Ταυτότητα

Dead Rising 2: Off the Record

Dead Rising 2: Off the Record

Edition: N/A Genre: Action, Horror Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-2 Ανάπτυξη: Blue Castle Ημ. Έκδοσης: 14/10/2011
PEGI: 18 Εκδότης: Capcom Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3


Persona Non Grata?

Έχουμε να θέσουμε ένα ερώτημα προς την αγαπητή Capcom. Ρωτάμε λοιπόν, πώς θα λειτουργούσε η ίδια ως φτωχός πλην τίμιος gamer καταναλωτής που έχει ήδη παίξει το καταπληκτικό Dead Rising 2, και βρίσκεται προ διλλήματος με φόντο την απόκτηση ή όχι του Off the Record. Πώς θα σκεφτόταν, που θα κατέληγε; Ότι αξίζει ή όχι η απόκτηση αυτού του stand alone expansion/ add on/ dlc in the box/ patch με εξώφυλλο/ fan service πακέτου; Εκτός πια αν η ίδια η Capcom θεωρεί ότι το Dead Rising 2 δεν έφτασε στα χέρια όσων καταναλωτών επιθυμούσε (και η αλήθεια είναι ότι για το περιεχόμενο που προσέφερε και την ικανοποιητικότατη "παικτική" του αξία δεν έφτασε σε πολλά χέρια και δε μπήκε σε πολλές κονσόλες/ PC) και θέλει να προσεγγίσει τους άπιστους Θωμάδες με ένα ελκυστικό πακέτο σε χαμηλή τιμή που προσφέρει όσα το Dead Rising 2 και ακόμα περισσότερα. “Ρίχνοντας” όμως τους αγοραστές του περσινού τίτλου της σειράς.

Ήταν κατανοητή μια τέτοια κίνηση όταν κυκλοφόρησε το Dead Rising: Chop ‘till You Drop για το Wii καθώς απευθυνόταν σε ένα διαφορετικό κοινό. Και θα ήταν κατανοητό αν φερειπείν, κυκλοφορούσε με μία τέτοια εναλλακτική μορφή το πρωτότυπο Dead Rising για το κοινό του PlayStation 3. Κατά την παρούσα συγκυρία όμως, αυτή η συγκεκριμένη κίνηση είναι γενικά δυσνόητη.

dead-rising-OTR-01-thumb.jpgΌχι βέβαια για την ιαπωνική εταιρεία που το έχει ξανακάνει στο παρελθόν (θυμίζουμε την Colonies Edition του Lost Planet που ήταν ασύμβατη στο Multiplayer με το αρχικό Lost Planet), αλλά για το ευρύτερο κοινό που αυτή την εποχή αναζητά... χορηγούς για την απόκτηση των υπεράριθμων αξιόλογων τίτλων του φθινοπώρου. Αν ξαφνιάζεστε από την επιθετική εισαγωγή, εξηγούμαστε. Το Dead Rising 2 Off the Record θα μπορούσε ανετότατα να αποτελεί first day dlc ή δωρεάν add-on (αστειάκι) για το Dead Rising 2. Για όσους από σας γνωρίζετε το παιχνίδι θα περιγράψουμε τις διαφορές.

Σκεφτείτε την ιστορία του DR2, αντικαταστήστε τον Jack Green με τον Frank West στις απαράλλακτες υποθέσεις του παιχνιδιού, ανακατέψτε ελαφρώς τους Ψυχοπαθείς του παιχνιδιού (εμφάνιση σε διαφορετικές τοποθεσίες, μικρές αλλαγές στην εμφάνισή τους), προσθέστε μία (ομολογουμένως πλούσια) νέα περιοχή, την Uranus Zone, και ένα sandbox mode (το οποίο προσφέρει τη Fortune City χωρίς αγχωτικούς χρονικούς περιορισμούς και γεμάτη challenges) και έχετε το Dead Rising 2: Off the Record. Στα παραπάνω συνυπολογίστε ότι η παρουσία του Frank West σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι σε όλα τα cinematics του τίτλου παίρνει αυτός τη θέση του Jack Green του πρωτοτύπου και δεύτερον, ότι στο gameplay προστίθεται ένα στοιχείο που μας έλειψε στο DR2 σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι: η λήψη φωτογραφιών.

Να τα κάνουμε πιο λιανά (τα ζόμπι)

dead-rising-OTR-02-thumb.jpgΗ αρχική εντύπωση παίζοντας το παιχνίδι ότι η ιστορία του Frank West αποτελεί ένα spin off της αρχικής ιστορίας του Dead Rising 2, θρυμματίζεται μετά τις πρώτες σκηνές. Με μικρές παραλλαγές που σκοπό έχουν να εντάξουν τον πεπτωκότα φωτορεπόρτερ στην ιστορία, η ροή του παιχνιδιού ακολουθεί σχεδόν ευλαβικά και με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις την αντίστοιχη του Dead Rising 2. Ο Jack Green και η Katey έχουν εξαφανιστεί (... όχι ακριβώς) και ο Frank West έχει λάβει τη θέση τους και την αποστολή να διαλευκάνει το μυστήριο που καλύπτει το πώς η Fortune City από τον παράδεισο του «Άρτος και Θεάματα», καταλήγει σε ένα απέραντο σφαγείο με χιλιάδες θύματα και ακόμα περισσότερα ζόμπι.

Εξαρχής, όπως και ο Jack Green, ο West συμμετέχει σε ένα show, το Terror Is Reality το οποίο εκμεταλλεύεται τα χιλιάδες ζόμπι, προσφέροντας τόνους αποσυντιθέμενων μελών και σπλάχνων προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού που διψάει να παρακολουθεί τους μαχητές-πρωταγωνιστές του προγράμματος να διαμελίζουν με κάθε δυνατό τρόπο τα ανεγκέφαλα πλάσματα, που δεν έχουν ελπίδες να επιστρέψουν στην αρχική τους μορφή.

dead-rising-OTR-03-thumb.jpgΟ West, έχοντας καταστρέψει σχεδόν την καριέρα του, προσπαθεί να ανανήψει χρησιμοποιώντας τη φήμη του και λαμβάνοντας μέρος στο show ως αστέρας, αλλά ένα σαμποτάζ στο χώρο φύλαξης των ζόμπι εξαπολύει την πλήρη καταστροφή στην πρώην ανθηρή και πάλλουσα Fortune City. Έχοντας υπόνοιες ότι ο οικοδεσπότης της εκπομπής κρύβεται πίσω από το συμβάν, ο West καταφεύγει στο καταφύγιο της Fortune City μαζί με λίγους ακόμα επιζήσαντες και χρησιμοποιώντας αυτό ως ορμητήριο, ξεκινά να διαλευκάνει την υπόθεση, περιμένοντας την άφιξη του στρατού σε τρείς μέρες από τη στιγμή που ξεκινά το παιχνίδι.

Όπως και στο πρώτο Dead Rising, και στο Dead Rising 2 βεβαίως, κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών ο Frank West θα κληθεί να ακολουθήσει μία σειρά στοιχείων και παράλληλα να σώσει όσους άτυχους έχουν μείνει εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και να αντιμετωπίσει πολλούς ψυχοπαθείς, που εκμεταλλευόμενοι το χάος που επικρατεί, οδηγούνται σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Σε όλα αυτά προστίθεται και το επιπλέον άγχος της εύρεσης Zombrex, του φαρμάκου που εμποδίζει ένα προσβεβλημένο από την ασθένεια άτομο να μετατρέπεται σε ζόμπι και που πρέπει να λαμβάνεται κάθε 24 ώρες.

Εμπρός λοιπόν καλό μου φωτόσπαθο!

dead-rising-OTR-04-thumb.jpgΗ ουσία στα Dead Rising είναι ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται οι αποστολές και προωθείται η ιστορία. Και ναι, το ίδιο άγχος που υφίστατο στο πρώτο Dead Rising υπάρχει και στο Off the Record, με την παραχώρηση της πολυτέλειας να έχουμε στη διάθεσή μας τρία (!) ολόκληρα save slots. Κάτι που σημαίνει ότι τυχόν λάθος μας δε θα αποβεί μοιραίο για την έκβαση του παιχνιδιού (στοιχειωτικό παραμένει τόσα χρόνια μετά εκείνο το «Η υπόθεση θα παραμείνει άλυτη» μετά από 6 ώρες παιχνιδιού). Παρόλα αυτά, το άγχος είναι παρόν και εντείνεται από τις επιπλέον αποστολές που εμφανίζονται σε ανύποπτο χρόνο μέσω της επικοινωνίας με το καταφύγιο, οπότε και γνωστοποιείται η ύπαρξη κάποιου επιζώντα ή η παρουσία ενός ψυχοπαθή κτλ.

{PAGE_BREAK}

Ο παίκτης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στο τι θα επιλέξει και με ποια σειρά θα πραγματοποιήσει τις κινήσεις του, αφού στο δρόμο της διάσωσης κάποιων ατόμων μπορεί να βρεθεί ένας Psycho, κάτι που πιθανό να στοιχίσει τις ζωές πολλών από αυτούς. Ή στην προσπάθεια να σωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι, να μην απομείνει ικανός χρόνος για την επίλυση της βασικής υπόθεσης, η οποία θα κλείσει μια για πάντα, αφήνοντάς μας σε ένα γεμάτο ζόμπι θέρετρο να περιμένουμε το στρατό. Στο πρώτο Dead Rising η δυσκολία αυτή που προκαλούσε η ύπαρξη ενός και μόνου save slot ήταν ξεκάθαρα σχεδιαστική επιλογή. Αυτό έχει διορθωθεί πλήρως στο 2 και στο Off the Record, με μοναδική παραφωνία το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν αποστολές στις οποίες δε διευκρινίζεται τι θα γίνει με τον εναπομείναντα χρόνο.

Επί παραδείγματι, υπάρχουν αποστολές που εφόσον πραγματοποιηθούν εντός του χρονικού ορίου, πυροδοτούν την επόμενη σειρά. Υπάρχουν όμως και αποστολές χρονοβόρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο χρόνος συνεχίζει να “τρέχει”. Οπότε, ακόμα και αν θεωρήσαμε αρχικά ότι ο χρόνος είναι επαρκής, τελικά η αποστολή εξελίσσεται σε αγώνα δρόμου χωρίς αυτό να έχει διευκρινιστεί από πρίν. Είναι από τα ρίσκα που πρέπει να πάρει ο παίκτης στο παιχνίδι και ο βασικός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστο ένα εναλλακτικό save πριν κάνουμε οτιδήποτε παράτολμο.

dead-rising-OTR-05-thumb.jpgΟι αποστολές ως επί το πλείστον απαιτούν τη μετακίνηση του Frank West μέσα στο υπερμέγεθες θέρετρο με την πληθώρα των καζίνο και των εμπορικών κέντρων. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά μαγαζιά από καταστήματα ρούχων, που μπορούν να ντύσουν με δεκάδες συνδυασμούς τον παίκτη (ακόμα και με τους πιο ακραίους) μέχρι εστιατόρια που προμηθεύουν με τις απαραίτητες τροφές για την αναπλήρωση της ενέργειας και καταστήματα όπλων, κάβες, κοσμηματοπωλεία και δεκάδες άλλα που προμηθεύουν τις πρώτες ύλες για την κατασκευή του οπλοστασίου του Frank West.

Εκατοντάδες αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα απέναντι στις ορδές των νεκροζωντανών, αλλά το πιο ενδιαφέρον και το πιο προσοδοφόρο σε Prestige Points, με τα οποία ο παίκτης ανεβαίνει επίπεδα, είναι ο τρόπος που αυτές οι «πρώτες ύλες» συνδυάζονται και μετατρέπονται σε ένα πρωτότυπο οπλοστάσιο, ανάγοντας τον αριθμό με τον οποίο μπορούν να εξοντωθούν τα ζόμπι σε τριψήφιο. Ο Frank West είτε με την ολοκλήρωση αποστολών, είτε με τη λήψη ιδεών από το περιβάλλον, αποκτά κάρτες με συγκεκριμένους συνδυασμούς υλικών που προσφέρουν ένα πλούσιο και πρωτότυπο οπλοστάσιο, πιο αποτελεσματικό από τα απλά υλικά και προσοδοφόρο σε Prestige Points.

dead-rising-OTR-06-thumb.jpgΜία σκούπα με μία ματσέτα μετατρέπεται σε θανατηφόρα έλικα, μία ηλεκτρική κιθάρα με έναν ενισχυτή εξαπολύει φονικούς ηχητικούς παλμούς, ένα κομμάτι σάπιας σάρκας με ένα δυναμίτη μετατρέπεται σε θανατηφόρο δόλωμα για τα πεινασμένα ζόμπι και ένα λούτρινο αρκουδάκι με ένα πολυβόλο γίνονται αυτό που αποκαλούμε, «παιχνίδι επικίνδυνο για ανηλίκους». Η ποικιλία και η πρωτοτυπία του οπλοστασίου εκπλήσσει ευχάριστα και συχνά μέσα στο παιχνίδι γίνεται αυτοσκοπός. Ποτέ πριν η χρήση συμβατικών όπλων δεν είχε τόσο άχαρη αίσθηση και δεν έδινε τόσο άχρωμο και άγευστο αποτέλεσμα.

Είναι αυτό το πρεστίζ ενός celebrity;

Εξολόθρευση ζόμπι και εχθρών με πρωτότυπα όπλα, πραγματοποίηση αποστολών και διάσωση επιζώντων (όσοι περισσότεροι μαζί τόσο καλύτερα), λήψη φωτογραφιών με βίαιο, δραματικό, σεξουαλικό (ζόμπι με μίνι φούστα και αποκαλυπτικό μπούστο) περιεχόμενο, όλα προσφέρουν Prestige Points, που με τη σειρά τους ανεβάζουν το επίπεδο του χαρακτήρα, αυξάνοντας την αντοχή του, την αποτελεσματικότητα των επιθέσεων, την ταχύτητά του και τον αποθηκευτικό του χώρο. Η διαδικασία είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπισθούν ισχυρότεροι εχθροί και αντίπαλοι κατά την εξέλιξη της ιστορίας, αλλά κάλλιστα λόγω της διασκεδαστικότητας του gameplay μπορεί να γίνει και αυτοσκοπός.

dead-rising-OTR-07-thumb.jpgH Fortune City είναι ένας χώρος επικίνδυνα οικείος και γνωστός για τους παίκτες του Dead Rising 2, αλλά παραμένει πλούσιος σε περιεχόμενο και σχεδόν ανεξάντλητος για νέους παίκτες. Στο Off the Record έχουν προστεθεί αρκετά collectibles και επιπλέον σημεία προς εξερεύνηση, αν και η αλήθεια είναι ότι η εξερεύνηση αυτή καθ' αυτή ποτέ δε μπορεί να λάβει χώρα με άνεση, με το χρόνο να πιέζει και τις αποστολές να πρέπει να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Είναι και αυτό κομμάτι της ιδιαίτερης φύσης του τίτλου, το αίσθημα του ανολοκλήρωτου που αφήνει συνεχώς. Το ότι προσφέρονται στον παίκτη τόσα πολλά πράγματα να κάνει, εκτός από ένα. Το χρόνο και την πολυτέλεια της άνεσης για να τα κάνει.

H λύση σε αυτό το θέμα ήταν απαίτηση πολλών οπαδών της σειράς εδώ και πολύ καιρό. Η λύση αυτή έρχεται με το Sandbox mode που προσφέρεται στο Off the Record. Εν ολίγοις, η Fortune City είναι ανοικτή στον παίκτη από την πρώτη στιγμή οπότε και αυτός μπορεί να την εξερευνήσει με την ησυχία του και να δοκιμάσει τις ικανότητές του στα διάσπαρτα challenges, που με ποικιλία αντικειμένων προσφέρουν επιπλέον πλούσιο χρόνο ενασχόλησης. Όσο παράδοξο και να ακούγεται, η αρχική αίσθηση του sandbox mode ήταν σχετική κενή, καθώς έχουμε συνηθίσει μία συνεχή πίεση ακόμα και αν τα Dead Rising παίζονται ελαφρά τη καρδία. Ο πλούτος του περιεχομένου, όμως, γρήγορα υπερσκελίζει το σκόπελο αυτό και απορροφά τον παίκτη, ή τους παίκτες εφόσον το sandbox (όπως βεβαίως και το campaign) παίζεται συνεργατικά.

Το Co-Op του τίτλου είναι ομαλότατο και αν και το ιδεατό θα ήταν η ιστορία να παίζεται καθ’ ολοκληρίαν από κοινού, προσφέρεται και η ευκολία του να μπαίνει ο ένας παίκτης στο παιχνίδι του άλλου με το χαρακτήρα που έχει διαμορφώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, δηλαδή, με το επίπεδο και τις combo cards που διαθέτει. Ιδίως στην περίπτωση κάποιων δύσκολων boss fights η συνεργασία των παικτών έχει ευεργετικά αποτελέσματα.

{PAGE_BREAK}

Πυροβολεί ενώ κινείται, είναι δυνατόν;

Ε, ναι, αυτό το θέμα είχε διορθωθεί από πέρυσι, στο Dead Rising 2, αλλά μας αρέσει να το επαναλαμβάνουμε για να ισοσκελίσουμε τη χασούρα από την ψυχολογική φθορά που προκάλεσε το πρώτο Dead Rising. Πιστή στην τότε συνταγή του Resident Evil 4, η Capcom επέλεξε να μετατρέψει το χαρακτήρα σε ένα δυσκίνητο ερπυστριοφόρο την ώρα που πυροβολούσε. Ίσως και για να αναγκάσει τον παίκτη να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατό λιγότερο τα συμβατικά πυροβόλα όπλα. Το θέμα αυτό δεν υφίσταται πλέον και η χρήση αυτών τον όπλων δεν αποτελεί αιτία πονοκεφάλου στο Off the Record. Στον παρόντα τίτλο, η μέθοδος απομάκρυνσης του παίκτη από το shooting τρίτου προσώπου επιτυγχάνεται με τίμια μέσα, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερη απόλαυση με τη χρήση όλων των υπόλοιπων όπλων και συνδυασμών. Και αυτό αποτελεί επιτυχία για το παιχνίδι και το σχεδιασμό του.

Ένα χέρι στο χαντάκι, κι ένα κεφάλι στο χαντάκι, κι ένα… τι είναι αυτό;

Οπτικά το παιχνίδι δε διαφέρει από την περσινή έκδοσή του. Ιδίως στο PS3, τα πράγματα είναι χειρότερα από το περσινό Dead Rising 2 στο Xbox 360, με χαμηλό frame rate στους εξωτερικούς χώρους με τα χιλιάδες ζόμπι, και χαμηλότερης ανάλυσης υφές. Παρόλα αυτά, το gameplay δεν επηρεάζεται και ό,τι χάνει ό τίτλος από την αδρή τεχνολογική ιπποδύναμη το κερδίζει -και ίσως και με πλεόνασμα- από τις λεπτομέρειες που απεικονίζονται, την τεράστια ποικιλία περιβαλλόντων και την ξεκαρδιστική συχνά αληθοφάνεια (για του λόγου το αληθές επισκεφθείτε το Sex Shop στη Silver Strip).

dead-rising-OTR-08-thumb.jpgΥπάρχουν όμως και μεγέθη που συνεχίζουν να είναι εντυπωσιακά και που θυμίζουν πως το Dead Rising ήταν από τους τίτλους που βροντοφώναζαν «Νεα Γενιά» όταν κυκλοφόρησε. Ο αριθμός των ζόμπι στην οθόνη είναι σχεδόν εξωφρενικός, σε σημείο που ο Frank μπορεί να αρχίσει να περπατά πάνω στην νεκροζώντανη θάλασσα ως άλλος αιματοβαμμένος Ιησούς. Οι τρόποι με τους οποίους διαμελίζονται τα άτυχα ανεγκέφαλα θύματα είναι εντυπωσιακοί και η απόδοση γλαφυρότατη, ενώ εντυπωσιάζει και η τεράστια ποικιλία τους. Τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται είναι δεκάδες και σε μία μεγάλη συνάθροιση ζόμπι, σπάνια θα δυσανασχετήσουμε από την επανάληψη μορφών.

Ηχητικά τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα με τους ambient ήχους του περιβάλλοντος να ταιριάζουν απόλυτα στο περιβάλλον που αποδίδεται στο παιχνίδι. Κάθε περιοχή και χώρος έχει τους χαρακτηριστικούς θορύβους, την αντίστοιχη «μουσική ασανσέρ», και τους ήχους των μηχανημάτων και των ξεχασμένων ανοικτών συσκευών, όλα διανθισμένα από τα μουγκρητά των χιλιάδων …επισκεπτών που συνεχίζουν να συναθροίζονται ενστικτωδώς στα μέρη της επίπλαστης και ιλουστρασιόν ευφορίας τους.

dead-rising-OTR-09-thumb.jpgΕκεί βέβαια που διαπρέπει ο τίτλος είναι στην απόδοση και στην ερμηνεία των ψυχοπαθών που ίσως αποτελούν και το πιο ενδιαφέρον αισθητικά και εικαστικά κομμάτι του τίτλου και συμβαδίζουν με όλα τα πρότυπα που έχουν αναδειχθεί μέσα από τις κακόφημες και δευτεροκλασάτες σκοτεινές αίθουσες προβολών των B Movies στην Αμερική της δεκαετίας του ’70 και του ’80. Υπάρχουν χαρακτήρες που θα χωρούσαν άνετα στο “Pink Flamingos” του Waters και σημαδεύουν με ανεξίτηλο μελάνι την αισθητική του τίτλου που στέκεται επάξια απέναντι στην κληρονομιά του Romero και του αλλότριου προς Χρυσούς Φοίνικες και Όσκαρ συναφιού του.

Ούτως ή άλλως, το Dead Rising, εκμεταλλευόμενο την έξη και του gaming κοινού προς θέματα τέτοιας φύσεως, χρησιμοποιεί με απόλυτο σεβασμό αυτό που κάποτε θεωρούνταν δευτεροκλασάτο και τώρα ανάγεται σε ποπ κουλτούρα. Και αν στο cinema τα αναβαθμισμένα ειδικά εφέ αποστείρωσαν το περιεχόμενο παρόμοιων ταινιών, και γυάλισαν τη ρυπαρή γοητεία των πρωτότυπων αριστουργημάτων κατρακυλώντας στο επίπεδο φθηνών teen horror δημιουργιών με μπόλικη χρυσόσκονη και τόνους ψηφιακής επεξεργασίας, παιχνίδια όπως το Dead Rising (ειρωνικό το γεγονός ότι εδώ μιλάμε για εξολοκλήρου ψηφιακό περιεχόμενο), δίνοντας τη δυνατότητα στον παίκτη να γεμίσει από πάνω μέχρι κάτω αίματα και να καλυφθεί με κομμάτια σάπιων σπλάγχνων, κρατούν ψηλά την πλούσια παράδοση του αγαπημένου δευτεροκλασάτου cinema / λογοτεχνίας/ comic.

Το Patch Or Not To Patch? Ένα update ρε σύντροφοι!

Ξεκαθαρίζουμε το ότι το Off the Record βαθμολογείται σύμφωνα με αυτό που προσφέρει στο δισκάκι και όχι σύμφωνα με το τι είναι σε σχέση με το περσινό Dead Rising 2. Τονίζουμε ότι η επιλογή της Capcom είναι ξεκάθαρα κατακριτέα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά αυτούς που πέρυσι αγόρασαν το παιχνίδι και φέτος δεν έχουν καν τη δυνατότητα -έναντι αντιτίμου- να αποκτήσουν το περιεχόμενο του Off the Record. "Ή όλα ή τίποτα" λέει η Capcom και αυτό μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Η προειδοποίηση λοιπόν είναι καταγεγραμμένη και απολύτως σαφής προς αυτούς που περιμένουν ένα άλλο παιχνίδι σε σχέση με αυτό που ήδη κατέχουν. Αλλά στο κείμενο διατυπώνεται και μία μακροσκελής προειδοποίηση προς αυτούς που δεν έχουν παίξει Dead Rising και για διάφορους λόγους αδιαφόρησαν μέχρι τώρα για τη σειρά. Η προειδοποίηση συμπυκνωμένη σε μία φράση έχει ως εξής: Αν δεν το παίξετε, εσείς θα χάσετε.

Σάββας Καζαντζίδης

Θετικά

  • Τεράστιο περιεχόμενο και πολλές ώρες διασκεδαστικής ενασχόλησης
  • Εμπλουτισμός με τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής του Frank West
  • Κλασική B-Movie ιστορία με μπόλικους τόνους αίματος και διασκορπισμένων μελών
  • Διασκεδαστικό και απαλλαγμένο από άγχη και χρονικές πιέσεις sandbox mode
  • Ομαλότατο συνεργατικό παιχνίδι

Αρνητικά

  • Στην ουσία πρόκειται για ένα patch στη χειρότερη, add on στην καλύτερη περίπτωση, το οποίο ο κάτοχος του Dead Rising 2 δε μπορεί να αποκτήσει παρά μόνο αγοράζοντας το Off the Record

Βαθμολογία

Σάββας Καζαντζίδης

O Σάββας δεν παίζει videogames από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Δεν ξέρει πως είναι από κοντά ένα NES πόσο μάλλον ένα SNES. Παρόλα αυτά καταφέρνει και ανέχεται τον εαυτό του ως gamer και που και που, μεταξύ Heavy Metal και Χέβι Μέταλ, παίζει και κανένα παιχνίδι. Επίσης είναι ερωτευμένος με τη Liara T’soni και θα ήθελε κάποια στιγμή να μετακομίσει σε μία καλύβα κοντά στη Firelink Shrine, ένα τσιγάρο δρόμο από τις Κατακόμβες αν και δεν καπνίζει.

Συμμετεχουν