Ταυτότητα

Beyond Good & Evil HD

Beyond Good & Evil HD

Edition: N/A Genre: Action, Adventure Διάθεση: XBLA
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Ubisoft Shanghai Ημ. Έκδοσης: 02/03/2011
PEGI: 12 Εκδότης: Ubisoft Πλατφόρμες: Xbox 360


Μια φορά κι έναν καιρό, σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά…

Περίεργα παιχνίδια που μας παίζει ο Χρόνος. Δε μπορείς να του βάλεις ένα πρόσημο. Δε μπορείς να αξιολογήσεις θετικά ή αρνητικά την πάροδό του. Όλα είναι σχετικά. Το κρασί, όσο περνάει ο καιρός γίνεται καλύτερο, αρκεί να έχει διατηρηθεί σωστά. Αν πάλι όχι, γίνεται ξύδι. Υπάρχουν μνημεία που συντηρήθηκαν σωστά και αποτελούν ακόμα και σήμερα, χιλιάδες χρόνια μετά την κατασκευή τους, πόλους έλξης του παγκόσμιου ενδιαφερόντος. Και άλλα, ίσης αξίας, που τα έφαγε το χορτάρι και η ασπάλαθοι (που έλεγε και ο Σεφέρης), και ξεχάστηκαν από τον κόσμο και έγιναν ένα με τη φύση. Υπάρχουν τραγούδια που χρόνια μετά, τα ακούμε και μας διαπερνούν ρίγη, και άλλα που μας προκαλούν το γέλιο και αναρωτιόμαστε, «μα εγώ τα άκουγα αυτά τα πράγματα;». 

Στη gaming βιομηχανία ο χρόνος κυλάει λίγο πιο γρήγορα, αλλά είναι το ίδιο ή και περισσότερο αδυσώπητος και αλύπητος. Η Λήθη δεν αργεί να έρθει, και ένα αριστούργημα μπορεί μέσα σε μήνες μόλις από την κυκλοφορία του, να γίνει μία «κλασική δημιουργία» από αυτές που, ως συνήθως, κανείς δεν έχει παίξει.

beyond-good-evil-hd-02-thumb.jpgΤο να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε για το αν το Beyond Good and Evil του Γάλλου Michel Ancel (δημιουργού του Rayman) ανήκει σε αυτή την κατηγορία των παιχνιδιών, είναι άσκοπο, διότι, με το σπαθί του, έχει κατακτήσει σχεδόν το θρόνο μαζί με άλλα αριστουργήματα -όπως φερειπείν το εκπληκτικό ICO. Σκοπός μας δεν είναι η μεμψιμοιρία για το πώς ήρθαν έτσι τα πράγματα για το παιχνίδι αυτό και τον προικισμένο δημιουργό του που αναλώνεται τα τελευταία χρόνια βγάζοντας συλλογές mini games με τα τρελολαγουδάκια, αλλά να ζητωκραυγάσουμε, που μέσα σε όλα τα αρνητικά, η εποχή των δικτυωμένων κονσολών και της online διανομής, μας ξαναδίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτό το διαμάντι, γυαλισμένο και απαστράπτον.

Loyal Hillyans… Viva La Resistance!

Για τους πολλούς, που δεν έχουν κάποια επαφή με το σύμπαν του Beyond Good and Evil, θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι πρόκειται σχεδόν για κάτι μοναδικό -παρά τις κραυγαλέες σε σημεία αναφορές στη λογική και το σχεδιασμό των παιχνιδιών της σειράς Zelda. Ο κόσμος του BG&E είναι αυτοφυής και αυτόφωτος, και μας παρέχει ακριβώς όσα χρειάζονται για να μπορέσουμε να χαθούμε στη μαγεία του, χωρίς πολλές ερωτήσεις – απαντήσεις και λεπτομέρειες. 

beyond-good-evil-hd-01-thumb.jpgΟ πλανήτης Hillys, είναι ένας μικρός πλανήτης του συστήματος Sector 4, στοn οποίο έχουν καταφύγει πολλοί κάτοικοι του συστήματος προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις των, άγνωστης προέλευσης εξωγήινων, DomZ. Παρόλα αυτά, γίνεται και αυτός στόχος των επιθέσεων, με αποτέλεσμα να αναλάβει επισήμως την υπεράσπισή του η ομάδα των A Sections, μίας μιλιταριστικής και ολοκληρωτικής οργάνωσης με μυστηριώδεις σκοπούς και ομιχλώδεις προθέσεις.

Η ηρωίδα του παιχνιδιού, Jade, ασκεί το επάγγελμα του φωτορεπόρτερ και ζει σε ένα νησάκι με ένα φάρο λίγο έξω από την πόλη του Hillys, μαζί με το θείο της Pey’j (ένα συμπαθέστατο γουρουνάκι) και πολλά παιδιά που έχουν μείνει ορφανά, καθώς οι γονείς τους ή έχουν χαθεί κατά τις επιθέσεις των DomZ ή έχουν απαχθεί υπό άγνωστες συνθήκες.

beyond-good-evil-hd-03-thumb.jpgΜετά από μια ακόμη επίθεση των Domz, η Jade αναλαμβάνει μία μυστηριώδη αποστολή από έναν άγνωστο κύριο, και καταλήγει να εμφιλοχωρήσει στην επαναστατική οργάνωση του IRIS Network, που ερευνά τις εξαφανίσεις των πολιτών του Hillys και αγωνίζεται να αναδείξει τον καταχθόνιο ρόλο των Alpha Sections. Η περιπέτεια της Jade μόλις ξεκινά, με πολλές αποκαλύψεις και ανατροπές που αν μη τι άλλο, κρατούν τον παίκτη σε εγρήγορση και προσάπτουν στην ιστορία εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το σενάριο του παιχνιδιού υποστηρίζεται παράλληλα από την καταπληκτική δουλειά σε voice overs και ερμηνείες ηθοποιών, οι οποίες ακούγονται φρέσκες και σπιρτόζικες ακόμα και επτά χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του τίτλου.

Ακούστε μόνο τον τσαχπίνη Pey’j, το ανδρείκελο – ρεπόρτερ των Alpha Sectors και τον ξεκαρδιστικό Segundo, τον... ψηφιακό βοηθό της Jade, και θα αντιληφθείτε πόσο σπουδαία δουλειά είχε γίνει σε αυτόν τον τομέα και πόση προσοχή είχε δοθεί στα επιμέρους συστατικά στοιχεία του τίτλου.

Εκείνον τον καιρό στο Montreal, βγάζαν το Splinter Cell… Πέφτει κοντά το Montpellier;

beyond-good-evil-hd-04-thumb.jpgΤο gameplay του BG&E έχει λίγο απ’ όλα, και αυτό είναι ακόμα ένα στοιχείο που συνδράμει στη μοναδικότητά του. Ο τίτλος περιέχει εξερεύνηση (στις περιορισμένες περιοχές που μας παρέχει ο πλανήτης είναι η αλήθεια), μάχη σώμα με σώμα, επίλυση γρίφων οι οποίοι αν και απλοί είναι ευχάριστοι και έξυπνα τοποθετημένοι, αγώνες με hovercraft, αερομαχίες, mini games και, βέβαια, πολλές stealth αποστολές και λίγο platforming. To αποτέλεσμα είναι ο παίκτης σχεδόν ποτέ να μην αισθάνεται ότι κάνει κάτι επαναλαμβανόμενα. Ακόμα και αν κάτι το έχουμε ξαναδεί, δίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει τον αέρα του φρέσκου και του μοναδικού. Για κάθε μαργαριτάρι που ανακαλύπτουμε, για κάθε φωτογραφία της πανίδας του Hillys που συλλέγουμε, η ικανοποίηση είναι σχεδόν πρωτόλεια.

Το παιχνίδι δεν ρίχνει στο τραπέζι μεγάλες ποσότητες και τεράστιο όγκο από gameplay. Ποντάρει περισσότερο σε μία ομαλή και αλυσιδωτή εμπειρία, όπου το ένα φέρνει το άλλο, η ολοκλήρωση μίας περιοχής μας δίνει το κλειδί για μία άλλη που είχαμε προηγουμένως προσπεράσει χωρίς να μπορούμε να την ανοίξουμε, η κάθε αναβάθμιση στο hovercraft ανοίγει και νέες δυνατότητες για πρόσβαση σε άλλα τμήματα του πλανήτη κ.ο.κ. Και παρότι ο τίτλος είναι γενικά μικρός, καταφέρνει να προσφέρει ένα αίσθημα πληρότητας που άλλα παιχνίδια πετυχαίνουν με τις διπλάσιες και τριπλάσιες ώρες ή και δεν πετυχαίνουν ποτέ.

{PAGE_BREAK}

Ροκάδες Ταύροι και Rastaman Ρινόκεροι

Το gameplay του τίτλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις καλλιτεχνικές επιλογές του, γνωστού για το ιδιόμορφο ταλέντο του, Ancel . Εν ολίγοις, το Beyond Good and Evil καταφέρνει ακόμα και σε διαδικαστικά τμήματα του, όπως η αναβάθμιση του Hovercraft στη μαύρη αγορά των Mammago, ή την περιήγηση στο Inventory και κατά την απόκτηση νέων αντικειμένων, να χαράσσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μας. Και πώς να μη χαμογελάσει κανείς με τους Rasta Man Ρινόκερους, που πουλάν στη μαύρη αγορά εξαρτήματα υπό τους ήχους της Reggae, ή με τις περιγραφές του Segundo σε άπταιστα χάλια Ισπανο-αγγλικά; Ή με τον αμίλητο ταύρο-barman και τον εκρηκτικό μυστικό πράκτορα Double-H που είναι ελαφρώς... διαταραγμένος από τα πειράματα των DomΖ και μπερδεύει τις ατάκες του; Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι επίσης μοναδικός (αν και σχετικά μικρός) με περιοχές που ποικίλουν μεταξύ υγρών σπηλαίων με πλούσια και μυστήρια χλωρίδα και πανίδα, μέχρι άγριες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και υπόγειες κατασκευές γεμάτες γρίφους και μυστικά περάσματα.

Μέσα σε αυτόν τον μοναδικό σχεδιαστικά κόσμο, πέραν όλων των άλλων, καλούμαστε να ανακαλύψουμε και την πανίδα του, στοιχείο που προσφέρει στον τίτλο και αισθητικά και από άποψη περιεχομένου, αφού προκειμένου να ανακαλύψουμε πολλά από τα πλάσματα του Hillys θα πρέπει να λύσουμε συγκεκριμένους γρίφους.

beyond-good-evil-hd-05-thumb.jpgΤο BG&E δεν αποτέλεσε τεχνολογικό επίτευγμα το 2003, και βέβαια δεν αποτελεί ούτε και σήμερα κάτι τέτοιο. Άλλωστε, η καρτουνίστικη και εξεζητημένη σχεδιαστική του προσέγγιση, δεν ήταν και ιδιαίτερα απαιτητική στον τομέα αυτό. Παρόλα αυτά, ήταν και τότε, είναι και σήμερα ένας πολύ όμορφος τίτλος που μετά και το ρετουσάρισμα που δέχθηκε για την κυκλοφορία του στο Xbox 360, έγινε ακόμα πιο ευχάριστος στο μάτι. Η μετάβαση στην εποχή των υψηλών αναλύσεων στις κονσόλες έγινε με υπέροχο τρόπο, αφού τα πάντα ξεχωρίζουν πεντακάθαρα, τα χρώματα είναι ολοζώντανα, το παιχνίδι τρέχει με υψηλό και σταθερότατο frame rate, και τα διάφορα εφέ που έχουν προστεθεί (λάμψεις, εκρήξεις, εφέ νερού) κάνουν ακόμα πιο όμορφο το αποτέλεσμα.

Επισημαίνουμε ότι η τελική εικόνα του τίτλου είναι κατά πολύ ανώτερη και από την PC έκδοσή του εκείνο τον καιρό, που ναι μέν έτρεχε σε υψηλότερες αναλύσεις,  αλλά μοιραζόταν τα ίδια textures και εφέ τουλάχιστον με την έκδοση του Xbox.

To κεφάλι μου...

beyond-good-evil-hd-06-thumb.jpgΒέβαια, το βασικό πρόβλημα του παιχνιδιού παραμένει ακόμα και σήμερα, αν και υπήρχε μια αμυδρή ελπίδα ότι θα αντιμετωπιστεί. Αυτό όμως δεν έγινε και η ανεπίδεκτη μαθήσεως και απαράδεκτη σε σημεία κάμερα του παιχνιδιού είναι κι εδώ παρούσα. Ο μεγάλος πονοκέφαλος αφορά τις στενότερες περιοχές και τα τμήματα του παιχνιδιού που αποφασίζει από μόνη της ότι θα γίνει fixed. Απώλεια οπτικού πεδίου, απότομες αλλαγές γωνίας, χασίματα του στόχου, αδυναμία προεπισκόπησης εδάφους και άλλα παρόμοια συμπτώματα καθορίζουν το σύνδρομο «Τρελοκάμερα του BG&E». Αλλά ακόμα και κατά την ελεύθερη περιήγηση, είναι πολύ κοντά στη Jade και απαιτεί κάποιου είδους εξοικείωση. Θα ήταν καλό να αντιμετωπιστεί τροποντινά το πρόβλημα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Κρίμα.

Πάρτε το... Τώρα!

Ο Thomas Mann έλεγε ότι “κλασικό, είναι αυτό που όλοι θαυμάζουν και κανείς δεν έχει διαβάσει – ακούσει και (στην περίπτωσή μας και μετά από αυθαίρετη προσθήκη του γράφοντος) παίξει”. Στην τιμή στην οποία προσφέρεται το BG&E (800 MS points -περίπου 8 ευρώ) πρέπει να συνεχίσει να είναι κλασικό, αλλά να απολέσει το δεύτερο χαρακτηριστικό του παραπάνω ορισμού. Όλοι θα πρέπει να το παίξουν.

Σάββας Καζαντζίδης 

Θετικά

 • Το Beyond Good and Evil, πιο όμορφο...

Αρνητικά

 • ...με τα ίδια προβλήματα κάμερας

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (51 σχόλια)
 • mistac75 mistac75 03 Ιουνίου 2011  | 18:23

  Παιδια η HD edition ειναι καλυτερη οπτικα απο το PC ή οχι;

 • Lab23 Lab23 27 Μαΐου 2011  | 01:21

  Είδα πρώτη φορά το παιχνίδι στο x-box ενός φίλου μου (σκεφτείτε δέν ήταν καν 360 ) μόλις το είδα το λάτρεψα το πήρα για το pc και πέρασα φανταστικές ώρες αγωνίας και περιπέτειας παίζοντας το.Πραγματικα HD ή όχι αξίζει!!!

 • Enas1 Enas1 19 Μαρτίου 2011  | 18:05

  Το τερμάτισα και εγώ. Πάρα πολύ καλός τίτλος και σε τιμή καταπληκτική. Είναι και κάτι μοναδικό σαν είδος με στοιχεία platforming puzle και stealth(!) που τείνουν να εκλειψουν στα σημερινά παιχνίδια. Μόνο η καμερα μου την έσπασε και η διάρκεια δεν ήταν και πολυ μεγάλη (14-15 ώρες αν κανεις τα παντα) αλλά για 9 € που έδωσα για να πάρω 800 Μs points δεν παραπονιέμαι. Για 10 όμως δεν είναι , 8ρια ειχε μαζέψει όταν είχε πρωτοβγει , για κάπου τόσο είναι και τώρα. Ένα ακόμα θετικό είναι ότι δεν δίνει την αίσθηση ότι παίζεις παλιό παιχνίδι. Κατεβάστε το μπας και δούμε ποτέ το 2.

 • SimonTheSorcerer SimonTheSorcerer 11 Μαρτίου 2011  | 10:41

  Το προσπέρασα όταν είχε βγει για PC, όταν με το καλό έρθει στο PSN δε θα ξανακάνω το ίδιο λάθος.

 • vasilas432 vasilas432 10 Μαρτίου 2011  | 22:13

  Μοστράρει πρώτο το Gameover.gr στο Metacritic με 100%! Ξανά συγχαρητήρια παίδες! Είστε ντούκια!

 • Fanakis Fanakis 09 Μαρτίου 2011  | 17:44

  Υπερβολικο το 10ρακι του Σαββα αν του εβαζε ενα 9,9 νομιζω θα ημασταν ολοι ικανοποιημενοι..

 • CeR X CeR X 09 Μαρτίου 2011  | 14:15

  Ο Σαββας το 10αρακι το δικαιολογεί στο κείμενο εμμέσως πλην σαφώς.Είναι κάτι κλασσικό.Τα κλασσικά παραδείγματα είναι αυτά που διαμορφώνουν τον "κανόνα".Αυτός ο τίτλος είχε θέσει τον πύχη έγινε κανόνας και γι'αυτο παίρνει ένα δεκαράκι στεγνό χωρίς πολλά πολλά.Όσοι το έχουν παίξει ξέρουν.

 • BraVeHeart BraVeHeart 09 Μαρτίου 2011  | 13:20

  Αν δεν αξίζει 10 αυτός ο τίτλος, τότε δεν το αξίζει κανένας άλλος τίτλος αυτής της γενιάς.

 • katamaran katamaran 09 Μαρτίου 2011  | 03:35

  Ενα 9αρι απο εμενα για το διαμαντι .Αυτο με την καμερα ηταν τοσο προβλημα και με το pc γιατι δεν θυμαμαι να ειχα δυσαρεστηθει .Αντε να βγει και το 2.

 • Powell Powell 09 Μαρτίου 2011  | 01:48

  Καλα που δεν κανει o kostaspota reviews γιατι φιλε δεν θα βλεπαμε ποτε 10 :)
  Το game τα σπαει περιμενω και γω ποντους να το αγορασω.

 • DarkAspros DarkAspros 09 Μαρτίου 2011  | 01:35

  Θα συμφωνήσω απόλυτα με το 10αρι του Σάββα . 'Εχω κλείσει 4 μιση ώρες και κάτι με τον τίτλο ...Το παιχνίδι ΔΕΝ είναι τέλειο όντως κι εγώ έχω αρκετές ενστάσεις...ειδικά με το γεγονός ότι το σύστημα μάχης είναι copy paste από το Star Fox Adventures του GameCube ( άλλο ένα αδικημένο υποτιμημένο ,διαμάντι -
  τυχαίο? ) ...
  Αλλά ποιός νοιάζεται γι'αυτά όταν το σύνολο είναι τόσο άρτιο και εμπνευσμένο ? 'Οταν το παιχνίδι σφύζει από προσωπικότητα ? Τα 800 MS Points είναι ένα ευτελές ποσό μπροστά σ'αυτό το διαμάντι μάγκες ...
  10άρι κι από μένα !

  Υ.Γ.1 Νομίζω ότι στο BG&E HD θα δεί κανείς για 1η φορά πραγματικό native Full HD 1080p resolution σε κονσόλα της τρέχουσας γενιάς ...
  Υ.Γ.2 Εξαιρετικός Σάββα
  Υ.Γ.3 PROPAGANDA !!!

 • Ckalatz_93 Ckalatz_93 08 Μαρτίου 2011  | 23:17

  Αχ... θα περιμενω να βγει για psn

 • Johnny8565 Johnny8565 08 Μαρτίου 2011  | 23:13

  Ολοι λετε πολυ καλα λογια πρεπει να ειναι παιχνιδαρα θα το δοκιμασο.

 • jeffman_super3 jeffman_super3 08 Μαρτίου 2011  | 23:11

  Sorry δεν μπορούσα να κάνω edit.tsok μαλλον με το remake προετοιμάζουν το έδαφος.(Κάνω υποθέσεις εγώ τώρα)

 • jeffman_super3 jeffman_super3 08 Μαρτίου 2011  | 23:06

  mr zero-killerman πάρε κάλυτερα του ps2.Να το έχεις και στα χέρια σου.

 • tsok tsok 08 Μαρτίου 2011  | 22:32

  Παιχνιδάρα σε αυτό συμφωνω απόλυτα.Πάντοτε είμουνα κατά των βαθμολογιών γιατί δεν είναι κάτι αντικειμενικό, άρα και εγώ δεν συμφωνώ με το 10, είναι υπερβολική αυτή η βαθμολογία για την δική μου υποκειμενική άποψη. Μακάρι να βγεί και στο ps3 και μακάρι να πάει καλά στις πωλήσεις αυτή η έκδοση μήπως και βγάλουνε την συνέχεια που μας είχανε υποσχεθεί με το τρέιλερ που είχανε βγάλει.

 • KTI_23 KTI_23 08 Μαρτίου 2011  | 22:10

  πολυ συμπαθητικο clasic παιχνιδι...αν και το πρωτο δεν το ειχα δοκιμασει θα προσπαθησω να βρω αυτο.....ωραιος τιτλος παρα τα προβληματα καμερας..

 • lans13 lans13 08 Μαρτίου 2011  | 20:35

  Είναι το μοναδικό παιχνίδι που είχα παίξει διπλό στο pc με τον αδερφό μου. Εγώ είχα το ποντίκι και αυτος το πληκτρολόγιο. Ωραίες εποχές.....

 • dimitrisasp dimitrisasp 08 Μαρτίου 2011  | 20:12

  Οσο και η καθε εκδοση, αν το εχετε παντως καλυτερα να κανετε οικονομια. Ενα HD remake δεν ειναι και το μεγαλυτερο κινητρο..

 • Alias Alias 08 Μαρτίου 2011  | 20:09

  το εχω στο pc και για καποιο λογο δεν το επαιξα ποτε.. Αξιζει η εκδοση για pc?

 • tonyzogk tonyzogk 08 Μαρτίου 2011  | 19:20

  θα περιμενω να βγει για psn αλλα θα δειξει...

 • G13 Nick G13 Nick 08 Μαρτίου 2011  | 19:05

  Ένα εξαιρετικό παιγνίδι το οποίο αγνοήθηκε 8 χρόνια πριν ( απίστευτο το πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός ) .. Ελπίζω αυτή την φορά όσοι δεν το είχαν παίξει τότε να του δώσουν την ευκαιριά που του αξίζει .. Δεν θα του έβαζα 10 ( ούτε και τότε ), αλλά θα συμφωνήσω με τον Σάββα στο ότι τα μειονεκτήματα τέτοιων παιγνιδιών απλά αγνοούντε για χάρη της γενικότερης γοητείας του συνολικού πακέτου ..

 • mr zero-killerman mr zero-killerman 08 Μαρτίου 2011  | 19:00

  Έχει τεράστιες διαφορές με το παιχνίδι του 2003;Το έχω βρει για PS2 αλλά δεν ξέρω που να το αγορασω.

 • Shepard Shepard 08 Μαρτίου 2011  | 18:15

  Περιμενω ποντους και το χτυπησα!!!

 • kostaspota kostaspota 08 Μαρτίου 2011  | 18:11

  Το καταλαβαίνω πως πάνω από όλα είναι το τι σου αφήνει ένα παιχνίδι...αυτή η αίσθηση..το ίδιο αν θυμάμαι καλά είχε γίνει και με το GOW3 από το review του ΚΥΡΙΟΥ Καλλίφα.Απλά εγώ αναφέρομαι στο όταν "βαθμολογούμε ένα παιχνίδι" και αυτός ο βαθμός δεν είναι απλά "στολίδι" αλλά αντιπροσωπεύει κάτι, θά έπρεπε κάτω από αυτό το βαθμό να υπάγονται όλα τα στοιχεία του τίτλου. Και αφού υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης (και δεν εννοώ διαφορετικό gameplay ή υποκειμενικές καλλιτεχνικές πινελιές που θα θέλαμε να δούμε) αλλά για υπάρχοντα, κατά γενική ομολογία ψεγάδια, που χρίζουν βελτίωσης δεν θα έπρεπε να μπει το 10. Επίσης δεν συμφωνώ με τη γνώμη του NikeFerrari ότι μερικοί τίτλοι αξίζουν 11. Σε μια βαθμολογική κλίμακα όπου το 10 είναι το ΑΡΙΣΤΟ θα πρέπει απλά να κατέβουν αυτά που είναι στο 10 για να παραχωριθεί ο βαθμός σε αυτό που πραγματικά το αξίζει( για μένα κανένα γιατί πιστεύω όλα έχουν περιθώρια βελτίωσης) και όχι να φτάνουμε στην ανάγκη να λέμε ότι μερικά games θέλουν 11 απλά γτ το 10 έχει δωθεί "εύκολα". Συγνώμη για το τεράστιο σχόλιο, και πάντα με σεβασμό προς κάθε γνώμη εδώ μέσα ( και συντάκτη) απλά αυτή είναι η δικιά μου γνώμη περι του θέματος.

 • KoulisHHH KoulisHHH 08 Μαρτίου 2011  | 18:08

  Το αγόρασα τη πρώτη μέρα κιόλας γιατί ένα τέτοια αριστουργηματικό παιχνίδι απλά -και με αυτή την εξευτελιστική τιμή για 7-8 ώρες παίχνίδι στα 8Ε- επιβάλεται η αγορά του.Όταν βγήκε τότε το BGE λόγω της ηλικίας μου δεν μπορούσα να το προχωρήσω και ούτε φυσικά είχα γράψει 4+ώρες στο κοντέρ(να φανταστείτε έκανα συνεχώς τα ίδια races και ανατίναζα αμάξια και ταξί) ευτυχώς τώρα μπορώ να το απολάυσω.Παίδες απλα αγοράστε το μη το σκέφτεστε το παιχνίδι δε χρείζει δοκιμής απλα και κατανοητά!....Έχω φτάσει στο Factory των A Section στο -μέχρι τώρα- πιο stealth σημείο του παιχνιδιού.
  ΥΓ:Σάββα εκπληκτικα όμορφα κείμενα γράφεις ρε θηρίο αλλά έχει κάτι λέξεις και όρους που όλο είμαι με το Μπαμπινιώτη Online δίπλα :p
  ΥΓ: Για την εκνευριστικά ηλίθια κάμερα εγώ χρησιμοποιώ την φωτογραφική της Yade....errrr i mean Jade :p είναι και μαμώ της κάμερες :)

 • DarthAltair DarthAltair 08 Μαρτίου 2011  | 17:57

  Μιας και το έχω ήδη για ΧΒΟΧ 1,αλλά δεν το έπαιξα ακόμα,λέω να το ξαναπάρω.Όμως επειδή δεν με βλέπω για Day 1 κάψιμο,λέω να περιμένω κάνα Deal of the Week.

 • billbig billbig 08 Μαρτίου 2011  | 17:48

  Το ακουγα καιρο αλλα δεν το ειχα τσεκαρει ποτε. Το review με κανει να το παρω με την πρωτη ευκαιρια.

 • Deadpool Deadpool 08 Μαρτίου 2011  | 17:46

  Εϊχα τελειώσει το πρωτότυπο στο Gamecube και αρχικά δίστασα να το αγοράσω πάλι αν και 800 ΜS points. Αλλά μετά σκέφτηκα πως αν ευελπιστούμε κάποια στιγμή να δούμε τη συνέχεια αυτής της παιχνιδάρας τώρα είναι η ευκαιρία να δείξουμε ότι υπάρχει κοινό και για τέτοια παιχνίδια. Έτσι το (ξανα)αγόρασα και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου:).

 • DevilBringer DevilBringer 08 Μαρτίου 2011  | 16:57

  Η αγορά σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται