Awesome... not!

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο ένα review να ξεκινάει με αυτόν τον τρόπο, αλλά πρέπει να το πούμε: το Kung Fu Panda 2 είναι πραγματικά ένας άσχημος τίτλος. Γνωρίζουμε πια ότι μια κινηματογραφική μεταφορά δεν προδιαθέτει για κάτι ποιοτικό, αλλά το τι έχει συμβεί εδώ μάλλον δεν έχει προηγούμενο. Μέσα στη βροχή των πρόσφατων movie tie-ins (που θα συνεχιστεί μέσα στο καλοκαίρι), λοιπόν, έρχεται ο Po, o οποίος είχε προσφέρει μια ενδιαφέρουσα και καλοσχεδιασμένη περιπέτεια κατά την πρώτη του είσοδο στα videogames πίσω στο 2008.  Χρονικά, τα γεγονότα του Kung Fu Panda 2 The Videogame διαδραματίζονται μετά τα αντίστοιχα της ταινίας της Dreamworks, οπότε δεν υπάρχει ο παραμικρός συνδετικός κρίκος.

kung-fu-panda-2-01.jpg

Οι παίκτες για ακόμα μια φορά θα αναλάβουν τον έλεγχο του καλοκάγαθου Po, ενός Panda που θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε η τεχνική του Kung Fu να μην εξαφανιστεί. Η δράση ξεκινάει κατόπιν της αναμέτρησης του συμπαθέστατου Panda με τον Master Shen και με την Gongman City να δέχεται επίθεση από μια συμμορία κροκοδείλων. Και κάπου εδώ ξεκινάει η δράση και, δυστυχώς, μαζί με αυτήν και τα προβλήματα. Η πρώτη άσχημη εντύπωση δημιουργείται από την άτσαλη σκηνοθεσία των cut scenes, τα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα να παρακαμφθούν. Πλέον, οι φωνές των χαρακτήρων έχουν αλλάξει και έτσι όσοι περίμεναν να ακούσουν τους γνωστούς ηθοποιούς, μάλλον θα απογοητευθούν. Το χαμηλό κόστος ανάπτυξης γίνεται επίσης ορατό και από τον τεχνικό τομέα, όπου η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη μιας και συνολική η εικόνα εμφανίζεται σα να έχει έρθει από το παρελθόν και την προηγούμενη γενιά.

kung-fu-panda-2-3-02.jpg

Η αλήθεια είναι πως έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που τόσο κακοσχεδιασμένοι χαρακτήρες εμφανίστηκαν στις οθόνες μας. Από τον κεντρικό χαρακτήρα που βασανίζεται από ένα απαράδεκτο animation, μέχρι και όλους τους αντιπάλους, το Kung Fu Panda 2 The Videogame είναι μια πραγματική ταλαιπωρία για τα μάτια. Τα πολύγωνα θα έρχονται στο προσκήνιο με τον πλέον άκομψο τρόπο, ενώ σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, σημαντικά προβλήματα παρουσιάζει και το frame rate. Η πτώση των καρέ δεν είναι ορατή μόνο όταν πολλοί χαρακτήρες εμφανίζονται στην οθόνη, αλλά ακόμα και όταν ο παίκτης επιχειρεί να κινήσει την κάμερα, ώστε να αντιληφθεί τι συμβαίνει τριγύρω του.

Και όταν η δράση γίνεται έντονη, οι γωνίες λήψεις θα είναι πάντοτε οι πλέον άβολες, με πολλά αντικείμενα να παρεμβάλλονται μεταξύ του Po και του οπτικού του πεδίου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η αντιαισθητική ομίχλη ξυπνάει δυσάρεστες μνήμες από το παρελθόν, προσπαθώντας μάταια να κρύψει τις σχεδιαστικές ατέλειες των περιβαλλόντων χώρων, μέσα από τους οποίους ξεπηδούν συνεχώς οι ίδιοι αντίπαλοι.

{PAGE_BREAK}

Tο Kung Fu Panda 2 The Videogame δεν υστερεί μόνο στον τομέα της απεικόνισης αλλά και στον αντίστοιχο του gameplay. Η πρόταση της Griptonite Games στην έκδοση για το PlayStation 3 ακολουθεί action μονοπάτια, με αρκετές platform πινελιές. Ο Po είναι εφοδιασμένος με δύο βασικές κινήσεις, αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλαμε, είναι αδύνατο να συνδεθούν ώστε να προκύψει κάποιο αξιοπρεπές combo. Ωστόσο, μια τέτοια προσθήκη ίσως και να είναι περιττή, συλλογιζόμενοι το υπερβολικά χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης των αντιπάλων. Οι εχθρικοί κροκόδειλοι θα έρχονται κατά κύματα, ένα χτύπημα θα τους θέτει αμέσως εκτός μάχης και με το ενοχλητικό respawn να τσακίζει κόκαλα, αυτή η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται μέχρι τέλους. Και ενώ ο παίκτης θα βρίσκεται στα όρια νευρικής κρίσης, οι τίτλοι τέλους θα κάνουν τη σωτήρια εμφάνισή τους, θέτοντας έτσι ένα τέλος στο μαρτύριο. Οι τρεις ώρες συνολικής διάρκειας είναι απίστευτα λίγες, αλλά για μια τόσο πρόχειρη πρόταση, κρίνονται ως αρκετές για να επανέλθει η ψυχική ηρεμία.

Η ίδια τραγωδία ξετυλίγεται και στην έκδοση για το Xbox 360, μια έκδοση εντελώς διαφορετική από την αντίστοιχη του PS3, μιας και πρόκειται για ένα συνονθύλευμα mini-games και "ασκήσεων" Kung Fu. H ειδοποιός διαφορά μεταξύ των εκδόσεων εντοπίζεται στη χρήση του Kinect, με αποτελέσματα που ξεπερνούν σε προχειρότητα και κακό σχεδιασμό κάθε άλλη πρόταση που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα για το περιφερειακό του Xbox 360. Lag, προβλήματα στο animation, κολλήματα και... lag είναι ό,τι έχει να προσφέρει ο Po στο σύστημα της Microsoft.

 

H τελική ετυμηγορία σχετικά με την πρόταση της THQ δεν είναι καθόλου κολακευτική. Πολλές φορές γκρινιάζουμε για το χρόνο ανάπτυξης των movie tie-ins, αλλά στην περίπτωση του Kung Fu Panda 2 The Videogame δημιουργείται η εντύπωση πως ο τίτλος δημιουργήθηκε... σε ένα απόγευμα. Δηλαδή όσος χρόνος απαιτείται και για την ολοκλήρωσή του. Μπορούμε να πούμε ότι ο τίτλος θα προσφέρει μια υποτυπώδη διασκέδαση σε πολύ μικρά παιδιά, αλλά μέχρι εκεί. Οπότε καλό θα ήταν οι φίλοι του Po να παρακολουθήσουν την ταινία και να μην χάσουν τον χρόνο τους με τη δημιουργία της Griptonite Games.

Γιώργος Τσακίρογλου

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: ActionΔιάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: Griptonite GamesΗμ. Έκδοσης: 10/06/2011
PEGI: 7Εκδότης: THQΠλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, Wii, Nintendo DS

Θετικά

 • Τα Panda θεωρούνται προστατευόμενο είδος

Αρνητικά

 • Ο πληθυσμός των Panda έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια
 • Κυκλοφόρησε και αυτό το παιχνίδι...

Βαθμολογία

Τα videogames για τον Γιώργο δεν είναι τρόπος ζωής. Η μεγάλη αγάπη του παραμένουν οι δύο τροχοί και -αναπάντεχα- ό,τι ψηφιακό προσπαθεί να τους μοιάσει. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τα "παιχνίδια" αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα, αλλά πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, όπως είναι η μουσική, οι βόλτες, τα ταξίδια και... οι σούζες (και μετά σου λέει πως μεγάλωσε).

Σχετικά άρθρα βάσει tags

PS+ Μαΐου: Ακόμη ένας δυνατός μήνας για την υπηρεσία
Προετοιμασία για τη κυκλοφορία του Detroit και χαλάρωμα με Rayman!
Ο Μάιος στο Xbox Live Gold
Ενδιαφέροντας μήνας με Metal Gear Solid V, Vanquish και άλλα!
Τι φέρνει ο Απρίλιος στους Gold members του Live
"Δυνατός" μηνάς με Dead Space 2 και Assassin’s Creed: Syndicate.
Ο Απρίλιος στο PlayStation Plus
Τρελός Μαξ και Trackmania Turbo!
Ξεκίνησε το Spring Sale της Microsoft
Παρά πολλά παιχνίδια με μειωμένες τιμές έως και 65%.
PS+ Μαρτίου: Μήνας φωτιά με Bloodborne και Ratchet & Clank
[Ενημέρωση] Tο 2019 σταματάει η διάθεση τίτλων για PS3 και PS Vita.
Ο Μάρτιος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Trials of the Blood Dragon, SuperHot, Brave: The Video Game και Quantum Conundrum.
Under Night In-Birth Exe: Late[st]
Μια μικρή δόση νουβέλας, σε συνδυασμό με μια μεγαλύτερη δόση fighting.
Ο Φεβρουάριος στο PlayStation Plus
Επιτέλους Knack... και RiME!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Kριμα γιατι το πρωτο ηταν μια χαρα .Αυτο ειναι ...

 • Το εχω νοικιασει και μπορω να πω οτι το 3 πολυ του ειναι,τι να πω.Ηρωα Τσακιρογλου :)

 • παντος κατι πρεπει να γινει για να σοθουν τα panda. η GreenPeace δεν κανει κατι?! Η WWF. η Ελλινικη κηβερνηση δεν θα χρηματοδοτησει προγραμα για την σωτηρια των Panda?!

 • Στην Ελλαδα δραστηριοποιεται ο Αρκτουρος, για τη διασωση της καφε αρκουδας. Οσοι θελετε ριξτε μια ματια εδω

  http://www.arcturos.gr/gr/shop/

 • Αφού ο τίτλος δεν είναι σοβαρός, ας το σπαμάρουμε το άρθρο με "τσακ νόρις αλά τσάκι" facts. Ξεκινάω εγώ: Ο Τσάκι γεννήθηκε την ίδια μέρα με την υπομονή. Ο Τσάκι μπορεί να τερματίσει ακόμη και το Duke Nukem Forever. Ο Τσάκι παίρνει achievements με το που ανοίγει τη ζελατίνα των τίτλων που καλείται να παρουσιάσει απλά και μόνο γιατί σκοπεύει να τα παίξει.. Ο Τσάκι έχει χτυπήσει τατουάζ της Pixar στο δεξί του χέρι και της Disney στο αριστερό.

 • Ο Τσάκι μπορεί να πάρει achievements στο PS3 και trophies στο XBox360 :)

 • Ποιά είναι η διαφορά των πάντα απο τα γουρούνια;

  Τα γουρούνια τρώνε τα πάντα ενώ τα πάντα δεν τρώνε τα γουρούνια. :LOL: :LOL:

 • XAXA

 • XAXAXAXXAXAXAXAXAXAXXAXAXA ρε Σακη? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ ρε Γιωργο? ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 • Υπάρχει και συλλεκτική:
  http://www.youtube.com/watch?v=FzRH3iTQPrk

 • FREE TSAKI !!!

 • - Ο Τσακι μπορεί να παίξει Kinect χωρίς το Xbox.
  - Ο Τσακι μπορεί και παίζει Atari Jaguar με motion controls.
  - Ο Τσακι είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που γνωρίζει καλά τι πάει να πει casual gaming.
  - Τον Τσάκι, στην Activision και στη Ubisoft τον ξέρουν με το μικρό του όνομα. Στη δε Pixar, τον έχουν αφίσα να κρατάει στο ένα χέρι το Move και στο άλλο το Wii Remote.
  - Η κλίμακα βαθμολογιών του Τσακι ξεκινάει από το 3 και τελειώνει εκεί...
  - Ο Τσακι έχει τόση υπομονή και αντοχή, που μπορεί να κάνει τσουλίθρα πάνω σε ξυραφάκια γυμνός και να πέσει μέσα σε μία πισίνα γεμάτη με οινόπνευμα. Στο καπάκι, μπορεί να τερματίσει movie tie-in τίτλο, χωρίς να κάνει reload checkpoint.

 • O Tσακι παιζει Gran turismo 8 στο xbox 360 με wii remote :LOL:

 • Περιττό να πώ ότι πέθανα:lol::lol::lol::lol:
  Ο Τσάκι έκανε δεύτερο playhtrough στο Nightmare στο Ju On The Grudge στο Wii με Kinect και το υέδωσε Trophies:lol:.
  Ο Τσάκι στη διαφήμιση με το Πάντα και τις πυρκαγιές,πήγε και είπε στο Πάντα "Μπλιάχ" αυτό παο τότε γύρισε πίσω στη ζούγκλα του!.

 • - Ο Τσακι τερματισε ολο το Big Rigs με την οπισθεν.

 • Ο Τσακι μηδενισε το killer instinct με τον subzero.

 • χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ τρελοπαιδια εχω σκασει στα γελια

 • Ο Τσάκι στη Δευτέρα Παρουσία θα πεί"Κρίνων casual και gesture gamers" :lol:

 • O Tσακι εχει τερματισει το Super Mario προς τα αριστερα :LOL:

 • - ο Τσακι εχει τα περισσοτερα achievement/trophies απο movie tie ins από κάθε άλλο άνθρωπο πάνω στη γη -παιζει να ειναι αλήθεια :lol: -

 • Ο Τσακι στο resident evil οταν τον δαγκωνουν τα ζομπι γεμιζει ζωη αντι να χανει....
  Ο Τσακι στο resident evil 1 δεν χρειαστεικε καν να μπει στην επαυλη γιατι το ελικοπτερο δεν ειχε τα @@ να τον αφησει στο δασος
  Ο Τσακι στο resident evil 2 επαιξε με τον hunk και σκοτωσε το leon και απο εκει πηραν την ιδεα για το operation racoon city
  Ο Τσακι στο resident evil 3 ηταν εκει οταν ανατιναχτηκε η racoon city και ακομα ζει...
  Ο Τσακι στο code veronica πηρε την alexia με το μερος του και σκοτωσε τον wesker...
  O Τσακι δεν επεξε ποτε το 4 και το 5 γιατι απλα οτι ηταν το ειχε σκοτωσει απο τα προηγουμενα(wesker,leon)

  Ο Τσακι τερματισε το diablo..........
  με τον diablo.....

  O Τσακι καταφερε στο dragon age να κανει romance με ολους τους npcs με ακαταλληλες σκηνες που μονο εκεινος μπορει να δει...

  Ο Τσακι εχει δει το starwars episode 7

 • :LOL: :LOL: EXCLUSIVE: Kung Fu Panda 3 Wants Chuck Norris!:
  http://www.movieweb.com/news/exclusive-kung-fu-panda-3-wants-chuck-norris :LOL: :LOL:

 • περιττο να πω πως ο τιτλος ειναι απαρεκτος στα παντα..οποτε ας πουμε αστεια του τσακ και να μιλησουμε για τα Παντα, ωστε να περασει η ωρα...:P:LOL:

 • Αυτά είναι,με αυτά και με αυτά πεγνει αγιστα τγία !
  Κρίμα γιατί το πρώτο ήτανε πραγματικά αξιόλογο το είχανε προσέξει και το καταχάρηκα όμως με τις βλακείς και τις προχειρότητες των απαράδεκτων μη συμβατικών χειρισμών για τα γνωστά "περιφερειακά" καθώς και με το οτι το βγάλανε τώρα που βγαίνει η ταινία,μοιάζει να είναι σαφώς απο τα χειρότερα παιχνίδια του καλοκαιριού (αν οχι της Χρονιάς )τύφλα να έχουνε τα άλλα movie tie in την ταινία όμως θα την δω οποσδήποτε απο το σπίτι όταν βγεί σε HD ποιότητα :)

 • Δάσκαλε, μην σπαμάρεις με ουσιαστικά σχόλια επι του θέματος. :LOL:

 • Το η υπομονη ειναι αρετη το εβγαλαν για τον Τσακι !

  Οταν τα παιδια βλεπουν ταινειες Pixar ή Disney τους δινουν δωρο ενα κουκλακι του Τσακι με χειρογραφη υπογραφη απο τον ιδιο !

  Οταν οι Developers αυτων των παιχνιδιων θελουν ιδεες παιρνουν τον Τσακι που εχει παιξει ολα τα προηγουμενα και του ζητανε συμβουλες....αυτος δεν δινει για αυτο βγαινουν χαλια !

 • O τσάκι είναι ο μόνος που κατάλαβε τι είναι το wiiU από την πρώτη στιγμή που το είδε :lol:
  O τσάκι με το που έπαιξε το παιχνίδι πήρε τηλέφωνο στην εταιρεία προστασία ζώων και ζήτησε να αποσύρουν το παιχνίδι από την αγορά για να μην το δουν και τα τελευταία πάντα και αυτοκτονήσουν!!! :P:P

 • Αν ο Τσάκι ήταν Commander Tsaki τα πράγματα στη Citadel θα ήταν κάπως έτσι:"I am Commander Tsaki and this is my favourite movie tie in game on this Relay" :lol:

 • Ok Το ΔΝΤ σκέφτηκε να βάλει μνημόνιο στον Τσάκι και Χρεωκόπησε την επόμενη μέρα !

 • Σωστός ο Nike. TheMastas, την επόμενη φορά που θα κάνεις off-topic σχόλιο θα διαγραφεί...

 • Το θέλω, ΤΟ ΘΕΛΩ! :D

 • Ο Τσακι όταν συνδέει τον υπολογιστή του στο internet, γίνεται update το Internet.
  Όταν ο Τσακι είχε quadruple core pc, το αμέσως επόμενο δυνατότερο σύστημα ήταν ο άβακας...

 • χε χ ε χε καλα δεν υπαρχετε :lol:

 • το καλυτερο παιχνιδι θελω τωρα συλλεκτικη xD

 • To επόμενο MotoGP θα έχει στο εξώφυλλο τον Tσάκι! (δεν ξέρω αν είναι πετυχημένο... :( )

 • χεχε :P πρώτη φορά βλέπω αυτό για review..σπαμάρισμα είναι οτιδήποτε σχετικό με το άρθρο.. :)

 • Σαββα μακαριιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι (ειστε ολοι καφροι) :)
  Παντως τα movie tie-ins θα εχουν και συνεχεια τις επομενες ημερες. Σαν απειλη δεν ακουγεται?

 • Περιμένω να δω πως θα είναι του χάρυ..

 • Να μαντεψω πως ερχεται ο Thor και ο Καπεταν Αμερικαν?

 • Ο Thor εχει ηδη ερθει, ο Captain America ειναι καθοδον

 • Δεν μπορει να ειναι τοσο χαλια οσο το Green Lantern τουλαχιστον... σωστα?
  ΣΩΣΤΑ??? :P Καλη δυναμη!

 • Πλάκα πλάκα τα έχει πάρει σερί, Thor,Green Lantern,Cars 2,Transformers και τώρα αυτό
  και έπεται συνέχεια, αχ τυχερέ

 • Ο Τσάκι δεν πληρώνει ΙΚΑ, το ΙΚΑ τον πληρώνει βαρέα και ανθυγιεινά για να κάνει review όλα τα movie tie-ins.

 • Οταν ο καλλιφας δημιουργησε το gameover τον ειχε watcher ο chuck norris :LOL:

 • @προς ολους ο chuck noris μπορει και κραταει 1λεπτου σιγη σε 30 δευτερολεπτα και ειναι ο μονος πατερας που οταν του ηπε η κορη του οτι εχασε την παρθενια της αφτος εψαξε και τις τη βρηκε!!!...

 • χαχααχαχ ειναι το μονο αρθρο που τιμωρουνται τα σχολια πανω στο θεμα!!:P:LOL:

Τελευταία Σχόλια

Θα τιμηθεί στην έκδοση για pc..!!
Nα θες να παιξεις ολα τα παιχνιδια και να πρεπει να εχεις δυο κονσολες αναγκαστικα. Ευτυχως που τα 2...
Και 10 test DNA να μου εφερναν αν το παιδι μου δεν ηξερε να παιζει Bubble Bobble οπως ο πατερας του...
Bubble bobble είναι δύσκολο. Ψέμμα, πολύ δύσκολο
Άσε,άσε χθες μου έτυχε ένα skin που φοράει ο αγαπημένος μου streamer (όχι ο Νικόλας ) , σήμερα ειμου...
Ευτυχώς δεν λες τίποτα! Με τι μούτρα θα πήγαινα αύριο στο γυμνάσιο να συζητήσω με τους φίλους μου γι...
Εγω παιδια πιστευω οτι ο c64 ηταν η αρχη για τους home computer (θα μου πειτε ειχε βγει και ο spectr...
Ευτυχώς που δεν ζούμε Βέλγιο, θα χάναμε το " sense of pride and accomplishment for unlocking differe...
@ Dart2000: Χειροκροτητές θεωρώ όσους επιδοκιμάζουν σχόλια τα οποία θεωρώ υπερβολικά του στυλ "θα έδ...
Kαι τώρα εμείς που έχουμε περιορισμένο χρόνο λόγω twitch και instagram πως θα απολαύσουμε τα παιχνίδ...