Ταυτότητα

Fight Night Champion

Fight Night Champion

Edition: N/A Genre: Fighting, Sports Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-2 Ανάπτυξη: EA Canada Ημ. Έκδοσης: 04/03/2011
PEGI: 16 Εκδότης: Electronic Arts Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3


Και φέτος, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης ανταγωνισμού στους εξομοιωτές πυγμαχίας

Για άλλη μία χρονιά η EA έρχεται να “παίξει” ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο στο χώρο της πυγμαχίας, έχοντας ήδη εξαλείψει με ιδιαίτερη ευκολία τον ανταγωνισμό. Η υψηλή ποιότητα παραγωγής που διακατέχει τη συγκεκριμένη σειρά, αλλά και η αλματώδης βελτίωση που είχε στο Fight Night Round 4, τη βοήθησαν στην κυριαρχία της στο -κατά το κοινώς λεγόμενο- άθλημα του μποξ. Ειδικά στο τέταρτο μέρος, η αληθοφάνεια και ο βαθμός εξομοίωσης έφτασαν σε πολύ μεγάλα επίπεδα, προσφέροντάς μας έντονους αγώνες που απεικονίζονταν, εκτός ορισμένων τεχνικών προβλημάτων, με μεγάλη φυσικότητα.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι ήδη ένα μεγάλο βήμα επιτεύχθηκε με το Round 4 οι αλλαγές που έχει να επιδείξει το νέο Fight Night Champion δεν αποτελούν μία νέα επανάσταση, αλλά περισσότερο προσθήκες και βελτιώσεις-ρυθμίσεις στον τεχνικό και gameplay πυρήνα του προηγούμενου τίτλου. 

“I can't be beat and I won't be beat” 

Fight_Night_Champion_01-thumb.jpgΑντί όμως να σταθεί σε μία απλή ετήσια βελτίωση, η EA Canada έρχεται να προσφέρει κάτι εντελώς καινούριο για το franchise αλλά και –γενικότερα- για το είδος των ψηφιακών αθλημάτων μέσω του Champion Mode. Στο τελευταίο αναλαμβάνουμε το ρόλο του Andre Bishop, ενός μποξέρ της κατηγορίας των μεσαίων βαρών και θα παρακολουθήσουμε την πορεία του από τους ερασιτεχνικούς αγώνες στους επαγγελματικούς. Η υπόθεση του συγκεκριμένου mode αποτελείται γενικώς από διάφορα “κλισέ” και στερεότυπα χαρακτήρων, που όμως χάρη στους καλογραμμένους διαλόγους δε γίνεται ποτέ κουραστική.

Μέσω της υπόθεσης του τίτλου θα δούμε τον –εξαιρετικά συμπαθή- Andre Bishop να καταδικάζεται για ένα αδίκημα που δεν έκανε έπειτα από την απόρριψη της πρότασης συνεργασίας με τον “κακό” παραγωγό αγώνων μποξ. Από εκεί και ύστερα θα παρακολουθήσουμε τον εγκλεισμό του πρωταγωνιστή πίσω από τις μπάρες της φυλακής, όπου θα πάρουμε μέρος σε ορισμένους εντυπωσιακούς παράνομους αγώνες, αλλά και την επάνοδό του έπειτα από την έκτιση της ποινής.

fight-night-champion-s-02-thumb.jpgΣτην πορεία θα δούμε χαρακτήρες και προβλέψιμες καταστάσεις που...κάπου έχουμε ξαναδεί, αλλά ευτυχώς η πολύ καλή σκηνοθεσία των cut-scenes -καθώς και η γρήγορη και περιεκτική ροή του σεναρίου- καθιστούν την συγκεκριμένη ιστορία –το λιγότερο- ευχάριστη στην παρακολούθησή της. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η επαγγελματική δουλειά των ηθοποιών καταφέρνει να δώσει ζωή στους χαρακτήρες, κάτι στο οποίο βοηθάει καταλυτικά και η φυσικότητα της κίνησης και έκφρασης των ψηφιακών μοντέλων.

Συνολικά το Champion Mode αποτελείται από εικοσιδύο αγώνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων θέτουν τις δικές τους νικητήριες παραμέτρους. Αντί, λοιπόν, να παίρνουμε μέρος σε απλούς αγώνες μεταξύ των διαφόρων cut-scenes, κάθε ματς συνδέεται άμεσα με το σενάριο, δίνοντας έτσι σε πολύ μεγάλο βαθμό την αίσθηση ότι ο εκάστοτε αγώνας έχει άμεση σχέση με τα τεκταινόμενα της υπόθεσης.

fight-night-champion-s-03-thumb.jpgΠαραδείγματος χάρη, έπειτα από έναν τραυματισμό του Andre στο δεξί του χέρι, θα το δούμε στη διάρκεια του αγώνα να σπάει, με αποτέλεσμα να πρέπει να κερδίσουμε χρησιμοποιώντας μόνο το αριστερό. Σε άλλη περίπτωση ο αντίπαλος παραγωγός θα πληρώσει το διαιτητή, με αποτέλεσμα κάθε γροθιά μας στο σώμα να μετριέται ως χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Γενικά, λοιπόν, οι περισσότεροι αγώνες έρχονται να προσφέρουν ξεχωριστές συνθήκες, ανάλογες με το σενάριο, πετυχαίνοντας στον συγκερασμό του gameplay με την υπόθεση, λειτουργώντας εμμέσως ως μία μορφή tutorial. 

Ώρα να φτάσουμε τον δικό μας μποξέρ στην κορυφή 

Η διάρκεια των -περίπου- πέντε ωρών του Champion mode είναι -κατά την κρίση μας- χορταστική, δεδομένου μάλιστα ότι αυτό το mode αποτελεί μία καλοδεχούμενη και ποιοτική προσθήκη και σίγουρα όχι τον κύριο τομέα ενασχόλησης με τον τίτλο. Για άλλη μία φορά, λοιπόν, το βάρος του Fight Night πέφτει στο Legacy Mode. Στο εν λόγω κομμάτι δημιουργούμε έναν πυγμάχο από το μηδέν, επιλέγοντας τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά, την αμυντική και επιθετική στάση του σώματος, την ενδυμασία του μέσω μίας τεράστιας ποικιλίας και φυσικά την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούμε.

fight-night-champion-s-04-thumb.jpgΠερνώντας από τους απαραίτητους πρώτους ερασιτεχνικούς αγώνες, θα βρεθούμε στην κατώτερη θέση της βαθμολογικής κλίμακας της επαγγελματικής κατάταξης. Από εκεί και ύστερα ανοίγεται ο μεγάλος δρόμος για την προσπάθεια της αναρρίχησης στις πρώτες θέσεις, αλλά και της διεκδίκησης διαφόρων τίτλων. Όπως είναι φυσικό, αρχικά τα στατιστικά του χαρακτήρα μας βρίσκονται χαμηλά. Οι συνεχείς νίκες και προπονήσεις είναι απαραίτητες για την απόκτηση των πολύτιμων experience points, τους οποίους μπορούμε να τα κατανείμουμε σε οποιοδήποτε από τα δεκαεφτά skills. Αυτά καθορίζουν τη δύναμη των διαφορετικών ειδών χτυπημάτων όπως τα uppercut ή direct, την ταχύτητα της κίνησης του σώματος αλλά και το κατά πόσο η άμυνά μας είναι επιτυχημένη.

{PAGE_BREAK}

Ένα νέο στοιχείο κάνει την εμφάνισή του στο Fight Night Champion, το οποίο έρχεται να προσφέρει καλοδεχούμενο βάθος στη διαχείριση του αθλητή μας, αφορώντας στη φυσική του κατάσταση. Εκτός από τον τομέα των skills υπάρχει πλέον ο ξεχωριστός τομέας του Athleticism, ο οποίος αναλύεται σε έξι στατιστικά, μεταξύ των οποίων η δύναμη, η ανθεκτικότητα και η ταχύτητα. Το επονομαζόμενο Athleticism αποτελεί μία μέθοδος μέτρησης της φυσικής κατάστασης του αθλητή μας ενώ, σε αντίθεση με τα skills, τα στατιστικά αυτού του τομέα μειώνονται μέσω των προπονήσεων και των αγώνων. Προκειμένου να τα διατηρούμε σε υψηλά επίπεδα, πρέπει να προγραμματίζουμε εβδομάδες όπου θα κάνουμε ανάλογη προπόνηση, η οποία δε θα μας αποφέρει xp, αλλά θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε οποιοδήποτε από τα στατιστικά του Athleticism επιθυμούμε.

Το σύστημα των e-mail έρχεται να μας μεταφέρει σωρεία πληροφοριών για τους επερχόμενους αγώνες, αλλά και προσκλήσεις για αγώνες επίδειξης, προκλήσεις από άλλους μποξέρ ή ακόμα και προειδοποιήσεις για ακριβά χειρουργεία σε περίπτωση που στον προηγούμενο αγώνα υπήρξε επίπονη ανταλλαγή γροθιών... Το βάθος λοιπόν που προσφέρει το Legacy Mode είναι ακόμα μεγαλύτερο από τους προηγούμενους τίτλους και η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση και κατάκτησης θέσεων και “ζωνών” ιδιαίτερα εθιστική. 

Ανεβαίνοντας στο ρινγκ 

fight-night-champion-s-06-thumb.jpgΗ πρόκληση που προσφέρει στους αγώνες το Fight Night Champion βρίσκεται για άλλη μία φορά σε υψηλά επίπεδα, κυρίως χάρη στην πολύ καλή τεχνητή νοημοσύνη. Μία μεγάλη γκάμα διαφορετικών τεχνικών καθορίζει τις πολλές και ξεχωριστές προσωπικότητες των μποξέρ με τους οποίους θα βρεθούμε αντιμέτωποι. Μία στρατηγική δύσκολα θα μας βοηθήσει σε σειρά αγώνων, με τη δυνατότητα αλλαγής τεχνικής να κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε τις αδυναμίες του εκάστοτε αντιπάλου, αλλά και να αχρηστεύουμε τους τομείς όπου υπερέχει.

Η συνολική βελτίωση του μοντέλου χειρισμού καταφέρνει να καταστήσει ακόμα πιο προσιτό και άμεσο το gameplay. Το λεγόμενο “Total Punch Control” δίνει τη θέση του στο “Full Spectrum Punch Control”. Στο παλιότερο σύστημα χειρισμού χρειαζόταν να πραγματοποιούμε, ως επί το πλείστον, κυκλικές κινήσεις για την επίτευξη διαφόρων ειδών χτυπημάτων, οι οποίες εύκολα γινόταν να μπερδευτούν στην ένταση του αγώνα. Πλέον, απαιτούνται απλές και άμεσες κινήσεις του μοχλού για το κάθε χτύπημα.

fight-night-champion-s-05-thumb.jpgΈτσι, παραδείγματος χάρη, κουνώντας το μοχλό δεξιά πραγματοποιούμε δεξί hook, με την δεξιά πάνω διαγώνια κίνηση δίνουμε την εντολή για direct κ.λπ. Με αυτή τη μέθοδο οι λάθος εντολές μειώνονται δραματικά, ενώ διευκολύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η αμεσότητα με την οποία εκτελούμε τη γροθιά που επιθυμούμε ακριβώς τη στιγμή που θέλουμε. Επιπλέον, όποιος δε θέλει να χρησιμοποιήσει τον αναλογικό μοχλό, μπορεί να διαλέξει το παραδοσιακό μοντέλο χειρισμού, όπου τα κεντρικά κουμπιά του gamepad αντιστοιχούν και στα διαφορετικά είδη χτυπημάτων.

Με το πάτημα του RB (η δοκιμή έγινε στο Xbox 360) μπορούμε να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στα χτυπήματά μας, εις βάρος της ταχύτητάς τους, μειώνοντας παράλληλα γρηγορότερα την αντοχή του μποξέρ μας. Η διαχείριση της αντοχής διαδραματίζει ίσως το σημαντικότερο ρόλο για τη νικηφόρα διεξαγωγή κάθε αγώνα. Ανάλογα με το ρυθμό που χρησιμοποιούμε τις γροθιές μας, αλλά και με το αν πετυχαίνουμε ή όχι τον αντίπαλο, μειώνεται η εμφανής μπάρα της αντοχής, ενώ ένα “κρυφό” στατιστικό μετράει τη γενικότερη κούραση του αθλητή μας με την πάροδο των γύρων.

fight-night-champion-s-07-thumb.jpgΕάν, λοιπόν πραγματοποιούμε έναν καταιγισμό χτυπημάτων, τότε θα δούμε τα χτυπήματά μας να γίνονται σταδιακά πιο αδύναμα, φτάνοντας σε σημείο να γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη η επίτευξη εύστοχης δυνατής γροθιάς. Το ανελέητο button mashing ή...stick mashing λοιπόν, μπορεί να μας βοηθήσει αρχικά στη φαινομενική επικράτησή μας, εντούτοις, δε θα αργήσει να επέλθει η κούραση και η πολύ εύκολη επίτευξη του νοκ άουτ από τον αντίπαλό μας. Το σύστημα της άμυνας έχει δεχθεί με τη σειρά του ορισμένες αλλαγές καθώς, πλέον, απαιτείται απλά το πάτημα ενός κουμπιού για το αυτόματο και κατάλληλο σήκωμα των χεριών, ενώ μπορούμε να χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα τις γροθιές χωρίς να χρειάζεται να αφήνουμε το κουμπί της άμυνας.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μπορούμε απλά να κρατάμε τα χέρια μας ψηλά χωρίς να δεχόμαστε κανένα αντίπαλο χτύπημα, καθώς οι γροθιές δε θα αργήσουν να βρουν το...δρόμο τους προς το σώμα ή το πρόσωπο ανάμεσα από τα γάντια σε περιπτώσεις που το παρακάνουμε με την αμυντική στάση. Από την άλλη μεριά, το σωστό πάτημα του κουμπιού λίγο πριν δεχθούμε τη γροθιά μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία της επιτυχούς και δυνατής αντεπίθεσης. 

{PAGE_BREAK}

Τεχνικός τομέας που συνεχίζει να εντυπωσιάζει 

Τα υψηλά στάνταρ που έθεσε στον τεχνικό τομέα το Round 4 συνεχίζουν να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα μέσω του Fight Night Champion. Αν και η μηχανή γραφικών δεν έχει υποστεί ιδιαίτερες βελτιώσεις, ενάμιση χρόνο μετά το οπτικό αποτέλεσμα παραμένει εντυπωσιακό. Κάθε ένας από τους –περισσότερους από πενήντα- αθλητές έχει αποδοθεί με μοναδική λεπτομέρεια, προσφέροντας εξαιρετικά λεπτομερή μοντέλα, που παρόμοιά τους σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί στο συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών. Οι οπτικές ενδείξεις -όποτε πετυχαίνουμε ένα δυνατό χτύπημα- είναι για άλλη μία φορά απολαυστικές ενώ το animation συνεχίζει να είναι πολύ φυσικό.

Το collision detection έχει βελτιωθεί, χωρίς ποτέ να βλέπουμε τις υφές των χεριών να μπαίνουν μέσα στο σώμα ή τα άκρα του αντιπάλου. Δεδομένου ότι το Fight Night Champion αποτελεί τον πρώτο τίτλο της σειράς που πήρε "ενήλικη" βαθμολογία από τις εταιρίες λογοκρισίας (16+), η αλλοίωση των προσώπων που θα δούμε είναι πολύ εντονότερη από τους προηγούμενους τίτλους, ενώ σε ορισμένους αγώνες μεγάλης διάρκειας η απεικόνιση από ρυάκια αίματος και μωλώπων έφτανε σε σημείο να προκαλεί πόνο και σε εμάς τους ίδιους...

fight-night-champion-s-08-thumb.jpgΟ ηχητικός τομέας βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων, προσφέροντας ένα πειστικό κοινό που μας μεταφέρει στην ένταση των μεγάλων ρινγκ. Οι δύο παρουσιαστές κάνουν πραγματικά εξαιρετική δουλειά με ποικίλα και εύστοχα σχόλια, ανάλογα πάντα με τα τεκταινόμενα του αγώνα, δίνοντας σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση τηλεοπτικού αγώνα. Δυστυχώς, η έκδοση που είχαμε στα χέρια μας δεν επέτρεπε στην ενασχόλησή μας με το multiplayer.

Σύμφωνα με την EA θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε τα δικά μας “γυμναστήρια” στο Fight Night Champion, τα οποία –όπως καταλαβαίνουμε- θα έχουν παρόμοιο ρόλο με αυτόν των guilds στα MMO. Μέσω αυτών θα μπορούμε να συγκροτήσουμε ομάδες με άλλους παίκτες και να έρθουμε αντιμέτωποι με άλλα γυμναστήρια, διεξάγοντας αγώνες και ανεβάζοντας το επίπεδο του γυμναστηρίου μας μέσα από νίκες.

Εν κατακλείδι, η EA Canada καταφέρνει να μας προσφέρει για άλλη μία φορά μία ιδιαίτερα ρεαλιστική ψηφιακή απεικόνιση του αθλήματος της πυγμαχίας. Οι διαφορές με τον προηγούμενο τίτλο της σίγουρα δεν είναι τόσο μεγάλες -όσο αυτές που είδαμε από το Fight Night Round 3- εντούτοις, έχει υποστεί ορισμένες ουσιαστικές βελτιώσεις στο χειρισμό αλλά και στη ροή των αγώνων. Επιπλέον, η προσθήκη του Champion Mode έρχεται να προσφέρει κάτι διαφορετικό στο είδος, ενώ η υψηλή ποιότητα παραγωγής δείχνει με τον τρόπο της πως η καναδική εταιρία δεν αρκέστηκε απλά σε μία ετήσια ανανέωση του franchise της.

Νικόλας Μαρκόγλου

Θετικά

 • Υψηλής ποιότητας story mode παρά τα “κλισέ” στα οποία καταφεύγει
 • Το ανασχεδιασμένο σύστημα χειρισμού
 • Η μηχανή γραφικών παραμένει εντυπωσιακή
 • Το Legacy Mode θα καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον μας για πολύ καιρό

Αρνητικά

 • Δεν έχει την αλματώδη βελτίωση που είχε το Round 4 από το Round 3
 • Ο διακοσμητικός ρόλος του διαιτητή

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (22 σχόλια)
 • demis1994 demis1994 01 Απριλίου 2011  | 02:49

  Με έχει ψήσει να το αγοράσω! Δοκίμασα το demo και έμεινα πολύ ευχαριστημένος!

 • Super Saiyan Super Saiyan 10 Μαρτίου 2011  | 01:27

  το story σε κανει να θες να τους ματσουκωσεις ολους! :) με το που εγινε install στο 360 ελιωσα!πολυ καλο!

 • silve silve 07 Μαρτίου 2011  | 19:20

  Μη έχοντας παίξει κάποιο FNC το δοκίμασα στο demo και με ενθουσίασε. Πραγματικά πολύ καλός τίτλος!

 • knuknarot knuknarot 04 Μαρτίου 2011  | 12:42

  λοιπων απο εχθες ςχω το game και το εχω λιωσει! πραγματικα εχω παιξει απειρα παιχνιδια και μπορω να πω οτι δεν εχω ξανασυναντισει τετοια αλοιθωγανεια στα γραφικα!φανταστιτε ηρθε ενα φιλαρακι μου σπιτι για να παιξουμε φιφα την ωρα που επεζα fnc και με ρωτισε ποιον αγωνα βλεπω και σε ποιο καναλι!(περιτο να πω οτι τελικα δεν πεξαμε φιφα και λιωσαμε 6:40 ωρες μεχρι να τερματισουμε το στορυ!)και θα ηθελα να κανω μια προβλεψη<< μηπωσ πηραμε μια γευση απο τα καινουργια γραφικα του φιφα 12? γτ αν παρατιρισεται ολο το στυσημο του παιχνιδιου παραπεμπει στο φιφα π.χ τα εικονιδια απο τα loading, το στυσημο του menu κ.α>> απλα το παιχνιδι ειναι τελειω 10 απο εμενα

 • Ckalatz_93 Ckalatz_93 03 Μαρτίου 2011  | 21:43

  @Touras+ 20000000

 • Touras Touras 03 Μαρτίου 2011  | 21:41

  αποψη μ για αυτα τ παιχιδια αν δν εισαι κ λιγο φαν τ αθληματος τα βαριεσαι ευκολα

 • KhR1s KhR1s 02 Μαρτίου 2011  | 16:37

  Υποστηριξη για move η kinect οχι ?

 • vas23 vas23 02 Μαρτίου 2011  | 12:50

  Pragmati m aresei...alla ena 7araki... :D

 • TheMastas TheMastas 02 Μαρτίου 2011  | 02:38

  Ενοείται wwe των παλιών καλών καιρών :)
  Πάντος τα signature moves η εστω κάποια ειδικά δηλαδή combo αντίστοιχα με τα δυνατά σημεία του αντιπάλου ιδιαίτερα σε προχωρημένο επίπεδο, θα ήταν οτι πρέπει για να ξεχωρίζουνε περισσότερο μεταξύ τους οι χαρακτήρες

 • Gamer-cy Gamer-cy 01 Μαρτίου 2011  | 23:43

  Ναι ειναι ωραιο παιχνιδι εχω το προηγουμενο, αλλα το βαρεθηκα γρηγορα ,ενταξει τα γραφικα απλα δεν υπαρχουν.. σκιστεεεε , ξεπατώθηκα he he :P ενα 9 αρι απο μενα στην βαθμολογια των χρηστων

 • zikezoos zikezoos 01 Μαρτίου 2011  | 23:39

  @TheMastas, WWE fan να φανταστω??:P

 • KTI_23 KTI_23 01 Μαρτίου 2011  | 21:16

  πολυ καλο και φαινεται να διεκδικει επαξια τον τιτλο του καλυτερου boxing παιχνιδιου..ιδιως το legacy mode ειναι πολυ ενδιαφερον... θα μπορεις να φτιαξεις τον αντιστοιχο Ζαμπιδη ή τον Rocky!

 • yiannis2002s yiannis2002s 01 Μαρτίου 2011  | 19:18

  Ακουγεται βελτιωμενο εκει που το χρειαζοταν! Το 4 μου αρεσε παρα πολυ, και φανταζομαι αυτο ακομα πιο πολυ!

 • TheMastas TheMastas 01 Μαρτίου 2011  | 19:03

  Πολύ καλό το παιχνίδι αλλά δεν μου αρέσει που βάλανε το Stamina σε 4 μέρη του σώματος θα προτιμούσαν να παραμείνει 1 και να βάλουνε κάτι διαφορετικό και πιο εφφετζίδικο όπως κάποια χαρακτηριστική super κίνηση η συνδιασμό η finishing punch :)

 • ASUS85 ASUS85 01 Μαρτίου 2011  | 18:45

  Best Game ever...Εντυπωσιακότατο και προσυπογράφω...Σάν λάτρης του αθλήματος θα το τιμήσω...

 • dennisgameon dennisgameon 01 Μαρτίου 2011  | 16:12

  ama sas aresh to box einai ena poli kalo game.den exei kai megalh diafora me to fight night round 4 alla aksizei! to reveiw einai mia xara.toso aksizei.

 • GameMasterGG GameMasterGG 01 Μαρτίου 2011  | 15:59

  Δεν το περίμενα με τίποτα.. Νόμιζα ότι θα ήταν μούφα... Αλλά τελικά ήμουνα λάθος!

 • eimaisklhros eimaisklhros 01 Μαρτίου 2011  | 15:47

  πολυ καλο το review, απλως θελω να προσθεσω στα αρνητικα το γεγονος οτι στο τελος καθε γυρου η αναπληρωση των στατιστικων(stamina-damage) γινεται αυτοματα και δεν σου δινει τη δυνατοτητα να επιλεξεις, οπως στο nfr4..
  και κατι ακομα.. επαιξα το demo Στο ps3 και απο χθες, εχω το κανονικο παιχνιδι στο 360.η διαφορα στα γραφικα ειναι εμφανεστατη!!και ειναι υπερ του Ps3. :S το περιεργο ηταν πως το ιδιο γινοταν και στο pro10!! μπορει καποιος π εχει το nfc (και οχι τοτ demo) στο ps3 να μας επιβεβαιωσει?

 • emerson emerson 01 Μαρτίου 2011  | 14:52

  το fn4 ήταν από τους καλύτερους sports simulated τίτλους που έχω παίξει ποτέ. Δεν είναι απαραίτητο για να το απολαύσει κανείς να του αρέσει το box, (ποτέ δεν ήμουν μεγάλος fun). Σκεπτόμενος όμως την ποιότητα του τίτλου,το πόσο απόλαυσα το προηγούμενο, τις όποιες αλλαγές, τη διάρκεια που έχει στο χρόνο αλλά και το γεγονός ότι τιμάμε σε ετήσια βάση ποδοσφαιράκια και μπασκετάκια με πενιχρές βελτιώσεις, δε βρίσκω το λόγο να μην το τιμήσω. ΒY the way, ιδιαίτερα κατατοπιστικό το review

 • zikezoos zikezoos 01 Μαρτίου 2011  | 14:50

  Απο τη στιγμη της ανακοινωσης του, το περιμενα σαν τρελος!! Δεν εχω ξαναπαιξει καποιο αλλο παιχνιδι της σειρας αλλα αυτο εννοειται οτι θα το τιμησω, κυριως λογω του Champion Mode. Oι 5 ωρες μια χαρα μου φαινονται, αφου μετα θα ασχοληθω με το Legacy.

 • overclocker overclocker 01 Μαρτίου 2011  | 14:35

  +1 στον padelosf
  Σαν κάτοχος του 4 και εγώ δεν θα το τιμήσω. Πάντως όποιος δεν έχει κάποιον από τους προηγούμενους τίτλους και του αρέσει το box αξίζει να ασχοληθεί με τον τίτλο καθώς και με την προσθήκη του Legacy mode το παιχνίδι αποκτά μεγαλύτερη διάρκεια από τα προηγούμενα. Συνολικά είναι ένας πολύ καλός αθλητικός τίτλος με εξαιρετικό οπτικό τομέα.

 • padelosf padelosf 01 Μαρτίου 2011  | 14:24

  Δοκίμασα το demo.
  Δεν βλέπω τον λόγο για να το αγοράσω αφού έχω το 4..
  Mικρές διαφορες......