Ταυτότητα

Resident Evil 4 HD

Resident Evil 4 HD

Edition: N/A Genre: Action, Adventure, Horror Διάθεση: PSN
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Capcom Ημ. Έκδοσης: 21/09/2011
PEGI: 18 Εκδότης: Capcom Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3


Ο ογκόλιθος του σύγχρονου horror ξανά-ξανά-ΞΑΝΑ επιστρέφει

Τη σύγχρονη τάση για remakes, επανακυκλοφορίες, reboots και HD αναβαθμίσεις, υποθέτουμε πως την έχετε παρατηρήσει και πιθανά σχολιάσει με κάποιον σκεπτικισμό. Και είναι λογική η αντίδρασή σας, καθώς πίσω από μια τέτοια επανάληψη κρύβεται η σχετικά αρνητική (ως προς τη νέα δημιουργία) τάση της σημερινής βιομηχανίας. Έλλειψη νέων ιδεών αλλά και θάρρους για να το επιχειρήσουν, υπερβολικά υψηλό κόστος ανάπτυξης των HD τίτλων και, φυσικά, και η λεγόμενη «αρπαχτή», είναι μόνο οι βασικές από τις αιτίες που έχουμε πνιγεί στις τριλογίες και τις επαναλήψεις. Βέβαια, αξίζει να προσεγγίσουμε το θέμα και από την άλλη πλευρά του νομίσματος. Κάθε λεπτό που περνάει, χιλιάδες νέα άτομα έρχονται σε επαφή με το χώρο του gaming και είναι λογικό να ενδιαφερθούν για τις ρίζες και την ιστορία του χώρου.

Για τα... τσικό του gaming λοιπόν, τα remakes φαντάζουν ως Μάνα εξ ουρανού και αποτελούν μιας πρώτης τάξεως επένδυση. Με κάποια επιφύλαξη λοιπόν, αποδεχόμαστε το νέο αυτό trend. Τι γίνεται όμως όταν παραγίνει το κακό; Το Resident Evil 4 HD αποτελεί την έκτη έκδοση του παιχνιδιού σε ισάριθμα χρόνια. Στο GameCube ήταν η πρώτη και η συγκλονιστική που τάραξε τα νερά του gaming με νέες ιδέες και πρωτοποριακή ατμόσφαιρα.

RE4-HD-Screenshot-06-thumb.jpgΗ δεύτερη, του PS2, ήταν η βελτιωμένη στα σημεία και με έξτρα υλικό. Ακολούθησε τρίτο το PC με ένα προχειροφτιαγμένο port που δεν υποστηρίχθηκε καθόλου από την Capcom. Η τέταρτη έκδοση έφερε το παιχνίδι στη νέα εποχή, καθώς αναβάθμισε λιγάκι τα γραφικά και προσέφερε ένα κορυφαίο εναλλακτικό μοντέλο χειρισμού μέσω του Wii Remote. Στην πέμπτη έκδοση που κυκλοφόρησε στο iOS τα πράγματα "σκάλωσαν" και πάλι, καθώς ο χειρισμός τέτοιου τίτλου με touch screen δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικός. Και ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα και στην έκτη έκδοση του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε για PS3 και Xbox360 με το ακρώνυμο "HD" κολλημένο στο πλάι.

Αξίζει όμως να κοιτάξουμε και αυτή τη νέα έκδοση της Capcom ή τελικά ήρθε η ώρα να αφήσουμε το θρυλικό Resident Evil 4 στην άκρη; Αυτό προσπαθήσαμε να δούμε έπειτα από το νέο μας playthrough. Για λίγα άτομα βέβαια που απουσιάζανε στα τελευταία τρία review του τίτλου, θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Hablas español? – Σενάριο & Ατμόσφαιρά

RE4-HD-Screenshot-07-thumb.jpgΠρωταγωνιστής του παιχνιδιού, o παλιός γνωστός της σειράς Leon Kennedy. Έξι χρόνια έχουν περάσει από τα δραματικά γεγονότα του RE2 και την καταστροφή της Raccoon City. Ο Leon δεν είναι πλέον ο rookie αστυνόμος που ήταν κάποτε και μάλιστα έχει εισέλθει σε μία μυστική υπηρεσία των Η.Π.Α. με υψηλά διαπιστευτήρια και την απόλυτη υποστήριξη του προέδρου. Όταν λοιπόν η κόρη του προέδρου απαγάγεται, ο Leon ξεκίνησε αμέσως μια εντατική έρευνα που τον οδήγησε σε ένα παλιό χωριουδάκι στην Ισπανία. Πριν όμως προλάβετε καλά καλά να ρωτήσετε τριγύρω, οι κάτοικοι του χωριού, σας επιτίθενται δίχως προειδοποίηση ή εμφανή στόχο.

Από νωρίς στα βάσανα για άλλη μια φορά ο Leon και αυτή τη φορά οι αντίπαλοί του δεν είναι άμυαλα zombies μα κανονικοί άνθρωποι που δείχνουν σαν υπνωτισμένοι / δαιμονισμένοι στην κίνησή τους. Το μυστήριο σύντομα περιπλέκεται, με νέους και ενδιαφέροντες χαρακτήρες να κάνουν την εμφάνισή τους και την Umbrella να δείχνει για άλλη μια φορά πόσο μακριά ήταν τα πλοκάμια της.

RE4-HD-Screenshot-08-thumb.jpgΤο σενάριο των Resident Evil ποτέ δεν κυνήγησε Oscar και είναι περήφανο για αυτό. Αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα kitsch b-movie αισθητικής με corny διαλόγους και αστεία κλισέ, που όμως τραβούν πανεύκολα τον παίκτη -αν και θα ήταν τεράστιο λάθος εκ μέρος μας να αγνοήσουμε τον ακόμα μεγαλύτερο μαγνητισμό που ασκεί η ίδια η ατμόσφαιρα του τίτλου. Μια συνεχής μουντή και πνιγηρή σαν από υγρασία ατμόσφαιρα, μια αίσθηση αποσύνθεσης, σαπίλας παράνοιας, στοιχεία που δίδονται σε εκπληκτικό βαθμό από τη σκηνοθεσία όλων των μαχών, το υπέροχο level design αλλά κυρίως της αίσθησης πως βρίσκεστε και εσείς εν μέσω ενός τέτοιου πνιγηρού μέρους, ακόμα και αν παίζετε μέρα μεσημέρι στο εξοχικό σας.

{PAGE_BREAK}

In Spain, no one can see you bleed – Τεχνικός τομέας

Σε αυτή τη δημιουργία του κόσμου, η Capcom είχε καταφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στον τεχνικό τομέα και για το 2005 το Resident Evil 4 του GameCube ήταν ένα από τα αρτιότερα παιχνίδια της αγοράς. Πρωτοστάτησε με το εξαιρετικό animation του και δοκίμασε νέες τεχνικές σκιάσεων και φωτισμού που αντέγραψαν πολλά μετέπειτα παιχνίδια. Αφήνοντας όμως τα μαθήματα ιστορίας στην άκρη και ερχόμενοι στο σήμερα, βλέπουμε ότι η HD έκδοση του παιχνιδιού αφήνει πολλά ερωτηματικά ως προς την εργασία και την προσοχή της Capcom. Τα 3D models των χαρακτήρων και αρκετών αντικειμένων έχουν "καθαρίσει" σε ικανοποιητικό βαθμό αλλά το υπόλοιπο παιχνίδι δείχνει σαν να μην έχει αγγιχθεί -πλην ορισμένων textures δεξιά-αριστερά.

Μάλιστα, το γεγονός ότι αυξήθηκε η ανάλυση συχνά λειτουργεί αρνητικά, καθώς κάνει όλα τα textures του ευρύτερου περιβάλλοντος να δείχνουν πιο άσχημα απ' ότι στο παρελθόν! Τα pre-rendered videos δε, άλλα δείχνουν να έχουν υποστεί αναβάθμιση και άλλα να είναι ακόμα στην SD μορφή τους, με αποτέλεσμα να βλέπουμε έναν άγριο χορό από pixels!

RE4-HD-Screenshot-04-thumb.jpgΤο παιχνίδι βέβαια καταφέρνει και σώζεται εικαστικά χάρη στον εξαιρετικό σχεδιασμό των επιπέδων του, αλλά για έναν τίτλο που μοστράρει το "HD" στον τίτλο του, η προχειρότητα της εφαρμογής είναι κάπως στενάχωρη. Προσθέστε σε όλα αυτά και το πρόβλημα πως αυτή η έκδοση εμφανίζει προβλήματα με το framerate -ενώ οι προηγούμενες έτρεχαν "νεράκι"- και καταλαβαίνετε τον προβληματισμό μας. Ηχητικά, βέβαια, είναι αδύνατον να προσάψουμε κάτι αρνητικό στο παιχνίδι. Οι κατάλληλοι ηθοποιοί στους κατάλληλους ρόλους, μουσική που άλλοτε σε παρασέρνει και άλλοτε σε απελευθερώνει και ηχητικά εφέ που ακόμα και σήμερα ελάχιστοι τίτλοι μπορούν να πλησιάσουν.

Can the past meet the future? - Gameplay

Κατά την κυκλοφορία του το Resident Evil 4 αποτέλεσε επανάσταση στον τομέα του gaming, καθώς αποτίναξε τα δεσμά του παρελθόντος του και προχώρησε σε δυναμικές αλλαγές για το 3rd person shooting, αλλαγές που βλέπουμε σήμερα σε όλα τα παιχνίδια του είδους. Προχωρώντας κάτω από μοντέλο κάμερας ώμου, μπορείτε να κινηθείτε με άνεση σε όλο το χώρο, να επεξεργαστείτε αντικείμενα και να αλληλεπιδράσετε με το περιβάλλον.

RE4-HD-Screenshot-09-thumb.jpgΚατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα κληθείτε φυσικά να λύσετε ορισμένους απλούς γρίφους που αυξάνουν το μυστήριο της περιοχής, ενώ θα πρέπει να περιμένετε πολλά QTEs, τα οποία εντυπωσιάζουν με τη σκηνοθεσία τους και βοηθούν στη δημιουργία της ξεχωριστής κινηματογραφικής ατμόσφαιρας του τίτλου. Όμως, πάνω από όλα, το βασικό στοιχείο του Resident Evil 4 κρύβεται κάτω από το σύστημα μάχης του και στην επαφή με τους αντιπάλους. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο Leon υψώνει το όπλο του και σκοπεύει όπου επιθυμείτε με τη βοήθεια μιας ακτίνας λέιζερ.

Αυτό που ίσως φανεί περίεργο, είναι πως το παιχνίδι υποχρεώνει τον παίκτη να μένει απόλυτα ακίνητος όταν έχει σηκώσει το όπλο του, απαγορεύοντάς του μια πιθανή "run ‘n gun" τακτική. Αλλά αυτή είναι μια πάγια φιλοσοφία της σειράς, που οι νεότεροι μάλλον θα πρέπει να αποδεχθούν.  Όπως προαναφέραμε, οι αντίπαλοι δεν είναι πλέον τα αργοκίνητα και άμυαλα zombies των παλιότερων επεισοδίων, αλλά ζωντανοί, έξυπνοι άνθρωποι. Έτσι, μην φανταστείτε πως επειδή κλείσατε μια πόρτα, θα υπάρξει ασφάλεια.

RE4-HD-Screenshot-10-thumb.jpgΟι εχθροί παρουσιάζουν εξαιρετική AI, δρουν διαφορετικά και να είστε σίγουροι ότι θα σας κυνηγήσουν μέχρι τελικής πτώσης. Τεράστια bosses, συγκλονιστικές μάχες και ξέφρενη δράση θα σας κρατήσουν καθηλωμένους για τις 14-16 ώρες που διαρκεί ο τίτλος της Capcom, ενώ πέρα από το υψηλότατο replay value που προσφέρει το κεντρικό παιχνίδι, μπορείτε να ξεκλειδώσετε και τα τρία bonus modes που πρωτοεμφανίστηκαν στην έκδοση για το PS2.

{PAGE_BREAK}

Όλα φαίνονται ιδανικά, λοιπόν; Όχι εντελώς. Η εξαναγκαστική καθήλωση του παίκτη σε ένα σημείο όταν τραβάει το όπλο του δεν είναι σημερινό θέμα, καθώς προβλημάτισε και στο παρελθόν. Με τα χρόνια όμως να έχουν περάσει και την τεχνολογία να έχει βρει πολύ καλύτερες λύσεις, το παρόν σύστημα αρχίζει να κουράζει. Και αν δει κανείς πως εξ αρχής είχε δημιουργηθεί για να ανεβάζει τεχνητά τη δυσκολία του τίτλου και μόνο, είναι λογικό οι νεότεροι παίκτες να προβληματιστούν. Το ίδιο συμβαίνει και με το inventory system, το οποίο παραμένει κλασσικά δύσχρηστο και απαιτεί προσοχή στην επεξεργασία του. To περίεργο είναι πως τα παραπάνω θέματα είχαν διορθωθεί αισθητά στην Wii έκδοση του παιχνιδιού, αφού το Wii Remote προσέφερε πολύ καλύτερη στόχευση και το inventory είχε βελτιωθεί.

Και τώρα, στην έκδοση των επονομαζόμενων “hardcore” κονσόλων, καταποντιστήκαμε στο παρελθόν. Εξίσου περίεργη είναι η απουσία υποστήριξης του PS Move καθώς το παιχνίδι ήδη έχει σχεδιαστεί για το Wii και η ενσωμάτωση χρήσης motion controls για το σύστημα της Sony φαντάζει εύκολη.

Is it too old for this…era? – Τελικά Συμπεράσματα

Είναι μάλλον δύσκολο να κρίνεις σήμερα ένα παιχνίδι της προηγούμενης γενιάς. Τα μέτρα και τα σταθμά έχουν αλλάξει, η τεχνολογία έχει προχωρήσει και τα γούστα των ανθρώπων συνεχώς μεταβάλλονται. Ένα re-release μπορείς να το δεις με βαθιά συγκίνηση και να το λατρέψεις για το παιχνίδι που ακριβώς ήταν. Μπορείς όμως και να απαιτήσεις κάτι παραπάνω, όταν η δημιουργός σου ζητά 20 ευρώ για ένα παιχνίδι σχεδόν επτά ετών. Εμείς θα θέλαμε το κάτι παραπάνω από την Capcom. Οι μικρές -αλλά σημαντικές- βελτιώσεις της έκδοσης Wii εξαφανίστηκαν, ενώ η μετατροπή των γραφικών σε high definition είναι ελλιπής και με ορισμένα τεχνικά προβλήματα.

Είναι μεγάλο κρίμα που η Capcom δεν άρπαξε την ευκαιρία να δώσει μια πραγματική και τελική Director’s Cut έκδοση για το διαμάντι της και αναλώθηκε στην πιο απλή και γρήγορη λύση. Όπως και αν έχει το πράγμα όμως, μιλάμε για το Resident Evil 4, έναν τίτλο που άφησε εποχή, τάραξε τα νερά της βιομηχανίας και συγκαταλέγεται στα πιο αγαπημένα παιχνίδια εκατομμυρίων παικτών ανά την υφήλιο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιχνίδι από όλες τις πλευρές κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας του, που στην παρούσα φάση -αν καταφέρετε να αγνοήσετε την... προχειροπονηριά της Capcom- είναι σίγουρο πως θα το απολαύσετε.

Αλέξανδρος Μιχαλιτσιάνος

Θετικά

 • Τρομακτικό και υποβλητικό όπως πάντα
 • Καταιγιστική δράση και μεγάλη διάρκεια
 • H προσθήκη των leaderboards και trophies αυξάνουν το ήδη υψηλότατο replay value

Αρνητικά

 • Η HD αναβάθμιση είναι ατελής και με προβλήματα στο framerate
 • Το δυσκίνητο gameplay δείχνει τα χρονάκια του
 • Η απουσία υποστήριξης του Playstation Move

Βαθμολογία

Αλέξανδρος Μιχαλιτσιάνος

Αρχιτέκτων και συντηρητής ιστορικών κτιρίων κατ' επάγγελμα, μόλις πέσει η νύχτα φοράει την καμπαρντίνα του και σουρτουκεύει σε αναζήτηση μιας νέας περιπέτειας. Ταξιδιώτης και ονειροπόλος, με κλινικά κολλήματα σε Fantasy και Sci-Fi, gaming backstory από τα 80s και mantra τη φράση «η ιστορία και οι γρίφοι πάνω απ’όλα», δεν χαρίζει κάστανο σε νεοτερισμούς υπερβολικής ευκολίας. Αν είσαι adventure, RPG ή strategy, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε περάσει πολλές γλυκές νύχτες μαζί…

Συμμετεχουν

 • " Η HD αναβάθμιση είναι ατελής και με προβλήματα στο framerate "
  Αρα πως γινεται ;

 • Έτσι όπως πάει το πράγμα, στο τέλος θα έχουν βγει για το RE4 όσες επανεκδόσεις έχουν βγει και στο Ocarina of Time...

  lol...

  :P

  Πάντως και τα δύο μία φορά τα έχω αγοράσει. Είναι παιχνιδάρες από μόνες τους και αν τα έχει κάποιος σε οποιαδήποτε έκδοση, είναι υπερπλήρη, παρά τα χρόνια που έχουν περάσει. Αν κάποιος δεν το έχει, βουρ και στον πατσά.

 • Παιδια για εμενα επιδη ειναι το καλητερο μου παιχνιδι γενικα οσα χρονια παιζω θα πω το εξης ειναι σιγουρα η καλητερη εκδοση του παιχνιδιου αλλα σε μερικα σημεια εχουν κανει κακη δουλεια αλλα αυτο δεν σημενει οτι ειναι και χαλια φενωνται τα παντα σχεδον πολυ καλητερα απο του Wii που μεχρι πρωτεινος ηταν η καλητερη. βαλανε και Trophy/Achivements ,τωρα πιστευω οποιος δεν το εχει παιξει ειναι ευκερια να το αγορασει.γνωμη μου .

 • Ντροπη. Oχι το παιχνιδι φυσικα... Ντροπη που δεν εχουμε ευρωπαικο Βiohazard revival selection σε retail... Nα μη θυμηθω την anniversary edition... Αισχος.

 • καθώς πίσω από μια τέτοια επανάληψη κρύβεται η σχετικά αρνητική (ως προς τη νέα δημιουργία) τάση της σημερινής βιομηχανίας. Έλλειψη νέων ιδεών αλλά και θάρρους για να το επιχειρήσουν, υπερβολικά υψηλό κόστος ανάπτυξης των HD τίτλων και, φυσικά, και η λεγόμενη «αρπαχτή», είναι μόνο οι βασικές από τις αιτίες που έχουμε πνιγεί στις τριλογίες και τις επαναλήψεις.

  Όσον αφορά το παιχνίδι πάντα η σειρά μου ήταν αδιάφοροι.Αλλά ο Άλεξ έγραψε αυτό που βλέπουμε πολλοί-και προσωπικά σκέφτομαι και εγώ εδώ και καιρό.Οι παραπάνω σειρές τα λένε όλα Άλεξ.Συνχαρητήρια είναι απλώς λίγα...Όσο για τις 6 επανακυκλοφορίες του τίτλου,ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ CAPCOM?!:p

 • ελπιζω να ειναι ωραιο....

 • @katamaran, αν διαβάσεις το review θα δεις τι εννοώ. άλλα videos έχουν γινει hd και άλλα όχι, άλλα textures έχουν καθαρίσει και άλλα είναι 6ετίας, το framerate πέφτει σε αρκετά σημεία ενώ στο πρωτότυπο παιχνίδι δεν γινόταν πουθενά και τέλος, σκέψου τα σημεία που δεν έγινε σωστή εκαθάριση για hd, πως μπορεί να δείχνουν. Για να το κάνω πιο κατανοητό, σκεφτείτε πως φαίνεται ένα jpeg που από 800x600 το κάνατε strech για να δείχνει διπλάσιο. θα πετάξει τα μάτια σας στο pixel αν δεν έχει γίνει σωστή δουλεία ή έστω smoothing. αυτό εννοώ.

 • Γιατι να μην εχει πλατινα; Eλεος.................

 • @Sky333 To σχολιο δεν πηγαινε για εσενα ουτε για το review αλλα για την capcom . Βγαζεις HD remake με προβληματα στα γραφικα και το frame rate ? (!)

 • @mr zero-killerman εχεις δικιο για το resi 4 oτι το εχουν παρακανει με τα remakes και τα relaunches αλλα εσυ που εισαι 15 επρεπε να χαιρεσαι για ολες αυτες τις επανακυκλοφοριες καθως εχεις την ευκαιρια να απολαυσεις επικα παιχνιδια.,.. Εδω χαιρομαστε εμεις που τα εχουμε χιλιοπαιξει....

 • @Deathracer2009 και εμενα αυτο με πειραξε πολυ δεν εχει πλατινα γιατι ρε CAPCOM !!!

 • Απ'τη στιγμή που το έχω για ps2 και το γουστάρω ακόμα,δεν
  βλέπω κάποιο λόγο να το ξαναγοράσω.

 • Άαααχχχχ Capcom.....:P

 • ΑΡΠΑΧΤΗ!!!!!!!!!!!!!
  Ούτε υποστήριξη για το move,ούτε καν κάποια αναβαθμισμένα textures σε σημεία που φωνάζουν πόσο άσχημα φαίνονται...Προβλήματα στο frame rate???Μόνο σε retail μορφή μαζί με το veronica θα το σκεφτώ...Ντροπή στην εταιρεία που μετά τα DLC μας ξενερώνει άλλη μία φορά.Ας ελπίσουμε οτί η επανέκδοση του DMC θα είναι καλύτερη

 • Γιατί βγάζουνε έτσι τέτοια ιστορικά παιχνίδια ? αν δεν κάνουνε σωστή δουλειά καλύτερα ας μην τα βγάλουνε καθόλου έχουμε γεμίσει στίς αρπαχτές που απλός ανεβάζουνε την ανάλυση και δεν κοιτάνε να ασχοληθούνε λίγο με το παιχνίδι και να το συμαζέψουνε όπου έχει ατέλειες

 • Oποιος δεν το εχει παίξει και του αρεσει το είδος να το πάρει αμέσως!

  Για όλους τους άλλους σαν κι εμένα που το έχουμε πάιξει στο παρελθον στο Gamecube ή στο Wii (μακραν η καλυτερη έκδοση) δεν αξιζει.

  Ημουν περιεργος και ηθελα ΠΟΛΥ να δω τι θα έκαναν στην ΗD εκδοση, μιας και μιλαμε για κορυφαιο αν οχι το κορυφαιο παιχνιδι στο ειδος του (και αγαπημενο μου), αλλα δυστυχως τιποτα παραπάνω απο μια αρπαχτη!

  Το τρομερα περιεργο ειναι οτι η εκδοση του Wii εχει στο συνολο καλύτερα γραφικά και ΠΟΛΥ πιο ομαλο framerate :)

  Να μας λειπουν τετοιες επανεκδοσεις. Και για οσους πουνε "ναι αλλα υπαρχουν καποιοι που δεν τα εχουν παιξει στο παρελθον" δεν πειραζει! Γιατι καποια πραγματα τελικα πρεπει να ανηκουν εκει και στις αναμνήσεις μας.

  P.S: 20E?! 10E παιρνεις την εκδοση για το Wii καινουργιο Retail.

  @katamaran ετσι γινετε με τα βιαστικά port.Aλλο μηχανημα αλλη μηχανη γραφικων αλλη εποχη...

 • Για τους συνδρομητές PSN plus έχει μόνο 10 Ευρώ οπότε το τσίμπησα.Το είχα παίξει μόνο στο PS2.

 • Το κατέβασα στο live,κάποιοι μπορεί να πούνε οτί έχει τσουχτερή τιμή, αλλά δεν το μετάνοιωσα καθόλου,θα μπορούσε βεβαία να γίνει καλύτερη δουλειά!!!!

 • Δεν θα παρω το εχω στο ps2 wii και gamecube ,αν εκαναν καλη δουλεια στο hd θα το επαιρνα ,αλλα με καλυπτουν τα 3 που εχω, ωραιο review Αλεξανδρε

 • Aγορα με τη μια!!Θελω να το παιξω στο ps3 μου.Το resi 4 ειναι υμνος, το αγαπημενο μου game ever:D

Δείξε μου και άλλα...