Ταυτότητα

Transformers: Dark of the Moon

Transformers: Dark of the Moon

Edition: N/A Genre: Action Διάθεση: Dionic
Αριθμός παικτών: 1-10 Ανάπτυξη: High Moon Studios Ημ. Έκδοσης: 24/06/2011
PEGI: 12 Εκδότης: Activision Πλατφόρμες: Nintendo 3DS, Xbox 360, Wii, PlayStation 3


Καιρός να φεύγουν από τον πλανήτη μας

Πριν από λίγες ημέρες έγινε η επίσημη προβολή της ταινίας Transformers Dark of the Moon και παρόλο που το τελικό αποτέλεσμα δεν έκρυβε εκπλήξεις, στην πίσω άκρη του μυαλού μας υπήρχε διάχυτο ένα έντονο αίσθημα περιέργειας. Μια περιέργεια που πήγαζε από την παραλαβή του ομώνυμου vidogame και από τη δυνατότητα των High Moon Studios να μεταφέρουν στις οθόνες μας τα όσα παρακολουθήσαμε στις σκοτεινές αίθουσες. Η αλλαγή του developer πολλές φορές δεν είναι ένα θετικό στοιχείο, αν και λόγω της αγάπης προς τις συγκεκριμένες μηχανικές φιγούρες, υπήρχε η διάθεση να διαγράψουμε το παρελθόν, ειδικότερα δε μετά την εργασία που έκανε η High Moon στο -ανέλπιστα ικανοποιητικό- War for Cybertron πέρυσι.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η εικόνα δείχνει σαφέστατα βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν, αν και εδώ κρίνεται αναγκαίο να γίνει μια σημαντική διευκρίνιση. Το Dark of the Moon δεν ακολουθεί το ύφος του War for Cybetron, αλλά -ως movie tie-in- πορεύεται στο μονοπάτι του Revenge of the Fallen και αυτή η τακτική έχει το τίμημά της...

Έντονη δράση, χορταστική διάρκεια

transformers-3-game-01-thumb.jpgΑναφορά στο σενάριο δεν κρίνεται αναγκαίο να γίνει, γιατί πολύ απλά είναι κάτι περιττό. Όπως και στην ταινία, αποτελεί την αφορμή ώστε να ξεκινήσει η δράση και τα πάντοτε εντυπωσιακά Transformers να κάνουν την εμφάνισή τους. Εισαγωγικές σκηνές ή cut scenes που να προλογίζουν κάποιο κεφάλαιο δεν υπάρχουν και έτσι ο παίκτης πληροφορείται για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω του μέσω ασυρμάτου και ανάλογα με την πλευρά με την οποία έχει ταχθεί, θα ακούει είτε τη φωνή του Optimus Prime, είτε την αντίστοιχη του Megatron.

Το Dark of the Moon δεν ασπάζεται την λογική του προκατόχου του σε επίπεδο περιεχομένου και έτσι δεν υπάρχουν δύο διαφορετικά campaigns -ένα για το κάθε στρατόπεδο. Αντιθέτως, εδώ οι αποστολές είναι υπερβολικά μπερδεμένες και με την ανεμική παρουσία του σεναρίου, ο χρήστης θα νιώσει πως απλά συμμετέχει σε δοκιμασίες που μοιάζουν –και δυστυχώς είναι- αποκομμένες μεταξύ τους.

transformers-3-game-02-thumb.jpgΑλλά ο παραπάνω σκόπελος προσπερνάται από την παροιμιώδη ποικιλία των αποστολών και αυτό οφείλεται στο διαφορετικό όχημα που μεταμορφώνεται το κάθε Transformer. Έτσι, οι μάχες θα αλλάζουν συνεχώς μορφή και από την γη θα μεταφέρονται στους αιθέρες, ενώ είναι η πρώτη φορά που σε επεισόδιο της σειράς το stealth στοιχείο είναι τόσο έντονο και μάλιστα λειτουργεί αρκετά ικανοποιητικά. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι ο παίκτης δεν έχει δυνατότητα επιλογής ρομπότ σε κάθε αποστολή, μιας και οι χαρακτήρες είναι προκαθορισμένοι.

Τα Transformers σε δίαιτα: Σχεδιαστικές αστοχίες

Τα πρώτα παράπονα όμως δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν και αυτό οφείλεται στην απόφαση της ομάδας ανάπτυξης να χειριστεί αυτές τις ογκωδέστατες φιγούρες σαν "ανθρώπους". Η εικόνα του Ironhide για παράδειγμα να κινείται μέσα στο εσωτερικό ενός κτιρίου, ανεβαίνοντας ορόφους και μάλιστα με το έδαφος να καταφέρνει να συγκρατήσει το μεγάλο του βάρος, αφαιρεί σημαντικότατους πόντους από την αίσθηση πως ένα τέτοιο ρομπότ ζυγίζει αρκετούς τόνους.

transformers-3-game-03-thumb.jpgΤο συγκεκριμένο ελάττωμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο απελπιστικά περιορισμένο interaction με τα περιβάλλοντα, όπου μόνο τα διάφορα διάσπαρτα οχήματα δείχνουν να καταστρέφονται. Η γενικότερη αίσθηση είναι πως τα Tranformers έχουν χάσει σημαντικό ποσοστό της επιβλητικής παρουσίας τους και μόνο ορισμένες ανθρώπινες φιγούρες υπενθυμίζουν πως ο Optimus Prime και όλη η υπόλοιπη παρέα των Autobots και Decepticons έχει να επιδείξει έναν αξιοσέβαστο όγκο.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα στραβοπατήματα που περισσότερο πλήττουν τη γενικότερη αισθητική, αναιρώντας παράλληλα την εικόνα των Tranformers που οι περισσότεροι έχουν κατά νου. Τα σημαντικά προβλήματα όμως, προβλήματα που πλήττουν πραγματικά το σύνολο, έπονται...

transformers-3-game-04-thumb.jpgΕίναι ίσως η πρώτη φορά που μια δημιουργία της σειράς καταφέρνει να είναι τόσο μεγάλη σε διάρκεια, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το κάθε επίπεδο είναι πραγματικά τεράστιο και υπάρχουν περιπτώσεις που μια αποστολή μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 30 λεπτά. Μέσα όμως σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι παίκτες θα αντιμετωπίσουν αντιπάλους, που παρά την ανεπτυγμένη εμφάνισή τους, δείχνουν να μην κατέχουν μια έστω βασική νοημοσύνη. Έτσι, καταλήγουν απλά και μόνο να αποτελούν αντικείμενα εξάσκησης στην σκοποβολή.

Ο αδιάφορος σχεδιασμός των επιπέδων αλλά και η επανάληψη μοτίβων, θα δώσουν γρήγορα απάντηση στο ερώτημα για τη μεγάλη διάρκεια, η οποία είναι από τις ελάχιστες φορές που μπορεί να καταμετρηθεί ακόμα και σαν μειονέκτημα.

{PAGE_BREAK}

Όταν τα δύο χέρια δεν αρκούν: Χειρισμός

Το Transformers Dark of the Moon είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που να επιβραβεύει τις μάχες εξ αποστάσεως και όχι τις αντίστοιχες σώμα με σώμα, με το καθαρά shooting στοιχείο να υπερτερεί. Ο κάθε χαρακτήρας διαθέτει δύο special moves, οι οποίες φορτίζουν με την πάροδο του χρόνου, ενώ είναι εφοδιασμένος και με δύο όπλα, τα οποία μπορεί να αλλάζει κατά βούληση. Στην περίπτωση που οι χαρακτήρες βρεθούν κοντά ο ένας με τον άλλο, η εναπόθεση της melee επίθεσης στο δεξί αναλογικό μοχλό –απαιτείται το "κλικ" του- κρίνεται ως εξαιρετικά άβολη. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό λάθος της High Moon Studios.

Πλέον, τα Transformers έχουν τρεις βασικές μορφές και έτσι στις ήδη γνωστές έρχεται να προστεθεί και η αντίστοιχη stealth. Προσπερνώντας το γεγονός πως η συγκεκριμένη ονομασία δεν είναι και η πλέον εύστοχη, πρακτικά αποτελεί μια ενδιάμεση μορφή, όπου τα Transformers βρίσκονται ένα στάδιο πριν μεταμορφωθούν σε όχημα, αλλά με τη δυνατότητα για hover.

transformers-3-game-05-thumb.jpgΗ συγκεκριμένη προσθήκη κρίνεται ως ανέλπιστα βολική, γιατί με αυτό τον τρόπο ο έλεγχος γίνεται ευκολότερος, πιο άμεσος ενώ και η στόχευση είναι πλέον πιο αποτελεσματική. Ειδικά όταν μια μάχη μεταφέρεται στους αιθέρες και ο παίκτης αναλαμβάνει το πιλοτάρισμα του Starscream, θα μπορεί να εκτελεί ευκολότερα μανούβρες και να κλειδώνει ακόμα πιο γρήγορα το σταυρόνημά του σε κάποιον αντίπαλο. Ευτυχώς, αυτή τη φορά η μεταμόρφωση γίνεται απλά και μόνο πιέζοντας τον αριστερό αναλογικό μοχλό, αλλά τα παρατράγουδα και οι στραβοτιμονιές αρχίζουν όταν το εκάστοτε Transformer μεταμορφωθεί σε όχημα.

Αυτό επιτυγχάνεται πιέζοντας την αριστερή σκανδάλη και όσο αυτή παραμένει πατημένη, ο χαρακτήρας δεν αλλάζει μορφή. Αφήνοντάς την, το εκάστοτε ρομπότ επιστρέφει σε hover κατάσταση και παρόλο που σε σχέση με το παρελθόν η εικόνα είναι σαφέστατα βελτιωμένη, ένα νέο πρόβλημα έρχεται στην επιφάνεια.

transformers-3-game-06-thumb.jpgΠιέζοντας την αριστερή σκανδάλη, το όχημα επιταχύνει αυτόματα και έτσι ο χρήστης δεν μπορεί να το επιβραδύνει –πρακτικά δεν υπάρχει φρένο. Στη συγκεκριμένη μορφή, η δεξιά σκανδάλη του χειριστηρίου αναλαμβάνει το ρόλο του χειρόφρενου, ενώ αν εμφανιστεί κάποιος εχθρός, θα πρέπει ο παίκτης να ελευθερώσει τη σκανδάλη, ο χαρακτήρας να επανέλθει σε hover κατάσταση και τα όπλα να κάνουν την εμφάνισή τους. Δυστυχώς, ο έλεγχος του κάθε οχήματος είναι εξαιρετικά άτσαλος και απότομος, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως η εναλλαγή των λειτουργιών των πλήκτρων, ανάλογα πάντα με την μορφή στην οποία βρίσκεται το εκάστοτε Transformer, θα μπερδέψουν.

Από εκεί και έπειτα και αφού πέσουν οι τίτλοι τέλους, οι παίκτες θα είναι σε θέση να ασχοληθούν με το multiplayer mode, στο οποίο επιτέλους θα μπορούν να αναλάβουν τον έλεγχο του χαρακτήρα που οι ίδιοι επιθυμούν –κάτι που δεν ισχύει στο single player. Αυτή τη φορά οι αναμετρήσεις μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 20 αντιπάλους, μέσω των γνωστών Deathmatch και Capture the Flag modes. Παρά την κοσμοσυρροή, οι αναμετρήσεις είναι απαλλαγμένες από πάσης φύσεως τεχνικά προβλήματα, με την Activision να δείχνει πως -τουλάχιστον στο συγκεκριμένο τομέα- έχει τους πόρους να προσφέρει αυτό που οι φίλοι του franchise επιθυμούν.

Ένας γερασμένος Optimus: Τεχνικός τομέας

Η εικόνα του Transformers Dark of the Moon ολοκληρώνεται από έναν απαρχαιωμένο οπτικό τομέα, ο οποίος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το εντυπωσιακό και λαμπερό υπερθέαμα που προσφέρει η ταινία. Πέρα από τα μονότονα και βαρετά περιβάλλοντα, οι χαρακτήρες στερούνται λεπτομερειών στο σχεδιασμό τους, ενώ και ο τρόπος με τον οποίο μεταμορφώνονται, δεν είναι εντυπωσιακός.

Όταν τα αμαξώματα διασπώνται και έρχονται στην επιφάνεια τα μηχανικά τους μέρη, τα θολά textures αλλά και η γενικότερη ασάφεια στον σχεδιασμό είναι σίγουρο πως θα απογοητεύσουν ακόμα και τους φανατικούς οπαδούς της σειράς. Ανάλογης μεταχείρισης έχει τύχει και ο ήχος, με τα σχόλια των πρωταγωνιστών να είναι επαναλαμβανόμενα και άχρωμα, ενώ το περιεχόμενο των διαλόγων, δείχνει να απευθύνεται σε άτομα μικρής ηλικίας.

transformers-3-game-11-thumb.jpgΟλοκληρώνοντας το Transformers Dark of the Moon και έχοντας κατά νου την ομώνυμη ταινία, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως η αρχική λάμψη και γοητεία έχει αρχίσει να φθίνει. Μέσα σε λίγα χρόνια το Hollywood έχει προλάβει να προσφέρει τρεις ταινίες που το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει ευχάριστα, αλλά όχι με τον ίδιο ζήλο ή ανυπομονησία όσο παλιότερα. Σε ό,τι αφορά τα videogames, η εικόνα είναι πολύ χειρότερη, μιας και παρόλο που η αλλαγή developer έχει φέρει μια μικρή ανανέωση, τα σοβαρά λάθη στο σχεδιασμό συνεχίζουν να κρατούν τη σειρά στη μετριότητα. Προτείνεται κυρίως σε φανατικούς.

Γιώργος Τσακίρογλου

Θετικά

 • Ποικιλία στις αποστολές
 • Διασκεδαστικό και δίχως διακοπές multiplayer mode
 • Πλήθος από χαρακτήρες...

Αρνητικά

 • …η επιλογή των οποίων είναι προκαθορισμένη
 • Προβληματικό και πολύπλοκο μοντέλο χειρισμού
 • Τραγική Α.Ι. των αντίπαλων
 • Ξεπερασμένος οπτικός τομέας

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (38 σχόλια)
 • KTI_23 KTI_23 09 Ιουλίου 2011  | 00:08

  τουλαχιστον ειναι καλυτερο απο το green lantern!:P

 • masterchief masterchief 08 Ιουλίου 2011  | 13:46

  Για να περασεις ευχαριστα ενα σαββατοκυριακο αξιζει το παιχνιδι... τιποτα παραπανω...

 • jimugias jimugias 07 Ιουλίου 2011  | 15:28

  <<Αλλά δεν μου απάντησες στο πρώτο θέμα της ερώτησής μου. Το ότι δηλαδη δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω τι πρέπει να συμπεριλάβεις σε ένα review.>> Απλος αυτο το σχολιο του Φανη το βρηκα εριστικο καπως και ηθελα να παρεμβω.Σιγουρα μπορουμε να ασκησουμε κριτικη(θετικη ή αρνητικη ) σε ενα review αλλα δεν καταλαβα αυτο που ειπε το παιδι,γιατι να ειναι αρμοδιος να κρινει τι θα συμπεριλαβει ενα review.?Μπορει απλα να διαφωνησει ή να συμπληρωσει καποια θεματα που θεωρει οτι το review δεν καλυπτει,οχι να πει "ειμαι αρμοδιος να αποφασισω τι θα συμπεριλαβεις".

 • tsaki256 tsaki256 07 Ιουλίου 2011  | 14:01

  Φιλε Gamer-cy τα ειπες ολα με μια προταση. Το ''αφεντικο'' του Gameover ειναι ο κοσμος του. Μια παρεα ειμαστε εδω

 • Gamer-cy Gamer-cy 07 Ιουλίου 2011  | 07:11

  jimugias εν μερει εισαι σωστος, ομως, να ξερεις οτι το αφεντικο του gameover ειναι και ο κοσμος του , τα απλα μελη του δηλαδη , ολα αυτα τα μελη 10639 μαζι με τους συντακτες το ανεβασαν ψηλα, ολοι εχουν το δικαιωμα γνωμης ακομα και κριτηκης,μεσα απο ενα πολιτισμενο διαλογο παντοτε ,και μπραβο στο gameover που το κανει αυτο τοσα χρονια , φυσικα, παντοτε να υπαρχουν και καποια ορια στο τι λεμε ,και τι γραφουμε.( αναφερομε γενικα για ολους, και για μενα) παρολαυτα δοκιμασα το παιχνιδι και βρισκω σωστο τον reviewer σε ολα οσα εχει πει, και ακομα προσωπικη απψη ειναι οτι το σεβαστηκε ο συντακτης με το 6 αρακι, το παιχνιδια εχει αρκετα προβληματα

 • jimugias jimugias 07 Ιουλίου 2011  | 02:30

  ^^Συγνωμη που παρεμβαινω αλλα γιατι να εισαι?Εισαι αφεντικο του και θα τον λογοκρινεις?
  Aλλο να του κανεις μια φιλικη παρατηρηση σχετικα με καποια εληψη του review του.

 • Fanis1992 Fanis1992 06 Ιουλίου 2011  | 22:25

  @tsaki256 σέβομαι την απάντησή σου. Αλλά δεν μου απάντησες στο πρώτο θέμα της ερώτησής μου. Το ότι δηλαδη δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω τι πρέπει να συμπεριλάβεις σε ένα review.

 • tiflopodikas tiflopodikas 06 Ιουλίου 2011  | 20:25

  δεν υπαρχει λογος να μαλωνετε για ενα review....οταν κανουν review προσπαθουν να γινουν οσο ποιο αντικειμενικοι γινονται.....δυστηχως δεν γινετε να το βγαλουνε τελειο για ολους....οπως και να εχει δεν μπορουμε να συμφωνουμε ολοι μας......απλα ποιο ηρεμα ρε παιδια....ενα κακο παιχνιδι ειναι αν μαλωνομε για αυτα καηκαμε....

 • cds cds 06 Ιουλίου 2011  | 19:49

  Fanis1992 <<Δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη κοινού>> ...ειλικρινα διαβαζω και ξαναδιαβαζω το αρθρο και δεν καταλαβαιμω τι εννοεις...αφου το review σχετιζετε αμεσα με την ταινια δεν ειναι τοσο κακο μια μικρη αναφορα σε αυτην...προσωπικη αποψη του tsaki ειναι δεν νομιζω να επηρεαζει κανενα...αλλωστε αυτοι που θελουν να την δουν το εχουν κανει ηδη.....χαλαρωστε λιγο καλοκαιρακι ειναι καντε κανενα μπανακι και ολα καλα...χαιρετω.......

 • S2000 S2000 06 Ιουλίου 2011  | 19:20

  νομίζω tsaki256 μπορούσες να το θέσεις πιο ήρεμα για να χαμηλώσεις τους τόνους αφού είναι η δουλειά σου εσένα και δεν θα επεκταθώ στον τρόπο που μου απευθύνεσε.. ευχαριστώ.. πολύ καλό review... (δεν με ενόχλησαν τα σχόλεια αλλά ο τρόπος παρεμβάσεις σου)

 • CrankDatNinja CrankDatNinja 06 Ιουλίου 2011  | 18:11

  Πλακα κάνεις.. Δν το εβγαλαν για PC?
  !@#$

 • tsaki256 tsaki256 06 Ιουλίου 2011  | 17:06

  ''Η άποψή σου είναι ότι δεν βολεύει ο μοχλός. Δεκτό. Γιατί όμως εκφέρεις την άποψή σου σε review; Δεν θα έπρεπε να αναλύεις το παιχνίδι αντικειμενικά;'' Συγνωμη αλλα παμε καλα? Αυτος δεν ειναι ο σκoπος ενος review? Το περι αντικειμενικοτητας, δεν το σχολιαζω καν φιλε μου.

  Δεν επεμβαινω σε κανενα σχολιο S2000, ενας χρηστης λεει την αποψη του (υποδεικνυοντας μου μαλιστα τι πρεπει να πω και τι οχι) και απανταω. Πριν παρεις θεση, διαβασε προσεκτικα το review, διαβασε και τον διαλογο μου με τον Fanis1992 και μετα μπορεις να λυπηθεις οσο θελεις. Εξαλλου ποτε δεν φυμωσαμε κανενα

 • jtout jtout 06 Ιουλίου 2011  | 16:25

  Δεν είδα πουθενά τον tsaki να επεμβαίνει στα σχόλια του Fanis. Ο ένας έγραψε την άποψη του και ο άλλος την δική του. Δεν γίνεται να συμφωνούν όλοι.

  @Fanis τα review πέρα από την παρουσίαση του τίτλου είναι και η άποψη του reviewer πάνω στο εκάστοτε παιχνίδι.

  Πάρε παράδειγμα αυτό που λέτε με το melee hit. Τι θα ήταν αντικειμενικό; Να μην αναφέρει απολύτως τίποτα; Θα ήταν σωστό ,από την στιγμή που δεν τον βόλευε, πάλι να μην το αναφέρει; Το ίδιο ισχύει και για κάθε σημείο ενός παιχνιδιού.

  Δεν είμαι συντάκτης οπότε η άποψη μου είναι καθαρά ενός gamer που απλά διαβάζει ένα κείμενο.

 • S2000 S2000 06 Ιουλίου 2011  | 15:40

  παιδιά εγώ θεωρώ λάθος οι reviewers να επεμβαίνουν στα σχόλια το μελών και με αυτό τον τρόπο.. αφήστε το κόσμο να εκφέρει την γνώμη του.. (Φιλε Fanis1992 δεν εισαι ο αρμοδιος για να κρινεις τι θα συμπεριλαβω στο κείμενο ενός review) λυπούμε..

 • Fanis1992 Fanis1992 06 Ιουλίου 2011  | 14:43

  @tsaki256 θέλω να μου εξηγήσεις γιατί δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω το τι θα συμπεριλάβεις σε ένα review. Η άποψή σου είναι ότι δεν βολεύει ο μοχλός. Δεκτό. Γιατί όμως εκφέρεις την άποψή σου σε review; Δεν θα έπρεπε να αναλύεις το παιχνίδι αντικειμενικά;

 • tsaki256 tsaki256 06 Ιουλίου 2011  | 13:19

  Φιλε Fanis1992 δεν εισαι ο αρμοδιος για να κρινεις τι θα συμπεριλαβω στο κειμενο ενος review. Σιγουρα οι ταινιες εχουν αποφερει τρελα κερδη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οι φιλοι των Transformers ειναι και ικανοποιημενοι. Αλλο το τι λεει το ευρυ κοινο και αλλο οι φιλοι της σειρας. Εγω με αυτα μεγαλωσα και βλεποντας το Dark of the Moon, περα απο τα κορυφαια εφε, σκυλοβαρεθηκα. Αλλα και περα απο την προσωπικη μου αποψη, αν ψαξεις σε διαφορα forum, θα δεις πως η πλειοψηφια οσων την ειδαν, την θεωρουν απλα μετρια.

  Σχετικα με τον χειρισμο, αυτη ειναι η αποψη μου σχετικα με τις melee επιθεσεις. Θα μπορουσαν καλλιστα να γινονται με το πατημα του πληκτρου B (το οποιο χαραμιζεται για το reload). Εσενα σε βολευει το πατημα του μοχλου. Δεκτο και αυτο.

 • S2000 S2000 06 Ιουλίου 2011  | 12:04

  I LOVE TRANSFORMERS... I WILL FOLLOW YOU ANYWARE.. :)

 • Fanis1992 Fanis1992 06 Ιουλίου 2011  | 03:42

  "Ολοκληρώνοντας το Transformers Dark of the Moon και έχοντας κατά νου... όσο παλιότερα." Οι ταινίες των Transformers είναι στα top10 παγκοσμίως και το κοινό θέλει να βλέπει και άλλες ταινίες. Δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη κοινού. Μόνο τη δική σου γνώμη. Και όχι μέσα σε κείμενο review παιχνιδιού.

  "Στην περίπτωση που οι χαρακτήρες βρεθούν... κρίνεται ως εξαιρετικά άβολη." Γιατί κρίνεται άβολο να κάνει melee hit με το δεξιό αναλογικό μοχλό; Εμένα με βόλευε μια χαρά και στο Transformers: War For Cybertron.

 • hungman13 hungman13 06 Ιουλίου 2011  | 01:31

  κρίμα που δεν φτάνει σε επίπεδο το τελευταίο :( πότε είπαμε ότι φεύγουν :D ;

 • theFword theFword 05 Ιουλίου 2011  | 23:39

  para polu to 6 sta 10 an skefteis oti to 7 einai kalos vathmos

 • Gamer-cy Gamer-cy 05 Ιουλίου 2011  | 21:14

  ενα απο μενα γιατι ετσι , και γιατι βαρεθηκα τα ΚΑΚΑ παιχνιδια μετα απο ταινειες, και γιατι σηκωθηκα στραβα :(

 • vas23 vas23 05 Ιουλίου 2011  | 20:29

  ακομα μια εταιρεια που προσπαθει να εκμεταλευτει το ονομα του εργου για συμφερον της...ακομα μια φορα κριμα...το εργο εντυπωσιακο στα εφε αλλα οχι στο σεναριο... :(

 • tiflopodikas tiflopodikas 05 Ιουλίου 2011  | 19:08

  επ να ενα ακομη παιχνιδι πασιεντζα.....αυτα ειναι η συλλογη ολο και μεγαλωνει

 • TheMastas TheMastas 05 Ιουλίου 2011  | 17:54

  Εεεεμ η ταινία ήτανε αρκετά καλή τώρα για το παιχνίδι : να φύγετε κύριε "transformer" να πάτε αλλού ! :)

 • akis24 akis24 05 Ιουλίου 2011  | 16:26

  όταν το φέρει το video club θα το νικιάσω

 • PAVLOS 96 PAVLOS 96 05 Ιουλίου 2011  | 16:19

  εγω το μονο movie tie in που ευχαριστιθηκα ηταν το toy story 3 .Πολυ καλο παιχνιδι!

 • Mika Mika 05 Ιουλίου 2011  | 16:17

  Sharp lycan και Seta εχετε απολυτο δικιο.Και οχι μονο για το συγκεκριμενο παραδειγμα.

  Δυστηχως ετσι εχουν τα πραγματα για τα movie tie in παιχνιδια, για τα casual παιχνιδια και για τα παιχνιδια τα οποια κουβαλανε ενα δυνατο ονομα αλλα τελικα καταληγουν μαπα...Δεν σημαινει ομως πως θα καθομαστε να κλαψουριζουμε σε καθε post που αφορα τα παραπανω.Ετσι εχουν τα πραγματα στο gaming αυτη τη γενια...Ας το χωνεψουμε.

 • Thanos_Gr_4 Thanos_Gr_4 05 Ιουλίου 2011  | 16:15

  δεν μου αρεσε καθολου ενα ακομα αδιαφορο game (για την ιστορια του παιχνιδιου μιλαω)

 • SetaShouji SetaShouji 05 Ιουλίου 2011  | 16:07

  Αυτό το ποστ το βλέπω όσα χρόνια είμαι στο site. Όλοι ακριβώς την ίδια άποψη έχουν, και πιστεύω πως είναι γελοίο να το λέμε για κάθε movie tie in. Έχει κουράσει ποια...

  Πάντως περίμενα κάτι κλύτερο για το συγκεκριμένο... Το WFC ήταν τρίκαλο...

 • PAVLOS 96 PAVLOS 96 05 Ιουλίου 2011  | 16:04

  oχι φιλε πολυ καλα κανεις.Απλος αυτη η αποψη που ακουστηκε στο webcast την θεωρησα σωστη και ειπα να την γραψω .Συγνωμη αν επαναλαμβανομαι