Ταυτότητα

Bastion

Bastion

Edition: N/A Genre: Action, RPG Διάθεση: Xbox LIVE
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Supergiant Games Ημ. Έκδοσης: 20/07/2011
PEGI: 12 Εκδότης: Warner Bros. Πλατφόρμες: Xbox 360


Μια ακόμα επιτυχία του "Summer of Arcade"

Το Bastion είναι το πρώτο παιχνίδι της Supergiant Games, η οποία -όπως αναφέρει και στην επίσημη ιστοσελίδα της- είναι μία μικρή ομάδα ανάπτυξης με μεγάλες φιλοδοξίες. Και πολύ ταλέντο, θα προσθέσουμε εμείς. Το Bastion είναι γεμάτο νέες ιδέες, οι οποίες ενσωματώνονται άψογα στο παιχνίδι και δίνουν μία νότα φρεσκάδας σε ένα είδος όπου οι αλλαγές είναι σπάνιες και μικρές. Πέρα από την ποιότητά του ως dungeon crawler, το Bastion συνολικά δίνει την εντύπωση πως λίγα είναι τα πράγματα που του στερούν μία θέση ανάμεσα στις καλύτερες indie δημιουργίες της γενιάς, όπως τα Braid ή Limbo, κυρίως λόγω των συναισθημάτων που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι υπερφιλόδοξοι δημιουργοί του. Στο σημείο αυτό το Bastion δεν είναι απόλυτα επιτυχημένο, χωρίς να σημαίνει ότι μειώνεται η σημασία σε όσα κάνει πραγματικά εξαιρετικά.

Πανέμορφα και ξεχωριστά γραφικά μαζί με τη δύναμη της αφήγησης

Το Bastion ξεχωρίζει για το καρτουνίστικο και πολύχρωμο art direction που χρησιμοποιεί, αλλά και το animation του. Ο σχεδιασμός των επιπέδων ξεχωρίζει για την ποικιλία και, κυρίως, για τη προσωπικότητα που διαθέτει. Στο animation έχει γίνει εξαιρετική εργασία και αυτό φαίνεται τόσο στη κίνηση του χαρακτήρα όσο και στο animation των επιπέδων που ανασυντίθενται.

bastion-screen-01-thumb.jpg Όσο προχωράμε στα dungeons του Bastion, πέτρες, φυτά και άλλα στοιχεία που συνθέτουν τον περιβάλλοντα χώρο, έρχονται και δημιουργούν τα dungeons όσο εμείς κινούμαστε μέσα σε αυτά. Στον ηχητικό τομέα, το soundtrack είναι πραγματικά πολύ καλό, αλλά την παράσταση κλέβει ο εκφωνητής που περιγράφει τη δράση. Ο αφηγητής παρακολουθεί και σχολιάζει τα τεκτενόμενα στην οθόνη, ενώ παράλληλα δίνει πληροφορίες για την υπόθεση και σχολιάζει τα τέρατα και τον κόσμο του παιχνιδιού. Δεν προσέξαμε λάθη ή επανάληψη στην εκφώνηση, κάτι μάλλον εντυπωσιακό με δεδομένο ότι ο εκφωνητής μιλάει συνεχώς.

Το στοιχείο αυτό δεν είναι μόνο πολύ έξυπνο, αλλά και άψογα υλοποιημένο, σε σημείο που είναι αρκετό για να διαφοροποιήσει το Bastion από όλα τα υπόλοιπα dungeon crawlers, καθώς συνεισφέρει σημαντικά στην ατμόσφαιρα και κάνει τον κόσμο του παιχνιδιού πιο πειστικό.

Τα dungeons, ο χειρισμός και το gameplay

bastion-screen-02-thumb.jpgΞεκινάμε το παιχνίδι από τη Bastion, από όπου μπορούμε να μεταφερθούμε στα dungeons και τα challenges που ανοίγουμε, για τα οποία θα μιλήσουμε αργότερα. Στην αρχή τα dungeons είναι αρκετά περιορισμένα, αλλά λίγο μετά τη μέση του παιχνιδιού η ποιότητα του σχεδιασμού τους ανεβαίνει κατακόρυφα και εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις νέες ιδέες. Όπως προαναφέραμε, τα dungeons του Bastion δημιουργούνται την ώρα που περιηγούμαστε σε αυτά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δούμε από την αρχή πού πρέπει να πάμε, αλλά πρέπει να κινηθούμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να ανοίξουμε νέα μονοπάτια και να εντοπίσουμε κρυστάλλους -που αποτελούν τη χρηματική μονάδα του παιχνιδιού-, collectibles, εξαρτήματα για την αναβάθμιση των όπλων μας και, φυσικά, το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο τέλος του dungeon.

Χάρις σε αυτήν την πανέξυπνη ιδέα ενισχύεται η αίσθηση της εξερεύνησης και δίνεται η εντύπωση πως τα dungeons είναι πιο πλούσια και πολύπλοκα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Φυσικά, ένας από τους λόγους που κάνουν τον παίκτη να θέλει να εξερευνεί είναι και η ομορφιά των τοπίων που διασχίζει. Όλα αυτά τα στοιχεία ξεγελούν έξυπνα το μάτι και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι κάνουμε κάτι περισσότερο από το να πηγαίνουμε από το σημείο Α στο σημείο Β.

bastion-screen-03-thumb.jpgΑν και τα dungeons του Bastion δίνουν την εντύπωση ότι είναι γεμάτα με θησαυρούς, δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε σε κάποιο που έχουμε ολοκληρώσει. Αυτό προφανώς συμβαίνει ώστε να αποτρέψει τους παίκτες από το grinding. Grinding με την παραδοσιακή έννοια εδώ δεν υπάρχει, αλλά όποιος θέλει να ανεβεί γρηγορότερα επίπεδο, μπορεί να ενεργοποιήσει τα Shrines, τα οποία λειτουργούν περίπου όπως τα Skulls του Halo και αυξάνουν τη δυσκολία. Όσο περισσότερα Shrines ενεργοποιούμε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το παιχνίδι και αντίστοιχα αυξάνονται οι κρύσταλλοι και οι πόντοι εμπειρίας που κερδίζουμε.

To leveling εδώ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συναντάμε στα dungeon crawlers τύπου Diablo. Δεν υπάρχει skill tree, ούτε μεγαλώνει η ζημιά που προξενούμε με τα levels. Απλά, αυξάνεται ελαφρώς η μπάρα ενέργειάς μας και αποκτούμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα περισσότερα spirits, τα οποία θυμίζουν τα perks κανονικών RPGs, ενώ κάθε level ξεκλειδώνει μία επιπλέον θέση για spirit.

bastion-screen-04-thumb.jpgΑξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά, ότι ολοκληρώσαμε το παιχνίδι στο level 5. Συνολικά υπάρχουν 10 levels, τα οποία μπορούμε να φτάσουμε στο new game plus. Τα spirits ξεκλειδώνονται όσο προχωράμε, ενώ μπορούμε να αγοράσουμε μερικά από το κατάστημα του παιχνιδιού. Υπάρχουν παντοδύναμα spirits, που για παράδειγμα μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα των health potions που μπορούμε να μεταφέρουμε, ενώ άλλα ξεκλειδώνουν effects όπως critical damage όταν έχουμε λίγη ενέργεια, περισσότερες ή δυνατότερες special attacks κ.α.

Επιπλέον, δεν υπάρχει το παραδοσιακό looting τύπου Diablo. Στο Bastion βρίσκουμε συνεχώς νέα όπλα, τα όποια, όμως, είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους και δεν αποτελούν απλά αναβαθμισμένες εκδόσεις ορισμένων βασικών όπλων. Τα όπλα, ουσιαστικά, δεν διαφέρουν σε ισχύ, αλλά έχουν διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, δεν υπάρχουν εχθροί που είναι περισσότερο ή λιγότερο ευάλωτοι σε ορισμένα όπλα, αλλά μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε τα όπλα που μας βολεύουν και μας αρέσουν περισσότερο.

{PAGE_BREAK}

Σε ό,τι αφορά το σύστημα μάχης, κρατάμε δύο όπλα ταυτόχρονα, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στα είδη των όπλων που επιλέγουμε. Υπάρχουν όπλα κατάλληλα για μάχες σώμα με σώμα -όπως ένα σφυρί, ένα σπαθί και ένα δόρυ- και όπλα που είναι κατάλληλα για επιθέσεις εξ αποστάσεως, όπως ένα τόξο, μία καραμπίνα και ένα ρουκετοβόλο. Έχουμε τη δυνατότητα να εναλλάσσουμε τα όπλα μόνο σε συγκεκριμένα κτίρια, τα οποία συναντάμε σε ορισμένα dungeons και στη Bastion όπου επιστρέφουμε μετά από κάθε αποστολή. Τα όπλα διαφέρουν σημαντικά σε αίσθηση, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον άψογο και αμεσότατο χειρισμό. Τα εν λόγω όπλα έχουν δυνατότητα αναβάθμισης με τη χρήση αντικειμένων που βρίσκουμε στα dungeons και στα challenges. Τα εξαρτήματα που συναντάμε στα dungeons και ο πεπερασμένος αριθμός τους -όπως προαναφέραμε- δίνουν περισσότερους λόγους για εξερεύνηση, ενώ και τα challenges διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο.

Σε ένα παιχνίδι που συναντάμε συνεχώς διαφορετικά όπλα, τα οποία δεν είναι κατ' ανάγκη δυνατότερα από τα προηγούμενα, είναι πολύ εύκολο να βολευτούμε με τα αρχικά και να μην δοκιμάσουμε καν τα νέα μας αποκτήματα. Εδώ έρχονται τα challenges, τα οποία μας παροτρύνουν να δοκιμάσουμε και τελικά να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα νέα όπλα.

bastion-screen-05-thumb.jpgΑν ολοκληρώσουμε τα challenges, ξεκλειδώνουμε επιπλέον upgrades, συχνά και για διαφορετικά όπλα από αυτά που δοκιμάζουμε, καθώς και επιπλέον "super" κινήσεις. Συνολικά, με την κατοχή των spirits, δύο διαφορετικών όπλων και μίας super κίνησης, η παραμετροποίηση του χαρακτήρα μας είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, αλλά υλοποιείται με διαφορετικό τρόπο από ό,τι συνήθως. Το σύστημα μάχης βασίζεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στην τούμπα που μπορεί να κάνει ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού για να αποφύγει τις εχθρικές επιθέσεις, την άμυνα με την ασπίδα του και τις ειδικές επιθέσεις, οι οποίες καταναλώνουν potions.

Η υπόθεση και η διάρκεια

Η υπόθεση του Bastion λαμβάνει χώρα μετά την Calamity (συμφορά) και θέλει τον ήρωα να μαζεύει διάφορα μαγικά αντικείμενα για να φτιάξει την πόλη Bastion. Η υπόθεση είναι αδιάφορη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά ανεβάζει "στροφές" μετά  το περίπου 60-70% του campaign. Από το σημείο αυτό γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και ειδικότερα όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, η αφήγηση που χρησιμοποιείται προσθέτει πολλούς πόντους. Παρ’ όλα αυτά, το πολύ αργό ξεκίνημα κοστίζει στη συνολική εμπειρία, ενώ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι -πάρα τις αδυναμίες της- η υπόθεση είναι πραγματικά πολύ φιλόδοξη.

bastion-screen-06-thumb.jpg Χωρίς να αποκαλύψουμε περεταίρω στοιχεία για αυτήν, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Supergiant Games προσπαθεί πολύ έξυπνα να "δέσει" συναισθηματικά τον παίκτη με τη Bastion, βάζοντάς τον να δημιουργεί ένα κτίριο μετά από την ολοκλήρωση σχεδόν κάθε dungeon και τον αφήνει να αποδώσει την προσωπική του χροιά σε αυτήν, έστω και με αρκετούς περιορισμούς. Αν και κάτι τέτοιο είναι εντελώς υποκειμενικό, εκτιμούμε ότι ο τίτλος δεν καταφέρνει το στόχο του. Ωστόσο, για όσους δεθούν με την πόλη που έφτιαξαν, μερικές επιλογές που οδηγούν σε ένα από τα δύο τέλη του παιχνιδιού θα αποκτήσουν πολύ μεγαλύτερη σημασία.

Ίσως ο στόχος εδώ να ήταν υπερβολικά φιλόδοξος για ένα παιχνίδι που χρειάστηκε περίπου 8 ώρες για να ολοκληρώσουμε. Βέβαια, ασχοληθήκαμε πάρα πολύ με τα challenges του παιχνιδιού και όσοι τα αγνοήσουν θα τελειώσουν μια, ίσως και δύο ώρες νωρίτερα. Από την άλλη πλευρά, όσοι επιθυμούν να κάνουν τα πάντα, θα διαπιστώσουν ότι οι τίτλοι τέλους θα έρθουν λίγες ώρες μετά, ενώ υπάρχει και το New Game Plus, το οποίο μας επιτρέπει να κρατήσουμε το level και τα όπλα μας.

Στον αντίποδα, η μειωμένη έμφαση του παιχνιδιού στο looting και στο leveling, πιστεύουμε ότι καθιστά το New game plus λιγότερο ελκυστικό σε σχέση με άλλα παιχνίδια του είδους. Τέλος,, το Bastion περιέχει in-game achievements, τα οποία μας επιβραβεύουν με κρυστάλλους όταν εκπληρώσουμε συγκεκριμένους στόχους και στο New game plus μπορούμε να συνεχίσουμε όσους στόχους μας απέμειναν από το πρώτο playthrough.

Συμπεράσματα

bastion-screen-11-thumb.jpgΧωρίς αμφιβολία, το Bastion είναι ένα πολύ φιλόδοξο και πολύ καλό dungeon crawler. Μπορεί να μην πετυχαίνει όλους τους στόχους που θέτουν οι προγραμματιστές του, αλλά αυτό δεν αλλάζει τα επιτεύγματα της Supergiant Games, η οποία καταφέρνει να δώσει νέα πνοή σε ένα είδος που η πρωτοπορία δεν είναι κάτι τόσο συνηθισμένο. Το Bastion είναι ιδιοφυές, φρέσκο και διασκεδαστικό, αλλά ο τρόπος που εξελίσσεται η ιστορία, καθώς και η αδυναμία δημιουργίας συναισθηματικού δεσίματος που είχε ανάγκη για να "απογειωθεί" το σενάριο, στερούν από τον πρώτο τίτλο της Supergiant την ευκαιρία να αποκτήσει μία θέση ανάμεσα στις καλύτερες σύγχρονες "indie" δημιουργίες.

Σε κάθε περίπτωση, το Bastion είναι μία πολύ καλή πρόταση που προτείνεται σε όλους και ειδικά στους φίλους του είδους.

Νίκος Καβακλής

Θετικά

 • Πανέμορφος και ξεχωριστός εικαστικός τομέας
 • Η εξαιρετική υλοποίηση της αφήγησης δίνει προσωπικότητα στο παιχνίδι
 • Πολλές μικρές έξυπνες ιδέες με άριστη υλοποίηση
 • Πολλά όπλα με διαφορετικές δυνατότητες και διαφορετική αίσθηση
 • Αμεσότατος και ακριβέστατος χειρισμός

Αρνητικά

 • Η ιστορία αργεί υπερβολικά να γίνει ενδιαφέρουσα
 • Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε dungeons που έχουμε ολοκληρώσει

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (34 σχόλια)
 • DARKCHAOS DARKCHAOS 16 Αυγούστου 2011  | 20:05

  Δεν είμαι ειδικός στα RPG αλλά θέλω πολύ να το δώ!!!!! Φαίνετε τόσο όμορφο!!!!!!!!!!!!!

 • spahar spahar 02 Αυγούστου 2011  | 03:36

  Το τελείωσα σήμερα και άρχισα ήδη New Game+ έτσι για να τα max-άρω όλα. Προσωπικά το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Ιστορία, art και μουσική (ειδικά το τραγούδι που λέει η Zia) τα λάτρεψα. Ίσως ήθελε λίγο παραπάνω βάθος στο gameplay, αλλά και έτσι είναι άκρως διασκεδαστικό.

 • jimugias jimugias 01 Αυγούστου 2011  | 22:14

  θα βγει στο psn?

 • KTI_23 KTI_23 31 Ιουλίου 2011  | 00:16

  πολυ καλο και πρωτοτυπο και ειναι αυτο ακριβως που γραφει ο νικος...φρεσκο!..διαμαντακι του καλοκαιριου, πολυ καλο indie...(μπραβο και για το review!!)

 • suckmedry suckmedry 30 Ιουλίου 2011  | 02:51

  Μην ανησυχεις, δεν κατεληξα σε τετοιο συμπερασμα. :D
  Κουκλακι σκετο ειναι παντως.

 • nick nick 30 Ιουλίου 2011  | 02:35

  Οχι... δεν ειναι button mashing αν εννοεις αυτο :P

 • suckmedry suckmedry 30 Ιουλίου 2011  | 00:26

  Ωραια, μια χαρα το εξηγησες. Καταλαβα αυτο που ηθελα. Φχαριστω πολυ :)

 • nick nick 29 Ιουλίου 2011  | 23:59

  Σωστη απαντηση δεν μπορω να δωσω γιατι το Deathspank το εχω δει μονο απο ενα demo. Οχι δεν θα ελεγα οτι μοιαζει. Στο Bastion για παραδειγμα το σφυρι ειναι πιο αργο και αν επιτιθεσαι ακινητος κανεις μεγαλυτερο damage. Το σπαθι εκτος απο γρηγοροτερο ειχει και επιθεση εξ αποστασεως αν κρατησεις πατημενο το κουμπι που του αντιστοιχει. Το τοξο πχ κρατας πατημενο το κουμπι για να οπλισει, στα πιστολια σπαμαρεις το κουμπι για να πυροβολισεις πιο γρηγορα. Θελω να καταληξω οτι εδω εχεις ενα κουμπι σε καθε οπλο, αλλα υπαρχει διαφορετικος χειρισμος σε καθε οπλο -και διαφορετικα αποτελεσματα- κατι που στο Deathspank, απο το λιγο που ειδα δε πρεπει να ισχυει.
  ------------------------
  Γενικα δεν μπορω να σκεφτω καποιο παιχνιδι που να ειναι πολυ κοντα στο gameplay του Bastion, ειναι καπως διαφορετικο

 • suckmedry suckmedry 29 Ιουλίου 2011  | 19:39

  Ερωτηση. Μοιαζει δλδ ελαφρως με το Deathspank σε οτι αφορα το gameplay??
  Φαινεται κουκλακι παντως και σιγουρα θα μπει στη λιστα μολις κυκλοφορησει στα πισια.

 • Animus Animus 28 Ιουλίου 2011  | 04:23

  Eπαιξα το Demo και το βρηκα πολυ καλο το παιχνιδι θα περιμενω και εγω να πεσει η τιμη του 1200mp κανει τωρα μολις πεσει σιγουρη αγορα απο μενα.

 • DarthAltair DarthAltair 28 Ιουλίου 2011  | 01:04

  Αυτό με την περιγραφή των όπλων,των εχθρών κλπ μου θυμίζει λίγο το πρώτο Blood Omen αν και σίγουρα λειτουργεί δαιφορετικά.Όπως και να'χει σίγουρηα γορά όταν πέσει η τιμή του.

 • DevilBringer DevilBringer 27 Ιουλίου 2011  | 20:34

  Αγορά σε Deal Of The Week

 • TheMastas TheMastas 27 Ιουλίου 2011  | 20:27

  Πραγματικό διαμάντι έπαιξα το demo και είναι πραγματικά πανέμορφο με χειροποιήτα σχέδια και γραφικά άμεσο και λειτουργικό χειρισμό και αρκετό ενδιαφέρων και υπόθεση που όπως φαίνεται μεγαλώνει καθώς προχωράς στο παιχνίδι,θα ασχοληθώ μαζί του με την πρώτη ευκαιρία.

 • ironfist ironfist 27 Ιουλίου 2011  | 19:28

  Όντως στον εικαστικό τομέα δίνει ρέστα! Θα το τσιμπήσω για pc όταν κυκλοφορήσει.

 • KoulisHHH KoulisHHH 27 Ιουλίου 2011  | 17:58

  Όταν είδα το gameplay του Bastion στην Ε3 κατευθείαν σκέφτηκα ότι αυτό θα είναι ένα αντίστοιχο Limbo σε επιτυχία και ποιότητα και σίγουρα είναι.Όσοι σκέφτεστε να παίξετε το demo δε χρειάζεται το αγοράζετε με κλειστά μάτια.:DΑγορά μόλςι πέσει στα 800MSP γιατί έχουμε και παιχνίδια που χρωστάμε και δε βιαζόμαστε.
  Αναμένω το "Απο την σκόνη" τη Δευτέρα:D

 • Jehuty Jehuty 27 Ιουλίου 2011  | 17:37

  Με ποσους ποντους το κανουμε δικο μας?
  Φαινεται πανεμορφο

 • Fanakis Fanakis 27 Ιουλίου 2011  | 17:36

  Μια χαρά τα είπες Νικόλα,κοντεύω να τερματίσω και το παιχνιδάκι ειναι φοβερό.Το καλύτερο arcade παιχνίδι μετα το libo και το braid
  Δεν αναφέρω το shadow complex γιατι ειναι άλλης αισθητικής.

 • BraVeHeart BraVeHeart 27 Ιουλίου 2011  | 17:33

  Μετά το From Dust, σειρά έχει αυτό. Φαίνεται πανέμορφο.

 • CitizenMac CitizenMac 27 Ιουλίου 2011  | 17:32

  Έπαιξα το demo και μου φάνηκε άκρως ενδιαφέρον και με υπέροχη αισθητική στα γραφικά. Θα το τσεκάρω όσο πιο άμεσα γίνεται (δυστυχώς, μάλλον μετά τα μέσα Αυγούστου, έχουμε και διακοπές να πάμε :P).

 • MokilokD MokilokD 27 Ιουλίου 2011  | 16:45

  @JeRrYsTyLe Παλι καλα η φωνη του ειναι καλη , θα μπορουσε να ειναι χειροτερα . :p

 • nick nick 27 Ιουλίου 2011  | 16:23

  @JeRrYsTyLe Αν με ρωταγες μετα απο 2 ώρες παιχνιδιου θα σου ελεγα οτι φοβαμαι να μην με κουρασει και οσο συνεχισει να σχολιαζει εσενα και τις μαχες δεν προσφερει κατι καινουργιο. Ομως οσο προχωραει το παιχνιδι ο εκφωνητης ασχολειται λιγοτερο με εσενα και περισσοτερο με το κοσμο και την υποθεση. Ειδικα προς το τελος που η υποθεση αποκτα μεγαλο ενδιαφερον ο εκφωνητης προσθετει παρα πολλα στη συνολικη εμπειρια. Οπως εγραψα λαθη δεν προσεξα και ετσι οπως ειναι δομημενο το παιχνιδι αμφιβαλω αν χαλανε την εμπειρια. Ναι στην αρχη υπαρχουν αρκετα περιθωρια για λαθη, ομως στη συνεχεια μιλαει για καθε καινουργιο εχθρο, οπλο για την υποθεση κτλ Ουσιαστικα η εκφωνηση γινεται scripted και ακους κατι καινουργιο οσο προχωρας στη πιστα και απλα σχολιαζει στο ενδιαμεσο και εσενα, σε μικροτερο βαθμο.

 • NikeFerrari NikeFerrari 27 Ιουλίου 2011  | 16:02

  Απίθανο το παιχνιδάκι. Θα το τιμήσω στο Deal of the Week λογικά. Δεν βιάζομαι.

 • JeRrYsTyLe JeRrYsTyLe 27 Ιουλίου 2011  | 15:35

  Νίκο πολύ καλό review.Έχω ακούσει όμως ότι ο εκφωνητής κουράζει μετά από λίγο και μερικές φορές είναι <> σε σχέσει με το τι παίζει στην οθόνη.Εσύ προσωπικά τι πιστεύεις?

 • Bigi Bigi 27 Ιουλίου 2011  | 15:26

  Φαίνεται εξαιρετικό και με μοναδική αισθητική.
  Το παρακολουθώ καιρό σχετικά και το περιμένω εναγωνίως για pc.Είχαν πει νομίζω μέσα στο καλοκαίρι θα έβγαινε ή με μια μικρή καθυστέρηση τελοσπάντων, αλλά δε βλέπω νεότερα επ' αυτού.Ελπίζω να μην έχουμε κανένα θέμα...

 • johniem johniem 27 Ιουλίου 2011  | 15:17

  Πολύ ωραίο review Νίκο. To πρόβλημα που έχω με το παιχνίδι είναι ότι πρόσφατα αγόρασα το Dungeon Siege 3 και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να παίξω και άλλο D crowler μέσα στο καλοκαίρι.
  Φένεται πάντως πολύ όμορφο και ενδιαδέρων.

 • nick nick 27 Ιουλίου 2011  | 14:57

  Να πω μιας και το εψαξα λιγακι οτι θα βγει στο PC μεσα στο 2011 και ειπαν οτι προς το παρον δεν εχουν σχεδια για το PSN. Εγω θα ελεγα οτι το πιθανοτερο να βγει αργοτερα αλλα ετσι κι αλλιως στο PC ολοι θα το τρεχουν :P

 • SetaShouji SetaShouji 27 Ιουλίου 2011  | 14:52

  Κρίμας.. Θα περιμένω μπας και έρθει από psn μεριά.. Πολύ καλό review btw.

 • ASUS85 ASUS85 27 Ιουλίου 2011  | 14:52

  Μη το χάσετε...

 • Dimitris_1395 Dimitris_1395 27 Ιουλίου 2011  | 14:46

  Απο τα πολυ καλα arcade...

 • gsmaggiore gsmaggiore 27 Ιουλίου 2011  | 14:43

  Ναι ειναι xbox live exclusive.Προς το παρον θελω να πιστευω...