Ταυτότητα

WWE All Stars

WWE All Stars

Edition: N/A Genre: Wrestling Διάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1-4 Ανάπτυξη: THQ San Diego Ημ. Έκδοσης: 01/04/2011
PEGI: 16 Εκδότης: THQ Πλατφόρμες: Xbox 360, Wii, PSP, PlayStation 3, PlayStation 2


Μια διαφορετική προσέγγιση στο WWE

Το θεαματικό WWE είναι ένα "άθλημα" πολύ δημοφιλές, κυρίως στις Η.Π.Α., σε βαθμό που επιτρέπει στην THQ ακόμα και να κυκλοφορεί δύο παιχνίδια που αντολύν τη θεματολογία τους από αυτό μέσα στην ίδια χρονιά. Το WWE All Stars είναι ένα spin-off της σειράς WWE και αποτελεί ένα arcade fighting game, που δίνει έμφαση στη δράση, αγνοώντας τους νόμους της φυσικής. Το νέο αυτό παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από το στούντιο της THQ στο San Diego στρέφεται προς εντελώς διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με την "κανονική" σειρά WWE, που προσπαθεί κατά κάποιο τρόπο να εξομοιώσει τις μάχες του WWE. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Χαρακτήρες, επιλογές και modes

Το νέο μέλος της σειράς θέτει αντιμέτωπους αστέρες του παρελθόντος με τους τωρινούς πρωταγωνιστές του WWE, με το συνολικό αριθμό των παλαιστών να φτάνει τους 30. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο ρόστερ των χαρακτήρων υπάρχουν σημαντικές απουσίες όπως οι Batista και Chirs Benoit, αλλά σε γενικές γραμμές ικανοποιεί.

wwe-all-stars-screen-01-thumb.jpgΔίχως αμφιβολία, το πιο ενδιαφέρον mode από τα διαθέσιμα είναι το Fantasy Warfare, στο οποίο κατά πρώτο λόγο γίνονται φανταστικές αναμετρήσεις, που προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο τι θα γινόταν αν συγκρούονταν δημοφιλείς χαρακτήρες του σήμερα και του χθές. Μερικά τέτοια φανταστικά "ζευγάρια" είναι ο Hulk Hogan με τον Cena, ο Andre the Giant με τον Big Show και ο Rock με τον Triple H, ενώ μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία και σε μάχες που έχουν πραγματοποιηθεί  στο παρελθόν, όπως αυτές των Undertaker εναντίον του Shawn Michaels. Πριν ξεκινήσουν οι εν λόγω αγώνες, προβάλλονται καλοφτιαγμένα και εντυπωσιακά live action video, τα οποία καταφέρνουν με ευκολία να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα και να ανεβάσουν την ένταση.

Στη συνέχεια υπάρχει το Path of Champions, κατά το οποίο πρέπει να νικήσουμε δέκα μάχες, έτσι ώστε να αποκτήσουμε το δικαίωμα να προκαλέσουμε για τον τίτλο τον Undertaker, τον Randy Orton ή τους D Generation X (Triple H/ Shawn Michaels) ανάλογα το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε. Το Path of Champions ουσιαστικά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία σειρά απλών μονομαχιών και δεν μπορεί να αντικαταστήσει το career mode των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς. Τέλος, υπάρχουν τα παραδοσιακά exhibition matches, από τα οποία απουσιάζουν αδικαιολόγητα το Royal Rumble, το TLC (Tables Ladders Chairs) και το "κανονικό" Tag Team, καθώς διατίθεται μόνο Tornado Tag με τα μέλη της ομάδας ταυτόχρονα στο ring.

Arcade, ευχάριστο και διασκεδαστικό: Tο gameplay

wwe-all-stars-screen-04-thumb.jpgΤο gameplay του WWE All Stars διαθέτει μία arcade αίσθηση, η οποία το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς. Υπάρχουν τέσσερα βασικά πλήκτρα για γρήγορες και δυνατές γροθιές ή λαβές αντίστοιχα. Όταν χτυπάμε τους αντιπάλους, γεμίζουν δύο διαφορετικές μπάρες οι οποίες μας επιτρέπουν να επιτεθούμε με πολύ δυνατότερες κινήσεις. Το πόσο γρήγορα γεμίζουν οι μπάρες αυτές, εξαρτάται άμεσα από την ποικιλία των κινήσεων που χρησιμοποιούμε. Για κάθε μαχητή υπάρχουν οι signature moves και τα finishers. Οι signature moves συνήθως γίνονται πολλές φορές μέσα στη μάχη και μειώνουν αρκετά τη μπάρα ενέργειας των αντιπάλων μας.

Τα finishers μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο αλλά, επιπλέον, με τη χρήση της μπορούμε να νικήσουμε άμεσα τον αντίπαλο όταν η στάθμη της ενέργει;aς του έχει πέσει πολύ χαμηλά και αναβοσβήνει. Οι κινήσεις αυτές παρουσιάζονται με όμορφα ειδικά εφέ, ενώ η απεικόνισ;h τους αγνοεί επιδεικτικά τους νόμους της φυσικής.

wwe-all-stars-screen-07-thumb.jpgΚατά τη διάρκεια των κινήσεων αυτών οι παλαιστές πραγματοποιούν πολύ ψηλά άλματα και περιστροφές, και τραντάζουν όλο το ρινγκ χτυπώντας κάτω τον αντίπαλο. Όταν ένας παλαιστής πέσει στο έδαφος από τα χτυπήματα του αντιπάλου, σηκώνεται πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τα πιο ρεαλιστικά παιχνίδια της σειράς, γεγονός που ευνοεί το ρυθμό του All Stars. Ένα χαρακτηριστικό που κάνει ξανά την εμφάνισή του είναι οι counter κινήσεις που πραγματοποιούνται αν ο χαρακτήρας που δέχεται την επίθεση πατήσει την κατάλληλη στιγμή το σωστό πλήκτρο.

Αυτό το... mini game μάς άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις και μπορεί να γίνει ενοχλητικό στις αναμετρήσεις με την Α.Ι. Με αντίπαλη την Α.Ι. και κατά τη διάρκεια του mini game που υπάρχει όταν προσπαθούμε να βγούμε από το κλουβί στο event Steel Cage, το παιχνίδι μπορεί εύκολα να γίνει εκνευριστικό. Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν θα ενοχλήσει τους παίκτες στο multiplayer, το οποίο είναι και το δυνατότερο σημείο του WWE All Stars.

{PAGE_BREAK}

Τεχνικός τομέας

Το WWE All Stars είναι βελτιωμένο στον οπτικό τομέα και εισάγει ένα διαφορετικό και αρκετά επιτυχημένο art direction. Η έμφαση έχει δοθεί στην απεικόνιση των παλαιστών η οποία έχει γίνει κάπως καρτουνίστικη και αρκετά λεπτομερής. Από την άλλη πλευρά, οι θεατές είναι πολύ απλοϊκά φτιαγμένοι, κάτι που όμως δεν ενοχλεί. Ωστόσο, το animation είναι ένας από τους τομείς, τον οποίο κάποια στιγμή η THQ πρέπει να αποφασίσει να βελτιώσει, καθώς οι κινήσεις των χαρακτήρων θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο ομαλές. Ο ηχητικός τομέας -ως συνήθως- αποτελείται από το soundtrack που χρησιμοποιείται κατά την είσοδο των παλαιστών στο ρινγκ, μία λύση δοκιμασμένη και επιτυχημένη.

Συμπεράσματα

Το WWE All Stars ακολουθεί μία διαφορετική και άκρως επιτυχημένη, arcade προσέγγιση. Ο χειρισμός είναι αμεσότερος, ο ρυθμός είναι γρηγορότερος και έχουν προστεθεί δυνατές και υπερβολικές signature moves, που ενσωματώνονται άριστα στο νέο αυτό στυλ. Όσοι αναζητούν ένα διασκεδαστικό WWE για offline multiplayer μάχες  με τους φίλους τους, εδώ θα βρουν πολλούς λόγους για να προμηθευτούν το WWE All Stars. Για τους μοναχικούς παίκτες, όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Στο online τμήμα του παιχνιδιού δεν βρήκαμε παίκτες για να δοκιμάσουμε το εν λόγω mode και το offline περιεχόμενο δεν είναι αρκετό για να κρατήσει κάποιον απασχολημένο για καιρό. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας νέου χαρακτήρα, το Fantasy Warfare είναι πολύ διασκεδαστικό και καλοφτιαγμένο, αλλά δεν υπάρχει ένα σωστό career mode που θα αποδώσει αντοχή στο χρόνο. Επίσης, υπάρχουν λιγότερα είδη αγώνων από ό,τι συνήθως. Αν και η έλλειψη offline περιεχομένου μας εμποδίζει να προτείνουμε σε όλους να δώσουν €50-€60 για το WWE All Stars, το νέο μέλος της σειράς είναι πολύ διασκεδαστικό και θα ικανοποιήσει όσους ακολουθούν πιστά το franchise, αλλά και τους λάτρεις του WWE που αναζητούν κάτι διαφορετικό.

Νίκος Καβακλής

Θετικά

 • H arcade φιλοσοφία του gameplay είναι άκρως επιτυχημένη
 • Το mode Fantasy Warfare

Αρνητικά

 • Σχετικά φτωχό offline περιεχόμενο

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (32 σχόλια)
 • valkon_gamer valkon_gamer 23 Απριλίου 2011  | 21:01

  το WWE 2009 ήταν το καλύτερο!!! και εκεί σταμάτησε όλοι οι τίτλοι WWE (2010+) για εμένα είναι πάρα πολύ άθλια αυτό όμως είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι..... πάει σας έφαγε το TNA ότι και να κάνετε

 • kairisg kairisg 21 Απριλίου 2011  | 12:37

  Πράγματι διασκεδαστικό και καλύτερο απο το Legends of Wrestlemania.Οι μεγαλύτεροι που θυμουνται αρχές της δεκαετίας 90 επικές μάχες στο ring με Hulk Hogan και Ultimate Warrior θα το διασκεδάσουν ιδιαίτερα !

 • Razastarr Razastarr 21 Απριλίου 2011  | 12:32

  @CitizenMac Αληθεια?? Εγω ειχα ψιλοξενερωσει και μετα πεθαναν 2 πολυ καλοι παιχτες (eddie guerrero,chris Benoit..) και αρχισα να ξενερωνω ακομα πιο πολυ...Αλλα ενταξει γουστα ειναι αυτα...

 • CitizenMac CitizenMac 21 Απριλίου 2011  | 06:33

  Ε ναι, αλλά αυτό έγινε επίτηδες. Σου λέει ότι δεν είναι "κανονικό" WWE, είναι ένα χαβαλεδιάρικο cartoon fighting game με αυτούς τους χαρακτήρες. Προορίζεται κυρίως για παίκτες που βαριούνται το gameplay των Smackdown και θέλουν κάτι πιο άμεσο, πιο γρήγορο.

  @Razastarr: Εγώ τότε ήταν που έγινα πιστός fan! ;)

 • R_Sambora R_Sambora 21 Απριλίου 2011  | 01:05

  Ωραίο φαίνεται αλλά νομίζω κατά τη γνώμη μου πως τους παίχτες τους έκανα κάπως σαν σούπερμαν να το πω ή γενικά το παιχνίδι πολύ παιδικό το έκαναν . Εσείς τι λέτε ?

 • Solid7 Solid7 20 Απριλίου 2011  | 22:35

  Πάντως ένα βασικό μείον της έκδοσης ps3 είναι το caching data που κάνει όποτε βάλεις μέσα ένα άλλο δισκάκι να παίξεις. Εμένα με ανάγκασε να το ξαναγοράσω σε 360. Και τα γραφικά είναι πιο ζωντανά σε 360 και λίγο ξεθωριασμένα σε ps3. Το αναφέρω σε περίπτωση που κάποιος σκέφτεται πού να το πάρει.

 • KoulisHHH KoulisHHH 20 Απριλίου 2011  | 20:35

  @assassin o Miz σε πληροφορώ ότι είναι ικανότατος in ring και mic performer γι'αυτό και είναι ο WWE Champio ;)

 • Manos112 Manos112 20 Απριλίου 2011  | 20:20

  Το είχα νοικιάσει και μπορω να πω οτι τα σπάει άγρια το παιχνιδάκι, πολυ διασκεδαστικό!

 • theballadoftony theballadoftony 20 Απριλίου 2011  | 18:28

  @CitizenMac: τ ξερω κ λυπαμε π τελειοσε ετσι η καριερα τ benoit εμενα ηταν ο αγαπημενος μ κ δυστιχος μετα απ' αυτο π εκανε στη γυναικα κ στ παιδι δ προκειται ποτε ν τ ξαναβαλουν σε videogame. στ μονο που μπορουμε ν ελπιζουμε ειναι μια επανακυκλοφοριση τ SvR 2007 στ ps3 (πραγμα αδυνατον γιατι αυτο τ παιχνιδι εχει ηδη βγει σ high definition στ xbox 360 ;)

 • Razastarr Razastarr 20 Απριλίου 2011  | 11:28

  Οποιος ειναι fan το περνει full price...Εγω δεν ειναι fan απο τοτε που εμαθα σε μικρη ηλικια οτι ειναι ολα βασισμενα σε μια πλοκη,σε ενα σεναριο .....

 • assassin assassin 20 Απριλίου 2011  | 05:04

  Ποιος miz βρε ?
  Με εγινε και wwe wrestler
  1.20 με 46 κιλα να πουμε

 • CitizenMac CitizenMac 20 Απριλίου 2011  | 04:59

  @theballadoftony: Λογικό ρε συ. Εδώ το WWE απολύει άλλους αν τα κακάκια τους βγουν λίγο πράσινα, τον άλλο που του 'στριψε και δολοφόνησε γυναίκα και παιδί και αυτοκτόνησε, περιμένεις να τον βάλουν σε videogame να παίζουν μαζί του τα παιδιά; :P Κι εγώ ήμουν μεγάλος φαν του Benoit και έπαθα τρελό σοκ όταν συνέβη αυτό.
  Το All-stars καμία σχέση με το LoW πάντως, είναι πολύ πιο απολαυστικό και το παρανοϊκό art style είναι όλα τα λεφτά. Και βέβαια έχει Macho Man! Απλώς οι WWE fans να μην περιμένουν το βάθος που έχει η σειρά Smackdown, αυτό είναι για να κάνουμε χαβαλέ! ;)

 • KoulisHHH KoulisHHH 20 Απριλίου 2011  | 04:51

  Ρε Κώστα δεν ήταν τόσο arcade-ο-ντούκια για να το απολάυσεις :D.Άλλωστε το LofWM σε χειρισμό ήταν μέτριο εώς κακό.
  Αλλά ένα ακόμη dream match είναι το Snuka vs Rey Mysterio ή The Miz vs Hogan vs Macho Man!

 • assassin assassin 20 Απριλίου 2011  | 04:46

  Ρε κουλη ποιον κοροιδευεις :LOL:
  hogan vs cena ειδαμε και στο legends of wrestlemania

 • dimitrisasp dimitrisasp 19 Απριλίου 2011  | 21:51

  Μου κανει εντυπωση που τετοια παιχνιδια εχουν κοινο και εκτος αμερικης.. Oh well.. :)

 • TsALiS_89 TsALiS_89 19 Απριλίου 2011  | 18:45

  Εγω πριν 3-4 χρονια ημουν καμμενος με το WWE!Tελειως ομως!Εχω πολυ καιρο να ασχοληθω ομως..Εχω παιξει ολα τα προηγουμενα παιχνιδια απο εποχες ps1.Καλο φαινεται το παιχνιδακι αυτο αλλα με χαλαει πολυ που οι χαρακτηρες ειναι τελειως χοντροκομενοι...Ο Mysterio πχ ειναι σα τον Cena!Θα το νοικιασω σιγουρα για αγορα δεν ξερω...

 • KTI_23 KTI_23 19 Απριλίου 2011  | 18:43

  πολυ υπερβολικο πιστευω...καλυτερα να ηταν πιο ρεαλιστικο..

 • theballadoftony theballadoftony 19 Απριλίου 2011  | 17:39

  θελω benoit !!!! κριμα μετα απτο χαμο του τ wwe δ θελει καμια σχεση :(

 • G13 Nick G13 Nick 19 Απριλίου 2011  | 16:53

  KoulisHHH, I quote : "Know your role, and SHUT YOUR DAMN MOUTH !" :lol: Καλές εποχές :)

 • KoulisHHH KoulisHHH 19 Απριλίου 2011  | 16:49

  IT DOESN'T MATTER WHAT YOU THINK! G13Nick :P The Bottom Line is αγοράστε το όσοι είστε WWE Fan ακόμα και full price θα σας ανταμείψει αλλά αν δεν είστε φαν και θέλετε να το δοκιμάσετε στα 20-30Ε είναι καλό deal;)

 • G13 Nick G13 Nick 19 Απριλίου 2011  | 16:45

  @Goro

  Αυτά τα παιγνίδια βγάζουν το value τους μέσω multiplayer .. Ξημερονόμασταν με τα Smackdowns στο Ps1 τότε που βασίλευε ο Stone Cold :D

 • KoulisHHH KoulisHHH 19 Απριλίου 2011  | 16:34

  Ναί Ναί!(Άντα να χαθείτε βρε!ΚΑΙΓΟΜΑΙ κάθε χρόνο για τα παιχνίδια αυτά!:P) βγήκε το review,το διάβασα και συμφωνώ σε όλα με το Νίκο.Θα ηθελά να σταθώ στο ότι είναι αδιανόητο να μη βάλει τα Royal Rumble και TLC modes απο τη στιγμή που και τα δύο τα έχει εξελίξει στο SvR και είναι σχεδόν τέλεια.Σίγουρα είναι διασκεδαστικό και με παρέα θα περάσεις πολύ καλά ειδικά αναπαριστόντας μάτς του παρελθόντος ή Dream matches(Επιτέλους Hogan vs Cena!) και με παρέα όμως η έλλειψη αυτών των modes το καθιστά ολίγον βαρετό αν ασχοληθείτε μόνο με singleplayer.Αυτά τα παιχνίδια βέβαια να ξέρετε ότι βγαίνουν τέτοια περίοδο και κάνουν τέτοια επιτυχία λόγω της Wrestlemania ;) και βγαίνουν για τη χρηματοδότηση του SvR;) consider it μια "αρπαχτούλα"......
  Πάω να παίξω Cena vs Hogan για 13 φορά :P

 • GORO GORO 19 Απριλίου 2011  | 16:30

  KALO ALLA MIKRIS DIARKIA PEXNIDI DEN AAXIZEI TA LEFTA TOY ME TIPOTA GIA ENA SB KALO EINAI .SKETI APOTIXIA

 • G13 Nick G13 Nick 19 Απριλίου 2011  | 16:16

  Σκέφτομουν να το αγοράσω εχθές από το game στις 18 στερλίνες .. Δεν το αγόρασα και το μετάνιωσα .. Όταν ξαναπέσει η τιμή πάλι :P

 • vegeta13 vegeta13 19 Απριλίου 2011  | 15:21

  Το ποιο διασκεδαστικο παιχνιδι wwe ''που κυκλοφορει εκει εξω'' ειναι μακραν αυτο, βεβαια θα ηθελα περισσοτερους legends & hall of famers, αλλα να μην βγαλουν και αυτοι της THQ κανενα φραγκο απο τα DLC? Πεινανε τα ατομα! (Πως καταντησε ο MACHO MAN, κριμα)!

 • ninjasv ninjasv 19 Απριλίου 2011  | 14:36

  diaskedasi kai poli gelio gia parea me filous einai oti prepei

 • pSyChOChRiS pSyChOChRiS 19 Απριλίου 2011  | 13:32

  Κούλη, πες αλεύρι...

 • Ckalatz_93 Ckalatz_93 19 Απριλίου 2011  | 13:30

  Το θελω πολυ :mad: :lol:
  Σιγουρα ομως ειναι το καλυτερο WWE πιστευω

 • dennisgameon dennisgameon 19 Απριλίου 2011  | 13:17

  auto einai to kalytero wwe game gia mena.very fun to play !!!

 • ASUS85 ASUS85 19 Απριλίου 2011  | 13:14

  Αντε Κούλη,τσίμπα το...