Ταυτότητα

Test Drive Unlimited 2

Test Drive Unlimited 2

Edition: N/A Genre: Racing Διάθεση: Namco Bandai Partners Hellas
Αριθμός παικτών: 1-8 Ανάπτυξη: Eden Studios Ημ. Έκδοσης: 11/02/2011
PEGI: 12 Εκδότης: Atari Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Τρέχοντας στα όρια στους δρόμους της Χαβάη και της Ibiza

Περίπου πέντε χρόνια έχουν περάσει από την αναβίωση του Test Drive και η Eden Games είναι πλέον σε θέση να μας φέρει το –ιδιαίτερα αναμενόμενο για πολλούς- sequel της πασίγνωστης racing σειράς. Το πρώτο Test Drive Unlimited αποτελούσε αναμφίβολα μία ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια, καθώς είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε με απόλυτη ελευθερία στο τεράστιο νησί της Χαβάη, έχοντας επίσης τη δυνατότητα να συναντάμε άλλους παίκτες online, διοργανώνοντας multiplayer αγώνες στον πρώτο –πιθανότατα- racing τίτλο που προσέδιδε μία MMO αισθητική. Έπειτα από το μετριότατο Alone in the Dark, λοιπόν, η γαλλική εταιρία επιστρέφει στους δρόμους για να μας φέρει τη νέα πρότασή της στον θελκτικό κόσμο των αυτοκινήτων αλλά και του ακριβού “lifestyle” που τα περιβάλλει. Το Test Drive Unlimited 2 έρχεται με σημαντικές προσθήκες, ιδίως στο υλικό που έχει να προσφέρει, αλλά και βελτιωμένο οπτικό τομέα, χωρίς ωστόσο να λείπουν διάφορα στραβοπατήματα, τα οποία ως επί το πλείστον αφορούν προβλήματα τεχνικής φύσεως.

Γνωρίζοντας τον...“ξύλινο” κόσμο των νησιών

Η αρχή του τίτλου μας βρίσκει σε ένα ακριβό πάρτι όπου, αφού επιλέξουμε το χαρακτήρα μας από τις ολιγάριθμες προσχεδιασμένες επιλογές, θα ακούσουμε το ψηφιακό του έτερον ήμισυ να τον καλεί για να του δώσει το δώρο γενεθλίων του. Σύντομα λοιπόν, θα βρεθούμε μπροστά σε μία εντυπωσιακή Ferrari California, την οποία θα δοκιμάσουμε άμεσα στους δρόμους της Ibiza.

TDU-2-screen-01-thumb.jpgΕντούτοις, δε θα αργήσουμε να διαπιστώσουμε ότι δε θα ξεκινήσουμε από τόσο υψηλά κυβικά τους αγώνες μας. Λίγα χιλιόμετρα μετά την οδήγηση του πανάκριβου αυτοκινήτου το απότομο ξύπνημα από την οργισμένη πελάτισσα του ξενοδοχείου θα τον βρει εντός του ίδιου αυτοκινήτου αλλά με την ιδιότητα του παρκαδόρου. Έπειτα από μία απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες και χάρη στη συμπόνια της πλούσιας κόρης του πρώην εργοδότη, η οποία είναι σε θέση να αντιληφθεί τις εξαιρετικές οδηγητικές μας ικανότητες, θα μπορέσουμε να λάβουμε μέρος στους αγώνες ταχύτητας του λεγόμενου Solar Crown τουρνουά.

Από την αρχή λοιπόν, είναι εμφανές πως -σε αντίθεση με την πλειοψηφία των racing τίτλων- η Eden Games επιχειρεί να προσφέρει ένα υποτυπώδες σενάριο και χαρακτήρες, που καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο χωρίς βέβαια αυτό το αποτέλεσμα να αποτελεί την πρόθεση των δημιουργών.

TDU-2-screen-02-thumb.jpgΟι ηθοποιοί που χαρίζουν τις φωνές τους αποδίδουν με απελπιστικά αντιεπαγγελματικό τρόπο τους διαλόγους, τα κείμενα των οποίων –με τη σειρά τους- είναι εξαιρετικά ρηχά. Επιπροσθέτως, η προσπάθεια των δημιουργών για το σχεδιασμό εκφραστικών μοντέλων κατέληξε στις υπερβολικές κινήσεις των σωμάτων, δημιουργώντας την εντύπωση πως παρακολουθούμε το νευρικό χειρισμό μαριονέτων . Εντούτοις, σε έναν αμιγώς racing τίτλο η προσθήκη αυτών των σκηνών, η μικρή διάρκεια των οποίων σίγουρα δεν κουράζει, δε ζημιώνει σε καμία περίπτωση τη συνολική εμπειρία, καταφέρνοντας -έστω και με αυτόν τον τραγελαφικό τρόπο- να προσφέρει χαρακτήρες σε έναν κόσμο ο οποίος σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν εντελώς ψυχρός.

Φτιάχνοντας ένα όνομα στους εξωτικούς προορισμούς μας

Όπως και στο πρώτο Unlimited έτσι και εδώ έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο ακριβό “lifestyle” που αρμόζει τόσο στην Ibiza όσο και στην Χαβάη. Ως εκ τούτου, υπάρχουν δεκάδες διαμερίσματα διαθέσιμα προς αγορά, από απλά τροχόσπιτα μέχρι γιοτ αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, η πρακτική σημασία των οποίων αφορά στη χωρητικότητα των γκαράζ τους για την αποθήκευση των αυτοκινήτων μας. Σε κάθε ένα από αυτά υπάρχει μία σεβαστή ποικιλία επιλογών διακόσμησης, επιτρέποντάς μας να τους προσδώσουμε μία προσωπική “πινελιά”.

TDU-2-screen-03-thumb.jpgΑυτός ο πανάκριβος τρόπος ζωής συνεχίζεται και στην ενδυμασία, προσφέροντας έναν τεράστιο αριθμό επιλογών ρουχισμού για τον χαρακτήρα μας από διάφορα μαγαζιά που θα συναντήσουμε κατά τις περιηγήσεις μας. Αυτά τα χαρακτηριστικά της επίδειξης του πλούτου μας σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με το κύριως gameplay στοιχείο του τίτλου, ωστόσο, βρίσκονται εδώ για να συμβάλλουν έντονα στη δημιουργία του ξεχωριστού ύφους και φιλοσοφίας που προβάλει η σειρά Unlimited.  Όλα τα παραπάνω στοιχεία, μαζί με τα single player και multiplayer κομμάτι του τίτλου, “δένουν” αρμονικά μεταξύ τους μέσω του ιδιαίτερου συστήματος παρακολούθησης της προόδου μας.

{PAGE_BREAK}

Η συνολική εξέλιξή μας στον τίτλο καθορίζεται από τέσσερις κατηγορίες. Αυτές συνοψίζονται στις Competition (ανταγωνισμός), Social (κοινωνικές συναναστροφές), Discovery (ανακάλυψη) και Collection (συλλογή). Κάθε μία από τις κατηγορίες περιέχει ξεχωριστούς στόχους, όπως τη συλλογή συγκεκριμένου αριθμού αυτοκινήτων, τη συμμετοχή σε online αγώνες, την απόκτηση ρούχων και σπιτιών, την ανακάλυψη εγκαταλελειμμένων αμαξιών κ.λπ. Ολοκληρώνοντας τα διάφορα ζητούμενα κερδίζουμε πόντους, οι οποίοι προσμετρώνται σε μία κεντρική βαθμίδα με το μέγιστο των εξήντα επιπέδων. Αυτή η μέθοδος απόκτησης βαθμών και η ποικιλία των ζητουμένων που υπάρχουν, καταφέρνει να αποτελέσει το έναυσμα για την ενασχόληση μας με όλες τις δραστηριότητες που προσφέρει ο τίτλος, επιβραβεύοντάς μας ουσιαστικά για οποιοδήποτε τομέα ασχοληθούμε.

Τριγυρνώντας στον αχανή κόσμο του...“Unlimited”

Συνολικά τα πρωταθλήματα χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες αφορώντας τις χώματος, κλασσικών αυτοκινήτων και ασφάλτου. Κάθε μία περιέχει διάφορες διαβαθμίσεις, θέτοντας περιορισμούς σχετικά με τη μηχανική ισχύ των οχημάτων μας, ωθώντας μας έτσι στη συνεχή έρευνα αγοράς για ξεχωριστά οχήματα στις –λεπτομερώς σχεδιασμένες- εκθέσεις αυτοκινήτων. Κάθε πρωτάθλημα περιέχει τουλάχιστον έξι αγώνες με το συνολικό τους αριθμό τελικά να είναι κάτι περισσότερο από “χορταστικός”.

TDU-2-screen-04-thumb.jpgΟι αγώνες αυτοί μπορεί να αφορούν στο συναγωνισμό μας με επτά ακόμα αντιπάλους, τις μοναχικές προσπάθειές μας ενάντια στο χρονόμετρο ή το πέρασμά μας από συγκεκριμένα σημεία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα -μεταξύ άλλων παραλλαγών. Εκτός των παραπάνω πρωταθλημάτων υπάρχουν διάφορες άλλες μεμονωμένες αποστολές, όπου θα κληθούμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους των νησιών στην έγκαιρη μεταφορά τους στους προορισμούς τους ή να οδηγήσουμε ορισμένα πανάκριβα οχήματα για λογαριασμό τους.

Σε γενικές γραμμές, το υλικό που προσφέρεται στο παιχνίδι είναι πραγματικά τεράστιο και σίγουρα θα χρειαστείτε περισσότερες των δεκαπέντε ωρών για να ολοκληρώσετε πλήρως τα πρωταθλήματα, τις σχολές οδήγησης και τις διάφορες δοκιμασίες που περιέχονται. Η ποικιλία, λοιπόν, των αγώνων είναι τεράστια περιέχοντας ωστόσο ένα σημαντικό ελάττωμα.

TDU-2-screen-05-thumb.jpgΗ πρόκληση που θα συναντήσετε από τον ανταγωνισμό είναι εξαιρετικά μικρή καθώς, απλά και μόνο οδηγώντας συντηρητικά, θα τους δούμε να χάνονται πίσω για πολλά δευτερόλεπτα, έχοντας τελικά ως μόνο αντίπαλο τον ίδιο μας τον εαυτό και το κατά πόσον θέλουμε εμείς οι ίδιοι να οδηγήσουμε στα όρια. Απόρροια αυτής της έλλειψης ανταγωνισμού είναι η μηδαμινή ένταση στους αγώνες. Ευτύχημα αποτελεί το γεγονός πως, παρά το τεράστιο μέγεθος του τίτλου, δεν έφτασε σε σημείο να κουράσει. Το νησί της Ibiza είναι πραγματικά αχανές ενώ, όπως προείπαμε, η Χαβάη του πρώτου Test Drive Unlimited επιστρέφει βελτιωμένη, με τα δύο αυτά νησιά να προσφέρουν περισσότερα από 3000 χλμ. δρόμων προς εξερεύνηση. Όπως είναι φυσικό λοιπόν, κάθε αγώνας που θα λάβουμε μέρος μας τοποθετεί πάντα σε διαφορετικές οδούς των νησιών, προσφέροντας πάντα φρέσκιες διαδρομές.

Οδηγώντας στα όρια

Ευτυχώς το μοντέλο οδήγησης βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων, καταφέρνοντας να είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. Οπωσδήποτε η δημιουργία της Eden Games δεν προσπαθεί να αναμετρηθεί σε καμία περίπτωση με τα Gran Turismo και Forza Motorsport από άποψη ρεαλισμού, αλλά ούτε και να μπει στα “λημέρια” των Burnout ή Hot Pursuit.

TDU-2-screen-06-thumb.jpgΟ χειρισμός του βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα, προσφέροντας αληθοφάνεια στον τρόπο συμπεριφοράς του αυτοκινήτου αλλά σίγουρα όχι ρεαλισμό. Η αίσθηση του βάρους των οχημάτων δίνεται επιτυχημένα, ιδιαίτερα όταν αναπτύσσουμε ταχύτητα και οδηγούμε σε ανισόπεδους δρόμους. Η εσωτερική κάμερα των αυτοκινήτων είναι ωραία αποδομένη και όσον αφορά τον γραφόντα ήταν ο πρώτος racing τίτλος όπου η χρήση αυτού του τύπου της προοπτικής κυριάρχησε της εξωτερικής. Η διαφορετική συμπεριφορά των ξεχωριστών οχημάτων, αλλά και η ελευθερία που έχουμε στην περιήγησή μας, δίχως την εμφάνιση του παραμικρού loading, συνθέτουν μία ιδιαίτερα απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Εντύπωση μας προκάλεσε το τοπίο της Ibiza, τουλάχιστον η ψηφιακή του εκδοχή, καθώς θυμίζει έντονα αυτό της Ελλάδας τόσο όσον αφορά τη φυσική του ομορφιά, όσο και τους δρόμους. Αποτέλεσμα αυτής της ομοιότητας είναι η αίσθηση πως οδηγούμε σε παρόμοιους με τους δικούς μας επαρχιακούς δρόμους, είτε πεδινούς είτε ορεινούς, προσθέτοντας σίγουρα πολλούς πόντους στη συνολική εμπειρία που αποκομίσαμε.

{PAGE_BREAK}

Online αναμετρήσεις και τεχνικός τομέας

Όποτε είμαστε συνδεδεμένοι στην online υπηρεσία του συστήματός μας, βρισκόμαστε ουσιαστικά ανάμεσα σε άλλους συνδεδεμένους παίκτες, οι οποίοι περιφέρονται στην ίδια περιοχή με τη δική μας. Στην ελεύθερη περιήγησή μας λοιπόν σε οποιοδήποτε νησί, μπορεί να συναντηθούμε με άλλους παίκτες τους οποίους δύναται να προκαλέσουμε σε αγώνα αναβοσβήνοντας τα φώτα μας. Επιπλέον, σε διάσπαρτα σημεία του χάρτη υπάρχουν προσχεδιασμένοι αγώνες, με περιορισμούς όσον αφορά στις κλάσεις των οχημάτων, μέσω των οποίων μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στους επίσημους πίνακες κατάταξης. Εκτός αυτών, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας δικών μας διαδρομών μέσω ενός ιδιαίτερα εύχρηστου editor, τις οποίες μπορούμε να  μοιραστούμε με τους υπόλοιπους παίκτες.

Δυστυχώς δεν είναι όλα ρόδινα στο online κομμάτι του Test Drive Unlimited, καθώς κατά το διάστημα της δοκιμής του τίτλου δεν είδαμε να υπάρχει κάποια διόρθωση αναφορικά με τη λειτουργία των club. Τα club υποτίθεται ότι θα λειτουργούν όπως τα guilds των MMORPGs, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να συγκροτούμε ομάδες οδηγών, να ερχόμαστε αντιμέτωποι με άλλες ομάδες, αλλά και να έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε μοναδικά αυτοκίνητα για το club μας. Επιπροσθέτως, παρόμοια αδυναμία συμμετοχής υπάρχει και στους λεγόμενους co-op αγώνες, με τους οποίους δεν καταφέραμε να ασχοληθούμε.

TDU-2-screen-07-thumb.jpgΣτα του τεχνικού τομέα το Test Drive Unlimited 2 έρχεται να προσφέρει ωραία –εικαστικά- τοπία με αρκετά καλοσχεδιασμένα καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα οι βρεγμένοι δρόμοι -έπειτα από κάποια μπόρα- αποδίδονται πειστικά ενώ έχουν αντίκτυπο και στην οδηγική συμπεριφορά. Ορισμένες ορεινές διαδρομές είναι πραγματικά εντυπωσιακές, ενώ γενικότερα η ποικιλία στα τοπία είναι μεγάλη. Καθαρά τεχνικά, βέβαια, ο κόσμος δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλους racing τίτλους, ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι μάλλον αναμενόμενο καθώς εδώ δεν τρέχουμε σε κλειστές και περιορισμένες πίστες, αλλά σε απόλυτα ανοικτά και τεράστια περιβάλλοντα.

Εντούτοις, διάφορα προβλήματα τεχνικής φύσεως κάνουν την εμφάνισή τους, όπως η πτώση των καρέ ανανέωσης όταν τρέχουμε με μεγάλη ταχύτητα εντός πόλεων ή το εξαιρετικά άσχημο pop-up που συνέβη ουκ ολίγες φορές, με αυτοκίνητα που εξαφανίζονταν μερικά μέτρα μπροστά μας. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στη γαλλική εταιρία για τους εξωπραγματικά γρήγορους χρόνους φόρτωσης, που πολλές φορές δε διαρκούσαν πάνω από δύο δευτερόλεπτα ακόμα και όταν τηλεμεταφερόμασταν από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη μέσω του χάρτη, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και όταν μπαίνουμε στα κτήρια ή πετάμε μεταξύ των δύο νησιών.

{VIDEO_1}

Τι αποκομίσαμε από το ταξίδι μας στην Ibiza και την Χαβάη

Εν κατακλείδι, η Eden Games έρχεται να μας προσφέρει έναν ξεχωριστό racing τίτλο. Το πραγματικά τεράστιο συνολικό μέγεθος των νησιών, μας εγγυάται πως σπάνια θα επαναλάβουμε κάποια διαδρομή, απαιτώντας την ενασχόλησή μας για πολλές ώρες απλά και μόνο για εξερευνήσουμε όλους τους δρόμους των Ibiza και Χαβάη. Μπορεί να υπάρχουν διάφορα προβλήματα τεχνικής φύσεως, αλλά και σημαντικά θέματα σύνδεσης, ωστόσο το Test Drive Unlimited 2 καταφέρνει να προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Νικόλας Μαρκόγλου

Θετικά

 • Εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων
 • Δεκάδες τουρνουά αγώνων πάντα σε διαφορετικές πίστες
 • Σύστημα επιπέδων που μας ωθεί στην ενασχόληση με όλους τους τομείς
 • Ωραία επιλογή αυτοκινήτων από διάφορες κατηγορίες
 • Μοναδικά γρήγοροι χρόνοι φορτώματος

Αρνητικά

 • Ορισμένες πτώσεις στο frame rate και pop-ups
 • Online modes που έως το γράψιμο του review δεν έγιναν ποτέ διαθέσιμα
 • Μόνο δύο σταθμοί μουσικής με άγνωστα, κακής ποιότητας, κομμάτια

Βαθμολογία

Νικόλας Μαρκόγλου

Η αγάπη του Νικόλα για το gaming ξεκίνησε από πολύ νωρίς χάρη στο Atari 2600. Έκτοτε, το πάθος του για τα βιντεοπαιχνίδια αυξήθηκε με γεωμετρικούς ρυθμούς με ιδιαίτερη έμφαση στο console gaming και ιδίως στα FPS, action-adventure και οτιδήποτε έχει την indie “ταμπέλα”. Ο κινηματογράφος έρχεται στην πολύ κοντινή δεύτερη θέση στα χόμπι του, παρακολουθώντας ένα μεγάλο εύρος ταινιών από την αξεπέραστη εποχή του ασπρόμαυρου σινεμά μέχρι τα blockbusters του “ψηφιακού” Hollywood.

Συμμετεχουν

 • ερχεται Forza 4 kai δεν εχω σκοπο να χαλαω τσαμπα λεφτα

 • Εμενα δεν μου αρεσει παντως

 • Το πρώτο το είχα λιώσει και λατρέψει. Θέλω να πιστεύω πως και αυτό κάτι έχει να μου δώσει, παρά τα προβλήματά του. Η αγορά του θα γίνει σύντομα.

 • Πολυ ωραιο το review...Εγω το αγορασα και μπορω να πω οτι ειναι ενας εξαιρετος τιτλος με μεγαλη αντοχη στο χρονο... Δεν συγρινεται με GT5 και FM αλλα εχει το δικο του profil και στο μελλον θα μπορεσουν να το κανουν πολυ καλητερο αν ασχοληθουνε!!!

 • distixos akoma den exi pesi sta xeria moy logo toy oti to exi kathisterisi i eteria :( molis to vro tha to paro sigoyra :D

 • Μόνο 7!!Διαβάζοντας το review νόμιζα ότι θα έπερνε τουλάχιστον 8.Δεν πειράζει παρά τις χλιαρές κριτικές θα το αγοράσω.Το πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ ωραίο.Αυτο πιστεύω ακόμη καλύτερο καθώς έχει πιο όμορφα γραφικά και εναλλαγή καιρικών φαινομένων.

 • Αρχικα ειχα ακουσει αρκετα αρνητικα σχολια για το παιχνιδι που με εκαναν να ανησυχησω... Συγκεκριμενα φοβομουν λογω των πολλων βιντεο που ειχαν ανεβει οτι το social καμματι θα επικρατουσε του racing... Ευτυχως ολα δειχνουν οτι κατι τετοιο δεν ισχυει... Ακομη και αν δεν ειναι το ιδιο καλο με το πρωτο το οποιο το ειχα πραγματικα λιωσει και μονο που εχει δυο τεραστια νησια με πανω απο 3000 χμ δρομων για free roam και αποστολες, καταλαβαινω οτι ο τιτλος δεν προκειται να με απογοητευσει... Οποτε παμε για σιγουρη αγορα...

 • ploi bareto paixnidi.den leei!!!

 • Φίλε dennisgameon μάλλον δεν είχες παίξει το πρώτο οπότε δικαίως δεν ήξερες τι να περιμένεις..αλλά το παιχνίδι είναι καλό και πιστεύω οτι όπως και το πρώτο έχει πολύ μέλλον στις κονσόλες μας και αν βάλουμε και το τι dlc έχει να βγεί τότε αντε γειά....

 • Παίζω TDU2 εδώ και μια εβδομάδα και θέλω να πω ότι η Eden δεν έκανε καλή δουλειά....To pursuit mode είναι για τα πανυγήρια πραγματικά δεν μ αρέσει καθόλου...σύντομα θα το βαρεθώ..Μόνο τα championships αξίζουν και τα υπέροχα αμάξια...κρίμα όμως..:(. Το TDU 1 δεν θα ξεχαστεί ποτές...

 • Συμφωνώ με vas23, το TDU 1 δεν θα ξεχαστεί ποτέ, αλλά έχω να παραπονεθώ για το ότι αφαίρεσαν το ημιαυτόματο κιβώτιο. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Είτε σε ανηφορικούς δρόμους είτε όταν δε θες να πατήσεις φρένο κερδίζεις δευτερόλεπτα αλλά με αυτό το αυτόματο που έχει δυστυχώς τα χάνεις. Δοκίμασα το σειριακό αλλά ειδικά στο κατέβασμα των ταχυτήτων είναι τραγικό, ελεεινά αργό, δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν έχω οδηγήσει αυτόματο.
  Τα γραφικά δεν ξέρω τι να πω. Ωραία μεν αλλά σε δύο υπολογιστές που το δοκίμασα, έτρεχε ΜΟΝΟ σε παράθυρο ακόμη και σε πλήρη ανάλυση. Απαράδεκτο για μένα.
  Έπειτα, μου φαίνονται τα οχήματα λίγα. Ειλικρινά. Πού είναι οι Lamborghini, Lexus LF-A, Lotus Elise - Exige, Maserati, Saleen, Noble, Porsche Carerra GT, Corvette, Mercedes SL AMG Black Series, Mitsubishi Evo, Bentley Continental, Mercedes E63 AMG, BMW M3, BMW Z4 M, BMW M5, Jaguar XFR, Mercedes CLS 55 AMG, Ford Focus RS 500, Audi S4, Alfa Romeo Giulietta;;;;;;; Για να μην αναφερθώ σε αυτοκίνητα κλασικά.
  Δε λέω, δεν περιμένω GT5 και FM αλλά σαν κάτοχος υπολογιστή και χρόνια παίκτης και έχοντας λατρέψει το πρώτο παιχνίδι, περίμενα πολλά παραπάνω, πολλά πολλά παραπάνω.

  ΥΓ : Απίστευτη δουλειά και λεπτομέρεια στα μοντέλα αυτοκινήτων. Πολύ όμορφα.

 • ego to exo sto pc to paixnidi edo kai mia evdomada kai to exo liosei. einai poli kalo me tromeri diarkeia alla o xeirismos se merika aftokinita einai metrios kai ta grafika sta atoma einai tragika.elpizo na vgei kai 3 kai na einai kalitero.

 • Το περίμενα πιο καλό..οπότε GT5 και πάλι GT5, αγορά πιο μετά βλέπουμε..

 • ''Άγνωστα και κακής ποιότητας κομμάτια;'' Σίγουρα είναι γούστα όταν έρχεται η ώρα για τις μουσικές επιλογές αλλά εγώ βρήκα το soundtrack του TDU2 πάρα πολύ καλό! Passion Pit, Phoenix, Ellie Goulding, Temper Trap κ.α! Σίγουρα, χρειαζόταν περισσότερα είδη μουσικής και σταθμούς. Ο τεχνικός τομέας είναι λίγο πίσω. Μέτρια περιβάλλοντα, aliasing και συχνά frame rate drops. Βέβαια, ο τίτλος έχει να προσφέρει πολλά σε ότι αφορά το Open World Racing!

 • Ποσο κανει?

 • Στο πρώτο οι μηχανές ήταν όλα τα λεφτά!!
  Tα αυτοκίνητα ήταν απλά βαρετά...

 • Χλιαρά πράγματα.Περίμενα περισσότερα από το Sequel αλλα εντάξει όταν πέσει η τιμή αγορά σίγουρα.Nice Review by the way

 • isws i pio atyxi agora

 • μεγαλη απογοητευση.τα γραφικα με πανε μια 5ετια πισω ιδιως στο free ride τα υπολοιπα αυτοκινητα φαινονται σαν τετραγωνες τηλεορασεις το frame rate δεν ειναι καθολου σταθερο.μου φαινεται οτι το πρωτο ηταν πολυ πολυ καλυτερο.δυστυχως η atari μετα την πατατα που εκανε με το sega rally εδω τα παει ακομα χειροτερα

 • jimmy 35 για τα γραφικα που λες μην ξεχνας οτι ειναι open world game χωρις loading τι περιμενες. πχ το GT5 ειναι απλα πιστες κλεισμενες και παλυ τα γραφικα δεν σε αφηνουν με ανοιχτο το στομα... τα αυτοκινητα στο ΤDU2 ειναι πολυ ομορφα και με λεπτομερεις ειδαμε και το GranTourismo που το φτιαχνανε 6 χρονια μια απο τα ιδια... ακομα δεν το αγοραζω μεχρι να βγαλουν μια ολοκληρωμενη edition... εξαλου το TDU2 βγηκε για να οδηγας και να γουσταρεις κανε το γυρο του νησιου που θελει να οδηγας 1 ωρα με τερμα τα γκαζια να δεις πορωση η οταν αλλαζεις νησια που εχεις τοσα πολλα χιλιομετρα να κανεις και βλεπεις συνεχεια κατι διαφορετικο... και πολλα αλλα... Δικια μου αποψη το παιχνιδι ειναι φοβερο και δεν υπαρχει αλλο σε αυτο που προσφερει... μοναδικη ενσταση ειναι οτι επρεπε να βαλουν πιο πολλα αυτοκινητα και extra αγωνες κατα τα αλλα μπραβο στην εταιρια περα απο λεπτομερειες τρομερη δουλεια... αντε γιατι ΕΙΧΑΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΓΥΡΝΑΜΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΩΣ στο GT5 και FM... Aυτα ειχα να πω... σε οποιον δεν του αρεσει απλα μην το παιξει...

Δείξε μου και άλλα...