Θρίαμβος.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το GameOver δημοσιεύει review για το Shadow of the Colossus. Όχι, δεν εκφράζουμε παράπονο για αυτό. Όπως κάναμε για τη συλλογή Bioshock, για το Okami HD, για το Skyrim και για άλλα “remakes” ή “remasters”, ένα site και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα videogames μόνο χαρά νιώθουν όταν τους δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουν στους μαγικούς κόσμους που μόνο ορισμένα παιχνίδια όπως τα προαναφερθέντα είναι σε θέση να προσφέρουν.

Πόσο μάλλον όταν στην περίπτωση που εξετάζουμε εδώ δεν μιλάμε απλά για επιστροφή σε αυτό που γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2006, κατά την αρχική κυκλοφορία του Shadow of the Colossus για το PS2, και που είδαμε ξανά, "γυαλισμένο", το 2011, όταν έγινε διαθέσιμη η HD συλλογή Ico & Shadow of the Colossus για το PS3, αλλά για μια νέα πνοή ζωής στο μεγαλειώδες πόνημα του Ueda.

Shadow of the Colossus PS4 image 03

Το δύσκολο και “επικίνδυνο” έργο της επιστροφής αυτού του θρυλικού παιχνιδιού στο PS4 ανέλαβε η BluePoint Games, μια ομάδα από το Texas, με τεράστια εμπειρία στο remastering παιχνιδιών, αλλά χωρίς μεγάλη εμπειρία σε αυτό που επιχείρησε εδώ, στο remake δηλαδή. Διότι το Shadow of the Colossus στο PS4 δεν είναι ένας αρχικός κώδικας που δόθηκε στην BluePoint, τον οποίο αυτή πήρε, τον πέρασε από renderware εργαλεία, τον έφερε σε υψηλότερη ανάλυση και τον έδωσε στο κοινό ως “HD remaster” (όπως είχε συμβεί με τη συλλογή Ico & Shadow of the Colossus του PS3). Το remake του Shadow of the Colossus χτίστηκε από το μηδέν, με νέα assets, νέα τεχνολογία και εργαλεία. Και οι κίνδυνοι σε ένα τέτοιο εγχείρημα είναι προφανείς.

Ευτυχώς, η BluePoint πέρασε τις εξετάσεις με άριστα, αφού παρέδωσε ένα πραγματικό Shadow of the Colossus, ένα παιχνίδι απόλυτα πιστό στο πρωτογενές υλικό και στο όραμα του Fumito Ueda, που διατηρεί ανέπαφη τη μαγεία και τη μοναδική αίσθηση που αναδυόταν από το αρχικό παιχνίδι. Όλα σε αυτό το παιχνίδι είναι σωστά και νιώθεις ότι βρίσκονται εκεί που πρέπει. Ο παράξενος και χλωμός κόσμος του παιχνιδιού, τα τοπία, οι μεγαλιθικές κατασκευές, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, ο Wander, και το καλύτερο άλογο που εμφανίστηκε ποτέ σε videogame, o Agro, οι αντίπαλοί μας, οι Κολοσσοί, ο σχεδιασμός αυτών και το animation. Όλα είναι εδώ, όπως τα θυμόμαστε (και καλύτερα), σωστά “κουρδισμένα” και τοποθετημένα όπως τα είχαμε παγιώσει ως σπουδαίες αναμνήσεις μέσα στο μυαλό μας πίσω στο 2006.

Shadow of the Colossus PS4 image 04

Για όσους δεν τυγχάνει να γνωρίζουν τι εστί Shadow of the Colossus, θα πούμε απλά ότι είναι ένα action-adventure παιχνίδι, στο οποίο ο πρωταγωνιστής, ένας νεαρός ονοματι “Wander”, ταξιδεύει σε ένα μυστηριώδες βασίλειο με σκοπό να αναστήσει την αγαπημένη του. Όταν φτάνει εκεί, μια θεότητα του λέει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει την ευχή του, όμως πρώτα ο Wander πρέπει να ολοκληρώσει μια δύσκολη αποστολή: να σκοτώσει 16 γιγάντια πλάσματα, 16 Κολοσσούς, που βρίσκονται διάσπαρτοι στον ανοιχτό κόσμο του παιχνιδιού. Αν το πράξει αυτό επιτυχώς, τότε η κοπέλα θα ζήσει ξανά.

Ωστόσο, οι ιδιαιτερότητες του τίτλου είναι πολλές καθιστώντας το έτσι ως μια μοναδική προσθήκη στην ιστορία του μέσου. Για παράδειγμα, οι μοναδικοί εχθροί μας στο παιχνίδι είναι οι εν λόγω 16 Κολοσσοί. Τίποτε άλλο δεν εμφανίζεται στο διάβα μας καθώς αναζητούμε τη θέση του καθενός, κανενός είδους μάχη δεν υπάρχει εδώ. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να καβαλήσουμε το άτι μας, να καλπάσουμε προς το σημείο του χάρτη που μας υποδεικνύει κάθε φορά η λάμψη του σπαθιού μας και, αφού ανακαλύψουμε την τοποθεσία του εκάστοτε Κολοσσού, να μελετήσουμε το περιβάλλον για να βρούμε τρόπο να ανέβουμε στο σώμα του, να μείνουμε κρατημένοι επάνω του για να του καταφέρουμε χτυπήματα στα “vitals”, τα ευαίσθητα σημεία του, και να τον ρίξουμε.

Shadow of the Colossus PS4 screenshot 05

Η τόσο απλή αυτή ιδέα πασπαλίζεται με ένα ιδιοφυές gameplay design προσέγγισης της μάχης για κάθε κολοσσό, μια τέλεια, απόκοσμη ατμόσφαιρα, ένα μνημειώδες soundtrack από τον Kow Otani και, σε αυτή την έκδοση, με γραφικά και γενικότερη τεχνολογία που εξυψώνουν αυτό το θαύμα των videogames σε νέα επίπεδα. Πραγματικά, η δουλειά της BluePoint είναι άξια συγχαρητηρίων. Το ανανεωμένο μοντέλο χειρισμού προσφέρει μια σχετική ευκολία σε σχέση με το αρχικό παιχνίδι, ωστόσο διαθέσιμο είναι και το “κλασικό” μοντέλο για όσους θέλουν μια παραπάνω πρόκληση. Ο ενιαίος κόσμος του παιχνιδιού είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα και έτη φωτός μπροστά από την έκδοση του PS2.

Στο PS4 Pro το παιχνίδι αποδίδει δυναμική 4K ανάλυση στα 30 fps, αλλά όταν γυρνάμε στην επιλογή “performance”, που ρίχνει την ανάλυση σε Full HD και ανεβάζει το frame rate στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, η εμπειρία αγγίζει νέα επίπεδα. Σε αυτό το mode το platforming και οι μάχες με τους Κολοσσούς έχουν μια τόσο γλυκιά ροή, που δύσκολα θα μπορέσει πια να επιστρέψει κάποιος στην παλιά έκδοση. Οι φωτισμοί, τα textures, οι ήχοι, τα χρώματα, όλα λειτουργούν τέλεια, συνθέτοντας μια μοναδικής ομορφιάς εικόνα. Και όλα αυτά απεικονίζονται και κυλούν νεράκι, χωρίς το παραμικρό τεχνικό πρόβλημα (πέρα από κάποιες ατασθαλίες της κάμερας σε ελάχιστα σημεία). Να πούμε εδώ ότι στο "base" PS4 το παιχνίδι τρέχει επίσης άριστα, σε ανάλυση 1080p και στα 30 fps.

Shadow of the Colossus PS4 screenshot 02

Εκτός αυτών, η BluePoint έχει προσθέσει Time Attack mode, που ξεκλειδώνει μετά το πέρας του πρώτου playthrough, Photo Mode για τους ανήσυχους “καλλιτέχνες” (μπορείτε να φανταστείτε τι screenshots θα μπορέσετε να δημιουργήσετε σε αυτό το παιχνίδι) και πολλά in-game χρωματικά φίλτρα, με κάποια από αυτά να φέρνουν το παιχνίδι πιο κοντά στη “sepia” αισθητική του πρωτότυπου και άλλα να αλλάζουν εντελώς την ατμόσφαιρα (όπως το Night mode). 

Δεν υπάρχει λόγος να πούμε περισσότερα. Το Shadow of the Colossus για το PS4 είναι αυτό που ελπίζαμε ότι θα ήταν, δηλαδή, ένα remake πιστό στο αρχικό παιχνίδι, με απόλυτο σεβασμό στη δουλειά της Team Ico, που διατηρεί στο μέγιστο βαθμό όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούσαν το έργο του Fumito Ueda ως τόσο πρωτοποριακό, συγκινητικό, μεγαλειώδες και σημαντικό για τα videogames. Δεν έχει καμία σημασία αν δεν έχετε παρελθόν με το παιχνίδι ή αν το έχετε παίξει και το έχετε ολοκληρώσει 1 ή 101 φορές. Η νέα έκδοση είναι ένα επίτευγμα, το Shadow of the Colossus -έτσι και αλλιώς, σε κάθε του έκδοση- είναι ένα μεγαλειώδες έργο που σπάνια προσφέρει η βιομηχανία αυτή. Και τώρα, δίνεται μια νέα ευκαιρία να το δούμε, καλύτερο από ποτέ. Μια ευκαιρία που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Το παιχνίδι δοκιμάστηκε σε PS4 Pro.


 

Τσέκαρε το βίντεο

Έκθεση εικόνων

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: Action, AdventureΔιάθεση: Sony Hellas
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: Blue Point Games/ JAPAN StudioΗμ. Έκδοσης: 07/02/2018
PEGI: 12Εκδότης: SIEEΠλατφόρμες: PS 4

Θετικά

 • 100% Shadow of the Colossus, συνεπές και απόλυτα πιστό στο πρωτογενές υλικό.
 • Εκπληκτικά γραφικά, που δίνουν νέα ζωή και υπόσταση στο όραμα του Ueda.
 • Στο PlayStation 4 Pro, με την ενεργοποίηση των 60 fps, το gameplay ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά σε ποιότητα.
 • Η μουσική του Kow Otani.
 • Το Shadow of the Colossus ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα ένα καλλιτεχνικό επίτευγμα σε όποια έκδοση και αν το παίζει κάποιος.

Αρνητικά

 • Υπάρχει το ενδεχόμενο κατά τις μάχες με τους κολοσσούς η κάμερα να δημιουργήσει προβλήματα.

Βαθμολογία

Ήταν το 1982, όταν ο πατέρας μου, μου χάρισε έναν "κλώνο" κονσόλας Atari που ξεκίνησε το μικρόβιο. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Commodore 64, Amiga 500, PC, SNES, PlayStation... Το μικρόβιο έκατσε για τα καλά και παραμένει στο μυαλό μέχρι σήμερα. Σήμερα, αν και με δύο παιδιά βρίσκουμε χρόνο για κανένα καλό JRPG ή FPS, ενώ τις νύχτες ανοίγουμε και κανένα βιβλίο high fantasy ή βλέπουμε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Α, και ακούμε classic rock...

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Το Breath of the Wild ο νικητής των D.I.C.E. Awards
Δείτε τους νικητές όλων των κατηγοριών.
Μικρή καθυστέρηση για το επόμενο DLC του AC: Origins
Υπομονή μερικές επιπλέον ημέρες.
Το καλοκαίρι η κυκλοφορία του Shining Resonance Refrain
Πρώτη εμφάνιση της JRPG σειράς στην Δύση.
Secret of Mana
Ταξίδι στο παρελθόν...
Νέο gameplay από το Biomutant
Περιβάλλον, δράση και Mech Suit.
Ανακοινώθηκε το Burnout Paradise Remastered
Κοντά μας μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο.
UK charts: Δυναμικό launch για το Kingdom Come: Deliverance
Εβδομάδα με αρκετές σημαντικές κυκλοφορίες.
Στον "πάγο" το remake του System Shock
"Πήραμε τον λάθος δρόμο..."

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Ένα από τα πιο σημαντικά αριστουργήματα που έχει βγάλει αυτή η βιομηχανία. Το έχω τελειώσει 3-4 φορές, θα αγοραστεί κάποια στιγμή και στο PS4.

 • :) Ζήτω!!

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 εβδομάδες από Bil128
 • Μνημειώδης τίτλος. Εμπειρία που εξυψώνει το μέσο, που του προσδίδει βάθος και ουσία. Όσοι λογίζονται πραγματικοί gamers δεν νοείται να το χάσουν

 • Mournblade

  Τα είπες όλα!
  +1000000000000000000000000000000000000000000000000

 • Δεν το διαβάζω καν. Και μόνο το άκουσμα των λέξεων Shadow of the Colossus φέρνει απο μόνο του απανωτά ρίγη συγκίνησης και ένα σφιχτό κόμπο στο στομάχι......
  Ο Fumito Ueda έδειξε με εκτυφλωτικό φως, το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το μέσο και σύσσωμη η βιομηχανία πήγε ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση......
  Πως απο το Πρώτο καταστάλλαγμα του open wall σχεδιασμού (άδειος πανέμορφος κόσμος χωρίς κουκίδες, ερωτηματικά και πράγματα να κάνει κάθε τρία δευτερόλεπτα ο παίκτης), της αγνής εξερεύνησης, της γλυκειάς μελαγχολίας, του δέος, του σεβασμού, της σιωπής, του Αισθάνεσαι, της ωριμότητας, της αριστουργηματικής μουσικής έχουμε φτάσει στο ρηχό, αυτιστικό, γεμάτο αρπακτικές τακτικές εθσιμού και υποσυνείδητης εξάρτησης gaming που πλέον κινεί τα νήματα της βιομηχανίας εμένα με ξεπερνά και με θλίβει βαθύτατα...
  Αρκετά όμως με τον αρνητισμό. Ας μην σπιλώσω άλλο τη γιορτή του gaming που αποτελεί το Shadow of the Colossus.
  Ένα διαχρονικό αριστούργημα. Λογικά θα τα πάει καλύτερα απο το The Last Guardian σε πωλήσεις.
  Πόσο καλύτερα στην εποχή του CoD, του FIFA, του PUBG, του Destiny κλπ είναι άλλο θέμα για συζήτηση.....

  EDIT: Είχα την εντύπωση master sensei Αdmin-San ότι το όνομα του πρωταγωνιστή ήταν Wanda. Το άλλαξαν ή είναι κάποιο λάθος στη μετάφραση?
  :)

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 εβδομάδες από Stormbringer
 • Stormbringer

  "Wander" ονομάζεται στη Δύση. Στην ιαπωνική εκφώνηση είναι "Wanda". ;)

 • To αντίστοιχο Zelda της Sony. Όχι φυσικά σαν gameplay αλλά σαν αίσθηση έπους και μεγαλείου. Το Soundtrack μέσα στα 5 καλύτερα όλων των εποχών. Είμαι έτοιμος να ξαναταξιδέψω στον μυστηριώδη μελαγχολικό κόσμο του... Σαν ορεκτικό αγόρασα από Discogs και το Ιαπωνικό OST cd.

 • Μου σκώθηκε η τρίχα κάγκελο διαβάζοντας.

 • Το 100% SotC σε συνδιασμό με τα ανανεωμένα γραφικά φτάνει για να το αγοράσω ξανά και να το παίξω άλλη μία φορά. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω! Για το SotC ότι και να πει κανείς είναι λίγο, τα video games στα καλύτερά τους. Είναι από τους πρώτους τίτλους που με έκαναν να νιώσω δέος και ότι δεν παίζαμε απλά παιχνιδάκια, όταν το παιξα πρώτη φορά.

  Δώστε την ίδια προσοχή και διασώστε και το ICO, σε παρακαλώ Sony!

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 εβδομάδες από KhR1s
 • Και φυσικα μη ξεχναμε οτι ο Ueda δουλευει πανω σε νεο παιχνιδι.

 • Γιωργο με εβαλες στο κλιμα και με εψησες!
  Υπεροχες παρενθεσεις στην εποχη των PUBG και Destiny και δεν συμμαζευεται!
  Κλασικο αριστουργημα που θα αντεχει για παντα! Γι αυτο αγαπαμε τα video games!
  :):)

 • Δεν έχω ασχοληθεί πότε με το Shadow of the Colossus... Λίγο ότι ήμουνα 10 χρονών όταν βγήκε πρώτη φορά λίγο ότι όταν ξεκίνησα με τα Videogames πιο εντατικά δεν μπορούσα να πάω πίσω στο ps3 να το παίξω..Τώρα όμως ήρθε η ώρα και οι προσευχές μου ακούστηκαν.. Με το κείμενο σου με έψησες Γιώργο να ασχολήθω με αυτό το αριστούργημα του μεγάλου αυτού δημιουργού(Πέρυσι ασχολήθηκα με το The Last Guardian):D:D:D Ξέρετε που μπορώ να βρώ την Special Edition;;

 • Charis2313

  Μόνο μέσω Αμερικής ή PlayAsia, πάντα με το ρίσκο του τελωνείου. Δεν θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

 • μια απο τις παρα παρα πολυ σπάνιες περιπτώσεις που βλέπεις σοβαρό remake.
  Κ αυτο γιατι δεν πηγαν με την κλασσική λογικη του 99.99% που απλά κατακλέβει τον κοσμάκι με υποτιθέμενα ψευδο-upgrades αλλά έκαναν ένα ουσιαστικό κ τίμιοτατο remake.

  Halo Trilogy, Zelda Windwaker, Tomb Raider Anniversary, Resident Evil 1 Remake, Rachet & Clank και μερικα ακόμα, ήρθε τώρα κ μπήκε μεσα σε αυτο το παρα πολυ μικρό γρουπ κ το Shadow of the Colossus.
  Εδω μάλιστα, αξίζει ο παραμικρός να το τσιμπήσει. Και εξαιρετικο παιχνιδι αλλα και τιμιότατη δουλειά. Μπραβο τους!

 • Το ps4 εχει παρει (μαζι με το switch) το μελλον των videogames πανω του.Και παλι καλα να λεμε.

 • Στην ερώτηση "τι είναι το gaming?" η απάντηση χωρίς δεύτερη σκέψη είναι "Τα παιχνίδια της team Ico". Αν δε αναφερθεί κανείς σε τίποτα χαμηλά fps και περίεργες κάμερες κτλ ωσάν άλλος Τάκης Τσουκαλάς κλείνω την γραμμή και τρώς ισόβιο ban από την εκπομπή.
  Δεν έχω δει κανένα trailer,δεν έχω δει screenshots,δεν έχω διαβάσει reviews(sorry Γιώργο) απλά περιμένω την κυκλοφορία του.Τις δύο προηγούμενες φορές την είχα γλυτώσει και δεν μου φέραν την αστυνομία που το 5.1 ακούγονταν 1,5 τετράγωνο γύρο από το σπίτι μου,ελπίζω να την γλυτώσω και τώρα.

 • ΤΟ ΕΠΑΙΞΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 2006 ΣΤΟ PS2 . ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ PS4 . ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ

 • Αν κάποιος έχει την PS3 έκδοση αξίζει να ξανασχοληθεί-αγοράσει το παιχνίδι?

 • vasilas432

  Αποψή μου είναι πως ναι, αξίζει. Επιβάλλεται βασικά (αν αγαπάς το αρχικό παιχνίδι) γιατί αυτή η έκδοση είναι η καλύτερη.

 • vasilas432

  Οκ,
  Το έχω στο PS3 αλλά δεν το έχω παίξει ακόμα για τον ένα ή τον άλλο λόγο οπότε θα ζήσω την εμπειρία για πρώτη φορά.
  +1 στη δυνατότητα για 60 FPS

 • Έχω πάρει πριν καιρό από ebay την συλλεκτική έκδοση για PS2 αλλά δεν το έχω παίξει ακόμη. Μήπως αξίζει περισσότερο να παίξω την έκδοση για PS4;

 • BillXL

  Ναι
  και κράτα τη συλλεκτική απλά για τη συλλογή σου

  Τελευταία τροποποίηση σχολίου στις Περίπου πριν από 3 εβδομάδες από vasilas432
 • Λιγα ειναι τα console games που θα ήθελα να παίξω, αυτό είναι σίγουρα ένα από αυτά!!!

 • Ό,τι είναι το "Citizen Kane" για τον κινηματογράφο είναι το "Shadow of the Colossus" για τα ηλεκτρονικα παιχνίδια. Όπως ο Orson Welles έδειξε στον κόσμο τι μπορείς να κάνεις με μια ταινία, έτσι και ο Fumito Ueda έδειξε τι μπορείς να κάνεις με ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Και οι δύο δεν εξάντλησαν τις δυνατότητες του μέσου, αλλά έδειξαν στον κόσμο ποιες είναι οι δυνατότητες του μέσου.

 • Το ποσο το είχα καραγουσταρει αυτό το παιχνιδι οταν το πρωτοέπεζα παρεα με ενα φιλο στο ps2 απλα δεν περιγραφετε. Το gameplay του είναι απλα απιστευτο... Πρωτα περιπλανιεσαι με το αλογο σου σε αυτον τον τιτανοτεραστιο κοσμο ψαχνοντας τον επομενο κολοσσο, και μολις τον βρεις πρεπει να κατσεις και να σκευτείς πως θα τον κατεδαφίσεις. Καθε κολοσσος ειναι ενας κινουμενος γρίφος και η επιλυση του ειναι κατι παραπανω απο ικανοποιητικη. Σε συνδιασμο ολο αυτό με το θεικό soundtrack του τίτλου εχεις ενα αριστουργιμα που ομοιο του δεν υπάρχει τίποτα...

 • παιχνιδαρα..και συμφωνω απολυτα με το{έχουμε φτάσει στο ρηχό, αυτιστικό, γεμάτο αρπακτικές τακτικές εθσιμού και υποσυνείδητης εξάρτησης gaming που πλέον κινεί τα νήματα της βιομηχανίας εμένα με ξεπερνά και με θλίβει βαθύτατα...} σχολιο του
  Stormbringer συμφωνω απολυτα

 • δηλαδη τρεχει με 60 καρε στα 1080?
  και με 30 καρε σε 4κ?

 • nadal

  Στο PS4 Pro= 1080p στα 60fps, dynamic 4K στα 30fps. Στο απλό PS4= 1080p στα 30fps

 • Ήρθε η ώρα να ξεπλύνω μία από τις μεγάλες ντροπές της gaming ''καριέρας'' μου και να παίξω αυτό το έπος (όπως πολύ το χαρακτηρίζουν).

Τελευταία Σχόλια

ΜΜΜΜΜ φαίνεται πολύ ωραίο Νικ. Να σε καλά για το review. Θα το προτιμήσω μόλις στήσω το PC
Spellforce 3 σε K2
ποτε θα εχουμε το επομενο live kingdom come guys ???
Το μαυρο του το χαλι είναι μετά από τόσα χρονια, θολούρα έχει παντού Αν ειναι κανουν ετσι κ το ME α...
Αν και ειχα περασει πολυ καλα με το Paradise, δεν χαρηκα, θα ηθελα ενα Takedown/Revenge remaster, αλ...
Τι παραπάνω έχει αυτή η έκδοση δηλαδή;
Το GTAV το είχα παίξει στο PS3 όταν είχε κυκλοφορήσει, αλλά ...
Το Quantum Conundrum πάντως, είναι πολύ ευχάριστο και τίμιο παιχνιδάκι στην φόρμα του Portal (είναι ...
Χμμ, περίεργο όνομα για το Mass Effect Trilogy......
Όποιος το αγοράσει στην ουσία δίνει την δυνατότητα στην Rockstar να καθυστερήσει και άλλο τα επόμενα...