Εξολοθρεύοντας εξωγήινες απειλές...ξανά.

Το έτος 20Χ5, σε ένα διαστημικό σύμπαν πολύ, πολύ μακριά...

Μια εγκληματική ομάδα του διαστήματος, οι Διαστημικοί Πειρατές (Space Pirates) επιτέθηκαν σε ερευνητικό κέντρο που ανήκει στη Γαλαξιακή Ομοσπονδία (Galactic Federation) με σκοπό να κλέψουν τα Metroid – πλάσματα που ανακαλύφθηκαν στον πλανήτη SR388. Λόγω της παρασιτικής τους υπόστασης και της τρομακτικής τους ικανότητας να προσκολώνται σε ζωντανούς οργανισμούς και να απορροφούν τη ζωτική τους ενέργεια, οι Διαστημικοί Πειρατές σκόπευαν να τα μετατρέψουν σε πανίσχυρα βιολογικά όπλα, με σκοπό να εξολοθρεύσουν κάθε μορφή αντίστασης από οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα που θα επιχειρούσε να τους εναντιωθεί.

Μετά από μια επιχείρηση της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας στον πλανήτη Zebes, τον πλανήτη που στεγάζει τη βάση των Πειρατών, η οποία στόχευε στην ανάκτηση των Metroid και η οποία στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, η Ομοσπονδία ανέθεσε στη Samus Aran, την καλύτερη από όλους τους κυνηγούς επικυρηγμένων του γαλαξία, να παρεισφρύσει στη βάση των Πειρατών και να καταστρέψει όλα τα κλεμμένα δείγματα, έτσι ώστε να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για κακό σκοπό.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής, η Γαλαξιακή Ομοσπονδία αποφασίζει να οργανώσει μια τελευταία αποστολή: να στείλει μια ομάδα στρατιωτών στον μητρικό πλανήτη των Metroid και να αφανίσει όλα τα επαμονείναντα Metroid, έτσι ώστε να μην μπορέσουν ποτέ ξανά να τα χρησιμοποιήσουν οι Πειρατές για τους δόλιους σκοπούς τους. Όταν, όμως, η πρώτη ομάδα δεν επιστρέφει ποτέ από τον πλανήτη, μαζί με όλες τις άλλες που στάλθηκαν μετά, η Ομοσπονδία αναθέτει για ακόμα μια φορά στη Samus να ολοκληρώσει το έργο των αφανισμένων ομάδων και να επαναφέρει την ισορροπία στο διάστημα...

Metroid Samus Returns screen 01

Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία που μας οδηγεί απευθείας στα γεγονότα του Metroid: Samus Returns. Ένα παιχνίδι ιδιαίτερης σημασίας για το franchise. Αφενός πρόκειται για ένα remake τίτλου που πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 26 περίπου χρόνια για το θρυλικό Gameboy, αφ’ετέρου γιατί η «Επιστροφή της Σάμους» πέφτει επάνω σε μια συμβολική συγκυρία: τη στιγμή που η Nintendo ξαναβάζει στο χάρτη ένα άλλοτε μεγάλο franchise, το οποίο ήταν «ξεχασμένο» για περίπου επτά χρόνια, μετά από την όχι και τόσο καλή εισπρακτική πορεία του Metroid: Other M.

Επιπλέον, με τον τελευταίο τίτλο που κυκλοφόρησε σε φορητή κονσόλα της Nintendo να είναι το Metroid: Zero Mission για το Game Boy Advance (δεν σχολιάζουμε την κυκλοφορία του Metroid Force), το Metroid: Samus Returns είναι μια καλή ευκαιρία για τους νέους παίκτες να εισαχθούν στον κόσμο της Samus και μια νοσταλγική αναπόληση των παλαιών παικτών ενός κόσμου και ενός παιχνιδιού που πρόσφερε δράση και συγκίνηση, έστω και αν κυκλοφόρησε τόσο παλιά – και σε μια ομολογουμένως τεχνικά περιορισμένη κονσόλα για τα σημερινά δεδομένα.

Metroid Samus Returns screen 02

Άλλωστε, αν και remake, το παιχνίδι δημιουργήθηκε με αγάπη και μεράκι. Η MercurySteam, το στούντιο που πρόσφερε τα Castlevania: Lords of Shadow, ήθελε διακαώς να δουλέψει επάνω σε αυτή τη σειρά και ο Yoshio Sakamoto – ο δημιουργός της σειράς – αποφάσισε να τους δώσει αυτήν την ευκαιρία, αναθέτοντάς τους το remake του δεύτερου παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο ίδιος δεν είχε εργαστεί, αλλά θεωρεί ένα από τα σημαντικότερα της σειράς. Το γιατί, ας το ανακαλύψουν οι ίδιοι παίκτες. Ωστόσο, η MercurySteam καταφέρνει και παραδίδει έναν τίτλο που έχει την αίσθηση του πρώτου αλλά καταφέρνει να είναι τόσο διαφορετικό από το αρχικό.

Επαναφέρει την αίσθηση που είχαν τα πρώτα 2D παιχνίδια της σειράς Metroid, αλλά ο συγκερασμός του 2D gameplay με τα τρισδιάστατα γραφικά προσθέτει στη συνολική εμπειρία. Μας δίνει έναν κόσμο με περιοχές που θυμίζουν τον κόσμο που πρωτοαπεικονίστηκε στη μονόχρωμη οθόνη του Gameboy, αλλά που η απεικονιστική δυνατότητα του 3DS και το τρισδιάστατο εφέ δίνουν την αίσθηση του νέου κόσμου – ενός κόσμου που περιμένει να εξερευνηθεί και να αποκαλύψει τα μυστήριά του, τους θησαυρούς του αλλά και τους κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε γωνιά. Επιπλέον, έχοντας την εμπειρία από το Mirror of Fate, είναι αναμενόμενο πως ο παίκτης θα αντιμετωπίσει ένα δημιούργημα εφάμιλλο εκείνου του παιχνιδιού: εξαιρετικό platforming και εξερεύνηση σε pseudo-3d περιβάλλοντα, γρίφοι και αρκετές προκλήσεις.

Metroid Samus Returns screen 03

Αυτή τη διαφορά στη δουλειά της MercurySteam μπορούν να την δουν αμέσως οι πιο παλιοί παίκτες, που έπαιξαν τον τίτλο στην αρχική του κονσόλα. Μπορεί η αίσθηση που αποπνέει ο κόσμος να είναι σχεδόν ίδια με το αρχικό παιχνίδι, αλλά τα πράγματα αλλάζουν αμέσως. Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που μπορεί κάποιος να παρατηρήσει είναι ο χειρισμός. Είναι αναμενόμενο πως το νέο παιχνίδι θα έκανε χρήση των επιπρόσθετων πλήκτρων χειρισμού της κονσόλας, αλλά το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο από το αρχικό. Η κίνηση της Samus είναι πολύ πιο ομαλή και η χρήση του πλάγιου πλήκτρου “L” για στόχευση είναι άκρως καλοδεχούμενη και βοηθά πιο πολύ στην εξουδετέρωση μακρινών πλασμάτων, χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την ηρωίδα.

Ειδικά η προσεκτικότερη προσέγγιση της μάχης είναι η πλέον απαραίτητη σκέψη που πρέπει να έχει ο κάθε παίκτης καθώς διασχίζει τα μονοπάτια των εκάστοτε περιοχών. Τα τέρατα που θα βρεθούν στο δρόμο μας είναι πολύ πιο επιθετικά και πολύ πιο απρόβλεπτα σε σχέση με την αρχική έκδοση. Η επιθετικότητα των εξωγήινων πλασμάτων μπορεί να είναι ένα χαρακτηριστικό που θα ζορίσει παίκτες που δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτού του είδους παιχνίδια. Ένα χτύπημα από αυτά μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη Samus, ενώ το παίξιμο σε μεγαλύτερη δυσκολία (και στον ύψιστο βαθμό δυσκολίας που ξεκλειδώνεται αμέσως μετά την πρώτη ολοκλήρωση του παιχνιδιού) μπορεί να οδηγήσει πολλές φορές τη Samus σε ένα πρόωρο και καθ’ όλα ενοχλητικό φινάλε.

Metroid Samus Returns screen 04

Όμως, η Samus δεν είναι εντελώς απροστάτευτη. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς της θα αποκτήσει καλύτερα όπλα, τεχνολογίες που θα μπορούν να προστατεύσουν την ίδια και τις πανοπλίες της και που θα τη βοηθήσουν τόσο στην εξερεύνηση όσο και στις μάχες. Στις αμυντικές τεχνολογίες, οι δημιουργοί πρόσθεσαν ένα σύστημα απόκρουσης επίθεσης, το οποίο γίνεται εφικτό με το πάτημα ενός συγκεκριμένου πλήκτρου μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αυτή η αμυντική τακτική μπορεί να προβεί πολλές φορές σωτήρια απέναντι στα εξωγήινα τέρατα που καραδοκούν. Ωστόσο, η επιθετικότητά τους και η αδυναμία πρόβλεψης των κινήσεών τους, ειδικά από ορισμένα φτερωτά πλάσματα, θα προκαλέσει προβλήματα και εκνευρισμό.

Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση, καθώς η απόκρουση δεν θα είναι πάντα επιτυχής και ανάλογα με το σημείο που βρίσκονται, ίσως είναι πιο δύσκολο να αναπληρώσουν τη χαμένη ζωτική τους ενέργεια και να μπορέσουν να προχωρήσουν παρακάτω. Και αν αυτό για εμάς δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, οι παίκτες που δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους παιχνίδια, που απαιτούν και την ανάλογη προσέγγιση, θα εκνευριστούν: επομένως, καλό θα ήταν οι νέοι παίκτες του franchise (ή οι αρχάριοι στα τύπου Metroidvania παιχνίδια) να ξεκινήσουν με τη χαμηλότερη δυσκολία, για μια πιο ομαλή ροή παιχνιδιού.

Metroid Samus Returns screen 05

Το επόμενο σημείο που θα θέλαμε να αναπτύξουμε είναι η εξέλιξη καθαυτή της περιπέτειας. Με την κάτω οθόνη να λειτουργεί ως ένας χάρτης-ραντάρ, το παίξιμο του Samus Returns είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση. Μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε ανά πάσα στιγμή σε ποιο σημείο βρισκόμαστε, ενώ ταυτόχρονα δίνεται και η δυνατότητα να «μαρκάρουμε» με σημαίες διαφορετικού χρώματος τα σημεία εκείνα στο χάρτη που έχουμε αφήσει ανεξερεύνητα λόγω έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού ή λόγω της ύπαρξης κάποιου ισχυρότερου πλάσματος που δεν μπορούμε να νικήσουμε.

Σαφέστατα ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό για όσους επιθυμούν να ολοκληρώσουν κάθε περιοχή, έχοντας εξερευνήσει προσεκτικά κάθε σπιθαμή και έχοντας συλλέξει κάθε δυνατό αντικείμενο, αλλά θα είναι σίγουρα αδιάφορο για όσους απλά επιθυμούν να βιώσουν την ιστορία του παιχνιδιού. Άλλωστε, η ολοκλήρωση του παιχνιδιού δεν χρειάζεται απαραίτητα την πλήρη εξερεύνηση των περιοχών για να μπορέσει ο κάθε παίκτης να προχωρήσει παρακάτω. Το Samus Returns, κάνοντας χρήση σύντομων cutscenes και υποδεικνύοντας τα σημεία που ο κάθε παίκτης πρέπει να επισκεφθεί, στην ουσία κατευθύνει τον παίκτη κρατώντας τον από το χεράκι και δείχνοντάς του ακριβώς το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει. Αυτή η τακτική αναιρεί το στοιχείο της εξερεύνησης, της προσεκτικής μετάβασης σε νέες περιοχές και της χαράς όταν ανακαλύπτουμε κάτι νέο.

Metroid Samus Returns screen 06

Επιπλέον, όσο περισσότερο ασχολούμασταν με τον τίτλο, είχαμε και την έντονη αίσθηση ότι το μας δίνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να συνεχίσουμε πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό. Από πολύ νωρίς αποκτούμε τη δυνατότητα να «σκανάρουμε» τη γύρω περιοχή, μια δυνατότητα η οποία αποκαλύπτει τα κρυμμένα αντικείμενα-ανταμοιβές αλλά και τα σημεία τα οποία πρέπει να καταστρέψουμε για να ανοίξουμε νέα μονοπάτια. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι μας δείχνει και που βρίσκονται τα Metroid, τα περιβόητα πλάσματα τα οποία πρέπει να εξολοθρεύσουμε. Μετά από μια μάχη με τα Metroid, τα οποία μπορούν να πάρουν πολλές μορφές και να αποκτήσουν διαφορετικές δυνάμεις, αποκτάμε πρόσβαση στο γενετικό τους υλικό, το οποίο και μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε μια νέα περιοχή, πιο βαθιά στο έδαφος.

Η ικανότητα σάρωσης του περιβάλλοντος μάς βοηθά στο να τα εντοπίσουμε πολύ πιο γρήγορα, ενώ μια ηχητική ειδοποίηση μάς ενημερώνει όταν βρισκόμαστε κοντά στο κρησφύγετο ενός τέτοιου πλάσματος. Και πάλι, όμως, το στοιχείο της προσεκτικής ανακάλυψής τους γενικότερα και της εξερεύνησης του περιβάλλοντος ειδικότερα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Το μόνο στοιχείο που μας ικανοποίησε είναι ότι, ακόμα και αν βρούμε εύκολα τα λημέρια των Metroid, πολλές φορές η πρόσβαση εκεί δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση – θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά το περιβάλλον και να χρησιμοποιήσουμε σοφά τις δυνάμεις και τον εξοπλισμό της Samus για να μπορέσουμε να ριχτούμε στη μάχη (η οποία δεν είναι και εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε τα Metroid τύπου Zeta και Omega).

Metroid Samus Returns screen 07

Και ευτυχώς, ο εξοπλισμός και οι δυνάμεις της Samus ποικίλουν και δεν έχουν καμία σχέση με το αρχικό παιχνίδι. Σύμφωνοι, υπάρχουν μερικά βασικά και γνώριμα στοιχεία στις ικανότητες της Samus, όπως η δυνατότητά της να μεταμορφώνεται σε μεταλλική σφαίρα και να κινείται με άνεση στα στενά τούνελ. Οι δημιουργοί, όμως, του παιχνιδιού δανείστηκαν ικανότητες και τεχνολογίες από άλλους τίτλους της σειράς, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν σωστά και ικανοποιητικά στα νέα περιβάλλοντα που έχουν σχεδιάσει. Επιπλέον, κάνοντας χρήση της οθόνης αφής, η εναλλαγή δυνάμεων και όπλων είναι μια εξαιρετικά εύκολη υπόθεση και δεν θα μας κάνει να χάσουμε πολύτιμο χρόνο, ούτε στη μάχη, ούτε κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης.

Ειδικά όσοι έπαιξαν το αρχικό παιχνίδι θα βρουν αρκετά χρήσιμες τις λειτουργίες της οθόνης αφής, καθώς δεν χρειάζεται να επιστρέφουν στους σταθμούς αλλαγής όπλων για να αντικαταστήσουν τον υπάρχοντα εξοπλισμό με τον καταλληλότερο για την εκάστοτε περίσταση. Και καθώς προχωράμε παρακάτω, θα μεγαλώνει ανάλογα και το οπλοστάσιο της πρωταγωνίστριας, ενώ η προσεκτική εξερεύνηση του περιβάλλοντος, που αναμφισβήτητα θα οδηγήσει στην εξεύρεση πηγών ανανέωσης της μπάρας ενέργειας Aeion, της ζωτικότητάς της (που από μόνα τους είναι δυσεύρετα) καθώς και των σταθμών αναπλήρωσης βολών για όπλα (που η χρήση τους προτείνεται σε εξαιρετικά δύσκολους αντιπάλους) συστήνεται απόλυτα, ειδικά στις τελευταίες ζώνες. 

Metroid Samus Returns screen 08

Όσον αφορά στην απεικόνιση του παιχνιδιού, οι δημιουργοί έχουν κάνει καλή δουλειά, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες της κονσόλας. Οι ζώνες του πλανήτη SR388 αποδίδονται εξαιρετικά, με λεπτομέρειες να βρίθουν τόσο στους εγκαταλελειμμένους σταθμούς όσο και στα σπήλαια, τις ερημιές και τα υπόλοιπα φυσικά περιβάλλοντα. Το 3D εφέ είναι ενεργό και προσθέτει το απαιτούμενο βάθος, αν και δεν προσδίδει κάποιο άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που θα κάνει τη χρήση του αρκετά επιθυμητή. Τέλος, θα θέλαμε να κάνουμε ειδική αναφορά στη μουσική.

Το soundtrack του παιχνιδιού ταιριάζει απόλυτα με τα περιβάλλοντα, με τους δημιουργούς να χρησιμοποιούν μουσικά θέματα τόσο από το αρχικό παιχνίδι (έχοντας φυσικά υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία) όσο και από άλλα παιχνίδια της σειράς δημιουργώντας ένα ευχάριστο ηχητικό σύνολο. Επιπλέον, με τη διάρκεια του Metroid: Samus Returns να κυμαίνεται μεταξύ 10 και 20 ωρών, ανάλογα πάντα με τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού από τον κάθε παίκτη, εγγυάται έναν ικανοποιητικό χρόνο ενασχόλησης για τίτλο που κυκλοφορεί σε φορητή κονσόλα και που βασίστηκε σε παιχνίδι πολύ μικρότερης αρχικής διάρκειας. 

Metroid Samus Returns screen 09

Η φετινή χρονιά πλαισιώθηκε από δύο ανακοινώσεις για τη σειρά Metroid. Η πρώτη αφορούσε σε αυτό το παιχνίδι και η δεύτερη σε έναν μελλοντικό τίτλο για το Nintendo Switch. To Metroid: Samus Returns είναι αναμφισβήτητα μια αυθεντική, 2D Metroid εμπειρία, η οποία έρχεται από τα παλιά αλλά με ένα εντυπωσιακό περιτύλιγμα και αποτελεί το ιδανικότερο ζέσταμα για αυτόν το νέο τίτλο. Τα ελάχιστα ψεγάδια (που κάποιοι μπορούν εύκολα να προσπεράσουν) δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν κάποιον από το να ασχοληθεί με την Επιστροφή της Samus.

Οι παλιοί θα περάσουν καλά, μιας και το παιχνίδι διατηρεί ανέπαφο τον πυρήνα της ιστορίας και του κλασικού Metroid gameplay, ενώ οι νεότεροι θα αποκτήσουν μια γενική ιδέα για το λόγο που το franchise αυτό διατηρεί περίοπτη θέση στα παιχνίδια που ανήκουν στο είδος του διαστημικού sci-fi. Η Samus επιστρέφει ξανά – και ελπίζουμε να μείνει κοντά μας για καιρό.


 

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: ActionΔιάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: Mercury Steam/ Nintendo EPDΗμ. Έκδοσης: 15/09/2017
PEGI: 7Εκδότης: NintendoΠλατφόρμες: Nintendo 3DS

Θετικά

 • Ο ίδιος πυρήνας αναφορικά με την ιστορία και την αφήγηση του Metroid 2.
 • Υπέροχη απεικόνιση του κόσμου.
 • Η μουσική επένδυση.
 • Οι συνολικές βελτιώσεις και το streamlined inventory.
 • O κατά πολύ βελτιωμένος χειρισμός σε σχέση με το αρχικό.
 • Ικανοποιητική διάρκεια.
 • Οι νέες προσθήκες που βελτιώνουν το gameplay...

Αρνητικά

 • …και που το κάνουν ενοχλητικά απλό και χωρίς λόγο για εξερεύνηση.
 • Επιθετικά πλάσματα και απαιτητικές μάχες που θα δυσκολέψουν ορισμένους παίκτες.
 • Αδιάφορο 3D effect.

Βαθμολογία

Όλα ξεκινάνε ένα βράδυ Χριστουγέννων όπου αποκτώ το πρώτο μου Game Boy και γίνομαι αυτόματα (χωρίς να το ξέρω τότε) οπαδός της Nintendo. Ακολουθεί μια κονσόλα PlayStation (σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία) και από τότε η δεσποινίδα Croft εισβάλει στη ζωή μου. Έκτοτε, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πολύ. Παραμένω φανατικός οπαδός των φορητών και των 3rd person Action Adventures (Tomb Raider! Prince of Persia! Assassin’s Creed??) μόνο που προτιμώ να απολαμβάνω τίτλους στην οθόνη του PC (γιατί είμαι φαν και των RTS!). Από εκεί και πέρα δεν θα πω όχι σε ένα καλό βιβλίο, πολλές καλές σειρές, άπειρες καλές ταινίες και βόλτες με καλή παρέα.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Ευχάριστα νέα για τους φίλους των Pokemon
Giveaways σε Legendary Pokemon για όλο το 2018.
To Nintendo Switch ξεπέρασε τις 14.86 εκ. αποστολές στα καταστήματα
Στοιχεία για τις πωλήσεις των τίτλων της και των... amiibo!
Mario Party: The Top 100
Mini-games και αγαπημένες αναμνήσεις.
Kirby Battle Royale
Kirby, minigames και multiplayer; Ναι και όχι.
Pokemon Ultra Sun/ Moon
Αλόλα για μια τελευταία φορά!
Συνέχεια στις πολύ καλές πωλήσεις για το Switch
Ιδανική πορεία στους εφτά πρώτους μήνες του.  
Fire Emblem Warriors
Το Fire Emblem συναντά το musou.
Mario and Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions
Σώζοντας την Peach. Ξανά...
Yo-Kai Watch 2: Psychic Specters
Το ίδιο, όπως και αν το δει κανείς...
UK charts: Δύο Forza κυνηγούν το FIFA 18
Με τις πωλήσεις του Forza Motorsport 7 να μην εντυπωσιάζουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Πολύ καλή παρουσίαση,είμαι μεγάλος οπαδός της σειράς (και σε ηλικία :p) ,αγαπώ την σειρά και την θεωρώ κορυφαία στον χώρο του gaming ,από την άλλη θυμάμαι πολύ καλά πίσω στο 1991 ότι και το αρχικό Metroid 2 στο game boy είχε πολλά θεματάκια ,από την άλλη ήταν και τότε κορυφαίο.Χαιρομαι γιατί το παιχνίδι είναι καλό ,θα το λιώσουμε ,ανυπομονώ να έρθει η κορυφαία συλλεκτική του !!!

 • saturn 32

  Θα περάσεις καλά!:):)

 • και εγω περιμενω τη συλλεκτικη αλλα με ξενερωσε λιγακι τα λεγομενα της παρουσιασης για την εξερευνηση

 • Ομολογω πως το ειχα απο φοβο μιας και το φτιαχνει η MecrurySteam, αλλα με κοτζαμ Nintendo απο πισω θα επεσε πολυ μαστιγιο, οποτε μας βγηκε σε καλο. Αντε, 3 #$%^ μερουλες εμειναν.

  Οσο αναφορα την ικανοποιητικη διαρκεια, για ποσο μιλαμε (συνυπολογιζοντας και 100% απο pickups);

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 5 μήνες από General986
 • General986

  Για να κάνεις τα πάντα θες άνετα 15-20 ώρες! Λιγότερος χρόνος αν θες να παίξεις απλά για την ιστορία.

 • Είναι τέτοια η δίψα για νέο κανονικό Metroid που πραγματικά είμαι σε αναμμένα κάρβουνα.
  'Ηταν πολλά τα χρόνια απουσίας πανάθεμα το.
  Fusion και Zero Mission πραγματικά τα λάτρεψα. Δε με ενοχλεί στο ελάχιστο το scaning διότι προβλέπω να το χρησιμοποιώ ελάχιστα. Επίσης προβλέπω να γίνονται...παπάδες με το parry system!
  Όταν η σειρά που εχει δώσει τα φώτα του interconnected level design και οι επιρροές της αντηχούν ακόμα και σήμερα επιστρέφει, τα λόγια περιττεύουν....
  Υπέροχο review Κώστα!

 • Βρε καλώς την Samus..! Χρόνια και ζαμάνια..!

 • Mικρότερος έχω χαλάσει πολλές ώρες στο Fusion αλλά ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με αυτό. Θα περιμένω λίγους μήνες για πτώση τιμής ή θα αγοραστεί full price μόλις μειωθεί λίγο το μέγεθος του backlog.

 • KhR1s

  πτωση τιμης κ παιχνιδια της Nintendo δεν πολυπανε μαζι ξερεις... :(

 • KhR1s

  Σίγουρα...σε κανα χρόνο από κανένα σκρουτζομάγαζο ή αν η Nintendo σε 3 χρόνια αποφασίσει να το βγάλει σε κάποια Nintendo Select:p

 • Άψογος ο Κώστας σε ακόμα μια παρουσίαση. Metroid και τα μυαλά στο μπλέντερ. Ανυπομονησία λέμε, όχι αστεία :o

 • Η φάση είναι το αυθεντικό στο Gameboy που χωρίς χάρτη σχεδίαζα τον δικό μου με χαρτί και στυλό , και με το μαύρο backround με έκαναν να νιώθω την κλειστοφοβία στο πετσί μου. κάτι που έχω νιώσει ξανά μόνο στο Arx Fatalis και πουθενά αλλού. αλλα οκ, δεν χάνεται, Πλάκα πλάκα αν ξέρετε κανένα εξίσου κλειστοφοβικό παιχνίδι πείτε μου :)

 • Τωρα παιζω το παιχνιδι. Θα συμφωνησω απολυτα με το review αν και εμενα μου αρεσει παρα πολυ το 3D του και το βαθος και ζωντανια που δινει στο background . Με δυσκολευει λιγακι αλλα εχει την γλυκα του .

Τελευταία Σχόλια

Και photo mode με instagram integration. Instashock.
Ευχομαι να εισαγουν παντως open-world με map cleaning, online coop, f2p μοντελο, microtransactions κ...
Ηθικό δίδαγμα: " όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα".
Άσχημα νέα, πάντως. Ανυπομονούσα γι' αυ...
Kλασικές developing βλακείες. Όλοι σχεδόν τα ίδια κάνουν και τρώνε τα λεφτά. Προσωπικά για μένα το π...
Υπέροχα παιχνίδια, με τρομερή γραφή και άψογο lore. Συγχαρητήρια παίδες για το αφιέρωμα!
Μου φτιάξατε το σουκού...
Μπράβο ρε μάγκες...