Ταυτότητα

Duke Nukem Forever

Duke Nukem Forever

Edition: N/A Genre: FPS Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-8 Ανάπτυξη: Gearbox Ημ. Έκδοσης: 10/06/2011
PEGI: 18 Εκδότης: 2K Games Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς

Αποτελεί πλέον καθεστηκυία τάξη το ότι τα παιχνίδια που για διάφορους λόγους αντιμετώπισαν μεγάλους χρόνους ανάπτυξης, είτε λόγω προβλημάτων, είτε λόγω εναλλαγής studio ανάπτυξης κτλ, πολύ δύσκολα ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις της εποχής στην οποία εν τέλει κυκλοφορούν. Τα παραδείγματα είναι πολλά και το εύρος των αντιδράσεων ποικίλει από δυσφορία για συγκεκριμένους τομείς του κάθε παιχνιδιού, έως συλλήβδην απόρριψη του προσφερόμενου πακέτου και πλήρη απογοήτευση. Η περίπτωση του Duke Nukem Forever ανήκει πανηγυρικά στη δεύτερη κατηγορία, και είναι μάλλον από τα πιο ακραία δείγματα αν όχι το πιο ακραίο.

Και αυτό γιατί, πέρα από όλα τα άλλα, είναι μέρος μιας θρυλικής σειράς που άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στο παρελθόν, αλλά τελικά έμεινε με την... παρακαταθήκη. Δεν είναι του παρόντος να υπεισέλθουμε στην αναδρομή της πορείας του τίτλου μέχρι τη μέρα που έφτασε εν τέλει στα ράφια των καταστημάτων. Άλλωστε, εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε υπό ποιες συνθήκες άλλαζε συνεχώς χέρια ο τίτλος, και για ποιους λόγους.

duke-nukem-forever-screen-01-thumb.jpgΑυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι ιδίως το Duke Nukem 3D, αποτελούσε ένα μεγαθήριο της εποχής, που στεκόταν δίπλα σε τίτλους όπως το Doom II και το Quake II, και για πολλούς, ιδιαίτερα λόγω του ξεχωριστού χαρακτήρα του καθώς και του πρωταγωνιστή, είναι και το σπουδαιότερο απ’ όλα. Βαριά λοιπόν η κληρονομιά της σειράς, αλλά και πολύ μακρινή εν έτει 2011, που μία ολόκληρη νέα γενιά από gamers έχει ανδρωθεί, μαθημένη σε διαφορετικά ποιοτικά δεδομένα, και δύσκολα παρασύρεται από ένα μεγάλο όνομα του παρελθόντος.

Στο χώρο των games, εκτός αν κάποιος έχει ζήσει ένδοξα παιχνίδια περασμένων δεκαετιών, πολύ δύσκολα μπορεί να πειστεί για την αξία τους, και ο μόνος τρόπος για το Duke Nukem Forever να πείσει για τη δική του θα ήταν να απεκδυθεί τελείως το μανδύα του «θρύλου» και να κοιτάξει κατάματα το κοινό και των ανταγωνισμό. Και εκεί γκρεμίζονται όλα σαν πύργος από τραπουλόχαρτα που κίνησε την περιέργεια της γάτας.

3D Realms, Triptych, Piranha, Gearbox… Κανείς άλλος;

duke-nukem-forever-screen-02-thumb.jpgΌλος ο τίτλος είναι ένα συγκεχυμένο σύνολο ετερόκλητων στοιχείων, που μπορούν να λειτουργήσουν μόνο από μουσειακή άποψη, αφού αποτελούν μία ιδιόρρυθμη παρέλαση μηχανισμών, ιδεών και αισθητικών αντιλήψεων για τα FPS εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστο. Από αυτή τη σκοπιά υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Θα θυμηθούμε φερειπείν, πόσο μας ταλαιπωρούσαν τα platform στοιχεία σε έναν τίτλο πρώτου προσώπου, ιδίως όταν ήταν κακοφτιαγμένα, μακρόσυρτα και βαρετά και προσπαθούσαν να μιμηθούν το platforming του Half Life.

Θα θυμηθούμε πόσο μας εκνεύριζαν τα επίπεδα μέσα στο νερό, που αποπροσανατολιζόμασταν πλήρως και χάναμε το δρόμο μας, ψάχνοντας μία επιπλέον πηγή οξυγόνου. Θα θυμηθούμε πόσο παράταιρα μας φαίνονταν τα αχρείαστα puzzles και οι γρίφοι «φυσικής» που αγνοούσαν, όμως, κάθε κανόνα φυσικής. Θα θυμηθούμε πόσο ανιαρές ήταν οι πίστες ή τα επίπεδα που οδηγούσαμε, εκκαθαρίζαμε αντιπάλους, και περνούσαμε σε μια άλλη πίστα όπου... συνεχίζαμε να οδηγούμε, να εξοντώνουμε αντιπάλους και να... αλλάζουμε πίστα.

duke-nukem-forever-screen-03-thumb.jpgΘα θυμηθούμε τους ανεγκέφαλους αντιπάλους που ορμούσαν κατά πάνω μας χωρίς λογική, με νοημοσύνη εφάμιλλη των εχθρών στο πρώτο Serious Sam. Θα θυμηθούμε τα δίχως πρόκληση boss fights όπου η μοναδική στρατηγική είναι “all guns blazing”. Θα θυμηθούμε τέλος, και θα μελαγχολήσουμε ή θα ανακουφιστούμε (αναλόγως σε ποια κατηγορία ανήκουμε, σε αυτούς που αναπολούν άκριτα το παρελθόν ή σε αυτούς που χαίρονται να βλέπουν την πρόοδο και την εξέλιξη -τουλάχιστον σε ορισμένα είδη παιχνιδιών) το πώς το σεξιστικό, βορβορώδες και επίπλαστα σαρκαστικό χιούμορ και αισθητική του Duke, κάποτε αποτελούσε αξία στα Games και σήμερα αδυνατεί να προκαλέσει το παραμικρό μειδίαμα.

Αυτό δεν είναι Platforming. Είναι «Βράχο, βράχο τον καημό μου…»

Όλα τα επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού έχουν προβλήματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν καθιστούν το παιχνίδι unplayable (ίσως είναι ο μόνος τομέας στον οποίο μπορούμε να αποδώσουμε τα εύσημα στη Gearbox) αλλά είναι αποτρεπτικά για αυτόν που ψάχνει ένα καλό παιχνίδι βολών πρώτου προσώπου. Η αίσθηση των όπλων στο παιχνίδι είναι ανάλογη παιχνιδιών του 2000.

duke-nukem-forever-screen-04-thumb.jpgΚανένα βάρος, καμία ικανοποίηση από τη χρήση τους, ακόμα και των πιο... εντυπωσιακών, και την κατάσταση δε βελτιώνουν τα παλαιολιθικά ragdoll animations των εχθρών που σωριάζονται σαν άδεια σακιά. Το μόνο διασκεδαστικό όπλο είναι η ακτίνα σμίκρυνσης που επιτρέπει στον Δούκα, εκ των υστέρων, να τσαλαπατήσει τον αντίπαλο. Ο Δούκας, σε συγκεκριμένα τμήματα του παιχνιδιού σμικρύνεται και αυτός, μετατρεπόμενος σε action figure, αλλά το μόνο που μένει από αυτά τα μέρη είναι οι ατάκες (που επαναλαμβάνονται συνεχώς, όπως και όλες οι υπόλοιπες στο παιχνίδι) που εκτοξεύονται με φωνή chipmunk.

{PAGE_BREAK}

Αυτά τα συγκεκριμένα τμήματα, καθώς και κάποιες άλλες επιλογές των δημιουργών (όποιοι και αν είναι αυτοί) όπως η ενσωμάτωση ενός ολόκληρου επιπέδου, όπου μεταξύ των αντικειμενικών σκοπών είναι η εύρεση ενός... δονητή, το ψήσιμο του pop corn και η νίκη σε ένα παιχνίδι air hockey, καταστρέφουν τον όποιο τέλος πάντων ρυθμό θα μπορούσε να έχει το παιχνίδι. Γενικά είναι διάχυτη η αίσθηση ότι όταν η (ανά περίοδο) ομάδα αποστραγγιζόταν από ιδέες, προσέθετε βεβιασμένα ένα κεφάλαιο ή ένα επίπεδο με μηδαμινό gameplay και μηδαμινή παικτική αξία. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια του playthrough είχαμε την ατυχία να παίξουμε τουλάχιστο επτά ή οκτώ scripted stand offs με κύματα εχθρών το ένα μετά το άλλο. Ασφαλής, αλλά φθηνός και πεπερασμένος τρόπος να αυξήσει κανείς τη διάρκεια ενός τίτλου.

Φυσικά, το να προστεθεί περιεχόμενο στα διάφορα επίπεδα δεν απασχόλησε τους δημιουργούς. Κραυγαλέα είναι η απουσία οπουδήποτε είδος collectibles και μυστικών στις ευθύγραμμες και βαρετές πίστες, και η έρευνά μας αναλώνεται στην εύρεση ενεργειών για να αυξήσουμε την εγωπάθειά μας (η Υγεία στο Duke Nukem Forever), θαυμάζοντας τον εαυτό μας στον καθρέφτη, ή κάνοντας βάρη, ή ουρώντας. Ενέργειες σχεδόν του επιπέδου του θλιβερού χιούμορ του παιχνιδιού, που πολύ θα ήθελε να είναι σεξιστικό αλλά δε νομίζουμε ότι αυτή η καρικατούρα έχει κάποια σχέση έστω και με το φθηνό σεξισμό.

Είναι αυτό Texture; Σα γιγάντιο pixel μοιάζει

duke-nukem-forever-screen-05-thumb.jpgΤεχνικά το μόνο θετικό του τίτλου είναι ότι δεν έμεινε ποτέ από... καύσιμα (αντίθετα με το monster track μας). Δεν υπάρχουν bugs που να καθιστούν το παιχνίδι unplayable, και γι’αυτό που προσφέρει είναι σχετικά σταθερό χωρίς πτώσεις στο ρυθμό ανανέωσης των καρέ στην οθόνη. Κατά τα λοιπά, όλα θυμίζουν 2002. Textures τίτλων πρώτης γενιάς του παλιού Xbox, animation εχθρών και NPCs επίσης από τότε, μονότονα και άχρωμα περιβάλλοντα στην ίσως χειρότερη ενσάρκωση της Unreal Engine, ανύπαρκτα εφέ φωτισμού και εκρήξεων και εκτρωματικοί κανόνες φυσικής, που επιτρέπουν στο Δούκα να σηκώνει με ευκολία ένα γεμάτο βαρέλι, αλλά όχι και να περάσει πάνω από ένα χοντρό καλώδιο χωρίς να πηδήξει.

Επιπλέον, στην έκδοση για Xbox 360, οι χρόνοι φόρτωσης μίας πίστας ή ενός checkpoint, μπορούν να αποτελέσουν για κάποιον αιτία ακόμα και να αφήσει στη μέση το παιχνίδι. Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι μετά από μία death screen, περιμέναμε μέχρι και μισό λεπτό για να ξαναξεκινήσουμε. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι σε ένα παιχνίδι που δουλεύει με triggers, όπου οι αντίπαλοι εμφανίζονται κατά κύματα και αυτό στοιχίζει πολλούς φθηνούς θανάτους ακόμα και στο εύκολο επίπεδο, κάτι τέτοιο είναι καταστρεπτικό για τη διάθεση ακόμα και να τελειώσουμε τον τίτλο.

Τέλος

Και επειδή αναφέραμε το τέλος του παιχνιδιού, αυτό πέρα από απογοητευτικό και απαράδεκτο, είναι δυστυχώς και μία βροντερή και τρανταχτή υπενθύμιση, ότι χάσαμε αδίκως και ανεπιστρεπτί το χρόνο μας.

Σάββας Καζαντζίδης

Θετικά

 • Οι Megadeth στον κομμάτι των credits και της start screen

Αρνητικά

 • Τεχνολογία, ιδέες, αισθητική και A.I. από το 2000 (από κακά παιχνίδια της εποχής)
 • Χιούμορ που παγώνει το αίμα
 • Αδιάφορα Boss Fights και άδεια αίσθηση των όπλων
 • Ολόκληρα κεφάλαια μηδενικής παικτικής αξίας
 • Απαράδεκτοι χρόνοι φόρτωσης στο Xbox 360
 • Μία παρακαταθήκη που ό,τι και να σήμαινε για τους φίλους του Δούκα, κατέληξε στον κάδο των αχρήστων
 • Η ατάκα “I guess he won΄t make it to the sequel” για έναν νεκρό στρατιώτη μόνο ως απειλή μπορεί να εκληφθεί

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (108 σχόλια)
 • godfather godfather 23 Ιουνίου 2011  | 23:59

  πραγματικά το παιχνίδι είναι απαράδεκτο!! είναι τελείως unplayable, γεμάτο σχεδιαστικά λάθη, παραπέμπει σε παιχνίδια του 2000. αν είναι δυνατόν να βγαίνει κάτι τέτοιο στην εποχή μας. πάω να παίξω το 3d που τουλάχιστον ακόμα και σήμερα παραδίδει μαθήματα

 • JonIrenicus13 JonIrenicus13 21 Ιουνίου 2011  | 06:29

  Ως fan του Δούκα ( που σε καταντήσανε έρμε μου) το 3 του Σάββα είναι υπερβολικό. -3 έπρεπε να πάρει. Δλδ περίμενα δεν ξέρω και γω πόσα χρόνια γι αυτό το βδέλυγμα? Ήμαρτον που θα' λεγε και μια ψυχή.
  Κρίμα για την αδηφαγία πολλών devs να βγάζουν τέτοια παιχνίδια με στόχο το κέρδος στην πιο άσχημη του μορφή.
  Το' χω παίξει αρκετά, αλλά δεν το' χω αγοράσει ακόμα. Φυσικά και θα το πάρω-σε μερικά χρόνια από τώρα- όταν θα' ναι stock και η τιμή του εξευτελιστική.

 • teleiotis teleiotis 20 Ιουνίου 2011  | 05:56

  Μην είστε αφοριστικοί.. δεν βρίσκω λόγο για debate. μερικοί το αγαπήσανε το game.. οι περισσότεροι το μισήσανε.. σαν κάτι cult σινεφίλ ταινίες με όσο πιο δυνατόν πιο μούφα εφε, που προσβάλλουν όλες τις αξίες του Hollywood... που αποκτάνε όμως πιστό κοινό και όλοι σπάνε το κεφάλι τους να καταλάβουν το γιατι.. το Game δεν είναι για όλους.. αλλα για κάποιους είναι διαμάντι! εγω προσωπικά έχω χρόνια να ευχαριστηθώ παιχνίδι τόσο πολύ . με γεμίζει αφάνταστα. πρέπει νάμαι τρελός..
  Όσο για τους ΗDπιτσιρικάδες δώσε τους να παίξουν Symphony Of The Night και θα στο πετάξουν στα μούτρα(φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις)
  Το οτι θα αποκτήσει κοινότητα φανατισμένων οπαδών είναι απόδειξη αυτων που λέω. αν σπάσει και ταμεία, κάποιοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν την απολυτότητά τους

 • gfreeman gfreeman 19 Ιουνίου 2011  | 22:06

  @nintendorevo
  Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το ότι ζητάς να αφήσουμε τους γενικούς αφορισμούς την ώρα που 2 παραγράφους μετά, αφορίζεις εσύ συλλήβδην την HD εποχή αποκαλώντας την "χωρίς ουσία". Λες και ένας πιστιρικάς που παίζει ΜΟΝΟ σύγχρονα παιχνίδια δε μπορεί να παίξει κάτι με ουσία. Να μία μη αφοριστική και διαλεκτική άποψη. Όσοι προλάβαμε, προλάβαμε, οι υπόλοιποι, καλά σαράντα.

  Όσο για το τι θυμίζει και τι όχι το πώς μεγαλώσαμε, και ένα βιντεάκι στο YouTube με παλιά διαφήμιση του Carnation μας το θυμίζει, αλλά δε μας ζητάει 60 ευρώ και 8 ώρες πονοκεφάλου.

 • nintendorevo nintendorevo 18 Ιουνίου 2011  | 16:08

  Πρώτον, χωρίς ακόμα να το εχω παίξει θα πω το εξής. Είναι οκ να διαφωνείτε/συμφωνείτε με το review. Το κείμενο δεν είναι τίποτα παραπάνω απο την προσωπική γνώμη του συντάκτη.
  Αλλά απόψεις τύπου "το έθαψες ε; Ωραία γιατί θα το έπαιρνα και θα πήγαιναν τσάμπα τα λεφτά" είναι εντελώς γελοίες... Που είναι η άποψή σας; Αν ο συντάκτης έλεγε πως είναι θεϊκό παιχνίδι και του έβαζε 10 αυτόματα θα το αγοράζατε; Δεν έχετε κριτήριο;
  Οσον αφορά το παιχνίδι. Σταματήστε τους γενικούς αφορισμούς και απλά πείτε την γνώμη σας (και οι υπέρ και οι κατά). Για τους παλαιότερους ο Δούκας αντιπροσωπεύει εποχές που τα video games ήταν ποιό απλά. Που δεν είχαμε 200 κλώνους του CoD κάθε χρόνο και νομίζαμε πως ήταν μια full gaming χρονιά. Που Σκοτωνόμασταν στο σχολείο γιατί κάποιος τόλμησε να πεί πως το Unreal είναι καλύτερο απο το Quake (ναι για όποιον θυμάται οι Epic/ID κάποτε έβγαζαν παιχνίδια οχι μηχανές γραφικών...).

  Ο Duke μπορεί να μην είναι οπως ήταν κάποτε αλλά μας θυμίζει το πως μεγαλώσαμε. Κανένα 3αρι απο κανένα reviewer και κανένα άσχημο σχόλιο απο πιτσιρικά της χωρίς ουσίας HD εποχής δεν μπορεί να το αλλάξει.

 • Venix Venix 18 Ιουνίου 2011  | 06:44

  eixa paixei to 98 kai termatisei apires fores to duke nukem 3d sto psx
  perimena to duke forever oso tpt allo ston kosmo to nikiasa kai to egatestisa
  exwntas dei ta asxima review ... otan protoakousa ton douka kai tis atakes tou
  epesan merika gelakia logo nostalgias ...alla grigora egine vareto kai monotono
  pos ton kanane etsi ton king ? ... krhma

 • majima majima 17 Ιουνίου 2011  | 16:48

  Θα το αγορασω καποια στιγμη.Το αν δεν αρεσει σε καποιους ειναι θεμα υποκειμενικο.

 • teleiotis teleiotis 17 Ιουνίου 2011  | 06:06

  Ένα έχω να πω.. Οσοι δεν γουστάρουν το καινούργιο DUKE.. είναι φώροι,,
  Χτυπάει στο nostalgia όπως πρέπει.. είναι 100 φορες ΔΟΥΚΑΣ + άλλες χίλιες, δεν πούλησε κανένα fan Του DUKE.. αλλα πούλήσε όλους τους καλομαθημένους High Tech Fans,.. ΕΠΙΤΗΔΕΣ. Το έχω καταευχαριστηθεί το game.. και το οτι παίρνει 3'αρια στα reviews με κάνει να το ευχαριστιέμαι ακόμα περισσότερο..
  Ben sais.. Hail To The KING !
  (ps, o Duke τα βάζει άνετα με τον Chuck Norris)
  (Στοίχημα οτι θα αποκτήσει σκληροπυρηνικό "ανένταχτο" fan club)
  (κάποιες πίστες είναι Cult Classic όσο δεν πάει)
  (το χιούμορ του είναι επίσης Cult Classic)

 • ObsessedGeorge ObsessedGeorge 17 Ιουνίου 2011  | 05:48

  http://www.youtube.com/watch?v=XkkrFvwgFJ8

  Δειτε τις αντιδρασεις του παιχτη οταν το επαιξε πρωτη φορα.

 • P0ntios21(^__^) P0ntios21(^__^) 16 Ιουνίου 2011  | 16:55

  mia xara einai

 • s_a_s_u_k_e s_a_s_u_k_e 16 Ιουνίου 2011  | 15:25

  Σαββα του εδωσες και καταλαβε απο τι ειδα:P...απο την αλλη λογικο μου ακουγεται μιας και αλλαξε 100 studio για να ερθει τελικα στα ραφια...η υποθεση του μου θυμισε λιγο gt5 απο την αποψη οτι ναι μεν ηταν το ιδιο studio στο συγκεκριμενο αλλα ολο αλλαγες στις αλλαγες και το τελικο αποτελεσμα απο τι ειπαν και οι φανατικοι δεν ηταν το καλυτερο(χωρις να το εχω παιξει μιας και δεν παιζω τετοιου στυλ παιχνιδια)
  ωραιο και κατατοπιστικο review by the way...
  ερωτηση:ουτε για rental δε θα το αντεξω?

 • george1821 george1821 16 Ιουνίου 2011  | 14:22

  Λετε γιατι του βαζει 3 σαν βαθμολογια ενω περισσοτεροι απο εσας θα το παρετε οταν πεσει στα 15-20 ευρω.Σημαινει οτι δεν αξιζει το παιχνιδι.Αντικειμενικα υπαρχουν παιχνιδια που λες οτι μπορει να εδωσα 60 ευρω αλλα το ευχαριστηθηκα,ε αυτο δεν ειναι ενα απο αυτα.

 • overclocker overclocker 16 Ιουνίου 2011  | 14:10

  http://d3uwin5q170wpc.cloudfront.net/photo/141564_460s.jpg

 • vas23 vas23 16 Ιουνίου 2011  | 12:28

  Πεταμενα λευτα..

 • NikeFerrari NikeFerrari 16 Ιουνίου 2011  | 06:28

  Τόσο τραγικό Σάββα; Πάντως θα το δοκιμάσω όταν έρθει η Συλλεκτική.

 • asimodrakos asimodrakos 16 Ιουνίου 2011  | 05:32

  http://www.youtube.com/watch?v=n0hPEeGXnxw

 • ironfist ironfist 16 Ιουνίου 2011  | 03:34

  Ok thanks. Νόμιζα μήπως ήταν παραπομπή στο γνωστό σκηνικό μεταξύ jowood και pyranha... :)

 • gfreeman gfreeman 16 Ιουνίου 2011  | 03:23

  @ ironfist
  Δεν είναι η εταιρεία που έχεις στο μυαλό σου. Για άλλο στούντιο πρόκειται, που βοήθησε (και αυτό) στον να βγει το παιχνίδι.

 • GeodeviL GeodeviL 16 Ιουνίου 2011  | 03:19

  @ nick
  Συμφωνώ απόλυτα,αυτή είναι η ουσία. νομίζω ότι ο Nick το είπε πολύ σωστά, αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ με το DNF (οσο περισσοτερη ωρα παιζεις, τοσο περισσοτερο σιγουρευεσαι οτι ειναι χασιμο χρόνου!) αλλά δυστυχώς συμβαίνει και με παιχνίδια που έχουν πάρει και ψηλότερες βαθμολογίες..

 • ironfist ironfist 16 Ιουνίου 2011  | 03:07

  Etern1ty@ τελείως φιλικά δες και τη δική σου ηλικία πριν κρίνεις τους άλλους (γιατί κατι γράφτηκε για βιώματα που δεν έχουν 16χρονοι κτλ.).
  Σάββα να ρωτήσω κάτι ψιλοάκυρο: Η pyranha (αν εννοείς την εταιρία) που κολλάει στον τίτλο της 2ης παραγράφου....??

 • MokilokD MokilokD 16 Ιουνίου 2011  | 02:47

  http://www.youtube.com/watch?v=H6JcZv3wPuU

  Epic το σχολιο με τα περισσοτερα likes.

 • ASUS85 ASUS85 16 Ιουνίου 2011  | 02:28

  Κριμα

 • zikezoos zikezoos 16 Ιουνίου 2011  | 02:26

  Τι λες τωρα!!! Το πετσοκοψε μιλαμε...:D:D:D Ενταξει εγω δεν εχω παιξει το προηγουμενο παιχνιδι... Αλλα τοσα χρονια αναμονης για τετοιο game??? Πολυ κακο... Επισης εχω και εγω ακριβως την ιδια απορια με τον agent94 απο πανω! :P

 • romanos_joker romanos_joker 16 Ιουνίου 2011  | 01:46

  Κρίμα,να αμαυρώνεται το όνομα μιας τέτοιας σειράς,14 χρόνια για το τίποτα..Συμφωνώ απολύτως με τον Σάββα..

 • agent94 agent94 16 Ιουνίου 2011  | 01:46

  Toses sizitisis kai diafimisis gia auti tin patata?

 • greenkiller.13 greenkiller.13 16 Ιουνίου 2011  | 01:34

  ΧΑΛΙΑ

 • TsALiS_89 TsALiS_89 16 Ιουνίου 2011  | 00:33

  @Pontios21 σεβαστη η αποψη σου.Και γω επαιξα duke nukem πρωτη φορα στο saturn το 3D,πρωτη φορα που επαιζα FPS.Mετα επαιξα και τα Duke Nukem στο ps1(Time to kill,Land of babes)Tα ελιωσα τα 2 συγκεκριμενα αν και ειχαν χαλια reviews....
  Αυτο δεν θα το αγορασω σιγουρα αλλα μια ενοικιαση επιβαλεται ετσι επειδη ειναι ο Δουκας και μονο...

 • blackie blackie 16 Ιουνίου 2011  | 00:07

  Και εγω ειμαι fan του duke και στεναχωρηθηκα με αυτα που διαβασα ,αλλα δεν πειραζει ρε παιδια υπαρχουν πολλα καλα first person στην αγορα που αξιζει να ασχοληθουμε,sorry duke maybe next time....

 • nintendo nintendo 15 Ιουνίου 2011  | 23:22

  Χαχαχαχα έλιωσα απο τον υπότιτλο ! Παντος αν και δεν εχω ασχολήθει ποτε με duke nukem απο βίντεο που έιδα μου φάνηκε ενδιαφέρων. Τώρα όμως που διάβασα το review σε κανά χρόνο και αν

 • Gamer-cy Gamer-cy 15 Ιουνίου 2011  | 23:19

  alithinos Ναι οπως το θετεις , δεν διαφωνω μαζι σου ,εχω και Ν 64 Και το duke και το perfect και ξερω τα παιχνιδια, απλος πιστευω σιγουρα σε σχεση με τον νεο duke το Perfect Dark Zero τα πηγε λιγο καλυτερα στο xbox 360