Τι κι αν πέρασαν τα χρόνια;

Δεν είναι λίγες οι φορές που σπουδαία παιχνίδια δεν έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει. Η αλήθεια είναι ότι η εμπορική αποτυχία του Street Fighter 3 είναι δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό. Όταν πρωτοεμφανίστηκε, οι περισσότεροι παίκτες έπαιζαν Tekken, Virtua Fighter και Soul Edge και γενικά μπροστά στα εντυπωσιακά τότε 3D πολύγωνα, πολλοί δεν ήθελαν να γυρίσουν στο 2D. Επιπλέον, το SFIII αρχικά είχε μόνο τους Ryu και Ken από τους παραδοσιακούς χαρακτήρες και οι νέες προσθήκες ξένισαν ένα μεγάλο μέρος του κοινού που θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για το παιχνίδι. Η Capcom πήρε μεγάλα ρίσκα και επέλεξε να ακολουθήσει ένα μοναχικό δρόμο με οδηγό ένα συγκεκριμένο όραμα, το οποίο και τήρησε χωρίς συμβιβασμούς. Ανεξάρτητα από το αν το τελικό αποτέλεσμα ήταν τέλειο, αυτό δεν περιμένει κανείς από ένα σωστό sequel; Παρά τη χλιαρή υποδοχή του Street Fighter ΙΙΙ, η Capcom υποστήριξε το παιχνίδι της και κυκλοφόρησε δύο σημαντικά updates, με το τελευταίο να κάνει την εμφάνιση του το 1999. Το Street Fighter III: 3rd Strike θεωρείται από πολλούς το καλύτερο Street Fighter και ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το είδος.

Δώδεκα χρόνια μετά η Capcom αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την άνθιση που έχουν γνωρίσει τα fighting games τον τελευταίο καιρό και επαναφέρει στο προσκήνιο έναν τίτλο που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα HD remake τύπου Super Street Fighter II Turbo HD Remix, αλλά με μία ποιοτικότατη μεταφορά που σέβεται απόλυτα το πρωτότυπο και αποτελεί μία από τις ελάχιστες επανεκδόσεις παιχνιδιών που έχουν νόημα τόσο για όσους το έπαιξαν στην εποχή του, όσο και για όσους δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ασχοληθούν μαζί του.

Όχι HD ή remake, αλλά παραμένει όμορφο: Ο τεχνικός τομέας

Τα γραφικά δεν είναι υψηλής ανάλυσης, αλλά έχουν προστεθεί ορισμένα φίλτρα για να κάνουν το οπτικό τομέα πιο ελκυστικό. Έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε το παιχνίδι σε 4:3 ή σε widescreen με μία σχετικά μικρή παραμόρφωση. Οι χαρακτήρες φαίνονται πολύ καλοί με τη χρήση των φίλτρων, αλλά από τη στιγμή που τα backgrounds των επιπέδων δεν είναι επανασχεδιασμένα από την αρχή, κανένα φίλτρο δεν μπορεί να κρύψει την ηλικία τους. Πάντως γενικά το φίλτρο Crisp κάνει πολύ καλή δουλεία και στο εικαστικό κομμάτι το παιχνίδι παραμένει πανέμορφο λόγω του art direction που χρησιμοποιεί. Το animation είναι απλά εκπληκτικό και ακόμα και σήμερα ελάχιστα παιχνίδια μπορούν να συναγωνιστούν το 3rd Strike σε αυτό το τομέα. Όσον αφορά τον ήχο έχουν προστεθεί νέα remixes που ακούγονται στις οθόνες επιλογών του παιχνιδιού, ενώ μπορούμε να ξεκλειδώσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις αυθεντικές μελωδίες που υπήρχαν στο πρωτότυπο παιχνίδι.

Νέο αίμα και πιστή μεταφορά της Arcade έκδοσης : Οι χαρακτήρες

Το Street Fighter III: 3rd Strike περιλαμβάνει 20 χαρακτήρες συμπεριλαμβανομένου και του τελικού boss. Από τους κλασσικούς χαρακτήρες της σειράς επιστρέφουν οι Ryu, Ken, Akuma και Chun Li. Όσοι έχουν ασχοληθεί με το SSF4 ή/και με το AE γνωρίζουν ήδη τους Dudley, Makoto, Ibuki, Yun και Yang. Οι χαρακτήρες έχουν πολλές ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους και μπορούν να καλύψουν μία πολύ μεγάλη μερίδα παικτών. Όσοι θέλουν να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά μπορούν να επιλέξουν Ken ή Ryu και να παίζουν σχετικά αμυντικά/προσεκτικά, ενώ όσοι έχουν όρεξη και χρόνο, μπορούν να δοκιμάσουν χαρακτήρες που βασίζονται στη συνεχή επίθεση και εμπεριέχουν περισσότερο ρίσκο ή να προσπαθήσουν να μάθουν απρόβλεπτους και δύσκολους, στη χρήση, χαρακτήρες.

{PAGE_BREAK}

Το SFIII: 3rd Strike Online είναι πιστή μεταφορά του παιχνιδιού που βγήκε πριν 12 χρόνια στα arcade, κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει και τα ίδια προβλήματα ισορροπίας. Οι Chun Li και Yun θεωρούνται οι καλύτεροι χαρακτήρες, ενώ πολύ "δυνατός" είναι και ο Ken. Μένει να δούμε το αν με τον καιρό οι περισσότεροι παίκτες αρχίσουν να χρησιμοποιούν συνεχώς τους ίδιους χαρακτήρες στο Online, αλλά επειδή μιλάμε για ένα παιχνίδι που κυκλοφορεί και παίζεται πολλά χρόνια ορισμένοι παίκτες έχουν ήδη βρει τρόπους να χρησιμοποιούν σωστά και να κάνουν πολύ επικίνδυνους ακόμα και χαρακτήρες που με μία πρώτη ματιά δεν φαίνονται και τόσο σπουδαίοι. Η επιλογή της Capcom να αφήσει το παιχνίδι στην αυθεντική του μορφή, είναι κάτι και καλό και κακό. Οι περισσότεροι οπαδοί του παιχνιδιού φανταζόμαστε ότι ήθελαν το παιχνίδι ακριβώς όπως το θυμόντουσαν χωρίς περιττά πειράματα, αλλά από την άλλη ακόμα και ο φανατικότερος οπαδός του τίτλου θα παραδεχθεί τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν σε αυτόν τον τομέα. Η αλήθεια είναι ότι εμείς δεν έχουμε κανένα παράπονο από την επιλογή της Capcom και δεν πιστεύουμε ότι επηρεάζει αρνητικά τη συνολική διασκέδαση και εμπειρία των περισσότερων παικτών, εφ’ όσον φυσικά οι τελευταίοι συνεχίσουν να επιλέγουν διαφορετικούς παίκτες online όπως κάνουν τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του παιχνιδιού.

Δώδεκα χρόνια μετά, δεν έχει γεράσει καθόλου: Το gameplay

Το σημαντικότερο και καλύτερο στοιχείο του παιχνιδιού είναι χωρίς αμφιβολία το gameplay. Το gameplay του SFΙΙΙ: 3rd Strike παραμένει αγέραστο ακόμα και σήμερα και φρέσκο για όσους δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με τίτλο της σειράς Street Fighter III. Όσοι έχουν εισέλθει στη σειρά με το Street Fighter 4 θα βρουν αρκετές ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές. Όπως και στο SF4 δεν υπάρχει air guard, ενώ το dash (γρήγορο τρέξιμο) και η λαβή λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Όταν επιλέξουμε το χαρακτήρα, αμέσως μετά επιλέγουμε μία από τις τρεις διαθέσιμες Super Arts. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε Ultra/ Super moves όπως στο SF4. Έχουμε μόνο μία Super στην διάθεση μας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν γεμίσει πλήρως η μπάρα ενέργειας, κάτι που συμβαίνει όταν επιτιθέμαστε. Ανάλογα με την Super Art που θα επιλέξουμε και τη δύναμη της, αποκτάμε από μία έως τρεις μπάρες ενέργειας οι οποίες όταν γεμίσουν μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε ισάριθμες Super ακόμα και μέσα στον ίδιο γύρο. Καταναλώνοντας ενέργεια από την ίδια μπάρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις EXmoves, οι οποίες αποτελούν δυνατότερες και γενικότερα καλύτερες εκδόσεις μίας κίνησης που ήδη υπάρχει. Η διάφορα σε σχέση με το SF4 είναι ότι εδώ οι κινήσεις αυτές δεν απορροφούν κανένα χτύπημα.

Το στοιχείο που κάνει το Street Fighter III να ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από το Parry, ίσως ο πιο ενδιαφέρον και δύσκολος, στη χρήση, μηχανισμός που έχει εμφανιστεί ποτέ σε fighting game. Ας το παραδεχθούμε, πολλοί ενδιαφέρθηκαν πρώτη φορά να μάθουν για το Street Fighter III όταν βίντεο σαν και αυτό, με τον Daigo να ανατρέπει την εις βάρος του κατάσταση με τη άψογη χρήση αυτού του μηχανισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η στιγμή αποτελεί ένα από τα trials του παιχνιδιού, το οποίο φυσικά απευθύνεται στους βετεράνους παίκτες. Το Parry μας επιτρέπει να αποκρούσουμε οποιαδήποτε επίθεση του αντιπάλου πατώντας το μπροστά ή το κάτω για τις χαμηλές επιθέσεις, ακριβώς τη στιγμή μου μας χτυπάνε. Σε περίπτωση επιτυχίας δεν χάνουμε καθόλου ενέργεια, σε αντίθεση με την άμυνα, ενώ κερδίζουμε την ευκαιρία να αντεπιτεθούμε. Αν αποτύχουμε δεχόμαστε ένα χτύπημα που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε εύκολα απλά με την άμυνα.

Η σωστή χρήση αυτής της τεχνικής χρειάζεται ταχύτητα, σωστό timing και σωστό "διάβασμα" της επόμενης κίνησης του αντιπάλου. Αν για παράδειγμα κάποιος αντίπαλος συνεχώς επιτίθεται με εναέρια κλωτσιά, μπορούμε να ρισκάρουμε ένα parry για να τον αφήσουμε ανοικτό σε μία καλή αντεπίθεση. Ακόμα και αν πετύχουμε το parry, αυτό δεν σημαίνει τίποτα αν δεν υπάρχει η κατάλληλη συνέχεια. Η σωστή χρήση της τακτικής αυτής χρειάζεται πάρα πολύ προπόνηση, αλλά επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα και τιμωρεί όσους παίζουν προβλέψιμα.

{PAGE_BREAK}

Θα ήταν λάθος να αφήσουμε να εννοηθεί ότι για να παίξει κάποιος το 3rd Strike πρέπει οπωσδήποτε να μάθει καλά τη χρήση του parry. Αυτό είναι που θα γίνει με τον καιρό και αποτελεί ένα πλεονέκτημα, αλλά έχει πολύ ρίσκο και δεν πιστεύουμε ότι είναι από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να απασχολήσουν κάποιον παίκτη.Η απλή άμυνα κάνει καλή δουλεία όπως πάντα, απλά μένει ανεκμετάλλευτο ένα εργαλείο που δίνει πάρα πολλές δυνατότητες. Επίσης να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχουν "come back" mechanics που θα βοηθήσουν κάποιον να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Θεωρούμε θετικό αυτό το χαρακτηριστικό διότι ο παίκτης που χάνει, αναγκάζεται να βγει στην επίθεση και να ρισκάρει. Γενικά το 3rd Strike είναι ένας αρκετά γρήγορος, απαιτητικός και απολαυστικός τίτλος. Αν και μιλάμε για ένα πολύ δύσκολο στην εκμάθηση παιχνίδι, δεν πιστεύουμε ότι θα διασκεδάσουν μαζί του μόνο όσοι έχουν ήδη αφιερώσει δεκάδες ώρες στο είδος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η καμπύλη δυσκολίας δεν είναι απότομη.

Καλό training, trials και challenges: Το offline περιεχόμενο

Το Street Fighter III: 3rd Strike περιέχει αρκετό offline περιεχόμενο. Το training mode είναι πολύ καλό και υπάρχει ξεχωριστό parring training mode, το οποίο βοηθάει πολύ. Δέκα trials μπορούν να μας βοηθήσουν να εξασκηθούμε στα parry αλλά ομολογουμένως η καμπύλη δυσκολίας τους είναι αρκετά απότομη για τους περισσότερους παίκτες. Κάθε χαρακτήρας έχει πέντε trials που μας βάζουν να εκτελέσουμε συγκεκριμένα combos, ενώ υπάρχουν και πέντε handicap trials στα οποία πρέπει να κερδίσουμε τους αντιπάλους μας σε υψηλή δυσκολία, ελέγχοντας συγκεκριμένο χαρακτήρα, με λιγότερη ενέργεια. Τέλος, υπάρχουν τα challenges, τα οποία λειτουργούν σαν in-game achievements/trophies στο arcade mode και στο multiplayer. Η πρόοδός μας στα εν λόγω challenges, αν επιλέξουμε την απεικόνιση σε αναλογία 4:3, φαίνεται στα πλαίσια δεξιά και αριστερά. Όταν για παράδειγμα κερδίσουμε συγκεκριμένους γύρους Perfect, με Super Art, συμπληρώσουμε συγκεκριμένο αριθμό projectiles, λαβών κτλ κερδίζουμε πόντους με τους οποίους ξεκλειδώνουμε διάφορες εικόνες, τα endings των χαρακτήρων και άλλα.

Εδώ υπάρχουν η αυθεντική εισαγωγή και η αυθεντική μουσική για τους φίλους του πρωτότυπου. Αν και τέτοιου είδους collectibles δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να αυξήσουν τη διάρκεια ενασχόλησης με το παιχνίδι, τα challenges ως προκλήσεις, παραμένουν πολύ ενδιαφέροντα. Συνολικά το περιεχόμενο είναι άκρως ικανοποιητικό για downloadable τίτλο και για να είμαστε ειλικρινής, παρά τα λιγότερα trials σε αυτό το τομέα, το 3rd Strike είναι πιο ικανοποιητικό από τις εκδόσεις του Street Fighter 4 και το Marvel vs Capcom 3.

Το online: αποτελεσματικότατο netcode αλλά όχι τέλειο

Το σημαντικότερο mode του παιχνιδιού είναι χωρίς αμφιβολία το online. Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε lobbies οκτώ ατόμων, τα οποία διαθέτουν spectator mode. Υπάρχει η δυνατότητα να αποκλείσουμε μέχρι τρεις χαρακτήρες αν για κάποιο λόγο μας ενοχλούν. Το Ranked match έχει ορισμένα προβλήματα και τις περισσότερες φορές καθυστερεί η ανεύρεση παικτών. Έχει ήδη ανακοινωθεί patch για αυτό το πρόβλημα, αλλά μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν κείμενο συνεχίζει να υφίσταται. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης υποψήφιων αντιπάλων στο παρασκήνιο όσο εμείς προπονούμαστε στο Arcade mode ή στο Training. Το 3rd Strike είναι το πρώτο fighting game σε κονσόλα που χρησιμοποιεί το σύστημα GGPO για το online gaming. Το εν λόγω σύστημα έχει μηχανισμούς που κρύβουν το lag, κάτι που πραγματικά λειτουργεί εκπληκτικά όταν οι συνδέσεις είναι καλές. Όσο καλά και να δουλεύει το GGPO, τίποτα δεν μπορεί να διορθώσει τις μέτριες και κακές συνδέσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, λόγω του τρόπου που δουλεύει το GGPO συναντάμε μερικά bugs. Είναι πιθανό στο τέλος του γύρου σε μία επίθεση που θα μπορούσε να τελειώσει το γύρο να ακουστεί "K.O." αλλά αυτός που δέχεται την επίθεση να αποκρούει κανονικά και ο γύρος να συνεχίζεται.

{PAGE_BREAK}

Επίσης μπορεί να δούμε ξεκάθαρα την επίθεση μας να χτυπάει τον αντίπαλο, αλλά στη συνέχεια να γίνει κάποιο μικρό "roll back" και να δούμε τον αντίπαλο να αποκρούει ή να αποφεύγει την επίθεση, με τη μάχη να συνεχίζεται κανονικά. Τέτοια bugs συναντήσαμε μόνο όταν υπήρχε lag, ωστόσο δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην τελική εμπειρία. Όταν ένα match τρέχει σωστά είναι απολαυστικό, όταν για διάφορους λόγους υπάρχει lag, σε κάθε netcode μπορεί να εμφανίζονται διαφορετικά προβλήματα που έτσι κι αλλιώς αλλοιώνουν την εμπειρία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κώδικας φαίνεται πολύ σταθερός και δεν είχαμε ούτε ένα disconnect, ενώ τα "σωστά" παιχνίδια που παίξαμε ήταν σαφώς περισσότερα από όσα παρουσίαζαν προβλήματα. Ένα μικρό παράπονο που έχουμε είναι ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη ένδειξη για την τοποθεσία που βρίσκεται ο αντίπαλος και πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει μερικά προβληματικά παιχνίδια. Τέλος πολλούς πιθανόν να ενοχλήσει το ότι στα Ranked matches οι ανταγωνιστές βλέπουν ποιον χαρακτήρα επιλέγει ο αντίπαλος τους.

Συμπεράσματα:

Εντελώς κυνικά μπορούμε να πούμε ότι το Street Fighter III: 3rd Strike Online Edition είναι απλά μία πολύ καλή μεταφορά ενός παιχνιδιού που κυκλοφόρησε πριν 12 χρόνια και όχι ένα κανονικό remake και μία καθολικά αναβαθμισμένη εκδοχή του πρωτότυπου. Όμως αυτό που μετράει περισσότερο είναι ότι το Street Fighter III: 3rd Strike Online Edition δεν αποτελεί ένα κατάλοιπο του παρελθόντος που επιστρατεύτηκε από την Capcom για να μαζέψει ότι χρήμα μπορεί λόγω νοσταλγίας. Σαν gameplay δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο που θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει σαν παρωχημένο, ακόμα και με τα δεδομένα του 2011 σε ορισμένα σημεία το 3rd Strike είναι ακόμα πιο εξελιγμένο και φιλόδοξο από τα σύγχρονα παιχνίδια του είδους. Πιστεύουμε ότι κάποιος που δεν έχει ξαναπαίξει το παιχνίδι δεν ενδιαφέρεται για το πότε κυκλοφόρησε πρώτη φορά και τι έκανε στην εποχή του, αλλά το τι μπορεί να του προσφέρει σήμερα.

Σε αυτόν τον τομέα οι φίλοι του είδους θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι και χωρίς αμφιβολία το 3rd Strike αποτελεί μία ανταγωνιστικότατη πρόταση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε σχέση με τους σύγχρονους εκπροσώπους του είδους. Από την άλλη πλευρά το 3rd Strike δεν είναι το καταλληλότερο παιχνίδι που μπορεί να αγοράσει όποιος δεν έχει προηγούμενη εμπειρία με το είδος. Όσοι έχουν ξαναπαίξει το παιχνίδι πιθανόν να τρέξουν να αγοράσουν το παιχνίδι λόγω του Online αλλά ίσως και της νοσταλγίας, όμως άλλοι θα αναγνωρίσουν ότι πέρασε η εποχή του και ότι περίμεναν κάτι παραπάνω, μία σεβαστή και σε μεγάλο βαθμό, λογική άποψη. Όπως και να έχει, το Street Fighter III: 3rd Strike Online Edition αποτελεί τη δυναμική επιστροφή ενός εκπληκτικού παιχνιδιού που δεν πρέπει να προσπεράσουν οι φίλοι του είδους.

Νίκος Καβακλής

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: FightingΔιάθεση: PSN
Αριθμός παικτών: 1-2Ανάπτυξη: CapcomΗμ. Έκδοσης: 24/08/2011
PEGI: 12Εκδότης: CapcomΠλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3

Θετικά

 • Το gameplay μετά από 12 ολόκληρα χρόνια παραμένει εκπληκτικό
 • Πολύ καλός netcode που κρύβει αποτελεσματικά το lag όταν οι συνδέσεις είναι καλές
 • Αρκετό offline περιεχόμενο για downloadable παιχνίδι
 • Σαν παιχνίδι παραμένει ακριβώς ίδιο με την Arcade έκδοση που κυκλοφόρησε το 1999...

Αρνητικά

 • ...παραμένει ακριβώς ίδιο με την Arcade έκδοση που κυκλοφόρησε το 1999
 • Το matchmaking των Ranked matches έχει προβλήματα
 • Πιθανότατα θα φανεί υπερβολικά δύσκολο στους αρχάριους

Βαθμολογία

Σχετικά άρθρα βάσει tags

PS+ Μαΐου: Ακόμη ένας δυνατός μήνας για την υπηρεσία
Προετοιμασία για τη κυκλοφορία του Detroit και χαλάρωμα με Rayman!
Ο Μάιος στο Xbox Live Gold
Ενδιαφέροντας μήνας με Metal Gear Solid V, Vanquish και άλλα!
Τι φέρνει ο Απρίλιος στους Gold members του Live
"Δυνατός" μηνάς με Dead Space 2 και Assassin’s Creed: Syndicate.
Ο Απρίλιος στο PlayStation Plus
Τρελός Μαξ και Trackmania Turbo!
Ξεκίνησε το Spring Sale της Microsoft
Παρά πολλά παιχνίδια με μειωμένες τιμές έως και 65%.
PS+ Μαρτίου: Μήνας φωτιά με Bloodborne και Ratchet & Clank
[Ενημέρωση] Tο 2019 σταματάει η διάθεση τίτλων για PS3 και PS Vita.
Ο Μάρτιος 2018 στο Xbox Live Gold
Με Trials of the Blood Dragon, SuperHot, Brave: The Video Game και Quantum Conundrum.
Under Night In-Birth Exe: Late[st]
Μια μικρή δόση νουβέλας, σε συνδυασμό με μια μεγαλύτερη δόση fighting.
Ο Φεβρουάριος στο PlayStation Plus
Επιτέλους Knack... και RiME!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • για να θυμουνται οι παλιοι κ να μαθαινουν οι καινουριοι!:P

 • Εξαιρετικό review Νίκο.Oσο για τον βαθμό τον θεωρώ αρκετά δίκαιο.

 • οταν δοκιμασα το ντεμο ηταν διασκεδαστικο αλλα με αρχεα γραφικα .

 • Συγχαρητηρια για το review Νικο,πολυ κατατοπιστικο.Ενα απο τα παιχνιδια που ΕΠΡΕΠΕ να βγουν στις online υπηρεσιες.αν ειχε και πιο up-to date γραφικα θα ηταν 10ρι για μενα..

 • το πιο σωστο point του review ηταν το''Πιθανότατα θα φανεί υπερβολικά δύσκολο στους αρχάριους'' πραγματικα μιλαμε για το πιο ψαγμενο fighting που κυκλοφορησε ποτε....και αυτο το καταλαβα απο τα parry τα οποια ειναι το πιο δικοπο μαχαιρι που υπαρχει σε fighting game...τωρα καταλαβα γιατι ολοι ουρλιαζανε στο evo moment 37 (ken vs chun li)...τα challenges ειναι για τους πολυ ψαγμενους....υπερβολικα δυσκολα σε σχεση με καποια του sf4...παρ'ολα αυτα παραμενει ενα πολυ καλο fighting game μετα απο τοσα χρονια...

 • Μετά απο 12 χρόνια ακόμη δείχνει τον δρόμο. Χάρη σε αυτό, ζήσαμε και το http://www.youtube.com/watch?v=v7cW2nMf1gk

 • Ωραίο και εμπεριστατωμένο review ,πράγματι δυσκολότερο απο άλλα το 3rd strike και εξαιρετικά ποιοτικό !

 • Είτε το πιστευέτε είτε όχι, αγνοούσα παντελώς την ύπαρξη του Strreet Fighter 3 μέχρι προσφάτως.... Πάντα ήξερα ως συνέχεια του Street Fighter 2 το Street Fighter Alpha 3.....
  Κατα τη γνώμη μου πάντως η σειρα σε σχέση με το 4 έχει αρκετά ρηχό gameplay π.χ. λίγες κινήσεις, κινήσεις όμοιες μεταξύ των μαχητών κτλ.

 • Πολύ καλό fighting παιχνίδι που εκτός απο τους Shoto και την Chun lee δεν θυμίζει σε στύλ και χαρακτήρες κλασικό Street Fighter αλλά κάποιο γενικό Fighting game
  Κάνανε καλή δουλειά στον Net code και στα challenges που είναι πάρα πολλά όμως θα μπορούσανε να το κάνουνε και HD για να είναι πραγματικά ολοκληρωμένο και πιο φρέσκο,μου δείχνει κάπως έτσι όπως είναι όμως αν το πάρω θα το πάρω περισσότερο για πλάκα για Retro feeling και οχι για να ασχοληθώ πολύ ιδιαίτερα εφόσον βγαίνουνε παιχνιδάρες καινούργια Fighting σε λίγο καιρό :)

 • [email protected] Αυτό το έχεις δει?? http://www.youtube.com/watch?v=UTjJr_AC3KI&NR=1
  ΕΔΩ να δεις manual αποφυγές! :)

 • Πολυ καλη και ακριβεστατη παρουσιαση φιλε Νικο,το παιχνιδι αυτο το εχω και στο sega dreamcast,βγηκε στην δυση του μηχανηματος αλλα ακομη και σημερα παραμενει ως ενα απο τα καλυτερα fighting των 128 bit.Eπισης να τονισω οτι τα γραφικα στην εκδοση του dreamcast ηταν πιστη αντιγραφη της arcade καμπινας.

 • @Ironfist.
  Το έχω υπόψη. Manual αποφυγή; Πολύ καλό αλλά δεν συγκρίνεται κατά την άποψη μου. Άλλο 14 parry συνεχόμενα σε Super ενώ δεν σηκώνεις ούτε chip damage και άλλο απλά 3 dives που οδηγούν σε crossover.

 • Παρακαλουμε τον φιλο και αδερφο AdidasPorche... εεεεεεε συγνωμη NikeFerrari ηθελα να πω (χιχιχιιχ) να γραφει εις την ελληνιστην, διοτι εμεις οι ημητεροι και συναμα κοινοι αι θνηται gamers δεν, τονιζω, ΔΕΝ νιωνουμε λεξη απο τα γραφομενα του εν λογω Κυριου :) :) :)

 • Είδατε που είναι το πρόβλημα με τα 10άρια ?? Αν είναι δυνατόν να παίρνει το Deus EX 10 και το καλύτερο fighting game όλων των εποχών 8.5 !! :lol: Πέρα από την πλάκα, το review ήταν εξαιρετικό και συμφωνώ σχεδόν σε όλα τα σήμεια ΚΑΙ στην βαθμολογία .. Παρά το μεγαλείο του παιγνιδιού που είναι αδιαμφισβήτητο ακόμα και για όσους δεν έχουν ασχοληθεί μαζί του, αυτό το παιγνίδι δεν είναι για όλους .. Θέλει αφοσίωση, υπομονή και χρόνο για να δείξει την αξία του ..
  Θα σχολιάσω όμως το αν έπρεπε να ήταν remake ή όχι .. Μερικές φορές το να κάνεις ένα fighting game remake όπως στην περίπτωση του Super Street Fighter II HD Remix δεν οδηγεί στα καλύτερα αποτελέσματα .. Τα balance changes ίσως να οδηγήσουν σε χειρότερα αποτελέσματα και τα γραφικά να μην μπορούν να δώσουν την ίδια εμπειρία όσο τα παλαιότερα 2D sprites, όχι μόνο οπτικά αλλά και στο gameplay .. Γι'αυτό κατά την γνώμη μου, καλά έκανε η Capcom που έδωσε στο κοινό ένα arcade perfect port με μερικές κοσμητικές μικροαλλαγές και έδωσε έμφαση σε άλλους τομείς .. Με αυτό τον τρόπο ικανοποιά όλους όσους εκείνους ασχολήθηκαν με το παιγνίδι την τελευταία δεκαετία και παράλληλα δίνει ότι χρειάζεται για να δελεάσει αυτούς που δεν το έχουν ξαναπαίξει ..
  Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί πολύ μαζί του λόγω των προβλημάτων στο online αλλά μιας άκουσα τελευταία ότι έχουν επιλυθεί θα αρχίσω να παίζω μέσα στις επόμενες μέρες .. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πώ, παρά "Let's fight like gentlemen !!!"

 • @Nintendo 64 εεεεεε, Saturn 32 ήθελα να πω,
  Άλλο 14 αντανακλάσεις απόκρουσης συνεχόμενα σε Υπέρ ενώ δεν σηκώνεις ούτε ζημιά απο αμμοβολή και άλλο απλά 3 βουτιές που οδηγούν σε διασταυρωμένη επίθεση. :P

 • :lol::lol::lol: εσύ το ζήτησες Δημήτρη Saturn!

 • @NikeFerrari

  Βασικά το parry του Daigo δεν είναι τόσο πολύ σημαντικό σε ότι αφορά την εκτέλεση του μιας και μπορεί να γίνει με λίγο practise από σχεδόν οποιονδήποτε .. Το σημαντικό είναι το ότι το έκανε μπροστά σε ένα δωμάτιο γεμάτο τρελαμένους οπαδούς που φώναζαν, στα ημιτελικά του μεγαλύτερου τουρνουά fighting games ( Evo ) ενάντιa σε ένα από τους καλύτερους παίκτες αυτού του είδους παιγνιδιών ( Justin Wong ) ..
  Φυσικά όλα αυτά δεν θα είχαν καμία σημασία αν δεν φαινόταν ΤΟΣΟ γ@μάτο από την αρχή μέχρι το τέλος :P Μιας και κάνουμε πόστ τέτοιου είδους video, να ο λόγος που ήθελα πάντοτε να παίξω Makoto στο SF IV ... Makoto ( J ) vs Dudley ( Kokujin )

  http://www.youtube.com/watch?v=p4wAaQug4HQ

 • Πολύ καλό παιχνίδι,άριστη μεταφορά και πολύ ενδιαφέρον το parry που έχει το παιχνίδι.Πάντως πιστεύω επιτυχία δεν έκανε γιατί πέρα των 4 χαρακτήρωμ απο το 2 της σειρά οι καινούργιοι ήταν σχεδόν αδιάφοροι,σαν εμφάνιση.Δεν σε προκαλούσαν τόσο πολύ να τους διαλέξεις και αυτό ξένισε πολύ κόσμο.Το lore ενός παιχνιδιού παίζει τεράστιο ρόλο,ακόμα και σε ένα fightιng game.Συν το οτί τα 3d παιχνίδια του είδους τότε κάνανε θραύση.Tekken,virtual fighter,soul calibur.Προσωπικά δεν θα το πάρω,είμαι ικανοποιημένος με το ssf4,το remix του ssf2tHD και το mortal kombat το τελευταίο.Αυτό που με ψήνει σαν hardcore παιχνίδι του είδους πολύ ειναι η επανέκδοση του virtual fighter 5 που θα έχουμε του χρόνου.Ελπίζω σε αρκετό έξτρα υλικό και φυσικά σε retail μορφή.Όχι μόνο psn και live

 • Σχετικα με το video του Daigo να προσθέσω σε αυτά που λέει ο Νίκος ότι ηταν ο γύρος που έκρινε τον ημιτελικο. Ηταν φοβερο και πολυ σημαντικο οταν εγινε. Αν ψαχνει κανεις θα βρει αρκετα όχι τοσο σημανικά αλλά σίγουρα πολυ θεαματικα video οπως πχ αυτο http://tinyurl.com/43mm2dh
  ------------------------
  Οσο αναφορα το αν εκανε καλα η Capcom και δεν εβγαλε port το θεμα στην πραγματικοτηρα ειναι απλο. Αν εκανε remake δεν θα ηταν το αυθεντικο 3rd Strike αλλα κατι διαφορετικο οπως ειναι διαφορετικο το SSF2THD Remix σε σχεση με το πρωτοτυπο. Εγω ηθελα απο την αρχη το 3rd Strike, απλά αυτό είναι εντελως υποκειμενικο και φυσικα δεν μπορουσα να παρουσιασω αυτο που ηθελα εγω ως το ¨σωστο¨. Θεωρησα πιο σωστο να δω το θεμα πιο σφαιρικα
  ---------
  @Spawn16 ειναι νωρις αλλα εχω την εντυπωση οτι το VF5 δεν θα βγει σε retail

 • πολυ καλο review nick...τον τιτλο δεν το εχω δοκιμασει και δεν αντιλεγω πως ειναι απο τους καλυτερους τιτλους SF απλως προσωπικα τα γραφικα με ενοχλουν καπως..για downloadable παντως τιτλος πρεπει να ειναι πολυ καλος...

 • @nick ελπίζω να κάνεις λάθος,γιατί αυτή η λαίλαπα με το κατέβασμα απο το store και το live με χαλάει.Θέλω κόπια χειροπιαστή και βιβλιαράκι και τα έξτρα αν υπάρχουν...Το SSF2THD remix προσωπικά το λάτρεψα,και νομίζω οτί πέραν των γραφικών και του ήχου(που μπορείς να έχεις και τον αυθεντικό)οι διαφορές στο gameplay είναι ελάχιστες.Κάποια bugs τα διορθώσανε αλλά και πάλι μπορείς να παίξεις την αυθεντική έκδοση.Μόνο παράπονο για εκεί είναι οτί δεν έχει επιλογή και για τα αυθεντικά γραφικά...Το βιντεάκι με τον daigo είναι απλά όλα τα λεφτά.Ο τύπος είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης παγκοσμίως.Αν ακούσετε τα σχόλια των σχολιαστών κάθε χρόνο στην evo και τι σεβασμό του δείχνουν τα λέει όλα.Πρώτο φαβορί κάθε χρόνο.Ο justin wong παίζει και άλλα παιχνίδια,ο daigo το έχει γυρίσει αποκλειστικά στο sf,και προσωπικά δεν θυμάμαι να έπαιζε και άλλα παιχνίδια πλην sf...

 • Εχεις δικιο για το SSF2HDremix. Δεν το εχω παιξει μιας και κονσολες αποκτησα πιο μετα. Οσο για το VF5 FS η ανακοινωση λεει καλοκαιρι του 2012 για PSN/XBL.Να σου πω την αληθεια το VF5 κυκλοφορησε το 2007, update τοσο παλιου παιχνιδιου σε retail (= full price ή σχεδον full price) προσωπικα θα μου φαινοταν ψιλοαρπακτη. Καταλαβαινω αυτο που λες βεβαια. Μην ανησυχεις ερχοται τοσα αλλα σε retail

 • @nick Το SSF2HD Remix το θεωρώ καταπληκτικό.Δεν έχουν πειράξει ούτε ένα καρέ απότι έχουν δηλώσει,απλά έχουν αλλάξει το στυλ γραφικών.Έχει και τον πιο δύσκολο κατεμέ final boss σε παιχνίδι ξύλου.Ο akuma(αν τηρείς τις προυποθέσεις να τον αντιμετωπίσεις)είναι ένα ΚΤΗΝΟΣ.Πιο γρήγορος απο σένα,με πολύ μεγάλη ζημιά στα χτυπηματά του και τα δικά σου πιο λίγο και απο το κανονικό...Για το VF 5 ελπίζω σύντομα να έχουμε περισσότερα νέα.Εϊναι το πιο τεχνικό παιχνίδι ξύλου,με δεύτερο το sf3 που έκανες το review.Απο εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου.Εγώ προσωπικά αν και λατρεύω SF,VF(και λίγο blazblue)προτιμώ απόλα το mortal kombat.Όχι τόσο τεχνικό και δύσκολο όσο τα άλλα,πιο εντυπωσιακό,πιο άμεσο και πιο ευχάριστο.Χώρια που έχει το καλύτερο story απόλα,ειδικά με το καινούργιο που έχει ωραία παρουσίαση στο συγκεκριμμένο κομμάτι,και πάνω απόλα έχει καταπληκτικούς χαρακτήρες,ειδικά οι ninja που έχει είναι σύμβολα.Οι Scorpion και Sub-zero είναι ότι για το SF oι Ryu και Ken,και γενικά οι χαρακτήρες του είναι ένας και ένας

 • [email protected] Σο street fighter 2 turbo τελικό boss δεν ήταν ο Bison...?
  Πάντως για μένα σενάριο (αν μπορεί να ειπωθεί κατι τέτοιο για fighting) και υπόβαθρο χαρακτηρων σαν το Soul Edge-Soul Calibur δεν υπάρχει όμοιο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 • @ironfist Kρυφό boss είναι ο akuma.Αν θυμάμαι καλά πρέπει να φτάσεις μέχρι τον bison χωρίς να χάσεις κανένα ματς(γύρο επιτρέπεται να χάσεις).Μόλις φτάσεις εκεί αντιμετωπίζεις τον akuma και οχι τον bison.Ότι πιο δύσκολο υπάρχει σε final boss σε παιχνίδι ξύλου...Τρομερό λάθος της εταιρείας που τον έκανε τόσο δυνατό.Όποιος τον έχει αντιμετωπίσει καταλαβαίνει τι εννοώ...Το soul calibur είναι πολύ δυνατό στο κομμάτι της ιστορίας του,απλά για μένα δεν αναπτύξαν τόσο πολύ όλους τους χαρακτήρες που έχει,και αρκετοί πλέον είναι μία κόπια ενός άλλου.Γούστα είναι αυτά βέβαια,και όταν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε τόσο καλούς τίτλους μετράει το τι θέλει ο καθένας καλύτερα.Προσωπικά προτιμώ Mortal kombat και δυστυχώς το update του psn δεν είχε σήμερα τη συλλογή.Μκ arcade collection...Μάλλον απο βδομάδα,και ελπίζω σε καλή τιμή και όχι κανά 15άρι ευρώ.Ήδη έχω το 2 κατεβασμένο ξεχωριστά,και απότι είπανε στην αμερική έχει 10 δολλάρια η συλλογή

 • Θα διαβάσω κάποια στιγμή και το άρθρο και τα σχόλια,αλλά τώρα επειδή έχω δουλειά,θα πω απλά τις εντυπώσεις μου από το ντέμο.Τι ΠΑΛΟΥΚΙ είναι αυτό;Πολύ σπάσιμο νεύρων.Πραγματικά θέλω πολύ να ασχοληθώ αλλά δεν ξέρω αν θα έχω τον απαιτούμενο χρόνο για να ασχοληθώ όπως πρέπει.Σε Deal of the week θα το πάρω,για συλλογή βέβαια.
  Πάω στο Demon's Souls που είναι πολύ πιο εύκολο. :P

 • Πολύ καλό, δεν έχω ασχοληθεί μαζί του, αλλά μιας που πλέον ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με τα fighting για να παίζω multiplayer, θα το δοκιμάσω σε 1η φάση. Απαιτεί να είσαι εξικοιωμένος και δεν πρόκειται για ένα casual fighting game, κάτι που μου αρέσει:)

Τελευταία Σχόλια

@ Dart2000: Χειροκροτητές θεωρώ όσους επιδοκιμάζουν σχόλια τα οποία θεωρώ υπερβολικά του στυλ "θα έδ...
Kαι τώρα εμείς που έχουμε περιορισμένο χρόνο λόγω twitch και instagram πως θα απολαύσουμε τα παιχνίδ...
ξερουμε τπτ για τον
τιτλο; εχουμε
εικονα; χρονια εχω να παιξω ενα καλο τενισακι!
Επόμενο παιχνίδι που θα παίξω θα είναι το Yakuza 0. Έχω διαβάσει τόσο καλά λόγια για όλη την σειρά π...
Σε όλη την gaming "ζωή" μου δεν αξιώθηκα ποτε να ασχοληθώ με έστω και ενα Yakuza...
Έχοντας παίξει...
Φερτε πισω τα λουτμποξις μου. Πληρωνω οσο οσο και με καρτα
Μου ξυπνησε θύμησες απο valiant hearts....αυτο και μονο + Aardman ειναι αρκετο για να με κανει να πε...
Δεν θα διαφωνίσω φίλε μου Σερίφη σε όσα λες. Ο καθένας όπως απολαμβάνει τα παιχνίδια του. Άλλοι digi...
Σχετικά με το God of War και το business model που άλλες εταιρίες ίσως δεν μπορούν να ακολουθήσουν.
...