Ταυτότητα

Warhammer 40000: Space Marine

Warhammer 40000: Space Marine

Edition: N/A Genre: Action Διάθεση: Zegetron
Αριθμός παικτών: 1-16 Ανάπτυξη: Relic Entertainment Ημ. Έκδοσης: 09/09/2011
PEGI: 18 Εκδότης: THQ Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


For the Horde!

Αν κάποιος θυμόταν τη σειρά Warhammer 40K μέσα από τα υβριδικά RTS-RPG παιχνίδια για τα PC, πλέον θα πρέπει να ξεχάσει οτιδήποτε γνώριζε γι' αυτήν. Το Space Marine πρόκειται για μια «κονσολοποιημένη» έκδοση της σειράς, η οποία έκδοση βασίζεται εξ ολοκλήρου στην υπερβολική δράση, στο «hack 'n' slash» και το «shooting» στοιχείο, πετώντας απ' έξω τα RPG στοιχεία και τους squad μηχανισμούς των περασμένων παιχνιδιών. Το ότι όμως το παιχνίδι περνάει υπό αυτήν την action μορφή στις κονσόλες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και κακό.

Εκεί που το Space Marine δεν τα καταφέρνει, είναι στο ότι δεν πείθει κανέναν πως αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης στο στυλ και στο genre αποτελεί παράλληλα και ένα βήμα εξέλιξης για τη σειρά, ενώ δεν καταφέρνει να προσφέρει και τίποτα επιπλέον στο νέο είδος –της δράσης τρίτου προσώπου- στο οποίο ανήκει. Το πρόβλημα του Space Marine είναι ότι έκανε μια μεγάλη αλλαγή, αλλά δεν ξέρει τον λόγο για τον οποίο την έκανε.

«Space of War»

Space_Marine-screen-01-thumb.jpgΤο γιατί δεν πείθει η μετατροπή από RTS/ RPG σε action hack 'n' slash/ shooting, ξεκαθαρίζει από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα gameplay: Η απροκάλυπτη χρήση μηχανισμών άλλων –περισσότερο επιτυχημένων- console παιχνιδιών δείχνει ακριβώς ένα παιχνίδι χωρίς ταυτότητα. Ύστερα από το εισαγωγικό video (το οποίο δεν έχει και πολλά να πει στον παίκτη, παρά μόνο ότι έχει τον έλεγχο ενός Ultramarine, ο οποίος καταφθάνει –με αλα MasterChief τρόπο- στον πλανήτη Graia) και μόλις ο παίκτης πάρει το ρόλο του -τεραστίων διαστάσεων αρχηγού της squad- Titus, γνωρίζει ότι έχει να κάνει με ένα παιχνίδι που έχει επηρεαστεί υπερβολικά από το Gears of War.

Αν κάπου διαφέρουν τα δύο παιχνίδια, είναι κυρίως στο σύστημα κάλυψης (το οποίο απουσιάζει από το Space Marine), αλλά και στο γεγονός ότι ο τίτλος της Relic βασίζεται κατά το ήμισυ στο melee σύστημα μάχης. Ειδικά το τελευταίο, μας κάνει πολλές φορές να νομίζουμε ότι παίζουμε ένα καθαρόαιμο hack 'n' slash παιχνίδι, αφού και εδώ ορισμένοι μηχανισμοί, όπως οι απλές combo κινήσεις, οι ορδές των εχθρών (Όρκς) να έρχονται προς το μέρος του παίκτη, αλλά και οι ειδικές κινήσεις (Fury) με τις οποίες θα «καθαρίσει» με ευκολία μεγάλους αριθμούς εχθρών από την οθόνη, τον κάνουν να νομίζει ότι παίζει τη δυτική έκδοση του Dynasty Warriors.

Space_Marine-screen-10-thumb.jpgΤο -αρκετά ικανοποιητικό στην αίσθηση κάποιες φορές- hack 'n' slash μέρος, είναι τόσο ένα από τα θετικά στοιχεία του Campaign, όσο και από τα αρνητικά. Ο λόγος που ισχύει κάτι τέτοιο, είναι ο άνισος βαθμός δυσκολίας από αναμέτρηση σε αναμέτρηση και κυρίως μετά το πρώτο μισό του παιχνιδιού. Τα combos που εκτελεί ο παίκτης έχουν μεν εντυπωσιακά εφέ και το animation προσδίδει μια «βαριά» αίσθηση στις κινήσεις, όμως αυτά τα combos εγκλωβίζουν συνέχεια τον παίκτη μέσα στις ορδές των Όρκ, αφήνοντάς τον ακάλυπτο τόσο στις κοντινές επιθέσεις, όσο –κυρίως- στις μακρινές.

Σύστημα μάχης: Melee & Ranged

Από ένα σημείο και μετά, κάθε «αρένα» στο campaign mode περιλαμβάνει και πολλούς εχθρούς με βαρύ Ranged οπλισμό, όπως Όρκς που κάθονται σε ψηλά σημεία και φέρουν Rocket Launchers. Πολλές φορές ο παίκτης θα δει την ενέργειά του να πέφτει στο μηδέν όταν δέχεται ταυτόχρονα ρουκέτες από τρείς και τέσσερεις τέτοιους εχθρούς, που δεν πρόλαβε να εξοντώσει όσο ήταν «εγκλωβισμένος» μέσα σε κάποιο melee combo.

Space_Marine-screen-02-thumb.jpgΜε βάση το παραπάνω θα λέγαμε ότι και το σύστημα αναπλήρωσης της ενέργειας είναι προβληματικό. Το μόνο που κάνει αυτό το σύστημα είναι να εγκλωβίζει τον παίκτη σε ένα ακόμη animation, αφήνοντάς τον ακάλυπτο στη μέση της μάχης, όσο προσπαθεί να ολοκληρώσει την εκτέλεση ενός Ορκ προκειμένου να αναπληρώσει ένα μέρος της ενέργειάς του. Το Space Marine έχει ένα διπλό σύστημα ενέργειας, τόσο με κάποιου είδους energy shield (σαν του Master Chief) η οποία αναπληρώνεται αυτόματα, αλλά και με μπάρα «ζωής», που αναπληρώνεται μόνο μέσα από τα animation εκτέλεσης.

Το πρόβλημα με το melee σύστημα μάχης του Space Marine είναι ότι είναι μεν ικανοποιητικό, αλλά η χρήση του αποτελεί τεράστιο ρίσκο κάθε φορά, και αυτό επειδή δεν δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στον παίκτη να αντιδράσει στις Ranged επιθέσεις. Γενικότερα, όμως, θα λέγαμε ότι Space Marine είναι ένα παιχνίδι τύπου «Trial & Error», με τον παίκτη να μαθαίνει μετά την πρώτη και δεύτερη φορά που θα χάσει ποια σημεία απαιτούν melee μάχη και ποια χρήση των shooting μηχανισμών.

{PAGE_BREAK}
Το Shooting μέρος στο Space Marine συμπεριφέρεται αρκετά όπως αυτό του Gears of War. Ο παίκτης μπορεί να στοχεύσει είτε «εν κινήσει», είτε ζουμάροντας ελαφρώς (με την αριστερή σκανδάλη) για περισσότερη ακρίβεια. Τα περισσότερα Ranged όπλα που θα βρει στην πορεία του είναι παντοδύναμα, κάτι που επίσης ισχύει και για τα melee όπλα. Οι σφαίρες σπάνια αποτελούν πρόβλημα, αφού σχεδόν μετά από κάθε αναμέτρηση υπάρχουν κουτιά πυρομαχικών διάσπαρτα στους χάρτες. Τις περισσότερες φορές τα ranged όπλα καταφέρνουν να «διορθώσουν» τον άνισο βαθμό δυσκολίας του melee συστήματος, όμως δεν παύει να είναι ένας πιο αργός και λιγότερο ικανοποιητικός τρόπος για να ολοκληρώσει κανείς το campaign.

Σχεδιασμός: «Διάδρομος-Αρένα-Διάδρομος»

Εκεί που μοιάζει περισσότερο το Space Marine με το GoW είναι στο σχεδιασμό των επιπέδων και στη ροή, αλλά θυμίζει περισσότερο μια απλοϊκή και –κατά πολύ χειρότερη- έκδοσή του. Τα επίπεδα είναι άκρως γραμμικά, ενώ ο σχεδιασμός ακολουθεί τόσο πιστά το μοτίβο: «διάδρομος - αρένα με Όρκ – διάδρομος», που ο παίκτης γνωρίζει πάντα τι τον περιμένει μετά.

Space_Marine-screen-06-thumb.jpgΗ ροή επίσης έχει μεγάλα κενά, αφού στους ενδιάμεσους «διαδρόμους» απουσιάζει παντελώς όλη αυτή η ατμόσφαιρα των παιχνιδιών της Epic και η ανυπομονησία για την πλοκή, με τον παίκτη στο Space Marine να έχει συνεχώς ενεργοποιημένο το κουμπί του τρεξίματος για να καλύπτει άδειες και μονότονες αποστάσεις μέχρι να φτάσει στην επόμενη «αρένα». Ένα ακόμη αρνητικό σημείο στο σχεδιασμό, είναι η εμμονή των developers με τα Όρκ.

Στο μεγαλύτερο μέρος του Campaign mode ο παίκτης πολεμάει τα ίδια και τα ίδια μοντέλα εχθρών, με την ίδια συμπεριφορά κάθε φορά, με αποτέλεσμα μετά από τις πρώτες δύο ώρες gameplay να έχει βαρεθεί το μοτίβο της: «μία ακόμη αρένας με Ορκ για να προχωρήσω την ιστορία». Αυτή η επανάληψη –σχεδόν grinding τύπου- πιθανώς να λειτουργούσε καλά όσο το παιχνίδι βρισκόταν στην RPG/ RTS κατηγορία, όμως όταν χρησιμοποιείται σε ένα παιχνίδι δράσης, το μετατρέπει απλώς σε προβλέψιμο και μονότονο.

Space_Marine-screen-12-thumb.jpgΗ αλήθεια είναι ότι σε κάποια σημεία το παιχνίδι δίνει στον παίκτη ένα jet pack, με το οποίο μπορεί να πηδάει σε μεγάλο ύψος αλλά και να ορμά στη συνέχεια με δύναμη πάνω στις ορδές των Ορκ, προσφέροντας άλλον έναν ικανοποιητικό τρόπο εκτέλεσης. Όμως, αυτά τα σημεία στο campaign mode είναι τόσο λίγα σε συχνότητα, όσο και μικρά σε διάρκεια, ενώ δεν είναι παράξενο που αυτά τα σημεία καταφέρνουν να είναι τα πιο διασκεδαστικά. Και είναι διασκεδαστικά όχι λόγω του ίδιου του jet pack, αλλά ακριβώς επειδή αυτά τα sections των χαρτών είναι τα μόνα στα οποία ο σχεδιασμός «ανοίγει» και προσφέρει και κάθετη δράση και όχι μόνο μια ευθεία «γραμμή» όπως πριν.

Συνολικά το Campaign του Space Marine είναι βαρετό, με αδιάφορη ιστορία, άνισο βαθμό δυσκολίας και υπερβολική επανάληψη στο σχεδιασμό. Το Multiplayer mode, από την άλλη, έχει επίσης προβλήματα αν και εδώ η δράση είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του campaign.

Multiplayer: Random

Space_Marine-screen-08-thumb.jpgTo melee σύστημα μάχης με τα παντοδύναμα combos και τα ικανοποιητικά animations χρησιμοποιούνται ελάχιστα από τους παίκτες, ακριβώς επειδή κρίνονται πολύ «αργά» για online game και ακριβώς επειδή εγκλωβίζουν τους παίκτες στα ίδια πάλι animations, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στα πυρά. Επομένως, το multiplayer mode του Space Marine πρόκειται κυρίως για ένα shooter τρίτου προσώπου, με ορισμένα παντοδύναμα ranged όπλα, ενώ γίνεται και εδώ χρήση των jet packs.

Από σχετικά νωρίς είναι εύκολο κανείς να αποκτήσει το jet pack, ενώ για τους αρχάριους υπάρχει η επιλογή να κάνουμε «copy» το load out του παίκτη που μας σκότωσε, δίνοντάς μας έτσι την ικανότητα να χρησιμοποιήσουμε το οπλοστάσιό του. Οι χάρτες είναι μόλις πέντε, ενώ τα διαθέσιμα modes είναι μόνο δύο: Seize Ground (οι δύο ομάδες πρέπει να κατακτήσουν διάφορα σημεία στο χάρτη) και Annihilation (κλασσικό Team Deathmatch).

{PAGE_BREAK}

Η online δράση στον τίτλο της Relic δίνει περισσότερο την αίσθηση ότι χειρίζεσαι κάποιο mech, παρά άνθρωπο, ενώ ένα σημαντικό πρόβλημα είναι η απότομη κάμερα σε ορισμένους στενότερους χάρτες και ειδικά κατά τη χρήση των jet packs. Από επιλογές το multiplayer μέρος έχει ό,τι περίπου έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό στα online παιχνίδια: Ranks με διαφορετικά όπλα και επιλογές να ξεκλειδώνουν κάθε φορά, perks, επιλογές για την εξωτερική εμφάνιση των χαρακτήρων και άλλα. Στην PC έκδοση οι ομάδες ήταν των 8 ατόμων η κάθε μία (16 παίκτες συνολικά) και το matchmaking ήταν γρήγορο, ενώ μέσα στα matches δεν υπήρχε lag, αλλά μόνο κάποιες μικρές διακοπές (σαν pause).

Παρόλα αυτά, το shooting στο multiplayer μέρος δεν είναι σωστά ισορροπημένο και αυτό επειδή οι μηχανισμοί συνήθως δεν ακολουθούν την ταχύτητα της δράσης. Τα kills δίνουν μια κάπως τυχαία αίσθηση, κυρίως όταν πρόκειται για melee kill. Πολλές αναμετρήσεις γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία σε κάποιους χάρτες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνει κανείς χωρίς να ξέρει το πώς. Από τους χάρτες ξεχωρίζουν οι πιο ανοικτοί σε εξωτερικούς χώρους, στους οποίους η χρήση των jet packs είναι πιο διασκεδαστική και μειώνεται κάπως το πρόβλημα της σπασμωδικής κάμερας. Το mutliplayer mode μπορεί να έχει κυρίως Ranged μάχες και περισσότερο jet packing απ' ότι το campaign, όμως παραδόξως μοιράζονται τα ίδια προβλήματα: Διαθέτει δράση, απλώς είναι τυχαία, άνιση και χωρίς νόημα.

Το Warhammer 40Κ: Space Marine είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα παιχνίδια του franchise, όχι όμως και καλύτερο, ενώ μοιάζει υπερβολικά με το Gears of War, κάτι που είναι αδύνατον να ξεπεράσει ο παίκτης καθ' όλη τη διάρκεια του campaign mode. Παρ' ότι τα γραφικά στην PC έκδοση ήταν αρκετά λεπτομερή (ιδιαίτερα τα μοντέλα των χαρακτήρων), η ατμόσφαιρα και το σενάριο είναι ανύπαρκτα, ενώ και ο σχεδιασμός των αποστολών είναι μονότονος με υπερβολικά πολλές αρένες.

Space_Marine-screen-09-thumb.jpgΤα εντυπωσιακά melee combos και το «βαρύ» και ικανοποιητικό animation, παύουν να προσφέρουν ευχαρίστηση μόλις ο παίκτης καταλάβει ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι άνισος από σημείο σε σημείο και μόλις δει τη μπάρα ενέργειάς του να εξαφανίζεται μονομιάς, βομβαρδιζόμενος από μακρινούς εχθρούς που δεν μπορούσε να προσέξει από την πρώτη φορά. Το Space Marine δεν είναι ένα κακό παιχνίδι, δεν είναι όμως ούτε και ένα πραγματικά καλό. Βρίσκεται κάπου στη μέση και γι' αυτό είναι μάλλον δύσκολο να το προσέξει κανείς. Τελικά ο Cliff Bleszinski είχε δίκιο: “Τα ενδιάμεσα παιχνίδια είναι καταδικασμένα να χαθούν”.

Γιάννης Πλέσσας

Θετικά

 • Ικανοποιητικό και «βαρύ» animation στο melee σύστημα μάχης
 • Λεπτομερή μοντέλα χαρακτήρων
 • Multiplayer: Σύστημα «αντιγραφής» του loadout του παίκτη που μας σκότωσε

Αρνητικά

 • Άνισος βαθμός δυσκολίας σε πολλά σημεία του campaign
 • Τα combos αφήνουν ευάλωτο τον παίκτη
 • Μονότονος σχεδιασμός των αποστολών
 • Ελάχιστα σημεία στο campaign δίνουν jet pack
 • Το Mutliplayer δείχνει «τυχαίο»
 • Σπασμωδική κάμερα στους κλειστούς MP χάρτες
 • Λίγοι χάρτες και δύο μόνο Multiplayer modes

Βαθμολογία

Συμμετεχουν

 • μου φανηκε ενα αδιαφορο project εξ'αρχης παροτι μου ειχαν αρεσει τα rts της σειρας.

  Δεν προκειται να το αγορασω.....

 • Σίγουρη αγορά μόλις παει στα 15€ και σύντομα απ ότι βλέπω

 • Το demo μου άρεσε αρκετά όμως η κριτική μου αφήνει ένα δίλλημα. Όντως μοιάζει πολύ με το gears αλλά ταυτόχρονα οι melee επιθέσεις δίνουν στο παιχνίδι ένα άλλο στυλ. Θα το τιμήσω γιατί μου φάνηκε ενδιαφέρον αλλά μόλις πέσει κάπου στο 30άρι.

 • ε οχι ρε παιδια μονο 6...::(
  Kριμα, εμενα μαρεσε παρα πολυ..το νιωθεις παρα πολυ...

 • χθες το τερματίσα μέτριο game

 • Το πως φαίνεται ότι ο συντάκτης δεν έχει καμία απολύτως ιδέα για το σύμπαν του Warhammer 40,000 φαίνεται από το χιλιόμετρο. Τα orbital drops τα κάνουν οι Astartes όταν ο Chief ήταν σπερματοζωάριο στον σωλήνα. Ο τρόπος που πολεμάνε τα orks και τον βρίσκεις αρνητικό είναι ακριβώς όπως και στα βιβλία, το lore του σύμπαντος, το boardgame καθώς και όλα τα άλλα παιχνίδια όπου είχαμε Orks για αντιπάλους.
  Επίσης ο κόσμος που πάμε δεν είναι ένας δάσος με ωραίες περιοχές αλλά ένας Hive/Forge world που είναι στο μεγαλύτερο του μέρος βιομηχανοποιημένος. Η αισθητική που έχει είναι η Dark Gotchic που έχουμε δει σε όλα τα παραπάνω που ανέφερα.
  Για έμενα το Space Marine αποτελεί μια πολύ καλή πρώτη προσπάθεια της Relic στο να προσεγγίσει το σύμπαν από την πλευρά του 3rd Person Shooter και ελπίζω σε συνέχεια.

  Όσο για το "For the Horde!" ένα πράγμα μόνο. Δεν παίζουμε WoW....

 • καλο review απο τον Γιαννη αναλυτικο, ομως τουλαχιστον για εμενα το παιχνιδι δεν παει για αγορα λογω των πολλων αλλων παιχνιδιων που ερχονται, δεν ειναι ασχημο το 6 αρικι , αλλα ουτε καλο το λες , οποταν οταν φθηνηση αρκετα θα το παρω

 • Το gears of war και το halo αναφέρονται τόσες πολλές φορές στο review που πραγματικά, ξέχασα ποιανού παιχνιδιού το review διαβάζω...

 • Το Demo μου άρεσε και μου κλείνει το μάτι η πανέμορφη συλλεκτική.

 • Τα 2 πρωτα και το 4ο αρνητικα σημεια ειναι αστεια αναφορας. Τεσπα, το παιχνιδι το απολαμβανω οσο δεν περιγραφεται. Βαρβατιλα και αντριλα, εντοσθια και αιμα, τονοι απο σφαιρες και εκρηξεις. Απο τα καλυτερα TPS που εχω παιξει τον τελευταιο καιρο. Αγνη, ξεφρενη και αμυαλη απολαυση με εξαιρετικο setting. ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ.
  Να τον βρασω τον σαχλο ρεαλισμο και το κρυφτουλι τον αλλων shooters οταν μπορω να λιωνω με την σφυρουκλα 5 Boyz μαζι. Αν κατι με ενοχλησε ηταν η βασικη ΑΙ των 2 συντροφων, αλλα απο την αλλη... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ORKS ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ!!!
  FOR THE EMPEROR και παω να παιξω λιγο ακομα!!

 • Και κάτι ακόμα αν κάποιος επηρεάστηκε από κάποιον είναι το Gears απο το 40κ και όχι ανάποδα.

 • Παιδιά, ο Γιάννης είναι ο καταλληλότερος για να μιλήσει μαζί σας, μιας και αυτός έπαιξε και ξέρει το παιχνίδι. Δεν θα μιλήσω αντ' αυτού. Απλά να υπενθυμίσω ότι εδώ βαθμολογήθηκε σύμφωνα με τη γνώμη του Γιάννη το Space Marine και πώς ενσωματώθηκαν εντός του μηχανισμοί από παιχνίδια που προηγήθηκαν αυτού, δεν βαθμολογήθηκε το σύμπαν Warhammer. Ψυχραιμία :).

 • Ξανάπαιξα τώρα το demo και πραγματικά το ευχαριστήθηκα πολύ. Προσφέρει πολύ απόλαυση η μάχη σώμα με σώμα. Πορωτικό gameplay.

 • το παιχνιδι δεν ειναι κακο εγω που το τερματισα μου θυμισε απο την αρχη εως το τελος ενα στυλ αλλα gears of war σε πολλα σημεια το κακο που εχει ειναι οτι καπου κατανταει κουραστικο ολο orks και orks kai .....orks ελεος κατα τ' αλλα παιζετε......δεν ειναι και αδιαφορο.....

 • Παιδια και εγω ειμαι φανατικος της σειρας αλλα ενταξει μην υπερβαλουμε κιολας. Προκειται για μια συμπαθητικη προσπαθεια, αρκετα πορωτικη αλλα μεχρι εκει. Μπορει το 6 να ειναι λιγακι αυστηρο, αλλα προσωπικα δεν νομιζω να αξιζει για παραπανω απο 7. Και επισης δεν ειναι αναγκαιο να μπουμε στην λογικη του ποιος αντιγραφει ποιον.

 • το παιχνιδι ειναι πολυ ωραιο.δε θα ασχοληθω με το βαθμο καθωσ τον θεωρω αστειο.το παιχνιδι αξιζει να το παιξεις και μενεισ και ικανοποιιμενοσ.για το multi του δε ξερω καθωσ δεν ασχοληθηκα το sp ειναι εμπειρια.τελοσ

 • το 6αρακι το περνει χαλαρα ... μετριο παιχνιδακι

 • αν και φανατικος της σειρας δεν με εντυπωσιασε καθολου...μετρια κοπια του gears of war και του darksiders...

 • Αστείο review. Το παιχνίδι κρίνετε για τυχόν ομοιότητες ή διαφορές με τα Halo, Gears που ούτε καν υφίστανται? Ανυπομονησία για τη πλοκή στα παιχνίδια της Epic? Αυτό κι αν είναι άκυρο, ίσα ίσα που το Space Marine λόγω του σύμπαντος και μόνο έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Εγώ είδα αυτό που ήθελα με το παιχνίδι, μια μεταφορά των RTS της Relic με τις ίδιες αδυναμίες και δυνατά σημεία. Αξιόλογη και άκρως διασκεδαστική πρώτη προσπάθεια. Το μόνο που με ενόχλησε ελάχιστα στην αρχή, ο εκνευρισμός για την έκθεση στις επιθέσεις όταν διαδραματίζονται τα animation για την απόκτηση υγείας. Δώστε του μια ευκαιρία. The Emperor shall protect!

 • ελα ρε φιλε λιγος σεβασμος προς τον συντακτη , ενταξει δεν ειναι 6 ειναι 7 ,και μονο αστειο δεν ειναι το review γιατι αν θεωρεις αστειο το 6 αρακι τοτε θα θεωρεις αστειο και το review του συντακτη που ειναι εμπεριστατωμενο αρκετα θα ελεγα

Δείξε μου και άλλα...