Ταυτότητα

Dead Space 2

Dead Space 2

Edition: N/A Genre: Action, Horror Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-8 Ανάπτυξη: Visceral Games Ημ. Έκδοσης: 28/01/2011
PEGI: 18 Εκδότης: Electronic Arts Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Επανεφευρίσκοντας τον εαυτό του

Σαν σήμερα ανακαλούμε εδώ στους...πύργους του GameOver την πρώτη φορά που το αρχικό Dead Space, ένας τίτλος που ήρθε από του πουθενά και εκθρόνισε κάθε άλλη Survival Horror εμπειρία αυτής της γενιάς, εισέβαλε στις κονσόλες μας και ώρες μονάχα αργότερα στην καρδιά μας. Επρόκειτο για έρωτα με την πρώτη ματιά – και άκουσμα, δεδομένου ότι είχαμε να κάνουμε με το αρτιότερο sound design της τρέχουσας γενιάς. Κι από τον Οκτώβριο του 2008 φτάνουμε στον Ιανουάριο του 2011, δύο και κάτι χρόνια μετά, όπου ο διάδοχος επιστρέφει όχι μόνο για να διασφαλίσει την παραμονή του στο θρόνο, αλλά και για να επαναπροσδιορίσει όλα όσα λατρέψαμε την πρώτη φορά, στον ορισμό του απόλυτου sequel.

Welcome to Titan Station- Enjoy your personal hell!

Ένα χρονικό κενό τριών ετών χωρίζει τα γεγονότα που έλαβαν μέρος στους διαδρόμους του USG Ishimura και το μυστηριώδες ξύπνημα του Isaac στον άγνωστο γι' αυτόν Titan Station, εγκατεστημένο στα απομεινάρια του Τιτάνα, ενός από τους 61 δορυφόρους του Κρόνου. Καθώς το πέπλο του μυστηρίου ξεδιπλώνεται, δεν αργεί η συνειδητοποίηση πως θα χρειαστεί να παλέψουμε ξανά για τη ζωή μας, με τους Necromorphs αυτή τη φορά να έχουν κατακλύσει όχι μόνο ένα πλοίο, αλλά μία πόλη ολόκληρη.

DeadSpace2_Aug10_Screen03-thumb.jpgΗ χειρότερη μάχη, όμως, είναι αυτή με τους εσωτερικούς δαίμονες του Isaac, καθώς το άρρωστο μυαλό του προσπαθεί να ξεχωρίσει τι είναι αληθινό και τι όχι. Πόσο μάλλον όταν οι χειρότεροί του φόβοι, ο τρόμος που βίωσε και πάλεψε τόσο σκληρά για να ξεφύγει, αποκτούν σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια του, σε ένα ανελέητο παιχνίδι της μοίρας. Στην προσπάθειά μας να σας κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο “αδαείς” σχετικά με την εξέλιξη της ιστορίας γίνεται, απλά θα αναφέρουμε πως ο Isaac δεν βρίσκεται τυχαία στην Sprawl, μιας και ο ρόλος του είναι υψίστης σημασίας. Θα μπορούσε κανείς να υπονοήσει πως τα χέρια που κατέστρεψαν τον Black Marker του Aegis VII είναι υπεύθυνα για όλα όσα συμβαίνουν στον Titan, κάτι που μένει να ανακαλύψεις μόνος σου, αγαπητέ αναγνώστη.

Αυτό που μπορούμε με σιγουριά να σας αποκαλύψουμε όμως, είναι πως ενώ η περιπέτει'α μας ξεκινά κατά το ξέσπασμα της σφαγής και όχι έπειτα, οι χαρακτήρες με τους οποίους θα αλληλεπιδράσουμε είναι αντιστρόφως ανάλογοι με τον πληθυσμό της Spawl. Λεπτά, ίσως μία ώρα, χρειάζεται πριν το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων είναι είτε διαμελισμένο και νεκρό στο πάτωμα, είτε επίσης νεκρό αλλά θανατηφόρο, μεταμορφωμένο σε αξιαγάπητα Necromorphs.

DeadSpace2_Aug10_Screen04-thumb.jpgΜέσα στη χούφτα επιζώντων, τον Isaac περιμένει μία απρόσμενη φιλία με την πανέμορφη Ellie, χαρακτήρες όπως η Daina και ο Stross, που οι πραγματικοί τους σκοποί μένουν κρυφοί μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο Tiedemann, αρχηγός της στρατιωτικής δύναμης και αυτός που θα κάνει τη ζωή σας δύσκολη, καθώς και η Nicole, ή τουλάχιστον η εκδοχή που κατοικεί στο γεμάτο ενοχές μυαλό του Isaac. Δεν θα σας αποκαλύψουμε το ρόλο που παίζει η συνεχής επαφή με την Nicole στην εξέλιξη της ιστορίας, αφήνοντας σας με το ότι το μόνο που χρειάζεται, είναι τέσσερα βήματα...

Αγνός τρόμος: Σα να μην πέρασε μια μέρα

Φεύγοντας από το “spoiler territory” του σεναρίου, περνάμε στον καλύτερο φίλο του παίκτη: στην "κόλαση" που πρόκειται να βιώσει. Ο λόγος για το gameplay, το οποίο αν και άψογο στον πρώτο τίτλο, εδώ έχει κάνει όχι βήματα βελτίωσης και εμπλουτισμού, αλλά άλματα ολόκληρα. Από τον πιο άμεσο έλεγχο του Isaac, μέχρι τα άκρως αναβαθμισμένα τμήματα μηδενικής βαρύτητας, ή τα νέα puzzles και τους γρίφους.

DeadSpace2_Aug10_Screen07-thumb.jpgΤο μεγαλύτερο επίτευγμα όμως, δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω. Είναι το πόσο απροστάτευτος κι ευάλωτος νιώθεις καθώς πορεύεσαι στους γεμάτους θάνατο διαδρόμους, ακόμα κι όταν ο οπλισμός σου θα έκανε το φλογοβόλο του Kurt Russell στο The Thing να φαντάζει ως γκαζάκι για καφέ. Υπεύθυνος είναι ο ρυθμός με τον οποίο το παιχνίδι τείνει να πιάνει τους παίκτες απροετοίμαστους, στις πιο ανύποπτες στιγμές. Και δεν μιλάμε για φτηνές τακτικές τρόμου, αλλά για το πώς το Dead Space 2 παίζει με το μυαλό μας, δημιουργώντας ένταση εκεί που δεν υπάρχει, μόνο και μόνο για να ταράξει και τον πιο ήρεμο παίκτη λεπτά αργότερα.

Εξίσου υπαίτιος είναι και ο σχεδιασμός των περιβαλλόντων, που αν και λιγότερο γραμμικά από τους διαδρόμους του USG Ishimura, δεν παύουν να ακολουθούν τη λογική της προκαθορισμένης πορείας. Ναι, αυτή τη φορά μπορούμε να κάνουμε χρήση αεραγωγών, να παρακάμψουμε κλειδωμένες πόρτες πειράζοντας τις καλωδιώσεις, με την ψευδαίσθηση ότι όντως εξερευνούμε ένα διακλαδικό περιβάλλον, η πορεία μας όμως δεν παύει να μένει προαποφασισμένη καθ' όλη τη διάρκεια του Γολγοθά μας.

DeadSpace2_Aug10_Screen08-thumb.jpgΚαι αυτό είναι κάτι απολύτως θετικό, μιας και με αυτόν τον τρόπο οι διάνοιες της Visceral Games ήταν σε θέση, όχι μόνο να θέσουν το ρυθμό σύμφωνα με την αρέσκειά τους, αλλά και να συμπεριλάβουν ορισμένα από τα εντυπωσιακότερα set pieces που έχουμε δει σε videogame εδώ και πολύ καιρό. Αυτά, παρότι κινηματογραφικής φύσεως, δεν αφαιρούν επ' ουδενί τον έλεγχο από τον παίκτη, με αποτέλεσμα η ολοκλήρωσ'η τους να προκαλεί το συναίσθημα της επίτευξης. Είναι ευχάριστο, έτσι για αλλαγή, να συνειδητοποιήσεις πως εσύ παίζεις το παιχνίδι, και ότι το παιχνίδι δεν "παίζει" εσένα.

{PAGE_BREAK}

Να αναφέρουμε εδώ πως όντας βετεράνοι του πρώτου Dead Space, αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε το πρώτο playthrough μας στο Survivalist επίπεδο δυσκολίας, το οποίο ουσιαστικά μεταφράζεται σε Hard. Παρά τους δεκάδες θανάτους, τα κομμάτια που παίξαμε επανειλημμένα, ξανά και ξανά μέχρι να κάνουμε χρήση της σωστής τακτικής, το γεγονός ότι κατά το 80% του χρόνου ο συνολικός αριθμός των πυρομαχικών μας αναλογούσε σε περίπου ένα γεμιστήρα ανά όπλο, δεν μπορούμε να μην σας συστήσουμε ανεπιφύλακτα να πράξετε το ίδιο. Η τελευταία φορά που οι ικανότητες μας δοκιμάστηκαν σε τέτοιο επίπεδο, ήταν στο Demon's Souls, κι αυτό λέει πολλά. Θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου θα χάσετε εξαιτίας απροσεξίας ή λάθος υπολογισμού μίας κατάστασης, μα σπάνια θα ευθύνεται το παιχνίδι κι όχι εσείς.

Η επιβίωση στο Dead Space 2 προϋποθέτει την αξιοποίηση κάθε, και εννοούμε κάθε, ικανότητας του Isaac. Kinesis για εκτόξευση χειροποίητων δοράτων, Stasis για ακινητοποίηση των -ομολογουμένως- ταχύτατων εχθρών, στρατηγική προσέγγιση και αξιοποίηση των σφαιρών, αδιάκοπο “σκανάρισμα” του περιβάλλοντος για το παραμικρό ίχνος πυρομαχικών και health packs, αποφυγή του να μένεις στο ίδιο σημείο για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα, δημιουργικός συνδυασμός του διαθέσιμου οπλοστασίου, καθώς και το σημαντικότερο όλων, ποτέ μα ποτέ να μην υποτιμάς τον αντίπαλο σου. Αυτά τα λίγα διδαχθήκαμε στις εννιά -παρά ένα λεπτό- ώρες που διήρκεσε ο αγώνας δρόμου του Isaac.

dead-space-2-screen-06-thumb.jpgΕννιά ώρες γεμάτες γεγονότα που παρακινούν τον παίκτη να συνεχίζει να παίζει αδιάκοπα. Πράγμα άκρως παράδοξο, αν αναλογιστεί κανείς τη διαφορά στη δομή τους. Τη μία στιγμή θα προσπαθείτε να ξεκινήσετε τις γεννήτριες του εμπορικού κέντρου, ενώ την άλλη θα συνδέετε κυκλώματα σε μηδενική βαρύτητα και θα ευθυγραμμίζετε ηλιακά panels στο κενό του διαστήματος, με θέα τον Κρόνο. Νιώθει τόσο φυσική η διαδοχή του ενός συμβάντος από το άλλο, που αν το παιχνίδι δεν μας ενημέρωνε διακριτικά πότε το ένα κεφάλαιο ολοκληρώνεται και ξεκινά το επόμενο, δύσκολα θα το αντιλαμβανόμασταν από μόνοι μας.

Δεν θα υπερβάλουμε αν δηλώσουμε πως το Dead Space 2 ανήκει στην κατηγορία παιχνιδιών που μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα session, σε μία καθισιά αν θέλετε, δίχως ο παίκτης να το επιδιώξει. Ειδικά στην περίπτωση του γράφοντος, το πότε από το 3ο κεφάλαιο βρεθήκαμε στο 13ο και τελευταίο, είναι απορίας άξιο. Βέβαια, το γεγονός ότι παίζαμε με τα ρολά κατεβασμένα, τα τηλέφωνα απενεργοποιημένα, το άψογο 5.1 DTS να δουλεύει υπερωρίες και το σκότος να μας περικλείει, βοήθησε αρκετά...

The beauty of the beast: Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα

dead-space-2-screen-05-thumb.jpgΤο πρώτο Dead Space ήταν δίχως αμφιβολία όμορφο, με ένα διεστραμμένο και ανατριχιαστικό τρόπο. Δύο χρόνια αργότερα, αποδεικνύεται πως οι περιορισμοί μιας μηχανής γραφικών ξεκινούν εκεί που τελειώνουν οι ικανότητες και το μεράκι των ανθρώπων που τη διαχειρίζονται. Το εύρος των υφών και της χρωματικής παλέτας είναι τεράστιο, με αποτέλεσμα κάθε περιοχή να σφύζει λεπτομερειών και ιδιαιτερότητας, από τους σκοτεινούς και αποστειρωμένους διαδρόμους της νοσοκομειακής πτέρυγας, μέχρι τον ενοχλητικά μακάβριο χώρο του σχολείου, και την αμέριστη ομορφιά του κενού του διαστήματος, καθώς ο κολοσσιαίος Κρόνος φαντάζει μία ανάσα μακριά, και το φως του Ήλιου καταφέρνει κυριολεκτικά να θαμπώσει την όραση, αν όχι να μας κάνει να κοιτάξουμε μακριά από την οθόνη.

Και μιας και αναφερθήκαμε στα του φωτισμού, να συμπληρώσουμε λέγοντας πως, πολύ απλά, το Dead Space 2 τυγχάνει να προσφέρει ορισμένα από τα εντυπωσιακότερα effects φωτισμού που έχει παράγει η κονσόλα μας. Ο τρόπος που το παιχνίδι παίζει με τη διαχείριση του φωτός είναι το λιγότερο ιδιοφυής, προσθέτοντας απίστευτα στην όλη ατμόσφαιρα. Μία ατμόσφαιρα που θα καταστρεφόταν αν δεν την υποστήριζε ένα σύγχρονο μοντέλο φυσικής.

dead-space-2-screen-04-thumb.jpgΕίτε ο Isaac είναι ντυμένος με την κλασσική στολή του Engineer, είτε την έχει αντικαταστήσει για μία Vintage που δείχνει να έχει ξεπηδήσει από το σύμπαν του BioShock, δεν παύει να κινείται με αληθοφανή τρόπο, όπως θα αντιδρούσε στο βάρος ένα άτομο με φυσιολογική σωματική μάζα. Το ίδιο ισχύει και για την επίδραση των όπλων μας πάνω στους Necromorphs, με κάθε σφαίρα να μετράει, στα πλαίσια του στρατηγικού διαμελισμού, που δύο χρόνια μετά εξακολουθεί να εντυπωσιάζει. Κι όσο κι αν προσπαθήσαμε να βρούμε ίχνη της Havok Engine, κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο, κάνοντάς μας να απορούμε πως η αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα είναι τόσο αισθητή, σε σημεία καλύτερη και από τίτλους που κάνουν χρήση της προαναφερθείσας μηχανής.

Τέλος, πριν ολοκληρώσουμε για τις ιδιότητες της μηχανής φυσικής, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το πόσο δραματικά βελτιωμένο είναι το gameplay σε μηδενική βαρύτητα. Οι προωθητήρες στις μπότες και στην πλάτη του Isaac κάνουν απίστευτη δουλειά στο να τον ωθούν και να τον ισορροπούν, σε σημείο που έχοντας ολοκληρώσει το τίτλο, ομολογούμε πως λίγα παραπάνω Zero G τμήματα, δεν θα έβλαπταν κανέναν.

{PAGE_BREAK}

Και πριν ανακεφαλαιώσουμε, πώς είναι δυνατό να μην αναφερθούμε στο εξωπραγματικά ποιοτικό sound design, που κατά τη δική μας ταπεινή άποψη είναι και το κομμάτι που ολοκληρώνει το puzzle με τρόπο αριστουργηματικό; Οι αισθήσεις σας θα είναι συνεχώς σε επιφυλακή, καθώς ο παραμικρός μεταλλικός ήχος θα σας κάνει να προτάσσετε το όπλο σας στο κενό, για να ανακαλύψετε δευτερόλεπτα αργότερα πως κανείς δεν είναι εκεί. Όταν η μουσική υπόκρουση βιολιών θα κορυφωθεί, στιγμές πριν ανακαλύψετε ότι τίποτα δεν κρύβεται στην επόμενη γωνία, όταν ο εκκωφαντικός θόρυβος της αποσυμπίεσης διαπεράσει το κρανίο σας, όταν η μουσική υπόκρουση θα συνοδεύει κάθε γεμάτο αδρεναλίνη set piece, τότε θα έρθει και η συνειδητοποίηση του πόσο μαγευτικά αληθοφανής είναι ο ήχος του Dead Space 2.

Προσθέστε και τη γεμάτη συναίσθημα και τσαγανό ερμηνεία του Gunner Wright ως Isaac Clarke, κι έχετε ένα ακουστικό σύνολο καλύτερο από κάθε τι άλλο εκεί έξω. Περιττό να αναφέρουμε πως οι κάτοχοι του κατάλληλου ηχοσυστήματος, οφείλουν να προτιμήσουν την PlayStation 3 έκδοση, ελέω 5.1 DTS.

{VIDEO_2}

See you on Dead Space 3: Ανακεφαλαιώνοντας

Πασχίζουμε να δώσουμε έναν τίτλο στο Dead Space 2. Το απόλυτο sequel; Ίσως. Ο ορισμός της εξέλιξης; Σαφώς. Μία πραγματική horror εμπειρία; Θα μπορούσε. Όποιο κι αν επιλέγαμε, η ουσία θα παρέμενε η ίδια. Σε μία εποχή που το genre πασχίζει να επιβιώσει, η Visceral Games μας παραδίδει έναν άριστο σε όλους τους τομείς τίτλο, που πατά επάνω στα βήματα του προκατόχου του, και βελτιώνει τον εαυτό του δραματικά, κρατώντας μονάχα την ουσία του πρωτότυπου: Την υποδειγματική ατμόσφαιρα, την αίσθηση της ανασφάλειας και του φόβου, το τρόμο στην αγνή του μορφή. Τώρα που το σκεφτόμαστε, ήταν και κάτι άλλο που κράτησαν από το πρώτο παιχνίδι...

Δημήτρης Μπάνος

Θετικά

 • Ατμόσφαιρα από άλλον πλανήτη (τον Κρόνο)
 • Αριστουργηματικό sound design και soundtrack
 • Εκπληκτικά set pieces και ρυθμός
 • Άκρως βελτιωμένο gameplay
 • Ιδανική διάρκεια

Αρνητικά

 • Φαινόμενα trial & error, ειδικά στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας
 • Ίσως φανεί γραμμικό σε μερικούς

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (118 σχόλια)
 • Mak Mak 11 Απριλίου 2011  | 00:28

  OOO YEA

 • alesandro_ alesandro_ 18 Φεβρουαρίου 2011  | 18:44

  καλησπερα μαγκες..
  ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ..
  το παιχνιδι ειναι ΑΠΛΑ ΕΠΟΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!
  δεν ξερω απο που να ξεκινησω..απο στορι ,απο τα του παιχνιδιου (γραφικα,χειρισμος)..
  ολα εκπλητικα!!συγχαρητηρια στην εταιρια για το δημιουργημα της..
  οσον αφορα την διαρκεια που καποιος ειπε οτι ειναι μικρο..δεν θεωρω καθολου οτι ειναι μικρο σε διαρκεια..
  εχει αρκετα chapter κ το επιπεδο δεν ειναι κ τοσο ευκολο οσο τσουλαει το παιχνιδι..
  αρκετα ικανοποιητικο σε διαρκεια κ σε απολαυση στον gamer..


  το μονο που μενει ειναι να δουμε τι θα μας προσφερει ο μηνας με τους πιο hot τιτλους..
  περιμενουμρ crysis 2.dragon age 2,batman arkham city και assasins..\
  ελπιζω ολα να ακολουθησουν στα χναρια του dead space...!!!!!

 • BrUn022 BrUn022 15 Φεβρουαρίου 2011  | 21:42

  H paixnidara auti pairnei aneta to 9mish mprabo sou Dhmhtrh gia to fobero review.Mprabo epishs sthn idia thn etairia visceral pou to paixnidi frontise na einai light wste na mporoun na to apolausoun polloi pc gamers.To prwto se mena proswpika htan polu baru baru k ashkwto akoma kai otan to eixa 800x600 k se windowed enw auto paizei apsoga me ola sto full.Mprabo Visceral.

 • iros84 iros84 11 Φεβρουαρίου 2011  | 02:21

  Μας αρέσουν!!! Keep going!!!

 • MeEdIC MeEdIC 09 Φεβρουαρίου 2011  | 01:54

  ΑΗΑΗΑΗΑΗ :lol:

  Thanks guys. Αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα videos, θα συνεχίσουμε να τα φτιάχνουμε. :)

 • lengolass lengolass 07 Φεβρουαρίου 2011  | 19:30

  pio poolu fobamai otan gyrmas kai milas sthn kamera mesa sto skotadi xaxa

 • valkon_gamer valkon_gamer 06 Φεβρουαρίου 2011  | 22:33

  γ****ο μαλί ο δεξιάς

 • KoulisHHH KoulisHHH 06 Φεβρουαρίου 2011  | 15:42

  πολύ ωραίο το βιντέακι Δημήτρη και Devil λίγο το Nightvision μας τα χάλασε λίγο αλλα ΟΚ....μας δώσατε μια γεύση της πρώτης αποστολής του DS2
  Γεία σας όπως μπορείτε να δείτε το Surround δουλεύει άψογαααα!!!! :lol:

 • pSyChOChRiS pSyChOChRiS 06 Φεβρουαρίου 2011  | 14:04

  Όλα τα λεφτά το βίντεο!
  Worth mentioning:

  -Μπύρες παντού.

  -Η ατμόσφαιρα του Dead Space 2: -Εσύ ελέγχεις τον Issac? -Τσού (χάζεψε το παλικάρι :P)

  -Απο δω και πέρα, δεν θα σχολιάζετε το παιχνίδι, γρουσουζεύει! Θα αναφέρεστε σε αυτό ως "ξέρεις-ποιό".

  -Ο μπάρμπας που σας περιμένει έξω από την πόρτα του διαμερίσματος με μια καραμπίνα :loL:

 • KaizerKane KaizerKane 04 Φεβρουαρίου 2011  | 04:04

  πω-πω στο πρωτο ειχα κλ@σει, δεν νομιζω να ειχα κατεβασει περισσοτερα καντιλια σε αλλο παιχνιδι, αλλα γουσταρα!!!

 • Mike-D Mike-D 03 Φεβρουαρίου 2011  | 17:36

  Το τερμάτισα! Όσοι υπομονετικοί, περιμένετε μετά τους τίτλους τέλους για ένα ηχητικό ντοκουμέντο ;)

 • συγνωμη συγνωμη 02 Φεβρουαρίου 2011  | 19:57

  Πολη καλο βιντεακι παιδια μπραβο

 • MeEdIC MeEdIC 02 Φεβρουαρίου 2011  | 19:17

  Προστέθηκε -ολίγον τι ετεροχρονισμένα- στο κείμενο και μια special video παρουσίαση του τίτλου, που είχαμε γυρίσει πριν αρκετό καιρό, και πιο συγκεκριμένα την ημέρα που παραλάβαμε τον review κώδικα. Περιέχει τις πρώτες εντυπώσεις μας για το τίτλο της Visceral Games, καθώς κι ένα mini gameplay walkthrough. Όσοι έχετε ένα 30λεπτο στη διάθεση σας, ρίξτε του μια ματιά. :)

 • dennisgameon dennisgameon 02 Φεβρουαρίου 2011  | 13:17

  ama pesh h timh tou to pira sigoura.

 • sirlas sirlas 01 Φεβρουαρίου 2011  | 16:58

  Από το demo φάνηκε πόσο παιχνιδάρα είναι! Βελτιωμένο σχεδόν παντού!

 • Jehuty Jehuty 30 Ιανουαρίου 2011  | 17:19

  Collector's BABY!!!!Δεν το βαζω ακομα μεχρι να λιωσω το 1

 • koveos13 koveos13 29 Ιανουαρίου 2011  | 22:50

  απλα παιχνιδαρα!απολυτος τρομος κι απολυτη ατμοσφαιρα...

 • chronohill chronohill 29 Ιανουαρίου 2011  | 17:28

  Αντε ναρθει απο Δευτερα γιατι θα τρελλαθω!!!!!

 • thepavl thepavl 29 Ιανουαρίου 2011  | 14:14

  plasma cutter και μονο...

 • teleiotis teleiotis 29 Ιανουαρίου 2011  | 14:00

  teleio! kai me ellina syntelesti!! :)) vgainei kai prwto onoma sta arxika credits!
  hail to papoutsis!

 • Evolutioner Evolutioner 28 Ιανουαρίου 2011  | 12:14

  mpes sto playstation network kai vale ton kodiko ekei poy lei redeem codes.kai ego eixa to idio provlima kai ta ixa pari stin krana.meta ola ok!!!!

 • alexnt1995 alexnt1995 28 Ιανουαρίου 2011  | 01:42

  ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ONLINE PASS ΣΤΟ DEAD SPACE 2 ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟ PLYSTATION STORE KAI TO FREE TRIAL EIXEI TO REDEEM CODE DEN ME AFHNEI NA TO BALW PLEASE HELP

 • VasilisGR1982 VasilisGR1982 27 Ιανουαρίου 2011  | 23:34

  Eμενα αυτο το game γιατι δεν με συγκινει καθολου βρε παιδια δεν ξερω αλλα και το Demo που επαιξα πανω απο 20 λεπτα δεν αντεξα και το εκλεισα... τι να πω και ειμαι και fun αυτου του στυλ... ισως με χαλαει το διαστημα προτιμω πιο real καταστασεις... και ενα αλλο που δεν μου αρεσει ειναι το κρανος του χαρακτηρα χαλια μαυρα...!!!

 • evilpantelis2 evilpantelis2 27 Ιανουαρίου 2011  | 15:58

  paidia i eyropaiki syllektiki gia to 360 perilamvanei kai ti replica tou plasma cutter?

 • DarkAspros DarkAspros 27 Ιανουαρίου 2011  | 14:47

  Πολύ καλό review φίλε Δημήτρη ! Το παιχνίδι είναι σίγουρη αγορά απλά πράματα ... Ευτυχώς υπάρχει ακόμα ένα καλό horror σ'αυτή τη γενιά...

 • shadow_gp shadow_gp 27 Ιανουαρίου 2011  | 14:46

  Πρεπει να ειναι ΦΟΒΕΡΟ.

  Απο το Demo και μονο κατάλαβα ποσο κάλυτερο ειναι απο το 1ο,το όποιο και έχω αλλα και έλιωσα...περιμένουμε!

  Οσο για την διάρκεια μια χάρα ειναι για το είδος του.

 • Jehuty Jehuty 27 Ιανουαρίου 2011  | 04:33

  Ειχα κανει προπαραγγελια την collector's και δεν το θυμομουν :)Παλι καλα..
  Μπραβο στον Μπανο για το Review!

 • Moob Moob 27 Ιανουαρίου 2011  | 00:25

  good review! apla telio to paixnidi!!!!!!!!!!!!!!!

 • SetaShouji SetaShouji 26 Ιανουαρίου 2011  | 23:46

  Μόνο η διάρκεια με χάλασε αλλά οκ...

 • tibial tibial 26 Ιανουαρίου 2011  | 20:14

  Το περίμενα (φοβόμουν) περισσότερο action μετά τα λεγόμενα της ΕΑ για τις πωλήσεις του πρώτου παιχνιδιού. ΕΥΤΥΧΩΣ απ' ότι διαβάζω διαψεύδομαι...! Μόνο ένας survival horror τίτλος γι αυτή τη γενιά αλλά αξίζει για τρεις!