Ταυτότητα

Mortal Kombat

Mortal Kombat

Edition: N/A Genre: Fighting Διάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1-8 Ανάπτυξη: NetherRealm Studios Ημ. Έκδοσης: 21/04/2011
PEGI: 18 Εκδότης: Warner Bros. Interactive Entertainment Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3


Get Over Here!!!!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Mortal Kombat αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών και σίγουρα όχι μόνο όσον αφορά στο είδος των fighting τίτλων. Με την πρώτη του εμφάνιση να εντοπίζεται στις αρχές της δεκαετίας του '90, το πασίγνωστο franchise των Ed Boon και John Tobias κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση χάρη στις υπερβολικές δόσεις βίας και του σκοτεινού κόσμου που απεικόνιζε γεμάτου με εντυπωσιακούς χαρακτήρες. Όπως είναι γνωστό βέβαια, η πορεία του Mortal Kombat δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς, μετά το εκπληκτικό Ultimate Mortal Kombat 3 η παρθενική είσοδος της σειράς στις τρεις διαστάσεις απογοήτευσε.

Τα επόμενα κεφάλαια βέβαια κινήθηκαν σε σαφώς καλύτερα επίπεδα, αλλά ήταν γεγονός ότι η σειρά είχε χάσει αρκετά από τη ιδιαίτερη μαγεία που είχε στην εποχή των δεκαέξι bits. Φτάνοντας τελικά στο MK Vs. DC, έπειτα από το “ανακυκλωμένο” Armageddon, η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά καθώς μπορεί να αποτελούσε μία αρκετά καλή παραγωγή, εντούτοις, το ύφος του ήταν τόσο αλλαγμένο και με σημαντικές παραχωρήσεις που πλέον μόνο ως spin-off μπορούσαμε να το δούμε.

Mortal_Kombat_9_screen-01-thumb.jpgΠαρά τις αμφιβολίες μας για το επερχόμενο ένατο κεφάλαιο της σειράς, δεν χρειάστηκε παρά ένα trailer το καλοκαίρι του περασμένου έτους για να μας δημιουργήσει και πάλι την ελπίδα ότι το Mortal Kombat θα επανέλθει στις παλιές του δόξες. Όπως φαίνεται, η νεοσύστατη NetheRealm Studios (με τον Ed Boon φυσικά στην κεφαλή της) και η αποκλειστική υποστήριξη της Warner Bros. Interactive Entertainment (έπειτα από την πτώχευση της Midway), ήταν τα συστατικά που χρειαζόταν το franchise προκειμένου να μπορέσει να επιστρέψει με επιτυχία στις ρίζες του. Χωρίς να έχει την ανάγκη κάποιου υποτίτλου, το περιεκτικά ονομασμένο ως "Mortal Kombat" πατάει γερά και με πλήρη αυτοπεποίθηση στα στοιχεία που μας έκαναν να αγαπήσουμε τη σειρά στις χρυσές δισδιάστατες εποχές.

Ναι, γίνεται να υπάρξει σωστό story mode σε fighting τίτλο

Μπορεί το Story Mode να το είχαμε δει και στο MK Vs. DC, ωστόσο, η βελτίωση που δέχθηκε στο Mortal Kombat είναι τεράστια, δείχνοντας εμφανώς πως δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη σωστή απόδοση της ιστορίας. Η εισαγωγή του τίτλου μας μεταφέρει ουσιαστικά λίγο μετά το τέλος του εισαγωγικού βίντεο του Armageddon.

Mortal_Kombat_9_screen-02-thumb.jpgΠαρακολουθώντας το μακελειό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των υπερασπιστών της Γης και των επικείμενων κατακτητών της Outworld, παρακολουθούμε τον Raiden να βρίσκεται λίγες αναπνοές πριν την εξόντωσή του από τον Shao Kahn, κάτι που θα σημάνει και την αρχή της καταστροφής της Γης. Ως ύστατη λύση για την αποτροπή αυτής της τετελεσμένης κατάστασης, ο Raiden στέλνει ένα μήνυμα στον παρελθόντα εαυτό του. Από εκεί και έπειτα το σενάριο θα μας μεταφέρει στα γεγονότα των τριών πρώτων Mortal Kombat, όπου ο θεός του κεραυνού θα βλέπει συνεχώς οράματα από μελλοντικές καταστάσεις, τις οποίες θα προσπαθεί να αποτρέψει προκειμένου να αλλάξει το τραγικό φινάλε του Armageddon.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς θα παρακολουθήσουμε μία συγκροτημένη ιστορία και όχι απλά αποκομμένα κείμενα, συνοδευόμενα από στατικές εικόνες στον τερματισμό κάθε χαρακτήρα. Τουλάχιστον όσον αφορά τον γραφόντα, η μυθολογία των Mortal Kombat παρουσιάζει ενδιαφέρον, κυρίως για το background των χαρακτήρων και, επιτέλους, έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα μεγάλο κομμάτι της με σωστά δομημένη παρουσίαση και συγκεκριμένη εξέλιξη χωρίς “what if…” σενάρια (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο mode).

Mortal_Kombat_9_screen-03-thumb.jpgΔεδομένου βέβαια ότι ο Raiden θα προσπαθήσει να αλλάξει διάφορες καταστάσεις, θα δούμε αρκετά στοιχεία της μυθολογίας να αλλοιώνονται, όπως το ποιοι νίντζα θα μετατραπούν σε cyborgs. Συνολικά, υπάρχουν δεκαέξι κεφάλαια, κάθε ένα εκ των οποίων μας δίνει τον έλεγχο ενός μαχητή, που θα τον ακολουθήσουμε σε τέσσερις ή πέντε μάχες. Τα βίντεο που προβάλλονται ανάμεσα από κάθε μάχη είναι καλοφτιαγμένα, προσφέροντας πειστικά animations αλλά και ευχάριστους διαλόγους (αν και οι φωνές που έχουν επιλεχθεί δεν είναι πάντοτε οι καλύτερες δυνατές).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική διάρκεια του Story Mode ξεπερνάει με ευκολία τις έξι ώρες, και σε συνδυασμό με την πολύ καλή ποιότητα παραγωγής του, το καθιστά ένα από τα θετικότερα και πρωτοποριακά κομμάτια του τίτλου, σε ένα είδος που παραδοσιακά δεν προσφέρει υλικό ικανό να κρατήσει το ενδιαφέρον των μοναχικών παικτών. 

{PAGE_BREAK}

Εναλλακτικές, καινούριες και κλασσικές μορφές ενασχόλησης 

Παρά το γεγονός ότι το Story Mode είναι σε θέση να κρατήσει το ενδιαφέρον σας για ένα σεβαστό αριθμό ωρών, υπάρχει και η νεοεισερχόμενη προσθήκη του Challenge Tower, η οποία είναι ικανή να διπλασιάσει τις ώρες ενασχόλησής σας σε ατομικό επίπεδο. Αποτελούμενο από τον -φαινομενικά- ατελείωτο αριθμό των τριακοσίων δοκιμασιών, το Challenge Tower μας μεταφέρει σε ολοένα και δυσκολότερες προκλήσεις, αλλάζοντας συνεχώς τις παραμέτρους και περιπλέκοντας τους κανόνες νίκης. Οι διαφορές στις παραμέτρους παρουσιάζουν τεράστια ποικιλία, φέρνοντας συνεχώς εκπλήξεις στις μάχες που θα βρεθούμε, όπως κομμένα άκρα, αφαίρεση ειδικών επιθέσεων, σταδιακή επιβράδυνση της κίνησής μας και πολλά άλλα, αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τη φαντασία των δημιουργών.

Το σύνηθες mode του Ladder, όπως ήταν φυσικό, επιστρέφει ξυπνώντας μας παλιές “arcade” αναμνήσεις, ειδικά όταν βρεθούμε στις τελευταίες μάχες αντιμέτωποι σε γνώριμες αρένες με τους Goro, Kintaro και Shao Kahn. Νέα προσθήκη για τη σειρά αποτελεί η δυνατότητα του Tag Team, που μας επιτρέπει να πάρουμε μέρος σε μάχες ομάδων των δύο ατόμων. Αυτή η δυνατότητα βέβαια δεν αποτελεί κάτι νέο για πληθώρα τίτλων του είδους, όμως, αποτελεί μία ενδιαφέρουσα προσθήκη για το Mortal Kombat, έχοντας μάλιστα σωστή υλοποίηση. Σε αυτές τις μάχες αποκτούμε πρόσβαση σε διάφορες επιλογές βοήθειας από το δεύτερο χαρακτήρα, όπως την κατάλληλη είσοδό του για την ολοκλήρωση κάποιου combo.

Μπαίνοντας στην αρένα

Mortal_Kombat_9_screen-04-thumb.jpgΑφήνοντας πίσω τους περισσότερους νέους χαρακτήρες που εισήχθησαν από το Mortal Kombat 4 και έπειτα (οι οποίοι αποτελούσαν ως επί το πλείστον αποτυχημένες προσθήκες κατά τη γνώμη του γραφόντα), το roster του Mortal Kombat επιστρέφει στις δοκιμασμένες επιλογές των τριών πρώτων τίτλων της σειράς. Η συλλογή των χαρακτήρων δίχως αμφιβολία θα ικανοποιήσει πλήρως τους οπαδούς της σειράς, περιέχοντας όλα τα γνωστά ονόματα και εντυπωσιακούς σκοτεινούς χαρακτήρες από τους πρώτους τρεις τίτλους (η απουσία του Rain μάλλον θα περάσει απαρατήρητη...).

Η ποικιλία των κινήσεων είναι εντυπωσιακή, καθώς κανένας χαρακτήρας δεν μοιράζεται combos, ειδικές επιθέσεις ή λαβές. Όπως συνέβαινε βέβαια και στα παλιότερα Mortal Kombat, έτσι και εδώ η κυριότερη διαφοροποίηση που εντοπίζεται στους χαρακτήρες αφορά στις ειδικές επιθέσεις τους. Οι περισσότερες από τις γνώριμες ειδικές επιθέσεις των χαρακτήρων επιστρέφουν, παρέχοντάς τους το δικό τους ξεχωριστό “οπλοστάσιο” και μοναδικό στυλ μάχης που τους χαρακτηρίζει.

Mortal_Kombat_9_screen-05-thumb.jpgΕνδιαφέρουσα προσθήκη αποτελεί η μπάρα του super meter (επηρεασμένη σαφέστατα από το Street Fighter), η οποία γεμίζει σταδιακά όποτε δεχόμαστε χτυπήματα ή όσο χρησιμοποιούμε ειδικές επιθέσεις. Όποτε γεμίζει ένα από τα τρία κομμάτια της, μπορούμε να πατήσουμε το RT (το κουμπί της άμυνας) ταυτόχρονα με την εκτέλεση οποιασδήποτε ειδικής κίνησης, προκειμένου να εκτελέσουμε μία ισχυρότερη εκδοχή της. Εκτός από την πρακτική σημασία αυτού του είδους κίνησης (μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλο) υπάρχει και διαφορετική οπτική απεικόνιση, κάτι που βοηθάει σημαντικά στο εντυπωσιακό και ποικίλο οπτικό θέαμα.

Όποτε έχουμε γεμάτα δύο κομμάτια του super meter, δύναται να ενεργοποιήσουμε το combo breaker, δηλαδή να σταματήσουμε άμεσα ένα αντίπαλο combo, ενώ όταν γεμίσουν και τα τρία κομμάτια έχουμε τη δυνατότητα να εκτελέσουμε την ισχυρότατη X-ray κίνηση. Η τελευταία, σύμφωνη πάντα με το ύφος των Mortal Kombat, αποτελεί μία ιδιαίτερα δυνατή λαβή (πολλές από αυτές μειώνουν περισσότερο από το ένα τρίτο της αντίπαλης ενέργειας) αλλά και εξαιρετικά βίαιη, απεικονίζοντας ως μία άλλη μορφή ακτινογραφίας και με λεπτομέρεια το σπάσιμο των οστών που προκύπτει από κάθε χτύπημα. 

Έντονες και γρήγορες μάχες, πιο βίαιες από κάθε άλλη φορά 

Mortal_Kombat_9_screen-06-thumb.jpgΗ δράση εξελίσσεται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, αναλογικά ακόμα και με τους πιο “νευρικούς” τίτλους του είδους, μεταφέροντάς μας τελικά σε έντονες και απόλυτα απολαυστικές συγκρούσεις, είτε είμαστε στη θέση του μαχητή είτε του θεατή. Τα animations διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παραπάνω αίσθηση, όντας ομαλά και λεπτομερώς σχεδιασμένα σε κάθε μορφή επίθεσης, ενώ και οι αντιδράσεις των χαρακτήρων μεταφράζουν επιτυχώς τη δύναμη και το βάρος των αντίπαλων επιθέσεων.

{PAGE_BREAK}

Έπειτα από την παραχώρηση του στοιχείου της βίας στο MK Vs. DC, η ομάδα του Ed Boon δείχνει πως θέλησε να πάρει το... αίμα της πίσω μέσω του νέου Mortal Kombat, καθώς πέρα από κάθε αμφιβολία αποτελεί τον πιο βίαιο τίτλο της σειράς. Η αλλοίωση των μαχητών από τα χτυπήματα είναι έντονη, βλέποντας κομμάτια σαρκών να λείπουν από το πρόσωπο και το σώμα, ανάλογα με το πόσο έχουν χτυπηθεί, με το αίμα να ρέει άφθονο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα fatalities -φυσικά- δε θα γινόταν παρά να επιστρέψουν, πιο ακραία από ποτέ. Ορισμένα δε από αυτά, μας προξένησαν ερωτηματικά σχετικά με το πώς κατάφερε ο συγκεκριμένος τίτλος να περάσει από τον έλεγχο της επιτροπής λογοκρισίας.

Στα του τεχνικού τομέα, ο τίτλος της NetheRealm Studios βρίσκεται στα υψηλότερα σκαλοπάτια του είδους. Οι περισσότεροι χαρακτήρες έχουν ανασχεδιαστεί, προσφέροντας ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες νέες εκδοχές, όπως αυτή του Smoke, αν και μάλλον δε θα συμφωνήσετε με όλες τις αλλαγές (πότε επιτέλους θα ξαναδούμε τον Reptile στην αρχική του “νίντζα” μορφή;...). Ο σχεδιασμός τόσο των χαρακτήρων όσο και των επιπέδων είναι λεπτομερέστατος αλλά και όσο σκοτεινός χρειάζεται, ώστε να επαναφέρει την εξαιρετική ατμόσφαιρα των πρώτων τριών τίτλων της σειράς.

Mortal_Kombat_9_screen-07-thumb.jpgΤα επίπεδα μπορεί να μην έχουν οποιαδήποτε μορφή αλληλεπίδρασης -αν και ορισμένα stage fatalities τα χρησιμοποιούν στο έπακρο- εντούτοις, ο τεράστιος αριθμός τους, ίσως ο μεγαλύτερος που έχουμε δει σε fighting τίτλο, πραγματικά εντυπωσιάζει. Επιπλέον, δεν αποτελούν ένα “ξερό” background. Αντιθέτως, δείχνουν “ζωντανά”, καθώς στα περισσότερα από τα επίπεδα υπάρχει έντονη και λεπτομερής κινητικότητα. Όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη, η κατάσταση σίγουρα θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερη.

Στις υψηλότερες δυσκολίες βρήκαμε αντιπάλους που μας δυσκόλευαν σημαντικά, βλέποντάς τους να χρησιμοποιούν άψογα τις ειδικές κινήσεις και την άμυνα, από την άλλη μεριά όμως, δεν ήταν λίγες οι φορές όπου απλά μπορούσαμε να επαναλάβουμε μία κίνηση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ώστε να νικήσουμε. Κάποιο combo που μπορούσαμε να επαναλάβουμε συνεχόμενα ή επιθέσεις με μαγικά βλήματα ήταν συχνά αρκετά για να δούμε την επιτυχή εμφάνιση του “Finish Him”.

Εδώ έρχεται φυσικά το online τμήμα (ή offline κομμάτι του τίτλου -φυσικά με φίλους) για να μας βοηθήσει να βρούμε νέες προκλήσεις αντιμέτωποι με πραγματικούς αντιπάλους. Ένα ιδιαίτερα φιλόξενο lobby έρχεται να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε παίκτες ανάλογου επιπέδου αλλά και είδους μάχης. Οι περισσότεροι από τους αγώνες στους οποίους πήραμε μέρος παρουσίαζαν αρκετά καλή ομαλότητα, με τις σποραδικές εμφανίσεις του lag να μην είναι αρκετές ώστε να χαλάσουν τη ροή του εκάστοτε αγώνα.

Επιτέλους Mortal Kombat!

Mortal_Kombat_9-thumb.jpgΗ απαρχή του πασίγνωστου franchise, λοιπόν, δε θα γινόταν να πραγματοποιηθεί με καλύτερο τρόπο. Το νέο Mortal Kombat καταφέρνει, κατά την άποψή μας, να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των οπαδών αλλά και να αναζωπύρωσει το ενδιαφέρον για μία σειρά, η οποία έδειχνε εντονότατα σημάδια κόπωσης στα τελευταία κεφάλαιά της. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των fighting τίτλων, το πρωτοποριακό για το είδος Story Mode, αλλά και το αντισυμβατικό Challenge Tower, έρχονται να προσφέρουν πολλές ώρες ενασχόλησης στους μοναχικούς παίκτες.

Από την άλλη πλευρά, ο αρκετά εύκολος χειρισμός καθώς και η άνεση με την οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν οι διάφορες ειδικές επιθέσεις, αρκούν για να βοηθήσουν ακόμα και τους πιο αρχάριους παίκτες να διασκεδάσουν σε αναμετρήσεις στον καναπέ του σπιτιού τους ή και στο καλά υλοποιημένο online τμήμα του τίτλου. Το Mortal Kombat επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια δυναμικά, διεκδικώντας επάξια τη δική του θέση μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στο είδος των fighting παιχνιδιών.

Νικόλας Μαρκόγλου

Θετικά

 • Πρωτοφανές Story Mode για το είδος
 • Κλασσικό και πολυάριθμο roster μαχητών που θα ικανοποιήσει απόλυτα τους οπαδούς της σειράς
 • Σωστά υλοποιημένο online τμήμα
 • Τεχνικός τομέας που αναβιώνει άψογα την ατμόσφαιρα των τριών πρώτων τίτλων της σειράς
 • Ομαλότατα και ποικίλα animations επιθέσεων για όλους τους μαχητές

Αρνητικά

 • Θα μπορούσε το ελάχιστο lag του online να απουσιάζει
 • Κάποια μικρά προβλήματα με την Α.Ι.

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (130 σχόλια)
 • xmdimitris xmdimitris 06 Μαΐου 2011  | 04:38

  Απ όσο μπορώ να καταλάβω το παιχνίδι είναι κορυφή!Κατάφεραν να φτιάξουν τους χαρακτήρες σαν κανονικούς ανθρώπους κι όχι σαν cartoon, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. I like I like!!!

 • andreas27 andreas27 04 Μαΐου 2011  | 20:05

  Oφειλω να ομολογισω το εξης πραγματικα η ολλη η ομαδα του Gameover οντος οταν ενα παιχνιδι αξιζει και οντος εχει πραγματικα ανανεοωθει οντος στηριζει και λεει τα υπερ και τα κατα,εγω θελωντας να πω την γνωμη μου το Mortal Combat το προτοειδα επι εποχης Amica 500 την οποια την ειχα και μακαρι να την ειχα ακομα σαν ιερο game κιμιιλιο στην πορεια της εξελιξης την εδωσα ειμουν απο τους τυχερους μιας και ειταν στα φορτε της ακομα ειχα δωσει 200.000 χιλιαδες τοτε οχι εγω ο πατερας μου μετα την εδωσα 150.000 παλι καλα για να μην πλατιαζω,χτες εκανα την αγορα του Mortal Combat ΑΞΙΖΕΙ μεχρι το τελευταιο ευρολεπτο το παιχνιδι γραφικα gameplay μενου τα παντα και οντος στην πορεια του ειναι οτι καλυτερο εχει κανει η σειρα μακραν το καλυτερο.

 • teleiotis teleiotis 03 Μαΐου 2011  | 18:02

  Επιτέλους ένα Μortal που προσπαθεί να μας ανατριχιάσει.. ότι πιο κοντινό στο ΜΚ2 απο την εποχή του ΜΚ4. Αλλα ακόμα περιμένω το "απαγορευμένο" Mortal για ενήλικες που θα με κάνει να βλέπω εφιάλτες με τον "αποκρυφιστικό" χαρακτήτα των πρώτων και τα γραφικά του σήμερα... αλλα χωρίς τον Tobias χλωμό.. .καλό το stori αλλα τα video είναι παιδικά για 13χρόνα .όσο πλησιάζουμε πάντως στο όραμα και το σκοτάδι του Τοbias (saibot) καλό είναι... Το σύστημα μάχης πθο γρήγορο εξελίγμένο DC (επιστροφή στις ρίζες) έρχεται σε δεύτερη μοιρα σε παιχνίδια που πουλάνε στυλ...

 • songoku songoku 03 Μαΐου 2011  | 14:23

  ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ 2Ο!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ FIGHTING ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΟΘ ΕΧΕΙ ΕΡΤΗΙ Η ΣΙΛΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΩΝΩ!!!

 • MIB MIB 03 Μαΐου 2011  | 11:08

  Εγώ επιμένω....
  γιατι να μην ξανακάνουν το MORTAL με rendered πραγματικούς χαρακτήρες....?
  με τις νέες κονσόλες την δύναμή τους και τις νέες τεχνολογίες, θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα. Όπως είχαν κάνει ΤΟΤΕ στα πρώτα 4 MORTAL με την τεχνική αυτή.
  Φανταστήτε να κάναν render γνωστούς ηθοποιούς! τι είχε να γίνει....

 • johnpoly95 johnpoly95 02 Μαΐου 2011  | 22:14

  Το παιχνίδι πάντως γεν παίζεται!!! Ολοί στο event έμειναν ικανοποιημένοι με αυτη την πετυχημένη επιστροφή ενός από τα καλύτερα fighter όλων των εποχών

 • vasili0s vasili0s 02 Μαΐου 2011  | 18:54

  Marvel vs Capcom 3 + MK9 = Fighters of the year ! Sleep Fighter who ? :p

  Κριμα ομως για το απογοητευτικο netcode που υπαρχει και στους δυο τιτλους ! GGPO kai mono !

 • lengolass lengolass 02 Μαΐου 2011  | 04:00

  Επίσης ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι στο story mode σε κάποιες πίστες οι χαρακτήρες μιλούν ή φλερτάρουν ανεξάρτητα αν στο φόντο βρίσκεται ένα ακρωτηριασμένο σώμα. Όταν πρωτομπαίνουν στο δάσος με τα σαρκοφάγα δέντρα, διάφοροι άνθρωποι είναι κρεμασμένοι ή ζητούν βοήθεια ενώ ο πρωταγωνιστής κάνει humor και περπατάει ανενόχλητος χωρίς να του καίγεται καρφί για το τι συμβαίνει δίπλα του. Κλασσική αμερικανιά αλλα αυτα περιμένεις αμα βλέπεις story mode σε fighting game.

 • Manos112 Manos112 02 Μαΐου 2011  | 03:39

  @Chased: Κοίταξε φίλε, συνήθως τα fighting games δεν έχουν σχεδον ποτέ καλό σενάριο, απο μέτριο εώς και κάκιστο, ε το καινούριο Mortal Kombat τυχαίνει να έχει ένα σεβαστό story -ως προς την σειρά MK δηλαδή- και σίγουρα ένα story καλύτερο απο του μέτριου, που συνηθίζεται στα fighting games.
  Το story στο Hard είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πάνω απο 5 ώρες σε διαβεβαιώ, στο medium με το ζόρι πιάνεις τις 5μιση ώρες, με λίγα λόγια ο τίτλος σε γενικές γραμμές έχει ένα story mode μεταξύ 5-8 ωρων...

 • Chased Chased 01 Μαΐου 2011  | 22:02

  Εγώ πάντως δεν έπαιξα ακόμα ονλάιν και μάλλον δεν πρόκειται...Δεν τα πάω και πολύ καλά σε τέτοια παιχνίδια...Πάντως,συγνώμη αλλά το Story Mode είναι τραγικότατο!!!
  Αστειότατες δικαιολογίες για μάχες(ειδικά οι μάχες μεταξύ Cage-Sonya και Jax-Cage),κάκιστοι διάλογοι,παντελής έλλειψη Fatalities και σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει τις 4 ώρες! Δεν ξέρω που είδε τις "6 ώρες άνετα" ο reviewer,εγώ πήρα το "Half way there" trophy στις 2 ώρες στο Hard...

  Όσο για την Α.Ι. είναι λιγάκι για κλάματα...Οι αντίπαλοι θα σας επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο σε παραπάνω από τον μισό αγώνα,για άγνωστο λόγο πολλές επιθέσεις δεν εκτελούνται σωστά ή αστοχούν χωρίς λόγο και υπάρχει διάχυτη η αίσθηση του lag ακόμα και στο single player!Ελάχιστο αλλά εκνευρίζεσαι,ειδικά στις περιπτώσεις που και οι δύο χαρακτήρες είναι στον αέρα...

  Ωστόσο,το παιχνίδι έχει πολλά καλά στοιχεία,όπως τα animations,τις κινήσεις των χαρακτήρων(αν και πολύ unbalanced),τα fatalities,τις πίστες,τα γραφικά και άλλα...

  Βαθμολογία: 7.8

 • dmcvagelis dmcvagelis 01 Μαΐου 2011  | 21:37

  ρε παιδια μια ερωτηση:D.. μονο εγω σπαστηκα που οταν το εβαλα να παιξω on-line ζητουσε ms points?? μου καθησε πολυ στραβα αυτο το πραγμα...:/ αλλα περα απο αυτο το παιχνδι ηταν τελειο ειδικα αμα το συγκρινεις με τα τελευταια..;)

 • Karlaftis Karlaftis 01 Μαΐου 2011  | 18:15

  Εγω παρατηρησα κατι αλλο κ παραξενευομαι.Στο review ενος fighting game,με τριψηφιο αριθμο σχολιων κ αναφορες στην πλειοψηφια των γνωστοτερων games στην κατηγορια αυτη...ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ανεφερε,ουτε στο ελαχιστο,τη σειρα Virtua Fighter...Που κ επαναστατικη ητανε(το πρωτο 3D fighter),κ πανεμορφα γραφικα εχει,κ απυθμενοτατο βαθος στο gameplay,κ εξαιρετικη μουσικη επενδυση(ειδικα τα 3 πρωτα ειναι κορυφαια),κ δεν εχει κανει ποτε "κοιλια" στην πολυχρονη πορεια της!Τοσο απαρατηρητη περνα αυτη η σειρα εδω στην Ελλαδα??Ειναι,αν μη τι αλλο,αποριας αξιο..

  Τωρα στα του MK9.Mε μια λεξη.Προσεγμενο.Ειναι εμφανες οτι εχει πεσει αρκετη δουλεια κ προς την σωστη κατευθυνση.Οσοι,εναγωνιως,περιμεναν τοσα χρονια για ενα καλο MK,αυτο ειχαν στο μυαλο τους σε μεγαλο βαθμο.Ειχα καποιες αμφιβολιες μεχρι να το παιξω,αλλα απ᾽τον πρωτο αγωνα καταλαβα οτι βρηκα αυτο που εψαχνα.Το μονο σιγουρο ειναι οτι αξιζει μια ευκαιρια απ᾽ολους,fans κ μη,λογω της προσπαθειας που εχει γινει.Κ βαζω στοιχημα,οτι η σειρα θα συνεχισει στα ιδια επιπεδα κ θα ενσωματωνει σταδιακα τις διαφορες ελλειψεις που αναφερθηκαν παραπανω(run κλπ).Οπως οταν ειχε πρωτοκυκλοφορησει.Δεν ειναι το τελευταιο MK που βγαινει.Ισα-ισα.. ;)

  ΥΓ:Οσον αφορα τα 2D fighting games,θα πω οσο πιο συντομα μπορω την αποψη μου.Μιλωντας καθαρα ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ,το Street Fighter εκανε την διαφορα με το φοβερο gameplay του.Μιλωντας καθαρα ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ,το Mortal Kombat ξεχωριζε λογω της ατμοσφαιρας του,των ιδιαιτερων γραφικων του κ της μουσικαρας του.Οποτε,αναλογως με το ποιο κομματι του εαυτου σου ηθελες περισσοτερο να λαβει ερεθισματα επαιζες κ το αναλογο game.Mυαλο->SF Αισθησεις(οραση,ακοη κλπ)->MK

 • Zaelock Zaelock 01 Μαΐου 2011  | 14:25

  To mortal Kombat μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να μπει στα μεγάλα πρωταθλήματα παγκοσμίως και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Οι περισσότεροι περίμεναν χρόνια για έναν τίτλο mk που να αξίζει να ασχοληθείς παραπάνω, επιτέλους ήρθε η ώρα. Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα με την ευκαιρία για ένα δωρεάν εισιτήριο στο ευρωπαϊκό στην Αγγλία. Πληροφορίες http://www.greekdojo.gr

 • Ckalatz_93 Ckalatz_93 01 Μαΐου 2011  | 00:34

  @Manos112
  Συμφωνω φιλε μου μαζι σου
  εμενα προσωπικα το BlazBlue δεν μου αρεσε καθολου

 • Manos112 Manos112 01 Μαΐου 2011  | 00:28

  Ρε παίδες πραγματικά τι βρίσκετε στο Blazblue και σας αρέσει τόσο πολύ? το έχω παίξει το παιχνίδι και μπορώ να πω οτι είναι το ποιο βαρετό fighting game που έχει κυκλοφορήσει στην ιστορία των videogames. Τα μόνα fighting games που με έχουν "συγκινήσει" τα τελευταία χρόνια είναι το SSFIV, το MK, και ολίγον το MvsC3...το SSFIV και γενικά τα Street Fighter έχουν περισσότερο βάθος και νόημα απο τα υπόλοιπα fighting games, περισσότερη hardcore εμπειρία κτλπ, όσον αφορά το MK (2011) πρόκειται για ένα απο τα διασκεδαστικότερα και υπερπλήρες game που έχουν κυκλοφορήσει στην σειρά MK. Επομένως MK + SF= Best fighting games EVER!

 • MokilokD MokilokD 30 Απριλίου 2011  | 19:36

  @Redsoul Apla einai sxedon sigouros oti epaizes to 4 giati eipes oti sto gameover screen epeftes se pigadi me karfia.Mono sto 4 itan auto.To opoio kukloforise to 1997 kai i kaliteri tou metafora einai sto N64.(me mionektima oti vgike xwris videos....afou einai gnwsto oti i kasetes itan mikris xwritikotitas)

 • hayatevo9 hayatevo9 30 Απριλίου 2011  | 19:36

  Παιδιά το παιχνίδι σε 360 αν δεν έχετε τον καινούργιο μοχλό δεν γίνονται εύκολα οι κινήσεις..

 • G13 Nick G13 Nick 30 Απριλίου 2011  | 19:07

  Παιδιά αφού έγραψα ότι το σχόλιο μου πάει προς τον MortalGod ! Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το comment του Redsoul, ούτε και με κανενός άλλου που του αρέσει το παιγνίδι !
  Δεν θέλω να παρεξηγούμε, απλά είπα κάτι για μερικά σχόλια που έγιναν σχετικά με "best fighting game ever" κτλ. Αυτό είναι όλο .. Το παιγνίδι θα το πάρω και εγώ εξάλλου όταν φτηνήσει μιας και φαίνεται πολύ καλή δουλειά ..

 • hayatevo9 hayatevo9 30 Απριλίου 2011  | 19:05

  πω πω δίκιο έχετε παιδιά από την έλλειψη psn δε ξέρω τι βλέπω και τι γράφω!! Ζητώ συγνώμη. To MK 4 βγήκε πιο πριν από το 2000 Red οπότε παίζει να έπαιζες και κανένα πιο καινούργιο (ίσως το shaolin monks? Το οποίο ήταν και εξαιρετικό, παρεπιπτόντως...)

 • POSSESSED_HELLGAST POSSESSED_HELLGAST 30 Απριλίου 2011  | 17:28

  Δεν ξερω για αντριλες και τα τιουτα αλλα ενα με νοιαζει.....ημουν 13 και ειμαι 31 οποτε 18 χρονια ακολουθω την σειρα φανατικα , ειναι ο μοναδικος διαδοχος του 4 και μετα, που τιμαται να φερει το τιτλο MORTAL KOMBAT και να ειναι κιολλας .....μου λιπουν οι καμπινες..

 • Jbauer Jbauer 30 Απριλίου 2011  | 17:23

  Epic,Epic,Epic !!Εχω τρελα νευρα ,γιατι εχθες το παραγγειλα απο ζαββι και λογικα θα μου ερθει σε κανα 2 βδομαδες!!!!!!:(:(:(:(

 • Redsoul Redsoul 30 Απριλίου 2011  | 15:52

  Την άποψή μου την είπα και λίγο πιο πάνω.Πάντως λόγω οικονομικής "στενότητας" θα το πάρω όταν πέσει στα 25 με 30 ευρώπουλα...

  @hayatevo9
  Δεν νομίζω ότι αναφέρεται σε εμένα ο φίλος G13 Nick.Αφού εγώ είπα τον λόγο που μου αρέσει και θα το πάρω,δεν ειρωνεύτικα κανέναν.

  @MokilokD
  Το 4 :o?Πίστευα ότι θα ήταν ή το 2 ή το 3...Είχαν βγει τέσσερα MK μέχρι το τέλος του 2000?Μάλιστα.Πάντως,όποιο και να ήταν,τους αντιπάλους τους φοβόμουν λιγάκι και με το ζόρι τους πλησίαζα να τους χτυπήσω :p

 • KTI_23 KTI_23 30 Απριλίου 2011  | 15:36

  πολυ καλο και πολυ εντονο ακομη και για fighting τιτλο...αλλα απο οτι καταλαβαινω γιατι δεν εχω δοκιμασει την σειρα επιστρεφει στις παλιες αυθεντικες ριζες του..
  α και τρομερα αναλυτικο review!συγχαρητηρια!

 • jimc jimc 30 Απριλίου 2011  | 15:04

  αυτά είναι..Το ΜΚ όπως τα 3 πρώτα..θα το πάρω σίγουρα αργότερα..

 • MokilokD MokilokD 30 Απριλίου 2011  | 15:03

  Vasika stin ousia itan 2D fighting me mikra steps panw katw wste na se voithoun na apofeugeis ... Eixe kai ta weapons... pou otan sou epeftan meta an ta sikones mono mporouses na ta xrisimopoiiseis... alla den itan imbalanced se kamia peritwsi .
  @Redsoul to 4 eixes paiksei.

 • hayatevo9 hayatevo9 30 Απριλίου 2011  | 14:27

  mokilok ναι πρέπει να πω ότι η μετάβαση από τις 2 διαστάσεις στις 3 δεν ήταν η καλύτερη αλλά τα Fatalities στις 3 διαστάσεις ήταν πολύ καλά!! (δε μπορώ να καταλά βω γιατί η σειρά ΜΚ δε κρατά στα νεότερα παιχνίδια χαρακτήρες που είχε στα παλιότερα-πχ πού είναι ο Shinok ή η Tanya από το ΜΚ4 παρακαλώ;;; )

  G13 nick πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω που βρήκες ειρωνικό το σχόλιο του redsoul. Μα ίσα ίσα που υποστηρίζει το παιχνίδι!!

 • NikeFerrari NikeFerrari 30 Απριλίου 2011  | 13:43

  Επιτέλους ένα κανονικό ΜΚ με σάρκα (σχισμένη) και οστά (σπασμένα)! Όλες οι μικρές πινελιές όπως ο Boon και η μάγισσα είναι καθαρό tribute στα καλύτερα της σειράς 2 και 3.

 • djpar djpar 30 Απριλίου 2011  | 13:24

  παντος η κλασσικη μορφη του subzero-scorpion-reptile και καποιων αλλον υπαρχει αν δεν κανω λαθος ή σε dlc ή στην tournament edition ή οταν αγοραζες απο συγκεκριμενα μαγαζια του εξωτερικου.Διορθωστε με αν κανω λαθος

 • S2000 S2000 30 Απριλίου 2011  | 13:14

  TELIO PEDIA.. KLEO APO SINGKINISI OTAN TO XBOX MOU FORTONI TO GAME KAI KSANA VLEPO MORTAL KOMBAT... IME POLI XAROUMENOS POU VGIKE KAI PRAGMATIKA TO KANANE POLI PROSEXTIKA STO NA MIN XASIS TO IFOS TIS SIRAS... MEGALOSAME AFTI I GENIA ME AFTO TO GAME... BRAVO APO MENA... KAI MIN SFAZESTE... O KATHENAS OPOU THELI TRAVAI... ALIMONO NA ARESAN OLA SE OLOUS... :))))))))))))))))))))))))))))))

 • deathwalker deathwalker 30 Απριλίου 2011  | 07:29

  @poooo re file g13nick ti ipes twra altered beast kai oxi mono pw re ti mou thimises twra xalkidiki 1994 exoxi me tin oikogeneia kai o pateras na dinei 20 draxmes afta ta terastia nomismata gia na lionoume me ton bro ti wrees epoxes