Παντρεύοντας το παρελθόν με το μέλλον

Κυνηγός ή κυνηγημένος; Όργανο του νόμου ή παράνομος; Το δίλημμα αυτό μονοπώλησε τα παιδικά χρόνια πολλών από εμάς, όταν το Need for Speed III: Hot Pursuit, ως το πρώτο μέλος μίας νέας υπο-σειράς τότε, έθετε νέα standards και ανέβαζε τον πήχη, αποτελώντας έναν από τους διεκδικητές του arcade racing θρόνου, πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Βλέποντας τη σειρά να ακολουθεί ένα διαφορετικό δρόμο κατά την εποχή του PlayStation 2, με μοναδική εξαίρεση το άψογο Hot Pursuit 2 του 2002, πολλοί ήταν αυτοί -συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος- που ήλπιζαν πως με τον ερχομό των νέων συστημάτων, θα επέστρεφε και το Hot Pursuit. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη μέχρι και τη φετινή E3, όπου το νέο Hot Pursuit αποκαλύφθηκε στο κοινό. Αναβίωση και επιστροφή στις ρίζες, πίσω σε όλα όσα έκαναν το ακρώνυμο NFS αναγνωρίσιμο όσο λίγα, αυτή τη φορά με τη χρυσή υπογραφή της Criterion. Το αποτέλεσμα είναι ένα πάντρεμα του λατρεμένου παρελθόντος με την επαναστατική τεχνολογία του σήμερα. Ας ανακαλύψουμε τους καρπούς του γάμου αυτού.

Κάνω δυο δουλειές για να τα βγάλω πέρα: Career

Θέλοντας να παραδώσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία, η Criterion δημιούργησε ένα ενιαίο Career σύστημα, όπου παρουσιάζει τη δράση και από τις δύο πλευρές του νόμου, με αγώνες, time trials, hot pursuits και προκλήσεις. Η εναλλαγή μεταξύ αστυνομικού και παρανόμου γίνεται φυσικά, δίχως πολυπλοκότητες, απλά επιλέγοντας το event που επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στον τεράστιας έκτασης χάρτη της Seacrest County.

Είτε ως Cop είτε ως Racer, ξεκινάμε από χαμηλά, με στόχο την κορυφή, ή, κοινώς, το 20ο rank, με τίτλο “Ultimate Enforcer” και “Most Wanted”. Ο δρόμος είναι μακρύς, γεμάτος συναρπαστικές διαδρομές στην πανέμορφη ακτογραμμή, στις ανηφορικές ευθείες των ορεινών χιονισμένων τοπίων, στα πυκνά δάση προς τα δυτικά και στις απέραντες ευθείες των καυτών, ερημικών περιοχών. Τόσο μακρύς μάλιστα, που μετά από ένα πρώτο 9ωρο συνεχές κάψιμο μπροστά στην οθόνη (έτσι για να γνωριστούμε καλά με τον τίτλο), η πρόοδος μας δεν ξεπερνούσε το 25%. Πίσω στα είδη αγώνων όμως.

Breaking the law, breaking the law

Ως Racer, θα μας δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε παραδοσιακούς αγώνες εναντίον επτά άλλων οδηγών, να δοκιμάσουμε νωρίς οχήματα που θα γίνουν διαθέσιμα αρκετά αργότερα στο παιχνίδι μέσω του Preview mode, ενός από τα συνολικά τρία είδη time trial, ενώ το μενού περιλαμβάνει ακόμα και μονομαχίες, με μονάχα ένα αντίπαλο όχημα στον αγώνα, το οποίο όμως δεν είναι διατεθειμένο να τα παρατήσει τόσο εύκολα.

Το τριπλό time trial πακέτο συμπληρώνεται από το παραδοσιακό, που όλοι έχουμε μάθε να αγαπάμε, όπου οι οδηγικές μας ικανότητες θα δοκιμαστούν χωρίς την παρουσία αστυνόμευσης, και το Gauntlet, στο οποίο πρέπει να ταξιδέψουμε από το σημείο Α στο σημείο Β εγκαίρως, με τις αστυνομικές δυνάμεις να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Τέλος, η κύρια ατραξιόν δεν είναι άλλη από το Hot Pursuit, όπου η ωμή δύναμη του Seacrest County Police Department θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να βάλει ένα τέλος στον αγώνα που ευελπιστούμε να κερδίσουμε.

Protect and Serve

Ως Cop από την άλλη, θα πρέπει να απλώσουμε το μακρύ χέρι του νόμου και να αποδείξουμε στους παραβάτες πως οι πράξεις τους δεν είναι δυνατόν να μείνουν ατιμώρητες. Ως η πιο ταχεία και άρτια εξοπλισμένη αστυνομική δύναμη σε όλες τις πολιτείες, θα έχουμε στη διάθεσή μας μία σειρά από ειδικά τροποποιημένα αυτοκίνητα παραγωγής, ανάλογα με τις ανάγκες της βάρδιάς μας.

Μιας και οι αγώνες, για ευνόητους λόγους, απουσιάζουν, το κενό καλύπτει το Interceptor, όπου καταδιώκουμε έναν παράνομο οδηγό, το Preview, που δικαιολογεί την παρουσία του κάνοντας χρήση της λογικής της εκπαίδευσης, το Rapid Response, ακόμα ένα είδος time trial, με μόνη διαφορά ότι το σημείο Β είναι το μπλόκο που έχουμε κληθεί να ενισχύσουμε, και φυσικά το Hot Pursuit, όπου παίζοντάς το από την πλευρά του νόμου, μεταμορφώνεται σε ένα από τα ισχυρότερα στοιχεία του νέου τίτλου της Criterion.

{PAGE_BREAK}

By the power of Autolog! Φέρνοντας την επανάσταση

Το συστατικό, όμως, που δίνει ζωή σε όλο το career και το κάνει μία εμπειρία που δύσκολα θα ξεχαστεί, είναι το ολόφρεσκο και επαναστατικό σύστημα Autolog, το οποίο η Criterion ανέπτυξε σε συνεργασία με τη σουηδική δημιουργό των Battlefield, DICE. Για τις ανάγκες του review, φίλοι μας έγιναν 12 εκ των developers της Criterion, κάτι που πιστεύουμε αρκεί για να καταλάβετε τον πόλεμο χρόνων, προόδου και συγκρούσεων που προέκυψαν. Πέρα από το να μας κρατά συνεχώς συνδεδεμένους σε ένα δίκτυο, όπου κάθε ένας φίλος μας που έχει στη κατοχή του το παιχνίδι ενημερώνεται για τη πρόοδο μας και αντιθέτως, το Autolog εκπληρώνει έναν στόχο, πολύ πιο σημαντικό: Κάθε φορά που πετυχαίναμε καλύτερο χρόνο από έναν από τους φίλους μας, το δημοσιεύαμε στο τοίχο μας για να το δουν όλοι, ενώ την επόμενη φορά που ο παίκτης του οποίου τον χρόνο ξεπεράσαμε θα συνδεθεί, μια όμορφη ειδοποίηση θα τον περιμένει.

Το όλο concept βασίζεται στη λογική του “πριζώματος”, της πρόκλησης και της συνεχούς σύγκρουσης μεταξύ των παικτών δηλαδή, η οποία αν και παθητική, αποδεικνύεται περισσότερο εθιστική από ποτέ. Με την ικανότητα να απαθανατίσουμε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα, είτε μέσω του Photo Mode για καλλιτεχνικές γωνίες λήψεις και φίλτρα, είτε απλά πατώντας το R3 για ένα γρήγορο screenshot δίχως να διακόπτεται η ροή του αγώνα, δημιουργούμε ένα album φωτογραφιών, ελεύθερων προς σχολιασμό από τους φίλους μας.

Τα χαρακτηριστικά του Autolog δεν τελειώνουν εδώ, αφού μέσω των Recommends μπορούμε να κάνουμε add φίλους φίλων, ή να αφήσουμε τη μηχανή σύγκρισης να βρει τα events που προπορευόμαστε όσον αφορά στους χρόνους, και να τα προτείνει στους φίλους μας, τρίβοντας τα στο πρόσωπό τους. Σε κάθε αγώνα, κάθε event του Career, βλέπουμε όχι μόνο το χρόνο που αποτελεί το στόχο μας, αλλά και όλους τους χρόνους της πρώτης πεντάδας φίλων, που λειτουργεί ως επιπλέον κίνητρο.

Μπορεί να τερματίσουμε με χρόνο μικρότερο του απαιτούμενου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο event αυτό, αλλά η σκέψη ότι ένας από τους αχρείους φίλους μας τα κατάφερε με ακόμα καλύτερο χρόνο, μπορεί να μας κάνει να παλεύουμε για ώρες επάνω στο ίδιο event, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πόσο εθιστική μπορεί να αποδειχθεί η όλη διαδικασία, αλλά και το πόσο πολύ προσθέτει αντοχή στο χρόνο, αφού μας κάνει να επιστρέφουμε συνεχώς σε αγώνες που ειδάλλως δεν θα επισκεπτόμασταν ξανά.

Έριξες το Burnout σου στο NFS μου: Gameplay

Η Criterion δεν είναι τυχαία στο χώρο, αφού γνωρίζει άπταιστα τι απαιτεί ένα arcade racer για να δουλέψει σωστά. Δανειζόμενη τις βάζεις από τα αγαπημένα Burnout και τροποποιώντας τις προσθέτοντας στοιχεία ρεαλισμού εδώ κι εκεί, δημιούργησε ένα σαφώς arcade σύστημα χειρισμού, που όμως είναι κατάλληλο και για αυτόν που αναζητά την ακρίβεια στη συμπεριφορά των οχημάτων, με το κάθε ένα από τα περισσότερα από τα 65 οχήματα να έχει το δικό του οδηγικό χαρακτήρα και πάτημα. Οι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό των οδικών αρτηριών της Seacrest County χρίζουν θερμών συγχαρητηρίων, αφού όχι μόνο δημιούργησαν κάτι το απόλυτα αληθοφανές, αλλά του έδωσαν και την απαραίτητη ποικιλία, με τα περιβάλλοντα να εναλλάσσονται, καλύπτοντας όλα τα γούστα.

Αυτοί που έχουν όρεξη για υψηλές τελικές και drag races ανάμεσα σε πυκνή κίνηση, θα προτιμήσουν τους πολλαπλών λωρίδων αυτοκινητόδρομους ή τις απομονωμένες ατέλειωτες στενές ευθείες των ερήμων, ενώ αυτοί που αγαπούν να βλέπουν το όχημα τους από τα πλάγια, θα επισκεφθούν μία από τις πολλές οδικές οδούς με στροφές, είτε τις σχετικά επίπεδες παραλιακές, είτε αυτές που βρίσκονται σε υψόμετρο, και συνοδεύονται από ισχυρά καιρικά φαινόμενα.

Να αναφέρουμε κάπου εδώ πως το νέο Hot Pursuit παρουσιάζει και ένα νέο δυναμικό καιρικό σύστημα, που συνοδεύει τον 24ωρο κύκλο ημέρας/ νύχτας. Ανάλογα με την κατάσταση του δρόμου, βρεγμένος, χιονισμένος, στεγνός, καυτός, μεταβάλλεται και η συμπεριφορά των οχημάτων μας, στοιχείο που πέρα από ρεαλισμό, προσθέτει και πρόκληση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μία καταδίωξη που ανακαλούμε, που ξεκίνησε με συννεφιά και βροντές, και κατέληξε με αστραπές και ισχυρή βροχή. Βοηθό στον αγώνα, ανεξαρτήτου πλευράς, αποτελούν τα ποικίλα gadgets. Ως αστυνομικοί θα έχετε τη δυνατότητα να εκτοξεύετε σειρές καρφιών, να καλείτε μπλόκα, βοήθεια ελικοπτέρου όπου εντοπίζει, ασκεί πίεση και εν τέλει εκτοξεύει ένα στρατηγικά τοποθετημένο Spike Strip στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει τον καταζητούμενο, ενώ αξιόπιστη επιλογή είναι πάντα και το EMP, που κάνει ζημιά στα ηλεκτρονικά του στόχου σας.

Οπλισμένοι έρχονται και οι racers όμως, με εξίσου ισχυρά Spike Strips, EMP Jammers, και το κυριότερο όλων, ενεργοποίηση του Turbo, που δίνει στο όχημα ένα συνεχές boost αρκετών δευτερολέπτων, ό,τι πρέπει για τις μεγάλες ευθείες ή το τελευταίο χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό. Πληροφοριακά, όλα τα όπλα και gadgets είναι αναβαθμίσιμα, γινόμενα όλα και πιο ισχυρά όσο σημειώνουμε πρόοδο στο παιχνίδι.

Όσες ώρες κι αν περάσουν όμως, όσο κι αν νομίζει κάποιος πως έχει πλέον πάρει το "κολάι" και μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε στροφή και μανούβρα, το παιχνίδι θα συνεχίζει να τον εκπλήσσει, βάζοντάς τον να οδηγήσει ένα νέο όχημα, που θα τον κάνει να φαίνεται λες και είναι ο πρώτος του αγώνας. Στο μυαλό έρχεται το αειθαλές τέρας που ακούει στο όνομα McLaren F1 GTR, αρχικά κατασκευασμένο το 1995, που ακόμα και σήμερα, σχεδόν 16 χρόνια μετά την αρχική του εμφάνιση, εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα supercars των car lovers, άποψη που συμμεριζόμαστε. Μπορεί να σας βγάλει την πίστη μέχρι να συνηθίσετε το σκληρό τιμόνι του και την αγάπη του σασί για το χειρόφρενο, αλλά η ανταμοιβή αξίζει το κόπο, και με το παραπάνω μάλιστα.

{PAGE_BREAK}

Catch me if you can: Multiplayer

Στον online τομέα, το Hot Pursuit κρατά τα τρία ουσιαστικά είδη αγώνων, Race, Interceptor και Hot Pursuit. Έχοντας για αντιπάλους τις διάνοιες της Criterion, αρχικά ομολογούμε πως φάγαμε τη σκόνη τους, αλλά δεν αργήσαμε να κάνουμε ένα δυναμικό comeback, δίνοντας μαθήματα με τις αγαπημένες Jaguar XKR, Maserati GranTurismo S, Alfa Romeo 8C Competizione ως Racer, ή το θηρίο που ακούει στο όνομα CCX, της σουηδικής Koenigsegg, ως αστυνομικοί. Στην ακινητοποίηση παραβατών του νόμου με πικρία ομολογούμε πως βοήθησε πολύ και η Porsche Panamera Turbo, παρά το γεγονός ότι σχεδιαστικά είναι τόσο γοητευτική όσο και η οδοντοστοιχία του Jeremy Clarkson. Κλείνοντας τα του multiplayer, αναφέρουμε πως η δυνατότητα split-screen απουσιάζει, ενώ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στο άκουσμα τριών μόνο online modes, μιας και προσφέρουν τέτοια ποικιλία, που πρώτα θα βαρεθείτε και μετά το παιχνίδι θα ξεμείνει από events.

The beauty of the beasts: Τεχνολογία

Η μηχανή γραφικών που η ομάδα από το Guildford της Μεγάλης Βρετανίας με τόση μαεστρία δημιούργησε, τροφοδοτεί το παιχνίδι με άπλετη λεπτομέρεια, ποικιλία και ζωντάνια, ικανή να κάνει πολλούς -και εδώ μιλάμε εκ πείρας- να επιλέγουν την Freedrive επιλογή στο χάρτη, και απλά να κάνουν βόλτες, εξερευνώντας τα πανέμορφα, γεμάτα πολυμορφία τοπία της Seacrest County.

Είτε οδηγούμε νωρίς το πρωί, τις μεσημεριανές ώρες με τον ήλιο να καίει, τα απογεύματα, το σούρουπο, είτε αργά στο σκοτάδι της νυκτός, τα περιβάλλοντα δεν παύουν να χάνουν τη γοητεία τους για μια στιγμή. Τα καταπράσινα δάση, οι γραφικές παραλίες, τα χιονισμένα βουνά, οι βιομηχανικές περιοχές, όλα τους έχουν μία χαρακτηριστική γοητεία, φρεσκάδα και λάμψη, που όσο κι αν σπάσαμε το κεφάλι μας, δεν ανακαλούμε να έχουμε δει σε racing τίτλο. Τα αυτοκίνητα σφύζουν λεπτομερειών και πιστότητας, ενώ οι αντανακλάσεις τους κάτω από το φως του ηλίου σαγηνεύουν.

Το ίδιο ισχύει και για τα εφέ φωτισμού από τα φανάρια (και τις σειρήνες, ως συνέπεια), που είναι έντονα και πιο καθαρά από ποτέ. Ευχάριστη προσθήκη αποτελεί και η δυνατότητα του να σβήνουμε και να ανάβουμε τα φώτα μας κατά βούληση, ενώ ίδια δυνατότητα υπάρχει και για τον κινητήρα. Επιλέξτε την Alfa Romeo 8C Spider, μπείτε σε ένα τούνελ, σβήστε τη μηχανή, και ανάψτε την απότομα, καρφώνοντας δευτέρα, για έναν ηχητικό οργασμό μεγατόνων, συνοδευόμενο από ορισμένα από τα ομορφότερα effects καπνού που έχετε δει.

{VIDEO_1}

Η ομορφιά δένει άψογα με την καταστροφή, αφού από το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα ζημιών της Criterion, που θα έκανε τίτλους όπως το Forza Motorsport ΙΙΙ να ντρέπεται. Το επίπεδο καταστροφής σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει αυτό του Burnout Paradise, μιας και έχουμε να κάνουμε με αδειοδοτημένα αυτοκίνητα και η ελαστικότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι μετρημένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα απολαύσουμε έναν καταζητούμενο να γίνεται σμπαράλια μετά από ένα επιτυχές Takedown ή τους απρόσεκτους οδηγούς να καρφώνονται στα μπλόκα, με αποτέλεσμα λαμαρίνες να πετάνε από εδώ και από εκεί.

Θετικό είναι και το γεγονός ότι όλα τα οχήματα που απαρτίζουν την κίνηση, δεν είναι generic μοντέλα χαμηλών πολυγώνων, αλλά κανονικά αυτοκίνητα παραγωγής, όπως το Audi A4, αρκετά pickup φορτηγά της Dodge, GMC και άλλα πολλά. Προσθέστε το δυναμικό σύστημα καιρού, ορισμένους από τους πιο αληθοφανείς ήχους κινητήρων που έχουμε ακούσει, και ένα ανέλπιστα καλοφτιαγμένο soundtrack στην εξίσωση, κι έχετε ένα από τα ομορφότερα arcade racers όλων των εποχών.

A legend, reborn: Συμπέρασμα

Προσέξτε τον ενικό, δεν είναι τυχαίος. Και αυτό γιατί το συμπέρασμα που βγάλαμε κατά την ενασχόληση μας με τον τίτλο, είναι ένα. Πολύ απλά, η Criterion πήρε μία συνταγή που αγαπήθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες παικτών στο παρελθόν, πρόσθεσε όλα αυτά που την κάνουν έναν από τους σημαντικότερους developers της βιομηχανίας, και δημιούργησε το καλύτερο arcade racing παιχνίδι της τρέχουσας γενιάς συστημάτων. Ο βασιλιάς επέστρεψε.

Δημήτρης Μπάνος

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: RacingΔιάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-12Ανάπτυξη: CriterionΗμ. Έκδοσης: 19/11/2010
PEGI: 12Εκδότης: Electronic ArtsΠλατφόρμες: PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii

Θετικά

 • Η μάχη νόμου και παρανόμου ποτέ δεν ήταν πιο συναρπαστική
 • Παραδεισένιος οπτικοακουστικός τομέας
 • Το Autolog σύστημα
 • Οι δρόμοι της Seacrest County
 • Άψογα δομημένο multiplayer
 • Αεικίνητο framerate
 • Μεγάλη διάρκεια και πολλά διαθέσιμα οχήματα
 • Arcade χειρισμός με πινελιές ρεαλισμού

Αρνητικά

 • Τα μενού μαστίζονται από σοβαροφάνεια
 • Μερικοί ίσως βρουν το Career mode λίγο επαναλαμβανόμενο
 • Το Freedrive θα μπορούσε να είχε εμπλουτιστεί με κάποιες τυχαίες καταδιώξεις

Βαθμολογία

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Τι φέρνει ο Απρίλιος στους Gold members του Live
"Δυνατός" μηνάς με Dead Space 2 και Assassin’s Creed: Syndicate.
Ο Απρίλιος στο PlayStation Plus
Τρελός Μαξ και Trackmania Turbo!
Ξεκίνησε το Spring Sale της Microsoft
Παρά πολλά παιχνίδια με μειωμένες τιμές έως και 65%.
PS+ Μαρτίου: Μήνας φωτιά με Bloodborne και Ratchet & Clank
[Ενημέρωση] Tο 2019 σταματάει η διάθεση τίτλων για PS3 και PS Vita.
Ο Μάρτιος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Trials of the Blood Dragon, SuperHot, Brave: The Video Game και Quantum Conundrum.
Under Night In-Birth Exe: Late[st]
Μια μικρή δόση νουβέλας, σε συνδυασμό με μια μεγαλύτερη δόση fighting.
Ο Φεβρουάριος στο PlayStation Plus
Επιτέλους Knack... και RiME!
Ο Φεβρουάριος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Shadow Warrior, Assassin’s Creed Chronicles: India, Split/Second και Crazy Taxi.
Τεστάρετε τις γνώσεις σας επάνω στη σειρά Final Fantasy
 Επετειακό κουίζ πριν τη λήξη των εορτασμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Δεν το περίμενα τόσο καλό :O Θα το αγοράσω σίγουρα στο μέλλον!
  Congrats for the review mate ;)

 • όταν πάρω ps3 και το έχει το video club θα το νοικιάσω

 • na rwtisw mporeis na ftiaxnis ta ama3ia sou?

 • ta exo parei!!!!!
  to perimeno san trellos(proparaggelia apo to PLAY)kai akoma na fanei...
  tespa...epitelous tha treksoume!!!
  evge criterion!!!

 • Όχι kobe, δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος car customization στο παιχνίδι, ούτε και νόμισμα. Κάτι το άκρως θετικό, τουλάχιστον για μένα.

 • Δλδ James εχεις παρει το παιχνιδι πολυ πριν απο εμας ε??θα τα πουμε στις αρχες τις εβδομαδας...Ετοιμασου να χασεις, once again...Και ξερω και πιο αυτοκινητο θα παιρνεις...Alfa 8c 100% :P

 • αγορα με την πρωτη ευκαιρια

 • to nfs hp epestrepse etsi opos eprepe 10 stegno apo emena

 • wow!....εμεινα αναυδος!....και πολυ καλο review...

 • Έρχεται το απόλυτο εργαλείο οδήγησης αυτοκινήτου. Που χρόνος να ασχοληθούμε με "αμαξάκια".( Χρονικά ατυχης συγκυρία η κυκλοφορία του)

 • Ξέρουμε αν για PC έχει γίνει optimization της προκοπής ή αν είναι πάλι ότι να 'ναι;

  Δεν βλέπω να την ξαναπατάω με παιχνίδι της EA και ειδικά με NFS, αλλά σε η αλήθεια είναι ότι ψήνομαι, καθώς μετά από αρκετά χρόνια πειραμάτων και αντιγραφών χαίρομαι που βλέπουμε ένα πραγματικό NFS με κυνήγια κτλ αντί για την πανωλεθρία τύπου Shift (ή αλλιώς, θα ήθελα να είμαι Forza / GT ή οτιδήποτε άλλο εκτός από NFS).

 • χαλαρα το καλυτερο NFS τα τελευταια 2-3 χρονια! θα το δοκιμασω για PC κ 360....με εκπλησει το αεικιντηο framerate που σημαινει οτι εκτος απο breath taking γραφικα τρεχει κ ομαλοτατα!!!

 • Εμενα προσωπικα με κερδισε ο ηχος του.Πραγματικα τοσο καλο 5.1 surround σε παιχνιδι εχω πολυ καιρο να ακουσω και να "νιωσω". Kudos στην ΕΑ που "ενιωσε" και εβγαλε ενα ομορφο nfs

 • Το autolog είναι πολύ έξυπνη ιδέα και πέρα από τη συμβολή του στο gameplay είναι πολύ καλό και από θέμα marketing αφού θα πείσει αρκετούς να πάρουν το παιχνίδι τώρα που έχουν περισσότερους φίλους online. Κρίμα που εμένα δεν με καίει όμως.


  Θα αγοραστεί εν καιρώ.

 • Mia h erwthsh meta apobta sigxarhthria mou ston reviewer...na to parw 360 h ps3?

 • Εκεί που έχεις τους περισσότερους φίλους που ξέρεις ότι θα το πάρουν, ASUS85. :wink:

 • Απο ολα τα παραπάνω φαίνεται οτι βγήκε πολύ καλό, αν και δεν είμαι fan racing παιχνιδιών, αυτό θα το πάρω όταν βρεθεί η ευκαιρία.
  Πάντος η σοβαροφάνεια στά μενού που λέει στα αρνητικά δεν νομίζω πως έχει ειδικό βάρος για να το βάλουμε στα αρνητικά,όμως αν το κάνουμε θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και για αρκετά μενού πολλών παιχνιδιών .

 • Διάβασα στο site του παιχνιδιού ότι δεν υποστηρίζονται τα τιμόνια της logitech στην έκδοση ps3 :( αλλά ίσως κάνουν κανένα update στο μέλλον.

 • Απίστευτο! Πραγματικά δεν σκεφτόμουνα να το πάρω, αλλά μετά τις τελευταίες μέρες, και τα reviews και trailers που έπεσαν σαν κεραυνοί στο κεφάλι μου, το σκέφτομαι σοβαρά να πάρω racing game μετά απο πολύ καιρό.
  Επίσης, πόσο πόρωση οι αγώνες στη μέση τς ερήμου? Ενας λόγος απο μόνος του να αγοράσω το παιχνίδι! Πολύ ωραίο review γιατρέ!

 • αγορά σίγουρη στο ps3

 • Καλο review και παιχνιδι στο gameplay με παλια κληρονομια και επι ολων των υπολοιπων που αναφερονται στο review πλην των παρακατω κατα την αποψη μου.

  Το car Λιστ ΜΕΤΡΙΟ (γιατι δεν εχει και πιο μικρες κατηγοριες αυτοκινητων αλλα με εξισου καλες επιδοσεις,δεν εχει costumization)
  που ειναι αυτα που βλεπαμε τα ωραια hatchback εποχης carbon και most wanted? Nα βλεπαμε ενα scirroco ενα seat leon cupra ενα golf gti ή ενα s3 δεν τα βλεπουμε πλεον
  Γεμισαμε με laborgini και porche

  To soundtrack επισης ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ για μενα κοματια ηδη γνωστα και παλια. Αλλα racing games εχουν (motorstorm pr,shift,wipeout) και ειχαν (most wanted,carbon,pro street) πολυ πιο δυνατα soundtracks

  Kαι απο το electro breakbeat και hip hop πιξαμε στο rock και tecno.
  Koματια που υπαρχουν ανεξαρτητου ειδους και θα επρεπε να τα ψαξουν πιο πολυ που για μενα φαινεται να μην εψαξαν και τοσο εως καθολου..
  Φαινεται ακομη και στην επιλογη που εβαλαν απο pendulum το watercolor την στιγμη που θα μπορουσαν ειτε απο το ιδιο συγκροτημα ειτε απο τοσα μα τοσα αλλα να διαλεξουν κλασεις ανωτερο κομματι και η ολη μουισικη να φαινεται πιο γιουπι-γιαγια

  Οχι οτι τα αφμισβητω σαν ηδη μουσικης ουτε εχω τιποτα με τη μουσικη γενκοτερα αλλα για μενα ενα παιχνιδι που εχει το προφιλl της "αναρχιας" στους δρομους με τα κυνηγητα θα επρεπε να εχει πιο βαρια μουσικη στο soundtrack

  που δυστηχως δεν εχει.

 • K Factor πολλα ζητας φιλε μου εγω το πηρα και εχω καει ειναι τελειο το παιχνιδι αντε να ερθει και το Grantourismo να δεσει το γλυκο....

 • Aυτα ειναι ! Επιτελους ενα σωστο NFS απο τον καιρο των Underground ! (Προσωπικη μου γνωμη,μην βαρεσετε...) Σιγουρη αγορα στο μελλον ! Το μονο Hot Pursuit που ειχα παιξει ηταν το 2 στο PS2 και ηταν παιχνιδαρα αρα απλα δεν μπορω να περιμενω για αυτο ! :)

 • Κλαιω απο συγκινηση. Παει καρφι για αγορα. Απλα.

 • Τέλειο! Όσο για την μουσική, εμένα δεν με χαλάει, αλλά απ' ότι είχα δει στο demo, μπορείς να βάλεις να παίζουν δικές σου playlist από τον σκληρό δίσκο της κονσόλας σου.Δεν ξέρω όμως αν ισχύει αυτό ακόμα

 • @VasilisGR1982 δεν ζηταω πολλα απαιτω απο την στιγμη που τους τα σκαω και ζητανε να τους τα σκασουμε πρεπει και αυτοι σε καποιους τομεις να προσεχουν.προσεξαν παρα πολυ σε gameplay Και επιστριφη στις παλιες ριζες δεν προσεξαν μουσικη δεν ειναι κακο αυτο που λεω.Για μενα ενα 8 χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι playable με πολυ fun Και καψιμο
  Δεν κατηγορησα το παιχνιδι και δεν ειπα οτι ειναι κακο.Απλα επεσημανα καποια σημεια που κατα την αποψη μου δεν μου αρεσουν.so whats the problem?Γουστα ειναι αυτα.Να αρεσει κατι με το ζορι δεν γινεται.

 • telio apla oreo

 • kai ego mporei na to agoraso fainete poly kalo kai arketa veltiomeno se sxesh me ayta pou vlepame ta teleytaia xronia

 • an auto to game pernei 9 tote to burnout paradise poso eprepe na parei 100/10?

 • SNES Το burnout αν και για μένα πιο εθιστικό,Δεν έχει ούτε το λεπτομερές περιβάλλον ούτε real cars ούτε τόσο καλο ήχο ούτε γραμμικό gameplay.

 • K Factor entaksi den exeis kai adiko se auto pou les alla mia etairia den mporei na kalipsei ta gousta olon ton gamer katalaveneis kathe anthropos einai ksexoristos kai tou aresoun diaforetika pragmata... alla anyway keep gaming my friend...

 • kratao sta xeria moy tin ekdosi gia pc:):):)

 • @ Agony
  Theorw ta grafika tou Burnout paradise kata polu anotera tou nfs hp, opws kai ti mousikh, ase pou boreis na valeis kai diki sou... oson afora ta real cars ok gousta einai auta, to gameplay tou nfs einai athlio, pisteuwto nfs den ufistate pleon kai krima gia tih criterion pou epeidi agorastike apo tin EA xaramizetai se nfs athliotites (shift,hot pursuit) anti na ftiaxei tin epomeni genia tou burnout.

 • Moυ αρεσε το ντεμο αρκετα αν κ δεν ειμαι πολυ της κατηγοριας αυτης γενικα αλλα επειδη ερχεται το GT 5 ειναι μονοδρομος η αγορα.Εκτος αυτου εχουν ερθει τοσες παιχνιδαρες δεν υπαρχει χρονος.Παντως ειναι must buy gia τους fans της racing κατηγοριας.

 • Μπραβο στην Criterion που κατεφερε να ανναγενηση τη σειρα.Οταν μπορεσω θα το παρω :)

 • @SNES: οχι και αθλιοτητες...εχουν κυκλοφορησει πολυ χειροτερα παιχνιδια..

 • ta nfs underground dld dn htan apta kalutera racing sto ps2?tcpa meta to nfs underground 2 pisteuw pws xalase h seira k dn nmzw oti mporei n anagennhthei antigrafontas tn xeirismo t burnout.kt pio konta sta underground zhtame me ton pio free xeirsmo,ts tropopoihseis klp(k me split screen,t gnt pia k ta prstra racing bgainoun xwris split screen?:S)

 • sto ps2 eixan vgei pl kala nfs enw sto ps3 h seira katepese

 • Τέλειο σίγουρη αγορά

 • Πολύ ωραίο το review. Στο pc υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα (το κλασσικό με τους QuadCore επεξεργαστές) και ελπίζω να το διορθώσουν. Γενικά όπως είπες είναι ένα πολύ ωραίο πάντρεμα του παλιού με την τεχνολογία του καινούριου. Απλά ελπίζω να βγάλουν κάποιο διορθωτικό patch (έχω κακές αναμνήσεις από ΕΑ-SHIFT)
  Πάντως δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα, απλά υπάρχει ένα στιγμιαίο shutter μια φορά στο τόσο.
  Η μουσική του εμένα μου άρεσε πάντως. Πιστεύω πως ταιριάζει πιο πολύ αυτή η μουσική από την hip-hop κλπ. Βέβαια είναι γούστα αυτά και πιστεύω οι περισσότεροι να την απολαύσουν.
  Το immersion υπάρχει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό πάντως...Οδήγηση βράδυ με μουσκεμένο δρόμο και οι αστραπές να βγαίνουν από τα ηχεία και να "χύνονται" μέσα στο δωμάτιο...Απλά πορωτικό :)
  Πάω να οδηγήσω το Camaro μου :D

  ΥΓ.: Κι εγώ θα ήθελα πάντως αυτοκίνητα τύπου Golf κλπ.

 • Πολυ καλο και πιστευω με εξαιρεση τα πρωτα 2 και το SHIFT οτι καλυτερο εχει παρουσιασει η σειρα NFS!!!!! AΠιστευτα "ομορφα" τα καιρικα φαινομενα...να ειχε και Ferrari....Παντως μεχρι να ερθει το GT5 πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτη την περιοδο.

 • εγώ το αγόρασα και λιώνω

 • Αυριο κιολας παω Public να σκοτωσω μερικα παλια και να το χτυπησω για ps3!!!

 • Τσαμπα κοπο θα κανεις....και εγω ετσι πηγα να το παρω (6 παιχνιδια για το 360 + 1 για το PS3 και μου τα επαιρναν για 31 ευρω ολα μαζι) εεε αποφασισα να τα κρατησω προτιμοτερο να τα κανω souver( Που λεει ο λογος) παρα να τους δωσω παιχνιδια που αγορασα για 420ευρω--> 31....μεγαλη απατη τα Public, το μονο που αξιζει εκει ειναι οτι εχουν την Limited edition σε αφθονια εν αντιθεση με το ΠΛΑΙΣΙΟ (που πηγα και το πηρα) που εχει μονο την "απλη"

 • Please help!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αγόρασα το παιχνίδι για ps3 και προσπαθώ να περάσω τον κωδικό για το online και δε μ αφήνει!!Μου γράφει να προσπαθήσω αργότερα!!Τι παίζει????????????

 • Μηπως ειναι μεταχειρα? γιατι με τα "νεα" κολπα που εφαρμοζει η ΕΑ ο κωδικος μπορει να χρησιμοποιηθει μονο μια φορα απο εναν χρηστη, μετα θες αγορα καινουριου κωδικου.

 • paides kaigomouna olo to sk me to paixnidi kai einai apla to kalytero arcade racer ever!!!
  eidika an mazeytoun parea 8 atoma gia online, milame gia apeires ores paixnidioy!
  JUST PERFECT!!!

 • to exo sto pc to paixnidi kai einai arketa kalo. den mou aresei pou einai arcade alla fantasteite na min itan poso tha mou arese. einai poli kalo paixnidi me megali diarkeia kai ekseretika grafika. emena mou arese to trailer apo to shift 2 :P perisotero apo otidipote allo sto paixnidi :D oraio review alani :)

 • Το εχω ενοικιαση και ειναι πολυ καλο. Σιγουρη αγορα στο μελλον.

 • pedia to game prepi na ine HUGE...pezo apo tin pemti anellipos kai skeftome oti toulaxiston ime sta misa...mpeno sto menu gia na do kai mu grafi 25%....mexri ta xristougenna tha mas pai siguraki...

Φόρτωση Περισσότερων

Τελευταία Σχόλια

Τα indie λες...Οκ..Τα περισσοτερα ΑΑΑ παιχνίδια βγαινουν σε ολες τις πλατφόρμες επομένως το να τα πα...
Αμ δεν ειναι ολα τα multiplatform στο One. Τοσα και τοσα παιχνιδια βγαινουν σε PC/PS4 και δεν βγαινο...
Ακριβώς φίλε Stormbringer έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες, και ειδικότερα σε ότι αναφορά την Bethesda...
Stormbringer

Εγω εχω άλλη αποψη. Δεν πανε χαμενα τα multiplatfm στο Switch. Υπαρχουν τοσα ατομα π...
Φίλε Sun, φυσικά το λογικό είναι κάποιος να κάνει αυτό που λες. Να πάρει την καλύτερη έκδοση και τέλ...
Μακη εγω προσωπικα διαφωνω με αυτό που λες. Ειμαστε gamers αλλα το να πεσουμε στην παγιδα των εταιρε...
Ποια Ε3 press conference....?! H MS δεν εχει χρονο για αυτα (νεα games κτλπ.), εχει βγει ηδη στο ψαξ...
"Είναι ηθικό το θέμα. Δε δέχομαι με τίποτα μισά παιχνίδια που να μηv μπορώ να παίξω καν εάν δεν έχω ...
Απολαμβανεις όλα τα multiplatform παιχνίδια σε native 4k. Λιγο είναι?
Μακαρι να δειξουν το Age of Empires 4