Ταυτότητα

Warhammer 40000: Space Marine

Warhammer 40000: Space Marine

Edition: N/A Genre: Action Διάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1-16 Ανάπτυξη: Relic Entertainment Ημ. Έκδοσης: 09/09/2011
PEGI: 18 Εκδότης: THQ Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


For the Horde!

Αν κάποιος θυμόταν τη σειρά Warhammer 40K μέσα από τα υβριδικά RTS-RPG παιχνίδια για τα PC, πλέον θα πρέπει να ξεχάσει οτιδήποτε γνώριζε γι' αυτήν. Το Space Marine πρόκειται για μια «κονσολοποιημένη» έκδοση της σειράς, η οποία έκδοση βασίζεται εξ ολοκλήρου στην υπερβολική δράση, στο «hack 'n' slash» και το «shooting» στοιχείο, πετώντας απ' έξω τα RPG στοιχεία και τους squad μηχανισμούς των περασμένων παιχνιδιών. Το ότι όμως το παιχνίδι περνάει υπό αυτήν την action μορφή στις κονσόλες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και κακό.

Εκεί που το Space Marine δεν τα καταφέρνει, είναι στο ότι δεν πείθει κανέναν πως αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης στο στυλ και στο genre αποτελεί παράλληλα και ένα βήμα εξέλιξης για τη σειρά, ενώ δεν καταφέρνει να προσφέρει και τίποτα επιπλέον στο νέο είδος –της δράσης τρίτου προσώπου- στο οποίο ανήκει. Το πρόβλημα του Space Marine είναι ότι έκανε μια μεγάλη αλλαγή, αλλά δεν ξέρει τον λόγο για τον οποίο την έκανε.

«Space of War»

Space_Marine-screen-01-thumb.jpgΤο γιατί δεν πείθει η μετατροπή από RTS/ RPG σε action hack 'n' slash/ shooting, ξεκαθαρίζει από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα gameplay: Η απροκάλυπτη χρήση μηχανισμών άλλων –περισσότερο επιτυχημένων- console παιχνιδιών δείχνει ακριβώς ένα παιχνίδι χωρίς ταυτότητα. Ύστερα από το εισαγωγικό video (το οποίο δεν έχει και πολλά να πει στον παίκτη, παρά μόνο ότι έχει τον έλεγχο ενός Ultramarine, ο οποίος καταφθάνει –με αλα MasterChief τρόπο- στον πλανήτη Graia) και μόλις ο παίκτης πάρει το ρόλο του -τεραστίων διαστάσεων αρχηγού της squad- Titus, γνωρίζει ότι έχει να κάνει με ένα παιχνίδι που έχει επηρεαστεί υπερβολικά από το Gears of War.

Αν κάπου διαφέρουν τα δύο παιχνίδια, είναι κυρίως στο σύστημα κάλυψης (το οποίο απουσιάζει από το Space Marine), αλλά και στο γεγονός ότι ο τίτλος της Relic βασίζεται κατά το ήμισυ στο melee σύστημα μάχης. Ειδικά το τελευταίο, μας κάνει πολλές φορές να νομίζουμε ότι παίζουμε ένα καθαρόαιμο hack 'n' slash παιχνίδι, αφού και εδώ ορισμένοι μηχανισμοί, όπως οι απλές combo κινήσεις, οι ορδές των εχθρών (Όρκς) να έρχονται προς το μέρος του παίκτη, αλλά και οι ειδικές κινήσεις (Fury) με τις οποίες θα «καθαρίσει» με ευκολία μεγάλους αριθμούς εχθρών από την οθόνη, τον κάνουν να νομίζει ότι παίζει τη δυτική έκδοση του Dynasty Warriors.

Space_Marine-screen-10-thumb.jpgΤο -αρκετά ικανοποιητικό στην αίσθηση κάποιες φορές- hack 'n' slash μέρος, είναι τόσο ένα από τα θετικά στοιχεία του Campaign, όσο και από τα αρνητικά. Ο λόγος που ισχύει κάτι τέτοιο, είναι ο άνισος βαθμός δυσκολίας από αναμέτρηση σε αναμέτρηση και κυρίως μετά το πρώτο μισό του παιχνιδιού. Τα combos που εκτελεί ο παίκτης έχουν μεν εντυπωσιακά εφέ και το animation προσδίδει μια «βαριά» αίσθηση στις κινήσεις, όμως αυτά τα combos εγκλωβίζουν συνέχεια τον παίκτη μέσα στις ορδές των Όρκ, αφήνοντάς τον ακάλυπτο τόσο στις κοντινές επιθέσεις, όσο –κυρίως- στις μακρινές.

Σύστημα μάχης: Melee & Ranged

Από ένα σημείο και μετά, κάθε «αρένα» στο campaign mode περιλαμβάνει και πολλούς εχθρούς με βαρύ Ranged οπλισμό, όπως Όρκς που κάθονται σε ψηλά σημεία και φέρουν Rocket Launchers. Πολλές φορές ο παίκτης θα δει την ενέργειά του να πέφτει στο μηδέν όταν δέχεται ταυτόχρονα ρουκέτες από τρείς και τέσσερεις τέτοιους εχθρούς, που δεν πρόλαβε να εξοντώσει όσο ήταν «εγκλωβισμένος» μέσα σε κάποιο melee combo.

Space_Marine-screen-02-thumb.jpgΜε βάση το παραπάνω θα λέγαμε ότι και το σύστημα αναπλήρωσης της ενέργειας είναι προβληματικό. Το μόνο που κάνει αυτό το σύστημα είναι να εγκλωβίζει τον παίκτη σε ένα ακόμη animation, αφήνοντάς τον ακάλυπτο στη μέση της μάχης, όσο προσπαθεί να ολοκληρώσει την εκτέλεση ενός Ορκ προκειμένου να αναπληρώσει ένα μέρος της ενέργειάς του. Το Space Marine έχει ένα διπλό σύστημα ενέργειας, τόσο με κάποιου είδους energy shield (σαν του Master Chief) η οποία αναπληρώνεται αυτόματα, αλλά και με μπάρα «ζωής», που αναπληρώνεται μόνο μέσα από τα animation εκτέλεσης.

Το πρόβλημα με το melee σύστημα μάχης του Space Marine είναι ότι είναι μεν ικανοποιητικό, αλλά η χρήση του αποτελεί τεράστιο ρίσκο κάθε φορά, και αυτό επειδή δεν δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στον παίκτη να αντιδράσει στις Ranged επιθέσεις. Γενικότερα, όμως, θα λέγαμε ότι Space Marine είναι ένα παιχνίδι τύπου «Trial & Error», με τον παίκτη να μαθαίνει μετά την πρώτη και δεύτερη φορά που θα χάσει ποια σημεία απαιτούν melee μάχη και ποια χρήση των shooting μηχανισμών.

{PAGE_BREAK}
Το Shooting μέρος στο Space Marine συμπεριφέρεται αρκετά όπως αυτό του Gears of War. Ο παίκτης μπορεί να στοχεύσει είτε «εν κινήσει», είτε ζουμάροντας ελαφρώς (με την αριστερή σκανδάλη) για περισσότερη ακρίβεια. Τα περισσότερα Ranged όπλα που θα βρει στην πορεία του είναι παντοδύναμα, κάτι που επίσης ισχύει και για τα melee όπλα. Οι σφαίρες σπάνια αποτελούν πρόβλημα, αφού σχεδόν μετά από κάθε αναμέτρηση υπάρχουν κουτιά πυρομαχικών διάσπαρτα στους χάρτες. Τις περισσότερες φορές τα ranged όπλα καταφέρνουν να «διορθώσουν» τον άνισο βαθμό δυσκολίας του melee συστήματος, όμως δεν παύει να είναι ένας πιο αργός και λιγότερο ικανοποιητικός τρόπος για να ολοκληρώσει κανείς το campaign.

Σχεδιασμός: «Διάδρομος-Αρένα-Διάδρομος»

Εκεί που μοιάζει περισσότερο το Space Marine με το GoW είναι στο σχεδιασμό των επιπέδων και στη ροή, αλλά θυμίζει περισσότερο μια απλοϊκή και –κατά πολύ χειρότερη- έκδοσή του. Τα επίπεδα είναι άκρως γραμμικά, ενώ ο σχεδιασμός ακολουθεί τόσο πιστά το μοτίβο: «διάδρομος - αρένα με Όρκ – διάδρομος», που ο παίκτης γνωρίζει πάντα τι τον περιμένει μετά.

Space_Marine-screen-06-thumb.jpgΗ ροή επίσης έχει μεγάλα κενά, αφού στους ενδιάμεσους «διαδρόμους» απουσιάζει παντελώς όλη αυτή η ατμόσφαιρα των παιχνιδιών της Epic και η ανυπομονησία για την πλοκή, με τον παίκτη στο Space Marine να έχει συνεχώς ενεργοποιημένο το κουμπί του τρεξίματος για να καλύπτει άδειες και μονότονες αποστάσεις μέχρι να φτάσει στην επόμενη «αρένα». Ένα ακόμη αρνητικό σημείο στο σχεδιασμό, είναι η εμμονή των developers με τα Όρκ.

Στο μεγαλύτερο μέρος του Campaign mode ο παίκτης πολεμάει τα ίδια και τα ίδια μοντέλα εχθρών, με την ίδια συμπεριφορά κάθε φορά, με αποτέλεσμα μετά από τις πρώτες δύο ώρες gameplay να έχει βαρεθεί το μοτίβο της: «μία ακόμη αρένας με Ορκ για να προχωρήσω την ιστορία». Αυτή η επανάληψη –σχεδόν grinding τύπου- πιθανώς να λειτουργούσε καλά όσο το παιχνίδι βρισκόταν στην RPG/ RTS κατηγορία, όμως όταν χρησιμοποιείται σε ένα παιχνίδι δράσης, το μετατρέπει απλώς σε προβλέψιμο και μονότονο.

Space_Marine-screen-12-thumb.jpgΗ αλήθεια είναι ότι σε κάποια σημεία το παιχνίδι δίνει στον παίκτη ένα jet pack, με το οποίο μπορεί να πηδάει σε μεγάλο ύψος αλλά και να ορμά στη συνέχεια με δύναμη πάνω στις ορδές των Ορκ, προσφέροντας άλλον έναν ικανοποιητικό τρόπο εκτέλεσης. Όμως, αυτά τα σημεία στο campaign mode είναι τόσο λίγα σε συχνότητα, όσο και μικρά σε διάρκεια, ενώ δεν είναι παράξενο που αυτά τα σημεία καταφέρνουν να είναι τα πιο διασκεδαστικά. Και είναι διασκεδαστικά όχι λόγω του ίδιου του jet pack, αλλά ακριβώς επειδή αυτά τα sections των χαρτών είναι τα μόνα στα οποία ο σχεδιασμός «ανοίγει» και προσφέρει και κάθετη δράση και όχι μόνο μια ευθεία «γραμμή» όπως πριν.

Συνολικά το Campaign του Space Marine είναι βαρετό, με αδιάφορη ιστορία, άνισο βαθμό δυσκολίας και υπερβολική επανάληψη στο σχεδιασμό. Το Multiplayer mode, από την άλλη, έχει επίσης προβλήματα αν και εδώ η δράση είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του campaign.

Multiplayer: Random

Space_Marine-screen-08-thumb.jpgTo melee σύστημα μάχης με τα παντοδύναμα combos και τα ικανοποιητικά animations χρησιμοποιούνται ελάχιστα από τους παίκτες, ακριβώς επειδή κρίνονται πολύ «αργά» για online game και ακριβώς επειδή εγκλωβίζουν τους παίκτες στα ίδια πάλι animations, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στα πυρά. Επομένως, το multiplayer mode του Space Marine πρόκειται κυρίως για ένα shooter τρίτου προσώπου, με ορισμένα παντοδύναμα ranged όπλα, ενώ γίνεται και εδώ χρήση των jet packs.

Από σχετικά νωρίς είναι εύκολο κανείς να αποκτήσει το jet pack, ενώ για τους αρχάριους υπάρχει η επιλογή να κάνουμε «copy» το load out του παίκτη που μας σκότωσε, δίνοντάς μας έτσι την ικανότητα να χρησιμοποιήσουμε το οπλοστάσιό του. Οι χάρτες είναι μόλις πέντε, ενώ τα διαθέσιμα modes είναι μόνο δύο: Seize Ground (οι δύο ομάδες πρέπει να κατακτήσουν διάφορα σημεία στο χάρτη) και Annihilation (κλασσικό Team Deathmatch).

{PAGE_BREAK}

Η online δράση στον τίτλο της Relic δίνει περισσότερο την αίσθηση ότι χειρίζεσαι κάποιο mech, παρά άνθρωπο, ενώ ένα σημαντικό πρόβλημα είναι η απότομη κάμερα σε ορισμένους στενότερους χάρτες και ειδικά κατά τη χρήση των jet packs. Από επιλογές το multiplayer μέρος έχει ό,τι περίπου έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό στα online παιχνίδια: Ranks με διαφορετικά όπλα και επιλογές να ξεκλειδώνουν κάθε φορά, perks, επιλογές για την εξωτερική εμφάνιση των χαρακτήρων και άλλα. Στην PC έκδοση οι ομάδες ήταν των 8 ατόμων η κάθε μία (16 παίκτες συνολικά) και το matchmaking ήταν γρήγορο, ενώ μέσα στα matches δεν υπήρχε lag, αλλά μόνο κάποιες μικρές διακοπές (σαν pause).

Παρόλα αυτά, το shooting στο multiplayer μέρος δεν είναι σωστά ισορροπημένο και αυτό επειδή οι μηχανισμοί συνήθως δεν ακολουθούν την ταχύτητα της δράσης. Τα kills δίνουν μια κάπως τυχαία αίσθηση, κυρίως όταν πρόκειται για melee kill. Πολλές αναμετρήσεις γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία σε κάποιους χάρτες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνει κανείς χωρίς να ξέρει το πώς. Από τους χάρτες ξεχωρίζουν οι πιο ανοικτοί σε εξωτερικούς χώρους, στους οποίους η χρήση των jet packs είναι πιο διασκεδαστική και μειώνεται κάπως το πρόβλημα της σπασμωδικής κάμερας. Το mutliplayer mode μπορεί να έχει κυρίως Ranged μάχες και περισσότερο jet packing απ' ότι το campaign, όμως παραδόξως μοιράζονται τα ίδια προβλήματα: Διαθέτει δράση, απλώς είναι τυχαία, άνιση και χωρίς νόημα.

Το Warhammer 40Κ: Space Marine είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα παιχνίδια του franchise, όχι όμως και καλύτερο, ενώ μοιάζει υπερβολικά με το Gears of War, κάτι που είναι αδύνατον να ξεπεράσει ο παίκτης καθ' όλη τη διάρκεια του campaign mode. Παρ' ότι τα γραφικά στην PC έκδοση ήταν αρκετά λεπτομερή (ιδιαίτερα τα μοντέλα των χαρακτήρων), η ατμόσφαιρα και το σενάριο είναι ανύπαρκτα, ενώ και ο σχεδιασμός των αποστολών είναι μονότονος με υπερβολικά πολλές αρένες.

Space_Marine-screen-09-thumb.jpgΤα εντυπωσιακά melee combos και το «βαρύ» και ικανοποιητικό animation, παύουν να προσφέρουν ευχαρίστηση μόλις ο παίκτης καταλάβει ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι άνισος από σημείο σε σημείο και μόλις δει τη μπάρα ενέργειάς του να εξαφανίζεται μονομιάς, βομβαρδιζόμενος από μακρινούς εχθρούς που δεν μπορούσε να προσέξει από την πρώτη φορά. Το Space Marine δεν είναι ένα κακό παιχνίδι, δεν είναι όμως ούτε και ένα πραγματικά καλό. Βρίσκεται κάπου στη μέση και γι' αυτό είναι μάλλον δύσκολο να το προσέξει κανείς. Τελικά ο Cliff Bleszinski είχε δίκιο: “Τα ενδιάμεσα παιχνίδια είναι καταδικασμένα να χαθούν”.

Γιάννης Πλέσσας

Θετικά

 • Ικανοποιητικό και «βαρύ» animation στο melee σύστημα μάχης
 • Λεπτομερή μοντέλα χαρακτήρων
 • Multiplayer: Σύστημα «αντιγραφής» του loadout του παίκτη που μας σκότωσε

Αρνητικά

 • Άνισος βαθμός δυσκολίας σε πολλά σημεία του campaign
 • Τα combos αφήνουν ευάλωτο τον παίκτη
 • Μονότονος σχεδιασμός των αποστολών
 • Ελάχιστα σημεία στο campaign δίνουν jet pack
 • Το Mutliplayer δείχνει «τυχαίο»
 • Σπασμωδική κάμερα στους κλειστούς MP χάρτες
 • Λίγοι χάρτες και δύο μόνο Multiplayer modes

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (76 σχόλια)
 • kirkostas kirkostas 06 Οκτωβρίου 2011  | 13:31

  Αν και ξέρω 2-3 πραγματάκια για το Warhammer 40000 δεν μου αρέσουν τα RTS οπότε δεν έχω ασχοληθεί με τα προηγούμενα. Ερώτηση, για κάποιον που δεν έχει παίξει τα παλιά πως θα του φανεί αυτό;

 • nartinek nartinek 25 Σεπτεμβρίου 2011  | 04:13

  paidia to game den einai asxhmo pera ap thn plaka kai to kala epishs einai oti logika 8a nai wraio kai online

 • AndreWserr AndreWserr 17 Σεπτεμβρίου 2011  | 22:31

  μετα απο μια ωρα παιχνιδιου, εβγαλα το συμπερασμα οτι δεν ειναι κ τοσο καλο οσο κ τα προηγουμενα... ενα 7-8 ειναι πολυ καλος βαθμος... αρχιζει κ γινεται μονοτονο πολυ γρηγορα... να πω την αληθεια θα προτιμουσα να κρατησω τα λεφτα κ να αγοραζα κατι αλλο... τεσπα... υγεια πανω απο ολα... :)

 • tsok tsok 17 Σεπτεμβρίου 2011  | 01:56

  Παντα ημουν κατα των βαθμολογιων και θα συνεχιζω να ειμαι, για τον απλουστατο λογο οτι τα γουστα του καθενος ειναι διαφορετικα, για καποιον ενα παιχνιδι μπορει να ειναι κορυφη και για καποιον αλλον ενα χαλι. Αυτο που θα πρεπει ομως να εχουμε στην ακρη του μυαλου μας ειναι οτι η γνωμη του καθενος θα πρεπει να ειναι σεβαστη.

 • KTI_23 KTI_23 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 20:20

  θα παραβλεψω τα προηγουμενα σχολια που αφορουν το θεμα γιατι ειναι κριμα να χαλαμε ενα τοσο καλογραμμενο review για αυτον το λογο...
  ο τιτλος δυστυχως εκανε μια αποτομη αλλαγη και δεν του πετυχε..μονοτονο σεναριο,βαρετο,τυχαια kills και σχεδιασμος...βεβαια σε καποιους θα αρεσει οπως ο φιλος assasin και προσωπικη αποψη του καθενος δεν σημαινει οτι ο πλεσσας εβγαλε ολο το θυμο του εδω...και δεν ειναι η μονη φορα δυστυχως που γινεται αυτο...

 • assassin assassin 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 18:48

  Ρε παιδια ενταξει αμα ειναι να τσακωνεστε σε ενα review τι να πω? Ενταξει ξερουμε οτι το 40Κ δανεισε τα παντα στο Gears και στο Halo αλλα ενα απλο καλο σχολιο δεν μπορω να διαβασω...
  Εγω το παιχνιδι το δοκιμασα και μου αρεσε.
  Τι αστειος συντακτης ακουω και οτι να ναι. Ποπο ο καημενος ο Γιαννης εχει φαει πολυ κραξιμο και οχι μονο σε αυτο το review. Ειναι αυστηρος συντακτης και ειναι καλο αυτο... Εγω παντα τα review του τα διαβαζω πολυ ευχαριστα.....
  Ακομα θυμαμαι τι ειχε γινει πριν ακριβως ενα χρονο με το Reach.
  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ειναι μην τσακωνεστε. Δεν φαινεται πολυ καλο για την εικονα της κοινοτητας και ολου του σαιτ γενικα.

 • admin admin 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 18:31

  md3495 To σχόλιό σου θα μείνει εκεί, όπως όλα τα άλλα που διαφωνούν με την άποψη του Γιάννη, αλλά εσύ θα φύγεις, και θα φύγεις διότι έστειλες υβριστικό μήνυμα στον Γιώργο Τσακίρογλου, που ακόμα και μήνυση σηκώνει... Σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες απόψεις σου.

  Και κάτι ακόμα, που μάλλον θα αναγκαστώ να επαναλάβω πολλές φορές στο μέλλον. Αν διαφωνείτε με κάτι, αν εκτιμάτε ότι κάναμε λάθος, γράψτε την άποψή σας ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ και όχι με αυτόν τον φαιδρό τρόπο που βλέπω ότι τόσο αρέσει σε ορισμένους, ορισμένους που κρύβονται πίσω από μια IP και ένα πληκτρολόγιο και νομίζουν ότι το να λένε Ο,ΤΙ θέλουν είναι δημοκρατία...

 • giannisp giannisp 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 17:49

  Κάτι 7,5 και 8 που έχει πάρει στο Metacritic εννοείται ότι δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει. Για 7 ήταν το Red Faction Armageddon. Το space marine από μόνο του συγκρίνεται με τα υπόλοιπα 3rd person action παιχνίδια (όποιος έχει παίξει και τα δύο θα καταλάβει γιατί δεν πρέπει να έχουν τον ίδιο βαθμό). Το ότι έχει lore από πίσω δεν αθωώνει ορισμένους κακούς μηχανισμούς και τον μονότονο σχεδιασμό. Τέλος, οι βαθμολογίες δεν μπαίνουν για να πανηγυρίσουν ή όχι μερικά fanboys (που έτσι και αλλιώς ποτέ δεν διαβάζουν κανένα review), αλλά για να ταξινομηθεί ο τίτλος μέσα στην υπόλοιπη κατηγορία.

 • westcoastkiller13 westcoastkiller13 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 17:30

  Και οι mods είστε οι κομισάριοι? Call dibs on Ibram Gaunt για όνομα. :D

 • Etern1ty Etern1ty 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 17:27

  Φυσικά. Όποιος φέρνει αντίδραση στα λόγια του συντάκτη πυροβολείται.

 • asimodrakos asimodrakos 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 17:24

  οπωσ και σε καποια αλλα review οι συντακτεσ πρεπει να εχουν παντα δικιο.αυτο καταλαβα...αν δε παινεωουμε το σπιτι μασ...τελοσ παντων

 • devilspawn devilspawn 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 16:59

  Πρέπει το GΟ να γίνει όπως όλα ταλλα site και να γλειφει αυτιά;Ή πρέπει όποιος έχει διαφορετική άποψη απο την δική μας να τον ρίχνουμε στην φωτιά;Όποιος πιστεύει ότι το παιχνίδι αξίζει παει και το αγοράζει χωρίς να τον νοιάζει η γνώμη του οποιουδήποτε.Αν κάποιος υποστηρίζοντας κάποια εταιρία ή παιχνίδι έχει κάποιο κέρδος ας μου στείλει ενα pm να βγάλουμε κι εμείς τίποτα....

 • tsaki256 tsaki256 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 15:56

  Φιλε md3495 το εχεις παιξει το παιχνιδι και γραφεις αυτα που γραφεις? Ενταξει φτανει ποια με την ιδια καραμελα. Το παιχνιδι ειναι μετριο προς το καλο και αφου μπαινει σε ξενα χωραφια, θα συγκριθει με τα υπολοιπα της κατηγοριας..

  Παντως ειναι πολυ αστειο το γεγονος πως καποιοι χρηστες κανουν μια εγγραφη απλα και μονο για να βγαλουν το αχτι τους και μετα χανονται.

 • md3495 md3495 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 15:24

  Kαι στο Gameover με ενα 6 γραφεις review κι εισαι κι ευχαριστημενος.

  Απαραδεκτο. Απ την αρχη ακομα φιανεται οτι στοχος δεν ειναι η παρουσιαση του παιχνιδιου αλλα η συγκριση. Ο reviewer εμαθε το 40Κ απο τα rts και θεωρει οτι η μονη μορφη υλοποιησης του συμπαντος ειναι σε rts. "το παιχνιδι εγινε κονσολαδικο" γραφει. Ρε για δες τι ειναι το πρωτο που παρατηρουμε σε ενα παιχνιδι.
  Και μετα παμε στα υπολοιπα...
  Τι εγινε, μοιαζει το παιχνιδι με τα 2 υπερ-exclusives του ΧΒΟΧ και θιχτηκαμε; Πρεπει δηλαδη οι Space Marines να αρχισουν να κρυβονται τωρα επειδη μοιαζουν με τον τσιφτη και τον μαρκο; Η μηπως ισχυει το αντιθετο;Μηπως οι american heroes πηραν μορφη καθ εικοναν και ομοιωση μιας φιγουρας που υπαρχει απ το 1987;

  Αντι για review βλεπω πικρα που η σειρα εφυγε απο το pc-style και πηγε στο console-style και θιξιμο γιατι παει να θεωρηθει υποκαταστατο του gears.

  Χωνεψτε το. Το gears και το halo δανειστηκαν σχεδον τα παντα απο το 40Κ.

  Ο αλλος κυριος το εγραψε σωστα. Δεν κρινεται το 40Κ αλλα το παιχνιδι. Το παιχνιδι ομως στο metacritic μαζευει 77 και στο go παιρνει 6. Αρα το 3σελιδο συνονθυλευμα review/βαθμου πηγαζει απο χολη κι οχι απο κριτικη.


  Αυτη ειναι η γνωμη μου, ειχα δικαιωμα να τη γραψω, την εγραψα, και τωρα μπορειτε να τη σβησετε για να μην τη διαβασει αλλος.

 • katamaran katamaran 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 15:04

  @Sky333 Δεν εχω παρει ποτε απο 8 και πανω :lol:
  Σημερα αμα γραψω 5 θα χοροπηδαω απο την χαρα μου αλλα που ....

 • Sky333 Sky333 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 14:47

  αχαχαχαχα βρε Γιαννη! καυστικότατο σχόλιο για την τραγικότητα του Ελληνικού συστήματος! προσωπικά όποτε είχα κάτω απο 8 στη σχολή, μόνο που δεν έκλαιγα! :P

 • giannisp giannisp 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 04:15

  Στα πανεπιστήμια με 6 περνάς το μάθημα και είσαι και ευχαριστημένος.

 • Mike-D Mike-D 15 Σεπτεμβρίου 2011  | 04:08

  άδικο το εξάρι μάγκες..

 • alexrabbito alexrabbito 14 Σεπτεμβρίου 2011  | 16:53

  δεν διαβασα ολο το review και συνχωρεστεμε αν αναγραφετε μεσα....ποσες ωρες διαρκει το campaing?

 • lovesfool lovesfool 14 Σεπτεμβρίου 2011  | 14:18

  Από το κείμενο καταλαβαίνω ότι τα περισσότερα προβλήματα που οδηγούν στο 6 είναι στο multiplayer κομμάτι, που γενικότερα προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο.

  Αν και με έλκει το σύμπαν του Warhammer, δεν μπορώ να πω ότι ξετρελαίνομαι κιόλας (ένα RTS που κατέβασα το έχω αφήσει στη μέση εδώ και μήνες). Ωστόσο, το συγκεκριμένο μου φαίνεται ακόμα καλύτερο entry point στον κόσμο του Warhammer και ίσως τελικά το τσιμπήσω (όταν έρθει η σειρά του, γιατί αν και δεν έχω πολλά παιχνίδια σε αναμονή πλέον, αυτά που έχουν μείνει είναι μεγάλης διάρκειας, όπως Xenoblade και Witcher).

  ΟΚ. Είναι rip off από Gears of War και μάλιστα όχι αντάξιο. Από την άλλη, δεν έχω 360, οπότε για το PC είναι ένα καλό υποκατάστατο.

 • darth_omedus darth_omedus 14 Σεπτεμβρίου 2011  | 13:09

  13/09/2011
  The day GO lost it's credibility.Again.

 • ASUS85 ASUS85 14 Σεπτεμβρίου 2011  | 04:41

  και το demo δε μου άρεσε

 • kapsimo810 kapsimo810 14 Σεπτεμβρίου 2011  | 02:12

  το θελω ωραιο παιχνιδακι..:)

 • Ckalatz_93 Ckalatz_93 14 Σεπτεμβρίου 2011  | 00:13

  Μόλις πέσει στα 20 ευρώ θα το αγοράσω σίγουρα.

 • And1 And1 13 Σεπτεμβρίου 2011  | 23:27

  Περα απο τα πολυ αξιολογα RTS πιστευω πως ηταν μια αρπαχτη με το συμπαν του Warhammer.Συμφωνω μαζι σου Νικο (DarkAspros) !!!

 • da_samus da_samus 13 Σεπτεμβρίου 2011  | 23:14

  ετσι ο dookies !

 • BraVeHeart BraVeHeart 13 Σεπτεμβρίου 2011  | 22:56

  Το 6 σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι ένα βαθμό πάνω από το μέτριο. Εγώ θα το αγοράσω σύντομα.

 • DarkAspros DarkAspros 13 Σεπτεμβρίου 2011  | 22:51

  Φαινόταν εξ'αρχής ότι το παιχνίδι πάει να εκμεταλλευτεί το σύμπαν του Warhammer και κυρίως την επικείμενη άφιξη του Gears 3. Χωρίς να το έχω παίξει όταν βλέπω να βγαίνουν παιχνίδια με τέτοια κίνητρα πάντα είμαι επιφυλακτικός, και για το λόγο αυτό δεν με εκπλήσσουν καθόλου το review και ο βαθμός...

 • da_samus da_samus 13 Σεπτεμβρίου 2011  | 22:48

  βρε θα παω να παρω το deathwatch rpg και ας πανε να κουρεύονται (mυ hair for the emperor & the golden throne of terra) με τα videogames

 • suckmedry suckmedry 13 Σεπτεμβρίου 2011  | 22:29

  Ακομα σε αναπτυξη ειναι το MMO.
  http://www.darkmillenniumonline.com/