Με την ευγενική χορηγία των Pampers!

Μετά από καιρό, επιστρέφει ακόμα στο μυαλό μου. Φόβος. Αυτός που βύθισε την ίδια την ύπαρξή μου. Για τόσο πολύ καιρό. Μια ωμή αίσθηση βαθιά στα σωθικά μου, μια που δεν μπορώ να ξεχάσω όσο πιο σύντομα. Τώρα και ύστερα, στις λίγες ήρεμες στιγμές, στη μέση αυτής της "ασφαλούς" νέας ζωής μου, εγώ θυμάμαι.
Θυμάμαι τη βροχή. Το τρέμουλο και τον πόνο. Τρέχω, τρέχω αλλά ποτέ δεν αγγίζω αυτό που δεν μπορούσα να δω. Μέσα μου μια τρεμάμενη καρδιά που ποθούσε τη γαλήνη. Ωστόσο, ακόμα δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς συνέβη.


Τα λόγια αυτά του ερασιτέχνη διαδικτυακού και αντισυμβατικού ποιητή Melod είναι πιθανώς ένας από τους ελάχιστους τρόπους για να περιγράψει κανείς έναν τίτλο όπως το Amnesia. Μετά από πολλαπλούς τερματισμούς και με την ψυχική μας υγεία διαταραγμένη ανεπανόρθωτα, προσπαθούμε να καταλάβουμε τί ακριβώς...ταΐζουν τους δημιουργούς εκεί ψηλά στη Σουηδία. Γιατί τα παλικάρια της Frictional Games μόνο φυσιολογικά δεν τα λες! Έχοντας ήδη στο βιογραφικό τους τους την πολύ δυνατή και τρομακτική σειρά Penumbra, δημιούργησαν έναν καινούργιο κόσμο στο Amnesia, με τον οποίο ανέβασαν τον πήχη σε τόσο υψηλό σημείο παράνοιας, που όμοιο του δύσκολα θα επιτευχθεί ξανά.

Πριν όμως προχωρήσουμε στα ενδότερα του τίτλου, θα θέλαμε την προσοχή σας στο εξής: Το παιχνίδι  της Frictional δεν ενδείκνυται για παίκτες μικρών ηλικιών. Πιστέψτε μας, δεν κάνουμε αυτή την αναφορά ελαφρά την καρδίαν, υπάρχει σοβαρός λόγος. Ο τίτλος πραγματεύεται έντονο ψυχολογικό τρόμο αλλά και hardcore splatter στοιχεία. Πνεύματα, τέρατα, αποτρόπαιες σκηνές, αηδιαστικά βασανιστήρια και πολλά άλλα είναι εικόνες που δεν θεωρούμε ό,τι καλύτερο για μικρά παιδιά. Ναι, εκτιμούμε ότι το Amnesia είναι πιθανότατα ό,τι πιο τρομακτικό έχει κυκλοφορήσει σε video game.

amnesia the dark descent 1 jpg

Στο Amnesia: The Dark Descent αναλαμβάνουμε το ρόλο του Daniel, ενός άντρα που ξυπνά μόνος του μέσα σε ένα παλιό κάστρο, θυμούμενος μονάχα το όνομά του (από εκεί προκύπτει και ο τίτλος: "Αμνησία"), καθώς και ότι κάποιος, ή κάτι, τον κυνηγά. Πρακτικά, είναι αδύνατον να σας πούμε τι ακριβώς συμβαίνει στην ιστορία καθώς θα καταστρέψουμε όλη την εξέλιξη του σεναρίου. Παρόλα αυτά, μπορούμε να αναφέρουμε επιγραμματικά ότι, καθώς ο Daniel ανακτά τη μνήμη του, ανακαλύπτει πως όλα τα τρομακτικά γεγονότα που συμβαίνουν στο κάστρο, οφείλονται σε δική του απροσεξία. Οπλιστείτε λοιπόν με πολύ υπομονή και γερά νεύρα, καθώς θα τα χρειαστείτε απέναντι στις τρομερά αντίξοες συνθήκες στο διάβα της επιβίωσης και της διόρθωσης του λάθους.

Απαντώντας στο ερώτημα όλων, δυστυχώς η ιστορία δεν κερδίζει δάφνες πρωτοτυπίας. Ή, μήπως, ευτυχώς; Ομολογούμε πως αρχικά μας φάνηκε αρκετά κοινότυπη με πολλαπλές επιρροές από τους διάφορους συγγραφείς του είδους και, δυστυχώς, τα πολλαπλά endings που προσφέρει δεν ολοκληρώνουν το "πακέτο"  ικανοποιητικά. Το ευχάριστο, όμως, είναι πως οι επιρροές παραμένουν απλές επιρροές και όχι κλεμμένες ιδέες που τόσο συχνά βλέπουμε στα παιχνίδια. Η ιστορία βασίζεται στο δικό της κόσμο, δένει απόλυτα με την ατμόσφαιρα του τίτλου και ωθεί τον παίκτη στο να συνεχίσει ό,τι και αν συμβεί.

screenshot02

Και μιλώντας για την ατμόσφαιρα...σας περιμένει μεγάλη έκπληξη! Δύσκολα θα βρει κανείς τίτλο που κρύβει μέσα του τόσο δυνατά συναισθήματα, τόσο παγερό περιβάλλον, τόσο αγχωτικές περιοχές και τόσο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Εγγυόμαστε με απόλυτη βεβαιότητα πως θα πατάτε συχνά το pause, μόνο και μόνο για να επαναφέρετε την ψυχική σας ηρεμία στα φυσιολογικά της επίπεδα. Ναι, τόσο καλή και έντονη είναι η ατμόσφαιρα του τίτλου. Και μιας και είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με τα υπόλοιπα παιχνίδια της horror κατηγορίας, θα τολμήσουμε να αναφέρουμε πως το Amnesia είναι πιθανότατα το πιο τρομακτικό από όλα για ένα βασικό λόγο: Ποτέ, μα ποτέ, δεν νιώθεις ασφαλής.

Στο Dark Fall, για παράδειγμα, όταν ο παίκτης βρίσκεται σε ένα καλοφωτισμένο χώρο, γνωρίζει ότι θα είναι καλά. Στο Silent Hill, όταν δεν μεταβαίνουμε στον "παρανοϊκό" κόσμο, τουλάχιστον είμαστε πιο ήρεμοι. Στα Resident Evil και Dead Space, μπορεί να εκπλαγούμε από απότομες επιθέσεις αλλά και πάλι υπάρχουν σημεία που νιώθουμε ασφάλεια. Στο Amnesia αυτές τις στιγμές ξεχάστε τις. Για πρώτη φορά θα ζήσετε ένα παιχνίδι που ποτέ δεν πιστεύεις ότι μπορείς να σταματήσεις για να ηρεμήσεις, καθώς είναι μάλλον το μόνο παιχνίδι που αδυνατείς πλήρως να περιμένεις την επερχόμενη επίθεση. Και αυτό, γιατί την περιμένεις σε κάθε βήμα, κάθε ήχο και κάθε αναπνοή. Πρόκειται για μια μοναδική αίσθηση τρόμου που ακόμα και οι μετρ του Hollywood θα ζήλευαν.

screenshot08

Υπέροχη, λοιπόν, η ατμόσφαιρα αλλά δεν γίνεται να αγνοήσουμε το πιο νευραλγικό σημείο κάθε τίτλου, το ίδιο το gameplay. Ευτυχώς, το Amnesia δεν απογοητεύει ούτε εδώ. Ο χειρισμός του παιχνιδιού κυμαίνεται στα τυπικά πρότυπα ενός first person shooter με ό,τι μπορείτε να περιμένετε από αυτό. Η κίνηση πραγματοποιείται με χρήση των κλασικών πλήκτρων WASD, υπάρχει δυνατότητα άλματος, να συρθούμε στο έδαφος και, ίσως το πιο σημαντικό, να κοιτάξουμε κλεφτά από τις γωνίες, μια κίνηση που θα γίνει το "ιερό ευαγγέλιο" καθ' όλη τη διάρκεια του τίτλου. Το δε mouse χρησιμοποιείται για να ελέγχουμε την κάμερα, να επεξεργαζόμαστε αντικείμενα και να εκτελούμε διάφορες άλλες λειτουργίες.

Θα λέγαμε ότι το Amnesia αποτελεί ένα αψεγάδιαστο κράμα survival horror με adventure πρώτου προσώπου, στο οποίο ο παίκτης θα κληθεί να τρέξει, να κρυφτεί να προσπεράσει εμπόδια, να αποφύγει αντιπάλους και να λύσει διάφορους γρίφους.


Ας σταθούμε, όμως, λίγο στα προαναφερθέντα. Ναι, σωστά διαβάσατε, αναφέραμε πιο πριν ότι πρέπει να αποφύγετε αντιπάλους. Στο Amnesia δεν υπάρχει πρόσβαση σε απολύτως κανένα όπλο. Εδώ βρισκόμαστε απολύτως ανυπεράσπιστοι στον τρόμο απέναντί μας και θα πρέπει να τον αποφεύγουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Μοναδικό εργαλείο στο χέρι μας θα αποτελεί μια λάμπα θυέλλης, με την οποία θα φωτίζουμε τους σκοτεινούς χώρους. "Δίκοπο μαχαίρι" την ονομάσαμε εμείς, τόσο κοφτερό όσο κανένα άλλο. Βλέπετε, το φως τραβά την προσοχή επάνω μας και αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο. Οπότε, για να καταφέρει να κρυφτεί ο Daniel, θα πρέπει να χαθεί στις σκιές. Όμως, όταν βρίσκεται στο σκοτάδι, ο πρωταγωνιστής αρχίζει να τρελαίνεται, με αποτέλεσμα να πρέπει να τον επαναφέρουμε σε φωτεινό σημείο για να συνέλθει. Αυτό το στοιχείο του gameplay δημιουργεί ένα μόνιμο παιχνίδι γάτας-ποντίκιου, στο οποίο πραγματικά καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει λύση πέρα από το μόνιμο άγχος. 

Για να κάνουμε λίγο πιο κατανοητό το gameplay, ας περάσουμε σε ένα μικρό παράδειγμα: Εισερχόμαστε σε ένα σκοτεινό χώρο όπου ακούμε διάφορους ήχους και κινήσεις αλλά δεν βλέπουμε κάτι. Η φωνή στο μυαλό του Daniel λέει να σβήσουμε αμέσως τη λάμπα. Βυθιζόμαστε, λοιπόν, στο σκοτάδι και προσπαθούμε να ξεφύγουμε για να διατηρήσουμε τα λογικά μας. Ξαφνικά, αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι βρίσκεται πολύ κοντά μας και πρέπει να το αποφύγουμες. Όμως, η φωνή λέει να μην το κοιτάξουμε.

screenshot06

Αρχίζουμε, λοιπόν, να τρέχουμε πανικόβλητοι μέσα στο σκοτάδι, κοιτώντας το πάτωμα και το ταβάνι, προσπαθώντας να αποφύγουμε αυτόν τον άγνωστο τρόμο που μας καταδιώκει. Αγχωθήκατε; Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα. Όλο το παιχνίδι παίζει με το μυαλό του παίκτη συνεχώς, επιλέγοντας κάθε φορά ολότελα διαφορετικό τρόπο. Οι γρίφοι, από την άλλη, είναι αρκετά απλοί για adventure αλλά στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και είναι σχεδόν πάντοτε απολύτως λογικοί. Δεν βρίσκονται εκεί για να μας καθυστερήσουν, μα για να μας καθοδηγήσουν παρακάτω στην περιπέτεια και να ενισχύσουν την ατμόσφαιρα.

Προχωρώντας στα πιο "πρακτικά" τμήματα ενός παιχνιδιού, θα παρατηρήσατε και από τα screenshots πως τα γραφικά μετά βίας αγγίζουν τα σύγχρονα δεδομένα που έχουν θέσει οι "ΑΑΑ" εμπορικοί τίτλοι. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν μπορούσε παρά να μας μαγέψει, καθώς εκεί που υστερεί στην ποιότητα των textures και στη μέτρια ανάλυση, το Amnesia "λάμπει" κάτω από το τρομακτικά έντονο art direction του. Και ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για τη δημιουργία μιας μικρής ανεξάρτητης ομάδας πέντε ατόμων. Και για μια τόσο μικρή ομάδα, το αποτέλεσμα είναι άξιο θαυμασμού.

screenshot04

Ειδικά το τμήμα των physics είναι τόσο σωστά δουλεμένο, που δεν θα απορούσαμε αν κάποια στιγμή το δανειστούν μεγάλες εταιρίες για τις δημιουργίες τους. Όσο για τον ηχητικό τομέα του τίτλου, χίλιες και μία λέξεις δεν είναι ικανές να περιγράψουν το μεγαλείο που τον διακατέχει. Κατά καιρούς έχουμε δει εκπληκτικά αποτελέσματα στον ηχητικό τομέα αντίστοιχων horror προσπαθειών, αλλά και εδώ το Amnesia κοντράρει τους μεγάλους τίτλους στα ίσια. Μια τεράστια ποικιλία από πεντακάθαρους περιβαλλοντικούς ήχους είναι εδώ και θα σας παγιδεύσει σε μια αέναη πάλη με τα νεύρα σας. Κραυγές, φωνές, ψίθυροι, τριξίματα, νερό που στάζει, καταστροφές, άνεμος και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε είναι εδώ και εντυπωσιάζει.

Ο ήχος είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του τίτλου, όσο περίεργο και αν φαντάζει αυτό. Αυτός είναι που τον στήνει, τον εμπλουτίζει, τον συνεχίζει και λειτουργεί ως ο απόλυτος καταλύτης για την απογείωση της ατμόσφαιρας. Ειδικά σε surround συστήματα, ετοιμαστείτε για την έκπληξη της ζωής σας, καθώς θα γυρνάτε συνεχώς το κεφάλι σας δεξιά και αριστερά για να βεβαιωθείτε πως είστε μόνοι σας στο δωμάτιο!

screenshot01

Μετά από την εμπειρία μας με το Amnesia: The Dark Decent, μπορούμε να πούμε πως δύσκολα θα δούμε στο άμεσο μέλλον κάτι τόσο τρομακτικό και "άγριο". Σαν κεραυνός εν αιθρία, το πόνημα της Frictional προσγειώθηκε στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας και έφερε στην επιφάνεια φοβίες και σκέψεις που πιστεύαμε πως είχαμε ξεπεράσει. Αποτελεί, χωρίς δεύτερη σκέψη, το απόλυτο horror game της αγοράς και με περίπου 10 ώρες διάρκεια και "σκανδαλιστικά" χαμηλή τιμή (12 ευρώ από το Steam), κρίνουμε αδιανόητο να μην το αγοράσει κάθε gamer, που -φυσικά- έχει γερά νεύρα και είναι προετοιμασμένος για τον επερχόμενο εφιάλτη.

Κλείνοντας, θα σας προτείνουμε το μοναδικό φάρμακο που υπάρχει για να ξεπεράσετε το Amnesia: Αγάπη, στοργή, αγκαλίτσες, ζαχαρωτά και...πάνες. Ειδικά αν το παίξετε βράδυ, θα τα χρειαστείτε.

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: Adventure, HorrorΔιάθεση: Online
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: Frictional GamesΗμ. Έκδοσης: 10/09/2010
PEGI: 18Εκδότης: Frictional GamesΠλατφόρμες: PC

Θετικά

 • Τρόμος, φόβος, πανικός στα καλύτερά τους Αψεγάδιαστο sound design που παγώνει Στιβαρό gameplay με εξαιρετική χρήση των physics Ιστορία που σε καθηλώνει από την αρχή μέχρι το τέλος...

Αρνητικά

 • ...μόνο που αυτό είναι κάπως μέτριο Δεν θα αντέξουν πολλοί να το τελειώσουν

Βαθμολογία

Αρχιτέκτων και συντηρητής ιστορικών κτιρίων κατ' επάγγελμα, μόλις πέσει η νύχτα φοράει την καμπαρντίνα του και σουρτουκεύει σε αναζήτηση μιας νέας περιπέτειας. Ταξιδιώτης και ονειροπόλος, με κλινικά κολλήματα σε Fantasy και Sci-Fi, gaming backstory από τα 80s και mantra τη φράση «η ιστορία και οι γρίφοι πάνω απ’όλα», δεν χαρίζει κάστανο σε νεοτερισμούς υπερβολικής ευκολίας. Αν είσαι adventure, RPG ή strategy, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε περάσει πολλές γλυκές νύχτες μαζί…

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Τον Ιούνιο η κυκλοφορία του The Crew 2
Καλοκαιρινό ταξίδι με αυτοκίνητα, μηχανές, σκάφη και.. αεροπλάνα!
Ο Geralt του Witcher στο roster του SoulCalibur VI
"Special guest" στο επερχόμενο παιχνίδι της Namco.
Το Super Bomberman R έρχεται σε PS4, Xbox One και PC
Παίξτε ως Ratchet, Master Chief ή P-Body!
Attack on Titan 2
A.O.T: Wings of Freedom Remastered Edition, Version 2.0...
Σύντομα η κυκλοφορία του Skyrim VR για PC
Αρχές Απριλίου μέσα από το SteamVR.
Πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας για το Jurassic World: Evolution
Μέσα Ιουνίου τα εγκαίνια του πάρκου μας…
UK charts: Δυνατό ξεκίνημα για τα TT Isle of Man και Bravo Team
Όμως το GTA V τους στερεί την πρωτιά.
Into the Breach
Οι δημιουργοί του FTL επιστρέφουν με αξιώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • ''Με την ευγενική χορηγία των Pampers! ''
  Με πέθανες Άλεξ :lol: :lol: :lol:

  Από το demo και από αυτά που διάβασα έχουμε να κάνουμε με έναν κορυφαίο τίτλο. Δίνει μαθήματα σε τίτλους που δηλώνουν horror. Το Αmnesia θα είναι το πρώτο παιχνίδι για το Μac μου.

 • ''Με την ευγενική χορηγία των Pampers! ''
  Με πέθανες Άλεξ :lol: :lol: :lol:

  Από το demo και από αυτά που διάβασα έχουμε να κάνουμε με έναν κορυφαίο τίτλο. Δίνει μαθήματα σε τίτλους που δηλώνουν horror. Το Αmnesia θα είναι το πρώτο παιχνίδι για το Μac μου.

 • Δεν θέλω να διαβάσω το κείμενο για να μην χαλαστώ καθόλου, μιας και σκέφτομαι να το κατεβάσω και να το απολαύσω από πρώτο χέρι. Ο υπότιτλος αρκεί!

 • Δεν θέλω να διαβάσω το κείμενο για να μην χαλαστώ καθόλου, μιας και σκέφτομαι να το κατεβάσω και να το απολαύσω από πρώτο χέρι. Ο υπότιτλος αρκεί!

 • Κυκλοφορει και σε καταστηματα ή μονο μεσω steam?

 • Κυκλοφορει και σε καταστηματα ή μονο μεσω steam?

 • ''Με την ευγενική χορηγία των Pampers! '' Με διαφορα ο πιο κορυφαιος τιτλος που εχω δει στο gameover!! Πολυ καλο αρθρο για ενα πολυ καλο παιχνιδι!! Ενω διαβαζα το αρθρο σκεφτομουν οτι θα το αγορασω και υπολογιζα το 50€!! Μολις ειπες 12€ τρελαθηκα!!

 • ''Με την ευγενική χορηγία των Pampers! '' Με διαφορα ο πιο κορυφαιος τιτλος που εχω δει στο gameover!! Πολυ καλο αρθρο για ενα πολυ καλο παιχνιδι!! Ενω διαβαζα το αρθρο σκεφτομουν οτι θα το αγορασω και υπολογιζα το 50€!! Μολις ειπες 12€ τρελαθηκα!!

 • Κι όλα αυτά από εταιρεία 5 ατόμων!
  Καλό θα ήταν πάντως όποιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει, να το κάνει από το online-shop της frictional games.Είναι μεν λίγο πιο ακριβό αλλά όλα τα χρήματα πάνε στους developers και όχι ένα μέρος αυτών όπως γίνεται αν το αγοράσει κανείς πχ από το Steam.

 • Κι όλα αυτά από εταιρεία 5 ατόμων!
  Καλό θα ήταν πάντως όποιος ενδιαφέρεται να το αγοράσει, να το κάνει από το online-shop της frictional games.Είναι μεν λίγο πιο ακριβό αλλά όλα τα χρήματα πάνε στους developers και όχι ένα μέρος αυτών όπως γίνεται αν το αγοράσει κανείς πχ από το Steam.

 • tas23, μονο για "κατεβασμα" απο διαφορες ιστοσελιδες για την ωρα, αν και οι δημιουργοι θελουν να βγει και σε retail εκδοση αλλα θα εξαρτηθει απο τις πωλησεις του τιτλου.

 • tas23, μονο για "κατεβασμα" απο διαφορες ιστοσελιδες για την ωρα, αν και οι δημιουργοι θελουν να βγει και σε retail εκδοση αλλα θα εξαρτηθει απο τις πωλησεις του τιτλου.

 • Ωραίο Review Αλεξ. Ισως να είναι το πρώτο παιχνίδι τρόμου που θα ασχοληθώ κυριοτερα απο περιεργεια. Δηλαδη ΠΟΣΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ . Και τι μπορει να μου συμβεί ( :P ) ................................................Αλλα θα το σκεφτω πολυυυυ το παίξω!

 • Ωραίο Review Αλεξ. Ισως να είναι το πρώτο παιχνίδι τρόμου που θα ασχοληθώ κυριοτερα απο περιεργεια. Δηλαδη ΠΟΣΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ . Και τι μπορει να μου συμβεί ( :P ) ................................................Αλλα θα το σκεφτω πολυυυυ το παίξω!

 • Μόνο από το trailer καταλαβαίνεις τι τρόμος σε περιμένει.
  Και επειδή είμαστε και ολίγον τι μαζοχιστές, θα προμυθευτούμε τα pampers μας και σήμερα το βράδυ θα δοκιμάσουμε να βοηθήσουμε τον Daniel να τα βγάλει πέρα.
  Πολύ φοβητσιάρης φαίνεται πάντως. Με το παραμικρό τα κάνει πάνω του :P

 • Μόνο από το trailer καταλαβαίνεις τι τρόμος σε περιμένει.
  Και επειδή είμαστε και ολίγον τι μαζοχιστές, θα προμυθευτούμε τα pampers μας και σήμερα το βράδυ θα δοκιμάσουμε να βοηθήσουμε τον Daniel να τα βγάλει πέρα.
  Πολύ φοβητσιάρης φαίνεται πάντως. Με το παραμικρό τα κάνει πάνω του :P

 • Πολύ καλό review Αλεξ.Αυτο που ειναι πιο σωστο ομως ακομα και απ'τον υπερτιτλο με τα pampers(:))ειναι οι τελευταιες γραμμες...Μην το παιξετε μονοι σας.-Ειναι πραγματικα το μονο παιχνιδι που οντως εχει αυτοσκοπό τον τρομο.-Λες και συνεργαζονται με ψυχολογους για τις επιπτωσεις του τρομου σε καποια ακαδημαικη ερευνα..Μην το παιξετε μονοι σας

 • Πολύ καλό review Αλεξ.Αυτο που ειναι πιο σωστο ομως ακομα και απ'τον υπερτιτλο με τα pampers(:))ειναι οι τελευταιες γραμμες...Μην το παιξετε μονοι σας.-Ειναι πραγματικα το μονο παιχνιδι που οντως εχει αυτοσκοπό τον τρομο.-Λες και συνεργαζονται με ψυχολογους για τις επιπτωσεις του τρομου σε καποια ακαδημαικη ερευνα..Μην το παιξετε μονοι σας

 • Αν κρίνω απ' το demo, είναι όντως το πιο "αυθεντικό" horror παιχνίδι (τι παιχνίδι; Εφιάλτης!) εδώ και χρόνια. Μακάρι να βγει και σε retail.

 • Αν κρίνω απ' το demo, είναι όντως το πιο "αυθεντικό" horror παιχνίδι (τι παιχνίδι; Εφιάλτης!) εδώ και χρόνια. Μακάρι να βγει και σε retail.

 • Kριμα που δεν βγαινει σε retail........ ποιος παει στην τραπεζα να βαλει λεφτα;

 • Kριμα που δεν βγαινει σε retail........ ποιος παει στην τραπεζα να βαλει λεφτα;

 • fovero paixnidi sigouri agora!

 • fovero paixnidi sigouri agora!

 • @deathracer.το ιδιο ειναι με το να πηγαινες να το επαιρνες retail απο μαγαζι.
  κριμα που εχω τοοοσα πολλα παιχνιδια ν απαιξω γιαι με ψηνει παρα πολυ.θα δω μηπως το κταβασω και ασχοληθω το σ/κ μαζι του

 • @deathracer.το ιδιο ειναι με το να πηγαινες να το επαιρνες retail απο μαγαζι.
  κριμα που εχω τοοοσα πολλα παιχνιδια ν απαιξω γιαι με ψηνει παρα πολυ.θα δω μηπως το κταβασω και ασχοληθω το σ/κ μαζι του

 • Μολις πεσει λιγο στο steam... το κτυπησα!! Εχει σταμπαριστει απο την αρχη!

 • Μολις πεσει λιγο στο steam... το κτυπησα!! Εχει σταμπαριστει απο την αρχη!

 • Α και μια φιλική προειδοποίηση σε όσους θέλουν να το παίξουν...αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την καρδία τους, ή έχουν κλειστοφοβία ασ το ξεχάσουν...οι τύποι στη frictional είναι ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΟΙ.

  @καλα ρε shepard πόσο να πέσει η τιμή δεν πάει πιο κάτω....

 • Α και μια φιλική προειδοποίηση σε όσους θέλουν να το παίξουν...αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την καρδία τους, ή έχουν κλειστοφοβία ασ το ξεχάσουν...οι τύποι στη frictional είναι ΑΡΩΣΤΗΜΕΝΟΙ.

  @καλα ρε shepard πόσο να πέσει η τιμή δεν πάει πιο κάτω....

 • Σκέφτομαι να εγκαινιάσω το νέο μου macbook pro με δαύτο αν και το έπαιξα σε turbo-X με intel i3 και είχε αισθητά πεσμένο frame rate.

 • Σκέφτομαι να εγκαινιάσω το νέο μου macbook pro με δαύτο αν και το έπαιξα σε turbo-X με intel i3 και είχε αισθητά πεσμένο frame rate.

 • Ε ναι ρε παιδιά, 15 Ευρώ είναι το κακόμοιρο, πόσο να το ρίξουν οι άνθρωποι ακόμα;;

  Το παιχνίδι βρίσκεται εδώ και μέρες στη Library του Steam μου, τώρα πρέπει απλά να βρω χρόνο να το παίξω... βράδυ κατά προτίμηση :P

 • Ε ναι ρε παιδιά, 15 Ευρώ είναι το κακόμοιρο, πόσο να το ρίξουν οι άνθρωποι ακόμα;;

  Το παιχνίδι βρίσκεται εδώ και μέρες στη Library του Steam μου, τώρα πρέπει απλά να βρω χρόνο να το παίξω... βράδυ κατά προτίμηση :P

 • Κακάκια!!! Το αγόρασα από πλαίσιο, αφού δεν βρήκα το bayonetta..

 • Κακάκια!!! Το αγόρασα από πλαίσιο, αφού δεν βρήκα το bayonetta..

 • ...Άντε να βάλουμε και pampers να θυμηθούμε τα παλιά....!

 • ...Άντε να βάλουμε και pampers να θυμηθούμε τα παλιά....!

 • παιδία απο απαιτήσεις πως πάει το παιχνίδι? εγώ στο notebook μου που έχει 2gb ram, 1,60 διπλό πυρήνα και καλούτσικη κάρτα γραφικών, μπορώ να το παίξω?

 • παιδία απο απαιτήσεις πως πάει το παιχνίδι? εγώ στο notebook μου που έχει 2gb ram, 1,60 διπλό πυρήνα και καλούτσικη κάρτα γραφικών, μπορώ να το παίξω?

 • Steam* Το πολλά τηλέφωνα στο πλαίσιο σήμερα μου έκαναν κακό xD

 • Steam* Το πολλά τηλέφωνα στο πλαίσιο σήμερα μου έκαναν κακό xD

 • Ο ηχος ολα τα λεφτα, κριμα που εχω pc 6-ετιας!

 • Ο ηχος ολα τα λεφτα, κριμα που εχω pc 6-ετιας!

 • magoulios δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα αν ρίξεις πολύ λίγο τις ρυθμίσεις, το παιχνίδι παίζει αρκετά καλά και σε παλιούς υπολογιστές αλλά όπως λέει και ο φίλος απο πάνω το μόνο πρόβλημα θα είναι ο ήχος αφού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο΄...

 • magoulios δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα αν ρίξεις πολύ λίγο τις ρυθμίσεις, το παιχνίδι παίζει αρκετά καλά και σε παλιούς υπολογιστές αλλά όπως λέει και ο φίλος απο πάνω το μόνο πρόβλημα θα είναι ο ήχος αφού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο΄...

 • Κανά μισαωράκι πρέπει να έπαιξα... Χωρίς κλειστά φώτα πετάχτηκα 4 με 5 φορές...

 • Κανά μισαωράκι πρέπει να έπαιξα... Χωρίς κλειστά φώτα πετάχτηκα 4 με 5 φορές...

 • σε λίγο θα δοκιμάσω το game .άμα καταφέρουν να με τρομάζει το game τους βγάζω το καπέλο !

 • σε λίγο θα δοκιμάσω το game .άμα καταφέρουν να με τρομάζει το game τους βγάζω το καπέλο !

Φόρτωση Περισσότερων

Τελευταία Σχόλια

Πολυ ωραιο παιχνιδι και πολυ καλος διαγωνισμος!!!Για PS4 Παρακαλω
Θα ήθελα ένα αντίτυπο για το PS4!
Καλή επιτυχία σε όλους! PlayStation 4
Ευχαριστούμε πολύ! Xbox One
Σε συζητησεις σε διαφορα μπλοκ σε review toυ wrc 7 ελεγαν χαρακτηριστικα οτι μηπως ειναι καλυτερα η ...
Συγνώμη, για να καταλάβω. Το πρώτο μετά από 42 reviews πήρε περίπου 7.5 στα 10 και το δεύτερο μετά α...
Το ζαχαρώνω εδώ και καιρό το συγκεκριμένο παιχνίδι . Ενδιαφέρομαι για έκδοση ps4 . Ευχαριστούμε GAME...
Καλη επιτυχια σε ολους !!! Xbox one