Ταυτότητα

Killzone 3

Killzone 3

Edition: N/A Genre: FPS Διάθεση: Sony Hellas
Αριθμός παικτών: 1-16 Ανάπτυξη: Guerrilla Games Ημ. Έκδοσης: 25/02/2011
PEGI: 18 Εκδότης: SCEE Πλατφόρμες: PlayStation 3


Τι μας ήρθε αυτή τη φορά από τη "Χώρα της Τουλίπας";

Κατά καιρούς έχουμε συναντήσει βιντεοπαιχνίδια που το κοινό, είτε θα τα λατρέψει, είτε θα τα μισήσει με όλο του το είναι. Το οξύμωρο είναι ότι και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται και κατανοούν τους λόγους για τους οποίους η κάθε μία υποστηρίζει τη θέση της. Η Guerrilla Games, ένα μικρό αλλά θαυματουργό στούντιο από την Ολλανδία, καταφέρνει με χαρακτηριστική άνεση να δίνει τέτοιους τίτλους. Όταν το πρώτο Killzone έφτασε στο PlayStation 2, το μαγικό Νοέμβρη του 2004, δίχασε gamers και κριτικούς. Αφενός ενσωμάτωνε ένα στιβαρό gameplay, με ρεαλιστική και "βαριά" αίσθηση των όπλων, καθώς και κορυφαίο, για τα δεδομένα του συστήματος, οπτικό τομέα, αφετέρου η επαναληψιμότητα των αποστολών και το αδύναμο σενάριο, έκοψαν τις βλέψεις των Ολλανδών να φτάσουν, ή έστω να πλησιάσουν, στην κορυφή. Οι βλέψεις αυτές όμως έγιναν πραγματικότητα πέντε χρόνια αργότερα, όταν το Killzone 2 επισκέφτηκε το "κτήνος" της Sony και αποτέλεσε ένα από τα ομορφότερα και πιο "έντονα" first-persons shooters του συστήματος.

Αν και το σενάριο παρέμεινε αδιάφορο, το υπόλοιπο στήσιμο του τίτλου ήταν η απόλαυση προσωποποιημένη. Γραφικά που ρίχνουν σαγόνια στο έδαφος και gameplay έτσι όπως θα έπρεπε να έχουν πολλά "μπαμ-μπουμ" βιντεοπαιχνίδια εκεί έξω. Φτάσαμε όμως στο 2011 και σειρά έχει το τρίτο μέρος της οικογένειας. Έχοντας αφήσει τους καλύτερους οιωνούς με το Killzone 2, η Guerrilla Games, εδώ και δύο χρόνια, μας προϊδεάζει για κάτι πολύ "δυνατό" και όλοι ελπίζαμε -τουλάχιστον αυτοί που λατρέψαμε το δεύτερο παιχνίδι- για ένα επικό κλείσιμο τριλογίας. Είναι όμως το Killzone 3 η υπερπαραγωγή που περιμέναμε; Καταφέρνει έστω να αγγίξει την ποιότητα του προκατόχου του;

Καλώς ήρθατε (ξανά) στον Helghan... - Σενάριο

Killzone_3_Review_5-thumb.jpgΒρισκόμαστε στον 24o αιώνα και κατά τη διάρκεια της αποίκισης του διαστήματος. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε πόλεμο με τους Helghast, μία ανθρώπινη, αλλά μεταλλαγμένη φυλή, που έχει μεταναστεύσει στον πλανήτη Helghan και έχει αναπτύξει το δικό της φασιστικό δόγμα, στα πρότυπα των Ναζί του 20ου αιώνα. Οι στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες των Helghast, με ιδρυτή και επικεφαλή το δικτάτορα Scholar Visari, έχουν βάλει στο στόχαστρο τον πλανήτη Γη.

Μοναδική ελπίδα σωτηρίας της ανθρωπότητας είναι οι δυνάμεις της ISA (Διαπλανητική Στρατηγική Συμμαχία), δηλαδή τη συμμαχία όλων σχεδόν των ανθρώπινων κυβερνήσεων, που ενωμένες προσπαθούν να καταρρίψουν τα σχέδια των σατανικών δικτατόρων. Ενώ στο πρώτο παιχνίδι οι Helghast επιτίθενται στην μεγαλύτερη αποικία της ISA, τον πλανήτη Vekta, στο δεύτερο Killzone είναι σειρά της ISA να εισβάλει και να καταλάβει το αρχηγείο των εχθρών, ακριβώς στην καρδιά του πλανήτη Helghan.

Killzone_3_Review_19-thumb.jpg

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, μία μικρή ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτών καταφέρνει να φτάσει στο παλάτι του Visari και τελικώς να τον σκοτώσει. Ωστόσο, διαπιστώνεται πως η Helghast έχουν ήδη ξεκινήσει τη μεγαλύτερη εισβολή της ιστορίας τους και κατευθύνονται, με ένα γιγάντιο και βαριά οπλισμένο στόλο, κατευθείαν προς τη Γη. Εκεί ακριβώς ξεκινούν και τα γεγονότα του Killzone 3. Οι παίκτες, για ακόμη μία φορά στο ρόλο του λοχία Thomas "Sev" Sevchenko, δέχονται σαφείς διαταγές να βρουν τρόπο να αποδράσουν από το σκοτεινό πλανήτη και να γυρίσουν πίσω στη Γη. Τα σχέδιά τους, όμως, είναι άλλα και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τα καταφέρουν.

{PAGE_BREAK}

Κάπου εδώ εντοπίζεται και το σημαντικότερο πρόβλημα, τόσο της σειράς, αλλά περισσότερου του τρίτου μέρους. Ενώ οι Ολλανδοί είχαν αρκετές ευκαιρίες να δώσουν ένα ενδιαφέρον σενάριο ή τουλάχιστον μία πλοκή που να κρατάει τον παίκτη σε αγωνία, τις πέταξαν στο κενό τη μία μετά την άλλη. Είναι φανερή, από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η αδυναμία των δημιουργών στο να βρουν από που θα ξεκινήσουν να εξιστορούν τα γεγονότα του τρίτου μέρους. Αφού περάσουν αρκετές φορές μπροστά από την οθόνη μας φράσεις του τύπου "Έξι μήνες πριν", "Έξι μήνες μετά", η ιστορία περιπλέκεται τόσο που δεν είναι προς όφελός της. Στις έξι ώρες που διαρκεί το Single Player Campaign (παίξαμε στο Trooper, στο μεσαίο επίπεδο δυσκολίας) περιμέναμε να δούμε κάτι από την εισβολή των εχθρών, κάποια επική τελική μάχη, κάποιο μελαγχολικό τέλος, αλλά μάλλον μείναμε με την όρεξη. Τα cutscenes με τους ηγέτες των Helghast να "τρώγονται" μεταξύ τους ή η συγκλονιστική ερμηνεία του Malcolm McDowell ως Jorhan Stahl, προσπαθούν, αλλά δε σώζουν την κατάσταση. Απεναντίας, χιουμοριστικές "αμερικανικές" ατάκες από τους στρατιώτες των ISA, ισοπεδώνουν το όποιο δράμα προσπαθεί να αναπτυχθεί από το σενάριο.

Αυτό που μας έκανε αρνητική εντύπωση, είναι η απουσία αυτής της σκοτεινής και μουντής ατμόσφαιρας των τίτλων Killzone. Η απόμακρη, ψυχρή και αιμοβόρα αύρα που εξέπεμπαν οι τοποθεσίες, αλλά κυρίως οι Helghast, δυστυχώς δεν είναι παρούσα εδώ. Θα λέγαμε ότι το τρίτο μέρος έχει χάσει το χαρακτήρα, που με κόπο έχτισαν τα δύο πρώτα παιχνίδια. Σε στιγμές νιώθαμε ότι παίζαμε ένα "μετα-αποκαλυψιακό" Call of Duty, παρά το νέο Killzone. Και η ομοιότητα με τη σειρά Call of Duty επιβεβαιώνεται από διάφορες αποστολές, που καλύτερα θα ήταν να μην αποκαλυφθούν από το παρόν κείμενο.

Θάνατος στους κοκκινομάτηδες! - Gameplay

Killzone_3_Review_2-thumb.jpgΟι αποστολές που θα κληθεί να ολοκληρώσει ο παίκτης δε διαφέρουν και πολύ από το δεύτερο Killzone. Πέρα μερικών λαμπρών εξαιρέσεων, αποστολές στο ύφος των "Κατέστρεψε το τάδε AA Gun" ή "Βρες τρόπο να διαφύγεις από το δείνα μέρος" θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον κατά την ενασχόληση. Προς έκπληξή μας, το απολαυστικό και στιβαρό gameplay του Killzone 2, έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Μετά από παράπονα πολλών παικτών για πολύ αργή κάμερα, η Guerrilla υπέκυψε και επιτάχυνε την κίνησή της και στους δύο άξονες.

Μπόνους δίνουμε στο γεγονός ότι, μέσα από το μενού επιλογών, μπορούμε να αλλάξουμε πολλές παραμέτρους του χειρισμού. Η κάλυψη με το L2 του χειριστηρίου συνεχίζει να υφίσταται, αν και όχι με την ίδια συχνότητα, ενώ η επιλογή της συνεχόμενης (Hold) ή της αλερετούρ (Toggle) κάλυψης, μας βγάζει από ενδεχόμενους μπελάδες. Περιμέναμε περισσότερα από την εφαρμογή του Sixaxis, που πολύ όμορφα χρησιμοποιήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά παρέμεινε στα ίδια και λιγότερα καθήκοντα και στο τρίτο μέρος.

Killzone_3_Review_3-thumb.jpgΑυτό που κάνει τα Killzone να ξεχωρίζουν από πολλά παιχνίδια βολών πρώτου προσώπου είναι η ρεαλιστική αίσθηση των όπλων κατά την πυροδότηση. Στο Killzone 3 αυτή η αίσθηση έγινε ακόμη καλύτερη, ακόμη πιο απολαυστική. Ο παίκτης αντιλαμβάνεται ότι κρατάει ένα όπλο που είναι σε θέση να διαπεράσει τις ενισχυμένες πανοπλίες των Helghast. Το κλώτσημα του πυροβολισμού, που διαφέρει από όπλο σε όπλο, καθώς και ο ρεαλιστικός/ εκκωφαντικός ήχος τους, μοιράζουν σιγουριά και...χαμόγελα στους χειριστές τους. Αδιαμφισβήτητα, σε αυτόν τον τομέα το Killzone 3 δίνει ρέστα.

Και με τις νέες προσθήκες στο οπλοστάσιο του παιχνιδιού, ο παίκτης θα κάνει πάρτι στις σάρκες των "κοκκινομάτιδων" αντιπάλων του. Δε μπορεί να μη γίνει λόγος για τις βίαιες εκτελέσεις όταν βρισκόμαστε τετ-α-τετ με κάποιον άμοιρο Helghast, που είτε θα του βγάλουμε με μένος τα μάτια με τα δάχτυλα, είτε με το θαυματουργό και πάντα σε επιφυλακή "μαχαιράκι" -που πλέον δεν υπάρχει ως επιλογή στο σταυρόνημα των όπλων και επιστρατεύεται μόνο κατά το Brutal Melee.

Killzone_3_Review_8-thumb.jpgΈνα μεγάλο μέρος της εξάωρης διάρκειας του campaign, θα δαπανηθεί σε "on-rail" σκηνές, αφού στο Killzone 3 ο παίκτης θα χειριστεί -έστω και για ελάχιστα δευτερόλεπτα- από γιγάντια mechs, miniguns σε εξελιγμένα ελικόπτερα και άρματα, μέχρι jet-packs πάνω από παγωμένες θάλασσες. Κάποιες από αυτές τις σκηνές παρουσιάζουν ενδιαφέρον και δίνουν μία διαφορετική νότα δράσης, ενώ κάποιες άλλες θα προτιμούσαμε να μην τις είχαμε δει καθόλου, μιας και είναι φανερό ότι ενσωματώθηκαν απλά και μόνο για να χαρίσουν ποικιλία στο gameplay.

{PAGE_BREAK}

Χορεύοντας με τους Helghast - Move

Το Killzone 3 είναι το πρώτο, υψηλού budget first-person shooter που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του Move, του νέου motion controller της Sony. Οι παίκτες που έχουν στην κατοχή τους το περιφερειακό, με μία σύντομη βαθμονόμηση (calibration) θα μπορούν να παίξουν τον τίτλο εξ ολοκλήρου με το Move και το Sub Controller, αφήνοντας στην άκρη το DualShock 3. Αν και οι επιλογές που δίνονται μέσα από το ειδικό και πλούσιο μενού, καταφέρνουν να θέσουν το χειρισμό ακριβώς στα μέτρα του εκάστοτε παίκτη, θεωρούμε πως μετά από λίγα λεπτά ενασχόλησης δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσει κάποιος να "παιδεύεται", αφού η ακρίβεια του DualShock 3 δεν μπορεί να επιτευχθεί -ακόμη- με το Move. Αξίζει να σημειωθεί, πως με τις απαραίτητες παραμετροποιήσεις στο χειρισμό, πειράζοντας τις ευαισθησίες και τα πεδία "dead zone" -το νοητό τετράγωνο που καθορίζει το πότε θα αρχίσει να κινείται η κάμερα κατά τη κίνηση του Move- και "deadlock" σε μία κλίμακα επί τις εκατό, το παιχνίδι γίνεται αρκετά πιο εύκολο, με τον παίκτη να βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση. Πιο συγκεκριμένα, ο παίκτης είναι ανθεκτικότερος στα εχθρικά πυρά, αλλά μπορεί να βρίσκει το στόχο του με περισσότερη ακρίβεια. Επί παραδείγματι, αν μία σφαίρα έπρεπε να περάσει λίγο δίπλα από το κεφάλι του αντιπάλου υπό συνθήκες DualShock 3, παίζοντας με το Move, θα ληφθεί ως headshot.

Σαγόνια στο πάτωμα - Τεχνικός τομέας

Το να ξεπεραστεί ο οπτικός τομέας του Killzone 2 θα ήταν ένα ακόμη επίτευγμα από τους Ολλανδούς. Κι όμως, το Killzone 3 είναι πιο όμορφο και πιο λεπτομερές από τον προκάτοχό του. Διατηρώντας την ίδια, αλλά βελτιωμένη μηχανή γραφικών, το τρίτο μέρος της σειράς θα πρέπει να θεωρείται ως ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά παιχνίδια του 21ου αιώνα. Υψηλότατης ευκρίνειας υφές σε όπλα και χαρακτήρες, απέραντο draw distance, εκθαμβωτικά εφέ φωτισμού, ρεαλιστικό animation σε όλα σχεδόν τα μοντέλα, καθώς και λεπτομερέστατα περιβάλλοντα, συνθέτουν ένα απίστευτα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αρκετά πιο έξυπνη βρήκαμε την τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων (A.I.) που πλέον διαισθάνονται πιο γρήγορα τον κίνδυνο όταν τους στοχεύουμε και τρέχουν προς την κοντινότερη κάλυψη ή πετούν πολύ πιο αποτελεσματικά τις χειροβομβίδες τους, κάνοντας τη ζωή των παικτών πραγματικό μαρτύριο. Και όλα αυτά σε ένα σταθερά υψηλό ρυθμό ανανέωσης των καρέ της οθόνης, χωρίς πτώσεις και κολλήματα.

Killzone_3_Review_4-thumb.jpgΔυστυχώς, πέρα από μερικές "φρέσκες" τοποθεσίες, όπως η πολύχρωμη ζούγκλα του Helghan, ή οι παγωμένοι, κάτασπροι ωκεανοί του πλανήτη, τα περιβάλλοντα επαναλαμβάνονται επικίνδυνα. Καφετί συντρίμμια, γκρεμισμένες γκρίζες γέφυρες, χωματερές υπό το ρόλο νεκροταφείου οχημάτων και κοκκινωποί ουρανοί, είναι το σύνηθες σκηνικό. Ίσως περισσότερη ποικιλία στα περιβάλλοντα να ήταν πολύ πιο ευπρόσδεκτη απ' όσο νομίζουμε, αφού τα προαναφερθέντα τα έχουμε "χιλιοδεί" στα προηγούμενα Killzone.

Killzone 3...D

Όντας ένας από τους πρώτους τίτλους που ενσωματώνουν τη 3D τεχνολογία του PlayStation 3, το νέο Killzone δείχνει ακόμη πιο τέλειο στις τρεις διαστάσεις. Καταφέραμε και το δοκιμάσαμε στη Samsung 55" LED C8000 και ακόμη προσπαθούμε να πιστέψουμε στα μάτια μας. Η δράση από την 3D προοπτική παίρνει άλλη τροπή, ενώ τα particle effects βρίσκουν τον πραγματικό λόγο ύπαρξης. Δε γνωρίζουμε αν αξίζει η επένδυση, αλλά το σίγουρο είναι ότι όποιοι έχουν τηλεοράσεις που υποστηρίζουν τεχνολογία 3D, παρακαλούνται να φορέσουν τα γυαλιά τους...και θα δουν.

Killzone_3_Review_6-thumb.jpgΤο "βλέπω" είναι σχεδόν άριστο στο Killzone 3, αλλά το "ακούω" έχει αρκετά θέματα. Αν και υψηλής ποιότητας, ο ήχος αντιμετωπίζει προβλήματα κατά τη μίξη του. Ένα σημαντικό λάθος που έκαναν οι Ολλανδοί -ευτυχώς διορθώνεται μέσα από το μενού επιλογών- είναι το ότι έδωσαν περισσότερη ένταση στις φωνές των χαρακτήρων (κοινώς στις ομιλίες) με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν έντονα από τα υπόλοιπα ηχητικά εφέ. Γι' αυτό το λόγο προτείνεται η μείωση του ποσοστού της έντασης των ομιλιών, από το 100% που βρίσκεται εξ ορισμού, στο 70-80%. Παιρνώντας στα του πενταγράμμου, η μουσική, εκτός του εκπληκτικού κεντρικού θέματος με τα μελαγχολικά βιολιά που ακούγεται στην εισαγωγή, περισσότερο συμπληρώνει, παρά κορυφώνει τη δράση.

{PAGE_BREAK}

Το βρήκα! Είμαι multiplayer!

Ας είμαστε όμως ρεαλιστές. Όσο και να μην θέλουν κάποιοι να το πιστέψουν, ανάμεσά τους και ο γράφων, εκεί που λάμπει το Killzone 3 είναι στο multiplayer. Η Guerrilla διδάχτηκε από μεγάλες σχολές της κατηγορίας και παίρνοντας υλικά από τίτλους όπως το Call of Duty, το Team Fortress, το Battlefield κ.α. κατάφερε να μαγειρέψει ένα νοστιμότατο και καλοσερβιρισμένο multiplayer γεύμα, που κάνει ακόμη και τους πιο μοναχικούς παίκτες να μπουν στον πειρασμό. Οι παίκτες, ανάλογα με τις επιδόσεις τους κερδίζουν πόντους εμπειρίας που εξαργυρώνουν στις πέντε διαθέσιμες κλάσεις: Infiltrator, Engineer, Tactician, Field Medic και Marksman. Υπάρχουν τρία διαφορετικά multiplayer modes, που μπορούν να παιχτούν τόσο σε online περιβάλλον (με ανθρώπινους αντιπάλους), όσο και τοπικά (Botzone, το αντίστοιχο Skirmish του Killzone 2).

Killzone_3_Review_10-thumb.jpgΤο πρώτο και καλύτερο mode είναι το Operations, κατά το οποίο οι ομάδες των ISA και των Helghasts μάχονται για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Κατά τον πρώτο γύρο, οι ISA παίζουν επιθετικά και οι Helghasts αμυντικά, κάτι το οποίο εναλλάσσεται ανάμεσα στους γύρους. Για παράδειγμα, η ομάδα που βρίσκεται στην επίθεση, θα πρέπει να τοποθετήσει εκρηκτικά σε μία πόρτα και η ομάδα που αμύνεται έχει ως στόχο να σταματήσει του επιτιθέμενους. Μόλις επιτύχει κάποια από τις δύο ομάδες, παίζει ένα cut-scene με τους παίκτες που ξεχώρισαν κατά την προηγούμενη κίνηση, κάτι που επιβραβεύει τις προσπάθειές τους, κάνοντάς τους να νιώθουν ότι οι κόποι τους αναγνωρίζονται, τόσο από το ίδιο το παιχνίδι, όσο και από τους ηττημένους -που και αυτοί βλέπουν το βίντεο.

{VIDEO_1}

Το δεύτερο είναι το Warzone, το οποίο ήρθε αυτούσιο από το Killzone 2 και αφορά παιχνίδι τύπου "capture the flag", "waypoint control" και "team deathmatch". Το θετικό σε αυτό το mode είναι ότι το match ανανεώνεται συνεχώς χωρίς να στέλνει τους παίκτες πίσω στο lobby μετά το πέρας των αποστολών. Τη μαγική τριάδα των modes, συμπληρώνει το Guerrilla Warfare, το κλασσικό πλέον team deathmatch, κατά το οποίο οι αντίπαλες ομάδες πρέπει να αλληλοσκοτωθούν ώστε να φτάσουν τον εκάστοτε αριθμό kills που απαιτούνται, πριν το χρονόμετρο φτάσει στο μηδέν. Και μιας και μιλάμε για multiplayer, δεν μπορούμε να μην παραπονεθούμε για το συνεργατικό παιχνίδι (co-op), που ενώ δίνεται απλόχερα σε τοπικό επίπεδο (split screen) για ολόκληρο το Single Player Campaign, δεν υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακού παιχνιδιού. Όσο και να σπάσαμε το κεφάλι μας, δεν μπορέσαμε να ανακαλύψουμε το λόγο που λείπει το online co-op από ένα παιχνίδι, που όχι μόνο εστιάζει στο multiplayer, αλλά το έχει διαθέσιμο σε τοπικό περιβάλλον.

Συνοψίζοντας

Killzone_3_Review_20-thumb.jpgΑν θα πρέπει να περιγράψουμε το Killzone 3 σε δύο προτάσεις, αυτές θα ήταν: "Καλό, αλλά μικρό και όχι συγκλονιστικό Single Player Campaign. Κορυφαίο και εθιστικό Multiplayer". Κακά τα ψέματα, το τέλος της τριλογίας -που όπως όλα δείχνουν θα έχει και συνέχεια- δεν είναι αυτό που πολλοί περιμέναμε. Ωστόσο δεν παύει να είναι ένας εξαιρετικός, υψηλών προδιαγραφών τίτλος, που εκτός από ανεπανάληπτο οπτικό τομέα, παρέχει και ατελείωτες ώρες μοναδικής multiplayer εμπειρίας στους servers της Guerrilla. Δεν κρύβουμε την απογοήτευσή μας για τη "στροφή" που πήρε η σειρά προς τα multiplayer μονοπάτια -όσο καλά και αν είναι αυτά- αφού ουκ ολίγες φορές έχουμε φανερώσει την αδυναμία μας προς το μοναχικό παιχνίδι. "Το προστάζουν οι καιροί" θα πουν ορισμένοι "δεν υπήρχαν ανθεκτικά σεναριακά θεμέλια για κορύφωση του campaign" θα πουν άλλοι. Και οι δύο πιθανότατα θα έχουν δίκιο.

Το θέμα είναι ότι όσοι αγαπούν τη σειρά και την κατηγορία γενικότερα, θα πρέπει οπωσδήποτε να ρίξουν μια ματιά στη νέα προσπάθεια της "Μικρής Ολλανδέζας" του μέσου...

Σάκης Καρπάς

Θετικά

 • Συγκλονιστικός οπτικός τομέας, που στις τρεις διαστάσεις "ανεβαίνει" ακόμη περισσότερο
 • Στιβαρό και καλοστημένο gameplay
 • Η αίσθηση των όπλων, για ακόμη μία φορά, είναι απολαυστική
 • Κορυφαίο και εθιστικό multiplayer
 • Βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη
 • Ο Malcolm McDowell
 • Co-operative gameplay...

Αρνητικά

 • ...το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο τοπικά (split screen)
 • Μικρή διάρκεια - 6 ώρες στο μεσαίο επίπεδο δυσκολίας
 • Αν και θα μπορούσε να είναι καλύτερο, το σενάριο παραμένει αδιάφορο
 • Επαναλαμβανόμενες αποστολές και συνηθισμένες τοποθεσίες
 • Προβλήματα στη μίξη του ήχου

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (130 σχόλια)
 • eimaisklhros eimaisklhros 17 Απριλίου 2011  | 01:09

  ωραιο παιχνιδι αλλα για μενα το multiplayer δεν ητανε καλο.αν εβαζα βαθμο στο campaign θα του εβαζα 8.5, αν εβαζα στο multi θα επαιρνε -επιεικως- 6. εβαλα ενα 7 να ειμαι μεσα.
  το 2 μου αρεσε περισσοτερο σαν συνολο.

 • greenkiller.13 greenkiller.13 28 Μαρτίου 2011  | 23:48

  εβαλα 8 και πιστευω πως το αξιζει,και αυτο γιατι υπαρχουν κατι μικρα προβληματα στο campaign αλλα και στο multiplayer[οχι πολλα βεβαια]

 • Nek_Food Nek_Food 11 Μαρτίου 2011  | 16:23

  Μπα; Του έβαλα βαθμό αλλά δεν έκανα κανένα σχολιάκι; Πολύ καλό σαν παιχνίδι, άξιος συνεχιστής του 2ου της σειράς και με πολλές βελτιώσεις σε όλες τις κατηγορίες πλην του σεναρίου που είναι ίσως λίγο ρηχό ενώ έχει προοπτικές για έπος και δυστυχώς της μικρής διάρκειας του single campaign. Το mp τα σπάει, έχει και νέες τεχνολογίες aka 3D + PS Move τα οποία υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο, τί άλλο να πει κανείς. Οι φαν των FPS και του online MP θα έπρεπε να το έχουν ήδη αγοράσει, οι αποκλειστικοί φαν του single campaign ίσως να περιμένουν λίγο να πέσει η τιμή του γιατί οι με τα βίας 5 ώρες, απλά περνάνε πολύ γρήγορα.

 • POSSESSED_HELLGAST POSSESSED_HELLGAST 01 Μαρτίου 2011  | 12:34

  Το κειμενο ειναι στην Αγγλικη και το εστειλα στους μακγες τους Ολλανδους , απουσιασα εχτες απο το ζωντανο ραδιοφωνο σας λογω παιχνιδου.....εχω παθει το κατιτις μου χαχα να ειστε ολλοι καλα ,Φιλοι μου.
  I got my Helghast Edition , i am a collector and you absolutely get me hooped with this Edition , the money and the product is fantastic , the Game itself it's .....mouth dropping from the visual and gameplay aspect, there is many things to upgrade as well, stick to the reallisation of the guns ( reloading and effects ) as a former Marine i can assure you for that and why Killzone is my Number 1 fps .
  You have to dig in, for the funs in the hidden story of this Epic War at next installments or side projects , i will be really happy if in the future make an Upgraded Edition of the First Killzone ( ps2 ) into the new HD 3d Era and put much of your imagination.
  Killzone 3 is the Most Intence 3d Hd Fps of the World , the Multiplayer is Godlike ( but dont put all your vitality in that ) The Helghast always from my Side of View, is the Nation that Suffers the most and why i Adore them....
  So Kill the ISA scums and be with the winners of an Honored Nation!
  Love to you and good Health all crazy people in the Studios, i hope not on a selfish evollution, many studios have done this mistake....listen always to the Funs!

  Nobunaga Oda
  Obedience

 • S2000 S2000 28 Φεβρουαρίου 2011  | 14:58

  paidia ego teliosa to story pou poli mou arese para tou black ops.. o logos pou anafero to black ops ine epd ixa rotisi ta pedia sto forum gia to poso kalo mpori na ine to kz3 kai poso pio diaforetiko mpori na ine apo ta alla fps pou me exoun kourasi... me voithisan me ton kalitero tropo... agorasa ps3 mono gia na ziso tin empiria tou kz3 kai apo tin perasmeni paraskevi den to exo metaniosi katholou... efxaristo ta pedia sto forum pou me ekanan na dikso empistosini se afto to apistefta kaloftiagmeno dimirgima.... pistevo to kill zone 3 ine paradigma pros mimisi pros ola ta FPS..... ikona - ixo - gameplay apo allo planiti.......... efxaristo filoi....

 • PoNtioS(^__^) PoNtioS(^__^) 28 Φεβρουαρίου 2011  | 12:40

  +100000 hqh86!!!!!!!!! μπραβο ρε φιλε αντικειμενικα και ομορφα τα ειπες.
  Υ.Σ και βλεπεις κατι Limbo και καθε ειδους Limbo και περνουν ετσι τα 10αρια επειδη ειναι "ατμοσφαιρικα"!!!!!!!!

  To Limbo ειναι απλος ενα πολυ καρφωτο παραδειγμα γιαυτο το αναφερω για κανενα αλλο λογο!

  Και η κυριολεκτικη περιπτωση θαψηματος ειναι αυτο το καημενο το Dc Universe Online!!!Ακου εκει 4!!!Κριμα!!!

 • BraVeHeart BraVeHeart 28 Φεβρουαρίου 2011  | 01:50

  Μήπως είμαστε λιγάκι offtopic; Παρακαλώ να μείνουμε στα του review. Υπάρχουν δεκάδες θέματα που θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την "ελληνική gaming δημοσιογραφία", ωστόσο δεν νομίζω να υπάρχουν "gaming δημοσιογράφοι" για να μας πουν την άποψή τους...

 • hgh86 hgh86 28 Φεβρουαρίου 2011  | 01:49

  @Gfreeman
  Ειπα για την ενημερωτικη πλευρα της δημοσιογραφιας οτι εχει λογω υπαρξης...Για αλλους λογους που εξηγησα δεν εχει...

 • gfreeman gfreeman 28 Φεβρουαρίου 2011  | 01:46

  Κάτσε όμορφα και ωραία και γράψε ένα εμπεριστατωμένο review στο thread του παιχνιδιού, όπως ακριβώς κάνουν οι εκατοντάδες φίλοι σε άλλα παιχνίδια. Σε προιδεάζω, ότι πολυ συχνά, γίνονται πολύ μεγαλύτερες και καλύτερες κουβέντες βάσει απόψεων της παρέας του GO, παρά στα "επίσημα" review.
  Κατά δεύτερον, εσύ με κάποιο μαγικό τρόπο, μπορεί να είσαι σε θέση να έχεις ΟΛΑ τα παιχνίδια, σε ΟΛΕΣ τις πλατφόρμες για ΟΛΑ τα γούστα, και να μπορείς να πληροφορείς 24/7 τους χιλιάδες που επισκέπτονται τη σελίδα, ακόμα και για τις αμέτρητες φόλες που κυκλοφορούν.
  Από αυτά που εγώ έχω υπόψη, αυτή τη δυνατότητα την έχουν μόνο μέσα του ειδικού τύπου, όπως το GameOver, γιαυτό και κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα.

 • hgh86 hgh86 28 Φεβρουαρίου 2011  | 01:45

  @gfreeman
  Ναι κατηγορω για εξαντλητικη κριτικη φιλε μου εκει που αλλα Games παιρνουν free pass...Δεν θελω να βγαλεις το kz3 game της δεκαετειας,και μαλιστα την τακτικη του να διαστρευλωνει καποιος μια αποψη πηγαινοντας την στα ακρα για να δικαιωθει την απεχθανομαι.Αντικειμενικη κριση για ολα τα Games ζηταω.Νομιζεις οτι μπορεις να συμμετασχεις σε μια τετοια συζητηση?
  Υ.Σ 1,5 σαν μειωση απο το 10 ειπα,οχι οτι πηρε 1,5!

 • hgh86 hgh86 28 Φεβρουαρίου 2011  | 01:38

  ...Κι ομως υπαρχουν και πραγματα που ειναι αναπαντητα σε σχεση με το πως λειτουργει η λεγομενη gaming δημοσιογραφια,και το πως παρουσιαζονται καποια πραγματα...Τα score και οι μπουρδες αυτες που φυσικα ενεχει ενα review,οχι μονο εδω φυσικα,υπαρχει για να μπορουν τα παιδακια να συγκρινουν στις αυλες των σχολειων τα Games τους και οι κομπλεξικοι fanboyδες στο μυαλο τους,μεσα στην ανυπαρκτη κατα τα αλλα ζωη τους.Αν περιμενει καποιος να βγαλει μεσα απο ενα game ενα αριθμο για το τι ενιωσε οταν το επαιζε,ζητω που καικαμε!Συγγνωμη αλλα οταν εκφραζεις την αποψη οτι τα παιχνιδια ειναι μια μορφη τεχνης,δεν βαζεις βαθμο...Η τεχνη δεν κρινεται.Απολαμβανεται αναλογα με το ατομο!Η τεχνη λοιπον ή καταναλωτικου τυπου βαθμολογιες from USA.Αλλιως δεν γινεται.Πες μας για την ποιοτητα ή μη του game αλλα τα υπολοιπα φιλε ''δημοσιογραφε'' ασε μας να τα πουμε εμεις!Γιατι αν οπως λες το review ειναι μια αποψη και τπτ αλλο,τοτε γιατι να μην το γραφω εγω αλλα εσυ?Αφου λοιπον εσυ συνεργαζεσαι με το site και εγω ετυχε να μην το κανω(που λογικα θα απαντησεις),που ειναι το users reviews του site αυτου για να στηριξεις τα λεγομενα σου?Βρισκομενος σε θεση να μπορω να εχω αυτην την ευνοικη θεση,λεω και εγω οτι ειμαι δημοκρατικος...Στην πραξη που φαινεται αυτο που λες.
  Καλωσηρθα λοιπον...

 • gfreeman gfreeman 28 Φεβρουαρίου 2011  | 01:35

  Ρε παιδιά, βοηθάτε λίγο, γιατί μάλλον ανεβαίνει η μυωπία...
  8.5 είναι στο τέλος ο βαθμός, έτσι?
  Οχι 1,5...
  Και θεωρείς φίλε hgh86, ότι το 8.5 είναι βαθμός αποτρεπτικός για την απόκτηση ενός τίτλου. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.
  Ούτε ο Σάκης, ούτε κανένας εδώ μέσα δεν είναι δημοσιογράφος. Όλοι Gamers είμαστε.
  Και ναί. Η Gaming δημοσιογραφία κατα κύριο λόγο, είναι αστεία. Και δεν έχει σχέση όπως την εννοείς με το GameOver.
  Και επιτέλους, ας σταματήσει να συγχέεται η αναφορά των όποιων αρνητικών ενός τίτλου με το θάψιμο. ΑΥΤΟ είναι fanboyισμος. Όλα καλά και όλα ωραία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα φίλε μου. Κατηγορείς το κείμενο και τον reviewer για εξαντλητική κριτική? Δηλαδή με τι θα ήσουν ευχαριστημένος? Με το να ανακυρήξουμε το KZ3 το game της δεκαετίας? Εγώ μέσα, δεν έχω πρόβλημα. Αλλά μήπως ΑΥΤΟ ακριβώς καταστρατηγεί την ελεύθερη άποψη που αποζητάς?

 • BraVeHeart BraVeHeart 28 Φεβρουαρίου 2011  | 01:19

  Φίλε hgh86, στο τέλος του τεράστιου σχολίου σου, αναφέρεις: "Ειμαστε ανθρωποι ελευθεροι με κουλτουρα και προτιμησεις δεν χρειαζεται ολοι να γινουμε μια μαζα που θα της αρεσουν τα ιδια πραγματα!".
  Νομίζω πως το παραπάνω αρκεί ως απάντηση για τα λεγόμενά σου.

 • hgh86 hgh86 28 Φεβρουαρίου 2011  | 00:53

  Μολις τερματισα το game(στο veteran) και οπως ειναι λογικο και περιμενα απο αυτο το site για αλλη μια φορα ενα ps3 exclusive σκαβεται για την ευρεση ελλατωματων μεχρι θανατου.Σας το εγγυομαι αν υπηρχε περιπτωση το xbox360 να μπορεσει να εχει αποκλειστικο ενα τετοιο τεχνικο επιτευγμα,στην θεωρητικη αυτη περιπτωση,το 10αρι το ειχε τσιμπισει απο το demo ηδη.Αντικειμενικοτατα αναφερω...Τεχνικος τομεας ο οποιος σε οπτικο και ακουστικο μερος αφηνει ενα στιγμα για το πως γινεσαι οροσημο χωρις να μπορεις να ξεπεραστεις στις κονσολες τουλαχιστον,ουτε σε 5 χρονια απο τωρα.Gameplay και μηχανισμοι μαχης που δουλευουν αψογα και απολαυστικοτατα σε καθε επιπεδο τους.ΑΙ απο αλλον πλανητη για τους εχθρους.Το Kz3 ειναι ενα μοναδικο fps αυτης της γενιας κονσολων,για το κοινως παραδεκτο γεγονος του οτι εχει μια μοναδικοτητα στον τροπο που κανει καποια πραγματα που κανει καποια πραγματα.Κατα την γνωμη μου το review αλλα και η βαθμολογια,ειναι αδικη και αναμενομενη.
  Συγκεκριμενα:
  ''Είναι φανερή, από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η αδυναμία των δημιουργών στο να βρουν από που θα ξεκινήσουν να εξιστορούν τα γεγονότα του τρίτου μέρους. Αφού περάσουν αρκετές φορές μπροστά από την οθόνη μας φράσεις του τύπου "Έξι μήνες πριν", "Έξι μήνες μετά", η ιστορία περιπλέκεται τόσο που δεν είναι προς όφελός της.''
  Καταλαβαινω οτι το review σημαινει αποψη,αλλα αυτο ειναι αυθαιρετο συμπερασμα.Συγγνωμη αλλα ειναι.Μετα την κριτικη που ασκηθηκε στο κz2 για την ιστορια του και για το ποσο ανυπαρκτη ειναι μεσα και απο αυτο το site, η οποια προσπαθεια που γινεται σε αυτο το τριτο μερος, που την κανει με μιλια καλυτερες τεχνικες μεσα και τροπους,κατακεραυνωνεται εκει που αλλα παιχνιδια παιρνουν free pass,βλ.Ανυπαρκτη και αθλια παρουσιασμενη ιστορια το Gears 1...Για αλλα FPS επειδη ειναι fps,''δεν εχει ρε παιδια σημασια στα fps τοσο η ιστορια'',ενω σε αυτο το παιχνιδι ολοι ολοι υποκριτικα παιρνουν την τσαπα και δηλωνουν οτι η ιστορια δεν ηταν καλη,κατι που γιαυτους τωρα εχει τεραστια σημασια και βαρυτητα."περιμέναμε να δούμε κάτι από την εισβολή των εχθρών, κάποια επική τελική μάχη, κάποιο μελαγχολικό τέλος, αλλά μάλλον μείναμε με την όρεξη."Δεν εχουμε 5 standards σε καθε περιπτωση και τα κουβαλαμε παντου για να δουμε αν κανουν σε αλλα games ωστε να βαθμολογηθουν αναλογα...Το καθε game ειναι καλο για τα στοιχεια που εχει και αυτα που το κανουν να ειναι αυτο και αναλογα κρινει καποιος...Επισης δεν μπορεις να δηλωνεις οτι το kz2 εχει καλυτερο campain και πιο απολαυστικο απο το 3,οταν σαν site εχεις ''κραξει'' το κz2 γιαυτον ακριβως το λογο!Η ιστορια του 3 θα επρεπε να ειναι αισχρη αν εβγαιναν τα επηχειρηματα σου με ακριβεια,και αυτο ειναι κατι που πραγματικα δεν ισχυει!! To παιχνιδι αρκετα προσεγμενο σεναριο το οποιο παρουσιαζεται μεσα απο cut scenes δρασης αλλα ακομα και διαλογων που τοσο ελειπαν απο το 2!
  Τελος : Επειδη η λεγομενη gaming δημοσιογραφια ειναι πραγματικα ενα δημιουργημα αστειο,περα απο την χρησιμη πλευρα της ενημερωσης φυσικα,προτεινω σε ολους να δοκιμαζουν ακομα και αυτα που δεν χαρακτηριζονται καλως απο τον reviewer και εν συνεχεια απο τους γνωστους αγνωστους fanboyδες που κανουν μονιμα σχολια δυο ταχυτητων,χωρις να χρειαζεται να εχουν δοκιμασει κατι!Δεν φανταζεστε τι μπορειτε να χασετε εξαιτιας καποιας διαφορετικης αποψης ενος gamer και τπτ παραπανω,που εχετε στο μυαλο σας κανει φωστηρα για ακατανοητους λογους,σε σημειο κατευθυνσης των αγορων σας.Ειμαστε ανθρωποι ελευθεροι με κουλτουρα και προτιμησεις δεν χρειαζεται ολοι να γινουμε μια μαζα που θα της αρεσουν τα ιδια πραγματα! Review σημαινει αποψη,και οχι χουντα σε αλλες αποψεις.Η αποψη σου δεν υπερτερει σε τπτ απο εμενα η ακομα και του καθε gamer.Γιατι?Γιατι τα παιχνιδια δεν προοριζονται για την υγεια μας,ωστε να χρειαζεται η συνταγη ειδικου...Τα παιχνιδια προοριζονται για ολους και ο καθενας τα απολαμβανει οπως γουσταρει και λεει οτι γουσταρει γιαυτα.
  Ειμαι πεπισμενος οτι η συντριπτικη πλειοψηφεια εδω θα διαφωνησει με το review αν παιξει το game!Αρκει να το κανει και μετα να εχει αποψη.

 • Johnny8565 Johnny8565 28 Φεβρουαρίου 2011  | 00:06

  pictorino απογορευονται τα spoiler εδω στο review !!!
  Για αυτο το θεμα καλυτερα να το συζητησεις στο forum

 • BraVeHeart BraVeHeart 27 Φεβρουαρίου 2011  | 14:24

  Pictorino, θα σε παρακαλέσω να προσέχεις το ύφος σου. Μπορείς να διαφωνήσεις όσο θέλεις με το κείμενο ή με το σχόλιο οποιουδήποτε μέλους. Αλλά η ειρωνεία δεν έχει θέση εδώ πέρα.

 • pictorino pictorino 27 Φεβρουαρίου 2011  | 14:17

  Και μετά ξύπνησες ... τεσπα,
  ''Είναι φανερή, από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η αδυναμία των δημιουργών στο να βρουν από που θα ξεκινήσουν να εξιστορούν τα γεγονότα του τρίτου μέρους. Αφού περάσουν αρκετές φορές μπροστά από την οθόνη μας φράσεις του τύπου "Έξι μήνες πριν", "Έξι μήνες μετά", η ιστορία περιπλέκεται τόσο που δεν είναι προς όφελός της.''
  Καθόλου δεν περιπλέκεται η ιστορία, απλώς στην αρχή μας βάζει στη βάση των Higs για να κάνουμε το tutorial.
  "περιμέναμε να δούμε κάτι από την εισβολή των εχθρών, κάποια επική τελική μάχη, κάποιο μελαγχολικό τέλος, αλλά μάλλον μείναμε με την όρεξη."
  Στο τέλος όλοι και όλοι έχουν μείνει **** ISA, ποια επική μάχη περιμένατε να δείτε;

 • dennisgameon dennisgameon 26 Φεβρουαρίου 2011  | 15:38

  to black ops aksizei ena 9.5 kai to killzone 8.afou to back ops einai paixnidara brosta sto killzone 3.!

 • pictorino pictorino 25 Φεβρουαρίου 2011  | 20:00

  Συγγνώμη αλλά βαθμολογήσατε το black ops με 8 και το Killzone 3 με 8.5; LOL

 • palu3y palu3y 24 Φεβρουαρίου 2011  | 15:23

  +100000 @ Bagiak!!

 • Bagiak Bagiak 23 Φεβρουαρίου 2011  | 23:50

  Πραγματικά δε καταλαβαίνω τα σχόλια τύπου "το Killzone 3 στράφηκε σε multiplayer μονοπάτια, έχει μικρή διάρκεια κ.α." και όλα αυτά από ανθρώπους που έχουν παίξει το Killzone 2. Η διάρκεια είναι η ίδια με το 2, η ιστορία το ίδιο αδιάφορη με του 2 ή λίγο καλύτερη γιατί ο Rico είναι λιγότερο σπαστικός αυτή τη φορά και υπάρχουν προσεγμένα και εντυπωσιακά cut-scenes. Το campaign από κάθε άλλη άποψη είναι καλύτερο με ποικιλία στα περιβάλλοντα που πριν δεν υπήρχε, καλύτερους shooting μηχανισμούς και γενικά ευχάριστο. Όσον αφορά το multiplayer είναι μια εξελιγμένη έκδοση του 2 με μόνο βελτιώσεις και αυτό που έπρεπε να είναι στο κάτω κάτω. Αλλά πάνω απ' όλα είναι βιντεοπαιχνίδι που προσφέρει διασκέδαση και τίποτα παραπάνω και γι΄αυτό το λόγο το αγοράζει κάποιος. Η online multiplayer ''εκδοχή'' είναι τάση της εποχής και καλά κάνει.

 • alphaetomega alphaetomega 23 Φεβρουαρίου 2011  | 21:00

  afinw ta arnitika sxolia kai exw na pw EPIC single must to game kai stamatiste na thavete to mw pia..

 • palu3y palu3y 23 Φεβρουαρίου 2011  | 18:56

  1st day buy k exw trela8ei!!Epiko single an k mikro(alla poios noiazetai) k syglonistiko multi!!Oi fan twn fps den prepei na to xasoun!!

 • skebic skebic 23 Φεβρουαρίου 2011  | 18:47

  μαγκες το campaign του killzone ειναι πραγματικα επικο αλλα το multi του κατ εμε ειναι απαραδεκτο...λιγα maps,πολυ μπερδεμενα,οι σφαιρες των αντιπαλων ερχοναι απο οπου ναι ναι,δεν καταλαβαινεις απο που σε χτυπανε...το συμπτωμα του mutli του killzone 2 συνεχιζει να υφισταται και συνεχιζει να ναι σπαστικο (ολοι παιζουν με shotguns)...πλυν του operations mode (που και αυτο μονοτονο ειναι) ολα τ αλλα ειναι βαρετα..δεν το συνιστω για online...οσοι συνεχιζετε να παιζετε bc2 ή CoD απλα συνεχιστε να παιζετε μεχρι να βγουνε το homefront και το crysis 2

 • dennisgameon dennisgameon 23 Φεβρουαρίου 2011  | 13:13

  egw to termatisa.na sas pw thn aleitheia to killzone 2 einai kalytero apo to 3.me diafora.to killzone 3 maresh pou exei to move.me to move einai teleio.

 • vasilas432 vasilas432 22 Φεβρουαρίου 2011  | 11:06

  Το Killzone 2 το ευχαριστήθηκα! Αυτό δεν θα το αγοράσω γιατί δεν μου αρέσει η στροφή προς τα multiplayer μονοπάτια (τύπου Call of Duty) και με εκνευρίζει η μικρή διάρκεια στο single player. Προτιμώ να έχω σαν ανάμνηση εικόνες από το υπέροχο Killzone 2.

 • housas08 housas08 22 Φεβρουαρίου 2011  | 01:56

  Πολύ απλά όσοι έχουν παίξει και λατρέψει το 2, θα λατρέψουν και το 3...
  Το feedback που έχουν τα όπλα και η αίσθηση ότι τα χρησιμοποιείς, δεν την πλησιάζει κανένα fps του είδους (ήδη από το demo φάνηκε η βελτίωση στο ήδη πολύ καλό feeling)...
  Το μέλλον των fps είναι το multiplayer μόνο και μόνο για τον ανθρώπινο παράγοντα, προσωπικά το να παίζω με botakia και με την ΑI του παιχνιδιού όπως έκανα με το πρώτο play station που δεν είχε online είναι μεγάλο set back. Δεν το θεωρώ ανούσιο, αλλά σε καμία περίπτωση απαραίτητο...
  Και χίλιες φορές καλό multi και μετριο campaign παρά μετριότητα και στα 2...
  Όσο για το COD πάνε οι εποχες που δέσποζε... ξαναζεσταμένο φαγητό...
  Δεν με άγγιξε ούτε το MW2 που το πήρα εξ' αρχής και το "έστειλα".
  Για μένα το ΚΖ είναι για πιο hardcore fps gamers και το χαίρομαι περισσότερο για τα skills των παιχτών που συναντάς (σε σύγκριση πάντα με τα υπόλοιπα)...
  Εννοείται preordered...

 • jimc jimc 21 Φεβρουαρίου 2011  | 16:39

  ώραιο review!!! αγορά αργότερα...

 • MokilokD MokilokD 21 Φεβρουαρίου 2011  | 15:18

  Giati re magges , afou eiste toso paixtarades kai teliwnete ta games toso grigora de to dokimazete aptin arxi sto HARD ?
  Egw edw kai tosa xronia (apo epoxi A v P 1 ) de ta dokimazw pote ta FPS se normal.Kai euxaristiemai game ...

 • johny13 johny13 21 Φεβρουαρίου 2011  | 02:34

  to killzone 3 einai agora day 1 mono kai mono gia to eksairetiko multiplayer tou!!!!! exw kanei hdh proparaggelia thn collectors kai thn perimenw san trelos!!!! poly kalo review sakh!!!!!