Όταν οι δημιουργοί έχουν κέφια.

Torchlight, ένα dungeon crawling παιχνίδι φτιαγμένο από τους δημιουργούς του αξέχαστου Diablo. Καθ' όλη τη διάρκεια της περιπέτειας, μας φανερώνεται η αγάπη και το μεράκι της ομάδας ανάπτυξης. Όσο η αναμονή για το Diablo III μεγαλώνει, υπάρχουν παιχνίδια σαν το Torchlight που μας υπενθυμίζουν γιατί αγαπάμε αυτή την κατηγορία παιχνιδιών. Πριν από ένα χρόνο περίπου, ο τίτλος κυκλοφόρησε για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τώρα είναι η σειρά του Xbox 360 να υποδεχθεί το δημιούργημα της Runic Games. Οι περισσότεροι είναι επιφυλακτικοί στο άκουσμα του ελέγχου ενός dungeon crawling τίτλου με ένα gamepad, όμως το Torchlight καταρρίπτει κάθε ενδοιασμό των παικτών. Αλλά ας τα δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Όλα ξεκινούν από την πόλη Torchlight, η οποία είναι χτισμένη επάνω από μια φλέβα σπάνιου και πανίσχυρου ορυκτού ονόματι "Ember", με τη χρήση του οποίου οι άνθρωποι και τα όπλα αποκτούν μαγικές δυνάμεις. Φυσικά, δε θα μπορούσαν να είναι όλα ρόδινα, καθώς το Ember επηρεάζει ψυχολογικά τους ανθρώπους, κάνοντάς τους άπληστους και εγωιστές. Ο Master Alric έχει χαθεί στα ορυχεία της πόλης, επηρεασμένος από τις αρνητικές επιπτώσεις του μεταλλεύματος και εμείς καλούμαστε να τον εντοπίσουμε και να λύσουμε το μυστήριο γύρω από το Ember. Το σενάριο αν και παρουσιάζει ένα μικρό ενδιαφέρον, σύντομα γίνεται αδιάφορο, κάνοντας σχεδόν αδύνατη την παρακολούθησή του. Ωστόσο, αυτό δεν μας πειράζει καθόλου, αφού τέτοια παιχνίδια δε τα θέλουμε για το σενάριο, αλλά για ατέλειωτο... σφάξιμο! Όλη η ιστορία διαδραματίζεται στα ορυχεία, ενώ η πόλη χρησιμεύει στον ανεφοδιασμό μας, την πώληση αντικειμένων ή εύρεση νέων quests, που θα μας ανταμείψουν χρηματικά ενώ θα μεγαλώσουν και το επίπεδο της φήμης μας.

Torchlight screen 01

Ο τίτλος της Runic αποτελείται από 35 επίπεδα συνολικά, τα οποία χωρίζονται συνήθως ανά τέσσερα ή πέντε επίπεδα αναλόγως τη θεματολογία και το σχεδιασμό. Φυσικά, στο τέλος κάθε «ομάδας» επιπέδων υπάρχει και η ανάλογη μάχη με το αφεντικό, οι οποίες δυστυχώς «χωλαίνουν» σε επίπεδο δυσκολίας. Γενικότερα, πέραν της τελικής μάχης, δεν νιώσαμε ιδιαίτερη πρόκληση στο μεσαίο επίπεδο δυσκολίας, οπότε θα προτείναμε να ξεκινήσετε την περιπέτειά σας στο Hard ή το Very Hard βαθμό δυσκολίας για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι πολύ μεγάλη για έναν arcade  τίτλο αξίας 1200 MS Points, καθώς χρειαστήκαμε περίπου 12 ώρες για να ολοκληρώσουμε τη βασική ιστορία. Και αν νομίζετε πως κάπου εκεί τελειώνει και το παιχνίδι, πλανάστε πλάνη οικτρά. Με την ολοκλήρωση της ιστορίας, ξεκλειδώνει ένα ατέλειωτο μπουντρούμι που αποτελείται από εκατοντάδες επίπεδα. Οπότε, αν αναλογιστούμε ότι για 35 επίπεδα χρειαζόμαστε περίπου 12 ώρες, δε μπορούμε να φανταστούμε πόσες θα απαιτούνται για την ολοκλήρωση διακοσίων ή πεντακοσίων... Ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις χαρακτήρες, τον Destroyer, ένα «ντούκι» που καταστρέφει τα πάντα σε κοντινή απόσταση, τον Alchemist, ο οποίος διαθέτει μαγικές ικανότητες -κάτι που τον βοηθά να εξοντώνει τους αντιπάλους από απόσταση με όμορφα εφέ- ενώ, τέλος, η Vanquisher είναι η agile ηρωίδα της παρέας χρησιμοποιώντας τόξα ή πιστόλια.

Torchlight screen 02

Οι επιλογές είναι σαφώς περιορισμένες αλλά μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος του κοινού. Από εκεί και πέρα, οι αναβαθμίσεις που θα κάνουμε χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: strength, agility, magic και defense. Αναλόγως τον καταμερισμό των πόντων, ενδυναμώνουμε συγκεκριμένα στυλ μάχης. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να «θερίζουμε» τα πάντα στο πέρασμά μας, θα πρέπει να ανεβάσουμε το strength και το defense μας. Επιπλέον, με κάθε level που κερδίζουμε, μπορούμε να αναβαθμίσουμε διάφορα skills αναλόγως (και πάλι) του προσωπικού μας στυλ προσέγγισης των μαχών. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να μάθουμε και μερικά spells από διάφορους πάπυρους που βρίσκονται διάσπαρτοι στις πίστες.

Ένα πρωτοποριακό στοιχείο που εισήχθη στο Torchlight, είναι η συντροφιά που θα έχουμε από ένα «κατοικίδιο». Το κατοικίδιο θα μας βοηθά κατά τη διάρκεια των μαχών, ενώ μπορούμε να το ενδυναμώσουμε δίνοντάς του κάποιο ψάρι που το μεταμορφώνει σε δυνατότερες μορφές, ή μπορούμε να του μάθουμε και μερικά spells, επιθετικά ή αμυντικά αναλόγως το στυλ παιχνιδιού που προτιμάμε. Το ακόμα θετικότερο είναι ότι μπορούμε να εφοδιάσουμε το κατοικίδιο μας με αντικείμενα, τα οποία επιθυμούμε να πουλήσει στην πόλη. Αυτό, όπως είναι φυσικό, μας γλυτώνει από μεγάλο κόπο και χρόνο που θα απαιτούσε να πηγαίνουμε οι ίδιοι  και να πουλάμε τα εκατοντάδες αντικείμενα που βρίσκουμε στο πέρασμά μας από τα διάφορα επίπεδα.

Torchlight screen 06

Ας περάσουμε τώρα στο σημαντικότερο παράγοντα ενός τέτοιου είδους RPG σε μία κονσόλα, το χειρισμό. Ομολογουμένως, όταν πιάσαμε για πρώτη φορά στα χέρια μας το χειριστήριο, ήμασταν προετοιμασμένοι για μία μέτρια εμπειρία. Εντούτοις, η Runic Games μας διέψευσε πανηγυρικά! Ο χειρισμός και η αμεσότητα είναι τόσο υπέροχα σχεδιασμένα που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Μήπως ο χειρισμός του παιχνιδιού με gamepad είναι καλύτερος από ένα ποντίκι; Οι επιθέσεις στην έκδοση Xbox 360 του Torchlight γίνονται με το X, το οποίο δε χρειάζεται να το πατάμε συνέχεια για αλλεπάλληλα χτυπήματα -αν έχουμε απλώς πατημένο το κουμπί, γίνονται αυτομάτως συνεχόμενα χτυπήματα. Με το Α μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με το περιβάλλον, ενώ στα πλήκτρα B,Y, LT και RT μπορούμε να ενσωματώσουμε τα skills ή τα spells της αρεσκείας μας.


Επιπλέον, με το σταυρό κατεύθυνσης μπορούμε να εναλλάξουμε διάφορες «ομάδες» από skills και spells, κάτι που μας λύνει τα χέρια σε περίπτωση που επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε συγχρόνως περισσότερα από τέσσερα skills ή spells. Όλα τα παραπάνω, στην πράξη, μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο ενός RPG παιχνιδιού σε μόλις ένα gamepad. Κατά τη γνώμη του γράφοντος, ο χειρισμός είναι πολύ πιο άμεσος και βολικός από ό,τι με τη χρήση ποντικιού/ πληκτρολογίου.

Ο τεχνικός τομέας στη νέα έκδοση του Torchlight είναι πανέμορφος αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για ένα arcade τίτλο των 200MB. Εφόσον, λοιπόν, δεν έχουμε εξωφρενικές απαιτήσεις, σίγουρα θα μείνουμε ευχαριστημένοι από το οπτικό αποτέλεσμα. Το level design είναι εξαιρετικό καθώς θα θαυμάσουμε επίπεδα που θα μας ταξιδέψουν από μπουντρούμια της κολάσεως μέχρι πανέμορφα κάστρα. Τα εφέ από τα μαγικά που εξαπολύουμε είναι εξίσου υπέροχα, δυστυχώς όμως, προκαλούν το σημαντικότερο πρόβλημα του παιχνιδιού. Όταν στην οθόνη εμφανίζονται δεκάδες εχθροί, σε συνδυασμό με τη χρήση μαγείας, παρατηρείται έντονη πτώση των καρέ και σε σπάνιες περιπτώσεις μέχρι και tearing. Με το τελευταίο patch που κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο μέρος αυτών των προβλημάτων μειώθηκε αισθητά, αλλά σίγουρα δεν εξαλείφθηκαν τελείως.

Στον τομέα του ήχου δεν έχουμε να παρατηρήσουμε κάτι αξιοσημείωτο. Οι φωνές των ηθοποιών θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα "χρωματισμένες" ώστε να μην φαίνονται τόσο ψεύτικες (ειδικά ο Master Elric προκαλεί αρνητική εντύπωση), αλλά σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα στο οποίο μπορεί να σταθεί ο παίκτης. Τα μουσικά θέματα επίσης, είναι όμορφα και ταιριαστά με την παραμυθένια ατμόσφαιρα, αλλά και πάλι δεν αξίζουν ιδιαίτερης μνείας.

Συμπερασματικά, το Torchlight είναι ένα διαμάντι πολλών καρατίων. Όσοι επιθυμείτε ένα dungeon crawling παιχνίδι που θυμίζει το Diablo και το Titan Quest, μάλλον θα το βρείτε στην πρόταση της Runic. Μέχρι να κυκλοφορήσει το Torchlight 2 ή και το ίδιο το Diablo III, μπορείτε να σπαταλήσετε δεκάδες ώρες με έναν σπουδαίο τίτλο που δημιουργήθηκε με μεράκι και αγάπη. Το Torchlight σίγουρα δεν προσφέρει κάτι καινοτόμο στην κατηγορία και ίσως η απουσία multiplayer να ξενίσει πολλούς, αλλά αυτό που κάνει, το κάνει εξαιρετικά. Στην τιμή που προσφέρεται (1200 MS Points), μην το αφήσετε να σας ξεφύγει.

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: RPGΔιάθεση: www.torchlightgame.com
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: Runic GamesΗμ. Έκδοσης: N/A
PEGI: 12Εκδότης: JoWoodΠλατφόρμες: PC

Θετικά

 • Τέλειος χειρισμός με το gamepad Κατοικίδιο πολλών «χρήσεων» Εθιστικό σε βαθμό… αποτέφρωσης Τεράστια διάρκεια

Αρνητικά

 • Συχνά frame drops Μόλις τρεις κλάσεις ηρώων

Βαθμολογία

Κατάγομαι από τα όμορφα Χανιά, είμαι απόφοιτος λογιστικής και ένα από τα αγαπημένα μου hobbies είναι τα βιντεοπαιχνίδια με τα οποία γαλουχήθηκα από μικρή ηλικία με τα κλασσικά Tetris, Μariο, Contra, συνέχισα με τα αγαπημένα Tomb Raider και Resident Evil και μέχρι και σήμερα συνεχίζω να μαγεύομαι από αυτά. Μεγάλη μου λατρεία επίσης αποτελεί ο κόσμος του Tolkien και ασχολούμαι πολύ και με τον κόσμο των αθλημάτων (ποδόσφαιρο και μπάσκετ κυρίως)!

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Ο Μάιος στο Xbox Live Gold
Ενδιαφέροντας μήνας με Metal Gear Solid V, Vanquish και άλλα!
Τι φέρνει ο Απρίλιος στους Gold members του Live
"Δυνατός" μηνάς με Dead Space 2 και Assassin’s Creed: Syndicate.
Ξεκίνησε το Spring Sale της Microsoft
Παρά πολλά παιχνίδια με μειωμένες τιμές έως και 65%.
Ο Μάρτιος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Trials of the Blood Dragon, SuperHot, Brave: The Video Game και Quantum Conundrum.
Ο Φεβρουάριος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Shadow Warrior, Assassin’s Creed Chronicles: India, Split/Second και Crazy Taxi.
Τεστάρετε τις γνώσεις σας επάνω στη σειρά Final Fantasy
 Επετειακό κουίζ πριν τη λήξη των εορτασμών.
Ο Ιανουάριος 2018 στο Xbox Live Gold
The Incredible Adventures of Van Helsing III, Tomb Raider Underworld και Army of Two.
Ο Δεκέμβριος στο Xbox Live Gold
Με Warhammer End Times- Vermintide και Child of Eden.
Και στο Switch τo Max: The Curse Of Brotherhood
Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του στις πλατφόρμες της Microsoft.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Μια που αυτη τη στιγμη δεν εχω ποντους,δεν εχω να καταφερει να το τσιμπισω ακομα,αλλα σιγουρα ειναι απο τα must buy για
  εμενα.

 • Το παιχνίδι πραγματικά είναι ατελείωτο και άκρος εθιστικό Το έχω στο PC εδώ και καιρό και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν έστω και μια μικρή κλήση προς το είδος .

 • "ο χειρισμός είναι πολύ πιο άμεσος και βολικός από ό,τι με τη χρήση ποντικιού/ πληκτρολογίου."

  o_O
  Πρέπει να το δοκιμάσω ΑΜΕΣΑ!!!

  Ίσως δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, αλλά οι πλατφόρμες στην αγορά δεν είναι 4. Είναι 5. Βάλτε και το XBLA.

 • Το παιχνίδι το έχω στο PC. Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους.

 • Μου άρεσε αρκετά το demo. Σίγουρη αγορά σε Deal of the week γιατί και τώρα να το κατεβάσω, δεν θα το παίξω σύντομα.

 • Είναι υπερβολικά εθιστικό αυτό το παιχνίδι. Αυτή την εβδομάδα είμαι συνεχώς αργοπορημένος στη δουλειά, αφού κάθε βράδυ δεν μπορώ να ξεκολλήσω από το X360. Με διαφορά η καλύτερη αγορά που έχω κάνει στο XBLA.

 • Παιδιά, ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ. Ο χειρισμός είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ, λες και και το συγκεκριμένο είδος, δημιουργήθηκε για κονσόλα και όχι για PC. Από τα καλύτερα του XBLA.

 • Πρέπει να βγει σε PSN...

 • Ενα πολυτιμο πετραδι για τη συλογη σας.Αγοραστε αφοβα..

 • Σιγουρη αγορα για pc

 • Πολύ κατατοπιστικό review, το παιχνίδι είναι όντος απο τα καλύτερα του είδους, μετά το Diablo, ο Χειρισμός είναι τόσο καλός και λειτουργικός,που όντος ταιριάζει τέλεια και μπορώ να πω οτι εδω είναι απο τις περιπτώσεις που ταιριάζει καλύτερα ο χειρισμός που έχουνε κάνει για το pad απο oti το mouse,τα μενού είναι κατατοπιστικά και πολύ όμορφα και έχουνε ακριβώς ολα όσα θα ήθελε κάποιος για ενα hack and slash RPG και ακόμα περισσότερα ! (θυμίζει ακόμα και wow σε κάποια πράγματα πχ τα Talent trees κλπ) Οι κλάσεις μπορεί να είναι 3, αλλά η κάθε μία έχει και 3 υποκατηγορίες στα Talents και έτσι μπορείς να διαμορφώνεις την κάθε κατηγορία διαφορετικά και στο στύλ που θέλεις.Εβαλα πόντους προχθές και το πήρα με την μία το παιχνίδι μπορεί να είναι απλοικό σαν ιδέα αλλά η παλιά καλή συναγή του customization και τoυ Dungeon crawling και monster slaying μαζί με το γνωστό item hunting με μια ανήλεη ποικιλία σε όπλα και αντικείμενα σε κρατάει σε ενδιαφέρων
  Και μια συμβουλή προτείνω να το ξεκινήστε το σε Hard η μεγαλύτερη δυσκολία γιατί στο normal με τον πρώτο χαρακτήρα που έπαιξα μου φάνηκε ιδιαίτερα εύκολο (τουλάχιστον με πολεμιστή και στίς πρώτες ώρες).
  Το μόνο αρνητικό που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι δεν έχει multiplayer αν και είδα οτι μάλλον μπορείς να στείλεις ορισμένα αντικείμενα σε φίλους που το έχουνε (οπως το potion of respec )
  Σίγουρη αγορά για ολους τους Fan του είδους μην το χάσετε !
  Υ.Γ Ανυπομονό για το Torchlight 2 που όπως λένε,θα έχει και Multiplayer !

 • Δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα με το συγκεκριμενο ντεμο αυτου του παιχνιδιου.το παιχνιδι ειναι hack and slash αρκετα.δουλευε καλα στο 360 που το δοκιμασα αλα δεν μπορω να πω οτι θα ασχολιομουν μαζι του.πολυ καρτουνιστικο και ανουσιο το βρηκα.Ελπιζω να μην ειναι ετσι το Diablo 3 μιας κ δεν εχω ασχοληθει με τα προηγουμενα κ δεν ξερω πως θα ειναι.

 • Re paidia ... i elipsi multiplayer k mono de tou dinei me TIPOTA 9... as eimaste ligo pio austiroi. Den zoume sto 1990.

 • Συμφωνω για την βαθμολογια.Και ναι δεν ειμαστε στο 1990.Οταν παιρνει 9 το Red dead redemption που ειναι υπερπαραγωγη δεν γινεται να παιρνει 9 αυτο το παιχνιδι.το παιχνιδι αυτο θα επαιρνε ισως 9 πριν 10 χρονια.Ειναι ενα παιχνιδακι της σειρας απο τις 2 περιπου ωρες που το ειδα.

 • Το εχω για Pc.Οποιου του αρεσουν τα DIABLO, δεν πρεπει να το χασει με τιποτα.
  Αλλωστε το diablo 3, θα αργησει αρκετα να ερθει.

 • Μην συγκρίνεται άτοπα και άσχετα πράγματα μεταξύ τους ρε παιδιά, δεν μπορείτε να αντιληφθείτε νομίζω ορισμένα αυτονόητα πράγματα, το παιχνίδι πέρνει την βαθμολογία που πέρνει για αυτό που προσφέρει στήν ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ του και μόνο οχι συγκρινόμενο με FPS η οτιδήποτε άλλο άσχετο και μην ξεχνάτε επίσης οτι είναι Arcade Download παιχνίδι που καταλαβάνει ελάχιστο χώρο στόν HDD δεν είναι full price, πως δηλαδή το συγκρίνουμε με παιχνίδια τελείως διαφορετικά και υπερπαραγωγές (όπως το Red dead) ? ας βλέπουμε μερικά πράγματα άν εκ πρώτης είναι συγκρίσημα και οχι μόνο ενα νούμερο στο τέλος στήν βαθμολογία.
  Το κάθε παιχνίδι κρίνεται ξεχωριστά και αν πρέπει να συγκριθεί αυτό γίνεται στήν κατηγορία του και πάντα βάση αυτού που θέλει να κάνει και κατά πόσο αυτό που έχει σκοπό να μας δώσει το καταφέρνει.

 • @Mokido Βρε αγορίνα, δηλαδή ένας τίτλος για να εξασφαλίσει έναν βαθμό 9 και πάνω πρέπει να έχει multι; Τόσο απαραίτητο είναι; Mιλάμε για μια κατηγορία που δεν έχει θέση το multi. Δεν είναι CoD.

  @Mixalis13

  Συγκρίνεις το RDR με το Τοrchlight. Νομίζω πέρα για πέρα λάθος σύγκριση. Άλλο είδος παιχνιδιού, διαφορετικά studio κτλ. Για άλλους λόγους πήρε 9 το RDR και για άλλους λόγους το torchlight. Aν ήταν να παίρνουν μόνο οι υπερπαραγωγές καλή βαθμολογία θα είχε χαθεί η ουσία. Δεν γίνεται να υπάρξει θέμα σύγκρισης καθώς μιλάμε για τελείως διαφορετικά παιχνίδια.

  Και λες ότι είναι ένα παιχνίδι της σειράς όταν έχεις ασχοληθεί 2 ώρες; Δεν λέω πώς απαραίτητα πρέπει να σου αρέσει. Γούστα είναι αυτά. Αλλά με 2 ώρες δεν γίνεται να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα και να κρίνεις ένα παιχνίδι.

 • Σίγουρη αγορά

 • Παιδια μεχρι ενα σημειο εχετε δικιο σε αυτα που λετε.Πρεπει ομως να καταλαβουμε οτι καθε παιχνιδι στο τελος ασχετα αν ειναι rpg ,hack and slash κτλ σου αφηνει μια γευση.οταν μου βαθμολογεις με 9 ενα παιχνιδι το οποιο πραγματικα ξεφευγει σε ποιοτητα απο οποιοδηποτε αλο(red dead)ειναι σχεδον απαραδεκτο να βαθμολογεις παιχνιδι προηγουμενης τεχνικα δεκαετιας με τον ιδιο βαθμο.Ναι φαινεται καλο παιχνιδακι δεν λεω το αντιθετο αλα ειναι παιχνιδακι κ το αλο παιχνιδαρααααααααααα!!!!!

 • Παιδιά συγκρίνετε ένα απλό arcade rpg των 200MB, με το sand box RDR της R*; Πως ακριβώς τα συγκρίνετε δηλαδή; Μα πώς πραγματικά...

  Όσο για "παιχνιδάκι της σειράς", ασχολίαστο...

 • Το έχω παίξει λίγο σε PC ,το θεωρώ επικό , θα το αγοράσω άμεσα για XBLA !!! αυτά ... διαμαντάκι !!!

 • Eπειδη δεν εχω παιξει τα Diablo και το Titan Quest, δεν γνωριζω αν θα μου αρεσει και πολυ..... παντως το γεγονος οτι ειναι πολυ εθιστικο με κανει να σκεφτομαι να το αγορασω...

  Ρε Μιχαλη τι ακυρη συγκριση εκανες; :O Επειδη το RDR πηρε 9 και το Torchlight 9 δεν μπορεις να το δεχτεις αυτο; ΑΛΛΗ κατηγορια το ενα, ΑΛΛΗ το αλλο..............OMG!!!!!!!!!!!! ΜΕ το σκεπτικο αυτο τοτε ειναι ακυρη η βαθμολογια του Νικολα που εβαλε 6 στο Homefront επειδη και το Playstation Move Heroes πηρε και αυτο 6.... :LOL:

 • Και το Halo 3 έχει απίστευτο multi και του RDR είναι μούφα άρα υστερεί και δν πρεπει να πάρει 9.Ο καθένας έχει το γούστο του και δν μπορεί να αρέσουν σε όλους τα ίδια πράγματα αλλά αν δν συμφωνούμε με την βαθμολογία σε κάτι δν λέμε άλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα για να υπερασπιστούμε την γνώμη μας.

 • Φιλε deathracer ναι ειναι ακυρη η συγκριση οντως αλα αν προσεξες ειπα οτι το ενα παιχνιδι πηρε 9 κ τεχνολογικα ειναι 10 χρονια πισω ενω το αλο παλι πηρε 9 κ ειναι οτι καλυτερο εχει βγει τα τελευταια χρονια.Αν εβγαινε 10 χρονια πριν μπορει να αξιζε το 9.Ελπιζω να μην ειναι ετσι το diablo 3 γιατι θα απογοητευτω.Ευτυχως που υπαρχουν και αλλου ειδους παιχνιδια οπως mass effect, uncharted, batman,la noire,demons souls και δεν εχει μεινει στην εποχη του 90 το gaming.

 • Μιχάλη και γενικοτερα οι περισσοτεροι ξεχνάτε ότι το Torchlight κοστίζει 12 €. Απο που και ωσπου μπορει να μπει στη ζυγαρια μαζι με ένα παιχνιδι που κοστιζει 50-60€; Αν και θα αξιζε full price πολυ περισσοτερο απο κατι αισχρα παιχνιδια που εχουν το θρασσος να τα κοστολογουν τοσο ψηλα, αλλα αυτο είναι αλλη συζυτηση. Τελος παντων, ΑΝ το Torchlight κοστιζε 50€ ισως είχε νόημα η συζητηση, τωρα δεν εχει.

 • Εχεις δικιο σε αυτο φιλε Νικο.Ειναι απο τα συν του συγκεκριμενου παιχνιδιου.Παντως το παιχνιδακι δεν ειναι ασχημο και δουλευει οντως καλα στο 360.Απλα ειναι παιχνιδι περασμενης γεννιας.

 • Εγω μια χαρα τα βρηκα τα γραφικα στο pc, αν και λιγο καρτουνίστικα για το γουστο μου.
  Δεν θεωρω οτι ειναι 10 χρονια πισω οπως λες.
  Μηπως, γενικα, δεν σου αρεσει αυτο το ειδος παιχνιδιου;
  Αν ναι, απλα προσπερασετο.
  Το παιχνιδι ειναι διαμαντακι για τους φαν του ειδους και εχει, μακραν, το καλυτερο value for money,τοσο σε διαρκεια οσο και σε ποιοτητα.

 • Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι,έχω διαβάσει ότι άμα δεν έχεις μεγάλη τηλεόραση τα γράμματα φαίνονται μικρά,μήπως ξέρει κανείς τίποτα για αυτό?

 • Xμμμ Safer, αν έχεις κάποια lcd οθόνη δε θα έχεις πρόβλημα. Εγώ σε 19άρι monitor το έπαιξα και δεν είχα πρόβλημα. Αν εννοείς crt όμως, τότε μάλλον θα υπάρχει πρόβλημα γιατί όταν ανοίγεις το inventory γίνεται χαμός από αντικείμενα και μικρά γράμματα.

 • Δυστυχώς το φοβόμουνα αυτά.Δεν πειράζει θα δούμε.

 • @jtout File mou i epoxi mas pleon se auto to eidos EIDIKA apaitei online multiplayer.Egw den eipa oti to game einai asximo , apla de dikaiologei me tpt to 9ari.
  Kai kati teleuteo , to oti to game to katevazeis MONO meso diktuou , auto tha eprepe apo mono tou na sprwksei tous dimiourgous tou wste na tou exoun ena aplo multiplayer mode.
  Exw ena sxetiko kolima me to multiplayer giati exoume ftasei sto 2011! Theorw adianoito ena game na vgenei xwris estw ena aplo multi.
  H Blizzard , giati anaferate to Diablo 3 ( mexri na vgei na paizoume auto) , an psaxtite tha deite oti pleon ependiei polla perissotera sto multiplayer twn titlwn tis para sto single kommati.
  Exoun allaksei oi epoxes.

 • MokilokD, το τοrchlight 2 θα εχει και co-op.Το οτι εχουμε φτασει στο 2011, το λες για καλο ή για κακο;Το να περνανε τα χρονια, δεν σημαινει απαραιτητα και προοδος.Το βλεπουμε καθε μερα και με τη πτωση των ανθρωπινων αξιων, καθως και τη πτωση του βιοποριστικου επιπεδου, του μεσου ανθρωπου, στις δυτικες κοινωνιες.

  Οσο αφορα το gaming,εγω το multiplayer το θεωρω παρακμη για ορισμενα ειδη.
  Επισης, παρακμη, θεωρω την ανοδο του casual gaming με τα motion controls,οπως και την ψηφιακη διανομη παιχνιδιων. Δυστυχως η παρακμη για τους hardcore gamers θα εντεινεται για πολλα χρονια ακομα.Στο τελος θα φτασουμε σε ενα σημειο "κατάντια του gaming" στο οποιο τα παιχνιδια δεν θα εχουν καθολου solo.Και ολα αυτα με το καλυμμα της "ψευτο-προοδου" που ειναι στην ουσια παρακμη.

  ΥΓ:Ειμαι "συντηρητικος" gamer...:p lol

 • εχεισ δικαιο σε ολα ΒΕST..

Τελευταία Σχόλια

Θα τιμηθεί στην έκδοση για pc..!!
Nα θες να παιξεις ολα τα παιχνιδια και να πρεπει να εχεις δυο κονσολες αναγκαστικα. Ευτυχως που τα 2...
Και 10 test DNA να μου εφερναν αν το παιδι μου δεν ηξερε να παιζει Bubble Bobble οπως ο πατερας του...
Bubble bobble είναι δύσκολο. Ψέμμα, πολύ δύσκολο
Άσε,άσε χθες μου έτυχε ένα skin που φοράει ο αγαπημένος μου streamer (όχι ο Νικόλας ) , σήμερα ειμου...
Ευτυχώς δεν λες τίποτα! Με τι μούτρα θα πήγαινα αύριο στο γυμνάσιο να συζητήσω με τους φίλους μου γι...
Εγω παιδια πιστευω οτι ο c64 ηταν η αρχη για τους home computer (θα μου πειτε ειχε βγει και ο spectr...
Ευτυχώς που δεν ζούμε Βέλγιο, θα χάναμε το " sense of pride and accomplishment for unlocking differe...
@ Dart2000: Χειροκροτητές θεωρώ όσους επιδοκιμάζουν σχόλια τα οποία θεωρώ υπερβολικά του στυλ "θα έδ...
Kαι τώρα εμείς που έχουμε περιορισμένο χρόνο λόγω twitch και instagram πως θα απολαύσουμε τα παιχνίδ...