δεν έχω παίξει λόγο PSN αλλά δεν πιστεύω ότι θα χαλάσει την εικόνα του παιχνιδιού ότι προβλήματα και να έχει. Cheers NetherRealm, well done.

 • poli cool game to ekana proparagelia kai mou to eferan 4 imeres noritera apo tin episimi imerominia kikloforias!!!smoke <3

 • Εγω δεν ξετρελαθηκα,ενα 7 θα του εβαζα.Δεν το συγκρινω καν με το ssf4,οχι για τα γραφικα,το gameplay κτλ,αλλα επειδη σε κανενα αλλο fighting game δεν υπαρχουν τετοιες στιγμες http://www.youtube.com/watch?v=pS5peqApgUA

 • Oυδέποτε υπήρχαν τέτοιες στιγμές στα MK. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να τις απαιτούμαι και τώρα. Το νέο MK από ό,τι φαίνεται προσφέρει τις καλύτερες στιγμές του 2 και 3. Ένας ΜΚ φαν δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι καλύτερο πιστέυω. Α! Αν είχε και Run τότε θα είχα και το κερασάκι στην τούρτα.

 • Επίσης να προσθέσω οτι και στο 3D του είναι απλά καθηλωτικό...Οι χαρακτήρες και τα επίπεδα αποκτούν τρομερή ζωντάνια και η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού απογειώνεται.

 • Εξαιρετικό το παιχνίδι ( το παίζω εδώ και τρεις μέρες ) αλλά το καλύτερο για'μένα παραμένει το MK2 με αυτό το παιχνίδι να έρχεται δεύτερο κυρίως λόγο του απόλυτου ρυθμού που είχα το δεύτερο της σειράς.
  Το καλύτερο σημείο του παιχνιδιού πάντως είναι το ending. Όσοι το είδαν ξέρουν τι εννοώ :P
  Όσο για αύριο χεχεχε...γατάκια!!! Θα τα πούμε:P

 • emena m aresei pou oles oi gomenes;) einai sxedon gimnes!;)

 • Μου έρχονται αναμνήσεις από SNES και MK2. Επιτέλους, μετά από μια δεκαετία ένα MK αντάξιο της φήμης του! Συγκινήθηκα...

 • στο μονο που διαφωνω με ολο το review ειναι για το online κομματι.....εγω που δεν παιζω καθολου με ps3 μιας και ειναι κατω η υπηρεσια απο τοτε που βγηκε στα καταστηματα δεν ειναι laggy:P....
  @aragorn:this is blasphemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ... COLLECTORS EDITION ΣΤΟ PS# ΚΑΙ TOURNAMENT EDITION ΣΤΟ 360 ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ :P

 • Μετά το MK2 η σειρα ειχε πολυ κακη συνεχεια πιστεβω πως με αυτο τον τιτλο
  επιστρεφει για τα καλα στα καλα μονοπατια της.μετα απο αρκετη ενασχολιση με τον τιτλο
  μπορω να πω οτι, ειναι μακραν ο καλητερος ΜΚ τιτλος στην ιστορια της σειρας τουλαχιστον για εμενα!!!!!

 • Ελπίζω να το τσιμπίσω λίαν συντόμως γιατί είναι παιχνιδάρα! :D

 • Μ'αρέσει πιο πολύ το αγνό, βρώμικο ξύλο του Tekken. Τα μαγικά δε με πολύ συγκινούν.

 • Παιδια το παιχνιδι ειναι το καλυτερο mortal kombat ,το εχω παρει στο ps3 και το εχω λιωσει,must για τους φιλους της σειρας αλλα και για αυτους που τους αρεσουν τα fighting games.

 • Δεν ξέρω, το 9άρι μου φαίνεται ψηλό score .. Ναι, αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Ed Boon για το υλικό που διαθέτει ο τίτλος αλλά αυτό που έχει σημασία στα fighting games είναι το gameplay και αμφιβάλλω αν το παιγνίδι μπορεί να σταθεί αντάξια σε αυτό τον τομέα με άλλα fighting games που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα όπως Street Fighter IV, Blazblue και Marvel VS Capcom .. Για το netcode του παιγνιδιού επίσης τα όσα διάβασα δεν είναι και τα καλύτερα ...
  Στην τελική όμως αυτή η αναβίωση του franchise είναι ότι καλύτερο για το genre .. Όταν με το καλό πέσει στην μαγική τιμή των 20 στερλίνων θα το τιμήσω :)

 • Ο βαθμός ήταν ότι πρέπει για αυτήν την υπερπαιχνιδάρα, τόσα χρόνια περίμενα για ένα "αυθεντικό" Mortal Kombat, και να...το έχω εδώ μπροστά μου, άξιζε η τόση αναμονή...εύγε λοιπόν, όσοι πιστοί προσέλθετε! σε τέτοια παιχνίδια δεν περιμένουμε να πέσει η τιμή, τα τσιμπάμε με την πρώτη! :D

 • παινχιδιαρα! πρωσοπικα,πιστευω πως ξεπερναει ολα τα tekken που εχουν βγει και ειναι το καλυτερο fighting που εχει βγει!

 • @Manos 112 16 δεν είσαι ? Γιατι και εγώ το περίμενα τοσα χρόνια οπως λες ,απο το 1993 που το πήρα στο SNES περιμένω δηλαδή 18 χρόνια και είναι καλύτερο απο ποτέ! Πάντως έχεις δίκιο είναι αυθεντικό Mortal Kombat και καλύτερο απο οτι περιμέναμε!
  Πραγματικά αξίζει η βαθμολογία.Must σε οποιαδήποτε τιμή και full price αξίζει μην το σκέφτεστε.

 • Μπραβο για το review φιλε Νικο.Συμφωνω 100% εχοντας παιξει αρκετα το παιχνιδι με το review.Emena προσωπικα ειναι το αγαπημενο παιχνιδι μου κ γιαυτο αγορασα κ την απλη κ την συλλεκτικη γιατι δεν μπορουσα να περιμενω την καθυστερηση που ειχε η συλλεκτικη.Για εμενα το καλυτερο fighting game που εχει βγει μεχρι σημερα κ το πιο γεματο με διαφορα.

 • @kairisg: Για την ακρίβεια 17 αλλά μου κλέβει χρόνο ο Νοέμβρης μήνας :P Τα πρώτα MK τα είχα πάρει απο τον ξαδερφό μου όταν ήμουν 4-5 χρονών, ύστερα είχα πάρει και αυτά του PS2, αλλα μετά το 2ο MK τα παράτησα γιατί τα άλλα ήταν μούφες του PS2...αρκετά χρόνια αναμονής πιστεύω, και να που το MK επέστρεψε στις κλασικές, 2D, καλές στιγμές του MK!

Φόρτωση Περισσότερων

Τελευταία Σχόλια

Τα indie λες...Οκ..Τα περισσοτερα ΑΑΑ παιχνίδια βγαινουν σε ολες τις πλατφόρμες επομένως το να τα πα...
Αμ δεν ειναι ολα τα multiplatform στο One. Τοσα και τοσα παιχνιδια βγαινουν σε PC/PS4 και δεν βγαινο...
Ακριβώς φίλε Stormbringer έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες, και ειδικότερα σε ότι αναφορά την Bethesda...
Stormbringer

Εγω εχω άλλη αποψη. Δεν πανε χαμενα τα multiplatfm στο Switch. Υπαρχουν τοσα ατομα π...
Φίλε Sun, φυσικά το λογικό είναι κάποιος να κάνει αυτό που λες. Να πάρει την καλύτερη έκδοση και τέλ...
Μακη εγω προσωπικα διαφωνω με αυτό που λες. Ειμαστε gamers αλλα το να πεσουμε στην παγιδα των εταιρε...
Ποια Ε3 press conference....?! H MS δεν εχει χρονο για αυτα (νεα games κτλπ.), εχει βγει ηδη στο ψαξ...
"Είναι ηθικό το θέμα. Δε δέχομαι με τίποτα μισά παιχνίδια που να μηv μπορώ να παίξω καν εάν δεν έχω ...
Απολαμβανεις όλα τα multiplatform παιχνίδια σε native 4k. Λιγο είναι?
Μακαρι να δειξουν το Age of Empires 4