Ταυτότητα

FIFA 12

FIFA 12

Edition: N/A Genre: Sports Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-22 Ανάπτυξη: EA Canada Ημ. Έκδοσης: 30/09/2011
PEGI: 3 Εκδότης: EA Sports Πλατφόρμες: Nintendo 3DS, Xbox 360, PSP, PlayStation 3, PlayStation 2, PC


Μάθε μπαλίτσα...

Τι και αν βλέπουμε μπάλα όλες τις εποχές του χρόνου, η όρεξη μας για το ποδόσφαιρο θα πεθάνει πιο μετά και από το ίδιο μας το σώμα. Έτσι και φέτος η επιθυμία να προμηθευτούμε κάποιο παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι ακατάσχετη, ας έχει και ως μοναδική αλλαγή τις συνθέσεις και τις εμφανίσεις βρε αδερφέ. Τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη είναι η περίοδος που ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος έχει στην άκρη 50, 60 Ευρώ προκειμένου να αγοράσει το Pro Evolution Soccer ή το FIFA. Σε αυτό το κείμενο, ήρθε η ώρα να δούμε αν «βγάζει» τα λεφτά του το FIFA 12.

«Θα, θα, θα, θα»

Όπως κάθε χρόνο οι υποσχέσεις και το hype της σειράς είναι τεράστια, κάνοντας τους πιστούς οπαδούς να αναμένουν με ανυπομονησία. Τι υποσχέσεις είχαμε για φέτος; Οι πιο πολυδιαφημιζόμενες αλλαγές ήταν το Impact Engine και το Tactical Defense. Οι βελτιώσεις σε Α.Ι., γραφικά και animation πρέπει να θεωρούνται βέβαιες σε παιχνίδια του είδους και για αυτό τον λόγο δεν «προμοτάρονται» και τόσο πολύ.

FIFA-12-screen-01-thumb.jpgΤο θέμα είναι αν αυτές οι αλλαγές είναι αρκετές ώστε να προσφέρουν μία πιο ρεαλιστική εμπειρία. Ας τα πάρουμε με την σειρά… Η Impact Engine, που διαφημίστηκε όσο λίγα στοιχεία του νέου FIFA, υποσχόταν να προβάλλει κάθε είδους κίνηση των παικτών, της μπάλας και των διαιτητών με τον υψηλότερο δυνατό ρεαλισμό. Κάθε σύγκρουση των παικτών με τους αντιπάλους ή με τη μπάλα, κάθε τζαρτζάρισμα, κάθε σουτ, έχουν πλέον «αναβαθμιστεί» και πλησιάζουν πάρα πολύ στην πραγματικότητα, κάνοντας πράξη την υπόσχεση της EA για λιγότερο «πλαστική» κίνηση και περισσότερο «φυσική».

Αναμφισβήτητα, η νέα μηχανή που προστέθηκε τα καταφέρνει πολύ καλά, αν και υπάρχουν μικροπροβλήματα, όπως αστείες συγκρούσεις ή πτώσεις ποδοσφαιριστών μεταξύ τους. Με την κυκλοφορία ενός patch στο μέλλον, τα όποια προβλήματα υπάρχουν, φανταζόμαστε θα λυθούν (όπως, κατά κοινή ομολογία, συνέβη και στο PES 12). Και ας περάσουμε τώρα στη μεγαλύτερη (κατά την προσωπική μας άποψη) βελτίωση που έχει να επιδείξει το παιχνίδι της ΕΑ, το Tactical Defense.

FIFA-12-screen-02-thumb.jpgΤο FIFA 12 απαιτεί πλέον από τους χρήστες να μαρκάρουν όχι μόνο τους παίκτες, αλλά και το χώρο. Ξεχάστε ότι ξέρατε λοιπόν, καθώς αν προσπαθήσετε να μαρκάρετε κατευθείαν έναν παίκτη μη ελέγχοντας το χώρο, θα δείτε κατά πάσα πιθανότητα μια μεγαλοπρεπέστατη «τρύπα» στην άμυνά σας, από την οποία θα μπορέσει να περάσει μια πάσα ή ένα σουτ με μεγάλη άνεση. Αυτό φυσικά έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα όταν βρίσκεστε στην «αντίπερα όχθη», την επίθεση. Οι αντίπαλοι αμυντικοί κλείνουν πανέξυπνα τους χώρους, μην αφήνοντάς σας να κάνετε εύκολα παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε μεγάλη υπομονή, να γυρίζετε τη μπάλα, να έχετε την κατοχή και την κατάλληλη στιγμή να εξαπολύσετε την επίθεσή σας.

Όσο καλύτερη είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίζετε, τόσο λιγότερους χώρους θα σας αφήνουν οι αντίπαλοι, στενεύοντας κατά πολύ τα περιθώρια όχι μόνο για νίκη, αλλά ακόμα και για επίτευξη κάποιου τέρματος. Αυτή η ξαφνική αύξηση της δυσκολίας θα «ξενίσει» πολλούς, αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η πρόκληση, άλλο τόσο μεγάλη είναι και η ευχαρίστηση επίτευξης του στόχου.

Οι υπόλοιπες μικροαλλαγές

FIFA-12-screen-03-thumb.jpgΌσον αφορά την Α.Ι., δεν υπάρχουν ιδιαίτερες βελτιώσεις που να κάνουν... μπαμ, αλλά με το πέρας αρκετών παιχνιδιών θα διαπιστώσετε πως δεν είναι και τόσο «κουτή». Στην επίθεση, για άλλη μια χρονιά -στα μεγάλα επίπεδα δυσκολίας-, οι αντίπαλοι βγάζουν «φωτιές». Ντρίπλες, σουτ, πάσες, όλα γίνονται με χειρουργική ακρίβεια, κάτι που θα μας φέρει σε δυσμενή θέση ακόμα και για ένα επιτυχημένο τάκλιν. Στην αμυντική γραμμή τώρα, οι αμυνόμενοι διαθέτουν επίσης εξαιρετική Α.Ι. καθώς θα μας υποχρεώνουν σε συνεχή «γυρίσματα» της μπάλας και σε παιχνίδι κατοχής (άλα Μπάρτσα) όπως προαναφέραμει πιο πάνω.

Επίσης, οι τερματοφύλακες κρατάνε το επίπεδο της νοημοσύνης σε υψηλά standards, κάνοντας σωτήριες επεμβάσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε πολλές ελπίδες να μη δεχτούμε γκολ στις επιθέσεις των αντιπάλων, και πιστέψτε μας, αυτές θα είναι πολλές.

{PAGE_BREAK}

Φυσικά δε γίνεται να μην υπάρχουν και φέτος σφάλματα τόσο στην Α.Ι. των τερματοφυλάκων όσο και σε αυτή των παικτών. Καταρχάς, οι τερματοφύλακες έχουν το συνηθισμένο ελάττωμα που παρατηρούμε και στο PES, να «σερβίρουν» αρκετές φορές τη μπάλα στον αντίπαλο επιθετικό ύστερα από μία ασταθή απόκρουση. Μπορεί να μην συμβαίνει πολλές φορές, αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητικό και να αφαιρεί πόντους από το ρεαλισμό, καθώς στο πραγματικό ποδόσφαιρο, παρατηρούμε αυτό το φαινόμενο πολύ σπάνια.

Όσον αφορά τα προβλήματα της νοημοσύνης των παικτών, το πιο κραυγαλέο εξ αυτών που εντοπίσαμε έχει να κάνει με τις επιπτώσεις του Tactical Defense στην ανάπτυξη των αντιπάλων. Τι εννοούμε; Χάρη στο μαρκάρισμα που κάνουμε πλέον στο χώρο, δυσκολεύουμε τον αντίπαλο παίκτη να μεταβιβάσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να την κρατά στην κατοχή του για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ πολλές φορές θα τον δούμε να διασχίζει σχεδόν όλο το γήπεδο προς τα πίσω επειδή δεν μπορεί να πασάρει σε συμπαίκτη.

FIFA-12-screen-04-thumb.jpgΚάποια στιγμή, μάλιστα, παρακολουθήσαμε αντίπαλο εξτρέμ να φτάνει με τη μπάλα μέχρι την περιοχή του και να τη βγάζει κόρνερ. Τέτοια παραδείγματα δυστυχώς είναι πολλά και προκαλούν γέλιο και εκνευρισμό στους χρήστες. Τέλος, το animation παραμένει σε υψηλά επίπεδα, από τον τερματοφύλακα, μέχρι και το βοηθό διαιτητή. Η κίνηση των παικτών είναι πιο φυσική, απέχοντας κατά πολύ από την «πλαστική» εικόνα παλαιότερων εποχών. Στα παραπάνω, φυσικά, έχει συμβάλει τα μέγιστα η υλοποίηση της Impact Engine, η οποία έχει όλα τα φόντα να επαναπροσδιορίσει το μέλλον των παιχνιδιών ποδοσφαίρου. Η κίνηση και το βάρος της μπάλας, είναι επίσης εξαιρετικά, και το διαπιστώνουμε χρόνο με το χρόνο, ματς με το ματς. Από μία απλή πάσα, μέχρι ένα εκπληκτικό πλασέ που καταλήγει στο «γάμα».

Μοναδικές μας ενστάσεις έχουν να κάνουν με τις πάσες, οι οποίες δεν είναι αρκετά δυνατές, αφού φτάνουν πολύ συχνά «ξεψυχισμένα» στο συμπαίκτη μας, καθώς και η μπάρα ενέργειας. Θα ήταν προτιμότερο και πιο άμεσο προς το χρήστη να μπορεί να μεταβιβάσει τη μπάλα πιο γρήγορα, χωρίς να είναι αναγκασμένος να πιέζει πολύ ώρα το πλήκτρο της πάσας ή του σουτ, τη στιγμή μάλιστα που είναι περιτριγυρισμένος από αντιπάλους, αυξάνοντας και άλλο τη δυσκολία του παιχνιδιού.

Όλα γύρω αλλάζουν και όλα ίδια μένουν

FIFA-12-screen-05-thumb.jpgΟ τεχνικός τομέας τώρα, ακολουθεί τα γνωστά μονοπάτια της σειράς εδώ και χρόνια χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές. Αν και ο υπογράφων είναι της λογικής «τα γραφικά δεν παίζουν σπουδαίο ρόλο», σε τέτοια παιχνίδια θα διαφωνήσουμε. Παίζουν, και μάλιστα μεγάλο. Και γιατί ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους παιχνίδια; Γιατί το ποδόσφαιρο ανήκει στην κατηγορία των simulation τίτλων. Ο όρος “simulation” μεταφράζεται ως «προσομοίωση». Προσομοίωση μιας εμπειρίας. Αυτό σημαίνει ότι είτε προσομοιώνουμε εμπειρία οδήγησης αμαξιών, είτε πτήσης αεροπλάνων, είτε παιχνιδιού ποδοσφαίρου, τα γραφικά θα πρέπει να είναι στην αιχμή της τεχνολογίας καθώς το οπτικό μέρος μιας προσομοίωσης είναι από τα πιο σημαντικά.

"Προς τι αυτό το παραλήρημα;" θα διερωτηθείτε εύλογα. Γιατί προσωπικά θεωρούμε αδιανόητο η ΕΑ να στηρίζεται στην ίδια μηχανή γραφικών σε όλη τη διάρκεια της γενιάς. Από το FIFA 08, ο κορμός των γραφικών έχει παραμείνει ίδιος χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές. Τα γραφικά δεν είναι άσχημα, κάθε άλλο μάλιστα, έχουν υπέροχες υφές και καταπληκτικούς φωτισμούς.

FIFA-12-screen-12-thumb.jpgΩστόσο, σφάλματα του παρελθόντος παραμένουν αναλλοίωτα. Μερικά παραδείγματα είναι οι θεατές στα γήπεδα, οι οποίοι σε κοντινές λήψεις είναι -το λιγότερο- κακόγουστοι, ενώ αυτό που μας ενοχλεί εδώ και χρόνια είναι τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών. Ακόμα και σπουδαίους αθλητές δυσκολευόμαστε να τους διακρίνουμε και να τους καταλάβουμε, ενώ αν μιλήσουμε για μικρομεσαίες ομάδες όπως οι ελληνικές, θα... γελάσουμε. Τόσα χρόνια έχουν περάσει και η ΕΑ δεν έχει δείξει την παραμικρή πρόθεση να βελτιώσει αυτή την πληγή, σε αντίθεση με την καράφλα του Rooney που δε ξέχασαν να τη διορθώσουν…

Στον τομέα του ήχου και εδώ το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Τα συνθήματα είναι υπέροχα, οι ιαχές του κοινού συμβάλλουν τα μέγιστα στην ατμόσφαιρα, ενώ και η περιγραφή των αγώνων από τον «ημίθεο» Martin Tyler -παρέα με τον Alan Smith-, θα κάνει ακόμα και περιγραφές πραγματικών αγώνων ποδοσφαίρου να «κοκκινίζουν» από ντροπή. Απλά, άψογη.

{PAGE_BREAK}

Από θέματα επιλογών τα πάντα είναι όπως τα ξέραμε. Για όσους είναι λάτρεις του single player, μπορούν να ασχοληθούν με απλά ματς, με το career, το Live Season ή με το Be a pro, δημιουργώντας το δικό τους αστέρα. Στο Multiplayer τώρα, πέρα από απλά Head 2 Head ματς με αντιπάλους της ίδιας δυναμικότητας με εμάς ή τους φίλους μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας παίρνοντας τον ποδοσφαιριστή που έχουμε δημιουργήσει σε αγώνες 11 vs 11, να παρακολουθήσουμε την πρόοδο των φίλων μας, καθώς και να συμμετέχουμε σε ορισμένα challenges που θα αυξήσουν τη βαθμολογία μας.

Στα παιχνίδια διαδικτύου δυστυχώς εντοπίσαμε συχνά προβλήματα με το Lag, ακόμα και αν διαθέταμε καλή σύνδεση τόσο εμείς όσο και οι αντίπαλοι. Στο 11 vs 11 ιδίως, η σύνδεση μπορεί να χαθεί πανεύκολα αν λάβουμε υπόψην ότι παίζουν ταυτόχρονα 22 χρήστες. Στα προηγούμενα FIFA δεν υπήρχαν τόσο σοβαρά προβλήματα και για αυτό τον λόγο δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ΕΑ.

FIFA-12-screen-07-thumb.jpgΦυσικά, δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα διάφορα bugs από το φετινό επεισόδιο της σειράς. Αρκετές φορές αντιμετωπίσαμε πρόβλημα σύνδεσης με τους servers της ΕΑ, όταν την ίδια στιγμή ήμασταν κανονικά συνδεδεμένοι στο Xbox Live, ενώ πιο σημαντικά προβλήματα παρατηρούμε στο ίδιο το παιχνίδι. Προβλήματα στο career mode όπως κόλλημα στα menu, καθυστέρηση των loadings, προβλήματα στους πανηγυρισμούς των παικτών, αστείες συγκρούσεις και πολλά άλλα τέτοια μικροπροβλήματα που χαλάνε τη συνολική εικόνα. Παραμένουμε πάντως με την απορία γιατί αυτά τα προβλήματα παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια…

Η ώρα της κρίσης

Και έτσι φτάσαμε στο τέλος του «κατηγορητηρίου». Ήρθε η ώρα να βρει απάντηση η ερώτηση «αξίζει το φετινό επεισόδιο;». Η απάντηση είναι αρκετά δύσκολη. Ένας που δεν έχει ασχοληθεί με τη σειρά (ή έχει αρκετό καιρό να το κάνει) θα προμηθευτεί ένα πλήρες «πακέτο». Αυτός που ακολουθεί τη σειρά πιστά, θα παρατηρήσει τις μοναδικές μεγάλες αλλαγές στην άμυνα του χώρου και στο animation των ποδοσφαιριστών.

Αν αυτές αρκούν στους οπαδούς της σειράς είναι καθαρά υποκειμενικό, το σίγουρο πάντως είναι ότι οι αλλαγές που έγιναν φέτος δεν δικαιολογούν την ανάπτυξη ενός χρόνου. Η εταιρία θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα, αλλά ίσως τα κρατάει για το επόμενο επεισόδιο. Όσοι πάντως αποφασίσουν να «επενδύσουν» τα χρήματά τους στο FIFA 12, να είναι σίγουροι ότι θα λιώσουν τα χειριστήρια. Ραντεβού στις αρένες του online…

Γιάννης Σκουλουδάκης

Θετικά

 • Το Tactical Defense αποτελεί εξαιρετική προσθήκη
 • Νοημοσύνη σχεδόν ανθρώπινη
 • Πολλές επιλογές ενασχόλησης
 • Η Impact Engine
 • Ο αξεπέραστος Martin Tyler

Αρνητικά

 • Bugs
 • Προβλήματα στο online
 • Ο «κολλημένος» στο παρελθόν τεχνικός τομέας

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (146 σχόλια)
 • squall69 squall69 29 Δεκεμβρίου 2011  | 01:49

  αγαπη μου
  :-D

 • valkon_gamer valkon_gamer 16 Οκτωβρίου 2011  | 01:04

  αχ μωράκι μου <3

 • Tomasz Tomasz 15 Οκτωβρίου 2011  | 04:04

  Γεια σας, είμαι νέος στο site και είπα να μπω στα βαθιά κατευθείαν:D. Πολύ καλό το φετινό FIFA για 2 λόγους.. Το ένα είναι το σύστημα άμυνας.. Με λίγη συνήθεια τα πολύ καλά multiplayer παιχνίδια γίνονται ακόμα καλύτερα, λόγω του ότι ο επιθετικός έχει πιο πολύ χώρο, ενώ ο αμυντικός δεν βλάπτεται, ίσα ίσα μπορεί να περιορίσει αρκετά.. Ο άλλος είναι ότι υπάρχει κάποια βελτίωση στα animations που γενικά δεν τρελαίνομαι και πάλι. Το κακό στο FIFA, είναι ότι οι single player αγώνες είναι βαρετοί, και αυτό παραμένει.. H AI δεν θα κάνει λάθη, και σε λίγο παραπάνω δυσκολίες, ακόμα και ο Βύντρα που λέει ο λόγος μπορεί να κρατήσει μπάλα για 40 λεπτά:P.. Άλλα σχόλια περί PES 2012 θα τα πω σε λίγο στο αντίστοιχο thread!

 • sharp lycan sharp lycan 07 Οκτωβρίου 2011  | 10:42

  Δεν λετε παλι καλα που εχουμε ενα ποδοσφαιρακι της προκοπης κ παιζουμε...

 • PREDATOR MY NAME PREDATOR MY NAME 07 Οκτωβρίου 2011  | 10:32

  πολυ πισω το φιφα απο το προ ειναι χρονια μπροστα το προ

 • PANATHA13 PANATHA13 07 Οκτωβρίου 2011  | 03:18

  ποιο pro??? εδω μιλαμε για ενα ποδοσφαιρικο διαμαντι απλα αψογο...καποτε παλιαααααα ηταν το προ...πλεον fifa και μονο οι ανθρωποι κανουν δουλεια βελτιωσεις φαινετε...η κοναμι απλα κοιματε βγαζει το ιδιο παιχνιδι χωρις ουσιαστικες αλλαγες...φιφα και παλι φιφα εδω παιζεις μπαλιτσα και ειναι τοσο ρεαλιστικο που αμα παιξεις ενα αγωνα στο φιφα και μετα πας να παιξεις στο προ απλα θα γελας....FIFA RULES.....

 • vas23 vas23 05 Οκτωβρίου 2011  | 19:47

  @call of duty 5
  Πολλα ρωτας :P
  Εγω φαν του προ το χω βαρεθει αλλα φετος θα παρω και PRO 12 & FIFA 12...

 • call of duty 5 call of duty 5 05 Οκτωβρίου 2011  | 18:20

  παιδια fifa η pro? ποιο ειναι καλυτερο?

 • AndreWserr AndreWserr 05 Οκτωβρίου 2011  | 18:04

  πολυ ενδιαφερον το φετινο fifa... :)

 • jtout jtout 05 Οκτωβρίου 2011  | 13:12

  Το αν κάποιος κάνει λάθη στην ορθογραφία του δεν είναι ένα θέμα που χρήζει σχολιασμού. Έχουμε πει χιλιάδες φορές πώς δεν ξέρουμε ποιος κάθεται πίσω από το πληκτρολόγιο και αν υπάρχει ή όχι κάποιο πρόβλημα. Θα σας παρακαλέσω όλους να μην επαναληφθεί.


  Φίλε dennisgameon, το μόνο που θα σε παρακαλέσω είναι να μην γράφεις με greeklish καθώς έχουν καταργηθεί πλέον από το GameOver.

 • vaios-gamer vaios-gamer 05 Οκτωβρίου 2011  | 11:02

  παιδια πιστεβω οτι ειναι μακραν το καλητρερο ποδοσφαιρο ολων των εποχων και τα γραφικα του ρε φιλε ειναι απιστεφτα ρε σι.10 απο εμενα και το προ δεν αξιζει ουτε 6 αν και πιο παλια (2008 και κατω)προτιμουσα το προ

 • dennisgameon dennisgameon 05 Οκτωβρίου 2011  | 08:37

  ρε παιδια καταρχη δεν πιγα σχολιειο εδω στην ελλαδα ειμαι γεννιμενοσ στην αμερικη chicago.exw grafth se polla site opws gamespot ign videogamer.gia mena to gameover ειναι το καλυτερο μονο που δεν βορω να γραπσω αγγλικα.τι να κανουμε.χερω πολλα ατομα που δεν ξερουν να γραφουν ελλινικα.αγγλουσ αμερικανουσ γερμανουσ.το game over prepei na kanei kati gia auto gia na grafoume agglika kai emeis na mhn bainoume se alla site.to gameover to bresko aristo bravo sthn omada.mono pou den jeroume na grafume kala ellinika.prospauoume:)euxaristw.

 • koko13 koko13 05 Οκτωβρίου 2011  | 02:27

  ngf11 καλωσηρθες και συ στην παρεα..τελικα και οι πρofans αρχιζουν και κρινουν αντικειμενικα και δεν κολλανε στο τιτλο..και γω φανατικος του προ μεχρι το 2009,αλλα δεν παει αλλο αυτη η αηδια..με τους φιλους μου που παιζω που και που αρχιζω τα καντηλια..με το tactical defending ψιλοξενερωσα στο online που δεν μπορουσα να το αλλαξω σε legacy,αλλα ειναι θεμα συνηθειας..καλο καψιμο παιδες...

 • w1nterman w1nterman 05 Οκτωβρίου 2011  | 01:42

  @MrPhenomeno οκ σορρυ λάθος δικό μου

 • ngf11 ngf11 05 Οκτωβρίου 2011  | 01:25

  @dennisgameon Διαφωνώ απολύτως μαζί σου.Θα μπορούσα να πω ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο.Παίζω pro από το 2004 και το αγόραζα κάθε χρόνο μέχρι πέρσι.Από το Pro 8 και μετά το βαριόμουν κάθε χρόνο και περισσότερο.Είχα καταλήξει να παίζω top player στο Pro 11 και να ρίχνω 3 γκολ στην Μπαρτσελόνα, κάτι που έκανε το παιχνίδι βαρετό καθώς κέρδιζα οποιαδήποτε ομάδα.
  Έχοντας παίξει το Fifa 12 για 2 μέρες και όντας αρχάριος στο Fifa (το 11 δεν το χα παίξει καθόλου) μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα αρκετά γιατί έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και μοιάζει πιο πολύ με το αληθινό ποδόσφαιρο σε σχέση με το Pro.
  Ακόμα δεν έχω παίξει το Pro 12 αλλά είμαι 80% σίγουρος ότι δεν θα μου αρέσει όσο το Fifa και ότι από φέτος θα αλλάξω στρατόπεδο.

 • MrPhenomeno MrPhenomeno 04 Οκτωβρίου 2011  | 23:50

  @w1nterman ναι αυτό έγραψα.Παρασκευή κυκλοφόρησε.Απλά στις υπόλοιπες κονσόλες είχε βγει από την Πέμπτη. Υ.Γ Οσο παίζω,τόσο πιό πολύ μου αρέσει η καινούρια άμυνα.....

 • korinis korinis 04 Οκτωβρίου 2011  | 23:48

  @ dennisgameon

  Τελικα τα greeklish σκοτωνουν την ελληνικη γλωσσα και πολυ μαλιστα.

 • w1nterman w1nterman 04 Οκτωβρίου 2011  | 23:02

  @MrPhenomeno Εγώ το βρήκα την παρασκευή στο saturn για ps3 κανονικά

 • Gamer-cy Gamer-cy 04 Οκτωβρίου 2011  | 22:45

  Εινα θεμα παρατηρησεις ρε παδια ,μπορει οντος το παιδι να εχει καποιο προβλημα με το τροπο γραφης του, και εμεις ολοι που δεν βαζουμε τονους καλα κανουμε, οχι ..εγω προσωπικα δεν θα ανεχομουν απο κανενα να μου κανει μαθηματα ορθογραφιας, ειδικα αν ειχα καποιο προβλημα , αν γινεται σκοπιμα ομως τοτε ,ειναι ασχημο

 • BrUn022 BrUn022 04 Οκτωβρίου 2011  | 22:15

  @dennisgameon σου εγινε ηδη παρατηρηση για το τροπο γραφης σου ελεος γραφε κανονικα αλλιως θα σου φερω τον Πλευρη να σου μαθει ελληνικα ανευ διδασκαλου.

 • bigioannis8 bigioannis8 04 Οκτωβρίου 2011  | 21:45

  @dennisgameon η καλυτερη επιχειρηματολογια ever...

 • vasilas432 vasilas432 04 Οκτωβρίου 2011  | 21:36

  Ψηφίζω fifa!!!

 • MrPhenomeno MrPhenomeno 04 Οκτωβρίου 2011  | 20:56

  Η μόνη ίσως δικαιολογία για την μία μέρα καθυστέρηση που είχε στο PS3(παρότι η επίσημη μέρα κυκλοφορίας ήταν η Παρασκευή όπου και κυκλοφόρησε)να ήταν πως θα έβγαινε και ως download στο PS store την ίδια μέρα.Οπότε μάλλον η EA θέλησε να κυκλοφορήσουν παράλληλα.Πάντως πράγματι,να το βλέπεις για PS2 και να μην υπάρχει για PS3,σου φαίνεται κάπως...

 • koko13 koko13 04 Οκτωβρίου 2011  | 20:52

  πολυ καλο το παιχνιδι αλλα ρε παιδια τι θα γινει με τους servers..με εχει πεταξει εξω 7 φορες και εχω χασει ενω κερδιζω..hol 24 εχω και στο γαλατσι πιανω 8-9 ταχυτητα..δεν μπορει να φταει το ιντερνετ..

 • Jimaras13 Jimaras13 04 Οκτωβρίου 2011  | 20:23

  @aragorn2

  Μου φαίνεται πώς έχεις δίκιο... Απλά με τόσα που διάβασα εδώ μέσα έχασα το μπούσουλα ! :P :P :P My fault ! :)

  Και πάλι good job ! :)

 • VonCroy VonCroy 04 Οκτωβρίου 2011  | 20:21

  @dennisgameon Δίδαξέ μας δάσκαλε!

 • dennisgameon dennisgameon 04 Οκτωβρίου 2011  | 19:06

  egw to fifa το περνω καθε χρονο και το πουλαω μετα γιατι γινετε πολυ βαρετο.το προ ειναι πολυ ρεαλιστικο ξυπνιστε επιτελουσ.ειναι πολθ πσεφτικο το φιφα και βαινοθν εφκολα τα goal.ginete bareto polu.

 • aragorn2 aragorn2 04 Οκτωβρίου 2011  | 19:05

  Χαίρομαι που βλέπω εμπεριστατωμένες απόψεις και ας υπάρχει διαφωνία με το κείμενο. Αυτός είναι υγιής διάλογος!
  Να απαντήσω σε μερικά πράγματα που είδα:

  -Κάπου διάβασα ότι επηρεάστηκα από το review του PES. Η μόνη επιρροή που είχα ήταν να είμαι το ίδιο αυστηρός με το FIFA όπως ήμουν και με το Pro. Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι με τις απόψεις του.

  -Το ότι δεν ανέλυσα τα Modes, η απάντηση είναι ίδια με αυτή του PES. Δεν ήθελα να εμβαθύνω σε κάτι που μπορείτε να δείτε από το site του παιχνιδιού ή το wiki. Ήθελα να γράψω για πράγματα που δε βλέπει ένας που δεν έχει ασχοληθεί με το παιχνίδι.

  -Jimaras13 στην επισήμανσή σου για το Α.Ι. δε κατάλαβα που διαφωνείς. Τα καλύτερα λέω και εγώ στο κείμενο :P

 • Evolutioner Evolutioner 04 Οκτωβρίου 2011  | 18:48

  Απλα μου φανηκε πολυ περιεργο να υπαρχει για playstation2 και οχι για το 3!!!δηλαδη η εταιρια πιστευε οτι θα πουλουσαν πιο πολλα κομματια για playstation2..??περα απο την πλακα πιστευω οτι λογο της καθολικης αναγνωρισης που εχει το Προ στην Ελλαδα(κακως τα τελευταια 2-3 χρονια)τα καταστηματα τους νοιαζει οι πωλησεις και μαλιστα οι γρηγορες..επειδη αρχιζω και γινομαι off-topic καλο λιωσιμο παιδια σε οποιο παιχνιδι και αν επιλεξετε!!!

 • TheMastas TheMastas 04 Οκτωβρίου 2011  | 18:40

  Τα πέρνουνε Ολοι εχχμ απο ολους ! Ωραία αστεία,Just like in real life, ρε δεν πάνε καλά μερικοί που πορώνονται,τώρα απο κει και πέρα καλό για αυτούς που ασχολούνται,αλλά μια απο τα ίδια τα βλέπω εγω και νομίζω και αρκετοί ακόμα σαν "Outsider"
  Αντε να αναλάβει ο Αλέφαντος και την Εθνική να καθαρίσει ο τόπος απο την σαβούρα :)