Awesome... not!

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο ένα review να ξεκινάει με αυτόν τον τρόπο, αλλά πρέπει να το πούμε: το Kung Fu Panda 2 είναι πραγματικά ένας άσχημος τίτλος. Γνωρίζουμε πια ότι μια κινηματογραφική μεταφορά δεν προδιαθέτει για κάτι ποιοτικό, αλλά το τι έχει συμβεί εδώ μάλλον δεν έχει προηγούμενο. Μέσα στη βροχή των πρόσφατων movie tie-ins (που θα συνεχιστεί μέσα στο καλοκαίρι), λοιπόν, έρχεται ο Po, o οποίος είχε προσφέρει μια ενδιαφέρουσα και καλοσχεδιασμένη περιπέτεια κατά την πρώτη του είσοδο στα videogames πίσω στο 2008.  Χρονικά, τα γεγονότα του Kung Fu Panda 2 The Videogame διαδραματίζονται μετά τα αντίστοιχα της ταινίας της Dreamworks, οπότε δεν υπάρχει ο παραμικρός συνδετικός κρίκος.

kung-fu-panda-2-01.jpg

Οι παίκτες για ακόμα μια φορά θα αναλάβουν τον έλεγχο του καλοκάγαθου Po, ενός Panda που θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε η τεχνική του Kung Fu να μην εξαφανιστεί. Η δράση ξεκινάει κατόπιν της αναμέτρησης του συμπαθέστατου Panda με τον Master Shen και με την Gongman City να δέχεται επίθεση από μια συμμορία κροκοδείλων. Και κάπου εδώ ξεκινάει η δράση και, δυστυχώς, μαζί με αυτήν και τα προβλήματα. Η πρώτη άσχημη εντύπωση δημιουργείται από την άτσαλη σκηνοθεσία των cut scenes, τα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα να παρακαμφθούν. Πλέον, οι φωνές των χαρακτήρων έχουν αλλάξει και έτσι όσοι περίμεναν να ακούσουν τους γνωστούς ηθοποιούς, μάλλον θα απογοητευθούν. Το χαμηλό κόστος ανάπτυξης γίνεται επίσης ορατό και από τον τεχνικό τομέα, όπου η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη μιας και συνολική η εικόνα εμφανίζεται σα να έχει έρθει από το παρελθόν και την προηγούμενη γενιά.

kung-fu-panda-2-3-02.jpg

Η αλήθεια είναι πως έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που τόσο κακοσχεδιασμένοι χαρακτήρες εμφανίστηκαν στις οθόνες μας. Από τον κεντρικό χαρακτήρα που βασανίζεται από ένα απαράδεκτο animation, μέχρι και όλους τους αντιπάλους, το Kung Fu Panda 2 The Videogame είναι μια πραγματική ταλαιπωρία για τα μάτια. Τα πολύγωνα θα έρχονται στο προσκήνιο με τον πλέον άκομψο τρόπο, ενώ σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, σημαντικά προβλήματα παρουσιάζει και το frame rate. Η πτώση των καρέ δεν είναι ορατή μόνο όταν πολλοί χαρακτήρες εμφανίζονται στην οθόνη, αλλά ακόμα και όταν ο παίκτης επιχειρεί να κινήσει την κάμερα, ώστε να αντιληφθεί τι συμβαίνει τριγύρω του.

Και όταν η δράση γίνεται έντονη, οι γωνίες λήψεις θα είναι πάντοτε οι πλέον άβολες, με πολλά αντικείμενα να παρεμβάλλονται μεταξύ του Po και του οπτικού του πεδίου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η αντιαισθητική ομίχλη ξυπνάει δυσάρεστες μνήμες από το παρελθόν, προσπαθώντας μάταια να κρύψει τις σχεδιαστικές ατέλειες των περιβαλλόντων χώρων, μέσα από τους οποίους ξεπηδούν συνεχώς οι ίδιοι αντίπαλοι.

{PAGE_BREAK}

Tο Kung Fu Panda 2 The Videogame δεν υστερεί μόνο στον τομέα της απεικόνισης αλλά και στον αντίστοιχο του gameplay. Η πρόταση της Griptonite Games στην έκδοση για το PlayStation 3 ακολουθεί action μονοπάτια, με αρκετές platform πινελιές. Ο Po είναι εφοδιασμένος με δύο βασικές κινήσεις, αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλαμε, είναι αδύνατο να συνδεθούν ώστε να προκύψει κάποιο αξιοπρεπές combo. Ωστόσο, μια τέτοια προσθήκη ίσως και να είναι περιττή, συλλογιζόμενοι το υπερβολικά χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης των αντιπάλων. Οι εχθρικοί κροκόδειλοι θα έρχονται κατά κύματα, ένα χτύπημα θα τους θέτει αμέσως εκτός μάχης και με το ενοχλητικό respawn να τσακίζει κόκαλα, αυτή η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται μέχρι τέλους. Και ενώ ο παίκτης θα βρίσκεται στα όρια νευρικής κρίσης, οι τίτλοι τέλους θα κάνουν τη σωτήρια εμφάνισή τους, θέτοντας έτσι ένα τέλος στο μαρτύριο. Οι τρεις ώρες συνολικής διάρκειας είναι απίστευτα λίγες, αλλά για μια τόσο πρόχειρη πρόταση, κρίνονται ως αρκετές για να επανέλθει η ψυχική ηρεμία.

Η ίδια τραγωδία ξετυλίγεται και στην έκδοση για το Xbox 360, μια έκδοση εντελώς διαφορετική από την αντίστοιχη του PS3, μιας και πρόκειται για ένα συνονθύλευμα mini-games και "ασκήσεων" Kung Fu. H ειδοποιός διαφορά μεταξύ των εκδόσεων εντοπίζεται στη χρήση του Kinect, με αποτελέσματα που ξεπερνούν σε προχειρότητα και κακό σχεδιασμό κάθε άλλη πρόταση που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα για το περιφερειακό του Xbox 360. Lag, προβλήματα στο animation, κολλήματα και... lag είναι ό,τι έχει να προσφέρει ο Po στο σύστημα της Microsoft.

 

H τελική ετυμηγορία σχετικά με την πρόταση της THQ δεν είναι καθόλου κολακευτική. Πολλές φορές γκρινιάζουμε για το χρόνο ανάπτυξης των movie tie-ins, αλλά στην περίπτωση του Kung Fu Panda 2 The Videogame δημιουργείται η εντύπωση πως ο τίτλος δημιουργήθηκε... σε ένα απόγευμα. Δηλαδή όσος χρόνος απαιτείται και για την ολοκλήρωσή του. Μπορούμε να πούμε ότι ο τίτλος θα προσφέρει μια υποτυπώδη διασκέδαση σε πολύ μικρά παιδιά, αλλά μέχρι εκεί. Οπότε καλό θα ήταν οι φίλοι του Po να παρακολουθήσουν την ταινία και να μην χάσουν τον χρόνο τους με τη δημιουργία της Griptonite Games.

Γιώργος Τσακίρογλου

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: ActionΔιάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: Griptonite GamesΗμ. Έκδοσης: 10/06/2011
PEGI: 7Εκδότης: THQΠλατφόρμες: Xbox 360, Wii, PlayStation 3, Nintendo DS

Θετικά

 • Τα Panda θεωρούνται προστατευόμενο είδος

Αρνητικά

 • Ο πληθυσμός των Panda έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια
 • Κυκλοφόρησε και αυτό το παιχνίδι...

Βαθμολογία

Τα videogames για τον Γιώργο δεν είναι τρόπος ζωής. Η μεγάλη αγάπη του παραμένουν οι δύο τροχοί και -αναπάντεχα- ό,τι ψηφιακό προσπαθεί να τους μοιάσει. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τα "παιχνίδια" αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, όπως είναι η μουσική, οι βόλτες, τα ταξίδια και... οι σούζες (και μετά σου λέει πως μεγάλωσε).

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Αποκαλύφθηκε το Shovel Knight: Specter of Torment
Έρχεται εντός 2017 το prequel στο αρχικό παιχνίδι.
Ο Δεκέμβριος στο PlayStation Plus
Φέρνει Hyper Void και Invisible, Inc.
Εκπτώσεις... αστραπή στο PS Store
Σε Inside, Song of the Deep, Unravel και πολλά ακόμα.
Επίσημο το Pro Evolution Soccer 2017 Trial Edition
Ενώ έγινε διαθέσιμο το Data Pack 2 για το παιχνίδι.
"Black Friday" προσφορές στο PS Store
Σε Batman, Deux Ex, Mass Effect, MGS, Uncharted και άλλα πολλά.
Πιθανές εκπλήξεις στο PlayStation Experience 2016
Ενώ ανακοινώθηκε το lineup τίτλων για το event.
Τον Δεκέμβριο η πρεμιέρα για το The Walking Dead: Season 3
Και σε "Season Pass Disc" το παιχνίδι της Telltale.
BlazBlue: Central Fiction
Βρε τι πάθαμε φέτος...
Ο Δεκέμβριος στο Xbox Live Gold
Φέρνει Sleeping Dogs και Burnout Paradise.
Black Friday προσφορές στο Xbox Live
Σε πάρα πολλά παιχνίδια για PC, Xbox One και Xbox 360.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Kριμα γιατι το πρωτο ηταν μια χαρα .Αυτο ειναι ...

 • Το εχω νοικιασει και μπορω να πω οτι το 3 πολυ του ειναι,τι να πω.Ηρωα Τσακιρογλου :)

 • παντος κατι πρεπει να γινει για να σοθουν τα panda. η GreenPeace δεν κανει κατι?! Η WWF. η Ελλινικη κηβερνηση δεν θα χρηματοδοτησει προγραμα για την σωτηρια των Panda?!

 • Στην Ελλαδα δραστηριοποιεται ο Αρκτουρος, για τη διασωση της καφε αρκουδας. Οσοι θελετε ριξτε μια ματια εδω

  http://www.arcturos.gr/gr/shop/

 • Αφού ο τίτλος δεν είναι σοβαρός, ας το σπαμάρουμε το άρθρο με "τσακ νόρις αλά τσάκι" facts. Ξεκινάω εγώ: Ο Τσάκι γεννήθηκε την ίδια μέρα με την υπομονή. Ο Τσάκι μπορεί να τερματίσει ακόμη και το Duke Nukem Forever. Ο Τσάκι παίρνει achievements με το που ανοίγει τη ζελατίνα των τίτλων που καλείται να παρουσιάσει απλά και μόνο γιατί σκοπεύει να τα παίξει.. Ο Τσάκι έχει χτυπήσει τατουάζ της Pixar στο δεξί του χέρι και της Disney στο αριστερό.

 • Ο Τσάκι μπορεί να πάρει achievements στο PS3 και trophies στο XBox360 :)

 • Ποιά είναι η διαφορά των πάντα απο τα γουρούνια;

  Τα γουρούνια τρώνε τα πάντα ενώ τα πάντα δεν τρώνε τα γουρούνια. :LOL: :LOL:

 • XAXA

 • XAXAXAXXAXAXAXAXAXAXXAXAXA ρε Σακη? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ ρε Γιωργο? ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 • Υπάρχει και συλλεκτική:
  http://www.youtube.com/watch?v=FzRH3iTQPrk

 • FREE TSAKI !!!

 • - Ο Τσακι μπορεί να παίξει Kinect χωρίς το Xbox.
  - Ο Τσακι μπορεί και παίζει Atari Jaguar με motion controls.
  - Ο Τσακι είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που γνωρίζει καλά τι πάει να πει casual gaming.
  - Τον Τσάκι, στην Activision και στη Ubisoft τον ξέρουν με το μικρό του όνομα. Στη δε Pixar, τον έχουν αφίσα να κρατάει στο ένα χέρι το Move και στο άλλο το Wii Remote.
  - Η κλίμακα βαθμολογιών του Τσακι ξεκινάει από το 3 και τελειώνει εκεί...
  - Ο Τσακι έχει τόση υπομονή και αντοχή, που μπορεί να κάνει τσουλίθρα πάνω σε ξυραφάκια γυμνός και να πέσει μέσα σε μία πισίνα γεμάτη με οινόπνευμα. Στο καπάκι, μπορεί να τερματίσει movie tie-in τίτλο, χωρίς να κάνει reload checkpoint.

 • O Tσακι παιζει Gran turismo 8 στο xbox 360 με wii remote :LOL:

 • Περιττό να πώ ότι πέθανα:lol::lol::lol::lol:
  Ο Τσάκι έκανε δεύτερο playhtrough στο Nightmare στο Ju On The Grudge στο Wii με Kinect και το υέδωσε Trophies:lol:.
  Ο Τσάκι στη διαφήμιση με το Πάντα και τις πυρκαγιές,πήγε και είπε στο Πάντα "Μπλιάχ" αυτό παο τότε γύρισε πίσω στη ζούγκλα του!.

 • - Ο Τσακι τερματισε ολο το Big Rigs με την οπισθεν.

 • Ο Τσακι μηδενισε το killer instinct με τον subzero.

 • χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ τρελοπαιδια εχω σκασει στα γελια

 • Ο Τσάκι στη Δευτέρα Παρουσία θα πεί"Κρίνων casual και gesture gamers" :lol:

 • O Tσακι εχει τερματισει το Super Mario προς τα αριστερα :LOL:

 • - ο Τσακι εχει τα περισσοτερα achievement/trophies απο movie tie ins από κάθε άλλο άνθρωπο πάνω στη γη -παιζει να ειναι αλήθεια :lol: -

 • Ο Τσακι στο resident evil οταν τον δαγκωνουν τα ζομπι γεμιζει ζωη αντι να χανει....
  Ο Τσακι στο resident evil 1 δεν χρειαστεικε καν να μπει στην επαυλη γιατι το ελικοπτερο δεν ειχε τα @@ να τον αφησει στο δασος
  Ο Τσακι στο resident evil 2 επαιξε με τον hunk και σκοτωσε το leon και απο εκει πηραν την ιδεα για το operation racoon city
  Ο Τσακι στο resident evil 3 ηταν εκει οταν ανατιναχτηκε η racoon city και ακομα ζει...
  Ο Τσακι στο code veronica πηρε την alexia με το μερος του και σκοτωσε τον wesker...
  O Τσακι δεν επεξε ποτε το 4 και το 5 γιατι απλα οτι ηταν το ειχε σκοτωσει απο τα προηγουμενα(wesker,leon)

  Ο Τσακι τερματισε το diablo..........
  με τον diablo.....

  O Τσακι καταφερε στο dragon age να κανει romance με ολους τους npcs με ακαταλληλες σκηνες που μονο εκεινος μπορει να δει...

  Ο Τσακι εχει δει το starwars episode 7

 • :LOL: :LOL: EXCLUSIVE: Kung Fu Panda 3 Wants Chuck Norris!:
  http://www.movieweb.com/news/exclusive-kung-fu-panda-3-wants-chuck-norris :LOL: :LOL:

 • περιττο να πω πως ο τιτλος ειναι απαρεκτος στα παντα..οποτε ας πουμε αστεια του τσακ και να μιλησουμε για τα Παντα, ωστε να περασει η ωρα...:P:LOL:

 • Αυτά είναι,με αυτά και με αυτά πεγνει αγιστα τγία !
  Κρίμα γιατί το πρώτο ήτανε πραγματικά αξιόλογο το είχανε προσέξει και το καταχάρηκα όμως με τις βλακείς και τις προχειρότητες των απαράδεκτων μη συμβατικών χειρισμών για τα γνωστά "περιφερειακά" καθώς και με το οτι το βγάλανε τώρα που βγαίνει η ταινία,μοιάζει να είναι σαφώς απο τα χειρότερα παιχνίδια του καλοκαιριού (αν οχι της Χρονιάς )τύφλα να έχουνε τα άλλα movie tie in την ταινία όμως θα την δω οποσδήποτε απο το σπίτι όταν βγεί σε HD ποιότητα :)

 • Δάσκαλε, μην σπαμάρεις με ουσιαστικά σχόλια επι του θέματος. :LOL:

Φόρτωση Περισσότερων
To θεωρω σιγουρο το sequel..... αντε να βγει!!!
Πολύ ωραίο review Γιώργο!
και ομως, γινονται τελικα (μινι) θαυματα στις μερες μας.
Εύγε! Ένα πολύ καλό review για ένα φανταστικό παιχνίδι!!!
Ωραίο review Γιώργο, να πω την αλήθεια δεν ήθελα να το διαβάσω πριν παίξω το παιχνίδι για να το απολ...
Ωριαίο review φίλε Γιώργο μπράβο, εστιασμένο εκεί που πρέπει λόγο της ιδιαιτερότητας που έχει το παι...
Πακεταρα!τα καλυτερα μονο για εμας!
Μόνο αρνητικό η κάμερα στους κλειστούς χώρους δηλαδή.Άψογα.Εξαιρετικό ρηβιου κύριε Καλλίφα για,όπως ...
Ωραίο review Γιώργο. Το αποτέλεσμα δείχνει ανώτερο των προσδοκιών. Θα του δώσω μια ευκαιρία στο μέλλ...
 • Το Άβαταρ του/της zlatkogr
  Χρόνια πολλάαααα Χρονια Πολλα σε ολους οσους εχουν την ονομαστικη τους... Συντάκτης zlatkogr 5 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της oneeyedwally
  Now Playing... Dishonored 2 τέλος, σε λίγες μέρες θα αρχίσω και 2o play.... Συντάκτης oneeyedwally 19 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της maximous
  Final Fantasy XV Παιδιά σας το συνιστώ να δείτε τα Brotherhood και Kingsglaive πριν... Συντάκτης maximous 6 Ώρες 25 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της DeusXmachina
  Fighting Games Συντάκτης DeusXmachina 7 Ώρες 13 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της Michalis3
  Crash Bandicoot N. Sane Trilogy Συνέντευξη από μέλη της Vicarious Visions, ομάδας ανάπτυξης... Συντάκτης Michalis3 8 Ώρες 5 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της KhR1s
  Γκουρού του Τσου Λου 6η αγωνιστική ΤΡΙΤΗ 6/12 21:45 Βασιλεία-Άρσεναλ 21:45... Συντάκτης KhR1s 8 Ώρες 34 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της SHREDDER
  Dishonored 2 To τερματισα πριν 3 μερες στο medium σε high chaos σκοτωνοντας... Συντάκτης SHREDDER 9 Ώρες 8 Λεπτά πριν
 • Το Άβαταρ του/της SHREDDER
  PREY Μετα το εκπληκτικο Dishonored 2 που το τερματισα πριν 3 μερες... Συντάκτης SHREDDER 9 Ώρες 9 Λεπτά πριν