Ταυτότητα

Bulletstorm

Bulletstorm

Edition: N/A Genre: FPS Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-4 Ανάπτυξη: Epic Games/ People Can Fly Ημ. Έκδοσης: 25/02/2011
PEGI: 18 Εκδότης: Electronic Arts Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


S για το Shooter ή K για το Kickin';

Tον τελευταίο καιρό, έχουμε χορτάσει να ακούμε αλλά και να συζητούμε από μόνοι μας, για το πόσο έντονα έχει κορεστεί το είδος των παιχνιδιών βολών πρώτου ή τρίτου προσώπου. Και η ουσία αυτής της επαναλαμβανόμενης κουβέντας, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Επανάληψη στους μηχανισμούς και στις ιδέες, ψευτο-ευρήματα που υποτίθεται ότι καθιστούν το παιχνίδι ξεχωριστό και σενάρια-κεντρικές ιστορίες που θα απέλπιζαν και τον πλέον ατάλαντο σεναριογράφο του Hollywood. Oυσιαστικά, ο μόνος τρόπος για τη βιομηχανία, αλλά και τους καταναλωτές–gamers, να απεμπλακούν από αυτόν τον φαύλο κύκλο, είναι η δημιουργία παιχνιδιών αυτής της κατηγορίας, που είτε επανακαθορίζουν το είδος και διαπρέπουν με την ποιότητά τους, είτε εστιάζουν σε έναν τομέα, που δυστυχώς έχει παραμεληθεί προκλητικά από τους περισσότερους developers τα τελευταία χρόνια. Στον τομέα της απλής και ανόθευτης από φανφαρονισμούς και μεγαλεπήβολες υποσχέσεις διασκέδασης.

Στην προσπάθειά τους να μεριστούν κομμάτι της δόξας μεγάλων τίτλων της κατηγορίας, οι εταιρείες ανάπτυξης και οι δημιουργοί, έχουν σχεδόν ξεχάσει πώς να δημιουργούν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, που από μόνο του να θέτει τον πήχη εκεί που ξέρει ότι θα τον φτάσει. Και αν πριν κάποιους μήνες, το Vanquish το κατάφερε αυτό στην κατηγορία των παιχνιδιών βολών τρίτου προσώπου, αυτή τη φορά, το Bulletstorm έρχεται να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους, για το ταλαιπωρημένο και σφόδρα παρεξηγημένο είδος των First Person Shooters.

Ιστορία εκδίκησης. Πάλι. Ε, και; …Α! Και γιγαντιαίες σαύρες!

Bulletstorm-Screen-01-thumb.jpgΑν ένα πράγμα δε μας απασχολεί σχεδόν καθόλου στο Bulletstorm, αυτό είναι το σενάριο και η ιστορία του παιχνιδιού. Η ομάδα Dead Echo, με επικεφαλής τον Grayson Hunt, είναι μια πρώην ομάδα επιχειρήσεων που δούλευε για τον Στρατηγό Sarrano της Συνομοσπονδίας (μίας κάποιας Συνομοσπονδίας Πλανητών υποθέτουμε) και που, όπως αποδείχθηκε, τους χρησιμοποιούσε για τις βρώμικες δουλειές του. Όταν η ομάδα του Grayson το αντιλαμβάνεται, βγαίνει στην παρανομία και αναλώνεται σε μια βίαιη πορεία πειρατείας και κυνηγητού με τις δυνάμεις του Στρατηγού, μέχρι τη σύγκρουσή τους στον πλανήτη Stygia, όπου ο Grayson, με τον ένα και μοναδικό σύντροφό του που έχει επιζήσει (μισός), πορεύεται προς την τελική σύγκρουση με τον εχθρό του, και την εκδίκηση.

Οι ήσσονος σημασίας μικρονανατροπές τους σεναρίου και οι εκπλήξεις, λειτουργούν έτσι ώστε ο παίκτης να μη δυσανασχετήσει (τουλάχιστον). Παρόλα αυτά, και παραβλέποντας το συχνά χονδροειδές χιούμορ, τα κείμενα είναι καλογραμμένα (όσο το επιτρέπει το σενάριο) και οι ερμηνείες κάτω από τους χαρακτήρες πολύ πάνω του μετρίου. Το σενάριο είναι γεμάτο βωμολοχίες και υποθέτουμε ότι σε κάποιες χώρες πολύ δύσκολα θα εμφανιστεί με τη μορφή που το είδαμε εμείς.

Εμπρός λοιπόν καλό μου...λάσο!

Bulletstorm-Screen-02-thumb.jpgΗ ιστορία λοιπόν, λειτουργεί απλά και μόνο σαν πρόφαση για την ουσία του παιχνιδιού, που δεν είναι άλλη από το gameplay και την ενσάρκωση των παλαβών μηχανισμών εξόντωσης των εχθρών. Εξαρχής, πέρα από τη δυνατότητα να πυροβολούμε, καθίσταται σαφές ότι μπορούμε και να...κλωτσάμε, και μάλιστα πολύ. Πάρα πολύ. Και σε συνδυασμό με το πειραματικό όπλο της Συνομοσπονδίας που ανακαλύπτουμε, που είναι ένα ηλεκτρικό ή ενεργειακό λάσο (leash) με εξαιρετικές δυνατότητες, το παιχνίδι μετατρέπεται σε First Person Leashin’ ‘n’ Kickin’.

O παίκτης, από τα πρώτα λεπτά πάνω στον πλανήτη Stygia, αντιλαμβάνεται ότι αυτοσκοπός του παιχνιδιού είναι η εφαρμογή όλων των πιθανών συνδυασμών των ικανοτήτων του Gray επάνω στους πολυπληθείς και ανεγκέφαλους εχθρούς, που κατά κύριο λόγο είναι συμμορίες ελαφρώς ή βαρέως μεταλλαγμένων, οι οποίοι λυμαίνονται έναν πλανήτη που αποτελούσε κάποτε πολυτελές θέρετρο.

Bulletstorm-Screen-03-thumb.jpgΈχουμε στη διάθεσή μας λοιπόν, τα όπλα, που έχουν 2 τρόπους πυροδότησης, το λάσο και τις κλωτσιές που μπορούμε να χρησιμοποιούμε κατά κόρον. Το παιχνίδι φροντίζει να μας ανταμείβει για κάθε φορά που πετυχαίνουμε έναν ευφάνταστο τρόπο εξόντωσης αντιπάλου, και μας ανταμείβει με πόντους. Ποντους τους οποίους εξαργυρώνουμε ή στην αναβαθμίση των όπλων μας (η οποία για το καθένα είναι σχετικά περιορισμένη) ή στην αγορά πυρομαχικών και δη, των charged εκδόσεων αυτών, που αν και δυσεύρετα μας παρέχουν τεράστιο πλεονέκτημα στη μάχη.

Έτσι, ενώ με συμβατικές σφαίρες, ένας αντίπαλος θέλει μια γεμιστήρα για να πέσει, με μία charged βολή...εξαυλώνεται εν ριπή οφθαλμου! Ενώ με μία ριξιά του λάσου μας, απλά φέρνουμε τον αντίπαλο κοντά μας, ως εύκολη βορά στις ορέξεις των ποδιών μας, με μία...φορτισμένη ριξιά του λάσου, ο αντίπαλος και ό,τι υπάρχει τριγύρω του, εκτοξεύονται στον αέρα και μας παρέχουν τη δυνατότητα να τους εξοντώσουμε με την ησυχία μας.

{PAGE_BREAK}

Πυξ-Λαξ

Σε αυτόν τον αγώνα πρωτότυπης εκκαθάρισης, το περιβάλλον αναδεικνύεται σε πολύ χρήσιμο σύμμαχο. Βαρέλια με εύφλεκτο υλικό που ανατινάζονται, κάκτοι με σουβλερά αγκάθια και παλιοσίδερα με φονικές προεξοχές πάνω στα οποία στέλνουμε κλωτσηδόν τους αντιπάλους, σαρκοβόρα φυτά, χάσκοντα κενά σε γκρεμούς και μεγάλα ύψη που υποδέχονται τους εχθρούς μας μετά από ανάλογες εκτοξεύσεις κτλ. Στο Bulletstorm συνολικά υπάρχουν 131 διαφορετικοί τρόποι και συνδυασμοί με τους οποίους μπορούμε να προκαλέσουμε τον πανικό και μεγάλο μέρος της πρόκλησης και της εθιστικότητας του τίτλου έγγυται ακριβώς σε αυτό: Στο να καταφέρουμε να πετύχουμε όλους αυτούς τους συνδυασμούς. Το παιχνίδι σε αυτόν τον τομέα μας βοηθά με τους εξής τρόπους. Κατά πρώτον με την αφθονία ανεγκέφαλων εχθρών, με άκρως επιθετική τεχνητή νοημοσύνη που μόνο στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας θα τους δούμε να προσπαθούν να αποφύγουν τα πυρά μας. Σαφώς και χρησιμοποιούν την κάλυψη, αλλά αυτό δεν αποτρέπει το παιχνίδι από το να αποτελεί μία πλούσια shooting gallery. Το στήσιμο είναι πιστό στην παράδοση των Painkiller -της ίδιας εταιρείας- με ολίγον τι από Serious Sam. Κατά δεύτερο λόγο, όλοι μα όλοι οι μηχανισμοί στο gameplay λειτουργούν άψογα.

Οποιαδήποτε δυνατότητα μας παρέχεται από τον οπλισμό και το περιβάλλον μας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία χωρίς πολλούς πονοκεφάλους. Ούτως ή άλλως, πολλά πράγματα φωνάζουν για κάτι τέτοιο. Μια κλωτσιά που θα δώσουμε σε έναν εχθρό για να τον στείλουμε σε μία αγκαθωτή επιφάνεια, δεν απαιτείται να είναι ακριβείας. Ουσιαστικά, το παιχνίδι μας βοηθά στο να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των ευφάνταστων κινήσεών μας, χωρίς να αισθανόμαστε ότι «κλέβουμε». Κατά τρίτον, η μηχανή γραφικών δουλεύει αξιοπρεπέστατα, χωρίς να αγκομαχά ούτε δευτερόλεπτο, ακόμα κι αν δεκάδες εχθροί κατακλύζουν την οθόνη ή όταν αυτή «γεμίζει» με θηριώδη animation, όπως αυτά ενός γιγαντιαίου σαυροειδούς πλάσματος που γκρεμίζει ολόκληρα τμήματα μιας πόλης ή ενός θηριώδους τροχού ύψους ουρανοξύστη, που κατευθύνεται με ορμή κατά πάνω μας.

Άστον αυτόν! Δικός μου ήταν !

Bulletstorm-Screen-04-thumb.jpgΔεν είναι όμως και λίγες οι περιπτώσεις που ορισμένα στοιχεία του gameplay δύνανται να εκνευρίσουν τον παίκτη. Αυτό που έρχεται απευθείας στο μυαλό μας, είναι οι συγκυρίες κατά τις οποίες εκεί που ο παίκτης έχει...στρώσει έναν εχθρό ώστε να ολοκληρώσει ένα skillshot (όπως ονομάζει το παιχνίδι αυτούς τους περίτεχνους τρόπους εξόντωσης), ξαφνικά, ένας από τους δύο συμπαίκτες στο παιχνίδι, που ελέγχονται αποκλειστικά από την τεχνητή νοημοσύνη, αποφασίζει να ολοκληρώσει αυτός το έργο μας, στερώντας μας από την ευκαιρία που με κόπο αποκτήσαμε να το κάνουμε εμείς. Γενικώς, η συμπεριφορά των δύο συντρόφων στο παιχνίδι, ιδίως όταν αυτοί βρίσκονται δίπλα μας ταυτόχρονα, περισσότερο ενοχλητική είναι παρά υποβοηθητική.

Ούτως ή άλλως, δεν κινδυνεύουν να εξοντωθούν και περισσότερους πονοκεφάλους προκαλούν παρά καλό. Και εν ολίγοις, αντιλαμβανόμαστε γιατί οι δημιουργοί του παιχνιδιού διέγραψαν από τα τευτέρια τους νωρίς νωρίς τα όποια σχέδια για συνεργατικό παιχνίδι (co-op) στα πλαίσια του campaign. Γενικά, το αυστηρά προκαθορισμένο μονοπάτι πάνω στο οποίο κινείται ο παίκτης κατά τη διάρκεια του τίτλου, αφαιρεί πόντους από την κατά κανόνα αναρχική φύση του gameplay, πόσο μάλλον, όταν μεγάλα τμήματα του χορταστικού campaign πραγματοποιούνται σε στενούς χώρους, στο εσωτερικό κτηρίων και διαστημοπλοίων ή σε υπόγεια περάσματα και στενές περιοχές.

Bulletstorm-Screen-05-thumb.jpgΧωρίς να διαμαρτυρόμαστε για την ποικιλία των τοποθεσιών και των χωροταξικών επιλογών που συναντούμε, θα περιμέναμε καλύτερη δουλειά στον τομέα αυτό, ώστε να αφήσουμε την φαντασία μας να δράσει με απόλυτη ελευθερία και δημιουργικότητα. Ένα δεύτερο σημείο που αφαιρεί πόντους από το διασκεδαστικό gameplay του Bulletstorm, είναι το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των skillshots ουσιαστικά είναι παραλλαγές πάνω στην ίδια κεντρική ιδέα, που διαφέρουν σε λεπτομέρειες. Αποτέλεσμα είναι να προσπαθούμε ανεπιτυχώς επί ώρα να πετύχουμε ένα συγκεκριμένο skillshot, και λίγα λεπτά αφού εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, να το πετυχαίνουμε εντελώς τυχαία και απρόσμενα.

Αυτό μας συνέβη ουκ ολίγες φορές, και θέλουμε να επισημάνουμε ότι, σε ένα παιχνίδι που κάνει σαφές ότι στηρίζεται σε πλήθος ικανοτήτων που θα επιδείξει ο παίκτης, είναι δυσάρεστο ο παράγοντας «τύχη» να βαραίνει συχνά πυκνά περισσότερο από την περί ης ο λόγος ικανότητα. Δημιουργεί την αίσθηση ότι ο παράγοντας «προσεκτικός σχεδιασμός» πολλές φορές λυγίζει κάτω από το βάρος του παράγοντα...«γιούρια και σας έφαγα».

Bulletstorm-Screen-06-thumb.jpgΘα ολοκληρώσουμε την ενότητα «Γκρίνια» επισημαίνοντας ότι το Bulletstorm δεν διαθέτει boss fights. Είναι αλήθεια ότι από τα video και τις πληροφορίες που είχαμε για το παιχνίδι, είχε δημιουργηθεί η προσμονή για μεγάλα και εντυπωσιακά boss fights που θα απαιτούσαν το απόσταγμα των ικανοτήτων που εξασκήσαμε κατά τη διάρκεια του κάθε κεφαλαίου (Act). Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει, και πέρα από ένα εμβόλιμο Boss -το οποίο βρήκαμε εμπνευσμένο- και μία ακόμα τέτοια συνάντηση που θύμιζε το απογοητευτικό και εκ του ασφαλούς δοσμένο τελικό Boss Fight του Gears of War 2, το παιχνίδι δεν κορυφώνεται ποτέ σε "καφρίλα" και πόρωση, παρά περιορίζεται σε αυτό που κάνει εξαρχής πολύ καλά και διασκεδαστικά: Την εξόντωση του ενός κύματος εχθρών μετά το άλλο. Ακόμα και η τελική αναμέτρηση δεν διαφοροποιείται από τις μέχρι τότε μάχες μέσα στο παιχνίδι.

{PAGE_BREAK}

Γιατί μου θυμίζει το Jacinto;

Αντισταθμιστικά σε αυτές τις ελλείψεις ή παραβλέψεις ή λανθασμένες επιλογές, λειτουργεί ο οπτικός τομέας του παιχνιδιού, όχι τόσο όσον αφορά την τεχνική αρτιότητα όσο τη λειτουργικότητα και τον εντυπωσιασμό. Χωρίς να αποφεύγονται οι απαραίτητες πλεόν συμβάσεις και οι συμβιβασμοί λόγω της -κουρασμένης είναι η αλήθεια- Unreal Engine 3, το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό είτε πρόκειται για την απεικόνιση του περιβάλλοντος, είτε τα γιγαντιαία animation, είτε στην απόδοση του τίτλου και στο χειρισμό από τη μηχανή γραφικών, μεγάλων σκηνών δράσης με πολλούς χαρακτήρες, και πολλές εκρήξεις και διαμελισμούς. Τεχνολογικά, σαφώς και δεν είναι όλα τέλεια με περισσότερο ενοχλητικά τις επαναλαμβανόμενες και (πλέον) κουραστικές Unreal υφές, τον φτωχό σε πολύγωνα σχεδιασμό χαρακτήρων και την περίεργη antialiasing τεχνική που συχνά «ντύνει» τα όπλα με ένα παράδοξο πλαίσιο.

Και ομολογούμε ότι ο τίτλος δεν ξεχωρίζει τόσο για την καλλιτεχνική του προσέγγιση -αφού το αποτέλεσμα περισσότερο θυμίζει Gears of War με ολίγον LSD- αλλά για την προσπάθεια (που τυγχάνει να είναι και επιτυχημένη) του οτιδήποτε προσφέρεται προς βορά των οφθαλμών μας, να δοθεί εντυπωσιακά. Κορμιά που διαμελίζονται με χειρουργική ακρίβεια, εντυπωσιακές εκρήξεις, πολλά χρώματα, κίνηση τιτάνιων σε διαστάσεις στοιχείων του background την ώρα που η δράση χτυπάει κόκκινο, τεράστιος οπτικός ορίζοντας (αρκεί να μη κάνετε zoom με το sniper και ξεχωρίσετε τα πραγματικά άσχημα pixels των gifs που έχουν επιλεχθεί για το background).

Bulletstorm-Screen-07-thumb.jpgΠολυποίκιλα περιβάλλοντα, είτε πρόκειται για τεράστιες σπηλιές, ή για χαώδεις γκρεμούς, ή για τεράστια φράγματα με καταρράκτες και βλάστηση, ή για μέρη της πόλης που τα καταπίνει η γη (άλλη μία σχεδιαστική επιλογή -πέραν όλων των άλλων- που παραπέμπει σε Gears of War), ή για ένα καταρρέον τσακισμένο διαστημόπλοιο, ή για ερεβώδεις εγκαταστάσεις στα έγκατα της γης. Όλα δίνονται με εντυπωσιακό τρόπο προς τέρψιν των οφθαλμών μας, και δίνοντάς μας την αίσθηση ότι αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος ενός ζωντανού και αεικίνητου σκηνικού που συνεχώς αλλάζει και μας απειλεί.

Πάμε άλλη μία;

Το Bulletstorm είναι το είδος του παιχνιδιού που σε καλεί να το ξαναπαίξεις. Όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Vanquish. Σαφώς θα υπάρξει και το κομμάτι αυτό του κοινού που δεν ενστερνίζεται αυτή τη λογική, αλλά το Bulletstorm, ακόμα και στη μία φορά που θα ασχοληθεί κάποιος μαζί του, είναι σε θέση να προσφέρει αυτά που από τη φύση του θέλει πραγματικά να προσφέρει.

Bulletstorm-Screen-08-thumb.jpgΣτο παιχνίδι δε μένει κάτι ανεξερεύνητο. Τα collectibles είναι ελάχιστα και σχετικά προφανή, ενώ τα στεγανά που θέτει  όσον αφορά την αυστηρά προκαθορισμένη πορεία του παίκτη, ασφυκτικά οριοθετημένα. Η εύλογη δικαιολογία της συνεχούς ενασχόλησης είναι η εξοικείωση με τους εντυπωσιακούς και διασκεδαστικούς μηχανισμούς του τίτλου και η εφαρμογή τους σε υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας (το οποίο είναι αρκετά απαιτητικό) ή στο αυτόνομο mode του παιχνιδιού που ονομάζεται Echoes, και καλεί τον παίκτη να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε κομμάτια και πίστες βγαλμένες μέσα από το παιχνίδι, ώστε να συγκεντρώσει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία και να εφαρμόσει όσο μεγαλύτερη ποικιλία κινήσεων γίνεται.

Αλλά ακόμα και με μία ενασχόληση με τον τίτλο, το αποτέλεσμα δεν παύει να είναι χορταστικό αφού για την ολοκλήρωση του campaign στο normal επίπεδο δυσκολίας, 7 με 8 ώρες είναι η πλέον φυσιολογική διάρκεια, πόσο μάλλον αν ο παίκτης ασχοληθεί και με το Echoes. Το δε Anarchy Mode το οποίο αποτελεί το Multiplayer του τίτλου, είναι ακριβώς αυτό που διατυμπανίζει η ονομασία του: "Anarchy".

{VIDEO_1}

Είναι ένα Mode δομημένο με τη μορφή του Horde ή του Firefight, όπου η ομάδα παικτών που συνεργάζονται (καθώς το παιχνίδι δεν υποστηρίζει ανταγωνιστικό multiplayer) αντιμετωπίζει κύματα εχθρών κατά τα οποία πρέπει να συγκεντρώσει ικανό αριθμό πόντων με τη βοήθεια των skillshots προκειμένου να προχωρήσει. Το εν λόγω mode απαιτεί συνεργασία και προσπάθεια από όλα τα μέλη της ομάδας για πολλά skillshots. Σαφώς και δεν πρόκειται για το multiplayer που θα εθίσει κόσμο με τον τρόπο που το κάνουν άλλα παιχνίδια, αλλά συνεχίζει να αποτελεί μια ευχάριστη προσθήκη στο παιχνίδι, που αυξάνει τη διάρκειά του.

Η τιμή, τιμή δεν έχει

Bulletstorm-Screen-10-thumb.jpgΈχουμε εκφράσει και στο παρελθόν την εκτίμησή μας σε τίτλους που είναι ειλικρινείς με τον καταναλωτή-gamer. Με τίτλους και παιχνίδια που δεν κομπάζουν για κάτι που δεν είναι και δεν υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν ποτέ να προσφέρουν. Το Bulletstorm σε αυτόν τον τομέα αποδεικνύεται απόλυτα συνεπές. Οι δημιουργοί του υποσχέθηκαν ένα διασκεδαστικό FPS παιχνίδι, που θα φέρει φρέσκο αέρα και νέα πνοή στους κουρασμένους και παρηκμασμένους FPS μηχανισμούς των σύγχρονων «περάστε-σκουπίστε-τελειώσατε» shooting galleries. Kαι αυτό το επιτυγχάνουν απολύτως παρά τους όποιους σχεδιαστικούς ή δημιουργικούς συμβιβασμούς.

Λίγη σημασία έχει αν ακόμα και ο πρωταγωνιστής θυμίζει μεθυσμένο Marcus Fenix με πλούσια κόμη. Το σίγουρο είναι ότι ξέρει να διαμελίζει και να ανατινάζει με πολύ πιο διασκεδαστικό τρόπο. Και αυτό ο παίκτης το προσλαμβάνει καθόλη τη διάρκεια του τίτλου. Και γι αυτό το Bulletstorm είναι ένα τίμιο και διασκεδαστικό παιχνίδι που αξίζει την προσοχή σας.

Σάββας Καζαντζίδης

Θετικά

 • Διασκεδαστικό και φρέσκο gameplay με μεγάλη ποικιλία από Skillshots
 • Επιθυμία πολλαπλών walkthrough ή ενασχόλησης με το Echoes Mode
 • Χορταστικό campaign που μέχρι το τέλος δε γίνεται ποτέ βαρετό
 • Σταθερή απόδοση του τίτλου χωρίς αγκομαχητά και εκπτώσεις

Αρνητικά

 • Αυστηρώς ευθύγραμμη και προκαθορισμένη πορεία
 • 3-4 bottle necks που χωρίς χειρουργική ακρίβεια θα στοιχίσουν πολλούς «φθηνούς θανάτους»
 • Κουρασμένη η Unreal Engine
 • Eπικίνδυνα Gears of War σχεδιαστικές επιλογές
 • Απουσία εντυπωσιακών Boss Fights

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (57 σχόλια)
 • CrankDatNinja CrankDatNinja 14 Απριλίου 2011  | 01:38

  Kαλα οι ατακες σε αυτο το παιχνιδι, δινουν κ παιρνουν!

 • Ckalatz_93 Ckalatz_93 14 Απριλίου 2011  | 01:33

  Τελικα η γνωμη μου αλαξε μολις το ολοκληρωσα δεν ειναι τιποτα φανταντικο αλα ειναι μια χαρα :p θελω πολυ ενα sequel :d

 • MeEdIC MeEdIC 28 Μαρτίου 2011  | 01:22

  Έχοντας ολοκληρώσει το campaign μόλις πριν λίγα λεπτά, μπορώ να πω ότι το Bulletstorm είναι hands down μία από τις διασκεδαστικότερες και ταυτόχρονα ξεκαρδιστικές videogaming εμπειρίες που έχω βιώσει το τελευταίο καιρό. Το game είναι τόσο υπεράνω που τολμά να σαρκάζει τον εαυτό του κάθε ώρα και στιγμή. Now GET ON WITH THE SEQUEL!!1!

 • SetaShouji SetaShouji 13 Μαρτίου 2011  | 21:28

  Εγώ θα του έβαζα 8.5 Καλύτερο από κάθε FPS που έχω παίξει. 7μησι ωρίτσες μου πήρε και εμένα, αλλά έμεινα ευχαριστημένος! Φωνάζει και για sequel...

  @splinanteros να δω αν ήταν exclusive του 360 τι θα έλεγες..

 • alesandro_ alesandro_ 06 Μαρτίου 2011  | 13:52

  καλησπερα μαγkες.
  μου εδωσε ενα φιλαρακι το bulletstorm.
  παω το κανω εγκατασταση κανονικα κ οταν πηγαινω να παιξω στο παιχνιδι μου αναφερει κατι σχετικα με το windows live.
  Επειδη κ παλιοτερα σε παιχνιδια οπως το dead rising & batman ar asylum ειχα κανει ενα local προφιλ κ επαιζα κανονικα,σε αυτο τωρα παω να μπω με το προφιλ αυτο κ μου πεταει ενα παραθυρακι που λεει να μπω στην σελιδα σχετικα με το marketplace,
  τι κανω λαθος?κ τι ταλαιπωρια ειναι αυτα με τα windows live?
  εχει κανεις παιξει το συκεκριμενο να μου προτεινει λυσεις?
  ευχαριστω!

 • gfreeman gfreeman 02 Μαρτίου 2011  | 00:34

  Φίλε Νόντα, δε βλέπω κάποια σχέση. Και στο Crackdown 2 έβαλα 7.
  Από την άλλη, δε σημαίνει ότι τα παιχνίδια που μας αρέσουν περισσότερο εμάς αξίζουν για 9 και 10. Και υπάρχει και ένα κείμενο 3000 λέξεων που έχει κάποια επιχειρήματα ανεξάρτητα αν καποιος συμφωνεί με αυτά ή όχι. Με το κείμενο διαφωνείς ή το πρόβλημα το εντοπίζεις μόνο στο βαθμο?

 • Nodas Nodas 01 Μαρτίου 2011  | 23:10

  Ο τίτλος σίγουρα δεν αξίζει μόνο 7... Είναι από τα ελάχιστα fps που μου άρεσαν. Κάτι με τις βαθμολογίες σου Σάββα... 9,5 στο ανεκτό -αλλά MS xclusive- Fable III και μόλις 7 σε ένα τόσο διασκεδαστικό -multiplatform όμως- fps.

 • Splinanteros Splinanteros 28 Φεβρουαρίου 2011  | 15:35

  Το multiplatform της Epic.. ok ... enough said...

 • nikos1608 nikos1608 28 Φεβρουαρίου 2011  | 15:08

  ελα ρε Αλέκο κατι διασκεδαστικό έβγαλαν για να γλυκάνουν την αναμονή για το gears 3 ;)

 • gfreeman gfreeman 28 Φεβρουαρίου 2011  | 14:37

  Γιατί ρε γκρίνια? Τι σε χάλασε τόσο πολύ?

 • VonCroy VonCroy 28 Φεβρουαρίου 2011  | 13:46

  Μάπα το καρπούζι..δεν περίμενα και τίποτα καλό εξ' αρχής..

 • BraVeHeart BraVeHeart 27 Φεβρουαρίου 2011  | 15:05

  Το παιχνίδι θα αγοραστεί όταν φυσικά πέσει αρκετά η τιμή του.

 • marios moumouris marios moumouris 27 Φεβρουαρίου 2011  | 14:03

  Σαββα ωραίο review,τώρα για το παιχνίδι θα το πάρω μολις πέσει η τιμή του!!! ;)

 • arigato arigato 27 Φεβρουαρίου 2011  | 01:29

  πολυ καλο το review Σάββα, παιζοντας το game με θυμησε λιγο mad max, το concept pou εχει το game το οτι πανε σε ενα apocalyptic σκηνικο και τα βαζουν με καννιβαλους κε mutants ειναι λιγο dejavu, αλα παρολα αφτα το game σε κραταει σε ενταση μεχρι το τελος και σχετικα με την unreal engine πιστευω οτι εκανε παρα πολυ καλη δουλεια στα enviroments γιατι υπηρχαν καποια σημεια που αφηνα το controler για να βλεπω τα τοπια

 • KTI_23 KTI_23 26 Φεβρουαρίου 2011  | 23:06

  δεν εχει δυστυχως καποιο ιδιαιτερο σεναριο...απλως(για μενα)εξολοθρευεις συνεχως με διαφορους τροπους κυματα εχθρων..

 • oGRe94-PSKc oGRe94-PSKc 26 Φεβρουαρίου 2011  | 20:59

  Θα το αγωραζα αλλα λογω οικονομικων προεχουν αλλα πραγματα και μετα ισως να το παρω αλλα αυτο που με χαλαει ειναι αυτο που λεει για τα boss fights

 • RickHunter RickHunter 26 Φεβρουαρίου 2011  | 20:17

  θα το παρω καποια στιγμη, ελπιζω ν τιμαει το ονομα του :P

  edit: μαλλον συντομα με KZ3

 • vasilas432 vasilas432 26 Φεβρουαρίου 2011  | 14:25

  Μόλις το βρω 10€ για PC έχει φύγει!

 • Gamer-cy Gamer-cy 26 Φεβρουαρίου 2011  | 06:10

  Μπράβο Σάββα ωραίο review,και αξιοπρεπείς βαθμολογία πάω για αγορά το καλοκαίρι, μιας και τώρα προεχουν άλλα games

 • dimitrisasp dimitrisasp 26 Φεβρουαρίου 2011  | 04:35

  Kαι γω θα το παρω αλλα οπως ολα τα FPS απο 20 και κατω!

 • NARUTOFOREVER NARUTOFOREVER 26 Φεβρουαρίου 2011  | 03:06

  Δε νομιζω οτι αξιζει για 7 αλλα για πολυ περισσοτερο!!!
  Εγω το απολαυσα απιστευτα το demo!!!
  Απευθυνεται σε συγκεκριμενα ατομα δεν ειναι για ολους!!!

 • vasilas432 vasilas432 26 Φεβρουαρίου 2011  | 02:21

  @OCELOT
  You decide!!

 • DevilBringer DevilBringer 26 Φεβρουαρίου 2011  | 01:18

  Nice ReviewΣάββα.Και εγώ θα το τιμήσω μόλις πέσει η τιμή του,Full Price δεν το περνώ με την καμια

 • OCELOT OCELOT 26 Φεβρουαρίου 2011  | 00:56

  Worth for money? Killzone 3 η αυτο?

 • Ckalatz_93 Ckalatz_93 25 Φεβρουαρίου 2011  | 19:12

  Αμα παι 20 ευρα μπορει
  τωρα μονο νοικιασμα
  ΤΟ 7 ειναι πολυ καλος βαθμος

 • ZeroDert ZeroDert 25 Φεβρουαρίου 2011  | 18:52

  έλεος, περίμενα πολύ περισσότερα...

 • bill123456 bill123456 25 Φεβρουαρίου 2011  | 18:37

  Μόνο που είδα 9 στο ισοπεδοτικό eurogamer θα το πάρω!!!!!

 • Fallout Fallout 25 Φεβρουαρίου 2011  | 18:00

  Λίγη σημασία έχει αν ακόμα και ο πρωταγωνιστής θυμίζει μεθυσμένο Marcus Fenix με πλούσια κόμη.

  Είμαι ο μόνος που έλιωσα στα γέλια με αυτή τη φράση????
  Καθαρή άμυαλη δράση. Μπορεί αγορά το καλοκαίρι σε χαμηλή τιμή

 • DarthAltair DarthAltair 25 Φεβρουαρίου 2011  | 17:43

  Epic edition και τα μυαλά στους κάκτους.Το παιχνίδι αυτό μου θυμίζει τον λόγο που λάτρεψα κάποτε αυτό το genre.Η βία,η καφρίλα και τα "κουφά" όπλα.Shotgun με 4 κάνες είπατε;I'm sold!

 • amonra amonra 25 Φεβρουαρίου 2011  | 17:37

  Ωραια παρουσιαση!Καλο παιχνιδι!Οταν πεσει στα 25-30 ευρω θα το δοκιμασω!