Το βελανίδι έκανε τη βελανιδιά ή η βελανιδιά το βελανίδι;

Όταν ο Molyneux υλοποιούσε μία από τις χειρότερες προωθητικές καμπάνιες, αυτή του Fable,  δε φανταζόταν ότι η περίφημη βελανιδιά που θα φύτρωνε και θα μεγάλωνε από ένα βελανίδι, που ακόμα και τυχαία μπορεί να έπεφτε στο έδαφος (είτε από τον ίδιο τον Hero, είτε από τον αέρα, είτε από ένα χτύπημα), θα ερχόταν να μετουσιωθεί στο γνωστό «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Διότι αυτό έγινε. Για κάθε «υπόσχεση» του sir Peter, υπήρχε πάντα μία πλάγια αναφορά ή μια σπόντα στο περίφημο βελανίδι.

Ο ίδιος πήγε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εισάγοντας πράγματι ένα βελανίδι στην ιστορία του Fable II, αλλά το κακό είχε γίνει. Παρά την ποιότητα των τίτλων του, ο μεγάλος μέχρι τότε οραματιστής και ρηξικέλευθος δημιουργός της gaming βιομηχανίας, είχε μεταμορφωθεί στον ιδιότυπο σαλτιμπάγκο, του οποίου τις ατάκες ο κόσμος έπαιρνε τοις μετρητοίς και έβαζε στοιχήματα για το πόσο εκτός θα είναι κάθε φορά. Και εκείνος όμως δεν καθόταν στα αυγά του. Το τι έχει εκτοξεύσει κατά καιρούς, ακόμα και μετά από εκείνα τα πρώτα στραπάτσα, δεν περιγράφεται. Ακόμα και Kinect μηχανισμούς ήθελε να εισάγει στο Fable III (που ευτυχώς έμειναν απ' έξω) και βεβαίως το τελευταίο του μεγάλο κατόρθωμα ήταν το “Definitely Not On Rails” για το Fable: The Journey, το οποίο υπάρχει και ως σκωπτικό achievement στο Fable Anniversary.

fable-anniversary-image-01

Αλλά βλέπετε; Αυτά κατάφερε ο Molyneaux και ακόμα και σήμερα που ασχολούμαστε με την επετειακή έκδοση του Fable, από μία Lionhead στην οποία πλέον o ίδιος δεν έχει θέση, οι πρώτες εισαγωγικές γραμμές είναι αφιερωμένες στα «μαργαριτάρια» με τα οποία τροφοδοτούσε κατά καιρούς την παραφιλολογία της κοινότητας. Και για να είμαστε τελείως ξεκάθαροι, αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε μεγάλο μέρος αυτής της περίφημης κοινότητας την ίδια τη σειρά Fable. Με παρόμοια σκηνικά να λαμβάνουν χώρα και στα επόμενα δύο Fable, η συζήτηση ήταν περισσότερο έντονη όχι για το τι λειτουργούσε στα παιχνίδια, αλλά για το τι από αυτά που υποσχέθηκε ο δημιουργός ΔΕ λειτουργούσε.

Ατέρμονες ήταν οι ιντερνετικές λογομαχίες για το αν λειτουργούσε η προσθήκη των εκφράσεων του Ήρωα. Το πλήθος δηλαδή των διαδραστικών ενεργειών, με τις οποίες βελτίωνε η χειροτέρευε το βαθμό αποδοχής από τους NPCs του παιχνιδιού. Δεν ήταν όμως το ίδιο έντονη η κουβέντα σχετικά με τον υπέροχο και παραμυθένιο κόσμο που ξετυλιγόταν προοδευτικά στο παιχνίδι. Πλήθος επιχειρημάτων στήνονταν σαν πολιορκητικές μηχανές για να γκρεμίσουν το προχειροφτιαγμένο οχυρό της αλλαγής της εμφάνισης του Ήρωα ανάλογα με το χαρακτήρα του. Οι χειριστές όμως των βαλλιστρών και των καταπελτών δύσκολα έστρεφαν το βλέμμα τους στο διπλανό ειρηνικό υποστατικό, όπου έβρισκαν στέγη η πραγματική ουσία ενός RPG (αν το λάβουμε υπόψη εξ ορισμού) και η γοητεία που ασκούν οι μηχανισμοί του να βλέπει ο παίκτης τα αποτελέσματα των αποφάσεών του.

fable-anniversary-image-03

Υποτιμητικά και απαξιωτικά ήταν τα σχόλια για τον Ήρωα που μπορεί να ερωτευτεί και να παντρευτεί στο παιχνίδι, έχοντας το δικό του σπιτικό για να ξαποσταίνει στα μεσοδιαστήματα των περιπετειών του. Και ύστερα, όσοι εκτόξευαν αυτά τα σχόλια έτρεχαν να παίξουν Second Life και περίμεναν σα μάννα εξ ουρανού το πολυδιαφημισμένο Home του PS3. Αστειότητες. Η ουσία των πραγμάτων δεν παρουσιάστηκε ποτέ μα ποτέ όπως έπρεπε. Το ότι δηλαδή το ίδιο το παιχνίδι στον πυρήνα του έδινε ένα άκρως ικανοποιητικό περιεχόμενο και όλες οι υπόλοιπες φιοριτούρες και οι (ακόμα και πρόχειρες) ενσαρκώσεις των δημιουργικών υγρών φαντασιώσεων του Molyneaux υπήρχαν σαν γαρνιτούρα, την οποία κανείς, αν θέλει τρώει και αν δε θέλει την αφήνει στην άκρη για να απολαύσει το ζουμερό φιλέτο.

Και βέβαια, αφού αφήσουμε τα επουσιώδη και επιχειρήσουμε βουτιά στα βαθιά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το άλλο μεγάλο θέμα: Είναι το Fable RPG; Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: είναι όσο και το Twilight Princess. Και ακολουθεί η ερώτηση: είναι το Twilight Princess RPG; Και η απάντηση είναι: Όχι, το TP είναι Zelda. Ε, λοιπόν, και το Fable είναι Fable. Τόσο απλά. Το τι δήλωσε κάποτε ο sir Peter δε μετράει. Γιατί μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που τρία χρόνια πριν έλεγε ότι θα δίνουμε μία ζωγραφιά στην οθόνη και το παιδάκι στην οθόνη θα την αναγνωρίζει. Και μετά ο Molyneaux τα παράτησε και το Kinect έγινε Kinect 2.0 με Χορό 2.0, Χοροπηδηχτά 2.0 και Γκριμάτσες προς την Οθόνη 2.0. Υπάρχει σε κάποια πράγματα το ακαταλόγιστο και καλό είναι να μάθουμε να εντοπίζουμε πότε.

fable-anniversary-image-04

Δεν καταλάβαμε ποτέ γιατί το Fable έπρεπε πάντα να παλεύει να σταθεί αντάξιο αυτών που θα έπρεπε να είναι και δεν λογιζόταν κορυφαίο γι’ αυτό που πραγματικά ήταν. Ένα action–adventure με ιδιαίτερο χαρακτήρα, σμιλευμένο μερικώς από τα ιδιόμορφα συνοδευτικά του και μερικώς από το ιδιότυπο αγγλικό χιούμορ. Κυρίως, όμως, σμιλευμένο από μία γοητευτική φαντασία και ικανότητα μυθοπλασίας, που δε διεκδίκησε ποτέ βραβείο Nebula, αλλά πάντα παρέπεμπε στα παραμύθια όπως τα ακούσαμε και τα διαβάσαμε μικροί.  Μέσα από το Fable δόθηκε ακριβώς αυτό: ένα παραμύθι χωρίς πολλές ανατροπές και μεγάλες συγκινήσεις. Ούτε η Χιονάτη και η Επτά Νάνοι δεν έχουν ανατροπές και μεγάλες συγκινήσεις, εκτός αν κάποιος το δει με μεταμοντέρνα οπτική το ζήτημα.

Μετά από ένα ελαφρώς ενοχλητικό tutorial που λειτουργούσε περισσότερο ως συστατική επιστολή για τις καινοτομίες του Molyneux, το παιχνίδι άνοιγε και μεγάλωνε σε βαθμό που ακόμα και τώρα φαντάζει αξιοθαύμαστος και είναι ξεκάθαρα ο πρόγονος των επιτευγμάτων σε αυτόν τον τομέα του Fable II και III. Ένας κόσμος γεμάτος μυστικά, με πολυποίκιλα settings, με πολλούς διαφορετικούς εχθρούς και δομημένος με σαρκασμό και χιούμορ ξεδιπλωνόταν, οδηγώντας τον παίκτη από τα πιο ηλιόλουστα λιβάδια στα πιο σκοτεινά και ομιχλιασμένα  νεκροταφεία.

fable-anniversary-image-05

Στο Fable ο κόσμος δεν εντυπωσιάζει τόσο με το μέγεθός του, όσο με τον τρόπο με τον οποίο δίνεται, τις εναλλαγές του και τον πλούτο του περιεχομένου του. Dungeons, θυσαυροί, μυστικά, Demon Doors, στέλνουν ένα μελωδικό τραγούδι των σειρήνων στον παίκτη, που εύκολα ξεστρατίζει από τη βασική ιστορία, που στο κάτω κάτω είναι όντως ένα απλό έως απλοϊκό παραμύθι. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεδομένου ότι πρόκειται για τίτλο του 2004, που επιχείρησε να κάνει και τόσα άλλα πράγματα, το περιεχόμενο αυτό είναι πεπερασμένο σε αντίθεση με τους διαδόχους του, στους οποίους ήταν πολύ πιο πλούσιο. Τo gameplay με τα αρκετά λάθη του αλλά και τις χάρες του, δεν άλλαξε. Χωρίς να δυσκολεύει, βασίζεται βαρέως στη χρήση των ισχυρών spell (που παρα-ισχυροποιήθηκαν στο ΙΙ και στο ΙΙΙ), που έχουν αρκετή ποικιλία και στη melee και ranged μάχη, που εκτός από τα ίδια και απαράλλαχτα προβλήματα στο lock on, δουλεύουν με τον ίδιο όμορφο τρόπο.

Τα γνωστά quest (σχετικά λίγα στο παρελθόν) πέρα από το ότι είναι διαποτισμένα με διακριτικό βρετανικό φλέγμα και χιούμορ, έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που ξεδιπλώθηκαν υπέροχα στο Fable II και ΙΙΙ και είναι ο βασικό λόγος να ασχοληθεί κανείς με το παιχνίδι. Και εδώ, όπως και στους διαδόχους, το να ακολουθήσει κανείς το βασικό quest και μόνο, καταδικάζει τον βιαστικό παίκτη σε μη πρόσβαση σε τεράστιο ποσοστό του παιχνιδιού. Ναι, το παιχνίδι μπορεί να βγει και σε 12 ώρες με λίγες μόνο αναβαθμίσεις και ελάχιστο ψάξιμο–ξεκοκκάλισμα του χάρτη. Και το Mass Effect μπορεί να ολοκληρωθεί σε 6,5 (μετρημένο).

fable-anniversary-image-06

Το αν τα συνοδευτικά στοιχεία που υπάρχουν στο παιχνίδι αρέσουν ή όχι είναι καθαρά υποκειμενικό γεγονός. Για το γράφοντα, το εύρημα της αλληλεπίδρασης με τον κόσμο δε λειτούργησε ποτέ. Ποτέ δεν έγινε πλήρως αντιληπτό γιατί προστέθηκαν στο παιχνίδι ένα κάρο γκριμάτσες, που μετά από πέντε φορές χρήσης (από περιέργεια και μόνο) δεν είχαν λόγο ύπαρξης. Από την άλλη, η αλλαγή στην εμφάνιση αποτέλεσε ένα γοητευτικό στοιχείο, που μάλιστα λειτουργούσε και λειτουργεί ουσιαστικά στην περίπτωση γρίφων, όπως αυτών που δίνουν προς επίλυση οι Demon Doors, προσφέροντας επιπλέον διασκεδαστικό περιεχόμενο. Τέλος, το παιχνίδι μεταξύ του καλού και του κακού πάντα θέλαμε να μη λειτουργεί, καθότι προσφερόταν στους παίκτες με τον πιο απογυμνωμένο τρόπο. Αλλά πάλι, κάθε φορά βρίσκαμε και δίναμε την κούκλα στη Rosie και πάντα υπερασπιζόμασταν το μικρό παιδάκι έναντι του ψευτόμαγκα όσες φορές και αν παίξαμε το Fable. Και τα γεγονότα ερμηνεύουν την πραγματικότητα καθαρότερα από τις υποτιθέμενες προθέσεις.

Σε ό,τι αφορά την επετειακή έκδοση, δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα, διότι πολύ απλά δεν έγιναν και πάρα πολλά. Αυτό που σίγουρα άλλαξε είναι τα textures και τα skins χαρακτήρων, πλασμάτων και περιβάλλοντος, ευτυχώς χωρίς να πληγεί το ιδιαίτερο αισθητικό κομμάτι του Fable. Το παιχνίδι θυμίζει οπτικά πολύ έντονα το ΙΙ με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται. Μαζί έχουν βελτιωθεί ευνόητα και οι φωτισμοί, ενώ τα animations έχουν μείνει ακριβώς τα ίδια, πράγμα που σημαίνει ότι σε cutscenes και σε interactive σκηνές το παιχνίδι παραμένει παιχνίδι του 2004. Οι ερμηνείες, η μουσική και οι ήχοι δεν έχουν αλλάξει, και προς τέρψιν όλων δεν έχει αλλάξει ούτε ένα από τα προβλήματα. Έτσι, με νοσταλγία και αγαλλίαση μπορούμε και τώρα να απολαύσουμε τις ατελείωτες σε αριθμό και χρόνο loading screens από τοποθεσία σε τοποθεσία και να γουργουρίσουμε από ευχαρίστηση με τα αργοκίνητα μενού, που κάθε φορά λαγκάρουν και σπάνε σε κίνηση και ροή.

fable-anniversary-image-07

Είναι δυνατόν να μην έγινε καμία προσπάθεια να διορθωθούν αυτά τα θέματα; Είναι δυνατόν το menu και το User Interface να έχουν τα ίδια προβλήματα και να μην υπάρχει καμία βελτίωση; Είναι δυνατό να περιηγούμαστε με τις ώρες στο -αν και ξανασχεδιασμένο- επίσης ανυπόφορο (όχι το ίδιο ανυπόφορο, αυτό είναι φύσει αδύνατον) Inventory και στο άβολο User Interface, που αλλάζει τα mapped buttons κατά το δοκούν; Ας μας εξηγήσει επιτέλους κάποιος, πώς αποφασίζεται από το παιχνίδι ποιες εκφράσεις εμφανίζονται αριστερά; Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί αλλάζοντας σε χειρισμό στα πρότυπα του Fable II και III (με πλήρως 3D κάμερα, γιατί αν θυμάστε στο Fable δεν δινόταν πλήρης ελευθερία τρίτου προσώπου) πρέπει να ανεχθούμε την απουσία mapping των Spells; Γιατί ο χάρτης παραμένει το ίδιο απογοητευτικός και παντελώς άχρηστος; Γιατί δε μπορώ να επιλέξω τι βιβλίο θα δώσω στο δάσκαλο; Γιατί πρέπει να παλεύω μισή ώρα με το D-pad για να διαλέξω ποιο φίλτρο θα καταναλώσω και ποιο δώρο θα χαρίσω;

Σχεδιαστικά όχι μόνο δεν έγινε πρόοδος, αλλά έμειναν ακριβώς τα ίδια λάθη που μυρίζουν… θάλασσα και 2000. Και βεβαίως τεχνολογικά τα πράγματα είναι τραγικά. Κινήσεις που θα έπρεπε να γίνονται στο άψε σβήσε, μας επαναφέρουν νοητικά και συνειρμικά 10 χρόνια πίσω. Τα πάντα lag-άρουν. Το menu, τα animations στις μπάρες, το φόρτωμα του χάρτη και του inventrory, το φόρτωμα των textures. Το παιχνίδι θα έπρεπε να τρέχει σαν γάργαρο νεράκι σε αστραφτερό ρυάκι, και τρέχει σαν πηχτή μάζα αποβλήτων βυρσοδεψείου στο διπλανό καταπατημένο ρέμα.

fable-anniversary-image-08

Οι περιοχές είναι χωρισμένες ακριβώς όπως στο πρωτότυπο και φορτώνουν ακριβώς όπως στο πρωτότυπο. Οπότε, εν έτει 2014, όποιος θέλει να επισκεφτεί το αλσύλλιο πίσω από το Heroes' Guild, πρέπει να περιμένει την ίδια ακριβώς ώρα που περίμενε και το 2004. Για να φορτώσει μία περιοχή μερικών δεκάδων τετραγωνικών (και ψηφιακών) μέτρων. Τελικό χτύπημα –κάτω από τη μέση- τα αλλεπάλληλα παγώματα του τίτλου (μέχρι και τρία σε μία ώρα στο γράφοντα), που προς το παρόν δεν έχουν διορθωθεί. Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι το ελάχιστο που θα περιμέναμε είναι να έχει αποδοθεί χρωματικά ο υπέροχος κόσμος της Αρχαίας Albion. Τουναντίον, υπάρχει διάχυτη μία θολούρα, που δεν αφήνει τα χρώματα και το φώς να θριαμβεύσουν ούτε καν στις πιο φωτεινές περιοχές της Albion μέσα στο καταμεσήμερο. Κακούργα Unreal.

Θεωρούμε ότι τα προβλήματα αυτά πρέπει να αναφερθούν για να συνειδητοποιήσουμε με πόσο σεβασμό συμπεριφέρθηκαν οι άνθρωποι της Lionhead και της Microsoft σε ένα θρυλικό παιχνίδι. Ήταν εξαρχής θετικό το ότι δεν επρόκειτο για ένα HD port, oπότε θα αποφεύγαμε το σεβασμό που για παράδειγμα απέδωσε η KONAMI στα Silent Hill. Αλλά εφόσον ξεκίνησε μία καλή δουλειά με φιλοδοξίες για επανα-οραματισμό του τίτλου, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί. Δυστυχώς παρέμεινε μισή.

fable-anniversary-image-09

Θεωρούμε επίσης σωστό να σημειώσουμε για πολλαπλή φορά, ότι αυτά τα ζητήματα δεν διαδραματίζουν τον παραμικρό ρόλο στο πώς αντιμετωπίζουμε ένα παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάτι τόσο σημαντικό. Οι εταιρείες είναι εταιρείες και τα παιχνίδια είναι παιχνίδια. Οι μεν μπορεί και να μην έχουν ψυχή. Τα δε όμως έχουν ή έτσι τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε.

Στην περίπτωση των Fable δρούμε ελαφρώς αυτιστικά και το γνωρίζετε. Ίσως ξεροκέφαλα επιλέγουμε να αγνοούμε όσα κατά καιρούς ενόχλησαν και τα οποία επιμένουμε ότι ήταν πάντα ήσσονος σημασίας και να επικεντρώνουμε στα υπέροχα στοιχεία που είχαν και τα τρία παιχνίδια να χαρίσουν. Και, τι πρωτότυπο, αυτό επιλέγουμε να κάνουμε και με το Fable, έστω και με δέκα χρόνια καθυστέρηση. Το παραμύθι του Ασχημόπαπου που έγινε Κύκνος δεν χωράει στη συλλογή Παραμυθιών αυτής της σειράς. Για κάποιους το ασχημόπαπο παρέμεινε ασχημόπαπο.

Για μας, πάντα Κύκνος ήταν.

Σάββας Καζαντζίδης

Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: Action, AdventureΔιάθεση: Microsoft
Αριθμός παικτών: N/AΑνάπτυξη: Lionhead StudiosΗμ. Έκδοσης: 07/02/2014
PEGI: 16Εκδότης: Microsoft StudiosΠλατφόρμες: Xbox 360

Θετικά

 • Το Fable με το αριστουργηματικό του περιεχόμενο

Αρνητικά

 • Το Fable με τα προβλήματά του

Βαθμολογία

O Σάββας δεν παίζει videogames από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Δεν ξέρει πως είναι από κοντά ένα NES πόσο μάλλον ένα SNES. Παρόλα αυτά καταφέρνει και ανέχεται τον εαυτό του ως gamer και που και που, μεταξύ Heavy Metal και Χέβι Μέταλ, παίζει και κανένα παιχνίδι. Επίσης είναι ερωτευμένος με τη Liara T’soni και θα ήθελε κάποια στιγμή να μετακομίσει σε μία καλύβα κοντά στη Firelink Shrine, ένα τσιγάρο δρόμο από τις Κατακόμβες αν και δεν καπνίζει.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Ο Μάρτιος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Trials of the Blood Dragon, SuperHot, Brave: The Video Game και Quantum Conundrum.
Ο Φεβρουάριος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Shadow Warrior, Assassin’s Creed Chronicles: India, Split/Second και Crazy Taxi.
Τεστάρετε τις γνώσεις σας επάνω στη σειρά Final Fantasy
 Επετειακό κουίζ πριν τη λήξη των εορτασμών.
Ο Ιανουάριος 2018 στο Xbox Live Gold
The Incredible Adventures of Van Helsing III, Tomb Raider Underworld και Army of Two.
Ο Δεκέμβριος στο Xbox Live Gold
Με Warhammer End Times- Vermintide και Child of Eden.
Και στο Switch τo Max: The Curse Of Brotherhood
Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του στις πλατφόρμες της Microsoft.
Ο Νοέμβριος στο Xbox Live Gold
Με Trackmania Turbo και Tales from the Borderlands.
Ο Οκτώβριος στο Xbox Live Gold
Ενδιαφέρων μήνας με Gone Home και The Turing Test.
Pro Evolution Soccer 2018
The King is back.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Ενα από τα πιο όμορφα "παραμύθια" που πρέπει να δει ο οποιοσδήποτε

 • Το πρώτο μου παιχνίδι στο xbox, ένα από τα πολύ αγαπημένα μου !!! Σίγουρη αγορά !

 • Παρα τα προβλήματα είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθώ. Κάποια σίγουρα θα διορθωθούν σύντομα οπότε υπομονή. Μεγάλη σειρά τα Fable όπως είναι, που να ειλοποιόντουσαν και οι υποσχέσεις !

 • Ωραίο review. Το πεθύμησα αυτό το παραμύθι και σύντομα σκοπεύω να το ξαναζήσω. Θα περιμένω όμως να φτιαχτούν κάποια ενοχλητικά bugs για τα οποία διαβάζω.

 • το αγαπημένο μου Fable λόγο της υπέροχης ιστορίας του, σίγουρη αγορά απο εμένα!
  Από τις πολύ σπάνιες φορές που τα γούστα του Σάββα με τα δικά μου πάνε πακέτο :P

 • το εχω ακομη στον υπολογιστη.πολυ καλο παιχνιδι αλλα μου την εσπασε τοτε που το χα παιξει ο πολυ μικρος και γραμικος κοσμος του.
  θα ηθελα να αναφερθω σε κατι με την ευκαιρια αυτης της παρουσιασης.δεν μπορω να καταλαβω τον λογο για τον οποιο και οι 3 εταιριες (sony,microsoft,nintendo)εβγαλαν καινουριες κονσολες τοσο βιαστηκα,χωρις να εχουν ετοιμασει παιχνιδια της προκοπης.κυριως η νιντεντο που και καλα για να προλαβει τις αλλες 2 το εβγαλε 1 χρονο πριν και παιχνιδια ακομη τιποτα.και οι αλλες 2 βεβαια δεν πανε πισω ειναι κοντα 2 μηνες τωρα και κανα καλο παιχνιδι δεν βγαλαν.το λεω γιατι πιστευω πως η μαικροσοφτ πιεσε να βγει γρηγορα το παιχνιδι με αποτελεσμα να εχει αυτα τα προβληματα.αυτα

 • @klanas: η συζήτηση που ανοίγεις κράτάει μήνες κ θα κρατήσει χρόνια, εξού κ το γεγονός ότι το συζητάμε στο forum. Αλλά θα προσθέσω πως είναι άτοπη (σε λάθος topic) μιας και το Fable Anniversary ειναι τίτλος για το Xbox360, όχι για το One.

 • Αγαπάω Fable! Λατρεύω Fable!

 • Τo καλυτερο fable για μενα και ας εχω τερματισει μονο αυτο. :D

 • Με εξιτάρει η ιδέα να το ξαναπαίξω σε hd. Κύκνος μεγαλοπρεπής με τα όλα του η σειρά.

 • @Αλέξανδρος Μιχαλιτσιάνος δεν το ειχα προσεξει νομιζα πως ηταν για την καινουρια κονσολα συγνωμη.
  αυτο βεβαια ειναι ακομη χειροτερο που βιαστηκαν να το κυκλοφορησουν

 • Eμεις που δεν εχουμε xbox μπορουμε να ασχοληθουμε με τν σειρα ;

 • @Βαγγέλης Mαργέτης
  Tα Fable 1 και 3 εχουν βγει και για το PC. Το 2o ειναι αποκλειστικο για το 360.

 • Άργησα να παίξω τα πρώτα 3 fable μέχρι πέρσι, ωστόσο με κέρδισε αρκετά θα έλεγα ο παραμυθένιος κόσμος της σειράς.

 • Ειχα βαλει το 2 οκ.. Πραγματικα ηταν τραγικο.. Φανταζομαι το 1... Υπαρχουν τοσα απειροκαλυτερα απο αυτα που δεν λεει να το αγορασει καποιος..

Τελευταία Σχόλια

Tο αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη σχεδόν με το που κυκλοφόρησε. Φέτος τα indies θα τα τιμήσω περισσότερ...
Ghost of a Tale σε K2
Ύστερα απο τις λεπτομερέστατες εξηγήσεις του Σταύρου στο χθεσινό webcast διάβασα επιτέλους και το re...
και εμενα μου φανηκε περιεργο. αλλα μετα σκεφτηκα πως τα καλα arcade racers ειναι πολυ σπανια αυτο τ...
Ευχαριστουμε πολυ!! PS4
Ευχαριστούμε πολύ παιδιά! PS4
Αντε παμε για την παιχνιδαρα!!
Για τον διαγωνισμο.Καλη επιτυχια
Ανατριχιασα! Εξαιρετικο το witcher 3 .....170 ωρες περιπου μαγειας για εμενα!