Ταυτότητα

Call of Duty Black Ops: Rezurrection

Call of Duty Black Ops: Rezurrection

Edition: N/A Genre: FPS Διάθεση: Xbox Live Marketplace
Αριθμός παικτών: 1-4 Ανάπτυξη: Treyarch Ημ. Έκδοσης: 23/08/2011
PEGI: 18 Εκδότης: Activision Πλατφόρμες: Xbox 360


Για τους zombie fans και μόνo

Το Rezurrection map pack αποτελεί το τέταρτο DLC για το Call of Duty Black Ops, παράλληλα όμως είναι και εντελώς διαφορετικό από τα τρία προηγούμενα. Αυτήν την φορά έχουμε να κάνουμε με ένα map pack αποκλειστικά αφιερωμένο στο –αρκετά επιτυχημένο- Zombie mode, το οποίο είχε πρωτοεμφανιστεί στο World at War και αποτέλεσε προσθήκη της «τελευταίας στιγμής» για τον τίτλο. Τι παίρνει λοιπόν κανείς αυτήν την φορά για 15 ευρώ (ή 1200 MS points); Το Rezurrection pack (και όχι “Resurrection”) κυκλοφορεί πρώτα στο Xbox 360, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει και για τα PS3 και PC. Περιέχει πέντε χάρτες για το Zombie Mode, ενώ μαζί με τους χάρτες οι παίκτες θα αποκτήσουν και έναν ειδικό κωδικό, με τον οποίο μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το soundtrack του Zombie mode από το επίσημο site του τίτλου.

dlc4_screenshots_Moon_1_large.jpg

Από τους πέντε χάρτες ο ένας, ο «Moon», είναι πραγματικά καινούργιος, ενώ οι άλλοι τέσσερις αποτελούν remakes των χαρτών του αυθεντικού mode από το World at War.  Αυτό το map pack δείχνει επίσης το πόσο εξελίχθηκε το συγκεκριμένο Mode με τον καιρό. Με το Black Ops η Treyarch είχε την ευκαιρία να φτιάξει ολοένα και πιο πολύπλοκους χάρτες, μεγαλύτερους σε μέγεθος, με πολλά μυστικά, easter eggs, ειδικά perks και όπλα, αλλά και να προσθέσει μεγάλη δόση χιούμορ, τόσο στους εχθρούς (μαϊμούδες ζόμπι κανείς;) όσο και στα voice overs των χαρακτήρων. Αυτή η εξέλιξη του συγκεκριμένου mode φαίνεται έντονα σε αυτό το πακέτο, αφού από την μια πλευρά έχουμε τους τέσσερις κλασσικούς χάρτες, στους οποίους οι παίκτες βρίσκονται συνήθως κλεισμένοι σε έναν μικρό χώρο ή δωμάτιο περιμένοντας τα ζόμπι, ενώ από την άλλη έχουμε τον πολύπλοκο και –αρκετά δύσκολο- χάρτη «Moon», ο οποίος περιέχει κάποιου είδους σενάριο, πολλά easter eggs, νέα όπλα και είδη ζόμπι. Σίγουρα το Black Ops πήγε το συγκεκριμένο mode στο «επόμενο επίπεδο», όμως κάπου μάλλον η Treyarch άρχισε να ξεφεύγει από το χαλαρό ύφος και το απλοϊκό gameplay που άθελά της είχε δημιουργήσει στο World at War και που, πιθανώς, να ήταν και αυτό που έκανε τόσο δημοφιλές το zombie mode.

dlc4_screenshots_Moon_2_large.jpg

Ο «Moon» είναι μάλλον ο δυσκολότερος zombie χάρτης μέχρι στιγμής. Στην αρχή οι παίκτες θα ξεκινήσουν στη Γη σε μια αεροπορική βάση, για να τηλεμεταφερθούν στην συνέχεια με ένα μηχάνημα σε έναν διαστημικό σταθμό στο φεγγάρι. Το πρώτο πράγμα που θα αντιμετωπίσουν εκεί είναι η έλλειψη οξυγόνου και δεν έχουν παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να βρουν μια διαστημική στολή και να την φορέσουν, πριν πεθάνουν από ασφυξία. Ο σχεδιασμός της βάσης στο φεγγάρι ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με τους υπόλοιπους χάρτες: Τα ζόμπι θα εισβάλλουν από τα παράθυρα, τα οποία μπορούν να οχυρώνουν οι παίκτες κάθε φορά, ενώ με κάθε ζόμπι που σκοτώνουν κερδίζουν πόντους με τους οποίους αγοράζουν όπλα, αλλά και ανοίγουν ολοένα και περισσότερα τμήματα του χάρτη.

{PAGE_BREAK}

Το τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες και το που πρέπει να πάνε από αυτό το σημείο και έπειτα δεν είναι εμφανές και σίγουρα το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό αυτού του χάρτη είναι τα πολλά «trial & errors» που απαιτούνται μέχρι να καταλάβουν οι παίκτες τι πρέπει να κάνουν με τις εγκαταστάσεις της βάσης. Ο αριθμός των ζόμπι είναι επίσης μεγάλος, ενώ οι χώροι είναι συνήθως στενοί. Ακόμα και όταν βγαίνουμε στην επιφάνεια του φεγγαριού ο χώρος δεν είναι τόσο μεγάλος όσο θα περίμενε κανείς. Η μηδενική βαρύτητα έχει επίδραση τόσο στο animation των παικτών όσο και των ζόμπι, τα οποία βλέπουμε πολλές φορές να αιωρούνται ή να εκτελούν άλματα. Όμως, η χαμηλή βαρύτητα δεν παίζει κάποιον σημαντικό ρόλο στο gameplay, αφού ναι μεν οι παίκτες μπορούν να πηδούν ελάχιστα πιο ψηλά από το φυσιολογικό, όμως ποτέ αρκετά ψηλά ώστε να μπορούν να περνούν πάνω από αντικείμενα (ή ζόμπι).

dlc4_screenshots_Shi_No_Numa_1_large.jpg

Νέα είδη εχθρών αλλά και όπλων επίσης κάνουν την εμφάνισή τους. Ένα από τα πρώτα νέα ζόμπι που θα ανακαλύψουν οι παίκτες είναι το ζόμπι αστροναύτης, το οποίο μάλιστα φέρει ένα τυχαίο όνομα από κάποιο gamertag της friend list μας ή των πρόσφατων παικτών. Το ζόμπι αυτό, όταν πιάνει τους παίκτες, τους τηλεμεταφέρει σε διαφορετικά σημεία της βάσης, κάτι που μπορεί να είναι εκνευριστικό κάποιες φορές αφού θα πρέπει να ξαναπερπατήσουν ολόκληρη την απόσταση, περνώντας πάλι μέσα από ορδές ζόμπι, για να βρεθούν στο σημείο που ήταν προηγουμένως. Ένα από τα νέα όπλα είναι το όπλο μικροκυμάτων, ενώ υπάρχουν και ορισμένα νέα perks που μπορούν να ξεκλειδώσουν με πόντους. Ο χάρτης “Moon” είναι καλύτερος όταν παίζεται από τέσσερα άτομα και αυτό προκύπτει κυρίως από τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του.

 

Οι υπόλοιποι τέσσερις χάρτες (Nacht der Untoten, Verrükt, Shi No Numa, και Der) είναι περισσότερο κλασσικοί. Δεν έχουν τόσα πολλά κρυφά μυστικά και easter eggs, είναι πιο ατμοσφαιρικοί και πιο κατανοητοί στο gameplay, κάτι που τους κάνει και πιο διασκεδαστικούς καμία φορά. Οι νέες προσθήκες σε αυτούς είναι ορισμένα random όπλα (παλιά και νέα) καθώς και μερικοί νέοι εχθροί, ενώ λέγεται ότι τους πέντε αυτούς χάρτες συνδέει ένα κοινό σενάριο, το οποίο οι παίκτες μπορούν να ανακαλύψουν.

Συνολικά, το Rezurrection Map Pack είναι μάλλον από τα λίγα DLC του Black Ops που είναι εύκολο να το προτείνει κανείς και κυρίως στους zombie fans. Μπορεί ο χάρτης “Moon” να είναι ο πιο πολύπλοκος ζόμπι χάρτης μέχρι στιγμής, όμως για κάποιον λόγο δεν είναι και ο πιο διασκεδαστικός. Παρόλα αυτά, προσφέρει υψηλό επίπεδο πρόκλησης στο co-op mode για τέσσερις παίκτες. Όσοι είχαν παίξει τους υπόλοιπους ζόμπι χάρτες στο World at War πιθανώς να μην θέλουν να τους ξαναπαίξουν. Όσοι όμως είχαν χάσει τότε το ζόμπι mode και θέλουν περισσότερους ζόμπι χάρτες για το Black Ops, αξίζει να δουν αυτούς τους τέσσερις κλασσικούς επειδή είναι από τους καλύτερους.

Γιάννης Πλέσσας

Θετικά

 • Πολλά μυστικά και easter eggs για να ανακαλύψουν οι παίκτες
 • Αποτελεί το πρώτο πακέτο αποκλειστικά για το zombie mode
 • Οι τέσσερις «παλιοί» χάρτες είναι ακόμα από τους πιο διασκεδαστικούς

Αρνητικά

 • Ο υψηλός βαθμός δυσκολίας στον «Moon» και τo έντονο “trial & error” που απαιτείται
 • Όσοι είχαν παίξει τους 4 κλασσικούς WaW χάρτες έχουν λίγους λόγους να προμηθευτούν το Rezurrection pack

Βαθμολογία

Συμμετεχουν

 • 1 για το λογο οτι τοσα λεφτα που χουν δωσει οι 18 εκατομμυρια παικτες συνεχιζουν να το χρεωνουν 15€ στην ουσια 1 χαρτη,αντι να πουν παρτε ρε και να bonus map τζαμπε.Αλλα η λεξη free δεν την εχει στο λεξιλογιο της η Skroutzvision.Και καποιοι θα βγουν να πουν "Αμα θελεις μην το παρεις"τραγικο

 • Συγνωμη, καλημερα

 • @nikosjkd σε λιγο καιρο το "αμα θελεις μην το παρεις" θα ισοδηναμει με το "μην αγοραζεις το μισο game". παντος το "Skroutzvision" εχει πλακα :D

 • boyrdes////////////////////

 • E τει ναπω ρε Teh αφου οι τυποι απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ποσο πιο πλουσιοι θελουν να γινουν ρε γαμωτο ΠΟΣΟ?Μαζι τους θα τα παρουν?

 • 18,000,000 Χ 60€(αν υποθεσουμε οτι θα παρουν και τα 4 maps)=1,080,000,000 εκατσε ρε φιλε ειμαι τρελος.Μονο απο DLC?Δε φταιει η activision και γω αν ημουν φιλοχρηματος μπορει νακα και χειροτερα αλλα θεωρει τους gamers ανεγκεφαλους...και καλα κανει ρε γιατι εχουν 18,000,000 λογους που το αποδεικνυει.0 ποιοτητα,0 αναπτυξη,0 δημιουργηκοτητα,0 γραφικα το ιδιο κομματι πιτσας ξαναζεσταμενο ξανα και ξανα και ξανα....Τελος MW3 (ενοικιαση)μονο για το campain γιατι ο Makarov μου χει κατσει στο λαιμο

 • Δεν παιζω multi αλλα τα Ζομπι ειναι αλλο πραγμα...
  Ακομα παιζω με φιλους το Der rise στο WaW στο psn!

  Εδωσα δηλαδη 30Ε και πηρα ενα αξιολογο για το ειδος του παιχνιδι και αλλα 20 και πηρα 2 χαρτες και 2 χρονια μετα παιζω ακομα. Εγω αυτο το λεω Value for money

 • To Waw παιζω ακομα αλλα αυτο που λιωνω ειναι το COD4 η πιστα με τους sniper.Ναι το WaW και το COD4 ειναι value γιατι τα βαζω να παιξω εστω και 15 λεπτα και MW2 ομως το black ops ομως......δεν ξερεις ποσους τροπους εχω βρει για να το καταστρεψω αλλα παιζει η κοπελα μου οποτε...

 • 1 Απο εμενα ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ εκει στην Activision τουλαχιστον δωσε και κατι τσαμπα !!!

 • Και μετά όταν βγαίνουμε και κράζουμε για άρμεγμα γινόμαστε οι κακοί.....
  Αλλα νταξει τα λεφτά φυτρώνουν στους μπαξέδες μας οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα...
  Αναμένω με ανυπομονησία comment τύπου ''αμα δεν σου αρέσει μην το αγοράζεις''....

 • Εγώ περιμένω να ακούσω αν θα σταματήσουν εδώ η αν θα βγάλουν άλλα τόσα map packs.

 • Το τελευταίο είναι :). 4 το χρόνο για κάθε CoD βγαίνουν.

 • Να κάνω την φοβερή ερώτηση: Γιατί θα πρέπει να ενδιαφέρει έναν παίκτη το πόσα χρήματα βγάζει η δεν βγάζει ένας publisher από μερικά DLC; Από την στιγμή που τα βασικά MP modes με τους retail χάρτες δεν απαιτούν την αγορά κανενός DLC, είναι άστοχο να λέμε ότι η Activision εκμεταλλεύεται τους παίκτες. Αν οι playlists απαιτούσαν την αγορά κάθε νέου DLC τότε ναι να την καταδικάζαμε. Μπορεί η σειρά CoD να μην είναι ούτε η καλύτερη ούτε η χειρότερη, όμως ξεχνάμε ότι το κάθε τίτλος CoD είναι κάθε φορά πληρέστατος, με κάθε λογής mode, online και offline.

  Εξάλλου αν οι τόσες εκατοντάδες χιλιάδες παίκτες που παίζουν κάθε βράδυ Black Ops δεν διασκέδαζαν, τότε απλώς δεν θα έπαιζαν. Επίσης ξεχνάμε ότι πολύς κόσμος προτιμά να δώσει 15 ευρώ και να "πάρει" πίσω δεκάδες online ώρες σε ένα δοκιμασμένο παιχνίδι που παίζει ήδη, απ το να πρέπει να δώσει 60 ευρώ για ένα καινούργιο παιχνίδι που δεν ξέρει και τι θα του προσφέρει. Αυτό το λέω γιατί είναι λάθος η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί, ότι όσοι αγοράζουν τα DLC είναι βλάκες, όσοι παίζουν Black Ops είναι θύματα του marketing και όσοι παίζουν Battlefield είναι οι "έξυπνοι" gamers. Έχουν ρόλο ύπαρξης τα DLC. Όχι όλα και όχι πάντα και πολλές φορές ούτε και σε αυτές τις τιμές, αλλά προσφέρουν σιγουριά και διάρκεια και πολύ μικρότερο ρίσκο από την αγορά ενός νέου παιχνιδιού.

 • @giannisp : Συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε μου.Παντως πρεπει να ξερετε πως υπαρχουν και παιδια που αγοραζουν και γουσταρουν το COD χωρις να αγοραζουν DLC's.

 • @giannisp Έχεις δίκιο σε αυτά που λές όμως όπως και να το κάνουμε αν συζητήσουμε 2 άτομα το θέμα των dlc θα βγούν 4 απόψεις πάνω στο τραπέζι....Και όλες τους έχουν μια δόση αλήθειας...

 • @giannisp εμενα προσωπικα με ενδιαφερει το ποσα λεφτα βγαζει η εταιρεια γιατι κοιταω το ποσα κερδισε με το προηγουμενο παιχνιδι που εβγαλε και αν τα επενδυσε στον τωρινο τιτλο στον οπτιακουστικο γενικα τομεα...Πληρεστατο ειναι ενα παιχνιδι οταν παρουσιαζει εξελιξη το αλλαξε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως σορρυ επειδη οικεια τα menu ή ο χειρισμος εχει γινει πιο σωστος ποσος με νοιζει."ξάλλου αν οι τόσες εκατοντάδες χιλιάδες παίκτες που παίζουν κάθε βράδυ Black Ops δεν διασκέδαζαν, τότε απλώς δεν θα έπαιζαν"κοιτα giannisp δεν ξερω για καποιους αλλα θα μιλησω για μενα...οταν βαζω να παιξω multiplayer δε μενδιαφερει να αν θα χασω ή αν νικησω με ενδιαφερει να μαζευτω με τα 10 ατομα πχ που μηλαμε και να περασουμε καλα να γελασουμε να βρηστουμε κτλ. αρα το multiplayer για μενα συνδιαζει ενα μερος κοινωνικης δυκτιωσης με διασκεδαση.Δε νομιζω να μαι ο μονος ομως στο black ops αυτη η διασκεδαση τελειωσε νωρις...βαρεθηκα.Τα DLC...υποτιθεται οτι σου δινουν μια ενεση καινουργιας ευχαριστησης δειαρκιας οπως λες..αλλα οταν η retail του μορφη ειναι "κακη" οτι ενεση να κανεις μετα ο αρρωστος πεθαινει.
  "το λέω γιατί είναι λάθος η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί, ότι όσοι αγοράζουν τα DLC είναι βλάκες, όσοι παίζουν Black Ops είναι θύματα του marketing και όσοι παίζουν Battlefield είναι οι "έξυπνοι" gamers"
  Και παλι για μενα για να μην προσβαλω καποιον αλλο .Βλακας θα μουν αν επαιρνα το 2 map pack βλακας ειμαι που πηρα παλι CoD game day 1.γιατι αφησα τον εαυτο μου θυμα του marketing και τον φιλων μου.Αντιθετως BF οχι δεν ειπα οτι ειναι εξυπνοι αλλα επιβραβευω αυτους που προσπαθουν να αλλαξουν ρισκαροντας τη σειρα.

  EDIT:giannisp δεν ειναι τιποτα προσωπικο οπως με κανεναν απο δω που εχει αλλη αποψη

 • @admin Γιωργο στο mw2 ειχαν βγει 2 μονο, και στο world at war νομιζω πανο απο 4 οποτε δεν ειναι σιγκεκριμενο το ποσα DLCs θα βγαζουν για καθε cod αλλα πιστευω οτι τελειοσαν για το Β.Ο.

 • Εμένα το game έχει τελειώσει στο δεύτερο dlc. Δεν υποστηρίζω αυτά τα προϊόντα πια.

 • Thano, είναι επίσημη ανακοίνωση της Activision αυτό που έγραψα. Από το Black Ops και μετά 4 DLC/ παιχνίδι. Ένα κάθε 3 μήνες.

 • αα σορρυ φιλε δεν το ηξερα

Δείξε μου και άλλα...