Ταυτότητα

Resistance 3

Resistance 3

Edition: N/A Genre: FPS Διάθεση: Sony Hellas
Αριθμός παικτών: 1-16 Ανάπτυξη: Insomniac Games Ημ. Έκδοσης: 09/09/2011
PEGI: 18 Εκδότης: SCEE Πλατφόρμες: PlayStation 3


Η αντίσταση συνεχίζεται! O δρόμος όμως είναι ακόμα μακρύς...

Μπορεί το franchise του Resistance να γεννήθηκε στο PlayStation 3, εντούτοις, βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη συνέχειά του, υπενθυμίζοντάς μας –με πολύ καλό τρόπο- ότι έχουμε διαγράψει αρκετά μεγάλη πορεία στα συστήματα αυτής της γενιάς. Δεδομένου μάλιστα ότι η Insomniac είχε την ευχέρεια (ή τύχη) να μην εξαναγκάζεται να παράγει σε ετήσια βάση τα sequel (όπως συμβαίνει σε… άλλες περιπτώσεις) συμβάλλει σημαντικά στην παραπάνω εύλογη αίσθηση, πως έχουμε στην κατοχή μας για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα τις παρούσες κονσόλες. Το θετικό στοιχείο που προκύπτει από αυτή τη διαπίστωση είναι πως, παρότι έχουμε ήδη διανύσει περισσότερα από πέντε χρόνια σε αυτήν τη γενιά, οι νέοι τίτλοι που αποκτούμε συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν αλλά και να αποφεύγουν τη δημιουργία οποιασδήποτε εντύπωσης ότι έχουμε φτάσει σε κάποιο τέλμα, τουλάχιστον όσον αφορά καθαρά στον τομέα της τεχνολογίας.

Η σειρά Resistance αποτελεί μία πολύ καλή ένδειξη για τον παραπάνω συλλογισμό χάρη στη σημαντική βελτίωση που δέχεται με τα sequel της. Μπορεί το δεύτερο sequel που έχουμε στα χέρια μας να μην έχει την τόσο ραγδαία βελτίωση όσο το Resistance 2 αλλά δεν παύει να μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο της αναζήτησης ενός δυνατότερου hardware.

Όταν το ταξίδι είναι καλύτερο από τον προορισμό

resistance-3-screen-new-01-thumb.jpgΑν και ο γενικότερος άγραφος κανόνας θέλει τα βιντεοπαιχνίδια (ανάλογα με τις ταινίες) να ολοκληρώνουν την κεντρική τους ιστορία με το πέρας της εκάστοτε τριλογίας, η σειρά των Resistance μάλλον δε φαίνεται να συμφωνεί με αυτήν τη νόρμα. Θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να γράψουμε πως το νέο κεφάλαιο της σειράς έρχεται να δώσει ένα κλείσιμο και απαντήσεις –επιτέλους- σχετικά με την εξωγήινη απειλή των Chimera, εντούτοις, δεν αποτελεί παρά μία “θολή” αποστολή καταστολής της αυξανόμενης δύναμης των Chimera.

Το σενάριο του Resistance 3 μας μεταφέρει τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του προηγούμενου κεφαλαίου. Η αντίσταση μάλλον δεν έχει αποφέρει τα αναμενόμενα σε αυτό το διάστημα, καθώς πληροφορούμαστε ότι πλέον το 90% του πληθυσμού της Γης έχει αφανιστεί. Όσοι θυμούνται το βίντεο τερματισμού του δεύτερου Resistance, θα κατανοήσουν άμεσα την –ίσως άδικη- ατιμωτική απόλυση του Joseph Capelli από τον στρατό, ο οποίος αποκτά εδώ το ρόλο του πρωταγωνιστή, έχοντας πλέον εγκατασταθεί σε έναν οικισμό της Οκλαχόμα μαζί με τη γυναίκα και τον μικρό του γιο.

resistance-3-screen-new-02-thumb.jpgΌμως, κανένα μέρος δεν είναι πλέον ασφαλές και, αναμενόμενα, ο καταυλισμός σύντομα θα δεχθεί επίθεση, οδηγώντας στην αναγκαστική εκκένωσή του. Προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του, ο Joseph θα αναγκαστεί να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον δόκτορα Fyodor Malikov, έπειτα από την αποκάλυψη πως οι Chimera έχουν ανοίξει στην εν λόγω πόλη μία πύλη στο διάστημα, η οποία εικάζεται πως χρησιμοποιείται για να ενώσει χωροχρονικά τον εξωγήινο πλανήτη τους με τη Γη, κάτι που θα σημάνει και το τέλος της ανθρωπότητας.

Αν και αρχικά μας δημιουργήθηκε η πεποίθηση πως εν μέσω αυτής της αποστολής θα δοθούν διάφορες απαντήσεις για τη μυθολογία των Chimera, τελικά η κατάληξη του τίτλου είναι αρκετά χλιαρή και δείχνει μάλλον απότομη ενώ σίγουρα δεν αποτελεί κλείσιμο της τριλογίας. Πολύ απλά, η απειλή των εξωγήινων συνεχίζει να υφίσταται, ελάχιστα αποδυναμωμένη μετά το πέρας της ιστορίας του Capelli.

resistance-3-screen-new-03-thumb.jpgΠαρόλο όμως το αρκετά άτονο φινάλε, το ταξίδι προς τον προορισμό αξίζει την προσοχή μας. Καθ’ όλη την πορεία προς την Νέα Υόρκη θα συναντήσουμε ενδιαφέροντες χαρακτήρες και καταυλισμούς, δίνοντάς μας με τον καλύτερο τρόπο την αίσθηση της εξαθλίωσης και της ανάγκης για επιβίωση που έχει δημιουργηθεί από τον εξαντλητικό πόλεμο με τους Chimera. Η αντιμετώπιση ενός απρόσμενου εχθρού κατά τα μέσα του τίτλου σίγουρα θα σας εκπλήξει, εντείνοντας απόλυτα επιτυχημένα την δραματική κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η Γη.

Οι cutscenes είναι ωραία αποδομένες, με τον Capelli να αποτελεί έναν μάλλον καλύτερο και πιο συμπαθή πρωταγωνιστή από τον Nathan Hale. Ο προσωπικός του αγώνας για την διασφάλιση της οικογένειάς του αποτυπώνεται επιτυχημένα χάρη στο πολύ καλό γράψιμο του χαρακτήρα του, αλλά και στην απόλυτα ικανοποιητική δουλειά του ηθοποιού, που καταφέρνει να μεταφέρει αρτιότατα τα συναισθήματα κυρίως μέσα από ορισμένες ιδιαίτερα αξιομνημόνευτες cutscenes.

{PAGE_BREAK}

FPS μηχανισμοί σε... κρίση ταυτότητας

Τρίτος τίτλος της σειράς και η Insomniac φαίνεται να μην μπορεί να κατασταλάξει ακόμα στους gameplay μηχανισμούς. Το Resistance 2 είχε ακολουθήσει την πεπατημένη, αλλάζοντας το ύφος του πρώτου μέρους και ενσωματώνοντας το σύστημα της αυτόματης αναζωογόνησης της ενέργειας ενώ, επιπλέον, όπως συνηθίζεται πια στο είδος, δεν μπορούσαμε να έχουμε παραπάνω από δύο όπλα στον εξοπλισμό μας. Φαίνεται ότι οι παραπάνω δύο σημαντικές συνιστώσες του gameplay δεν άρεσαν τελικά στους δημιουργούς, δίνοντας την εντύπωση πως ωθήθηκαν στις παραπάνω αλλαγές προκειμένου να μην μείνουν πίσω από την “μόδα”. Αναμνήσεις από άλλη εποχή, λοιπόν, θα μας δημιουργήσει η επιστροφή της μπάρας ενέργειας στην οθόνη, η οποία γεμίζει αποκλειστικά και μόνο με την εύρεση "γιατρικών".

Η αλλαγή αυτή, τουλάχιστον κατά την κρίση μας, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως υπάρχει λόγος που αυτό το μοντέλο ενέργειας έχει πλέον εγκαταλειφθεί από το είδος. Αρκετά συχνά σε έντονες μάχες και σε επίπεδα που επισκεπτόμασταν για πρώτη φορ,ά η ενέργειά μας έπεφτε σε μονοψήφιο αριθμό, όπου όσο και αν κρυβόμασταν η απουσία του συστήματος αναζωογόνησης μας θύμιζε ότι πλέον η προσπάθειά μας είναι σχεδόν καταδικασμένη.

resistance-3-screen-new-04-thumb.jpgΤο συνεχές ψάξιμο γιατρικών περισσότερο δημιουργούσε το αίσθημα του εκνευρισμού παρά της έντασης. Επιπροσθέτως, θα επιθυμούσαμε να νιώθουμε ανακούφιση όταν έπειτα από ξαφνικές και έντονες ανταλλαγές πυροβολισμών βρίσκαμε κάλυψη. Αντιθέτως, όταν η ενέργειά μας σε τέτοιες περιπτώσεις ήταν χαμηλή, η αίσθηση που είχαμε ήταν ότι η προσπάθειά μας ήταν σχεδόν χαμένη. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως το εν λόγω στοιχείο χαλάει τη συνολική εμπειρία του τίτλου, ωστόσο, το πλέον διαδεδομένο σύστημα ενέργειας μάλλον θα ήταν προτιμότερο.

Η αλλαγή του συστήματος εξοπλισμού λειτουργεί –ευτυχώς- πολύ καλύτερα και υπέρ της εμπειρίας. Η ποικιλομορφία του οπλοστασίου που έχουμε στη διάθεσή μας είναι απόλυτα ικανοποιητική, με ευφάνταστα όπλα τόσο σχεδιαστικά όσο και λειτουργικά, προσδίδοντάς τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάλογα με την περίσταση. Έχοντας όλα τα όπλα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, είχαμε την ικανοποίηση της απόλυτης ελευθερίας της στρατηγικής χρήσης τους.

resistance 3_beta_05-thumb.jpgΤα περισσότερα όπλα, λοιπόν, επιστρέφουν με μερικές νέες προσθήκες αλλά και απώλειες. Το Wraith του δεύτερου Resistance όπως και το Splicer απουσιάζουν, ενώ στις νέες προσθήκες θα βρείτε το πανίσχυρο Atomizer, που λειτουργεί ως μία εκδοχή φλογοβόλου με ηλεκτρισμό αντί για φλόγες, και το Cryogun που μπορεί να παγώνει τους εχθρούς, με δευτερεύουσα ικανότητά του να εξαπολύει ένα ωστικό κύμα με… προφανή αποτελέσματα για τους παγωμένους εχθρούς.

Όλα τα όπλα μπορούν να αναβαθμιστούν αυτομάτως με την εκτενή χρήση τους έως και δύο φορές, προσδίδοντάς τους σημαντικές προσθήκες και αποκτώντας παράλληλα οπτικές αλλαγές. Το Carbine για παράδειγμα μπορεί να αποκτήσει μία ξιφολόγχη, ενώ η δεύτερη αναβάθμιση του χαρίζει μεγαλύτερη χωρητικότητα βομβίδων. Εν τέλει, το σύστημα αναβάθμισης μας δίνει την καλύτερη δυνατή επιβράβευση για την ποικίλη χρήση των όπλων μας.

Resistance 3: Πεδίο μάχης Version 2.0

resistance 3_beta_06-thumb.jpgΑνεξάρτητα από την υψηλή ποιότητα παραγωγής που είχαν και τα δύο προηγούμενα Resistance, δε γινόταν παρά να παραδεχθεί και ο πιο φανατικός οπαδός τους ότι η χρήση των όπλων άφηνε μία εξαιρετικά αδύναμη αίσθηση. Με –πολύ- μεγάλη μας ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι η Insomniac έδωσε τη δέουσα προσοχή στο παραπάνω πρόβλημα. Πλέον, τα ηχητικά εφέ των όπλων είναι σαφώς πιο δυνατά και “γεμάτα”, προσφέροντας απολαυστική αίσθηση σε κάθε πάτημα της σκανδάλης. Επιπλέον, κάθε όπλο φέρει το δικό του ξεχωριστό και χαρακτηριστικό στόχαστρο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα Resistance όπου απλά βλέπαμε μία “ζουμαρισμένη” εκδοχή του σταυρονήματος όποτε θέλαμε να σημαδέψουμε, συμβάλλοντας σημαντικά στην ιδιαιτερότητα του κάθε όπλου.

{PAGE_BREAK}

Εξίσου σημαντική βελτίωση, που βοηθάει καταλυτικά στην απολαυστική αίσθηση των όπλων, αφορά στις αντιδράσεις των εχθρών όποτε δέχονται πυροβολισμούς. Ενώ στους προηγούμενους τίτλους της σειράς αντιδρούσαν στο τελειωτικό τους χτύπημα, πλέον έχουν ποικίλα και καλοφτιαγμένα animations ανάλογα με το μέρος του σώματος που θα τους πετύχουμε, αλλά και το όπλο που χρησιμοποιούμε, οδηγώντας στην ακόμα πιο απολαυστική χρήση των όπλων. Η τεχνητή νοημοσύνη δείχνει με τη σειρά της αναβαθμισμένη. Μπορεί να είδαμε αρκετές φορές ορισμένους εχθρούς να μην καλύπτονται, εντούτοις, είναι αρκετά πιο δραστήριοι στις κινήσεις τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έρχονται απλά κατά πάνω μας. Η μετακίνησή τους στο περιβάλλον γίνεται με ιδιαίτερη φυσικότητα, βλέποντάς τους να πηδάνε ή να σκαρφαλώνουν με μοναδική ρευστότητα στις κινήσεις τους πάνω σε κάθε λογής επιφάνεια.

Επιπλέον, οι εχθροί παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία στον εξοπλισμό τους και στον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να μας οδηγήσουν στην οθόνη του restart, καταφέρνοντας να διατηρούν πάντα φρέσκο το πεδίο της μάχης και να μας προσφέρουν ένα σεβαστό βαθμό πρόκλησης. Δυστυχώς, τα bosses φαίνεται ότι έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα καθώς είναι ελάχιστα και σίγουρα δεν συγκρίνονται με τις επικές συγκρούσεις που είχαμε στο προηγούμενο Resistance.

Χαζεύοντας το τοπίο στο ταξίδι Οκλαχόμα προς Νέα Υόρκη

resistance-3-screen-new-07-thumb.jpgΟπτικά ο τίτλος της Insomniac μπορεί να μην έχει την τεράστια βελτίωση που είχε το πρώτο sequel, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν καταφέρνει να προκαλέσει εντύπωση. Τα particle effects είναι τα πρώτα που κερδίζουν τις εντυπώσεις χάρη στα εξαιρετικά εφέ του καπνού που βλέπουμε από τις εκρήξεις. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα εφέ του αέρα στα πρώτα επίπεδα όπου παρακολουθούμε τον σχηματισμό αληθοφανών σύννεφων σκόνης, καθώς και κάθε λογής αντικείμενα να ταλαντεύονται με το πέρασμα του ανέμου.

Η ποικιλία στα περιβάλλοντα που θα επισκεφτούμε είναι πολύ καλή, μεταφέροντάς μας σε κατεστραμμένες πόλεις, εγκαταλελειμμένα χωριά (όπου εκτυλίσσεται ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και ανεπιτήδευτα τρομακτικά επίπεδα που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό σε FPS) και ορυχεία μεταξύ πολλών άλλων που καλύτερα θα είναι να τα ανακαλύψετε μόνοι σας.

resistance-3-screen-new-08-thumb.jpgΟι εξωτερικοί χώροι είναι αρκετά ανοιχτοί ώστε να επιτρέπουν σε μεγάλη ελευθερία κινήσεων, ενώ και οι πιο κλειστοφοβικοί χώροι προσφέρουν διάφορες εναλλακτικές διαδρομές προς εξερεύνηση. Τα διάφορα έγγραφα και ηχογραφημένες κασέτες βρίσκονται κρυμμένα ώστε να επιβραβεύουν το ψάξιμο, με ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα τεκταινόμενα του κόσμου. Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, οι μοναχικοί παίκτες θα βρεθούν σε ένα πολύ ωραία δομημένο campaign, αν και –όπως είπαμε και παραπάνω- οι χάρες του κρύβονται στο ταξίδι και όχι στον προορισμό.

Μειώνοντας τους αριθμούς στο Online

Περιέργως, ενώ το multiplayer του Resistance 2 περιείχε ορισμένους εντυπωσιακούς αριθμούς, όπως μάχες μεταξύ 60 παικτών ή co-op 8 παικτών, το τρίτο μέρος της σειράς επαναφέρει αυτά τα νούμερα στα συνηθισμένα όρια των 16 παικτών για το ανταγωνιστικό κομμάτι και στους δύο παίκτες για το συνεργατικό. Αναμφίβολα, το co-op στο campaign αποτελεί μία εξαιρετικά καλοδεχούμενη προσθήκη είτε σε split screen είτε σε online επίπεδο (αν και εδώ απαιτεί από τον δεύτερο χρήστη να βρίσκεται στη friends list σας), εντούτοις το εξαιρετικά απολαυστικό co-op mode των οχτώ παικτών λάμπει δια της απουσίας του.

Επιπροσθέτως, οι έντονες μάχες μεταξύ 40 ή 60 παικτών, σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο οπλισμό, αποτελούσαν στοιχεία που έκαναν τον τίτλο να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Κατεβάζοντας τον αριθμό στους 16 δείχνει να αποτελεί ένα –τουλάχιστον- αμφιλεγόμενο βήμα στον online τομέα του. Τα συνήθη multiplayer modes επιστρέφουν όπως και το σύστημα των levels, το οποίο μας επιτρέπει να ξεκλειδώνουμε νέα όπλα και δυνατότητες όσο ανεβαίνουμε επίπεδο.  

Resistance_3_Brawler-thumb.jpgΤο πόνημα της Insomniac, λοιπόν, καταφέρνει να μας θυμίσει ότι το Resistance αποτελεί ένα franchise που ακόμα δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Οι βελτιώσεις στον οπτικό τομέα, αν και όχι άμεσα ορατές, καταφέρνουν τελικά να μας προσφέρουν ένα άκρως ικανοποιητικό και φρέσκο αποτέλεσμα. Το σενάριο μπορεί να μην είναι αυτό που περιμέναμε, σχετικά με τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ της ανθρωπότητας και των Chimera, όμως αποδίδει εξαιρετικά το ταξίδι και την αγωνία του Joseph Capelli προς τον αγώνα του για την διασφάλιση της επιβίωσης της οικογενείας του.

Εν κατακλείδι, οι οπαδοί του multiplayer μάλλον θα βρουν ελλείψεις και κοινότυπα στοιχεία που πιστεύουμε πως δεν θα καταφέρουν να τους κρατήσουν το ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά, το τμήμα του campaign, παρά τα κάποια προβλήματά του, τεχνικά και σεναριακά, καταφέρνει να προσφέρει μία αρκετά βελτιωμένη εμπειρία. Η αίσθηση των όπλων είναι επιτέλους απολαυστική και η άρτια αρχιτεκτονική των επιπέδων, σε συνδυασμό με την ποικιλία των εχθρών, κατάφεραν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον μας αλλά και να μας δημιουργήσουν την επιθυμία να ξαναγυρίσουμε κάποια στιγμή στο εναλλακτικό πολεμικό μέτωπο της δεκαετίας του ’60.

Νικόλας Μαρκόγλου

Θετικά

 • Επιτέλους, απολαυστική χρήση των όπλων
 • Ποικιλία στα περιβάλλοντα
 • Το ταξίδι του Joseph Capelli διατηρεί το ενδιαφέρον μας

Αρνητικά

 • Δυστυχώς, η κατάληξη του ταξιδιού δε φέρνει ουσιαστικές απαντήσεις στην τριλογία
 • Η αλλαγή του συστήματος ενέργειας δε λειτουργεί υπέρ της δράσης
 • Το multiplayer επιστρέφει σε τετριμμένα μονοπάτια

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (63 σχόλια)
 • PeterVsAll PeterVsAll 12 Σεπτεμβρίου 2011  | 17:02

  @admin το multiplayer αν και πορωτικο(μιλωντας για εμενα ,ξερετε ποσο τρελαινομε για την σειρα) υπερτερει σε καποιους τομεις,παλι τα respawn δεν ειναι καλα, ολοι κρατανε το bullseye και ταγκαρουν οποιο να ναι ,με αποτελεσμα να μην μπορεις να παιξεις...οποιος ειναι για cooperative σε superhuman pm

 • admin admin 12 Σεπτεμβρίου 2011  | 04:23

  Μόλις το ολοκλήρωσα (σε 8 ωρες και 30 λεπτά σε normal). Πρόκειται για ίσως το καλύτερο campaign της σειράς. Έχει ποικιλία, ορισμένες εντυπωσιακές στιγμές και πραγματικά ευχάριστο gameplay. Για mp δεν γνωρίζω δεν απαντώ :P.

 • Obiwan88 Obiwan88 10 Σεπτεμβρίου 2011  | 22:08

  ego to resistance 1 epeksa k termatisa k mou fanike i apistefti mapa! ilikrina dn m ixe aresi katholou! to 2 to ixa vrei se prosfora k ipa na to paro, an k dn iksera an tha to epeza pote! tlk otan to epeksa ida pos INE KLASEIS anootero apo to 1!!! les k mialme g allo game! kai sta grafika k se ola! k etsi to 3 logika, tha to apoktiso k afto kapote! pados terastia diafora to 1 me to 2!! gia mena toulax

 • thor10 thor10 09 Σεπτεμβρίου 2011  | 03:04

  Φαίνεται πολύ καλό.

 • XeniaAndreou XeniaAndreou 09 Σεπτεμβρίου 2011  | 02:45

  παιχνιδάρα!!!!

 • purple purple 07 Σεπτεμβρίου 2011  | 20:34

  το πηρα και ειναι υπεροχο δικαια πηρε 9 μπορουσε και παραπανω !!! φοβερο παιχνιδι !!!

 • HanSolo HanSolo 07 Σεπτεμβρίου 2011  | 19:51

  Αν και καλυτερο απο τα δυο προηγουμενα ειναι ακομη μετριο.
  Να δω τη θα βαλουνε στo Gears 3 τα fanboys ειμαι περιεργος :)

 • Fanakis Fanakis 07 Σεπτεμβρίου 2011  | 17:12

  θα πεσει ενοικιαση και αμα δεν εχει σημαντικες βελτιωσεις απο το 2 θα κλαιω το διευρω.

 • ouzoumpoukitsou ouzoumpoukitsou 07 Σεπτεμβρίου 2011  | 05:17

  Αντε ολοι οικονομίες να αγοράσουμε την παιχνιδάρα :)

 • blackie blackie 07 Σεπτεμβρίου 2011  | 03:17

  Το παιχνιδι ειναι αρκετα καλο ,το ξεκινησα και εχω μεινει ικανοποιημενος ,μ'αρεσει η αισθηση που εχουν τα οπλα ,οι ομορφες σχεδιασμενες τοποθεσιες που εξελισετε και το σεναριο που ειναι αρκετα ενδιαφερων. Το μονο που με χαλασε λιγο ειναι το συστημα αναπληρωσης της ενεργειας ,κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ διασκεδαστικο fps και για εμενα το καλυτερο της σειρας.

 • BraVeHeart BraVeHeart 07 Σεπτεμβρίου 2011  | 02:59

  Παίδες, υπάρχει και το forum για τις προτάσεις αγορών σας. Το άρθρο αφορά το Resistance 3 και παρακαλώ να μείνουνε στα του τίτλου. Ευχαριστώ.

 • OCELOT OCELOT 07 Σεπτεμβρίου 2011  | 02:58

  @Κillerman imo και το Resistance 3!!

 • Killerman Killerman 07 Σεπτεμβρίου 2011  | 02:56

  Θα περιμενω να βγουν και τα ριβιου των αλλων παιχνιδιων.

 • panbit86 panbit86 07 Σεπτεμβρίου 2011  | 02:47

  @Κillerman imo Uncharted 3 χωρις συζητηση.

 • Killerman Killerman 07 Σεπτεμβρίου 2011  | 02:24

  Παιδια πιο παιχνιδι να παρω για το PS3 το Resistance 3 , Uncharted 3 η το Battlefield 3?

 • MetalGearFan MetalGearFan 07 Σεπτεμβρίου 2011  | 01:26

  Οσον αφορα αυτο για τη μπαρα ενεργειας,εγω πιστευω οτι καλυτερα που εγινε ετσι.Το υφος του τριτου παιχνιδιου ειδικα εχει γυρει πολυ κατα survival μερια,οποτε λογικο ειναι η ολη διαδικασια του να ψαχνεις για medkits να σε βαζει στο κλιμα.Ισα ισα που εγω το θεωρω θετικο..

 • Spawn16 Spawn16 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 23:38

  Το καλύτερο της σειράς απότι φαίνεται,και ειδικά με την επιστροφή του παλιού συστήματος health.Πολύ καλός τίτλος,αν είχε και καλύτερα γραφικά θα μιλούσαμε για αριστούργημα,αλλά έτσι και αλλιώς είναι πολύ καλό παιχνίδι.Προσωπικά το ευχαριστιέμαι πιο πολύ απο άλλα πιο διαφημισμένα παιχνίδια(call of duty,killzone,halo)που έχουν σε πολλά σάιτ το 9 στη βαθμολογία και μόνο ελέω ονόματος(μιλάω για ξένα μεγάλα σάιτ)

 • Gamer-cy Gamer-cy 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 22:38

  skebic σωστος αλλα οσο ακομα υπαρχουν υγειης gamer , και τους απομονωνουν λιγο ,παμε καλα και χερομαι για αυτο

 • skebic skebic 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 22:36

  @Gamer-cy

  εννοειται οτι οσοι fanboys του ps3 πραττουν αναλογως ειναι κατακριτεο..εξαλλου gamer-cy ο φανμπουσμος δεν εχει δυστυχως ορια πλεον...δεν περιοριζομαι μονο στους κατοχους του xbox...

  οταν ενα παιχνιδι ειναι ποιοτικο, δεν εχει να φοβηθει απο προκατειλλημενες βαθμολογιες χρηστων..ριχνεις και ενα βλεφαρο στα ξενα sites. βλεπεις βαθμολογιες και καταλαβαινεις μονος σου οτι εισαι νουμερο (για τα fanboys μιλαω)

 • Gamer-cy Gamer-cy 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 22:30

  skebic αυτο το κανουν ολοι οσοι δεχονται τον ορο fanboy και στο αντιθετο στρατοπεδο φιλε μου στα αποκλειστικα του xbox ,αυτο ομως δεν ειναι το θεμα μας, εκανα μια πρωτη αναφορα απο ολους πιο πανω για το θεμα τις βαθμολογιας ,η ουσια ειναι το ωραιο review του Νικολα και το παιχνιδι οσοι το ξερουν θα το αγορασουν, εγω το πηρα πριν λιγο και θα το κανω δωρο στον αδερφο μου που λατρευει την σειρα και εχει και τα γενελθεια του αυριο,, εμενα δεν μου εκανε ποτε κλικ αυτη η σειρα , το βαθμολογησα με δεκα ομως για τον λογο που ειπα πιο πανω,, μπορει να μην μου αρεσει εμενα αλλα δεν παυει απο το να ειναι ενα αρκετα καλο παιχνιδι, και τα 3 Resistance εχουν συγκεντρωσει αρκετα ψηλες βαθμολογιες σε διαφορα site του κοσμου...

 • HeavyRain HeavyRain 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 22:25

  Μπά το HeavyRain τους "πίκρανε" τόοοσο που το χέρι στο 1-2-3 δεν πήγαινε από μόνο του.Έτσι θα αρκέστηκαν σε ένα 4-5 φαντάζομαι :D

 • skebic skebic 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 22:20

  το κακο με τις βαθμολογιες που δωσανε τα fanboys του xbox ειναι οτι διαμορφωνουν (εστω και λιγο) μια αρνητικη εικονα για το παιχνιδι στα ατομα που ενδιαφερονται να τ αγορασουν...εξαιτιας της προσωπικης τους βεντετας με τις αποκλειστικοτητες του ps3, πατανε 1,2,3,4,5 ετσι για τη πλακα τους.τι χαζο-κομπλεξισμος ειναι αυτος???να σκεφτεστε οτι καποιος-οι σκεφτονται ν αγορασουν το παιχνιδι..μη σκεφτεστε σαν 13χρονα μονιμως..υποβαθμιζοντας το game σ ενα σαιτ δεν κερδιζετε κατι...
  εξαλλου ολα τα ξενα sites 8,5-9 του βαζουν οποτε γιατι καθεστε και μπαινετε στο κοπο να κανετε οτι κανετε?θεωρειται μαγκια, εξυπναδα?
  τα ιδια θυμαμαι εκαναν και sto heavy rain.....

 • HeavyRain HeavyRain 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 22:09

  mr zello - killerman τι δεν κατάλαβες? είπα απτα καλύτερα - όχι ΤΟ καλύτερο.Για εμένα είναι αρκετά. μέσα σε όοοολα αυτά τα FPS Που βγήκαν αυτά τα χρόνια(4-5). Halo.Bioshock.Killzone.Resistance.Borderlands.Crysis2 κτλ
  Που διαφωνείς ότι δεν είναι μέσα στα καλύτερα
  ;)

 • z65nik z65nik 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 21:46

  καλα πιος εβαλε ασο ρε εσχος πιο ειναι το προβλημα?εεε?τι δεν βρισκετε ζωη στην ιστορια η δεν μποριτε να ριξετε headshot στο multiplayer?πισω στο CoD ρεεε 1hit no skills

 • leokasper leokasper 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 21:33

  mr zero-killerman και εγω λεω οτι το resistance ειναι απο τα καλυτερα fps αυτης της γενιας γιατι ειναι μοναδικο στο ειδος του και εχει ενα παρα πολυ καλο story εμενα αυτο μου αρκει βεβαια το μονο που δεν μου αρεσε στα προηγουμενα ειναι οτι τα οπλα δεν ειχαν ωραια αισθηση αλλα αυτο το φτιαξαν (παλι καλα) στο resistance 3

 • panbit86 panbit86 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 21:11

  Χωρις να θελω να κανω τον δικηγορο του HeavyRain αλλα ενα απο τα καλυτερα ειπε οχι το καλυτερο! Ασε που αυτα ειναι και υποκειμενικα. Οσο για τις βαθμολογιες νομιζω το 10 ειναι πιο κοντα και πιο "λογικο" αν θες απο το 1 που imo δειχνει και μια εμπαθεια.

 • mr zero-killerman mr zero-killerman 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 20:51

  Heavy Rain,από τα καλύτερα FPS της γενιάς;Ε όχι και έτσι.Σεβαστή η άποχή σου,αλλά κάτι παιχνίδια τύπου Bioshock ή Halo ή έστω και το μικρό-σε διάρκεια- Killzone δεν σου λένε τίποτα.Επίσης,όπως πολύ κοπάνησαν Άσο,άλλοι τόσοι κοπάνησαν 10!

 • DevilBringer DevilBringer 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 19:58

  Ωραίο Review.Πάντως θα το τιμήσω αρκετά αργότερα προτρέχουν αλλα πολύ καλύτερα παιχνίδια

 • KTI_23 KTI_23 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 19:55

  ενα καλο sequel για το franchise ωστοσο ειναι σαν κατι να του λειπει για να το κανει ενα καλυτερο τιτλο...κριμα που μειωσαν τους παικτες στο multiplayer ωστοσο το split screen campaign πιστευω πως θα ειναι αρκετα ικανοποιητικο και διασκεδαστικο οσο τα προηγουμενα..

 • dennisgameon dennisgameon 06 Σεπτεμβρίου 2011  | 19:51

  10 με τονο !!!!!παιχνιδαρα !!¨)