Ταυτότητα

Conduit 2

Conduit 2

Edition: N/A Genre: FPS Διάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1-12 Ανάπτυξη: High Voltage Software Ημ. Έκδοσης: 21/04/2011
PEGI: 16 Εκδότης: SEGA Πλατφόρμες: Wii


Generic Shooter number two

Αν, για κάποιο λόγο, καλούμασταν να χαρακτηρίσουμε τη σημερινή εποχή στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών, με τις τάσεις και τα δημιουργικά trends της, θα τη χαρακτηρίζαμε, χωρίς δεύτερη σκέψη, ως την εποχή των FPSs. Από το φαινόμενο Call of Duty, στα σενάριο-κεντρικά Half Life 2 και Bioshock, μέχρι τα τεχνολογικά θαύματα των Crysis και Far Cry, τα FPS φαίνεται να καθόρισαν, τόσο εμπορικά όσο και δημιουργικά, τη βιομηχανία τα τελευταία χρόνια, όσο κανένα άλλο είδος. Κάπως έτσι, η φετινή χρονιά φαντάζει ως μια λογική συνέχεια των προηγουμένων, με τα δεκάδες νέα παιχνίδια του είδους είτε να αναμένονται, είτε να έχουν ήδη κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους.

Ανάμεσα τους και το The Conduit 2 για το Wii, ο διάδοχος του φιλόδοξου αλλά μέτριου The Conduit της High Voltage, που αποσκοπεί στην κάλυψη του μεγάλου κενού που λέγεται “Hardcore FPS” σε μια κονσόλα που εκ πρώτης όψεως έμοιαζε ονειρική για το είδος. Οι υποσχέσεις για τεχνολογικά επιτεύγματα στο αδύναμο κουτί της Nintendo συνοδεύουν και αυτόν τον τίτλο –όπως και τον πρόγονό του-, μένει όμως να τα δούμε στην πράξη και πάνω απ’ όλα, στην υπηρεσία ενός γοητευτικού σχεδιασμού. Διότι, όπως αναφέραμε, στον κόσμο των FPS ο ανταγωνισμός είναι σκληρότερος από ποτέ και αν θέλεις να επιβιώσεις πρέπει να είσαι έτοιμος να τα βάλεις με τα μεγαθήρια της βιομηχανίας.

Look at me, I am a Smartass!

conduit-2-screen-01-thumb.jpgΣεναριακά, το The Conduit 2 συνεχίζει την ιστορία του πρώτου παιχνιδιού και την προσπάθεια του πρωταγωνιστή Michael Ford, μαζί με τον Prometheus που βρίσκεται εντός της κυκλικής συσκευής ASE, να σταματήσει τον Adams και να σώσει φυσικά τον κόσμο. Πέρα από το αδιάφορο σενάριο και την ανεκδιήγητη πλοκή, που το μοναδικό πλεονέκτημα που διαθέτουν είναι ότι περνάνε απαρατήρητα, το ίδιο δυστυχώς δεν μπορεί να λεχθεί για τον πρωταγωνιστή.

Η προσπάθεια της High Voltage να δημιουργήσει έναν cool χαρακτήρα με σατιρικό ύφος –θέλουμε να πιστεύουμε πως το υπέρ-αμερικάνικο ονοματεπώνυμο του εκεί παραπέμπει- προς τους macho χαρακτήρες που κατακλύζουν το είδος, καταλήγει τελικά στον αντίποδα, με εκνευριστικές εξυπνακίστικες ατάκες και αυτό-αναφορές στο μέσο, φθηνό χιούμορ και μια προσποιητή “άνεση” στη φωνή που τσιτώνει τα νεύρα μας από το πρώτο τριαντάλεπτο.

conduit-2-screen-02-thumb.jpgΤο αποτέλεσμα τον μετατρέπει σε έναν αντιπαθητικό πρωταγωνιστή που, εκτός των άλλων, πολλές φορές φαίνεται να βρίσκεται και εκτός του κλίματος που προσπαθεί να μεταδώσει το παιχνίδι σε κάποιες θεωρητικά πιο “φορτισμένες” σκηνές. Για να είμαστε πιο δίκαιοι βέβαια, όσο κακό κάνει ο χαρακτήρας σε αυτές τις σκηνές, άλλο τόσο κάνουν αυτές στο χαρακτήρα, συνθέτοντας ένα σύνολο που θα ήθελε να είναι αστείο και έξυπνο, θα ήθελε να μας κάνει να νοιαστούμε για τους χαρακτήρες αλλά, τελικώς, μπερδεύει και μπερδεύεται, μένοντας στον κακογραμμένο σωρό των αδιάφορων σεναρίων. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι αφήνει σαφείς υπόνοιες για συνέχεια αλλά ας μην γινόμαστε κακοί...

Κλέψε από τους καλύτερους... αν μπορείς...

Το σημαντικότερο θέμα που αντιμετωπίζει το The Conduit 2 ως παιχνίδι, είναι ότι από την αρχή μέχρι το τέλος ο παίκτης δεν εκπλήσσεται ποτέ. Τόσο οι γενικές σχεδιαστικές του κατευθύνσεις όσο και οι μικρότερες, κατά περίσταση, επιλογές του, μετατρέπουν το παιχνίδι σε ένα βαρετό “έργο” που έχουμε ξαναδεί πολλάκις και με πολύ μεγαλύτερη φροντίδα στην εκτέλεση.

conduit-2-screen-03-thumb.jpg Ο παίκτης θα ταξιδέψει σε περιοχές που πασχίζουν να προσφέρουν ποικιλία, καταφεύγοντας στα πιο κλίσε μονοπάτια του είδους. Χιονισμένες βάσεις στη Σιβηρία, κατεστραμμένη μεγαλούπολη –λέγε με Half Life 2-, βραχώδη κινέζικα μονοπάτια και ανατολικοί ναοί, τροπικές πρασινάδες και το φουτουριστικό Atlantis –το μέρος που λειτουργεί ως Hub του παιχνιδιού- που θαρρείς πως ξεπήδησε από απορριφθέντα concept arts της σειράς Halo. Και να μην ξεχάσουμε τη βροχερή, θαλάσσια εγκατάσταση –εξόρυξης πετρελαίου εδώ- που θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει βραβείο δημοφιλέστερης τοποθεσίας για εισαγωγή παιχνιδιού.

{PAGE_BREAK}

Γενικότερα, η προσπάθεια των δημιουργών να αντλήσουν έμπνευση από τα μεγαθήρια του είδους κρίνεται άκρως αποτυχημένη, καταλήγοντας σε μια αδιάφορη καρικατούρα δίχως προσωπικότητα και ύφος, με ένα art direction που φαίνεται να έχει ξεμείνει από έμπνευση. Το κολάζ των ιδεών είναι υπαρκτό σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Η ιδιαίτερη στολή του πρωταγωνιστή, τα περίεργα όπλα που άλλοτε θυμίζουν Perfect Dark και άλλοτε Halo -όπως και η δομή του gameplay με τα δύο όπλα, το scanning των Metroid Prime και τα bosses σε κυκλικές αρένες που μας επιστρέφουν σε δοξασμένες αλλά... περασμένες εποχές. Δυστυχώς, η ανία μεταφέρεται και σε λειτουργικό επίπεδο.

Το scanning υπάρχει μόνο για ανούσιους διακοσμητικούς λόγους και για το περιστασιακό σπάσιμο του ρυθμού, χωρίς παραδόξως να υπάρχει έστω ένας γρίφος εντός του παιχνιδιού. “Σκαναρε την τάδε οθόνη για να ανοίξει η πόρτα”, “σκάναρε το νεκρό σώμα για να πάρεις την ψυχή και τις δυνάμεις του”. Γενικά, χρησιμοποιείται για ενέργειες που θα μπορούσαν άνετα να γίνουν και χωρίς την ύπαρξη του ASE αλλά και για τα “απαραίτητα” collectibles, τα οποία εμπλουτίζουν λίγο το backstory, προσφέρουν αναβαθμίσεις στις ικανότητες και τα όπλα μας και ξεκλειδώνουν μέχρι και ολόκληρες τοποθεσίες.

conduit-2-screen-04-thumb.jpgΚαι λέμε απαραίτητα, διότι το campaign το ολοκληρώσαμε, σύμφωνα με τα στατιστικά του ίδιου του παιχνιδιού, σε τέσσερις ώρες και πενήντα πέντε λεπτά, χρόνος που δεν αντικατοπτρίζει τα reloads μετά από θανάτους μας αλλά και πάλι παραμένει απελπιστικά σύντομος. Τα collectibles προσφέρουν την αφορμή για να ξαναπαίξει κανείς το παιχνίδι, αλλά αυτό προϋποθέτει και να του άρεσε την πρώτη φορά. Οι μηχανισμοί του shooting συγγενεύουν περισσότερο με τη σειρά Halo, με την στρατηγική επιλογή των δύο μόνο όπλων που μπορεί να έχει ο παίκτης στην κατοχή του κάθε στιγμή, αλλά χωρίς τα υπόλοιπα απαραίτητα στοιχεία που την εμπλουτίζουν.

Η τεχνητή νοημοσύνη -εξαιρώντας κάποιες περιπτώσεις κακού pathfinding και “παγώματος” ενώ είμαστε δίπλα- κινείται σε υποφερτά επίπεδα, αλλά μέχρι εκεί. Ο σχεδιασμός των εχθρών, παρόλο που φαίνεται να προσπαθεί, στην πράξη δεν προσφέρει ούτε την ξεκάθαρη ιεραρχία ούτε την ποικιλία στις ιδιότητες τους, που θα ενθαρρύνει μια διαφορετική αντιμετώπιση απέναντί τους, αφήνοντας μόνο τους ελεύθερους σκοπευτές για να προσθέτουν μια διαφορετική συνιστώσα στην εξίσωση, καθώς και τα όπλα, που διαθέτουν μια άλφα ποικιλία και ισορροπία.

conduit-2-screen-06-thumb.jpgΟι μάχες τις περισσότερες φορές “στήνονται” σε περιορισμένους χώρους, με τις στιγμές που δεν συμβαίνει αυτό να αποτελούν τα highlights της εμπειρίας, κυρίως διότι το παιχνίδι αφήνει λίγο χώρο και χρόνο στον παίκτη να χρησιμοποιήσει το μυαλό και τις επιλογές του. Το γενικό highlight, πάντως, του The Conduit 2, είναι με διαφορά ο χειρισμός του. Ιδιαιτέρως με το Wii Motion Plus, η άνεση και η ακρίβεια στις κινήσεις μας είναι απαράμιλλη. Οι ρυθμίσεις που προσφέρονται μπορούν να φέρουν στα μέτρα του καθενός τις κινήσεις του Wii Remote, το οποίο με απόλυτη φυσικότητα γίνεται προέκταση του χεριού μας.

Απόλυτα λειτουργικές είναι και οι κινήσεις για τη ρίψη χειροβομβίδων και του melee. Θα τολμήσουμε να πούμε πως ο χειρισμός σε αυτού του είδους το gameplay αποτελεί ό,τι καλύτερο έχουμε δει στο Wii, ξεπερνώντας το –εξαιρετικό στον τομέα αλλά όχι ακριβώς shooter- Red Steel 2. Είναι από τις λίγες φορές που δεν νοσταλγήσαμε ούτε στιγμή το παραδοσιακό χειριστήριο, υποκλίνοντας στις δυνατότητες του motion gaming.

conduit-2-screen-05-thumb.jpgΗ High Voltage φαίνεται να έχει προσανατολιστεί στο online κομμάτι του παιχνιδιού της, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ίσως το πρώτο επιτυχημένο διαδικτυακό shooter του Wii. Έτσι, το The Conduit 2 διαθέτει online multiplayer μέχρι και 12 ατόμων. Δυστυχώς, το review γίνεται πριν κυκλοφορήσει επίσημα το παιχνίδι στα καταστήματα και έτσι δεν έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε κατά πόσο λειτουργεί απροβλημάτιστα. Ο τίτλος προσφέρει και δυνατότητα για split screen μέχρι τεσσάρων παικτών όχι μόνο ανταγωνιστικού αλλά και συνεργατικού παιχνιδιού με την κλασσική πλέον επιλογή του “Invasion Mode”, όπου ορδές εχθρών επιτίθενται στους παίκτες.

{PAGE_BREAK}

Πάει για τα πολλά...

Στον τεχνικό τομέα η High Voltage είχε στόχο να προσφέρει κάποια χαρακτηριστικά που δεν τα βρίσκεις σε άλλους τίτλους του Wii. Η μηχανή γραφικών Quantum3, που ανέπτυξε αποκλειστικά για το μηχάνημα της Nintendo, προσφέρει τη δυνατότητα για bump mapping και εξεζητημένες αντανακλάσεις, όπως και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες που εμάς τουλάχιστον, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Αυτό που έχει πραγματική σημασία είναι το οπτικό αποτέλεσμα, το οποίο, δεν δικαιώνει τις προσδοκίες. Το Conduit 2 έχει το θάρρος να επιμείνει στο ρεαλιστικό ύφος του πρώτου, πάνω στο γερασμένο Wii, αλλά δυστυχώς η σύγκριση με τον ανταγωνισμό δεν το κολακεύει ιδιαίτερα.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που και η ίδια η Nintendo αποφεύγει επιδεικτικά το ρεαλισμό τα τελευταία χρόνια. Τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι φτωχά, τα περισσότερα περιβάλλοντα φαίνονται κενά και αδιάφορα, αφού δεν βοηθάει και το art direction, οι ρευστές επιφάνειες θυμίζουν περισσότερο ένα μέτριο τίτλο του PS2, το draw distance “μυωπικό” ενώ ορισμένα εφέ είναι απλά ανύπαρκτα.

conduit-2-screen-07-thumb.jpgΓια του λόγου το αληθές, παρατηρήστε τους καθρέπτες στο πρώτο επίπεδο του παιχνιδιού αλλά και τις τρύπες από τις σφαίρες που πολλές φορές σχηματίζονται στον αέρα. Συνδεμένο με component σε μια HD τηλεόραση, το aliasing είναι έντονο, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να διαβάσουμε τους υπότιτλους. Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι χοντροκομμένο σε όλους τους τομείς. Στον ήχο, τα πράγματα κινούνται στην ίδια μετριότητα. Οι φωνές των χαρακτήρων κυμαίνονται από υποφερτές σε τραγελαφικές. Τα ηχητικά εφέ είναι ικανοποιητικά αλλά το πιο απογοητευτικό είναι η μουσική επένδυση του τίτλου. Οι συνθέσεις μοιάζουν σαν κακέκτυπο των κολοσσών του είδους με μια δόση ηλεκτρονικών πινελιών και μπόλικη... βαρεμάρα.

...χάνει και τα λίγα.

Τα πράγματα είναι δύσκολα στον χώρο των FPS. Το The Conduit 2 πάσχει κυρίως από έλλειψη προσωπικότητας και ιδεών και, έπειτα, από όλα τα άλλα. Αποτελεί ένα αδιάφορο ποτ πουρί των γνωστών τίτλων του είδους, ντυμένο με ένα αδιάφορο σενάριο, με αδιάφορους χαρακτήρες και ανύπαρκτη έμπνευση. Επιχειρεί να προσφέρει μια hardcore εμπειρία του είδους στο Wii αλλά φαίνεται να αναλώνεται περισσότερο σε τεχνικά επιτεύγματα δίχως ουσιαστικό αντίκρισμα, παρά στη δημιουργία ενός κόσμου πειστικού και ενδιαφέροντος.

Φυσικά, το παρόν κείμενο αναφέρεται στο single player κομμάτι του παιχνιδιού, δεν γνωρίζουμε κατά πόσο το multiplayer μπορεί να αλλάξει άρδην την εικόνα του τίτλου. Διότι το μόνο απολαυστικό σημείο εστιάζεται στο κορυφαίο χειρισμό που διαθέτει, ίσως τον καλύτερο του είδους που προσφέρεται στο Wii και ένα καλό multiplayer ενδεχομένως να είναι απολαυστικό. Γεγονός, ωστόσο, που μόνο θλίψη μας προκαλεί για τη χαμένη ευκαιρία σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα. Τα πράγματα είναι δύσκολα στον χώρο των FPS και το The Conduit 2 δεν φαίνεται να διαθέτει τίποτα που να το αποτρέπει από το να χαθεί γρήγορα στη λήθη.

Γιώργος Πρίτσκας

Θετικά

 • Ο καλύτερος χειρισμός του Wii, ιδίως μαζί με το Wii Motion Plus
 • Διαθέτει πληθώρα επιλογών για multiplayer τόσο online όσο και splitscreen

Αρνητικά

 • Κολάζ ιδεών χωρίς προσωπικότητα, χωρίς έμπνευση
 • Αστείο σενάριο με έναν πρωταγωνιστή που προσπαθεί πολύ να γίνει αυτοσαρκαστικός αλλά δεν τα καταφέρνει…
 • Τεχνικός τομέας που αδικείται από τις ίδιες του τις φιλοδοξίες
 • Μουσική επένδυση

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (29 σχόλια)
 • Chased Chased 01 Μαΐου 2011  | 22:30

  Κάκιστο review!
  Αναλώνεται σε ένα πράγμα,το "υπάρχουν και αλλού" και χάνεται χωρίς να προσφέρει ιδιαίτερα πράγματα...

  Τα μισά θέματα που αναφέρονται,λύνονται με ένα patch,το ότι υπάρχουν και αλλού θα έπρεπε να στερεί βαθμούς και από τα υπόλοιπα παιχνίδια,αλλά δεν το βλέπω να γίνεται!
  Οι δευτερεύουσες λειτουργίες των όπλων δεν είναι έμπνευση της Bungie για το Halo.Είναι έμπνευση της RareWare για το Perfect Dark...

  Για να μη μιλήσω για τους χρήστες του GameOver που ψήφισαν για το παιχνίδι πριν καν κυκλοφορήσει! Υπήρχε βαθμός από τις 21 του μήνα με το παιχνίδι να βγαίνει στις 22.

  Γενικά,το παιχνίδι είναι μια πάρα πολύ ευχάριστη εμπειρία με κάποια προβλήματα,ναι,αλλά ευχάριστη παρ' αυτά!

  Από πότε έχετε σταματήσει να δέχεστε κάποια αρνητικά πράγματα χωρίς να σας επηρεάζουν?Από τη στιγμή που όλα αυτά δεν είναι game-breaking προβλήματα,δεν καταλαβαίνω γιατί να στερείται τόσων βαθμών.Α! και η μουσική μια χαρά είναι!Μπορεί να μην είναι σταθερές μελωδίες(πέραν από τις διασκευές του original theme),αλλά δένουν απόλυτα με το παιχνίδι.

  Βλέπω σε άλλα παιχνίδια,κάποια αρνητικά στοιχεία να μη σας επηρεάζουν και πολύ στη βαθμολογία,όπως την κακή υπόθεση και εντελώς προβλέψιμη του Enslaved,το μπούχτισμα που προκαλεί το inFAMOUS από το πρώτο 6ωρο,την κακή κάμερα του Enslaved,τα υπεράριθμα glitches του RDR...Αλλά ξέχασα,το Conduit2 είναι από μία εταιρεία χωρίς όνομα και με κακό παρελθόν...Το ίδιο ακριβώς παιχνίδι αν είχε publishing από τη Nintendo,θα έπαιρνε τουλάχιστον άλλους δυο βαθμούς...
  Έτσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα!

  Μπορεί η εκτέλεση να υστερεί κάπως αλλά τουλάχιστον είναι πιο ενδιαφέρον από το να πυροβολώ όλην την ώρα με ρεαλιστικά όπλα που όλα τους κάνουν το ίδιο και το αυτό,σε ανθρώπους και μόνο!Σας θυμίζει κάτι η περιγραφή αυτή?Ναι,Call of Duty!

  Βαθμολογία παιχνιδιού: 8.5

 • Volgana Volgana 25 Απριλίου 2011  | 14:44

  @FiOth
  Βρε φίλε μου πως γίνεται κάποιος να το "εκθειάσει" οταν είναι μέτριο;

  "προκειται για μια overrated ip η οποια τραβηξε ενα μερος του spotlight μονο και μονο γιατι αποτελει Wii exclusive. " Σε μια πρόταση τα είπες όλα!

  Το παιχνίδι έχει κακή ροή. Για μένα είναι το ίδιο και το αυτό με το resistance 2. Μόνο που εκείνο το σώνουν τα γραφικά και το οτι ελέω blue ray έφτιαξαν ένα μεγαλύτερο campain που ακόμη και αυτό έτσι όπως εξελίσεται σε χαλάει...

  Απλά κάποιες εταιρίες για μένα δεν είναι άξιες για πολλά πολλά...
  Δεν φταίει το παιχνίδι καθαύτο αλλά το οτι δεν ξέρουν πως να ξετυλίξουν την πλοκή που έχουν οι ίδιοι φτιάξει. Σαν κάποια παιδάκια γυμνασίου που γράφουν έκθεσή και αν και η σκέψη τους είναι σωστή δεν μπορούν να την αποτυπώσουν σωστά στο χαρτί.

  Να φανταστείς το Red Steel 1 ξετύλιγε πιο καλά το σενάριο και ας μην είχε ούτε 1 FMV. Όλα text.

 • FiOth FiOth 23 Απριλίου 2011  | 20:08

  Well, that was expected. Το πρωτο The Conduit δε μπορεσε να συρθει εξω απο το λακκο της μετριοτητας και σαφεστατα δε περιμενα κατι περισσοτερο απο το δευτερο. Ειναι δεδομενο πως οι απανταχου fans του Wii θα το εκθειασουν και θα bitcharουν για "hateful reviews" ομως οπως και να το κανουμε προκειται για μια overrated ip η οποια τραβηξε ενα μερος του spotlight μονο και μονο γιατι αποτελει Wii exclusive.

 • Volgana Volgana 22 Απριλίου 2011  | 21:36

  Αναμενόμενο. Δεν κράταγα όχι μικρό καλάθι... ούτε μικρό ποτήρι, γι αυτό το game. Απλά η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει κάτσει να παίξει το παιχνίδι. Δουλειά του ποδαρίου σε μια μηχανή γραφικών που μπορεί να μας δείξει καλά πράγματα αλλά δεν φτάνουν.

  Φυσικά και δεν είναι θέμα κονσόλας. Απλά μοιάζει σαν να μην ξέρουν τι να κάνουν σαν εταιρία. Αλλοπρόσαλη πλοκή σε άλλα σημεία γρήγορη σε άλλα αργή.

 • The Godfather. The Godfather. 21 Απριλίου 2011  | 15:05

  Το τσιμπησα το παιχνιδακι και οφειλω να πω το single player οντως ειναι μετριο αλλα τα πραγματα αλλαζουν στο online multi κατακορυφα!!Ειναι σαν το halo στο wii!Παρα πολυ καλη προσπαθεια για το multi με xp που ανεβαινουν και διαφορους ποντους ωστε να τους αξιοποιησεις αγοραζωντας τα διαφορα skills σου απο ενα store.Ετσι φτιαχνεις οπως θες τον χαρακτηρα σου απο οπλισμο μεχρι skills και ρουχισμο.
  Eγω με το online κομματι του τιτλου θα του εβαζα ενα 7αρι αλλα με το online να το εχω παιξει!

 • kostasfil kostasfil 21 Απριλίου 2011  | 13:01

  Δεν εχω παιξει το παιχνιδι και ουτε προκειται βασικα...Το wii το εχω για αλλου ειδους παιχνιδια,αν θελω να παιξω fps,παιζω κατι στο 360 η στο ps3 μου.Τωρα οσον αφορα τισ φωτο,γιατι μονο γι αυτες μπορω να μιλησω,πραγματικα ειναι αποκαρδιωτικες...Μοιαζει με παιχνιδι ps2 και ουτε!!!Και η διαρκεια επισης ειναι απαραδεκτη οσο κι αν τελευταια τεινει να γινει ο μεσος ορος διαρκειας των παιχνιδιων...Αλλα και για αυτους που εχουν μονο wii και δεν εχουν αλλη κονσολα,δεν ξερω κατα ποσο αξιζει η αγορα σε full price ενος τιτλου που τελειωνει μετα απο 4 ωρες...οταν στην ιδια κονσολα υπαρχει cod:black ops,red steel 2,goldeneye.Ετσι κι αλλιως το κοινο του wii παιζει κυριως αλλους τιτλους...

 • R_Sambora R_Sambora 21 Απριλίου 2011  | 01:01

  Δεν εντυπωσιάστηκα .

 • MeDS_097 MeDS_097 20 Απριλίου 2011  | 23:24

  Ωραιο review. Ενσταση μονο στα περι <<ρευστων επιφανειων>>. Αν εννοεις το νερο η απεικονιση ειναι πολυ καλη (highlight η πιστα στην Κινα), ενω οι υφες, ειναι αρκετα λεπτομερεις.
  Επισης γιατι οι εικονες φαινονται τοσο χαλια; Ειμαι στην πιστα της Αγγλιας εως τωρα στο campaign, και δεν εχουν σχεση με τα οσα βλεπω (η συγκριση με το Black LOL απλα...). Κατα τα αλλα συμφωνω. Α, η φωνη του κεντρικου χαρακτηρα ειναι ο ιδιος ηθοποιος με του Duke Nukem, κι εμενα μου την δινει το υφακι του συγκεκριμενου. Γενικα οι ηθοποιοι στο πρωτο ηταν καλυτεροι ΙΜΗΟ.
  Για οποιον το σκεφτεται, απο καποιον που εχει παιξει καθε σημαντικο Wii fps:
  Conduit 1: 5/10, αντε 5.5 με σχετικη επιεικια, Conduit 2: 6.5 με 7/10 λογω βελτιωμενου online & modes και το συστημα των loadouts σε campaign & multi
  http://www.youtube.com/watch?v=EYh1pTdNnG0

 • tsaki256 tsaki256 20 Απριλίου 2011  | 22:42

  epinefridis? Τι τρελη εμπνευση ειχες παλι εσυ?

 • gfreeman gfreeman 20 Απριλίου 2011  | 22:06

  Tι έγινε πάλι? Μας την πέσανε? Εγώ γιατί δεν άκουσα σειρήνες?
  Καλλίφα, πάλι ψιλοκοιμήθηκες για μεσημέρι και ξέχασες να τις βάλεις στο ON.
  Nαι κύριοι ένορκοι και σεβαστό δικαστήριο! Είμαι ο epinefridis στο VGChartz.
  Μεγάλη δουλειά ρε μάγκες! Το γράφω το ονομά μου στο προφίλ μου.
  4ωρο το Crysis ρε Άγγελε? Τι, για να ανέβει το Conduit στην εκτίμησή μας, όταν θυμίζει shooter του 2002?
  Και προς τι οι αναφορές στο Homefront. Αφού τα ακούς τα webcast. Το έχουμε καταθάψει και πρώτος εγώ. Τι είναι αυτά τα πράγματα...

 • DevilBringer DevilBringer 20 Απριλίου 2011  | 21:07

  Xαχαχα ρε Mastas με έπνιξες διάβαζα τα σχόλια και βλέπω στο τέλος Aντε και καλό Πάσχα(EPIC)χαχαχα!!!

 • TheMastas TheMastas 20 Απριλίου 2011  | 20:13

  Αντε και καλό Πάσχα !

 • admin admin 20 Απριλίου 2011  | 19:39

  Άγγελε, σταματα σε παρακαλω, δεν εχει νοημα, αληθεια. Δεν πιστευεις σε αυτό το site, δεν συμφωνεις, τέλος. Μην μας επισκέπτεσαι. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι στο όριο του trolling.

 • TravisGr TravisGr 20 Απριλίου 2011  | 19:37

  Φίλε μιχάλη το έχω νοικιάσει το παιχνίδι και το παίζω αυτή την στιγμή το πρώτο Crysis ήταν γύρω στις 20 ώρες campaign και το Crysis2 που παίζω στο PC το άρχισα σήμερα τις 11:30 το πρωί και το έφτασα στο out of the ashes γύρω τις δυο το μεσημέρι πόσο έχει ακόμα.... Αλλά είπαμε παίζουμε πρώτα και μετά λέμε όχι το αντίθετο.

  Τώρα είδα και εγώ την σύσταση αλλά δεν είχα σκοπό να το συνεχίσω ούτω σι άλλος.

 • emerson emerson 20 Απριλίου 2011  | 19:33

  @Τravis Gr4ωρο στο Crysis2 για να ολοκληρωθεί το campaign ΑΠΛΑ ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ, όσο ....Ράμπο και να είναι κανείς . Mόνο τα loadings και τα cutscenes στο παιχνίδι (χωρίς να τα έχω μετρήσει) θα είναι καμία ώρα μπορεί και παραπάνω. Άρα εσυ το έβγαλες σε ένα τρίωρο όπως μας τα λές. Προφανώς έπαιζες με ρουκέτες....
  Ypdate: sorry Admin, όταν έγραφα το σχόλιο δεν είχα προλάβει τη σύσταση σου.
  Καλό Πάσχα λοιπον

 • admin admin 20 Απριλίου 2011  | 19:29

  Μάλιστα, Deju Vu, ξαφνικά γυρίσαμε στο 2008... KANENA σχόλιο τέτοιου ύφους από εδώ και πέρα. Ειλικρινείς ευχές για καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

 • Etern1ty Etern1ty 20 Απριλίου 2011  | 19:27

  Ψυχραιμία γιατί θα μοιράσουμε λαμπάδες άκομη δεν ξεκίνησε το Πάσχα.

 • TravisGr TravisGr 20 Απριλίου 2011  | 19:25

  Γιατι κρύβομαι gfreeman είμαι ο akiragr και το crysis 2 είναι 4 ωρο τώρα αν εσύ έκανες 8 ωρο τότε πραγματικά το skill σου είναι λίγο για τα μπάζα σε αυτό τον τομέα. Όσο για το 6 στο home front είναι η αντίφαση στα γραφόμενα του συντάκτη αλλά δεν θα το αναλύσω εδώ.

  Αλλά ότι και καλά προσπαθείς να θίξεις ότι και καλά κρύβομαι και πως αντιδρώ σαν fanboy μιας εταιρίας δείχνεις πως κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, δεν είμαστε όλοι σαν του λόγου σου κύριε epinefridi και βαράω μύγες στα event της nintendo.....

 • MIXALIS 13 MIXALIS 13 20 Απριλίου 2011  | 19:23

  φιλε Travisgr to crysis 2 ειναι 10-12 ωρες.δεν σε πληροφορησαν σωστα.

 • gfreeman gfreeman 20 Απριλίου 2011  | 18:45

  @AkiraGr
  Ωχ, συγγνώμη, TravisGr...
  Σε βλέπω πληροφορημένο για τη διάρκεια του Crysis 2. 4ωρο βρε θηρίο???
  lovesfool.
  Έχεις απόλυτο δίκιο για τις χαμένες ευκαιρίες που απλόχερα έδωσε το Metroid Corruption.
  Εκεί ούτε η ανάλυση πειράζει ούτε τα pixel. Παιχνιδάρα μεγατόνων. Αλλά δεν ακολούθησαν πολλοί.

 • lovesfool lovesfool 20 Απριλίου 2011  | 18:28

  @ TheMastas. Δεν νομίζω ότι φταίει το hardware, αλλά οι ομάδες ανάπτυξης. Όσο βλέπω το Corruption, το οποίο είναι από τα παιχνίδια που βγήκαν στην αρχή του κύκλου ζωής της κονσόλας, βλέπω ότι τόσο σε επίπεδο χειρισμού, όσο και σε οπτικοακουστικό επίπεδο ή σε σχέση με την δυνατότητα δημιουργίας "επικών" διαστάσεων, η κονσόλα μπορεί και με το παραπάνω.

  OK, σίγουρα το Metroid Prime δεν είναι FPS, αλλά περιλαμβάνει τους ίδιους μηχανισμούς gameplay.

  Από την άλλη, όταν δεν ασχολούνται εταιρίες με παράδοση στο είδος να βγάλουν ένα αξιόλογο παιχνίδι για το είδος στην πλατφόρμα, σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα από ένα studio που δεν το ξέρει η μάνα του.

  Όσο βλέπω το Corruption σκέφτομαι πόσες χαμένες ευκαιρίες έχουν έλθει και παρέλθει στα 4 χρόνια που κυκλοφορεί το Wii. Τώρα, είναι μάλλον αργά για θαύματα...

 • NikeFerrari NikeFerrari 20 Απριλίου 2011  | 18:28

  Σίγουρη αγορά.....στα 12 Ευρώ...

 • TheMastas TheMastas 20 Απριλίου 2011  | 18:12

  Οκ σαν προσπάθεια δεν νομίζω οτι θα μπορούσε να κάνει και πολλά περισσότερα με αυτό το hardware στα FPS
  Οταν με το καλό βγεί το Wii 2 θα μπορέσουμε να δούνε αξιόλογα γραφικά για FPS,βέβαια τα γραφικά δεν είναι το πάν αλλά και στούς άλλους τομείς δεν φαίνεται να λέει κάτι το παιχνίδι αυτό και για την ώρα αυτου του είδους τα παιχνίδια κτυπάνε στο μάτι ολο και περισσότερο οτι είναι απο την προηγούμενη γενιά,σε ολους τους τομείς.

 • admin admin 20 Απριλίου 2011  | 18:02

  Tο Homefront πήρε 6, με σημαντικότερο παράπονο του συντάκτη τη μικρή διάρκεια. Το Crysis 2 ξεπερνά σε διάρκεια τις 8 ώρες. Όλα τα υπόλοιπα είναι απόψεις :).

 • TravisGr TravisGr 20 Απριλίου 2011  | 17:59

  Προσωπικά δεν είδα την ίδια αυστηρότητα στο homefront της THQ αλλά anyway, ότι το review ήταν έλλειπες και το αναφέρει ο ίδιος ο συντάκτης αφήνοντας έξω από την εξίσωση το multiplayer κομμάτι που είναι ίσως αυτή την γενία ο μόνος λόγος για να αγοράσεις ένα FPS ανεξαρτήτου κονσόλας. Crysis 2, Call of Duty Black Ops στο campaign δεν ξεπερνούν και αυτά το 4 ώρο για να ολοκληρωθούν αλλά όλο το ζουμί είναι στο online multiplayer.

  Βέβαια τα FPS σε αυτή την γενιά είναι και Δούρειος Ίππος των νέων τεχνολογιών στις μηχανές γραφικών και αντικειμενικά το Wii δεν μπορεί να αποδώσει σε scale τις αναλύσεις ούτε τα shadders/πολύγωνα των PC,Ps3 και Xbox 360 αλλά το παιχνίδι πρέπει να κρίνεται βάση το τι προσφέρει όχι τι θα ήθελε κάποιος να δει.

 • Deathracer2009 Deathracer2009 20 Απριλίου 2011  | 17:39

  Aν θυμαμαι καλα τα γραφικα του Βlack στο PS2,ΧΒΟΧ ηταν καλυτερα απο αυτο.... :LOL: παντως συμφωνω με τον da samus πως αν καποιος εχει ΜΟΝΟ Wii τοτε "αξιζει" να το παρει. ;)

 • jimugias jimugias 20 Απριλίου 2011  | 17:24

  To ενα ηταν πολυ καλο, τοσο μουφα ειναι το sequel;Κριμα...

 • da_samus da_samus 20 Απριλίου 2011  | 17:22

  καλό γραμμένο review
  και αυστηρό αλλά όχι άδικα

  όταν υπάρχουν μια ντουζίνα καλά FPS εκεί έξω
  το Conduit 1&2 έπρεπε να προσφέρουν κάτι καλό
  συγκρινόμενο με τα άλλα τις αγοράς

  καθόλου άδικη η σύγκριση και η βαθμολογία όμως μιας και το review στοχεύει να μας πει εάν το παιχνίδι αξίζει να σπαταλήσεις 50ε πάνω του η σε κάποιο άλλο FPS σε άλλη πλατφόρμα

  η βαθμολογία ήταν υπερβολικά αυστηρή πιστεύω
  εάν όμως το συνγκρηνεις με τα αλλά FPS αυτής της πλατφόρμας
  όπως το goldeneye και τα red steel

  για κάποιων που έχει wii και άλλη μια κονσόλα ή PC ας πάρει κάτι άλλο
  για όσους έχουν μονό wii είναι αρκετά καλή πρόταση

 • peTrunks peTrunks 20 Απριλίου 2011  | 17:20

  Κριμα περιμενα κατι καλυτερο..