Αντιαθλητικό φάουλ.

Η 2Κ αναμφίβολα το έχει πιάσει το νόημα του NBA. Τόσο του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης καθ' αυτού, όσο και του παράγωγου προϊόντος. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γράφουμε, γιατί το NBA 2K18 αποτελεί το αποκορύφωμα (μέχρι τώρα τουλάχιστον) και των δύο. Καιρό τώρα έχει αγγίξει αυτό που θεωρούσαμε ταβάνι για την απεικόνιση του αθλήματος στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, και κάθε χρόνο το… «σπρώχνει» λίγο προς τα πάνω, παρά τον ανύπαρκτο ανταγωνισμό. Βέβαια, η ιστορία έχει δείξει ότι το μονοπώλιο είναι επικίνδυνο πράγμα, και μάλλον αναμενόμενα η 2Κ έχει ξεκινήσει να «σπρώχνει» πλέον και άλλα πραγματάκια, όχι και τόσο όμορφα (ή διακριτικά), από την πλευρά του προϊόντος. Τα είπαμε και πέρυσι, θα τα ξαναπούμε λίγο πολύ και φέτος λοιπόν.

Αρχικά, από την πρώτη στιγμή που η πορτοκαλί “σπυριάρα” αναπηδά στο παρκέ, θυμόμαστε ότι αυτό που κάνει η Visual Concepts με το μπάσκετ, δεν το έχει πετύχει κανένας μέχρι σήμερα, με κανένα άθλημα. Μιλάμε ξεκάθαρα για την πιο λεπτομερή απεικόνιση αθλήματος σε βιντεοπαιχνίδι, σε επίπεδο που αξίζει πλήρως την περιγραφή sports simulator. Ναι, έχει χτίσει επί χρόνια μια παράδοση η σειρά σε αυτό τον τομέα, αλλά φέτος συνεχίζεται με λίγες μεν, σημαντικές δε προσθήκες. Κυρίως, οι παίκτες και οι ομάδες έχουν αισθητά ξεχωριστή ταυτότητα στο γήπεδο πλέον, όχι από την έννοια των stats, αλλά και την φιλοσοφία προσέγγισης σε κάθε φάση, είτε αυτή είναι στην άμυνα είτε στην επίθεση, μέσω του λεγόμενου “style of play”.

NBA 2K18 screenshot 01

Έτσι, ομάδες όπως οι Milwaukee Bucks του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο (ο οποίος μάλιστα έχει το… τρομακτικό rating 90) παίζουν μπάσκετ με συνεχή κινητικότητα, υψηλή ενέργεια και δημιουργία κενών, ενώ άλλες παίζουν πιο κλειστά και βγάζουν το ψωμί τους στο ποστ και με πολλά πικ εν ρολ. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες και τη συμπεριφορά τους στο παρκέ, με τα στατιστικά να μην είναι αυτά μόνο που καθορίζουν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Επίσης, το νέο σουτ είναι λίγο πιο δύσκολο και έχει μεγαλύτερη καμπύλη εκμάθησης, ενώ είναι πιο αισθητή πλέον η απόσταση στα μαρκαρίσματα μεταξύ των παικτών, αφού καθορίζει σε μεγαλύτερο βαθμό την πορεία των σουτ, και σημαίνει ότι, για παράδειγμα, αν δεν βρούμε χώρους ή καλές προυποθέσεις για το σουτ ή το ντράιβ, καλύτερα να μην το επιχειρήσουμε καν.

Το physical play είναι επίσης πιο εντυπωσιακό και έντονο από ποτέ. Η απλή αποφυγή ενός καλοδουλεμένου πικ είναι ολόκληρη περιπέτεια για τον αμυντικό, στη ρακέτα πέφτουν κορμιά, και είναι πολλές τέτοιες λεπτομέρειες που εκτοξεύουν την αυθεντικότητα και τo ρεαλισμό που έχει να προσφέρει. Ένα pump fake για να απελευθερωθούμε με γλυκό σπάσιμο του καρπού και «χλατς», είναι κάθε μα κάθε φορά το ίδιο μαγικό. Έτσι επιβραβεύεται ο παίκτης που παίζει έξυπνα και διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου και της ΑΙ, η οποία είναι φέτος πιο ουσιαστική και υπομονετική στην κατοχή. Σε γενικές γραμμές, η μηχανή στην οποία στηρίζεται το gameplay παραμένει η ίδια, και οι παραπάνω προσθήκες συνεχίζουν να αναβαθμίζουν ένα ήδη καταπληκτικό gameplay, αναγνωρίζουμε όμως ότι σύντομα θα πρέπει να υπάρξει μια γενική ανανέωση, αφού αρχίζουν να φαίνονται σημάδια της ηλικίας του.

NBA 2K18 screenshot 09

Όσον αφορά την παρουσίαση και αυτό που φθάνει στα μάτια (και τα αυτιά) μας, έχουμε να κάνουμε με ένα οπτικό υπερθέαμα. Από το τρίδυμο Shaquille O’Neal, Ernie Johnson και Kenny Smith, στους ρεπόρτερ (Kevin Harlan, David Aldridge, Doris Burke) και τους καλεσμένους (Kobe Bryant και Kevin Garnett ανάμεσά τους) που σχολιάζουν, η 2Κ κάνει πλάκα στους ανταγωνιστές της. Και δεν μιλάμε για έναν Kobe Bryant που ήρθε απλά να πάρει το τσεκ, μιλάμε για καλεσμένους που προσφέρουν με μεράκι πολύ ευχάριστες και ζωντανές συζητήσεις. Απίστευτη ποιότητα και φυσικότητα διαλόγων, μοναδική σκηνοθεσία και παρέλαση τεράστιων ονομάτων του χώρου, ενώ υπάρχουν και θεματικές εκπομπές (π.χ. Martin Luther King Day).

Στο παρκέ τα έχουμε ξαναπεί, το αποτέλεσμα χωρίς πολλές διαφορές παραμένει στα υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η σειρά, με κορυφαία animations και αληθοφανή, σε σημεία φωτορεαλιστικά μοντέλα παικτών. Αρκεί ένα Instant Replay για να αναδείξει έναν ολόκληρο μικρόκοσμο λεπτομερειών, κινήσεων και εκφράσεων, που συμβαίνουν ταυτόχρονα μέχρι και στην πιο αδιάφορη φάση. Κι αν δεν μας πιστεύετε, ζουμάρετε στη γενειάδα του James Harden ή παρακολουθήστε τον ιδρώτα που κυλά στο κορμιά των παικτών. Ακόμη, φέτος υπάρχει και ένα πλούσιο και δυνατό soundtrack που καλύπτει κυριολεκτικά όλα τα γούστα, από Mobb Deep, Nas και OutKast, σε Alan Parsons Project και Scorpions, και συνοδεύει όμορφα όλες τις στιγμές δημιουργίας κάθε λεπτομέρειας του franchise μας στο MyLeague ή της υπερομάδας μας στο MyTeam.

NBA 2K18 screenshot 07

Ένα πολύ αρνητικό για την ευρύτερη περιοχή μας είναι ότι δεν υπάρχει Euroleague πια, και είναι γενικά άσχημο όταν «κόβονται» στοιχεία που μόνο να προσφέρουν είχαν. Εκεί που περιμέναμε βήματα μπροστά σε αυτό το κομμάτι, έγιναν σημαντικά βήματα πίσω. Από την άλλη, προστέθηκαν ιστορικές και All Star ομάδες, οπότε θα μπορέσουμε να κοντράρουμε επιτέλους τους Bulls του 95’-96’ με τους Warriors του 2016-2017. Τα υπόλοιπα modes (MyTeam, MyGM, MyLeague κ.λπ.) συνεχίζουν χωρίς πολλές αλλαγές, αν εξαιρέσουμε την προσθήκη ενός τυπικού σεναρίου στο MyGM, και αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει πολύ, μα πολύ βάθος για αυτούς που θα το ψάξουν σε αυτά τα modes.

Φτάνοντας στο MyCareer, το οποίο ο υπογράφων θεωρεί και τον πρωταγωνιστή του NBA 2K, έχουν υπάρξει ορισμένες αλλαγές, με περισσότερο αισθητή αυτή του “The Neighborhood”, της ψηφιακής γειτονιάς που συνυπάρχουμε με άλλους παίκτες. Από άποψη ιστορίας δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο, για την ακρίβεια οι περισσότερες παρατηρήσεις σε αυτό το κομμάτι είναι αρνητικές. Δηλαδή, θα προτιμούσαμε ένα εισαγωγικό κομμάτι σχετικό με το κολλέγιο ή κάτι άλλο, παρά αυτό που επιλέχθηκε, όπου ξαφνικά μέσω ενός ερασιτεχνικού τουρνουά υπογράφουμε κατευθείαν στην ομάδα μας στο NBA. Ή για την ενοχλητικότατη κολλητή/συγκάτοικο/ μάνατζερ/ ιδέα δεν έχουμε τι, του πρωταγωνιστή μας, DJ. Ή για τις κουραστικές, δήθεν κουλ συζητήσεις μεταξύ των χαρακτήρων σε ρυθμό πολυβόλου και με γεροντίστικη λογική «έτσι μιλάει η νεολαία». Από άποψη γραφής, λοιπόν, τίποτα το ιδιαίτερο εκτός κάποιων ελάχιστων, ποιοτικών αλληλεπιδράσεων πριν και μετά τα ματς (που επαναλαμβάνονται), και μας έλειψε η ταύτιση και το συναισθηματικό βάρος της ανόδου από τους δρόμους στα μεγάλα σαλόνια του NBA.

NBA 2K18 screenshot 03

Το “The Neighborhood” ουσιαστικά αντικαθιστά το μενού του MyCareer και είναι μια hit or miss περίπτωση όσον αφορά το ποιους θα συγκινήσει. Κάποιοι θα δουν τα γραφικά γηπεδάκια πίσω από βρώμικα στενά, έτοιμα να υποδεχθούν επίδοξους παίκτες της γειτονιάς για ένα γρήγορο ματσάκι, τατουατζίδικα, γυμναστήρια, κουρεία, έναν μικρόκοσμο χτισμένο γύρω από το άθλημα και αφιερωμένο στον αστικό μύθο του μπάσκετ και τις γειτονιές του Μπρούκλιν. Άλλοι θα δουν τη μη βολικότητα του να διασχίζεις ένα οικοδομικό τετράγωνο απλά για να αλλάξεις ένα κούρεμα, και κυρίως, το ότι το κούρεμα αυτό κοστίζει, και μάλιστα πολύ. Για την ακρίβεια, τα πάντα κοστίζουν. Και κάπου εδώ ερχόμαστε στο βασικό πρόβλημα.

Καλή η Γειτονιά και τα γρήγορα μονά με άκυρους περαστικούς, καλή και η (κουραστική) αναβάθμιση του χαρακτήρα μας. Καλό και το πλούσιο εβδομαδιαίο 2KTV με τους πασίγνωστους καλεσμένους. Άψογο οπτικά, λαμπερή και αστραφτερή και η παρουσίαση, υπέροχο και το gameplay. Αλλά πώς να το πούμε; Και πείτε μας παράξενους. Νιώθουμε πλέον σαν αμερικανάκια που βολτάρουν σε ένα καμουφλαρισμένο Walmart, καβάλα στα ηλεκτρικά σκουτεράκια τους με ενσωματωμένο καλαθάκι. Η «γειτονιά» είναι γεμάτη διαφημιστικές πινακίδες Gatorade και Mountain Dew και φωτεινά σήματα καταστημάτων από μεγάλα brands. Footlocker δεξιά, NBA Official Stores αριστερά, και άλλες μάρκες παπουτσιών και ρούχων τριγύρω. Microtransactions για να αγοράσουμε VC εμφανίζονται συνέχεια.

NBA 2K18 screenshot 05

Πριν και μετά τα ματς ασχολούμαστε με τα κινητά και τα social media στα αποδυτήρια. Σκοτωνόμαστε για ένα πολυπόθητο συμβόλαιο Under Armour ή Jordan και στο τέλος μας πληρώνουν ψίχουλα και λέμε ευχαριστώ. Προσπαθεί να μας πείσει ότι ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια είναι το next big thing της μπασκετικής μας ζωής. Ένα απλό κούρεμα ή ένα T-Shirt κοστίζει το μισθό μας από δυο ματς στο NBA. Το παραμικρό customization στο χαρακτήρα μας σημαίνει ότι θα θυσιάσουμε εκείνη την αναβάθμιση που θέλαμε μπας και παίξουμε σαν άνθρωποι. Η καρτέλα που αναβαθμίζουμε τα στατιστικά μας λέγεται “2K Cart”, και μας κολλάει η ιδέα ότι «τσιμπάμε» από τα ράφια και βάζουμε στο ψηφιακό καλάθι τις αγορές μας. Πιάσε 2 κιλά τρίποντο, βάλε και ένα μισόκιλο ριμπάουντ έτσι για το καλό. Περισσότερο νιώθουμε ότι αγοράζουμε παρά κερδίζουμε τις αναβαθμίσεις. Και ο στόχος λέγεται “Road to 99”. Όχι Road to Legend, ούτε All time great ή κάτι τέτοιο, έστω λίγο πιο ρομαντικό έτσι για το μάρκετινγκ. Παντού νούμερα, χορηγοί, ατελείωτο grind και κυνήγι για το πολύτιμο ψηφιακό νόμισμα, το VC (Virtual Currency).

O 60-rated παίκτης μας τρώει απανωτές σφαλιάρες, μετά βίας βγαίνει ζωντανός από την ρακέτα, και δεν σταυρώνει ελεύθερο τρίποντο ούτε με υπεύθυνη δήλωση. Και ας είναι αυτή η ειδικότητά του. Και ας είναι “Good” το timing. Και ας τον φτάσουμε 75 rating με πολύ κόπο και ιδρώτα, πάλι τα ίδια. Και μετά από ένα σημείο, η πρόοδος γίνεται πραγματικά ψυχοφθόρα, και απαιτούνται ώρες επί ωρών. Και πιστέψτε μας, είμαστε από αυτούς που απολαμβάνουν την αργή πρόοδο του παίκτη μας, από τους δρόμους στο πάνθεον των μεγάλων παικτών του πρωταθλήματος, αφού αυτή είναι που δίνει την αίσθηση επιτεύγματος. Και αυτή υπάρχει, μέχρι να πέσουμε στο αόρατο τείχος.

NBA 2K18 screenshot 04

Όλα σχεδόν δείχνουν σχεδιασμένα για να οδηγήσουν τους παίκτες στο ταμείο αργά ή γρήγορα, και όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που έχουν ήδη καλοπληρώσει full-price. Υπήρχαν και πέρυσι αυτά τα microtransactions, αλλά φέτος φαίνεται ότι ήρθαν για να μείνουν. Και όλο αυτό γιγαντώνεται τη στιγμή που θα συναντήσουμε online παίκτες που σε αφύσικα μικρό χρονικό διάστημα έφτασαν 90 rating, και μας μαυρίζουν στις τάπες και τα καρφώματα. Μιλάμε ξεκάθαρα για πλεονέκτημα των παικτών που «τα σκάνε» έναντι αυτών που δεν πληρώνουν αλλά παίζουν τίμια και πιθανότατα έχουν καλύτερες ικανότητες και κατανόηση του παιχνιδιού. Όχι κοσμητικά αντικείμενα και costumization, αλλά παικτικό πλεονέκτημα. Γιατί να κατακρίνουμε με ευκολία τα free-to-play παιχνίδια και όχι ένα κανονικότατο, full-price παιχνίδι, για τις ίδιες τακτικές;

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι. Το NBA 2K18 είναι η καλύτερη απεικόνιση αθλήματος σε βιντεοπαιχνίδι μέχρι σήμερα, και το πακέτο που προσφέρει θα ικανοποιήσει κάθε φίλο του μπάσκετ. Ενοχλεί όμως η νοοτροπία που βλέπουμε να υιοθετεί πλέον η 2Κ, και είναι κρίμα ένα παιχνίδι που υποτίθεται πως πρεσβεύει τις φτωχογειτονιές και τους δρόμους, να θυμίζει περισσότερο διάδρομο σε σούπερ μάρκετ, με ξεναγό έναν κοστουμάτο τύπο με γραβάτα.

Το review βασίστηκε στην PS4 έκδοση του παιχνιδιού.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: SportsΔιάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-2Ανάπτυξη: Visual ConceptsΗμ. Έκδοσης: 15/09/2017
PEGI: 3Εκδότης: 2K SportsΠλατφόρμες: PS 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Θετικά

 • Ό,τι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα σε “sports simulator”.
 • Οπτικό υπερθέαμα με υψηλότατου επιπέδου παρουσίαση και σκηνοθεσία.
 • Απολαυστικοί, φυσικότατοι διάλογοι μεταξύ ρεπόρτερ, καλεσμένων και πραγματικών παικτών.
 • MyLeague και MyGM, κλασικές και All-Star ομάδες. Αγαπάμε ’96 Bulls.

Αρνητικά

 • Που είναι η Euroleague;
 • Ανούσια, σε σημεία ενοχλητική γραφή στο MyCareer.
 • Χρειάζεται σιγά σιγά ανανέωση στη μηχανή πίσω από το παιχνίδι.
 • [Αποκτήστε περισσότερο Virtual Currency για να δείτε αυτό το αρνητικό].

Βαθμολογία

Πραγματικό παιδί της γενιάς του '90, το όχι και τόσο μακρινό gaming ταξίδι του ξεκίνησε κάτι Χριστουγεννιάτικα πρωινά με γάλα κακάο και Crash Bandicoot στο PS One. Έκτοτε, συνεπής στις gaming "υποχρεώσεις" του πασχίζει να καλύψει το εύρος παλιών και νέων όχι μόνο παιχνιδιών, αλλά ταινιών, σειρών, βιβλίων και μουσικής και αναρωτιέται συνεχώς πως γίνεται να μην προλαβαίνει, ειδικά τώρα που είναι και φοιτητής. Μεταξύ άλλων, χόμπι του είναι ο αθλητισμός, ο κινηματογράφος και τα ταξίδια.

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Solas and the White Winter
Ένα κέλτικο απόγευμα.
Αποκάλυψη δύο villains από το νέο Spider-Man
Μέσα από ένα πακέτο φωτογραφιών του τίτλου.
Διαθέσιμο το “The Cutting Edge” DLC για το The Surge
Δωρεάν για όλους, μαζί με προσφορές στα υπόλοιπα DLC του τίτλου.
Modders επαναφέρουν το "κλασικό" Halo
Διαθέσιμο δωρεάν, ως mod του "ακυρωμένου" Halo Online.
Νέες πληροφορίες για το Dragon Quest XI
Η παρουσία του στις κονσόλες της Nintendo, localization, ιστορία και πολλά άλλα...
Χωρίς single player campaign το CoD: Black Ops 4;
Ο πρώτος τίτλος της σειράς χωρίς campaign, αλλά με Battle Royale mode...
Πρώτα screenshots και τιμή για το Shenmue I & II HD Collection
Υπεύθυνη για το "φρεσκάρισμα" η D3t Ltd.
God of War
Το ταξίδι της ενηλικίωσης.
Τα επόμενα πλάνα της Rare για το Sea of Thieves
Τουλάχιστον τρία «μεγάλα» updates μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Έγιναν γνωστά μερικά από τα mini-games του Kingdom Hearts 3
Επιστροφή, «κυριολεκτικά», στο παρελθόν…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Ντροπή.

 • Προσωπικά έχω σταματήσει να αγοράζω sport games με το που βγαίνουν και τα αγοράζω 1 χρόνο μετά μεταχειρισμένα στα 10-15 ευρώ.
  Νομίζω πως πλέον έχουν σταματήσει να εξελίσσονται και κάθε χρόνο βλέπω μικροβελτιώσεις που για μένα προσωπικά δεν αξίζουν τα 70 ευρώ που ζητάνε. Βλέπω συνέχεια να παίζω το ίδιο πράγμα κάθε χρόνο.
  Δεν ξέρω ίσως να έχω κορεστεί πλέον μιας και 25 χρόνια σχεδόν πάντα έπαιζα ποδοσφαιράκια και μπασκετάκια στις κονσόλες....

 • "Grind my child. Grind till the End of Days!"
  - Korean philosopher

 • Που είναι οι εποχές που έπαιρνες με άκρατο ενθουσιασμό το νέο Proccer και το νέο NBA 2K (στο απόγειο της τεχνολογίας και της φήμης), παρέα με ρετσίνες, φαγητό και τους κολλητούς και έλιωνες για ώρες. Ο ένας δίπλα στον άλλο, να απολαμβάνουμε το καθαρό παιχνίδι. Το gameplay και τις υπέροχες φάσεις. Με πικαρίσματα αλλά και επιβραβεύσεις. Την ουσία δηλαδή του ψηφιακού αθλήματος.
  Τώρα όλοι ασχολούνται με τα Πανινι My Careers και τα παιχνίδια στήνονται κουστούμι για να ξοδεύεις σε microtrnsactions και ψηφιακά χαρτάκια.
  Κάποιος πρέπει να τα πει επιτέλους όπως έχουν. Άψογος για ακόμα μία φορά Χρήστο μου.

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 6 μήνες από Stormbringer
 • Stormbringer

  Με ρετσινες?Σοβαρα?Με ρετσινες??

 • Stormbringer

  Εεε ναι?Σοβαροτατα.
  Το περίεργο που είναι φίλε μου?
  Σαν φοιτητής πάντα μιλάω. Ξέρεις τι ματσαρες ρίχναμε με πεντολιτρες ρετσινες?!

 • Εχω πάψει να αγοράζω NBA2K κ όσο συνεχίζουν αυτές τις τακτικές θα συνεχίσω να μην αγοράζω. Εχουν ξεπεράσει τα όρια με τα microtransactions και είναι κ full price τίτλος. Μακάρι το NBA Live να αρχίσει να γίνεται της προκοπής μπας κ σφίξει ο ανταγωνισμός και δούμε καμιά αλλαγή προς το καλύτερο.

 • οταν λειπει ο ανταγωνισμός, αυτά γινονται.
  το είδαμε κ σε κονσολες κ σε franchises κ σε ολα.
  Αισχρο που εβγαλαν την Euroleague, πραγματικα κανενας λογος για να μη μεινει κανεις στο προηγούμενο.

 • Sky333

  την Euroleague την βγάλανε γιατί δεν έπεσε προφανώς το παραδάκι απο την Turkish Airlines. Τόσο ξεφτίλα έχουν καταντήσει στην 2Κ.

 • Ρε παιδιά δε σας καταλαβαίνω, μη στεναχωριέστε για την euroleague...θα τη βγάλουν μέσω microtransactions και θα μπορείτε να την αγοράσετε. Μην αναστατώνεστε..

 • Έχω πάψει να ασχολούμε με το online και λίγο πολύ με το franchise από το 2K13 που πρωτομπήκαν τα αναθεματισμένα VC και έβλεπες Day One 99 OVR χαρακτήρες. Δεν ήθελαν και πολύ για να ξαναπάρουν τον κατήφορο φαίνεται...

 • Το παιχνίδι έχει βγει και στο switch δεν είναι κάποια διαφορετική έκδοση τύπου fifa
  Το μόνο διαφορετικό είναι ότι τρέχει στα 30 fps 1080 doc και 720 on the go κατά τα άλλα είναι ακριβώς το ίδιο.
  δεν έχει κάποιο πρόβλημα είναι playable. Νομίζω ότι μπορείς να το προσθέσεις στο review.

 • Cyan7

  Οσο και να αγαπάω το Switch (είμαι κάτοχος απο Launch), δεν είναι το ίδιο. Και αρχικά δεν νομιζω οτι μπορεί να μιλήσει για Review σε Switch γιατί εξ'αρχής ειναι σχεδιασμένο να προσφέρει αλλη εμπειρία.
  Στο Switch εν μέρη εχει υποστεί ενα downgrade σε γραφικά (οχι πολύ ορατό) και σε fps, αλλά η portable εμπειρία ειναι απίστευτη. Παρ'όλα αυτα ειναι μακράν η χειρότερη έκδοση, και οχι λόγω οπτικού αποτελεσματος και frames, αλλά λόγω αμέλειας της 2Κ.
  1. To MyPlayer μετά απο λίγο καταντάει unplayable. 10fps laggy cutscenes στο locker room πριν και μετα απο καθε game, με τον ηχο να προχωραει κανονικα. Ως αποτελεσμα εχεις ακουσει ολο το cutscene, και μετα βλεπεις 2 λεπτα ατομα να κινουνται σε slow motion μεχρι να τελειωσει και το animation. Ναί, θα το αντέξεις στην αρχή, αλλα μετα απο 10-20 games καταντάει αηδία. Η 2K ειπε πως ετοιμαζει patch για αυτο αλλα μεχρι να βγει, αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
  2. Υπαρχει ελλειψη απο online modes που εχουν αλλες κονσολες (για την ωρα).

  Στην τωρινή του κατασταση ειναι κακο παιχνίδι στο Switch αν απλα θες να παιξεις 2K ΜyPlayer ή Online, αλλα πολυ καλο αν θες portable 2K experience ή απλα να παιζεις Quick Play. Το Gameplay ειναι ακριβως το ίδιο μεσα στα Match.

 • Cyan7

  Απλά να ξέρεις οτι γενικά σε όλες τις κονσόλες είναι πολύ buggy game https://www.reddit.com/r/NBA2k/comments/53ldp4/nba_2k17_bugs_glitches_thread_91916/.
  Όσο για αυτό που ανέφερες δεν έχει να κάνει με το game play του παιχνιδιού, οπότε δεν βλέπω γιατί η έκδοση δεν είναι η ίδια με τις υπόλοιπες.
  Ναι υστερεί στα γραφικά αλλά δεν είναι χαοτική η διαφορά με τις κονσόλες τουλάχιστον. Το pc παίζει σε άλλη κατηγόρια, γιατί έχει να κάνει και με το μηχάνημα που έχεις.
  Όπως είπες και εσύ το Game play είναι το ίδιο, που προσωπικά για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό.
  Τα υπόλοιπα είναι εκνευριστικά αλλά διορθώνονται, από την στιγμή που έχουν όλα τα modes.
  Γενικά η 2κ όπως λέει και στο review έβγαλε ένα παιχνίδι με αρκετά προβλήματα, και για εμένα είναι απογοητευτικό που το παιχνίδι έχει φτιαχτεί έτσι που σε κάνει να θες να τα σκάσεις. Είναι υπερβολικά δύσκολο και προχωράει πάρα πολύ αργά.

 • Τελευταίο 2Κ που πήρα ήταν πρόπερσι και αυτό λόγω των ελεεινών microtransactions.Ξεκάθαρο "Άντε γεια"!

Τελευταία Σχόλια

Αν δεν μπορείς να πας στο χωραφάκι σου και να αρπάξεις την τσάπα φτύνοντας τις παλάμες σου, δε λέει....
Pure Farming 18 σε K2
το ειχα μαν κ ηταν οντως ωραιο παιχνιδι.
Αλλα ειναι αμαρτια μια τοσο μεγαλη κ ισχυρη σειρα να την β...
The future now....δεν χρειάζεται να περιμένετε για να το δείτε...
Όχι δεν πρόκειται να γράψω κανα σ...
απο τα god of war μόνο όσα έχουν βγει για psp έχω παίξει του ps2/ps3 δε με τρέλαναν αλλά αυτό δε χάν...
God of War σε K2
Ψιλό άσχετο φίλε KhR1s αλλα σαν τρελός της σωστής ομάδας του Μάντσεστερ and only δεν μπορούσα ποτε ν...
Δεν είναι τόσο τα ονόματα των παικτών φίλε Mifune όσο οι πραγματικές εμφανίσεις, η άλλου επιπέδου πε...
To Call of Duty WWII παντως φαινεται να εχει καλο campaing ασχετα που πολλοι το αγορασαν για το mult...
Δεκτό εννοείται ότι αισθάνεσαι πιο πολύ immersion όταν βλέπεις τα πραγματικά ονόματα και φανέλες. Αν...
Ότι είπες x1000! Το αντίστοιχο θα ήταν ένα Forza/Gran Turismo με οχήματα "μαϊμούδες"/κόπιες πραγματι...
Εμένα με πήραν τηλέφωνο το πρωι απο μεγάλη εταιρεία εδώ στην Ελλάδα και μου είπαν οτι θα το στείλουν...
God of War σε K2