Ταυτότητα

WWE All Stars

WWE All Stars

Edition: N/A Genre: Wrestling Διάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1-4 Ανάπτυξη: THQ San Diego Ημ. Έκδοσης: 01/04/2011
PEGI: 16 Εκδότης: THQ Πλατφόρμες: Xbox 360, Wii, PSP, PlayStation 3, PlayStation 2


Μια διαφορετική προσέγγιση στο WWE

Το θεαματικό WWE είναι ένα "άθλημα" πολύ δημοφιλές, κυρίως στις Η.Π.Α., σε βαθμό που επιτρέπει στην THQ ακόμα και να κυκλοφορεί δύο παιχνίδια που αντολύν τη θεματολογία τους από αυτό μέσα στην ίδια χρονιά. Το WWE All Stars είναι ένα spin-off της σειράς WWE και αποτελεί ένα arcade fighting game, που δίνει έμφαση στη δράση, αγνοώντας τους νόμους της φυσικής. Το νέο αυτό παιχνίδι, που αναπτύχθηκε από το στούντιο της THQ στο San Diego στρέφεται προς εντελώς διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με την "κανονική" σειρά WWE, που προσπαθεί κατά κάποιο τρόπο να εξομοιώσει τις μάχες του WWE. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Χαρακτήρες, επιλογές και modes

Το νέο μέλος της σειράς θέτει αντιμέτωπους αστέρες του παρελθόντος με τους τωρινούς πρωταγωνιστές του WWE, με το συνολικό αριθμό των παλαιστών να φτάνει τους 30. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο ρόστερ των χαρακτήρων υπάρχουν σημαντικές απουσίες όπως οι Batista και Chirs Benoit, αλλά σε γενικές γραμμές ικανοποιεί.

wwe-all-stars-screen-01-thumb.jpgΔίχως αμφιβολία, το πιο ενδιαφέρον mode από τα διαθέσιμα είναι το Fantasy Warfare, στο οποίο κατά πρώτο λόγο γίνονται φανταστικές αναμετρήσεις, που προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο τι θα γινόταν αν συγκρούονταν δημοφιλείς χαρακτήρες του σήμερα και του χθές. Μερικά τέτοια φανταστικά "ζευγάρια" είναι ο Hulk Hogan με τον Cena, ο Andre the Giant με τον Big Show και ο Rock με τον Triple H, ενώ μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία και σε μάχες που έχουν πραγματοποιηθεί  στο παρελθόν, όπως αυτές των Undertaker εναντίον του Shawn Michaels. Πριν ξεκινήσουν οι εν λόγω αγώνες, προβάλλονται καλοφτιαγμένα και εντυπωσιακά live action video, τα οποία καταφέρνουν με ευκολία να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα και να ανεβάσουν την ένταση.

Στη συνέχεια υπάρχει το Path of Champions, κατά το οποίο πρέπει να νικήσουμε δέκα μάχες, έτσι ώστε να αποκτήσουμε το δικαίωμα να προκαλέσουμε για τον τίτλο τον Undertaker, τον Randy Orton ή τους D Generation X (Triple H/ Shawn Michaels) ανάλογα το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε. Το Path of Champions ουσιαστικά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία σειρά απλών μονομαχιών και δεν μπορεί να αντικαταστήσει το career mode των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς. Τέλος, υπάρχουν τα παραδοσιακά exhibition matches, από τα οποία απουσιάζουν αδικαιολόγητα το Royal Rumble, το TLC (Tables Ladders Chairs) και το "κανονικό" Tag Team, καθώς διατίθεται μόνο Tornado Tag με τα μέλη της ομάδας ταυτόχρονα στο ring.

Arcade, ευχάριστο και διασκεδαστικό: Tο gameplay

wwe-all-stars-screen-04-thumb.jpgΤο gameplay του WWE All Stars διαθέτει μία arcade αίσθηση, η οποία το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς. Υπάρχουν τέσσερα βασικά πλήκτρα για γρήγορες και δυνατές γροθιές ή λαβές αντίστοιχα. Όταν χτυπάμε τους αντιπάλους, γεμίζουν δύο διαφορετικές μπάρες οι οποίες μας επιτρέπουν να επιτεθούμε με πολύ δυνατότερες κινήσεις. Το πόσο γρήγορα γεμίζουν οι μπάρες αυτές, εξαρτάται άμεσα από την ποικιλία των κινήσεων που χρησιμοποιούμε. Για κάθε μαχητή υπάρχουν οι signature moves και τα finishers. Οι signature moves συνήθως γίνονται πολλές φορές μέσα στη μάχη και μειώνουν αρκετά τη μπάρα ενέργειας των αντιπάλων μας.

Τα finishers μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο αλλά, επιπλέον, με τη χρήση της μπορούμε να νικήσουμε άμεσα τον αντίπαλο όταν η στάθμη της ενέργει;aς του έχει πέσει πολύ χαμηλά και αναβοσβήνει. Οι κινήσεις αυτές παρουσιάζονται με όμορφα ειδικά εφέ, ενώ η απεικόνισ;h τους αγνοεί επιδεικτικά τους νόμους της φυσικής.

wwe-all-stars-screen-07-thumb.jpgΚατά τη διάρκεια των κινήσεων αυτών οι παλαιστές πραγματοποιούν πολύ ψηλά άλματα και περιστροφές, και τραντάζουν όλο το ρινγκ χτυπώντας κάτω τον αντίπαλο. Όταν ένας παλαιστής πέσει στο έδαφος από τα χτυπήματα του αντιπάλου, σηκώνεται πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τα πιο ρεαλιστικά παιχνίδια της σειράς, γεγονός που ευνοεί το ρυθμό του All Stars. Ένα χαρακτηριστικό που κάνει ξανά την εμφάνισή του είναι οι counter κινήσεις που πραγματοποιούνται αν ο χαρακτήρας που δέχεται την επίθεση πατήσει την κατάλληλη στιγμή το σωστό πλήκτρο.

Αυτό το... mini game μάς άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις και μπορεί να γίνει ενοχλητικό στις αναμετρήσεις με την Α.Ι. Με αντίπαλη την Α.Ι. και κατά τη διάρκεια του mini game που υπάρχει όταν προσπαθούμε να βγούμε από το κλουβί στο event Steel Cage, το παιχνίδι μπορεί εύκολα να γίνει εκνευριστικό. Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν θα ενοχλήσει τους παίκτες στο multiplayer, το οποίο είναι και το δυνατότερο σημείο του WWE All Stars.

{PAGE_BREAK}

Τεχνικός τομέας

Το WWE All Stars είναι βελτιωμένο στον οπτικό τομέα και εισάγει ένα διαφορετικό και αρκετά επιτυχημένο art direction. Η έμφαση έχει δοθεί στην απεικόνιση των παλαιστών η οποία έχει γίνει κάπως καρτουνίστικη και αρκετά λεπτομερής. Από την άλλη πλευρά, οι θεατές είναι πολύ απλοϊκά φτιαγμένοι, κάτι που όμως δεν ενοχλεί. Ωστόσο, το animation είναι ένας από τους τομείς, τον οποίο κάποια στιγμή η THQ πρέπει να αποφασίσει να βελτιώσει, καθώς οι κινήσεις των χαρακτήρων θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο ομαλές. Ο ηχητικός τομέας -ως συνήθως- αποτελείται από το soundtrack που χρησιμοποιείται κατά την είσοδο των παλαιστών στο ρινγκ, μία λύση δοκιμασμένη και επιτυχημένη.

Συμπεράσματα

Το WWE All Stars ακολουθεί μία διαφορετική και άκρως επιτυχημένη, arcade προσέγγιση. Ο χειρισμός είναι αμεσότερος, ο ρυθμός είναι γρηγορότερος και έχουν προστεθεί δυνατές και υπερβολικές signature moves, που ενσωματώνονται άριστα στο νέο αυτό στυλ. Όσοι αναζητούν ένα διασκεδαστικό WWE για offline multiplayer μάχες  με τους φίλους τους, εδώ θα βρουν πολλούς λόγους για να προμηθευτούν το WWE All Stars. Για τους μοναχικούς παίκτες, όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Στο online τμήμα του παιχνιδιού δεν βρήκαμε παίκτες για να δοκιμάσουμε το εν λόγω mode και το offline περιεχόμενο δεν είναι αρκετό για να κρατήσει κάποιον απασχολημένο για καιρό. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας νέου χαρακτήρα, το Fantasy Warfare είναι πολύ διασκεδαστικό και καλοφτιαγμένο, αλλά δεν υπάρχει ένα σωστό career mode που θα αποδώσει αντοχή στο χρόνο. Επίσης, υπάρχουν λιγότερα είδη αγώνων από ό,τι συνήθως. Αν και η έλλειψη offline περιεχομένου μας εμποδίζει να προτείνουμε σε όλους να δώσουν €50-€60 για το WWE All Stars, το νέο μέλος της σειράς είναι πολύ διασκεδαστικό και θα ικανοποιήσει όσους ακολουθούν πιστά το franchise, αλλά και τους λάτρεις του WWE που αναζητούν κάτι διαφορετικό.

Νίκος Καβακλής

Θετικά

  • H arcade φιλοσοφία του gameplay είναι άκρως επιτυχημένη
  • Το mode Fantasy Warfare

Αρνητικά

  • Σχετικά φτωχό offline περιεχόμενο

Βαθμολογία

Συμμετεχουν

Δείξε μου και άλλα...