Πλούσιο, απολαυστικό και κατάλληλο για όλους

Οι ήρωες της Marvel και της Capcom συγκρούονται ξανά μετά από 11 χρόνια, σε ένα άκρως αναμενόμενο sequel. Οι χαρακτήρες που εκπροσωπούν τις ομάδες έχουν αλλάξει και οι online δυνατότητες των κονσόλων της τωρινής γενιάς προετοιμάζουν το έδαφος για μία σύγκρουση που περιμέναμε καιρό. Η φιλοσοφία του gameplay δεν έχει μεταβληθεί, αλλά υπάρχουν ορισμένες αλλαγές οι οποίες έχουν και θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι η σειρά Marvel vs Capcom απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό από την αντίστοιχη Street Fighter και ουσιαστικά, πέρα από τη γενικότερη ταμπέλα του "2D fighting", δεν υπάρχουν πολλά κοινά στη φιλοσοφία των δύο σειρών.

Offline περιεχόμενο: Μόνο τα βασικά

Το offline περιεχόμενο στο Marvel vs Capcom 3 είναι αρκετά φτωχό μπροστά σε αυτό του Blazblue: Continuum Shift για παράδειγμα, το οποίο έχει το πλουσιότερο περιεχόμενο αυτή τη στιγμή στην αγορά, με την πρόταση της Capcom να περιορίζεται στα Arcade, Versus, Training και Missions modes. Μέσα από το Arcade mode μπορούμε να ξεκλειδώσουμε διάφορες εικόνες στο gallery του παιχνιδιού, ενώ κάθε χαρακτήρας έχει ξεχωριστό ending, το οποίο αποτελείται συνήθως από δύο ή τρεις στατικές εικόνες που παρουσιάζονται σαν να είναι μέρος ενός comic.

Μετά το υπερβολικά δύσκολο για τους περισσότερους arcade mode του Street Fighter 4 -και το SSF 4 που πήγε στο άλλο άκρο- η κλιμάκωση της δυσκολίας στο Arcade mode του Marvel vs Capcom 3 φαίνεται πιο σωστή και κατάλληλη για τους περισσότερους παίκτες, αρκεί βέβαια να μην προσπαθήσουν να "κλέψουν". Είναι πιο εύκολο να τελειώσει κάποιος τον τίτλο στο very hard πετώντας projectiles συνεχώς από τη γωνία της πίστας, πάρα στο medium με επιθετικούς χαρακτήρες που πρέπει να επιτεθούν από κοντινή απόσταση και να ρισκάρουν. Το training mode είναι πολύ καλό και παρέχει αρκετές επιλογές, ενώ τα Missions είναι μία σειρά από δοκιμασίες για όλους τους χαρακτήρες. Οι δοκιμασίες αυτές αρχικά είναι εύκολες, αλλά δυσκολεύουν όλο και περισσότερο και μπορούν να διδάξουν μερικά πράγματα σε όσους θέλουν να ασχοληθούν εκ βάθρων με το παιχνίδι.

Χειρισμός και gameplay

Το Marvel vs Capcom 3 είναι ένα γρήγορο fighting παιχνίδι, του οποίου βασικό στοιχείο είναι η εκμετάλλευση τυχόν λαθών των αντιπάλων με combos και με δυνατές super κινήσεις που προξενούν σημαντική ζημιά. Το MvsC3 χρησιμοποιεί τρία πλήκτρα για το αδύναμο, μεσαίο και δυνατό χτύπημα αντίστοιχα χωρίς να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ γροθιών και λακτισμάτων.

Ένα τέταρτο κουμπί, το special, χρησιμεύει για την εκτόξευση των αντιπάλων στον αέρα. Χρησιμοποιούμε ομάδες τριών χαρακτήρων με ένα κουμπί να είναι αφιερωμένο σε κάθε μη ενεργό χαρακτήρα. Πατώντας το κατάλληλο πλήκτρο μία φορά, ο αντίστοιχος χαρακτήρας θα έρθει με μία βοηθητική επίθεση, ενώ κρατώντας το πατημένο, ο χαρακτήρας αυτός θα αντικαταστήσει εκείνον που ήταν ενεργός μέχρι εκείνη τη στιγμή. Πατώντας και τα δύο πλήκτρα που αντιστοιχούν στους μη ενεργούς χαρακτήρες ταυτόχρονα, (από default, τα L2/LT αντιστοιχούν στο συνδυασμό των πλήκτρων αυτών) και οι τρεις χαρακτήρες θα κάνουν τη super κίνησή τους ταυτόχρονα, αρκεί να έχουμε τρεις μπάρες ενέργειας. Αν έχουμε δύο μπάρες ενέργειας, θα έρθει να μας βοηθήσει μόνο ο ένας χαρακτήρας και αν έχουμε μόνο μία, θα επιτεθεί με super μόνο ο ενεργός χαρακτήρας.

Οι super που θα χρησιμοποιήσουν οι χαρακτήρες αρκετές φορές σχετίζονται με τον τύπο βοήθειας που έχουμε επιλέξει από την οθόνη επιλογής χαρακτήρα. Οι super κινήσεις είναι πολύ σημαντικές στο gameplay, όπως επίσης και ο τρόπος που συνδυάζονται. Αν για παράδειγμα η super κάποιου χαρακτήρα έχει πολύ κοντινή εμβέλεια και αστοχήσει επειδή η super ενός άλλου χαρακτήρα...πετάει τον αντίπαλο μακριά, κάτι δεν πάει καλά στη συνεργασία της ομάδας.

Με τη συντριπτική πλειοψηφία των χαρακτήρων -εκτός από τους πιο μεγαλόσωμους- έχουμε τη δυνατότητα, πατώντας διαδοχικά αδύναμο, μεσαίο και δυνατό χτύπημα, να φτιάξουμε ένα απλό combo. Κάνοντας τον ίδιο συνδυασμό ενώ έχουμε σκύψει, μπορούμε στο τέλος να προσθέσουμε και το χτύπημα special, που θα πετάξει τον αντίπαλο στον αέρα ανοίγοντας δυνατότητες για πολλούς συνδυασμούς. Το χτύπημα εκτόξευσης μπορούμε να το συνδέσουμε εύκολα μετά από πολλά αδύναμα ή μεσαία χτυπήματα και στη συνέχεια έχουμε τη δυνατότητα να πηδήξουμε και να συνεχίσουμε να χτυπάμε τον αντίπαλο όσο είναι στον αέρα. Όσο είμαστε στον αέρα, πατώντας το κουμπί special ταυτόχρονα με μία κατεύθυνση, μπορούμε να αλλάξουμε χαρακτήρα και να συνεχίσουμε το εναέριο combo.

{PAGE_BREAK}

Η εκτέλεση των προαναφερθέντων συνδυασμών είναι αρκετά απλή και οι περισσότεροι παίκτες δεν θα έχουν πρόβλημα μετά από λίγη εξάσκηση. Όπως προαναφέραμε, έχουμε τη δυνατότητα να εκτελέσουμε τη super και των τριών χαρακτήρων ταυτόχρονα με ένα κουμπί –μόνο όταν είμαστε στο έδαφος-, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη κίνηση. Όσο κάποιος χαρακτήρας είναι μέσα στο επίπεδο, είτε έρχεται για ένα βοηθητικό χτύπημα, είτε για να συμμετάσχει σε μία super, είτε για να αλλάξει τον ενεργό χαρακτήρα, είναι ευάλωτος στα χτυπήματα. Αν μία τριπλή super του αντίπαλου χαρακτήρα κάνει ζημιά 50-60% σε όλους τους πολεμιστές μας, αυτό θα είναι κάτι...όχι και τόσο ευχάριστο. Η ταχύτητα αναπλήρωσης της ενέργειας των ανενεργών χαρακτήρων μετά από τέτοιες επιθέσεις είναι πολύ πιο αργή σε σχέση με το Marvel vs Capcom 2.

Αυτό προφανώς γίνεται ώστε να αποτρέψει τους παίκτες από τη συνεχή χρήση των βοηθειών και των super αυτού του είδους, αλλά είναι ένα στοιχείο που ενοχλεί μερικές φορές ειδικά όταν μας χτυπάνε με super στο...τσακ σε μία εναλλαγή χαρακτήρων. Κάθε χαρακτήρας διαθέτει τρεις super, η εκτέλεση των οποίων είναι όμοια με το Marvel vs Capcom 2 και αρκετά ευκολότερη σε σχέση με τα παιχνίδια της σειράς Street Fighter. Το μόνο που απαιτείται είναι να εκτελέσουμε μία απλή ειδική κίνηση, πατώντας δύο επιθέσεις ταυτόχρονα, κάτι που μπορεί να ανατεθεί σε ένα κουμπί.

Για παράδειγμα, ένα απλό hadouken με τον Ryu -με τη χρήση του R2/RT (στο default)- θα έχει σαν αποτέλεσμα ένα super hadouken. Όσο διαρκεί μία super κίνηση, αν έχουμε διαθέσιμες τις κατάλληλες μπάρες ενέργειας, μπορούμε να κάνουμε ξανά super. Η πρώτη super θα διακοπεί και θα εισέλθει ο δεύτερος χαρακτήρας για να συνεχίσει με μία δική του. Τη δεύτερη super μπορούμε να τη διακόψουμε κάνοντας μία τρίτη και φέρνοντας μέσα και τον τελευταίο χαρακτήρα μας. Ωστόσο, δεν μπορούν να διακοπούν όλες οι super και φυσικά ούτε να συνδυαστούν. Στο MvsC3, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, πρέπει να σκεφτόμαστε πώς συνδυάζονται οι επιθέσεις των χαρακτήρων σαν ομάδα. Μετά τις απαραίτητες δοκιμές στο practice mode, οι παίκτες θα μπορούν να προξενούν πολύ μεγάλη ζημιά στους αντιπάλους αρκετά πιο εύκολα από ό,τι θα περίμεναν.

Όμως, πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος, ώστε αυτός που δέχεται την επίθεση να σπάει το combo και δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν υπάρχει το Mega Crash του Tatsunoko vs Capcom, το οποίο με τη σειρά του είναι παρόμοιο με τα burst των Guilty Gear/ Blazblue. Ένας νέος μηχανισμός στο παιχνίδι της Capcom είναι o X-Factor, o οποίος μας άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Μία μόνο φορά σε κάθε αγώνα, πατώντας τα τέσσερα βασικά κουμπιά ταυτόχρονα, οι χαρακτήρες μας αναπληρώνουν γρήγορα το κόκκινο μέρος της ενέργειάς τους, ενώ παράλληλα γίνονται πιο γρήγοροι και δυνατοί.

Ο αντίκτυπος του X-Factor γίνεται πιο σημαντικός ανάλογα με το πόσους χαρακτήρες έχουμε χάσει, ενώ η χρήση του περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο όμως μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Ειδικά σε υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας, η επιθετική δύναμη του χαρακτήρα σχεδόν διπλασιάζεται, ενώ η αναπλήρωση ενέργειας της υγείας του είναι τόσο γρήγορη, που κάνει πρακτικά σχεδόν άχρηστα τα μεμονωμένα χτυπήματα εναντίον του. Εμείς διαφωνούμε με τη φιλοσοφία ενός τόσο σημαντικού bonus επειδή παίζουμε...χειρότερα, αλλά αυτό είναι απλά μία υποκειμενική άποψη.

Σίγουρα, όμως, δεν μπορούμε να αρνηθούμε την ένταση που προσθέτει αυτός ο μηχανισμός και την ανάγκη να είμαστε προσεκτικοί μέχρι το τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το X-Factor έχει ελαφρά διαφορετική επίδραση σε κάθε χαρακτήρα, με την Chun Li για παράδειγμα να γίνεται υπερβολικά γρήγορη.

Σίγουρα πολεμάω με ισάξιους;

Όσον αφορά στο θέμα της ισορροπίας, οι πρώτες εντυπώσεις μας δεν είναι τόσο θετικές, αλλά αυτό θα φανεί εν καιρώ και σίγουρα όχι από το arcade mode. Συγκεκριμένοι χαρακτήρες, όπως ο Dante, δίνουν την εντύπωση πως η ομάδα ανάπτυξης ήθελε να ικανοποιήσει περισσότερο τους φίλους του -έτσι κι αλλιώς δημοφιλούς- χαρακτήρα, πάρα να τον ισορροπήσει με τους υπόλοιπους. Αν και σχεδόν κάθε χαρακτήρας έχει κρυμμένους άσσους στο μανίκι του, πρακτικά, ο κόπος που πρέπει να καταβάλει κάποιος για να νικήσει διαφέρει σημαντικά από χαρακτήρα σε χαρακτήρα.

Θεωρούμε πως οι χαρακτήρες που είναι υποχρεωμένοι να πιέζουν τον αντίπαλο συνεχώς με επιθέσεις από κοντινή απόσταση, είναι σχετικά αδικημένοι, καθώς με ένα advance guard, το οποίο εκτελείται πατώντας τα R2/RT όταν αμυνόμαστε, μένουν εντελώς ανοικτοί σε μία σειρά από super κινήσεις που μπορούν να καταστρέψουν τη μπάρα ενέργειάς τους.

{PAGE_BREAK}

Simple mode: Μεγαλύτερη ευκολία, μικρότερες δυνατότητες

Ο χειρισμός του Marvel vs Capcom 3,  όπως προαναφέραμε, είναι αρκετά απλός στο normal mode, αλλά για όσους το επιθυμούν, το simple mode μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα. Θεωρούμε θετικό το ότι το simple mode δεν έχει τις δυνατότητες που παρέχει το normal, αλλά τα δύο modes δεν έχουν αρκετά κοινά στοιχεία για να διευκολυνθεί η μεταπήδηση των παικτών από το ένα στο άλλο. Μάλιστα, δεν δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα modes ξεχωριστά σε κάθε χαρακτήρα, κάτι που θεωρούμε ότι θα επιδρούσε θετικά στην εκμάθηση του παιχνιδιού. Γενικότερα, θεωρούμε καλύτερο να αρχίσει κάποιος κατευθείαν από το normal.

Ο τεχνικός τομέας

Ο οπτικός τομέας του παιχνιδιού κάνει χρήση της μηχανής γραφικών MT Framework της Capcom, η οποία είναι υπεύθυνη -μεταξύ άλλων- για τα Devil May Cry 4, Resident Evil 5 και Lost Planet 2. Το αποτέλεσμα είναι πανέμορφα περιβάλλοντα, καλό animation και καλοσχεδιασμένα μοντέλα χαρακτήρων, ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι τα ειδικά εφέ που κατακλύζουν την οθόνη στις ειδικές και super κινήσεις των χαρακτήρων. Ο ηχητικός τομέας του παιχνιδιού είναι μάλλον αδιάφορος καθώς, ενώ υπάρχουν αρκετά καλές μελωδίες, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν και να προσθέσουν πόντους στο ύφος του παιχνιδιού.

Το online...στη θεωρία

Λόγω της debug κονσόλας επάνω στην οποία δοκιμάσαμε το παιχνίδι, δεν μπορέσαμε να δοκιμάσουμε στην πράξη το online μέρος του Marvel vs Capcom 3. Όμως, μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να αφήσουμε το παιχνίδι να ψάξει για αντιπάλους online όσο εμείς παίζουμε στο arcade ή προπονούμαστε στο training. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε και να αποθηκεύσουμε τρεις ομάδες, ώστε να μπορούμε να τις επιλέγουμε άμεσα. Ακόμα, θεωρούμε θετική την κίνηση του παιχνιδιού να υποχρεώνει τους παίκτες που αποσυνδέονται λίγο πριν χάσουν, να παίζουν μόνο με παίκτες που έχουν παρόμοια συμπεριφορά, κάτι που έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά δεν μπορέσαμε να δούμε πώς δουλεύει στην πράξη.

Συμπεράσματα

Το Marvel vs Capcom 3 είναι ένα fighting παιχνίδι με ξέφρενο ρυθμό που, σε γενικές γραμμές, διατηρεί τη φιλοσοφία του Marvel vs Capcom 2 με τα αρνητικά και τα θετικά του. Η εξέλιξη της σειράς είναι ελάχιστη και οι όποιες αλλαγές έχουν επέλθει, έχουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία. Αν και το βάρος στα παιχνίδια του είδους πέφτει στο online και στο gameplay, το offline περιεχόμενο είναι σχετικά φτωχό. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει το γεγονός πως το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό και ίσως η καλύτερη πρόταση αυτή τη στιγμή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν έναν 2D fighting τίτλο και να παίξουν με τους φίλους τους, χωρίς να μπουν σε πολύ βαθιά νερά.

{VIDEO_1}

Παρά την απλότητα του MvsC3 σε σχέση με τα ανταγωνιστικά προϊόντα, ακόμα και οι πιο παραδοσιακοί φίλοι του είδους θα βρουν κάποιο βάθος και πάρα πολλές επιλογές στην πραγματοποίηση εντυπωσιακών combos. Ωστόσο, θεωρούμε ότι τη δεύτερη μερίδα παικτών το MvsC3 δεν θα καταφέρει να την κρατήσει για καιρό μακριά από τα SSF4 ή και BB:CS αντίστοιχα. Όμως αυτό θα φανεί εν καιρώ...

Νίκος Καβακλής

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: FightingΔιάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-2Ανάπτυξη: CapcomΗμ. Έκδοσης: 18/02/2011
PEGI: 12Εκδότης: CapcomΠλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3

Θετικά

 • Πολύ καλή καμπύλη δυσκολίας για τους αρχάριους
 • Πολλοί χαρακτήρες για κάθε στυλ παιχνιδιού
 • Ο ξέφρενος ρυθμός με τις πολλές δυνατότητες δημιουργίας combo κάνουν το παιχνίδι διασκεδαστικό

Αρνητικά

 • Σχετικά φτωχό offline περιεχόμενο
 • Η εξέλιξη της σειράς θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη

Βαθμολογία

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Αποκαλύφθηκε το Shovel Knight: Specter of Torment
Έρχεται εντός 2017 το prequel στο αρχικό παιχνίδι.
Ο Δεκέμβριος στο PlayStation Plus
Φέρνει Hyper Void και Invisible, Inc.
Εκπτώσεις... αστραπή στο PS Store
Σε Inside, Song of the Deep, Unravel και πολλά ακόμα.
Επίσημο το Pro Evolution Soccer 2017 Trial Edition
Ενώ έγινε διαθέσιμο το Data Pack 2 για το παιχνίδι.
"Black Friday" προσφορές στο PS Store
Σε Batman, Deux Ex, Mass Effect, MGS, Uncharted και άλλα πολλά.
Πιθανές εκπλήξεις στο PlayStation Experience 2016
Ενώ ανακοινώθηκε το lineup τίτλων για το event.
Τον Δεκέμβριο η πρεμιέρα για το The Walking Dead: Season 3
Και σε "Season Pass Disc" το παιχνίδι της Telltale.
BlazBlue: Central Fiction
Βρε τι πάθαμε φέτος...
Ο Δεκέμβριος στο Xbox Live Gold
Φέρνει Sleeping Dogs και Burnout Paradise.
Black Friday προσφορές στο Xbox Live
Σε πάρα πολλά παιχνίδια για PC, Xbox One και Xbox 360.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Αναγέννηση των fighting και έπεται συνέχεια με το Mortal Kombat. Δυστηχώς, δεν θα το τιμήσω, καθότι η Marvel δεν μου αρέσει καθόλου...

 • Τελικά φαίνεται ότι τα σπάει από όσα διάβασα.Εντάξει μπορεί να μην έχει τόσα πολλά modes όσο αλλα Fighting games αλλα έχει ένα εκπληκτικό roster και φοβερή δράση.Αγορά από εμενα μόλις βρω λεφτά

 • 2ο review που καθομαι να διαβασω....ευγε Νικολα....

 • Επιτέλους περίμενα πως και πως το Review, μπράβο πολύ κάλο το άρθρο.

 • 'Αλλη μια φορά συγχαρητήρια για το πολύ καλό review Νίκο . Το παιχνίδι αν και δεν έχει το τεράστιο βάθος του αγαπημένου μου BlazBlue είναι σίγουρη αγορά στο μέλλον όταν θα πέσει η τιμή γιατί έχει Joe, Amateratsu, Dante, Wolverine, Spiderman,κλπ και θα είναι σίγουρα πολύ διασκεδαστικό !

 • Ρε ποιοι ειναι αυτοι που βαθμολογουνεε με ασους τι να πω ρε παιδια????Δεν υπαρχει λογος που γινετε αυτο!!!!

 • Όπως λέει , ευτυχώς αρκετές φορές , και ο Νίκος μέσα στο review έτσι κι εμένα το MvC3 μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις . Δεν είμαι fan των Capcom Fighters ή των Guilty Gear/BlazBlue αν και τα θεωρώ πολύ διασκεδαστικά . Ο φρενήρης ρυθμός τους όμως είναι κάτι που , προσωπικά μου προκαλεί ζαλάδα . Προτιμώ τον πιο αργό ρυθμό των Tekken,Dissidia και φυσικά του αγαπημένου μου Soulcalibur.

 • Ωραίο review. Day 1 αγορά το Steelbook του GameStation. Ανυπομονώ να διασκεδάσω.

 • ένα 3 και πολύ είναι για αυτή την αποτυχία

 • Ban στον General που δεν του αρέσει η marvel (αστειεύομαι έτσι;:P).
  Περιμένω την Collector's από Αμέρικα.

 • Ρε παιδια τόσο χρόνια ακριβώς το ίδιο gameplay στα fighting ένα ίδιο παιχνίδι συνεχώς, δεν βαρεθηκατε ;;;

 • Είναι πολύ νωρίς να προβούμε σε συμπεράσματα του τύπου "δεν έχει τεράστιο βάθος" ... Εκτός και αν έχετε μάθει τόσο καλά το παιγνίδι, που τότε σας κόβω εγώ το εισητήριο να πάτε στο EVO στην Αμερική να πάρετε και το τρόπαιο :P
  Το παιγνίδι το περιμένω από μέρα σε μέρα και θα αντικαταστήσει το SSF IV μέχρι με το καλό να βγεί το AE DLC .. Εαν πάλι μου αρέσει αρκετά τότε ίσως να ασχοληθώ και περισσότερο .. See ya online !

  Vaikon_gamer πήγαινε να κάνεις troll αλλού ..

 • Πολύ ωραίο άρθρο Νίκο, αναλυτικότατο(ειδικά για τους χειρισμούς!!).Σίγουρα φαίνεται ένα πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι(και μόνο για τα γραφικά θα το δοκιμάσω!)

 • @nikos1608 i apanisi einai .... oxi!

  EDIT : ligo nwris vgalate to review paidia... de xriazonte viasines.

 • @G13 Nick ουσιαστικα έκανα μία πολυ συγκεκριμένη σύγκριση και μια υποκειμενικη εκτιμηση -προφανως δεν μπορω να ξερω ποιος θα ασχοληθει και ποσο με το παιχνιδι-. Δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθει ξανα με τη σειρά versus αλλα αυτη ποτε δεν πλησιαζε τη σειρα SF σε βαθος κατι που συμβαινει και με το νέο της μέλος. Απλα πραγματα. Οχι ότι ειναι ρηχη (καμμια σχεση). Όπως και να έχει θα φανει στο μελλον. Ασχετα παντως αν επηρεαζουν εμένα προσωπικα ή τον απλο gamer γενικοτερα επειδη εχει σχεση με το ποσο το βαθος ειναι τελικα ουσιαστικο, εγω βλεπω ότι πριν κυκλοφορήσει το παιχνιδι εχουν βρει ¨τρυπες¨ (πχ infinte combos) και πιστευω οτι θα βρουν και αλλα πολυ συντομα.

 • Ωραίο το άρθρο και δίνει ωραία την βασική εικόνα του παιχνιδιού,το παιχνίδι είναι βέβαια όπως είχε αναφερθεί παλιά με 2 λόγια ο ορισμός της επιληψίας :).
  Δυστυχώς λείπει η Online εμπειρία που είναι ενα πάρα πολύ σημαντικό μέρος του παιχνιδιού,μπορεί να έχει πάρα πολλούς χαρακτήρες να ασχοληθείς όμως την πραγματική τους ικανότητα και έλενχο η ανισσοροπίες στο gameplay την βλέπεις μόνο στο Multiplayer.
  Ενα θετικό ακόμα το οποίο θα πρέπει να αναφέρουμε είναι το Πολύ καλό Training mode το οποίο έχει πολλά options και εχω ακούσει οτι θα υπάρξει το downloadable shadow mode με το οποιό θα κατεβάζεις ιδιαίτερες AI απο αντιπάλους με διαφορετικά fighting styles απο το Staff της Capcom η απο γνωστούς ιδιαίτερα καλούς παίκτες !
  Σίγουρα το παιχνίδι είναι για ευρύ κοινό και ιδιαίτερα διασκεδαστικό και εντυπωσιακό μαζί,προσωπικά θα προτιμούσα το gameplay όπως στο προηγούμενο MvC να είναι δηλαδή χωριστά οι μπουνιές απο τις κλωτσιές και να μην είναι ολα μαζί σε 3 κουμπιά
  Απο το λίγο που είδα νομίζω οτι γίνεται χαμός και ιδιαίτερα τώρα στήν αρχή το παιχνίδι ευνοεί πολύ το Button mashing ελπίζω αυτό με τον καιρό να διορθωθεί,βλέπω οτι δεν υπάρχει τρόπος να σπάσεις το combo όπως αναφέρθηκε και στο άρθρο, έχει τουλάχιστον το advanced guard για να σπρώχνεις πισω όταν αμύνεσαι τον επιθέμενο ? επίσης παρατήρησα πως λείπει το technical Roll που υπήρχε στα προηγούμενα όταν κάποιος σε έριχνε στο έδαφος με αποτέλεσμα να μένεις μετα απο ενα combo κάτω στο έδαφος για αρκετή ώρα και να τρώς και διάφορα σούπερ στο κεφάλι !
  Σίγουρα θα παιχτεί αρκετά καθότι φαν των fighting games όμως δεν ξέρω κατά πόσο καιρό θα μπορέσει να μας τραβήξει απο το SSF4,(μην ξεχνάμε οτι υπάρχει και το Mortal combat στόν ορίζοντα)αυτά τα "λίγα" αναφέρω τώρα και περισότερα θα πω για το παιχνίδι οταν το λιώσω :)

 • Απλά Αγοράστε το...

 • Τάσο έχει advanced guard, σε κάποιο σημείο το ανάφερα αλλά το κείμενο ξέφυγε σε μέγεθος κάπως :) Σχετικά με το technical roll υπάρχει κανονικα, αλλα απο την αλλη πλευρα δεν μπορω να πω πως δεν παρατηρησες σωστα. Τα untechable frames (με απλά λόγια τα δευτερολεπτα κατα τις πτωσεις μετα απο ενα χτυπημα στα οποια δεν μπορεις να κανεις κολοτουμπα και να φερεις τον χαρακτηρα σου σε ουδετερη σταση ώστε να μπορέσει να μπλοκάρει) έχουν ανέβει σημαντικά στις περισσοτερες κινησεις και έτσι όπως πέφτεις μετα απο ενα χτυπημα δεν μπορεις να κανεις roll και air guard πρακτικα. Αναλογα την επιθετική κίνηση βέβαια, μιλάω για την αισθηση που μου δώθηκε συνολικα.

  Συνηθως οι super και τα combos κατα κανονα σε κοπανανε πριν φτάσεις στο έδαφος.

 • @Nick

  Τα infinites και τα unblockables νομίζω αποτελούσαν βασικό μέρος του MVC2 αλλά και πάλι αυτό δεν εμπόδιζε άτομα να στοιχηματίσουν μέχρι και $15000 σε money match ( Clockwork vs Neo ) .. Σε όλα τα fighting games εξάλλου υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία εμφανίζονται ακόμα και χωρίς την θέληση των developers ..
  Το MVC3 από την άλλη μου φαίνεται λιγάκι πιο προσεγμένο στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι pros θα βρούν τις "τρύπες" του παιγνιδιού μέσα στον επόμενο χρόνο και θα αρχίσουν να εκμεταλλεύονται κάποιες καταστάσεις ..
  Δεν είμαι ενάντια σε αυτά που είπες, απλά θεωρώ ότι είναι νωρίς να μιλάμε για το βάθος του gameplay από την πρώτη βδομάδα, όχι μόνο για το MVC3 αλλά και για όλα τα fighting games γενικότερα ;) Δεν έχω ξανασχοληθεί με τα Versus σοβαρά, μόνο λίγο casual play .. Το MVC3 θα είναι το πρώτο το οποίο σκοπεύω να του αφιερώσω χρόνο .. Τα Street Fighter πάντοτε με τραβούσαν περισσότερο, αλλά υποθέτω ότι έγινα πολύ hyped με αυτό το παιγνίδι για να το αγνοήσω :D

  @Nikos1608

  Ίδιο gameplay ?? Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ;)

 • Οκ για το advanced guard κατάλαβα (πάλι καλά) πάντος με το technical roll υπάρχει ενα θέμα νομίζω γιατί και να υπάρχει, βλέπω οτι απλά δεν χρησιμεύει ,αφού σε οσα video εχω δει ως τώρα φαίνεται οτι το φτιάξανε και είναι πολύ τις μόδας να τους κοπανάνε κάτω και μετά να συνεχίζουνε με super ! (πράγμα που δεν γινότανε στο προηγούμενο),να πω με την ευκαιρία οτι οι ενέργειες που χάνουνε ορισμένοι χαρακτήρες τις βρίκσω υπερβολικές ιδιαίτερα όταν αυτό το συνδιάσεις με το κοπάνημα κάτω που είπαμε παραπάνω, αν τις συνδιάσει ο άλλος με super έχεις χάσει τον χαρακτήρα σου αμέσως εφόσον περάσει ο άλλος 1 καλό combo που το καταλήγει σε super .
  Nick 13 απλά εδω δεν χρειάζονται infinites ! μπορεί σχεδόν ο καθένας να σκοτώσει τον χαρακτήρα σου η να σου κόψει 80% damage με combo και σούπερ χαλαρά ,οπότε τι να τα κάνεις τα infintes (ακόμα και αν υπήρχαν) ?

 • Δεν θέλω infinites, απλά είπα ότι ήταν μέσα στο MVC2 ;) Τα combos από την άλλη είναι εντελώς διαφορετικά .. Αν κάποιος έχει τις ικανότητες, 3-4-5 levels meter και x-factor τότε ας με βγάλει 100% με ένα combo δεν έχω παράπονο :P Υποθετικά αυτά που λέω από τα videos που έχω δεί .. Δεν το έχω παίξει ακόμα το παιγνίδι για να ξέρω με ακρίβεια !

 • Το παιχνιδι ειναι παρα πολυ καλο, εχει (απο οσο επαιξα) αρκετους χαρακτηρες απο παιχνιδια της Capcom πχ οποιος θυμαται το Ghost 'N' Goblins εχει επιλογη να παιξεις με τον Arthur!!!!!!! αντιστοιχα συμβαινει και με χαρακτηρες απο την Marvel. Επισης εχει σχεδον ολες τις στολες για επιλογη απο την αρχη. Οσο αφορα τις Κινησεις εχει επιλογη εαν θες να ειναι simple ή νορμαλ με οτι συνεπαγεται αυτο απο απψη ευκολιας. Ta end videos (αν μπορουν να χαρακτηριστουν end videos στατικες εικονες) ειναι για μενα το μονο αρνητικο Καθως ειναι πολυ ρηχα και πεζα. Τελος τα γραφικα ingame ειναι πολυ ομορφα!!!!

 • @G 13 Nick απόλυτα σεβαστή η απόψη σου. Παρολα αυτα αν αποδειχθει ότι το mvsC3 έχει βάθος επιπέδου SSF4 θα μου κανει τρομερη εντυπωση :) Θα δειξει. Και εννοείται ότι αξίζει να ασχοληθείς με το παιχνίδι, αλοιμονο. Και δεν διαφωνω καθολου με το ¨αν εχει τα skills μαγκια του¨. Αλλα απλα συνδυαζοντας 3 super κανοντας cancel λιγο πριν το τελος της μιας super και αρχιζοντας την αλλη μπορεις να κανεις πολυ μεγαλη ζημια πολυ ευκολα κάτι που προσωπικα με χαλασε καπως.


  @TheMastas ¨οι ενέργειες που χάνουνε ορισμένοι χαρακτήρες τις βρίκσω υπερβολικές ιδιαίτερα όταν αυτό το συνδιάσεις με το κοπάνημα κάτω που είπαμε παραπάνω¨ αυτο συμβαινει γιατι υπαρχει μεγαλη διαφορα στα hitpoints αναμεσα στους χαρακτηρες.

  Ομως καλύτερα τα υπολοιπα τα να συζητησουμε στο forum γιατι φανταζομαι ότι δεν θα ενδιαφερουν τους περισσοτερους ετσι κι αλλιως.

 • και ρωταω τωρα εγω,ποια ειναι η σημαντικη διαφορα που το κανει να διαφερει απο το tekken 5 και mortal combat του ps2???[εκτως απο τα γραφικα βεβαια και τους περισσοτερους χαρακτηρες]γιατι εμενα,μου φαινεται απλως αλλο ενα τετοιο παιχνιδι.....

 • greenkiller.13 καμια απολυτως σχεση με tekken 5 και mortal kombat....καμια ομως

Φόρτωση Περισσότερων
To θεωρω σιγουρο το sequel..... αντε να βγει!!!
Πολύ ωραίο review Γιώργο!
και ομως, γινονται τελικα (μινι) θαυματα στις μερες μας.
Εύγε! Ένα πολύ καλό review για ένα φανταστικό παιχνίδι!!!
Ωραίο review Γιώργο, να πω την αλήθεια δεν ήθελα να το διαβάσω πριν παίξω το παιχνίδι για να το απολ...
Ωριαίο review φίλε Γιώργο μπράβο, εστιασμένο εκεί που πρέπει λόγο της ιδιαιτερότητας που έχει το παι...
Πακεταρα!τα καλυτερα μονο για εμας!
Μόνο αρνητικό η κάμερα στους κλειστούς χώρους δηλαδή.Άψογα.Εξαιρετικό ρηβιου κύριε Καλλίφα για,όπως ...
Ωραίο review Γιώργο. Το αποτέλεσμα δείχνει ανώτερο των προσδοκιών. Θα του δώσω μια ευκαιρία στο μέλλ...
 • Το Άβαταρ του/της zlatkogr
  Χρόνια πολλάαααα Χρονια Πολλα σε ολους οσους εχουν την ονομαστικη τους... Συντάκτης zlatkogr 5 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της oneeyedwally
  Now Playing... Dishonored 2 τέλος, σε λίγες μέρες θα αρχίσω και 2o play.... Συντάκτης oneeyedwally 19 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της maximous
  Final Fantasy XV Παιδιά σας το συνιστώ να δείτε τα Brotherhood και Kingsglaive πριν... Συντάκτης maximous 6 Ώρες 25 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της DeusXmachina
  Fighting Games Συντάκτης DeusXmachina 7 Ώρες 13 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της Michalis3
  Crash Bandicoot N. Sane Trilogy Συνέντευξη από μέλη της Vicarious Visions, ομάδας ανάπτυξης... Συντάκτης Michalis3 8 Ώρες 5 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της KhR1s
  Γκουρού του Τσου Λου 6η αγωνιστική ΤΡΙΤΗ 6/12 21:45 Βασιλεία-Άρσεναλ 21:45... Συντάκτης KhR1s 8 Ώρες 34 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της SHREDDER
  Dishonored 2 To τερματισα πριν 3 μερες στο medium σε high chaos σκοτωνοντας... Συντάκτης SHREDDER 9 Ώρες 8 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της SHREDDER
  PREY Μετα το εκπληκτικο Dishonored 2 που το τερματισα πριν 3 μερες... Συντάκτης SHREDDER 9 Ώρες 9 Λεπτά πριν