Most beloved

Το Need for Speed Most Wanted της Criterion αποτελεί το 19ο μέλος της γνωστής σειράς racing και η αλήθεια είναι πως από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης της νέας αυτής δημιουργίας, οι απαιτήσεις του κοινού εκτινάχθηκαν στα ύψη. Για πολλούς, το Most Wanted του 2005 αποτελεί την καλύτερη στιγμή της σειράς, οπότε η νέα πρόταση θα έπρεπε να κινηθεί σε ανάλογα ποιοτικά επίπεδα. Η Criterion, γνωστή για το "θράσος" της να σκαλίζει τα πάντα, προέβη σε πάρα πολλές αλλαγές, φέρνοντας τη σειρά Need for Speed στα δικά της μέτρα, τοποθετώντας την εκεί που την αξίζει. Λίγο κοντά στη κορυφή δηλαδή.

Το νέο Most Wanted δεν προσπαθεί να παραπλανήσει ή να φορέσει ένα μανδύα υποκριτικής και να βάλει το κοινό σε σκέψεις για το περιεχόμενό του. Δανειζόμενο πολλά στοιχεία από τη σειρά Burnout, προσφέρει μια 100% arcade εμπειρία, απαλλαγμένη από οποιαδήποτε μορφή πειραματισμού, καταλήγοντας να είναι αφοπλιστικά άμεση και διασκεδαστική. Συνδετικοί κρίκοι με το παρελθόν πρακτικά δεν υπάρχουν, οπότε πέρα από την ονομασία, οι παίκτες θα παραλάβουν κάτι το εντελώς διαφορετικό.

Welcome to Fairhaven City

Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, το νέο Most Wanted δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Burnout Paradise και ένα από αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι σχεδιασμένη η πόλη στην οποία εξελίσσεται η δράση. Η Fairhaven City, ακολουθώντας τα βήματα της αντίστοιχης Paradise, είναι γεμάτη με προκλητικές στροφές, ράμπες, επικίνδυνες καμπές και εμπόδια, που απαιτούν τη συνεχή προσοχή του παίκτη. Με μοναδική μαεστρία, η ομάδα ανάπτυξης έχει εισάγει στοιχεία και από το αρχικό Most Wanted, όπως για παράδειγμα τη χρωματική παλέτα ή ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο είναι σχεδιασμένες ορισμένες κατασκευές, οπότε σε επίπεδο παρουσίασης, δημιουργείται από το πρώτο κιόλας λεπτό ένα εντονότατο αίσθημα οικειότητας.

Μια οικειότητα που, όμως, εξανεμίζεται στο αμέσως επόμενο λεπτό, μόλις δηλαδή κάποιο όχημα αρχίσει να κινείται στους γεμάτους κίνηση δρόμους, με το μοντέλο χειρισμού να καλωσορίζει τους παίκτες στη σύγχρονη εποχή των arcade racers. Το Most Wanted της Criterion αποδεικνύεται το πλέον δύσκολο αλλά και απαιτητικό μέλος που έχει προσφέρει η σειρά τα τελευταία χρόνια, με μια περίοδο εξοικείωσης και εκμάθησης να δείχνει απαραίτητη.

Όσοι ανέμεναν να συναντήσουν κάτι παραπλήσιο με το Hot Pursuit, με έκπληξη θα διαπιστώσουν πως ο έλεγχος γενικότερα δεν είναι καθόλου αυτοματοποιημένος, ενώ ο παράγοντας του κυκλοφοριακού θα κάνει τη ζωή του καθένα ακόμα δυσκολότερη. Όμως, ο τίτλος δεν γίνεται ποτέ άδικος. Έπειτα από αρκετή προπόνηση, τα παρατεταμένα power-slides θα κάνουν την εμφάνισή τους, με τους χρήστες να ζωγραφίζουν στους δρόμους, κινούμενοι με αστρονομικές ταχύτητες –τόσο στην άσφαλτο όσο και αρκετά μέτρα υψηλότερα από αυτήν.

Το μόνο που απαιτείται είναι το ελαφρό πάτημα του φρένου και από εκεί και έπειτα η μετακίνηση του τιμονιού δεξιά ή αριστερά και η ρύθμιση των στροφών του κινητήρα. Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, αλλά μόλις κάποιος το κάνει κάποιος κτήμα του, καταλήγει να είναι απίστευτα εθιστικό.

Το Most Wanted ανήκει στην κατηγορία των open world προτάσεων, με την έκταση της Fairhaven City να είναι αρκούντως, σχεδόν οριακά θα λέγαμε, ικανοποιητική. Η δομή του τίτλου στηρίζεται φυσικά στους παράνομους αγώνες και ο παίκτης καλείται να αποκτήσει την ανάλογη φήμη ώστε να έρθει αντιμέτωπος με μια λίστα 10 οδηγών, με απώτερο σκοπό την κορυφή. Τα διάφορα cut-scenes προηγούμενων τίτλων ανήκουν ευτυχώς στο παρελθόν, με τις υπερηχητικές ταχύτητες και τη υψηλή πρόκληση να είναι οι παράγοντες που θα πρέπει να απασχολούν τον καθένα.

Η αμεσότητα του EasyDrive

Η Criterion έχει προβεί σε ριζικότατες αλλαγές σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό των διαφόρων μενού επιλογών αν και για να είμαστε πιο ακριβείς, κεντρικό μενού ουσιαστικά δεν υπάρχει. Και γενικότερα η ροή του νέου Most Wanted δεν σταματάει ποτέ, γιατί πολύ απλά η ομάδα ανάπτυξης έχει επιλέξει έναν νέο τρόπο management όλων των περαιτέρω δραστηριοτήτων -πέρα των αγώνων.

Πιέζοντας απλά και μόνο το d-pad προς τη δεξιά κατεύθυνση –για τους κατόχους Xbox 360 το συγκεκριμένο έργο έχει αναλάβει το Kinect- εμφανίζεται το EasyDrive, το οποίο ξεδιπλώνει με έναν διακριτικό τρόπο τη λίστα με τους διαθέσιμους αγώνες, τα αυτοκίνητα που έχει ο καθένας στη συλλογή του, τις διάφορες μηχανικές βελτιώσεις και την επιλογή Autolog. Οι αγώνες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας τους και αλλάζουν όσο παίκτης ανεβαίνει επίπεδα.

Χρησιμοποιώντας απλά και μόνο το d-pad και με τον τίτλο να τρέχει κανονικότατα, ο παίκτης μπορεί να επιλέξει τον αγώνα στον οποίο θέλει να λάβει μέρος, κατόπιν να ενεργοποιηθεί το GPS και έτσι να μεταφερθεί στην ανάλογη τοποθεσία δίχως διακοπές και καθυστερήσεις.

Η κάθε νίκη, πέρα από τη συγκομιδή βαθμών εμπειρίας για να προκαλέσει ο παίκτης κάποιον οδηγό από τη Most Wanted λίστα, παρέχει και μηχανικές βελτιώσεις, οι οποίες επίσης ενεργοποιούνται και αλλάζουν ανά πάσα στιγμή. Πλέον, δεν απαιτείται η επίσκεψη σε κάποιο γκαράζ, αλλά απλά και μόνο το πάτημα του d-pad και μέσω του μενού που εμφανίζεται στην οθόνη, το όχημα εξοπλίζεται με nitro-boost, με αγωνιστικά λάστιχα και λοιπές βελτιώσεις. Ο συγκεκριμένος τομέας, και έχοντας πάντοτε κατά νου τα δεδομένα της σειράς, εμφανίζεται κάπως φτωχός –body kits, vinyls και λοιπά χαρακτηριστικά απλά απουσιάζουν- αλλά από την άλλη, η νέα λιτή εικόνα ταιριάζει γάντι στο νέο χαρακτήρα του Most Wanted.

Οι ζημιές είναι φυσικά για ακόμα μια φορά παρούσες και για την επισκευή του οχήματος απαιτείται απλά και μόνο το πέρασμα από ένα συνεργείο –χωρίς στάση φυσικά- το οποίο όχι μόνο θα το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση, αλλά θα του αλλάξει και το χρώμα.

{PAGE_BREAK}

Autolog & Takedown: Check

Φυσικά, το Autolog δε θα μπορούσε να απουσιάζει, με το σκανάρισμα των δραστηριοτήτων της friend list να γίνεται σε πραγματικό χρόνο και ακόμα και αν κάποιος δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε μια online αναμέτρηση, ο εικονικός χρόνος ενός φίλου του θα τον κρατήσει απασχολημένο για πολλές ώρες. Η κατάκτηση της κορυφής είναι μια πολύπλοκη δοκιμασία, με τον τίτλο να συλλέγει δεδομένα από παντού, είτε αυτά είναι μέτρα πλαγιολίσθησης είτε σπασμένες επιγραφές, οπότε οι υποψήφιοι πρωταθλητές ας βάλουν τα δυνατά τους.

Προηγουμένως έγινε αναφορά στο παράνομο στοιχείο του τίτλου. Έτσι, η εμπλοκές με τα περιπολικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν. Τα κυνηγητά διαρκούν πλέον αρκετά λεπτά περισσότερο, οι αντοχές των αυτοκινήτων έχουν και αυτές αυξηθεί, οπότε η ήδη υψηλή πρόκληση ανεβαίνει ακόμα ένα σκαλοπάτι, φλερτάροντας επικίνδυνα ορισμένες φορές με επίπεδα που ίσως δεν αρμόζουν σε ένα arcade racer.

Οι αστυνομικοί θα προβούν σε όλες τις γνωστές ενέργειες ώστε να θέσουν το όχημα του παίκτης εκτός πορείας, με την επιστροφή του Takedown να δίνει στα πάντα ματιά ιδιαίτερα άγρια και εθιστική εικόνα. Σε επίπεδο αγώνων, το Most wanted προσφέρει ουσιαστικά τα πάντα, είτε πρόκειται για δοκιμασίες απέναντι στο χρόνο, είτε απέναντι σε αντιπάλους ελεγχόμενος από την cpu, ενώ δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Πλέον, υπάρχουν δοκιμασίες στις οποίες θα πρέπει να επιτευχθεί μια ελάχιστη μέση ωριαία ταχύτητα και όταν αυτή θα πρέπει να είναι άνω των 200 χλμ/ώρα, μπορεί ο καθένας να συμπεράνει τους ρυθμούς και τους ελιγμούς που θα πρέπει να επιτύχει ώστε να φέρει τα πάντα εις πέρας.

Στραβωμένες λαμαρίνες και σκασμένα λάστιχα

Ωστόσο, το Most Wanted της Criterion δεν αποφεύγει τα λαθάκια, με σημαντικότερο όλων να είναι το μέγεθος της Fairhaven City. H έκταση της αντίστοιχης Paradise αποτελεί φαινόμενο ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα, αλλά όταν η Fairhaven εμφανίζεται μικρότερη ακόμα και από την αντίστοιχη πόλη του Hot Pursuit, όπου εκεί οι απέραντες πεδιάδες έκαναν τη διαφορά, τότε μάλλον υπάρχει ένα μικρό θέμα.

Παράλληλα, οι πολυσύχναστοι δρόμοι θα δοκιμάσουν τις πρώτες ώρες την υπομονή των παικτών, με τις συγκρούσεις να είναι μεν εντυπωσιακές, αλλά να στερούν από τον παίκτη πολύτιμο χρόνο. Μπορεί να ειπώθηκε και προηγουμένως, αλλά κρίνεται αναγκαίο να επισημανθεί ξανά. Το Most Wanted θα ξεκινήσει "μουδιασμένα", με το χειρισμό να δείχνει –αρχικά– δύστροπος. Όμως, όταν περάσει η ώρα και το όχημα επιλογής του παίκτη αποκτήσει την απαραίτητη ισχύ και σταθερότητα, τότε είναι που ο τίτλος θα αρχίσει να δείχνει τις πραγματικές αρετές του.

Συνολικά, οι μοναχικοί παίκτες θα μείνουν απασχολημένοι αρκετό καιρό με τη νέα πρόταση της Criterion και αυτό οφείλεται στην υψηλή πρόκληση που προσφέρει ο τίτλος. Όμως, σε δικτυακό επίπεδο η κατάσταση δεν είναι και τόσο ενδιαφέρουσα, γιατί μπορεί από τη μία η υπογραφή της EA να εγγυάται μια απαράμιλλη τεχνική σταθερότητα, από την άλλη όμως τα τέσσερα διαθέσιμα modes δεν διακρίνονται ούτε για την ποικιλία αλλά ούτε και για τη φρεσκάδα τους.

Τεχνικές λεπτομέρειες και συμπεράσματα

Το Most Wanted ολοκληρώνεται από έναν πανέμορφο οπτικό τομέα, όπου οι υψηλές ταχύτητες συνοδεύονται από πανέμορφα οπτικά εφέ. Ο σχεδιασμός των οχημάτων βρίσκεται σε επίπεδα τα οποία έχει συνηθίσει η Criterion τους φίλους της, με πλήθος λεπτομερειών, ενώ και οι ζημιές έχουν αποτυπωθεί αρκετά όμορφα. Η Fairhaven με τη σειρά της προσφέρει ένα αστικό περιβάλλον γεμάτο ζωή, όπου μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις η μηχανή γραφικών θα τα βρει σκούρα και ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης θα χάσει μερικά καρέ.

Ο ήχος απλά συνοδεύει τη δράση, με τις ηχητικές επιλογές να είναι εναρμονισμένες με τα σύγχρονα ακούσματα της εποχής, ενώ παρά το γεγονός πως έχουμε μπροστά μας μια arcade πρόταση, τόσο οι κινητήρες, όσο και τα ελαστικά αλλά κα οι συγκρούσεις, ακούγονται πειστικότατα. Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μας γύρω από το νέο Need for Speed Most Wanted, η αλήθεια είναι πως οι φίλοι της Criterion βρήκαν την πρόταση που θα τους κρατήσει απασχολημένους για αρκετό καιρό. Η ομάδα ανάπτυξης δεν θέλησε να εξελίξει την πρόταση του 2005, αλλά απεναντίας προσπάθησε -και ευτυχώς πέτυχε- να φέρει την ίδια τη σειρά Need for Speed στα μέτρα της, χωρίς φόβο και δισταγμό.

Οι αλλαγές είναι πολλές, τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και δομής γενικότερα, αλλά ευτυχώς είναι όλες προς το καλύτερο. Η Criterion -με τις ευλογίες της EA- τόλμησε, ρίσκαρε και τελικά δημιούργησε την καλύτερη και γιατί όχι, απόλυτη arcade πρόταση της χρονιάς.

Γιώργος Τσακίρογλου

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: RacingΔιάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-8Ανάπτυξη: CriterionΗμ. Έκδοσης: 02/11/2012
PEGI: 7Εκδότης: Electronic ArtsΠλατφόρμες: PC, Xbox 360, PlayStation 3

Θετικά

 • Απαιτητικό και εθιστικό μοντέλο χειρισμού
 • Η επιλογή EasyDrive
 • Εντυπωσιακός οπτικός τομέας
 • Θυμίζει αρκετά το Burnout Paradise

Αρνητικά

 • Φτωχό multiplayer
 • Η έκταση της Fairhaven

Βαθμολογία

Τα videogames για τον Γιώργο δεν είναι τρόπος ζωής. Η μεγάλη αγάπη του παραμένουν οι δύο τροχοί και -αναπάντεχα- ό,τι ψηφιακό προσπαθεί να τους μοιάσει. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τα "παιχνίδια" αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, όπως είναι η μουσική, οι βόλτες, τα ταξίδια και... οι σούζες (και μετά σου λέει πως μεγάλωσε).

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Τι φέρνει ο Απρίλιος στους Gold members του Live
"Δυνατός" μηνάς με Dead Space 2 και Assassin’s Creed: Syndicate.
Ο Απρίλιος στο PlayStation Plus
Τρελός Μαξ και Trackmania Turbo!
Ξεκίνησε το Spring Sale της Microsoft
Παρά πολλά παιχνίδια με μειωμένες τιμές έως και 65%.
PS+ Μαρτίου: Μήνας φωτιά με Bloodborne και Ratchet & Clank
[Ενημέρωση] Tο 2019 σταματάει η διάθεση τίτλων για PS3 και PS Vita.
Ο Μάρτιος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Trials of the Blood Dragon, SuperHot, Brave: The Video Game και Quantum Conundrum.
Under Night In-Birth Exe: Late[st]
Μια μικρή δόση νουβέλας, σε συνδυασμό με μια μεγαλύτερη δόση fighting.
Ο Φεβρουάριος στο PlayStation Plus
Επιτέλους Knack... και RiME!
Ο Φεβρουάριος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Shadow Warrior, Assassin’s Creed Chronicles: India, Split/Second και Crazy Taxi.
Τεστάρετε τις γνώσεις σας επάνω στη σειρά Final Fantasy
 Επετειακό κουίζ πριν τη λήξη των εορτασμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • ισος το παρω αργοτερα οταν πεσει η τιμη του.

 • Εγγύηση το review του Γιώργου με βαθιά γνωση στα racing. Το τσίμπησα ήδη δεν το έχω ξεκινησει , με εξιτάρει το πρώτο θετικό "Απαιτητικό και εθιστικό μοντέλο χειρισμού" !

 • ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ HOT PURSUIT ΤΟΥ 2010....

 • Η επιστροφή του NFS... ;)

 • Δεν μου αρεσε το "Θυμιζει το Burnout Paradise"... κριμα ηθελα να μοιαζει με το υπερτουμπανο τοτε Most Wanted. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν το αγοραζω. Στο 30ευρω πιστευω πως θα ειναι μια χαρα.....

 • Και για εμένα το "θυμίζει το Burnout Paradise" είναι αρνητικό και όχι θετικό.
  .
  Τα έχω πει πολλές φορές για το NFS και το τι θεωρώ εγώ ή ποια προσέγγιση μου άρεσε από τα NFS (είμαι της Underground, Most Wanted και γενικά open world εποχής), οπότε αυτό το στοιχείο θα με κρατήσει μακριά. Δοκίμασα το Hot Pursuit πριν 1-2 εκδόσεις και επιβεβαίωσα ότι δεν μου κολλάει αυτό το στυλ παιχνιδιού.

 • Θα το τιμησω και αυτο το NFS.Αλλα θα πρεπει να περιμενει μεχρι τις γιορτες γιατι τωρα εχουμε αλλα μετωπα ανοιχτα. Γιωργο ωραιο Review

 • Αν θα ασχοληθώ με ένα racing τίτλο αυτήν την περίοδο, αυτός θα είναι το Forza Horizon. Δε μπορώ να πω όμως ότι αυτό περνάει απαρατήρητο.

 • Και εγω αυτην την περιοδο εχω ξεκινησει το Horizon, οποτε καμια πιθανοτητα να αγορασω το Most Wanted. Παντως και για μενα το οτι θυμιζει Burnout Paradise παει στα αρνητικα του τιτλου! Παντα μου αρεσαν τα NFS (εκτος απο το Shift), οποτε θα το τιμησω και εγω κααααποια στιγμη...

 • Πολύ ωραία η παρουσίαση ! Το παιχνίδι το παίζω από την πρωτη μέρα κυκλοφορίας του πάνω που μόλις είχα τελειώσει το Horizon. Η μετάβαση από τον έναν τίτλο αμέσως στον άλλον στην αρχή μου φάνηκε κάπως και η πρώτη μου εντύπωση μετά το καταπληκτικό (αν και επαναλαμβανόμενο κατά τόπους) Horizon ήταν μέτρια για το NFS. Τώρα που έχω μπεί για τα καλά στον κόσμο του είμαι ενθουσιασμένος με το παιχνίδι. Διασκεδαστικότατο, έντονο και τεχνικά καταπληκτικό. Όσοι ήταν φίλοι του Burnout να σπεύσουν χωρίς δισταγμό.

 • Όταν το καινούργιο NFS: Most Wanted έχει στα θετικά το "Θυμίζει αρκετά το Burnout Paradise" καταλαβαίνεις πολλά για το παιχνίδι.

 • Μάλλον πάει για αγορά. Το Burnout Paradise μου άρεσε πολύ άρα για εμένα είναι θετικό το ότι του μοιάζει. Είναι και επίκαιρο για εμένα το review αυτό αφού προς το τέλος του μήνα θα ξεκινήσω το Hot Pursuit. Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, και πάνω από ένα χρόνο από όταν το αγόρασα, είλθε επιτέλους η σειρά του και έτυχε να συμπέσει με το Review του Most Wanted !

 • Για εμένα άστοχο το review και το λέω πολύ καλοπροαίρετα.
  Και γιατί δε θέλω να πω πολλά το μεγαλύτερο και απαράδεκτο μειονέκτημα του παιχνιδιού είναι η η έλλειψη κινήτρου. Πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ γιατί κάποιος να ασχοληθεί πάνω από 1 ώρα με το συγκεκριμένο παιχνίδι και να γυρνάει μέσα στην πόλη στα χαμένα. Μόνο για ενοικίαση.

 • Geo4ever ποσες ωρε ασχοληθηκες με το παιχνιδι? Συγνωμη αλλα το σχολιο σου δεν ειναι διολου καλοπροαιρετο αλλα περα για περα ατοπο. Το Most Wanted ακολουθει τη λογικη ολων των open world arcade racers. Παιρνεις ενα αμαξι, κερδιζεις αγωνες, βελτιωνεις κ.ο.κ. Δλδ τι κινητρο αναζητας εσυ?

 • Για τους κατόχους xbox 360 φέτος είναι είναι λίγο δύσκολη η επιλογή racing.
  Εγώ ακόμα αναρωτιέμαι αν θα αγοράσω το NFS ή το Forza horizon. Πολύ καλό το review Γιώργο αλλά εγώ τώρα έχω μπερδευτεί αρκετά. Ουφ...

 • Το έχω στο vita! Έχω εκπλαγεί ειδικά από τον οπτικό και ηχητικό τομέα! Δεν έχει να ζηλέψει τπτ απο τις επιτραπέζιες εκδόσεις!Είναι πανέμορφο! Όσο για το σχόλιο ότι θυμίζει Burnout paradise προσωπικά διαφωνώ, καθότι δεν μου το θυμίζει σε καμιά περίπτωση! Είναι εθιστικότατο!

 • Όπου βάζει το χεράκι της η Criterion δημιουργείται ένας τίτλος διαμάντι. Μαζί με το Horizon είναι ότι καλύτερο έχει να μας προσφερθεί αυτή τη περίοδο στο racing. Μπράβο για το review! :lol:

 • Μου θημιζη το burnout και εμενα το burnout μαρεση πολυ!!

 • Κανονικά έπρεπε να λεγόταν most wanted 2 και όχι σκέτο most wanted.
  Είχε βγει το 2005 στο playstation 2 kai xbox.Τώρα ξαναβγαίνει με την ίδια ονομασία μετά από 7 χρόνια?
  Τώρα για το αν μοιάζει με το burnout καμία σχέση.
  Πάντως για εμένα το ποιο ωραίο NFS ήταν το πρώτο του 1995 το Road and Track.

 • Είμαι ένας ακόμα από εκείνους που θεωρούν ότι το γεγονός ότι μυρίζει έντονα burnout όχι μόνο θετικό δεν είναι, αλλά αποτελεί το μεγαλύτερο μειονέκτημα του τίτλου.Είναι ένα αρκετά καλό παιχνίδι, δεν αντιλέγω.Δεν έπρεπε όμως να φέρει αυτόν τον τίτλο, απλά.Προσωπικά το θεωρώ ανεπίτρεπτο φάουλ.
  Βούλωσα.

 • είχα την τύχη να το δοκιμάσω σε PlayStaion 3 για λίγα λεπτα. Ηταν πραγματικά όμορφο. Κατι που παρατήρησα αλλα δεν γνωρίζω αν όντως ισχύει, ειναι οτι αμα βρίσκεσαι σε εναν αγώνα, και υπαρχουν "εξοδοι" για παράλληλους δρομους κτλπ. χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη οτι δεν πρέπει να πας απο εκει, και ετσι καταλήγεις να βγεις εκτός αγώνα με το ιδιο το παιχνίδι να βγάζει την ένδειξη wrong way αρκετά αργότερα. Ισχύει όντως κατι τέτοιο η ήταν η ηδέα μου?

 • Θα το παρω ΣΙΓΟΥΡΑ στο PS3 και πιθανον στο Vita , ομως, τωρα εχει 59,90 και σε 3 μηνες (για να μην πω 2 λογω Χριστουγεννων) θα εχει ΣΤΑΝΤΑΡ 30, βεβαια τα "αγαπητα" ελληνικα καταστηματα δεν το βαζουν στην "κανονικη" του τιμη απο τωρα γιατι σου λεει οι "τρελλαμενοι" θα κοιταξουν να το αγορασουν 1st day ή τις επομενες 10, οποτε οτι αρπαξουμε τωρα και μετα το κατεβαζουμε......μετα ομως κλαιγονται οταν αγοραζουμε ολοι απο εξω και δηλωνουν ανησυχοι για την Gaming αγορα της Ελλαδας......

  Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τη λογικη και την τιμολογιακη πολιτικη των ελληνικων καταστηματων!!!

 • προσωπικη μου αποψη ειναι πως αν δεν υπαρχει modification δεν ειναι nfs.Για αυτο αλλωστε εχω να παρω και nfs απο το shift.Η κριτεριον αν ηθελε ας εφτιαχνε ενα καινουργιο burnout.Πολυ ευχαριστως να το αγοραζα.Οχι ομως να κανει burnout και να το ονομαζει nfs.

 • Θα το τιμήσω αργότερα και το θετικό ότι μοιάζει με το Burnout εμένα με ευχαριστεί!!

 • @Sakis105: αν βέβαια σκεφτείς πως το NFS ξεκίνησε ως racer και έβγαλε πάρα πολλά παιχνίδια πριν βγάλει τα "φτιαξίδια", καταλαβαίνει πόσο άτοπη είναι η λογική. Τα mods είναι οι εξαιρέσεις στα NFS, όχι ο κανόνας.

 • Για φετος μονο Forza:Horizon.

 • απο το πρωτο nfs που εχω παιξει nfs 3 hot persuit στο psx το tuning ηταν διαθεσιμο.Δεν εννοουσα το body tuning.Αλλα γενικως την ιδεα οτι θα κανω αγωνες ωστε να αγορασω εξαρτηματα.Αυτο ηταν και ολη η ιδεα του nfs για εμενα.μπορει να κανω και λαθος ομως

 • Δεν ξέρω. Από την μια το Forza Horizon με το απίστευτο περιβάλλον και τα εξαιρετικά γραφικά και από την άλλη το Most Wanted με την σφραγίδα της criterion και τον απολαυστικό arcade χειρισμό. Dilemma.

 • Απο το λιγο που επαιξα μου φανηκε ποιοτηκο μεν αλλα περα για περα αδιαφορο.Το μεγαλυτερο αρνητικο για εμενα ηταν το EasyDrive,εξαφανιζει καθε αισθηση προοδου και μου θυμησε τον συνδιασμο GTA+87χρονο=κανω βολτες και κλεβω αμαξια.Το 2ο στοιχειο που με αποθησε απο την πρωτη στιγμη ειναι η ομοιοτηα με το Paradise,αφου κατεστρεψε το Burnout η Criterion με αυτην την ιδεα σειρα ειχε το NFS.Για οποιον δεν εχει παιξει το Hot Pursuit ας προτημισει το HP.Καλυτερο,μεγαλο περιεχομενο και πολυ φθινοτερο.

 • Tsaki τι καμερες ? εχει αυτη που εισαι στη μουρη του αυτοκινητου ? Χωρις να φενεται τιποτα ?

 • Φιλε μου khR1s υπαρχουν δυο καμερες. Μια που φαινεται το αυτοκινητο και μια πρωτου προσωπου. Οπως λες και εσυ, ειναι αυτη που δεν φαινεται τιποτα απο το αυτοκινητο

 • Δεν θα μπω στην διαδικασια αν ο τιτλος μοιαζει με Burnout Paradise η με Hot Pursuit η με το πρωτο Most Wanted.Εχοντας παιξει το παιχνιδι σε pc, θα μιλησω μονο για τον τεχνικο τομεα.
  Best graphics.
  Best physics engine.
  Best particle effects.
  Best damaging model.

 • Φίλε tsaki256 θεωρώ ότι και πολύ όμορφο και καλοπροαίρετο ήταν το σχόλιο μου. Για να μιλάω προφανώς και έχω ασχοληθεί με το παιχνίδι. Και εφόσον μου το ζητάς θα στο επιχειρηματολογήσω κιόλας.

  Θετικά
  1)Οπτικός τομέας. Τα γραφικά στο σύνολο τους είναι στο γνωστό επίπεδο των παιχνιδιών NFS και θα τολμήσω να πω και βελτιωμένα. Τόσο τα αμάξια όσο και η πόλη είναι πολύ ωραία σχεδιασμένα και σε προδιαθέτουν θετικά. Πολύ ωραία λεπτομέρεια όταν το αμάξι ξύνει τα κιγκλιδώματα οι σπίθες που πετάγονται. Η εναλλαγή της μέρας με την νύχτα είναι πολύ όμορφη με τους φωτισμούς να ανταποκρίνονται αξιοπρεπέστατα. Ίσως τα φώτα από την κυκλοφορία θα έπρεπε να είναι πιο έντονα αλλά οκ σε γενικές γραμμές.
  2)Ήχος. Για εμένα είναι ένα από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού. Δυνατός, λεπτομερής και ξεχωριστός για το κάθε αμάξι. Τρομερή η εναλλαγή όταν το αμάξι κινείται μέσα σε κλειστό τούνελ. Άψογος.
  3)Ταχύτητα. Ναι επιτέλους όταν πάω με 250 πάω με 250 και όχι 100. Τρομερή η αίσθηση της ταχύτητας στο παιχνίδι.
  4)Η πόλη φαίνεται αρκετά μεγάλη, καλοσχεδιασμένη με πολλές κρυφές τοποθεσίες και μέρη προς εξερεύνηση και shortcuts.
  5) Πολλά αμάξια. Βρες το οδήγησε το. Απλά και όμορφα.

  Αρνητικά
  1)Gameplay. Δεν υπάρχει. 2 κάμερες όλες κιόλες, 1 μέσα 1 έξω, με την μέσα δεν παίζεται οπότε μία και μόνο κάμερα, τέλος. ΔΕΝ ΕΧΕΙ MANUAL ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ, έλεος, είπαμε arcade όχι και έτσι ρε παιδιά μόνο αυτόματο ήμαρτον. Τα αμάξια στρίβουν σε 90 μοίρες στροφή με 200 με απλό τσίμπημα του φρένου. Από την άλλη τα τρακαρίσματα με την κυκλοφορία και τα άλματα είναι τόσο συχνά που νομίζω ότι παίζω burnout. ΟΙ αγώνες είναι ανούσιοι, τα heads ups το ίδιο και οι μπάτσοι εντελώς διακοσμητικοί (εκτός από τα heads up που εκεί λυσάνε ξαφνικά). Γυρνάς στην πόλη μαζεύοντας πόντους στα χαμένα χωρίς κανένα μα κανένα στόχο. Γενικά εκεί που σταματάει ο ρεαλισμός αρχίζει το most wanted. (περιστατικό, όταν πέρνεις ένα αμάξι στυλ φόρμουλας σε συγκεκριμένο event πας πετόντας)
  2)Στορυ. Δεν υπάρχει πάμε παρακάτω.
  3)customization. Το έβαλαν για τα μάτια του κόσμου και μόνο πάμε παρακάτω.
  4)Φθορές. Οκ αποτυπώνονται καλά στο αμάξι, χωρίς όμως να έχουν κάποιο ιδιαίτερο αντίκτυπο. Αλλά το πιο θεικό περνάς κατά τη διάρκεια του αγώνα από συγκεκριμένα σημεία τρέχοντας παρακαλώ και το αμάξι φτιάχνεται μπαμ μπαμ και αλλάζει και χρώμα χωρίς να σταματάς τον αγώνα. Οκ

  Συμπέρασμα.
  Αν θεωρούσατε το τελευταίο hot persuit ξερό παιχνίδι, δείτε και αυτό. Πραγματικά θα στέκονταν άνετα σε μία αίθουσα με 2 μπιλιάρδα και το wonder boy δίπλα. Εντάξει είπαμε arcade προσανατολισμός αλλά όχι και έτσι. Δε σε κρατάει με τπτ. Από εμένα 6/10

 • For Xbox 360 users Forza Horizon....
  ...For everyone else NFS:Most Wanted (Paradise).

 • Φιλε μου Geo4ever σε παραδεχομαι γιατι δεν περιοριστηκες απλα και μονο σε ενα σχολιο αλλα σε μια αποψη γεματη επιχειρηματα. Απο την αλλη μαλλον ξεχνας πως εχουμε μπροστα μας ενα συγχρονο arcade racer παλιας κοπης. Γραφεις κατα λεξη ''Γενικά εκεί που σταματάει ο ρεαλισμός αρχίζει το most wanted''. Μα αυτο επιδιωκει η Criterion.

  Διαφωνω σε ολα οσα γραφεις αλλα σεβομαι απολυτα την γγωμη σου

 • επιτελους μετα απο τοσες απεργιες μου ηρθε σημερα.
  το review πολυ καλο και ακρως δικαιο!
  η συγριση του με το Hot Pursuit ειναι ακυρη IMO και ναι μοιαζει με το Paradise City αλλα δεν ειναι η ιδια αισθηση που εχεις.
  απο κει και περα οποιος θελει ας με κανει add στο psn, to take Fairhaven for a spin!
  :P

 • Ναι εννοείται πως ο καθένας διατηρεί την άποψη του προς θεού.
  Τέλος πάντων εμένα προσωπικά δε με κράτησε το παιχνίδι, και οκ συμφωνώ ότι είμαι εν μέρη προκατειλημμένος διότι δεν είναι του γούστου μου τα τόσο arcade racing games.
  Ίσως να το βλέπω και έτσι γιατί απογοητεύτηκα γιατί χρησιμοποίησαν το όνομα most wanted και περίμενα άλλο πράγμα.

 • Einai το μονο racing που θα αγορασω φετος.Ο λογος φυσικα ....η ομαδα αναπτυξης.

 • Συμφωνώ με τον Geo4ever. Όταν άκουσα Most Wanted περίμενα να δω κάτι από τα παλιά, αλλά τελικά είναι άλλο ένα Burnout. Σκέτη απογοήτευση από μένα.. Του βάζω 5/10 μόνο και μόνο για κάποια θετικά που έχει (γραφικά,ήχος,κτλ).

 • To αρχικό Most Wanted το έπαιξα και το έλιωσα πραγματικά σε όλες τις πλατφόρμες τις εποχής (ps2,xbox, pc) Εγώ προσωπικά θα ήθελα η Criterion να εξελίξει το Most Wanted του 2005, αλλά εντάξει δεν έχω άποψη γιατί δεν δοκίμασα αυτό, ελπίζω όταν θα το πάρω, να με έκπληξή ευχάριστα,με τα λεγόμενα του Γιώργου μάλλον θα το κάνει. θα δούμε

 • Eιμαι στις 7 ωρες παιχνιδιου και η γνωμη μου ειναι οτι ειναι ενα racing εθιστικο που περναει παρα πολυ ομορφα η ωρα σου.πολυ καλο drive,πολυ καλα γραφικα και απιστευτος ηχος.Για οσους ασχολουνται με τα racing πρεπει να το αγορασουν.το μονο που με χαλαει πολυ ειναι οτι δεν [φτιαχνεις] τα αμαξια.σε περιοριζει πολυ και σε κανει να μπαινεις σε μια εντελος arcade φαση...που ok ειναι και αυτο αποψη.αυτα!

 • Έχοντας παίξει αρκετά το παιχνίδι έχω να πώ το εξής:
  Το παιχνίδι είναι Most Wanted ΜΟΝΟ κατ'όνομα.Ουσιαστικά είναι ένα Burnout Paradise 2 με χειρισμό Need For Speed ,αλλά πιό "βαρύ" απ΄ότι είχαν άλλα παιχνίδια της σειράς NFS.

  Αυτό που δεν μ'άρεσε στο single player ήταν η όλη δομή του.Πάρε ένα αυτοκίνητο,κάνε 5 events μ'αυτό (ποικίλης δυσκολίας) και πήγαινε στο επόμενο.Δεν σου δίνει κάποια αίσθηση ότι "κερδίζεις" τα αυτοκίνητα ,απλά τα βρίσκεις και τα οδηγείς.Δεν βλέπεις ποτέ ποιοί είναι οι "Most Wanted" αντίπαλοί σου: Στο Most Wanted του 2005 ήθελες να φας ζωντανό τον Razor Calahan και την παρέα του.Εδώ είναι απλά κάποιοι ακόμα οδηγοί που πρέπει να κερδίσεις για να προχωρήσεις.Ο χάρτης του παιχνιδιού είναι σαφώς μικρότερος απ΄του Most Wanted και έτσι οι τοποθεσίες επαναλαμβάνονται αρκετά συχνά.Ο χειρισμός θέλει κάποιο χρόνο εκθάμησης,αλλά ακόμα και με τις βελτιώσεις τα αυτοκίνητα υπερστέφουν σαν τρελά και φρενάρουν με αρκετή καθυστέρηση.Οι μόνες βελτιώσεις στα αυτοκίνητα είναι κυρίως τεχνικές (εμφανισιακά δεν αλλάζει τίποτα εκτός απ΄το χρώμα).

  Στα θετικά τώρα: Όμορφα γραφικά - ειδικά το μοντέλο φωτισμού.Πολύ καλή αίσθηση της ταχύτητας (νομίζεις ότι θα έρθει το σκηνικό πάνω σου μερικές φορές).Επίσης τα ηχητικά εφφέ είναι κορυφαία.Η μουσική πάντως μάλλον αδιάφορη σε σχέση με άλλα NFS.

  Συμπέρασμα: Όποιος θέλει ένα Most Wanted με την δομή του παιχνιδιού του 2005,μάλλον θα απογοητευτεί.Οποιος πάλι θέλει ένα παιχνίδι στο στυλ του Burnout Paradise (αλλά με πιο βαρύ χειρισμό) και έμφαση στο multiplayer ,πιθανόν να του αρέσει.Εγώ καλώς ή κακώς ανήκω στην πρώτη κατηγορία.Οπότε του βάζω ένα 6.5/10

  Ελπίζω το επόμενο "Versus" που θα κάνει το GO να είναι μεταξύ του Most Wanted του 2005 και αυτό του 2012 ;)

 • Σε μία καλή πτώση τιμής το χτυπάω άνετα! Μπορεί να μην θυμίζει τα παλιά καλά NFS, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και άσχημο παιχνίδι.

 • Έχοντας ασχοληθεί με όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια της σειράς, θα συμφωνήσω στα πάντα με τον φίλο Geo4ever. Ειδικά το πρώτο του σχόλιο τα λέει όλα. Έλλειψη κινήτρου. Όσες δοκιμασίες και να σου βάλει, το να σου προσφέρει όλα τα αυτοκίνητα στο πιάτο για μένα αποβαίνει καταστρεπτικό. Το πρώτο most wanted παραμένει για μένα στην κορυφή των παιχνιδιών nfs. Κατά τα άλλα συμφωνώ απολύτως με τον Geo4ever και δεν θέλω να επεκταθώ στα υπόλοιπα. Πάρα πολύ καλό το review, αλλά η άποψή μου είναι πέρα για πέρα αντίθετη. Ενοικίαση 2 ημερών ήταν για μένα υπερ-αρκετή.

 • Απο τα 3 τελευταια need for speed που κυκλοφορησαν ειναι με μεγαλη διαφορα το καλητερο.. Ξεχαστε τα "σφηνακια" nfs που τερματιζεις σε ενα απογευμα.. Το παιχνιδι εχει πολλα πραγματα να κανεις και απολυτη ελευθερια μεσα στην πολη.. Αξιζει τα λεφτα σας και νομιζω πως ειναι η ωρα να αποδειξετε σε ολους οτι ειστε ο most wanted οδηγος που γεννηθηκε ποτε!!!

 • Θα πάει για αγορά τα Χριστούγεννα!

 • Μιλησα πιο πριν για τον τεχνικο τομεα.
  Θα πω δυο λογια για το ιδιο το παιχνιδι...
  Επειδη οι συγκρισεις με το πρωτο Most Wanted ειναι αναποφευκτες...θα συμφωνησω με τα σχολια των Geo4ever και red herring...
  H Criterion δεν μπορεσε να πιασει την ατμοσφαιρα και τις συγκινησεις που ειχε το πρωτο Most Wanted.Δεν ξερω αν επιδιωκε να αναβιωσει το πρωτο Most Wanted με αυτον τον τιτλο, αλλα σε αυτον τον τομεα δεν τα εχει καταφερει.
  Δευτερον, δεν υπαρχει stοry στο παιχνιδι.
  Αλλα το κυριοτερο απο ολα εναι αυτο, η ελλειψη κινητρου.
  Σε ολο το παιχνιδι υπαρχει διαχυτη η αισθηση οτι περιφερεσαι ασκοπα στους δρομους χωρις να ξερεις τι πρεπει να κανεις.
  Ενω στο Most Wanted tou 2005 ηθελες να φας ζωντανο τον Razor οπως ειπε κι ενας φιλος πιο πανω.
  Διχως κινητρο και διχως συγκινησεις λοιπον.

 • Δεν το περιμενε ετσι και εγω ηθελα το παλιο καλο mw αλλα τελος παντων θα του ριξω μια ενοικιαση να το δοκιμασω κιολας οπως θα κανω και με το horizon για να δω πιο θα αγορασω

 • το καινουριο NFS Most Wanted(2012) ΠΡΟΣΟΠΙΚΑδεν μου αρεσε λογο οτι κανεις μονο αγωνες και φτιαχνεις το αμαξι το NFS The Run πιστευω οτι ειναι το καλητερο!!

 • Επειδή το έπαιξα θα πω τα εξής
  όμορφα γραφικά μπορείς να κινηθείς άνετα μέσα στην πολη τα μονα που με χάλασαν προσωπικά ήτανε ότι δεν αγοράσεις αυτοκίνητα τα βρίσκεις στον δρόμο, ξενέρωσα απίστευτα ότι δεν μπορείς να διαμορφώσεις το αυτοκίνητο όπως θες όπως στο προηγούμενο most wanted

Φόρτωση Περισσότερων

Τελευταία Σχόλια

Φίλε Sun, φυσικά το λογικό είναι κάποιος να κάνει αυτό που λες. Να πάρει την καλύτερη έκδοση και τέλ...
Μακη εγω προσωπικα διαφωνω με αυτό που λες. Ειμαστε gamers αλλα το να πεσουμε στην παγιδα των εταιρε...
Ποια Ε3 press conference....?! H MS δεν εχει χρονο για αυτα (νεα games κτλπ.), εχει βγει ηδη στο ψαξ...
"Είναι ηθικό το θέμα. Δε δέχομαι με τίποτα μισά παιχνίδια που να μηv μπορώ να παίξω καν εάν δεν έχω ...
Απολαμβανεις όλα τα multiplatform παιχνίδια σε native 4k. Λιγο είναι?
Μακαρι να δειξουν το Age of Empires 4
Υπηρχε περιπτωση να το αγορασεις στο Switch την στιγμη που το εχεις στο PS4? Δεν βρισκω τον λογο να ...
Τεράστιο φάουλ η Nintendo που δεν τους έχει βάλει ακόμα χέρι και τους αφήνει να κάνουν τέτοια καραγκ...
Εγώ πάντως θα το αγόραζα ακόμα κι αν έκανε 80 ευρώ. Όπως πολλές φορές άλλωστε στο παρελθόν. Θέλουν μ...
Μα εχει ηδη το κορυφαιο exclusive το Οne X.Red Dead Redemption Enhanced λεγεται