Ταυτότητα

Crysis 2

Crysis 2

Edition: N/A Genre: FPS Διάθεση: EA Hellas
Αριθμός παικτών: 1-12 Ανάπτυξη: Crytek Ημ. Έκδοσης: 25/03/2011
PEGI: 16 Εκδότης: Electronic Arts Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Το τρέχουν; Το τρέχουν!

Αμέσως μετά τη λέξη "Crysis", το μυαλό πηγαίνει αυτομάτως στα εντυπωσιακά γραφικά. Η σειρά της Crytek ήταν πάντα για τους PC gamers το απόλυτο μέτρο σύγκρισης για κάθε νέα κάρτα γραφικών, το τέλειο benchmark που χρησιμοποιούσαν μετά από κάθε αναβάθμιση και αλλαγή στο hardware του PC τους. Η Crytek δεν έκρυψε ποτέ ότι ήθελε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι που θα έτρεχε ικανοποιητικά μόνο στις μελλοντικές κάρτες γραφικών και όχι τόσο στα συστήματα της εποχής του. Από τότε, η σειρά έκτισε έναν μύθο γύρω από το αν μπορούν οι παίκτες να «τρέξουν το Crysis», ο οποίος πλέον λαμβάνει τέλος. Το τέλος του «απόλυτου PC benchmark» έρχεται με το Crysis 2, το οποίο είναι πλέον μια multiplatform δημιουργία, ενώ η Crytek δείχνει να έχει αναθεωρήσει τις απόψεις της για το αν αξίζει τελικά να δημιουργεί «βαριά» παιχνίδια που χρησιμοποιούνται μόνο για benchmark, όμως λίγοι τελικά αγοράζουν πραγματικά. Το Crysis 2 έχει σχεδιαστεί για να τρέχει καλά στα σημερινά συστήματα και δεν «κοιτάει» τόσο μπροστά όσο τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Η έκδοση για τις κονσόλες είναι αυτή που αναγκάζει το Crysis 2 να είναι πολύ πιο ελαφρύ σήμερα απ' ότι ήταν το πρώτο Crysis στην εποχή του, ενώ ακόμα πιο έντονες είναι οι αλλαγές στο gameplay και σε ολόκληρο τον σχεδιασμό του campaign mode. Οι περισσότερες αλλαγές είναι πράγματι προς το καλύτερο και δείχνουν ότι η Crytek έχει ωριμάσει αρκετά ως developer. Ξέρει τι θέλει να κάνει με τη σειρά της και δεν στηρίζεται πλέον τόσο στη sandbox φιλοσοφία για να «γεμίσει» τις ώρες του παίκτη με εντυπωσιακά δάση και ανούσια περιπλάνηση.

Το σενάριο

Crysis_2_Screens_01-thumb.jpgΑυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο σενάριο του campaign αυτού του Crysis, είναι ότι ασχολείται αποκλειστικά με την Nanosuit 2 που φορά ο παίκτης. Όσοι δεν έπαιξαν τα προηγούμενα παιχνίδια μπορεί να νιώσουν κάπως άβολα στην αρχή, αφού παλαιότερα γεγονότα και σημαντικοί χαρακτήρες δεν παρουσιάζονται επαρκώς. Ευτυχώς, μέσα από τα διάφορα flashbacks που θα συναντήσει ο παίκτης στην πορεία, το πάζλ ολοκληρώνεται χωρίς να αφήνει κενά και χωρίς να νιώθει ο παίκτης ότι το παιχνίδι "παίζει" διαρκώς με την περιέργειά του. Οι κάτοικοι της πόλης έχουν προσβληθεί από έναν εξωγήινο ιό, ενώ για κάποιο λόγο μια οργάνωση με την ονομασία "CELL", αλλά και οι εξωγήινοι Ceph, καταδιώκουν συνεχώς τον παίκτη. Πίσω από όλα φαίνεται ότι βρίσκεται –μυστηριωδώς- η ίδια η Nanosuit.

Η Crytek έχει επιλέξει ο παίκτης να παρακολουθεί τα γεγονότα πάντα πίσω από τα μάτια του Alcatraz, ενός τυχαίου στρατιώτη για τον οποίο δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα. Ο ίδιος ο Alcatraz δεν μιλάει ποτέ κατά τη διάρκεια της ιστορίας, κάτι που αποτελεί συνειδητή επιλογή των σχεδιαστών και έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν σε πολλά παιχνίδια με επιτυχημένο τρόπο. Ο Master Chief από τα Halo , ο Freeman από τα Half-Life, ακόμα και ο Link από το Legend of Zelda, φαίνεται ότι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την Crytek. Ο βουβός Alcatraz δεν διαθέτει προσωπικότητα, αφήνοντας τον παίκτη να ταυτιστεί άμεσα μαζί του και να γεμίσει το κενό που υπάρχει.

Crysis_2_Screens_02-thumb.jpgΤο όνομα του Alcatraz μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού συμβολίζει το φυλακισμένο άτομο που βρίσκεται πίσω από τη μυστηριώδη Nanosuit. Η ίδια η στολή θα λέγαμε ότι είναι ο βασικός πρωταγωνιστής, ενώ και μέσα στη μάχη η βοήθεια που προσφέρει κάνει τον παίκτη να αισθάνεται ότι έχει συνεχώς δίπλα του έναν ζωντανό... οργανισμό. Σε πολλά σημεία η Nanosuit προσφέρει σημαντικά tips και πληροφορίες για τα objectives, μέσω της βαριάς και σκοτεινής φωνής που διαθέτει. Αυτού του είδους η βοήθεια θυμίζει έντονα σε πολλά σημεία την παρουσία της Cortana από τα Halo. Επίσης τη σειρά Halo θυμίζει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι φιλικοί στρατιώτες τον Alcatraz, για τον οποίο εκφράζουν το θαυμασμό τους κάθε φορά που τον βλέπουν με τη Nanosuit.

Αλλαγή πορείας: Το Campaign

Ο ίδιος ο σχεδιασμός των αποστολών του campaign mode, διαφέρει εντελώς από τα προηγούμενα παιχνίδια. Ολόκληρη η ιστορία εξελίσσεται στην πόλη της Νέας Υόρκης, πάνω και κάτω από τους ουρανοξύστες. Το να αντικαταστήσεις ένα καταπράσινο νησί με εντυπωσιακή βλάστηση και ακόμη πιο εντυπωσιακό νερό με ένα αστικό, γκρίζο περιβάλλον, ήταν μια επικίνδυνη ιδέα που θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ στην Crytek.

Crysis_2_Screens_03-thumb.jpgΕυτυχώς, ο πιο κλειστός σχεδιασμός των χαρτών φαίνεται ότι δένει αρμονικά αυτή τη φορά με όλους τους gameplay μηχανισμούς και όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει η Nanosuit. Το Crysis 2 ακόμα και έτσι δεν είναι ένα εντελώς γραμμικό παιχνίδι, όπως είναι η σειρά Call of Duty. Μεταξύ των πρώτων παιχνιδιών Crysis, που προσφέρουν τεράστιες εκτάσεις προς εξερεύνηση (και πολλές φορές άδειες) και της σειράς CoD που κινείται σε έναν κλειστό διάδρομο, το Crysis 2 θα λέγαμε ότι βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο. Υπάρχουν όμως και αρκετοί περιορισμοί.

{PAGE_BREAK}

Ο παίκτης δεν μπορεί να περιπλανηθεί ελεύθερα στην πόλη. Δεν μπορεί να καταστρέψει κάθε δέντρο, κάθε κομμάτι από μπετόν και δεν μπορεί να οδηγήσει σχεδόν κανένα αυτοκίνητο ή άλλο όχημα. Δεν μπορεί να ξεφύγει πολύ μακριά από τη δράση και πρέπει να κινείται πάντα προς τα μπροστά και στο επόμενο objective. Προκειμένου να σπάσει η Crytek αυτή τη γραμμική μονοτονία, προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις ως προς τον τρόπο που προσεγγίζει ο παίκτης τους εχθρούς του. Αυτή η ελευθερία στην προσέγγιση των εχθρών, ήταν από τα καλά στοιχεία του Crysis και φαίνεται ότι η Crytek κατάλαβε τι πρέπει να κρατήσει και τι να πετάξει, έτσι ώστε να έχει ένα δεμένο campaign mode και όχι ένα benchmark με εξωπραγματικά physics. Σχεδόν πάντα ο παίκτης έχει εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες χωρίζονται σε stealth προσέγγιση και κατά μέτωπο σύγκρουση με βαριά όπλα (όπως διάφορα turrets). Τις περισσότερες φορές οι διαφορετικές ευκαιρίες παρουσιάζονται μέσα από το ίδιο το tactical visor της στολής, Πολλές φορές το visor βοηθά αρκετά, επειδή παρουσιάζει όλα τα σημεία με επιπλέον σφαίρες και σημαντικά όπλα, όμως, άλλες φορές ο τρόπος με τον οποίο φανερώνει άμεσα όλα τα κατάλληλα σημεία για sniping, ή για ένα stealth kill, δείχνει μια scripted διάθεση στο σχεδιασμό.

Πολλές φορές το ίδιο το visor είναι αυτό που δυσκολεύει τον παίκτη στο να σχεδιάσει μια τακτική, αφού καταστρέφει τον αυτοσχεδιασμό και τον αποτρέπει από το να πάρει ρίσκα. Ακόμα όμως και με ορισμένα scripted events, το campaign προσφέρει μεγάλη ελευθερία σε αντίθεση με άλλα FPS για τις κονσόλες, ενώ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Εξάλλου, ο ίδιος ο σχεδιασμός των χαρτών που θα συναντήσει σε αυτό το 10ωρο και πλέον campaign mode ο παίκτης, είναι όλοι έξυπνα σχεδιασμένοι και προσφέρουν περισσότερη δυναμική και κάλυψη απ' ό,τι μια πυκνή ζούγκλα.

Η νέα Nanosuit 2

Crysis_2_Screens_04-thumb.jpgΑυτό που παρατηρεί κανείς, είναι το πόσο καλά έχει ταιριάξει η Nanosuit 2 στις ευκαιρίες που προσφέρει το αστικό περιβάλλον. Οι stealth και οι πιο action διαδρομές που υπάρχουν σε κάθε χάρτη του campaign mode, έρχονται να ταιριάξουν άψογα με την απλοποιημένη Nanosuit 2, η οποία διαθέτει μόνο δύο βασικές λειτουργίες: Αυτή για Maximum Stealth και Maximum Armor. Οι παλαιότερες λειτουργίες, όπως τα maximum speed και power, βρίσκονται μόνιμα πλέον τοποθετημένα σε συγκεκριμένες κινήσεις και κουμπιά, χωρίς να χρειάζεται να τις εναλλάσσει ο παίκτης όπως παλιά.

Το γρήγορο τρέξιμο, το μεγάλο άλμα και το να κλωτσάμε ή να πετάμε βαριά αντικείμενα σε εχθρούς, καταναλώνουν όλα την ίδια μπάρα ενέργειας της στολής και είναι ευκολότερο τώρα να της χρησιμοποιήσει κανείς με το χειριστήριο. Τα δάχτυλα του παίκτη θα βρίσκονται διαρκώς στα δύο bumpers των χειριστηρίων στα οποία έχουν τοποθετηθεί και οι μοναδικές ενεργές ικανότητες της στολής.

Crysis_2_Screens_05-thumb.jpgΗ ιδιότητα Maximum Armor δυναμώνει το εξωτερικό περίβλημα της στολής, μειώνοντας τη ζημιά που δεχόμαστε από εκρήξεις και σφαίρες, ενώ μπορεί επιπλέον να χρησιμοποιηθεί και όταν πρέπει να πέσουμε από μεγάλο ύψος. Η Stealth ικανότητα της στολής είναι και η πιο χρήσιμη και χάρη σε αυτήν το παιχνίδι μεταμορφώνεται κυριολεκτικά. Αυτό που παρατηρεί κανείς, είναι το πόσο έντονο είναι το stealth στοιχείο στο Crysis 2. Μπορεί αυτό να προκύπτει από το γεγονός ότι η ενέργεια της στολής επαναφορτίζει σχετικά σύντομα και, έτσι, είναι εύκολο κανείς να κάνει αλόγιστη χρήση του stealth μηχανισμού.

Πρόκειται βέβαια για μηχανισμό του ίδιου του παιχνιδιού και όχι για κάποιο cheat, όμως όσο προχωράει κανείς στο campaign mode, παρατηρεί ότι οι στιγμές που θα χρησιμοποιήσει την αμυντική ικανότητα της στολή θα είναι σαφώς λιγότερες. Σε υψηλότερους βαθμούς δυσκολίας, το Crysis 2 δεν διαφέρει σημαντικά από ένα σκληροπυρηνικό stealth παιχνίδι και τα όπλα με σιγαστήρες και ένα sniper rifle, θα βρίσκονται μονίμως στο οπλοστάσιο του παίκτη.

Crysis_2_Screens_06-thumb.jpgΑπό την άλλη, είναι δύσκολο όταν δέχεται κανείς πυρά να μπορεί να στοχεύσει με ακρίβεια, ή ακόμα και να εντοπίσει την κατεύθυνση του εχθρού, επειδή υπάρχει αρκετό κούνημα της κάμερας και έντονο motion blurring, που κάνουν πολλές φορές αδύνατη ακόμα και την εύρεση κάλυψης. Έτσι λοιπόν, μετά από κάποιο σημείο ο παίκτης καταλαβαίνει ότι η Nanosuit είναι ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει μόνο αν κινηθεί έξυπνα στο περιβάλλον, αλλά δεν τον κάνει πραγματικά υπερήρωα.

Αναβαθμίσεις - όπλα

Πάνω στις βασικές ιδιότητες που προσφέρει η στολή, η Crytek έχει στήσει ένα μικρό RPG σύστημα, μέσα από το οποίο μπορούμε να κερδίζουμε καινούργιες ιδιότητες. Σκοτώνοντας κάποιον εξωγήινο αντίπαλο συλλέγουμε το DNA του, με το οποίο μπορούμε να «αγοράσουμε» ορισμένες passive, αλλά και ενεργές ικανότητες. Αυτές χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με την κίνηση, την άμυνα, τις stealth ικανότητες της στολής και την αναγνώριση στόχων. Ο παίκτης μπορεί να ενεργοποιήσει μόνο μία ικανότητα από κάθε κατηγορία και, έτσι, θα πρέπει να επιλέξει την κατάλληλη με βάση το στυλ και την τακτική που ακολουθεί συχνότερα στις μάχες.

{PAGE_BREAK}

Οι αναβαθμίσεις γίνονται σε πραγματικό χρόνο, μέσα από ένα εξωτερικό interface που βρίσκεται στα δάκτυλα του παίκτη, θυμίζοντας αρκετά αντίστοιχες ιδέες από το Dead Space. Με τον ίδιο τρόπο συναντάμε και σε αυτό το Crysis τις αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στα επιπρόσθετα μέρη των όπλων. Οι επιλογές εδώ προστίθενται όσο βρίσκει ο παίκτης όπλα με τα συγκεκριμένα περιφερειακά, όπως διαφορετική διόπτρα, shotgun και grenade attachments, σιγαστήρες και άλλα. Ακόμα και στην έκδοση για τις κονσόλες, όλες οι αλλαγές επάνω σε αυτό το εξωτερικό interface γίνονται με ταχύτητα και ευκολία, αφού κάθε επιλογή έχει τοποθετηθεί έξυπνα σε διαφορετικό κουμπί του χειριστηρίου. Επίσης, όλες οι ικανότητες και τα πρόσθετα μέρη των όπλων που ξεκλειδώνει ο παίκτης, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και μετά τον τερματισμό του παιχνιδιού.

Τα ίδια τα όπλα είναι επίσης αρκετά εντυπωσιακά. Ένα σύστημα που αναγράφει ορισμένα βασικά στατιστικά για το κάθε όπλο, εμφανίζεται κάθε φορά όταν πλησιάζουμε ένα διαφορετικό όπλο, κάνοντας έτσι εύκολη την σύγκριση των στατιστικών, χωρίς να χρειάζεται να διακοπεί η δράση. Πιο εντυπωσιακοί είναι οι ήχοι των όπλων, αλλά τα εκπληκτικά εφέ που δημιουργούν οι σφαίρες στην κάνη, αλλά και στις επιφάνειες που προσπίπτουν. Μπορεί η σειρά Battlefield να θεωρείται η καλύτερη σε αυτόν τον τομέα, αλλά θεωρούμε την συνολική αίσθηση των όπλων του Crysis 2 εξίσου καλή.

ΑΙ πολύ κατώτερη των προσδοκιών

Crysis-2-new-screens-01-thumb.jpgΑυτό που φαίνεται ότι δεν λειτουργεί και τόσο καλά, είναι η ΑΙ. Αλλά τι κάνει μια ΑΙ να είναι κακή; Στην περίπτωση του Crysis 2 η AI είναι από τις χειρότερες που έχουμε δει σε σημερινό FPS, επειδή καταστρέφει όλη την ατμόσφαιρα, το ρεαλισμό και τα στοιχεία τακτικής που μπορεί να προσφέρουν όλοι οι προηγούμενοι μηχανισμοί που αναφέραμε. Φαίνεται περίεργο που όλοι οι υπόλοιποι τομείς είναι τόσο προσεγμένοι στο Crysis 2 και να πρέπει να είναι η ΑΙ αυτή που να παρουσιάζει τόσο μεγάλη διαφορά. Ορισμένες συμπεριφορές και glitches πάνω στο pathfinding των εχθρών (αλλά και των συμμάχων), οδηγούν συχνά σε κωμικά αποτελέσματα.

Παρατηρούμε τους εχθρούς να τρέχουν προς τους τοίχους και πάνω σε εμπόδια και να... συνεχίζουν να τρέχουν. Κάποιες φορές παγώνουν εντελώς και δεν μας αναγνωρίζουν ως στόχους, ακόμα και όταν είμαστε δίπλα τους. Το πιο σημαντικό πρόβλημα, είναι ότι τα πολλά προβλήματα στην κίνηση των εχθρών συμβαίνουν σε όλες τις πίστες, σε όλους τους εχθρούς (εξωγήινους και ανθρώπους) και αρκετά συχνά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο παίκτης να ενσωματώσει στο gameplay του και στην τακτική του την κακή συμπεριφορά της ΑΙ και να την εκμεταλλευτεί.

Crysis-2-new-screens-02-thumb.jpgΕιδικότερα παίζοντας κανείς με stealth τακτικές, καταλήγει να χρησιμοποιεί περισσότερο τα ίδια τα glitches παρά τα features του παιχνιδιού. Εκτός όμως από τα κολλήματα, υπάρχουν κα συμπεριφορές που, αν και δεν χαρακτηρίζονται ως bugs, χαλάνε και αυτές με τη σειρά τους το ρεαλισμό. Το να σκοτώσεις με σιγαστήρα έναν στρατιώτη δίπλα σε συντρόφους του, θα έχει ως αποτέλεσμα αυτοί να "ενεργοποιηθούν". Όμως, μετά από λίγο θα το ξεχάσουν και θα συνεχίσουν τη σκοπιά τους. Άλλες φορές, όταν βρισκόμαστε σε stealth mode και κρυμμένοι μέσα σε βλάστηση ή πίσω από αντικείμενα και σε μεγάλη απόσταση από τους εχθρούς, η ΑΙ θα μας καταλάβει ακόμα και αν χάσουμε για μισό δευτερόλεπτο το stealth mode.

Τα πολλά προβλήματα της ΑΙ ενισχύονται και από το γεγονός ότι το Crysis 2 είναι αρκετά πιο «κλειστό» παιχνίδι. Οι δρόμοι της πόλης είναι γεμάτοι από διάφορα αντικείμενα, στα οποία σίγουρα θα κολλήσουν οι εχθροί, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στους εσωτερικούς χώρους. Από την άλλη, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε το πόσο εντυπωσιακό δείχνει το animation ορισμένων εξωγήινων αντιπάλων, το οποίο δυστυχώς δεν συμβαδίζει με τη νοημοσύνη τους. Επιπλέον, το Crysis 2 κάνει το λάθος και σε ορισμένα σημεία πέφτει θύμα ορισμένων γνωστών τακτικών, όπως κάποιες scripted σκηνές που αποτυγχάνουν και σημεία με απεριόριστα spawn εχθρών.

Κονσόλες Vs PC: Γραφικά

Crysis-2-new-screens-03-thumb.jpgΠολύς λόγος έχει γίνει και για τον οπτικό τομέα αυτού του Crysis, όμως για διαφορετικό λόγο αυτή τη φορά. Αυτό που παρατηρεί κανείς, είναι ότι το παιχνίδι αναπτύχθηκε κυρίως με βάση το τι μπορούν να κάνουν οι δύο κονσόλες. Γι αυτό το λόγο, το Crysis 2 είναι αρκετά πιο ελαφρύ στην PC έκδοση σε σχέση με το πρώτο και δεν θα έχουν πρόβλημα οι σημερινοί υπολογιστές να το «τρέξουν» στα ανώτερα settings. Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ο στενότερος σχεδιασμός των χαρτών, ο μικρότερος αριθμός καταστροφών, η αφαίρεση των οχημάτων (παρά μόνο σε ελάχιστες και προκαθορισμένες σκηνές) και το όλο optimization που υπέστη η Cry Engine 3, προκειμένου να μπορεί να τρέξει στις δύο ηλικιωμένες κονσόλες.

Στην έκδοση για τις κονσόλες έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στον φωτισμό, στα ειδικά εφέ, αλλά και στις αντανακλάσεις του νερού, εφέ που βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με αυτά της μεσαίας επιλογής του PC. Αντίθετα, από εκεί που έχει «κόψει» η Crytec προκειμένου να μπορεί να κρατήσει ένα αξιοπρεπές frame rate από 14 έως 25 frames για τις action σκηνές, είναι στην ανάλυση των textures, στο shadow mapping, αλλά και στη χρήση anti-aliasing.

Crysis-2-new-screens-05-thumb.jpgΚρίνοντας όμως το Crysis 2 για τα δεδομένα των δύο συστημάτων, παρατηρεί κανείς τους καλύτερους φωτισμούς και αντανακλάσεις από κάθε άλλο παιχνίδι, ένα εξωπραγματικό νερό για κονσόλα και εντυπωσιακές εκρήξεις, φωτισμούς και εφέ φωτιάς. Αυτό που παρατηρεί κανείς, είναι ότι ακόμα και όταν όλες οι υπόλοιπες ρυθμίσεις βρίσκονται ακόμα χαμηλότερα και από τη χαμηλότερη ρύθμιση της PC έκδοσης, είναι ο φωτισμός αυτός που κάνει την console έκδοση να δείχνει εξίσου εντυπωσιακή επάνω στην κίνηση.

{PAGE_BREAK}

Επίσης, πολλά πράγματα έχουν προσπαθήσει να «καλυφθούν» με έξυπνο τρόπο. Το να πετάγεται μια εντυπωσιακή φλόγα σε έναν κλειστό χώρο, είναι ένας έξυπνος τρόπος για να επικεντρωθεί εκεί το μάτι του παίκτη και όχι στο φτωχό σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων. Το motion blurring κάνει προσπάθεια στο να καλύψει την έλλειψη πραγματικού anti-aliasing στις κονσόλες, ενώ κάτι αντίστοιχο πιθανώς θέλησαν να κάνουν και με το film grain για τα μέτρια textures. Μπορεί η έκδοση για τα PC να είναι η ανώτερη σε όλους τους τομείς (ειδικά στο frame rate), όμως είναι και η έκδοση που υστερεί περισσότερο σε επιλογές (με βάση τα δεδομένα των PC games). Αναλυτικές επιλογές για τα γραφικά απουσιάζουν από το interface χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, παρόλο που μπορεί κανείς να τις βρει κανείς στο φάκελο του παιχνιδιού. Ορισμένα λάθη που ξέμειναν από την έκδοση για τις κονσόλες κάνουν την εμφάνισή τους στην PC έκδοση (όπως το auto-aim, η επιλογή «press start» στο κεντρικό μενού), δίνοντας την εντύπωση ότι η PC έκδοση αποτελεί ένα... port της έκδοσης των Xbox 360 και PS3.

Ενώ πολλά από αυτά τα παράπονα θα διορθωθούν (ή έχουν διορθωθεί ήδη) τις επόμενες μέρες, ωστόσο δείχνουν καθαρά ότι η Crytek έχει αλλάξει εντελώς κατεύθυνση. Η σημαντικότερη απώλεια για την PC έκδοση, είναι η έλλειψη DirectX 11 έκδοσης αλλά και 64bit έκδοσης, ενώ έχουν αναφερθεί και σημαντικά προβλήματα στους multiplayer servers της ίδιας έκδοσης.

Μικρότερο & γρηγορότερο: Το Multiplayer

Crysis-2-new-screens-06-thumb.jpgΤο multiplayer mode στο Crysis 2 δεν ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Αρχικά, οι μόνες επιλογές που είναι διαθέσιμες, είναι αυτές για ορισμένα team based και free for all παιχνίδια χρησιμοποιώντας κάποιες προκαθορισμένες κλάσεις. Το Crysis 2, όπως και τα περισσότερα σημερινά FPS, χρησιμοποιεί ένα σύστημα με Levels (μέχρι το 50), μέσα από το οποίο ξεκλειδώνονται σταδιακά περισσότερα modes, όπλα και ειδικές δυνάμεις για τη Nanosuit. Μετά το 5ο level μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας κλάση και να επιλέξουμε το βασικό και δευτερεύον όπλο, το είδος των χειροβομβίδων, αλλά και συγκεκριμένες δυνάμεις για τη Nanosuit. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τελευταίο, αφού υπάρχουν ορισμένες σημαντικές passive επιλογές που δεν υπάρχουν στο single player.

Μέσα στη δράση, το Crysis 2 χρησιμοποιεί ένα σύστημα ανταμοιβών που είναι παρόμοιο με τα kill streaks των Call of Duty. Η διαφορά εδώ είναι ότι δεν αρκεί απλά να σκοτώσουμε τρείς, πέντε ή επτά παίκτες συνεχόμενα προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ορισμένες ειδικές ικανότητες, αλλά πρέπει να μαζέψουμε μετά από κάθε kill ένα dog tag από το σημείο όπου πέθανε ο αντίπαλος.

Crysis-2-new-screens-04-thumb.jpgΕπιπλέον, αν πεθάνουμε πριν συμπληρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό από tags που απαιτεί ένα kill streak, τότε το σκορ των tags μηδενίζεται. Αυτό το σύστημα με τα tags κάνει σαφώς πιο ισορροπημένη τη χρήση των «kill streaks» στο Crysis 2 και αυτό εύκολα το παρατηρεί κανείς από τις λίγες φορές χρησιμοποιείται σε ένα match η δύναμη που απαιτεί επτά συνεχόμενα tags παικτών. Με λίγα λόγια, στο MP του Crysis 2 πρέπει να περιμένει κανείς περισσότερη κλασσική δράση με όπλα και στο στυλ του πρόσφατου Medal of Honor και όχι τηλεκατευθυνόμενα και βομβαρδισμούς από το πουθενά.

Τους περισσότερους χάρτες τους βρήκαμε σωστά σχεδιασμένους, με πολλά περάσματα προς όλες τις κατευθύνσεις, λιγοστά σημεία για camping και γίνεται χρήση όλης της επιφάνειας, χωρίς «νεκρά» σημεία. Ο αριθμός των παικτών είναι μέχρι 12 άτομα για τις κονσόλες, σε ομάδες των 6 vs 6, ενώ υπάρχουν συνολικά 12 χάρτες, από διαφορετικά σημεία του campaign.

Crysis-2-new-screens-07-thumb.jpgΗ stealth ικανότητα της στολής φαίνεται ότι είναι σωστά ισορροπημένη και δεν επηρεάζει αρνητικά τη ροή, ενώ χάρη σε αυτήν οι περισσότεροι παίκτες έχουν ευκαιρία να μειώσουν τις αποστάσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες αναμετρήσεις καταλήγουν σε μάχες σώμα με σώμα με όπλα κοντινής εμβέλειας, όπως shotguns, machineguns, assault rifles και γροθιές, ενώ τα sniper rifles δεν κυριαρχούν στους χάρτες, όπως συμβαίνει σε άλλα παιχνίδια. Εν ολίγοις, το multiplayer μέρος του Crysis 2 δεν έχει να επιδείξει κάτι καινούργιο από πλευράς μηχανισμών ή επιλογών. Μπορεί να απουσιάζουν οι τεράστιοι χάρτες με τα οχήματα από το Crysis Warhead και τα matches των 32 ατόμων, όμως φαίνεται ότι και εδώ επικράτησε η λογική της κονσόλας και τα μικρότερα team based modes σε μεσαίου μεγέθους χάρτες.

Τελικά ποιος τρέχει καλύτερα το Crysis;

Το Crysis 2 είναι πλέον ένα παιχνίδι για κονσόλες και η Crytek φαίνεται ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να δώσει στους PC gamers να το καταλάβουν αυτό. Από την άλλη, είναι η καλή φήμη που δημιούργησε όλα τα προηγούμενα χρόνια η σειρά στα PC και μέσα από τον οπτικό της τομέα, η οποία φήμη την έφερε στο Crysis 2. Τελικά ποιοι είναι οι χαμένοι και ποιοι οι κερδισμένοι; Οι δύο κονσόλες φαίνεται ότι κέρδισαν το πιο εντυπωσιακό FPS μέχρι σήμερα, με εξωπραγματικούς φωτισμούς και εφέ.

Η απλοποίηση των ικανοτήτων της Nanosuit ώστε να τοποθετηθούν σωστά επάνω στα χειριστήρια και οι στενότερες πίστες, που επικεντρώνονται περισσότερο στην τακτική και όχι στην άσκοπη περιπλάνηση, ήταν οι θετικές αλλαγές. Από την άλλη, τα PC έχασαν πολλές επιλογές που θα μπορούσε να είχε το Crysis 2 από την πρώτη μέρα, τα πολλά οχήματα, τις καταστροφές και την ελευθερία που προσέφερε το όμορφο "νησί τους". Η ουσία είναι ότι μέσα από τις αλλαγές, το Crysis 2 βγήκε καλύτερο. Το campaign είναι ανώτερο από τα προηγούμενα και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Μπορεί να χάθηκε ένα βαρύ software για benchmark, όμως κερδίσαμε ένα ακόμη καλύτερο First Person Shooter.

Γιάννης Πλέσσας

Θετικά

 • Δείχνει εντυπωσιακό σε όλες τις εκδόσεις
 • Επιτυχημένος τρόπος αφήγησης και επιλογή κεντρικού ήρωα
 • Η απλοποιημένη Nanosuit 2 ταίριαξε άψογα στο χειριστήριο
 • Τα στενότερα επίπεδα ενίσχυσαν σημαντικά την τακτική
 • Ισορροπημένο –αν και συνηθισμένο- Multiplayer mode
 • Αίσθηση των όπλων αντάξια της σειράς Battlefield
 • Τρέχει πολύ ικανοποιητικά στα σημερινά PC
 • Ο καλύτερος φωτισμός που βλέπουμε στις κονσόλες... με διαφορά

Αρνητικά

 • Πολύ κακή ΑΙ που καταστρέφει σημαντικά τον ρεαλισμό και την τακτική
 • Πολλές ελλείψεις στην PC έκδοση –δίνεται η εντύπωση του «console port»

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (168 σχόλια)
 • giannisp giannisp 20 Απριλίου 2011  | 13:57

  Dimokritos:
  Μα αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η έκδοση για τα PC είναι η ανώτερη απ όλες. Το 7 έχει να κάνει με το γεγονός ότι σαν PC game έχει σημαντικές ελλείψεις στα settings, είχε προβλήματα στο MP mode, και ότι η PC έκδοση είναι ουσιαστικά μια optimized έκδοση από τις κονσόλες. Κανείς δεν προμοτάρει τίποτα. Αν πράγματι είσαι fan των PC games θα έπρεπε να συμφωνήσεις με το 7, ο οποίος είναι βαθμός διαμαρτυρίας. Μπορείς να το δεις και διαφορετικά: Ένα 7 για τα PC είναι ένα 9 για τις κονσόλες

 • Dimokritos Dimokritos 06 Απριλίου 2011  | 06:19

  και εσεις να ειστε πιο αντικειμενικοι και οχι εγκαθετοι.

 • Etern1ty Etern1ty 05 Απριλίου 2011  | 23:53

  Σε παρακαλώ πολύ να είσαι πιο ευγενικός. Κάνε την κριτική σου κόσμια.

 • Dimokritos Dimokritos 05 Απριλίου 2011  | 23:45

  καλα ειστε σοβαροι σε αυτο το site? ειπαμε εχει ελλειψεις αλλα δεν παυει να ειναι καλυτερο στο pc απο οτι στις κονσολες. ελεος πια δηλαδη με το promontarisma των κονσολων.

 • dmpanis dmpanis 05 Απριλίου 2011  | 22:12

  Το είχα σε playstation μόλις το σκότωσα στο ebay. Είναι τραγικά βαρετό το μόνο που έχει είναι ωραία γραφικά, από θέμα gameplay είναι εντελώς μάπα. Κρίμα, περίμενα κάτι αρκετά καλύτερο με όλο αυτό το hype που είχε δημιουργηθεί...

 • romanos_joker romanos_joker 04 Απριλίου 2011  | 14:19

  Το τερμάτισα και ασχολήθηκα αρκετές ώρες με αυτό στο Χbox360,μπορώ να πω πως το παιχνίδι σαν σύνολο είναι διαμαντάκι,έχει μικρά προβλήματα στην ΑI των αντιπάλων,αλλά δεν επηρεάζει και τόσο πολύ την ροή του παιχνιδιού,εμένα προσωπικά 2 φορές μου εμφανίστηκε προβληματικό ΑI στους αντιπάλους,το έχω προσέξει σε διάφορα φόρουμ ότι σε πολλούς εμφανίζεται συχνά το πρόβλημα σε άλλους πιο λίγο,παράξενα πράγματα,πάντως ενώ έπαιζα δυο φορές έκανε Download Updates,μπορεί να έκαναν fix για ΑΙ,?Δεν ξέρω..
  Σαν σύνολο συμφωνώ με το Review,είναι πολύ σωστό!Οσοι θέλετε το game τσιμπήστε το,δεν θα απογοητευτείτε!:)+πάνω απο 10 ώρες Campaign(στο Veteran) :D

 • argiris argiris 03 Απριλίου 2011  | 22:29

  ligo pou to epe3a pantos mou fanike katapliktiko,me poli dinato campaign,multiplayer perimena kai ligo parapanw alla pali einai fantastiko,ta grafika einai apo allo planiti kai ta gunshots einai fovera!!!!!to mono pou mou fanike kapos einai to melee!!!tha mporousan na valoun perisotera stealth kills!!!!!!!!!!!!

 • dim kampra dim kampra 03 Απριλίου 2011  | 18:05

  Το crysis 2 είναι το καλύτερο FPS παιχνίδι για φέτος μπροστά από το killzone 3.

 • giorginho giorginho 02 Απριλίου 2011  | 06:08

  Ποια bugs ρε παιδια; Εγω το μονο που εντοπισα ηταν οτι καποια στιγμη μου χαθηκαν οι "ποντοι" που μαζευα για την "αναβαθμιση" της στολης. Τα υπολοιπα που ειδα να λετε δεν ειναι bugs αλλα ελλειψεις απο .. κατασκευης! Παντως μεχρι και επιλογες για "ζωντανη" αλλαγη απο 2D σε 3DTV βλεπω να εχει (θα τις δοκιμασω σε 2 βδομαδες). Το μονο που μου ξινισε ηταν το μειωμενο 'strength' σε σχεση με τα προηγουμενα (τρεχει πιο αργα, πηδαει λιγο λιγοτερο) και ο τροπος που τελειωνει που (δε θα σας πω πώς) ηταν και καλος και κακος....
  Οτι δεν ειναι τοσο "προσεγμενο" σιγουρα δεν ειναι, κι εμενα σε γενικες γραμμες δε μου φανηκε καθολου πρωτοτυπο, απλα απο αποψης ρεαλιστικων γραφικων ειναι κορυφαιο.
  ΥΓ. Multiplayer σε τετοια παιχνιδια δεν εχω παιξει σχεδον ποτε. Δε μ'αρεσει.
  ΥΓ2. Εχω μια διαισθηση οτι πλακωθηκαν πολλοι στις παραγγελιες για νεες καρτες γραφικων και λοιπες αναβαθμισεις, "πεταξαν" ενα καρο χρηματα και βλεποντας αλλους με παλιο hardware να απολαμβανουν το παιχνιδι "στραβωσαν" εξ'ου και οι πολλες αγγελιες online για πανισχυρες καρτες γραφικων τελευταιας γενιας με ελαχιστη χρηση.

 • CONTRA CONTRA 01 Απριλίου 2011  | 00:43

  Είναι γεγονός οτι όλοι οι PC GAMERS θαυμαστές του CRYSIS έχουν σαστίσει σχετικά με το θέμα και αναρωτιούνται γιατί τέτοια αδικαιολόγητη έλλειψη προσοχής απο την CRYTEK στην PC εκδοχή του τίτλου.Ενός τίτλου που γεννήθηκε στο PC ..... Ενός τίτλου που αναδείχτηκε στο PC ...... Ενός τίτλου που λατρεύτηκε στο PC. Ανήκω και εγώ σε αυτούς που λάτρεψαν τα CRYSIS και CRYSIS:WARHEAD και αδημονούσα για την έλευση του νέου κεφαλαίου μόνο και μόνο για να ανακαλύψω οτι δέν υφίσταται (αν είναι δυνατόν) υποστήριξη DX11 και οτι τα μενού χαρακτηρίζονται απο προχειρότητα και έλλειψη ανλυτικών επιλογών για τα γραφικά. Είμαι σίγουρος οτι κανείς δέν μπορούσε να διανοηθεί οτι θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα σε ένα τόσο πολυαναμενόμενο παιχνίδι που αποτέλεσε ορόσημο για το PC και οτι όλοι νιώθουν προδομένοι απο την ...απαράδεκτη CRYTEK και θα έπρεπε γιατί πρόδωσε το κοινό της.Ας ελπίσουμε τουλάχιστον οτι τα όποια προβλήματα να λυθούν με μελλοντικά PATCHES αλλά ότι κράξιμο και να φάνε τους αξίζει.Τα κυρίαρχα συναισθήματα για την ώρα είναι θυμός και πικρία .....

 • Dredd Dredd 31 Μαρτίου 2011  | 17:05

  Εμανα παντος μου φνικε καλο μετα απο μια παυση του killzone3

 • teleiotis teleiotis 31 Μαρτίου 2011  | 16:36

  1,30 ώρα παιχνιδιού... και βλέπω ένα ακόμα μέτριο βαρετό ανούσιο shooter του 360. Οι μισοί του πόντοι είναι λόγω Hype

 • tiflopodikas tiflopodikas 31 Μαρτίου 2011  | 15:58

  το πρωτο ηταν παρα πολυ καλο παιχνιδι.....ελπιζω και αυτο να ειναι καλο απλα λιγο μειωμενες απαιτησεις θελουμε για το pc γιατι αν ειναι οπως το 1 τοτε δεν μας βλεπω καλα

 • theFword theFword 31 Μαρτίου 2011  | 13:02

  FPS stis konsoles kai strategy gia mena den uparxoun me gamepad.san ton xeirismo tpt.oute grafika ,oute ixos

 • JackRider JackRider 31 Μαρτίου 2011  | 04:11

  Απλά παιχνιδάρα ! σίγουρη αγωρά και απο μένα! στο PC μάλον μπορεί και στο 360 δεν έχω αποφασίσει ακόμα

 • VasilisP VasilisP 30 Μαρτίου 2011  | 06:42

  @ donacgr Tην PC version θα πάρεις γιατί με το σύστημά σου θα μπορείς να βάλεις τα γραφικά στο hardcore και θα είναι καλύτερα απο τις 2 εκδόσεις για τις κονσόλες που βρίσκονται κάπου στην μεσαία ρύθμιση γραφικών.

  @NOLF χωρίς παρεξήγηση....διαβάζεις τι γράφεις πριν πατήσεις "ΟΚ"; Όταν στην hardcore ρύθμιση με ένα μέτριο προς καλό σύστημα σαν το δικό μου μπορώ και έχω καρφωμένα 60fps (vsync on) , την ώρα που υπάρχουν παιχνίδια που και με τις μετριες ρυθμίσεις τους μου το γονατίζουν...το παιχνίδι κάθε άλλο παρά μπορεί τερματίσει τα σημερινά PC, ειδικά με DX9 και 32bit exe μόνο!!!

  Γιατί δεν είναι καλό να έχεις άλλες ρυθμίσεις υψηλότερα και άλλες χαμηλότερα;;; Ο σκοπός του PC gaming αυτός είναι, να "παίξεις" με τις ρυθμίσεις του κάθε παιχνιδιού για να πετύχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα ποιότητας/ταχύτητας για το σύστημά σου. Αυτή η "γουρούνι στο σακί" νοοτροπία που έχουν κάνει εδώ για την PC-version δείχνει τεμπελιά, αδιαφορία, και στροφή στο μουχλιασμένο hardware των κονσολών.

  Γιατί δηλαδή να πρέπει να ανοίξω το config αρχείο του παιχνιδιού και να κάνω manual text editing τις ρυθμίσεις των γραφικών και να μήν μου δίνουν ένα όμορφο GUI όπως στα 2 προηγούμενα για να κάνω αυτές τις ρυθμίσεις on-th-fly μέσα στο παιχνίδι.

 • jimc jimc 30 Μαρτίου 2011  | 04:46

  Σίγουρη αγορά το παιχνίδι γαι ps3..τέλος!!

 • vasilas432 vasilas432 30 Μαρτίου 2011  | 02:19

  Ένα θα σας πω! Αν μπορούσατε να κάνετε χρήση το 3D Vision και 3D οθόνη στο PC θα βλέπατε πόσο απίστευτα είναι τα γραφικά του παιχνιδιού, τα οποία είναι φτιαγμένα μάλλον from the ground up για 3D απεικόνηση....και ναι εύκολα τα γραφικά (με 3D enabled) είναι ότι καλύτερο έχω δει! (καλύτερα και απο Metro 2033 3D), καλύτερα και από Crysis Warhead και ότι άλλο νομίζω κυκλοφορεί out there....(είναι και το PC μου λίγο τούμπανο όμως).

 • Eru_Ilúvatar Eru_Ilúvatar 29 Μαρτίου 2011  | 20:56

  φίλε wesrcoastkiller13 όπως ανέφερα ποιο πάνω τα κέρδη της crytek δεν ήταν ικανοποιητικά για την ίδια.. δηλαδή δεν πέτυχε τον οικονομικό στόχο που είχε θέσει..Μπορεί τα 3 εκ. εμάς να μας φέρονται καλές πωλήσεις για την crytek όμως από ότι δείχνουν τα πράγματα δεν ήταν αρκετά ικανοποιητικά και για αυτό έκανε multiplatform το Crysis 2..και για να μιλήσουμε για στοιχεία :Η crytek ελπίζει ότι θα μπορέσει να πουλήσει παραπάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως με το Crysis 2.

 • Zoolander Zoolander 29 Μαρτίου 2011  | 20:38

  Ρε συ Μιχάλη διάβασε το σχόλιο μου... Δεν το σύγκρινα με Uncharted 2 και Killzone 3 γιατί δεν τα έχω παίξει οπότε τι γνώμη να εκφέρω? Από βιντεάκια youtube??? Επίσης συμφωνώ στο ότι είναι άκυρη η σύγκριση ενός FPS με ένα TPS απλά κατέταξα τα κατά γενική ομολογία ποιο όμορφα παιχνίδια που υπάρχουν στα οποία πρέπει να ανήκει πλέον και το Crysis 2

 • MIXALIS 13 MIXALIS 13 29 Μαρτίου 2011  | 20:03

  φιλε Zoolander κακα τα ψεματα τα χρωματα κ τις λεπτομερειες του uncharted 2 δεν τις εχει.Ειναι λιγο ακυρη και η συγκριση.Το uncharted ειναι πιο ζωντανο.Σιγουρα ομως ειναι ενα παιχνιδι με κορυφαια γραφικα,τα καλυτερα της κατηγοριας.Παντως η συγκεκριμενη μηχανα γραφικων κανει θαυματα....εχουμε να δουμε ωραια πραγματα.

 • Zoolander Zoolander 29 Μαρτίου 2011  | 17:50

  Πολύ ωραίο το review. Το 7 στο PC είναι χαμηλό, αν και μπήκε ως αντίδραση οπότε ντάξει. Απλά είναι άσχημο γιατί αρκετός κόσμος απλά θα δει την βαθμολογία και δεν θα διαβάσει το review, δεν θα αντιληφθεί λοιπόν τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την βαθμολογία και θα τον απορίψουν έτσι αυτόν τον πραγματικά απίστευτο τίτλο.

  Για μένα το ΑΙ έχει σίγουρα προβλήματα αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση game breaking προβλήματα, τρώει σκαλώματα το ΑΙ αλλά όχι και τόσο συχνά ώστε να έχει τόσο μεγάλη επίπτωση στην συνολική εμπειρία σύμφωνα με τα 2 playthrough που έκανα.(το έλιωσα το παιχνίδι κανονικά και τα 2 playthough με διαφωρετική προσέγγιση και abilities κάθε φορά)
  Ο τεχνικός τομέας είναι μακράν ότι καλύτερο έχω δει ποτέ! Δεν ξέρω για Killzone 3 και Uncharted 2 μιας και δεν τα έχω παίξει για να κάνω σύγκριση αλλά για Xbox360 είναι μακράν ότι καλύτερο υπάρχει σε αυτόν τον τομέα.
  Όσο για το μέγεθος των επιπέδων και το πόσο sandbox είναι σε σχέση με το πρώτο Crysis εμένα μου άρεσε πολύ περισσότερο το παιχνίδι έτσι μιας και πλέον έχει το παιχνίδι πολυεπίπεδες πίστες και όχι μια ζούγκλα(τροπική ή παγωμένη) 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων που πραγματικά καταντούσε βαρετή μετά από κάμποση ώρα.
  Για μένα το παιχνίδι είναι must buy.

 • cyan7gr cyan7gr 29 Μαρτίου 2011  | 17:47

  kala milame den pezonte mpika se foroum gia to game sto steam kai poly apla exoun klisei tous demo servers alla to demo to katevazeis kanonika apo to steam milame einai gia polles fapes

 • Etern1ty Etern1ty 29 Μαρτίου 2011  | 17:46

  Το demo ήταν full στις αρχές στου.

 • cyan7gr cyan7gr 29 Μαρτίου 2011  | 17:41

  afto to demo gia to pc exei kaneis mpei? milame den vriskei kanenan server epiko fail ayto to demo :(

 • silve silve 29 Μαρτίου 2011  | 17:39

  Καλά έκανα και το προ-παρήγγειλα δηλαδή!!! :-)

 • NOLF NOLF 29 Μαρτίου 2011  | 17:21

  vasilisp το οτι εχει 3 επιλογες γραφικων δεν σημαινει οτι δεν εχει φτασει στα ορια του pc.Πολυ απλα τις ρυθμισεις τις εχουν μαζεμενες ετσι ωστε να αλλαζουν ταυτοχρονα. Αλλωστε δεν ειναι και οτι καλυτερο να σε μερικα settings να βαλεις high και σε αλλα low.

 • Donacgreece Donacgreece 29 Μαρτίου 2011  | 16:20

  παιδια καλησπερα! Μια ερωτηση και απο μενα!
  Εχω ενα PC με ΑΤΙ6850, δθαλψορε 3,2, 4γβ ραμ
  xbox 360 kai ps3

  ποια εκδοση να προτημησω για τον οπτικο τομεα? Ευχαριστω!

 • westcoastkiller13 westcoastkiller13 29 Μαρτίου 2011  | 16:09

  Ρε παιδιά 3,000,000 πωλήσεις για το Crysis 1 και 1,500,000 για το Warhead δεν είναι καλές πωλήσεις??? Είμαστε σοβαροί???
  Μάθετε τα στοιχεία πρώτα και μετά ανοίχτε το στόμα σας!

 • Takeo Takeo 29 Μαρτίου 2011  | 14:54

  Σκέφτομαι να το τιμήσω στο 360 αλλά έχουν μαζευτεί πολλά που θέλω παίξω πρώτα.
  Πάντως εάν η AI είναι τόσο άθλια όσο διαβάζω τότε δε δικαιολογείται η υψηλή βαθμολογία σε καμία πλατφόρμα όσο εντυπωσιακά γραφικά και εάν έχει.Το ρεαλιστικό gameplay-AI πρέπει πάντα να έχει το πρώτο λόγο σε ένα FPS αλλιώς μετατρέπεται σε ανουσιο shooting gallery.