Ένα μισοτελειωμένο παιχνίδι ανάξιο των ιδεών του.

Απογοήτευση. Αυτό είναι το συναίσθημα που αναμένεται να κατακλύσει τον παίκτη που θα ασχοληθεί με το Yesterday. Ένα demo που άφηνε υπόνοιες για ένα υπέροχο παιχνίδι, μια στροφή της Pendulo Studios σε dark humor, μια ιστορία με μεγάλες δυνατότητες και έξυπνες ιδέες, όλα ήταν έτοιμα για να προσφέρουν ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να αναριχηθεί με αξιώσεις στο πάνθεον των adventure games. Δυστυχώς, όμως, η τρικλοποδία που έβαλαν οι δημιουργοί στο "παιδί" τους είναι κάτι παραπάνω από μεγαλειώδης και η απογοήτευσή μας άγγιξε δυσθεώρητα επίπεδα. Είναι λίγο δύσκολο να μιλήσουμε για την ιστορία του παιχνιδιού, καθώς τα συνεχή flashbacks και οι αποκαλύψεις αλλάζουν συνεχώς το σύνολό της και τις ταυτότητες των χαρακτήρων. Μιλώντας πολύ επιφανειακά, η ιστορία του παιχνιδιού έχει να κάνει με το κυνήγι ενός κατα συρροήν δολοφόνου ο οποίος βασανίζει και καίει άστεγους ανθρώπους.

Ο παίκτης παίρνει το ρόλο του John Yesterday, ενός ειδικού στο χώρο του σατανισμού και των αρχαίων μυστικών ομάδων, που δυστυχώς πάσχει από αμνησία εξ αιτίας κάτι που του συνέβη κατά τη διάρκεια των ερευνών του. Ο καλός του φίλος, Henry, κάλυψε όλα τα έξοδα της νοσηλίας του και προσπαθεί να τον βοηθήσει να βρει τις αναμνήσεις του, ώστε να καταφέρει να ανακαλύψει το μυστηριώδη δολοφόνο. Ή μήπως όχι; Από την εισαγωγή του παιχνιδιού και μόνο, ανακαλύπτετε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα θυμίζει ο Henry, και πως πίσω από όλα όσα συμβαίνουν και όσα θυμάται ο John βρίσκεται κρυμμένο ένα πολύ μεγάλο μυστήριο.

yesterday 01

Δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τίποτα παραπάνω για το σενάριο, καθώς οι ανατροπές έρχονται η μία μετά την άλλη. Και παρόλο που θα τα έχετε καταλάβει όλα λίγο πριν το τέλος, οι τρελές εναλλαγές που συμβαίνουν στην ιστορία του παιχνιδιού καθιστούν το κοινότυπο σενάριο «αμνησίας» ως μία από τις εξυπνότερες ιδέες που έχουμε αντικρίσει. Αν, μάλιστα, έχετε παίξει το demo, η έκπληξή σας θα είναι τεράστια όταν συνειδητοποιήσετε πως ό,τι είχατε καταλάβει στο demo, τελικά δεν ισχύει.

Τη βάση, λοιπόν, την έχει το παιχνίδι και η ιστορία θα μπορούσε να εξελιχθεί απίστευτα. Και για να πούμε την αλήθεια, οι αποκαλύψεις και η ραχοκοκκαλιά του σεναρίου είναι πραγματικά υπέροχα. Το πρόβλημα που υπάρχει, όμως, έχει να κάνει με τη διάρκειά του, τη ροή του και ορισμένες άστοχες ή άκυρες προσθήκες. Καταρχάς, η διάρκεια του παιχνιδιού μόλις που αγγίζει τις 4-5 ώρες, νούμερο πραγματικά χαμηλό για full price/ retail adventure τίτλο. Πάνω που η ιστορία έχει πάρει τα πάνω τις και ελπίζουμε ότι το παιχνίδι θα απογειωθεί, απλά τελειώνει και μένουμε άναυδοι, να κοιτάμε τα credits. H δε ροή της ιστορίας είναι τόσο βιαστική και γρήγορη, που δείχνει μια έντονη προχειρότητα εκ μέρους των δημιουργών. Είναι σαν να πατήσαν το fast forward στο παιχνίδι και να "έτρεξαν" την ιστορία με διπλάσια ταχύτητα απ' ότι έπρεπε. Έτσι, πριν προλάβετε καλά καλά να μάθετε ένα χαρακτήρα ή να εμπεδώσετε ένα στοιχείο, όλα αυτά περνούν στο παρελθόν και προχωράτε παρακάτω. Μάλιστα, θα μεταπηδάτε τόσο γρήγορα από το ένα μέρος στο άλλο, που από ένα σημεία και έπειτα η ταχύτητα θα σας προκαλέσει να πατήσετε pause για να μαζέψετε τις σκέψεις σας.

yesterday 02

Ο μόνος χαρακτήρας που πραγματικά θα μπορέσετε να συνδεθείτε μαζί του είναι ο ίδιος ο John Yesterday, και εξ αιτίας της εξαιρετικής του ιστορίας, θα σας γίνει σίγουρα αγαπητός. Ένα άλλο πρόβλημα του παιχνιδιού της Pendulo έχει να κάνει με το βεβιασμένο dark humor που προσπαθεί να κρατήσει ως χαρακτηριστικό του. Σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως στην εισαγωγή) δουλεύει υπέροχα, αλλά σε άλλες νιώθεις πως η προσπάθεια των δημιουργών να κάνουν τον παίκτη να γελάσει όχι απλά είναι υπερβολική, αλλά κάνει ζημιά και στην ατμόσφαιρα. Τέλος, θα θέλαμε να αναφέρουμε πως είναι καλό να βασιζόμαστε σε παλιά και επιτυχημένα adventures, αλλά το να αντιγράφουμε στο 90% το τέλος ενός εξ αυτών σίγουρα δεν είναι θεμιτό...

Με τόσο μικρή διάρκεια, θεωρούμε πως γίνεται αμέσως κατανοητό πως το Yesterday είναι ένα πολύ εύκολο παιχνίδι. Στο σύνολό του θα βασιστείτε κυρίως σε απλούς inventory based γρίφους, στους οποίους θα πρέπει να βρείτε / συνδυάσετε τα κατάλληλα αντικείμενα. Αυτοί οι γρίφοι είναι, ως επί το πλείστον, ιδιαιτέρως έυκολοι με ελάχιστες εξαιρέσεις που είτε δείχνουν μεγάλη έμπνευση από τους game designers, είτε είναι παντελώς παράλογοι. Στα μοναδικά δύο πιο σύνθετα puzzles του παιχνιδιού (ένα που επαναλαμβάνεται αργότερα), η απάντηση μας δίνεται σαν μασημένη τροφή, αφαιρώντας οποιαδήποτε πιθανότητα για λίγη παραπάνω σκέψη ή εξερεύνηση. Ο τομέας του καθαρού gameplay τώρα, αποτελεί ένα αμάλγαμα κλασσικού 3rd person point and click adventure τίτλου, με ορισμένες σημαντικές διαφοροποιήσεις, που άλλες θέλουν λίγη συνήθεια και άλλες αποτελούν ακόμα ένα δείγμα αστοχίας ή / και βιασύνης.

yesterday 03

Ναι, όπως σε όλα αυτά τα παιχνίδια της κατηγορίας, με το αριστερό πλήκτρο του mouse θα περπατήσετε όπου θέλετε, θα δείτε/ επεξεργαστείτε ό,τι μπορείτε και θα συνδυάσετε αντικείμενα. Οτιδήποτε μπορείτε να δείτε, η κάμερα κάνει zoom επάνω του σαν κοντινό πάνελ από κόμικ και μπορείτε να το δείτε λεπτομερέστερα ή να το επεξεργαστείτε, ενώ για να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα, θα πρέπει να τα κάνετε drag and drop από το inventory σας που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Τα δύο περίεργα της υπόθεσης είναι πως στα αντικείμενα του inventory υπάρχει απλά τίτλος και όχι κάποια περιγραφή, ενώ για όλα τα hotspots απλά αλλάζει ο κέρσορας και δεν εμφανίζεται όνομα ούτε και εκεί. Και μιας και είπαμε για τα hotspots, το γνωστό σύστημα που φωτίζει τα σημεία ενδιαφέροντος υπάρχει και σε αυτό τον τίτλο, αλλά πρέπει να είναι το χειρότερο που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το εν λόγω σύστημα αντί να φωτίζει όλα τα σημεία ταυτόχρονα, "αναβοσβήνει" το ένα μετά το άλλο πολύ γρήγορα. Έτσι, αν κάποιος θέλει να ψάξει στην οθόνη, θα πρέπει να το πατήσει 2-3 φορές τουλάχιστον για να προλάβει να τα δει όλα. Μια ακόμα λανθασμένη επιλογή της Pendulo έχει να κάνει με την απουσία δυνατότητας αποθήκευσης της προόδου του παίκτη σε οποιοδήποτε σημείο. Αντιθέτως, το Yesterday κάνει αυτόματα save σε προκαθορισμένα checkpoints της ιστορίας. Βέβαια, η απόσταση από το ένα check point στο άλλο δεν είναι μεγάλη, αλλά τέτοια λογική δεν αρμόζει σε παιχνίδι της adventure κατηγορίας.

yesterday 04

Όσον αφορά στον οπτικό τομέα του Yesterday, μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι από την δουλειά της Pendulo. Μένοντας πιστή στο χαρακτηριστικό της στυλ (μιλάμε για τη δημιουργό της σειράς Runaway), κατάφερε να δώσει μια σκοτεινή νότα σε ένα χιουμοριστικό art direction. Θα δείτε, λοιπόν, ορισμένους ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες, κόμικ πάνελς για κοντινές συνομιλίες σχεδιασμένα στο χέρι, και έντονα γεγονότα, ενώ υπάρχουν και κάποιες περιοχές οι οποίες ξεπερνούν -από σχεδιαστικής/ καλλιτεχνικής άποψης- κάθε προηγούμενο τίτλο της εταιρίας. Το πρόβλημα που υπάρχει εδώ, όμως, έχει και αυτό να κάνει με τη βεβιασμένη κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Καταρχάς υπάρχουν πολύ λίγες περιοχές, μόλις έξι. Και από αυτές, οι μισές δείχνουν πολύ πιο φτωχές σχεδιαστικά από τις υπόλοιπες, στοιχείο που θυμίζει ιδιαίτερα τη βιασύνη του τελευταίου τμήματος του “The Next Big Thing”. Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, το μισό παιχνίδι δείχνει αρκετά πιο πρόχειρο και αδούλευτο, χωρίς να στέκεται με αξιώσεις δίπλα στο παρελθόν της εταιρίας.

Παρόμοια φαινόμενα θα δείτε και στο animation των χαρακτήρων. Το lip sync είναι πολύ άστοχο, με τα στόματα να ανοιγοκλείνουν σαν να βρισκόμαστε σε κουκλοθέατρο, οι περισσότερες ενέργειες με τα διαθέσιμα αντικείμενα δεν εμφανίζονται ποτέ, ενώ γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα τραγικού λάθους για τα δεδομένα του σύγχρονου gaming. Ο χαρακτήρας μας δεν περπατάει για να μεταβεί στο σημείο που επιλέγουμε, αλλά "τηλεμεταφέρεται" εκεί! Σωστά διαβάσατε. Φαίνεται ότι για να εξαλείψουν τη δυσκολία της κίνησης μέσα στο χώρο και να μειώσουν το animation, οι δημιουργοί αποφάσισαν να "μεταφέρουν" τον πρωταγωνιστή όπου θελήσει ο παίκτης. Μάλιστα, αν πατήσετε double click, τότε η μεταφορά γίνεται ακόμα πιο γρήγορα, καταργώντας ακόμα και το fade out.

Τουλάχιστον ηχητικά, το πόνημα της Pendulo στέκεται σε ένα πιο σοβαρό επίπεδο, με το voice acting των χαρακτήρων να είναι αρκετά καλό (πλην της απόλυτα αμερικανικής προφοράς σε Γάλλο χαρακτήρα), τα ηχητικά εφέ είναι καλοσχεδιασμένα και αλλόκοτα, ενώ η μουσική επένδυση μεταπηδά από παρανοϊκές ηλεκτρονικές εκτελέσεις σε απαλή κιθάρα και βοηθάει στη διατήρηση του σκοτεινού κλίματος του τίτλου.

NEW yesterday 10

Όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου, απογοήτευση είναι το κύριο συναίσθημα που κατακλύει εκείνον τον παίκτη που θα ολοκληρώσει το Yesterday. Και αυτό διότι πρόκειται για ένα παιχνίδι με πραγματικά πανέξυπνη κεντρική ιδέα και ορισμένους εντυπωσιακά σχεδιασμένους χαρακτήρες, που καταφέρνει να "αυτοκτονήσει" κάτω από την προχειρότητα μιας -κατά τα άλλα- πεπειραμένης δημιουργικής ομάδας. Μηδενική διάρκεια, βιαστική εξέλιξη, υψηλή ευκολία, σοβαρές παραλήψεις και λάθη στο gameplay και το animation, καταφέρνουν να ζημιώσουν μια προσπάθεια που με σοβαρή εργασία θα μπορούσε να αποτελέσει το adventure της χρονιάς.

Δυστυχώς όμως, το Yesterday αποτελεί ένα σοβαρότατο πλήγμα στο κύρος της Pendulo Studios και μπορεί να προταθεί μόνο σε φανατικούς του είδους, που θα θελήσουν να βιώσουν τις καλές σεναριακές του ιδέες.

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: AdventureΔιάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: Pendulo StudiosΗμ. Έκδοσης: 22/03/2012
PEGI: 16Εκδότης: Focus Home InteractiveΠλατφόρμες: PC, iOS

Θετικά

 • Πολύ έξυπνη εισαγωγή και introduction στους χαρακτήρες Ο John Yesterday είναι από τους πιο δουλεμένους χαρακτήρες των τελευταίων ετών Η βασική ιστορία είναι πάρα πολύ έξυπνη...

Αρνητικά

 • ...αλλά πάσχει από πλήρη απουσία ρυθμού. Λείπει το μισό παιχνίδι σε άποψη διάρκειας, υλικού και δουλειάς στον οπτικο τομέα Διαφόρες «ανόητες» ζημιές στο gameplay

Βαθμολογία

Αρχιτέκτων και συντηρητής ιστορικών κτιρίων κατ' επάγγελμα, μόλις πέσει η νύχτα φοράει την καμπαρντίνα του και σουρτουκεύει σε αναζήτηση μιας νέας περιπέτειας. Ταξιδιώτης και ονειροπόλος, με κλινικά κολλήματα σε Fantasy και Sci-Fi, gaming backstory από τα 80s και mantra τη φράση «η ιστορία και οι γρίφοι πάνω απ’όλα», δεν χαρίζει κάστανο σε νεοτερισμούς υπερβολικής ευκολίας. Αν είσαι adventure, RPG ή strategy, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε περάσει πολλές γλυκές νύχτες μαζί…

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Καθυστέρηση στη διάθεση του Warhammer 40k: Inquisitor – Martyr
Για να προσφερθεί "η καλύτερη δυνατή εμπειρία".
Νέο υλικό για το The Crew 2
Μέσα από τρία video.
Solas and the White Winter
Ένα κέλτικο απόγευμα.
Διαθέσιμο το “The Cutting Edge” DLC για το The Surge
Δωρεάν για όλους, μαζί με προσφορές στα υπόλοιπα DLC του τίτλου.
Modders επαναφέρουν το "κλασικό" Halo
Διαθέσιμο δωρεάν, ως mod του "ακυρωμένου" Halo Online.
Νέες πληροφορίες για το Dragon Quest XI
Η παρουσία του στις κονσόλες της Nintendo, localization, ιστορία και πολλά άλλα...
Χωρίς single player campaign το CoD: Black Ops 4;
Ο πρώτος τίτλος της σειράς χωρίς campaign, αλλά με Battle Royale mode...
Πρώτα screenshots και τιμή για το Shenmue I & II HD Collection
Υπεύθυνη για το "φρεσκάρισμα" η D3t Ltd.
Τα επόμενα πλάνα της Rare για το Sea of Thieves
Τουλάχιστον τρία «μεγάλα» updates μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Pure Farming 18
Open world αγροτιά και με τάμπλετ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • κριμα...σιγουρα απογοητευση μιας και νομιζω πως ολοι περιμεναμε πολλα περισσοτερα απο την pendulo...ιδιως αυτο με την τηλεμεταφορα του ηρωα μου ακουγεται γελοιο...εθαψαν το παιχνιδι μεσα στην προχειροδουλεια τους..ας μη μιλησουμε για τη διαρκεια..
  ωραιο review Αλεξ..

 • Κρίμα.... κάπου το έχει χάσει η Pendulo studios... Τα σημάδια ήταν ορατά ήδη από το The next big thing...

 • Το περιμενα οτι ειχες απογοητευτει οταν το τερματισες. (εξαλλου σε ειχα ρωτησει και στο φορουμ και μου απαντησες εκει). Διαβαζοντας βλεπω πως ενω εχει παρα πολυ καλο σεναριο με πολλες ανατροπες κλπ αποτυγχανει παταγωδως στο θεμα διαρκεια και gameplay. Αν ειναι δυνατον για adventure τιτλο να ζητας 30 ευρω digital μεσω steam και δεν ξερω ποσο κανει σε retail με διαρκεια γυρω στο 4ωρο με 5ωρο. Αν και δεν ειναι οπαδος των adventure τιτλων θα του δωσω μια ευκαιρια οταν πεσει στο 10ευρω. Ελπιζω το steam να το βαλει σε τετοια προσφορα καποια στιγμη...

 • στα 5Ε μη σου πω από κανένα bargain bin. υπεροχη κεντρική ιδέα αλλά από εκεί και πέρα, το χάος...

 • Δυστηχως συμφωνω.Το εχω παιξει και τερματισει εδω ξαι αρκετες μερες και ειναι πολυ μετριο.Κριμα.......

 • Μα γιατί το βιάστηκαν τόσο πολύ; Κρίμα. Μπορούν πολύ καλύτερα.

 • κρίμα το περίμενα πολύ καλύτερο :(

 • μεγάλη απογοήτευση .
  κρίμα πάντως γιατί από το preview φαινόταν ότι θα έκανε ό,τι δεν έκαναν τα προηγούμενα της pendulo.
  αναμένουμε πτώση τιμής λοιπόν + αν

 • δυστυχώς είναι όπως τα λες Αγγελική. Το demo ήταν απίστευτα παραπλανητικό. και για το ποιοι είναι οι χαρακτήρες αλλά και για το γενικότερο σύνολο του παιχνιδιού.
  Για τα παιδάκια που παίζουν με walkthroughs, το παιχνίδι ζήτημα να φτάσει 2μιση ωρίτσες. ζήτημα όμως. εμένα μου πήρε 4 κ έπαιξα δίχως να πατήσω καν τα hints.
  τα οποία hints τα κοίταξα τώρα που τελείωσα το παιχνίδι κ είναι απαράδεκτα.
  δίνει μόνο ένα hint που ή είναι παντελώς εκτός τόπου κ χρόνου κ δε βοηθάει καθόλου ή σου δίνει την απάντηση στο πιάτο. αλλά πραγματικά το παιχνίδι δε θέλει ούτε hints ούτε walkthroughs, είναι πανεύκολο.

 • Η έλλειψη χρημάτων έφερε έναν τίτλο των 4-5 ωρών. Μην ξεχνάμε ότι η Pendulo Studios είναι Ισπανική εταιρεία και η Ισπανία αντιμετωπίζει ανάλογα οικονομικά προβλήματα μ' εμάς. Το παιχνίδι χρειαζόταν εππλέον χρονο και χρήμα για να βγει πλήρες στην αγορά.
  Σημεία των καιρών. Δε θα μου προκαλέσει έκπληξη αν η Pendulo πάει για κλείσιμο στο προσεχές μέλλον.

 • Έχω ακριβώς την ίδια απορία με τον imortalicus. Γιατί στο καλό βιάστηκαν; Λες και υπάρχει κανένας τρομερός ανταγωνισμός και πρέπει να βιαστούν...

 • Πραγματικά περίμενα πάρα πολλά από αυτό το παιχνίδι.Τι να πει κανείς τζάμπα οι ώρες που έριξαν οι συντάκτες για να φτιάξουν τα άρθρα σχετικά με αυτό το παιχνίδι.Κρίμα ήταν ένα πολλά υποσχόμενο παιχνίδι

 • Nομιζω πως εισαι λιγο σκληρος Αλεξανδρε. Ισως επειδη στην αρχη ενθουσιαστηκες παρα πολυ και περιμενες κατι πολυ παραπανω στο τελος και απογοητευτηκες. Νταξει δεν ειναι για 8 και πανω, με καμμια Παναγία, αλλα ενα εξι-7 ανετα το επαιρνε. Εγω επιμενω παντως πως η Pendulo ειναι υπερεκτιμημενο studio καθως και τα Runaway, αν εξαιρεσουμε το πρωτο, ηταν μετρια. Θεωρω πως η αισθητικη της στα cinematics ειναι απαραδεκτη και υπερβολικα κιτς και φτωχη. Πολυ ασχημο 2d-3d συνδυασμος.Το οποιο συμβαινει φυσικα και στο Υesterday.

 • Σεβαστή η άποψή σου φίλε μου. Ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Προσωπικά για αυτά που προσφέρει το παιχνίδι, δεν μπορούσα να δώσω κάτι άλλο. To σκέφτηκα, ζυγισα το πόσο πολύ μου άρεσε η κεντρική ιδέα αλλά εν τέλη, θαρώ πως δεν μπορούσα να πω κάτι παραπάνω. 4 ώρες. ελλάχιστο υλικό. μεγάλες ελλείψεις. απαράδεκτο hint/hotspot system. ροή που απλά κάνει αλματάκια δεξιά αριστερά. animation απαράδεκτο ακόμα και για standards δέκα ετών. όσο και αν αγαπάω τα adventures και μου αρέσει η δουλεία της Pendulo, δεν μπορώ να το χαιδέψω. Ειδικά όταν με το 1/3 των χρημάτων κυκλοφορούν πολυυυ καλύτερα και μεγαλύτερα indie adventures.

 • Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με το review...πραγματικα ολα περιγραφονται με μια λεξη...απογοητευση...κριμα και παλι κριμα...

 • Πολύ κρίμα.

 • @sefiroth, Δεν έχεις άδικο στο ότι είναι κάπως υπερεκτιμημένο studio η Pendulo, αλλά το Runaway 3 συνολικά ήταν παιχνίδι του 8+ και δεν το λες καθόλου μέτριο. Ακόμα και το TNBT που γενικά ήταν απλώς καλό, είχε κάποιους τομείς οι οποίοι βρίσκονταν σε υψηλό επίπεδο (π.χ. γραφικά, voice-overs, χιούμορ/ατάκες, κάποιοι χαρακτήρες κλπ).

 • ειχα μεινει στο post του Αλεξανδρου "αγοραστε αφοβα" κ ειχα πιστεψει πως θα ειναι αριστουργημα!τωρα θα αγορασω μολις ξεφτιλιστει η τιμη του!

 • ποστ που μετανοιωσα λίγες μέρες μετά και διόρθωσα αμέσως. που να ήξερα το καψερο! :P

 • trol face

 • Αλεξ θα σου χρειαστει ενα φτυαρακι αν συνεχισουν ετσι.
  που πας βρε PENDULO?!

 • το έχω πρόχειρο από το Kinect, dont you worry!

 • Θα συμφωνησω σε ολα με το review εκτος απο την ενσταση για την ''τηλεμεταφορα'' του χαρακτηρα στην οθονη οπου προσωπικα το προτιμω.

 • μα δουλευει ετσι κ αλλιως με ενα double click. αλλα να εξαφανιζεις εντελως το περπατημα δεν ειναι καπως?

 • Ρε συ Αλέξανδρε μόλις το τέλειωσα το παιχνιδάκι. Εμένα γενικά μου άφησε γλυκιά γεύση αλλά δεν καταλαβαίνω γτ λες για την τηλεμεταφορά..Σε εμένα μια χαρά προχωρούσε..τηλεμεταφερόταν μόνο όταν ήταν να ανέβει σκάλες. Γενικά όπου και να πατήσεις να πάει ο χαρακτήρας περπατάει εκτός όταν του λες να πάει σε κάποιο αντικείμενο.. Ούτε μία φορά δεν πάτησες να περπατήσει κάπου άσκοπα? Επίσης υπάρχει και ένα κρυφό τέλος με "εσωτερικό χιούμορ της εταιρείας"..ρίξε μια ματιά στο youtube να το δεις.

 • λες με το cameo απ'ο το ΤΝΒΤ, το είχα δει φίλε μου. γενικά δεν συνηθίζω να περπατάω άσκοπα σε μια περιορισμένη οθόνη οποτε 19 στις 20 πατούσα σε κάποιο hotspot και τσουπ η τηλεμεταφορά. με double κλικ να το δεχθώ, με το παραμικρό κλικ ομως είναι εντελώς off character και μου κατέστρεφε την ατμόσφαιρα.

Τελευταία Σχόλια

Ελπίζω φετος η Microsoft να εχει κανα exclusive να δειξει αλλιώς άκλαφτο θα παει το Xbox One X.
Εγω μονο campgain παιζω το multi τους δεν εχυ ακουμπησει πτοε και ουτε προκειται!
καλα τα λες, εχουμε χασει την ουσια. Τωρα θα βγαλουν λεει και gaming κινητα με rgb... απο ποτε ο gam...
Spartan Gear σε K2
Αφού θα έρθουν και τα τρία σε PC (αν κατάλαβα καλά), wishlisted.
Το περιμένω με λαχτάρα αυτό το παιχνίδι μιας και μου αρέσουν πολύ και το σύμπαν του Warhammer και το...
Μπραβο για τη παρουσιαση. Ταπεινη μου αποψη να αφήσετε στην ακρη τα χρωματα, τα κουμπακια και τα gam...
Spartan Gear σε K2
Αν δεν μπορείς να πας στο χωραφάκι σου και να αρπάξεις την τσάπα φτύνοντας τις παλάμες σου, δε λέει....
Pure Farming 18 σε K2
το ειχα μαν κ ηταν οντως ωραιο παιχνιδι.
Αλλα ειναι αμαρτια μια τοσο μεγαλη κ ισχυρη σειρα να την β...