Ταυτότητα

The Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn

The Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn

Edition: N/A Genre: Action, Adventure, Platformer Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-2 Ανάπτυξη: Ubisoft Ημ. Έκδοσης: 21/10/2011
PEGI: 12 Εκδότης: Ubisoft Πλατφόρμες: Nintendo 3DS, Xbox 360, Wii, PlayStation 3, PC


'Η, αλλιώς, "πώς να χάσεις μια μεγάλη ευκαιρία"

Η αναβίωση του θρυλικού Τεν-Τεν, της φιγούρας από τα κόμικς που οι μεγαλύτεροι θα έχουν σε περίοπτη θέση μέσα στην καρδιά τους, αποτέλεσε για πολλούς το κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς. Ο νεαρός και πάντα ανήσυχος Βέλγος ρεπόρτερ, ξεπήδησε από τη μαγική πένα του Georges Rémi το μακρινό 1929 και μέχρι σήμερα τα κόμικ στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει, μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 80 γλώσσες και έχουν πουλήσει περί τα 350 εκατομμύρια αντίτυπα. Δύσκολο έργο για τον Peter Jackson και τον Steven Spielberg να δώσουν ψηφιακή μορφή σε αυτόν τον χαρακτήρα, δεν νομίζετε; Και όμως, το Hollywood και η Paramount Pictures τα κατάφεραν. Το The Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn αποδείχθηκε άξιο των περιστάσεων και έτσι δημιούργησε το κατάλληλο έδαφος, ώστε να καταφθάσει και το ομώνυμο videogame. Και κάπου εδώ αρχίζουν τα παραπατήματα. Μπορεί η Ubisoft να εδρεύει στη Γαλλία (και, ως συνέπεια, οι άνθρωποί της να γνωρίζουν το κόμικ) αλλά είναι απορίας άξιο το πώς κατάφερε να βρεθεί εκτός κλίματος, να καταστρέψει σχεδόν τα πάντα και να προσφέρει κάτι που θα απογοητεύσει τους φανατικούς φίλους του Τεν Τεν.

tintin-screens-02.jpg

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την αναζήτηση ενός θρυλικού ιστιοφόρου με το όνομα "Unicorn", το οποίο φαίνεται πως έχει πάρει στο βυθό μαζί του πολλά καλά κρυμμένα μυστικά. Ο Τεν Τεν θα μπλεχτεί κατά τύχη στο συγκεκριμένο κυνήγι θησαυρού και στην πορεία θα γνωριστεί με τον -μετέπειτα στενό φίλο και συνεργάτη του- Captain Haddock. Aλλά όποιες αναφορές στο σενάριο, σταματούν εδώ. Αφενός οι περισσότεροι απεχθάνονται τα spoilers και αφετέρου ο τίτλος -πέρα από το πρώτο κεφάλαιο- δείχνει να αγνοεί χαρακτηριστικά την εξέλιξη των γεγονότων. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον τρόπο που οι δημιουργοί αφηγούνται την ιστορία και ορισμένες σφήνες με την μορφή cut-scenes δεν καταφέρνουν να κρύψουν την προχειρότητα στη συγγραφή του σεναρίου και στην εξέλιξη αυτού.

tintin-screens-03.jpg

Το The Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn, όπως μαρτυράει και το όνομά του, είναι σε γενικές γραμμές μια adventure πρόταση, μέ έντονα στοιχεία platforming και λίγη δράση, η οποία όμως δεν θα δυσκολέψει κανέναν. Το στοιχείο της εξερεύνησης εδώ βρίσκεται στην πλέον απλοποιημένη μορφή του, με τη γαλλική εταιρία να καθιστά σαφές πως απευθύνεται σε παίκτες ιδιαιτέρως μικρής ηλικίας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τα διάφορα αντικείμενα που επηρεάζουν άμεσα τη ροή της ιστορίας, καταδεικνύονται με τον πλέον προφανή τρόπο, ενώ θα πρέπει πραγματικά να προσπαθήσει κάποιος για να αντικρίσει τις λέξεις "Game Over". Ευτυχώς δεν λείπουν οι εκπλήξεις ή οι εναλλαγές στους χαρακτήρες και έτσι οι παίκτες -πέρα από τον Τεν Τεν-, θα αποκτήσουν τον έλεγχο του Snowy –του αγαπημένου "Μιλού", όπως τον μάθαμε στα ελληνικά κόμικς- και φυσικά του Captain Haddock. Ο πρώτος θα αναλάβει κυρίως εξερευνητικούς σκοπούς, ενώ η πλέον χαρακτηριστική και αθυρόστομη μορφή της σειράς, θα λάβει μέρος σε πιο action καταστάσεις. Το μόνο κακό είναι πως αυτές οι ενότητες, παρά το γεγονός πως είναι άκρως διασκεδαστικές, διαρκούν ελάχιστα.

tintin-screens-04.jpg

Μπορεί οι πτήσεις με το μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος να είναι απίστευτα μονότοτoνες και βαρετές, αλλά οι καταδιώξεις με τη μηχανή, πραγματικά έχουν τύχει τέτοιας μεταχείρισης, που ίσως και να αδικούνται από το γεγονός κα μόνο πως έχουν προσαρτηθεί σε μια τόσο πρόχειρη δημιουργία. Οι Τεν Τεν και Haddock θα εναλλάσσουν τη θέση οδηγού-πυροβολητή, με τις γκάφες και την απροσεξία τους να δημιουργούν άθελά τους έναν μικρό χαμό, ικανό να προκαλέσει έντονα γέλια.

{PAGE_BREAK}

Αλλά μέχρι εκεί. Η διασκέδαση πάντοτε θα διακόπτεται άγαρμπα από το επόμενο cut-scene, το οποίο θα νομίζει κανείς πως προσπαθεί να κλέψει από το χρόνο του παίκτη έναντι του καθαρού gameplay. Επιπροσθέτως, οι τίτλοι τέλους θα εμφανιστούν με συνοπτικές διαδικασίες. Ναι, οφείλουμε να επιβεβαιώσουμε πως η διάρκεια του The Adventures of TinTin αγγίζει τις 4 ώρες. Ένα απόγευμα δηλαδή. Τόσος χρόνος έκρινε η Ubisoft πως αναλογεί σε μια από τις χαρακτηριστικότερες φιγούρες του 20ου αιώνα. Οπότε, οποιαδήποτε σχόλια ή περαιτέρω κριτική, μάλλον δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή co-op, όπου δύο φίλοι μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε συγκεκριμένες αποστολές, ενώ στην έκδοση για το Xbox 360 υπάρχουν ορισμένα Challenges, τα οποία μπορούν να ολοκληρωθούν με τη χρήση του Kinect. Αλλά και πάλι, όλα τα παραπάνω δεν αρκούν για να δώσουν μεγαλύτερη αξία στο φτωχό αυτό σύνολο.

tintin-screens-05.jpg

Η ίδια εικόνα συνεχίζεται και στον οπτικό τομέα, ο οποίος διακρίνεται μεν για την αισθητική του αλλά όχι για την τεχνολογία του. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι ανέλπιστα επιτυχημένος, με τα ζεστά χρώματα να συνθέτουν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον αλλά με τρομερά σφάλματα. Δυνατότητα ελέγχου της κάμερας δεν υπάρχει και αυτό συμβαίνει διότι το παιχνίδι στο σύνολό του είναι "2.5D" ούτως ώστε να είναι πανεύκολο στην κίνηση στο χώρο και να αποφεύγονται πτώσεις (είπαμε, το παιχνίδι τελικά δημιουργήθηκε για μικρά παιδιά), ενώ παρά το γεγονός πως η δοκιμή βασίστηκε στις εκδόσεις του τίτλου για τα PlayStation 3 και Xbox 360, τα όσα παρακολουθήσαμε, μόνο ως γραφικά "τρέχουσας γενιάς" δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αντιλαμβανόμαστε ότι το Adventures of TinTin προσπαθεί να αποδώσει μια "κόμικ" αισθητική (και έτσι έπρεπε), αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε κανένα βαθμό τη χαμηλή ποιότητα που αντικρίσαμε.

Γενικότερα η Ubisoft έχει υποπέσει σε πολλά λάθη και βιαστικές επιλογές, που όμως είναι ασυγχώρητες. Πολλοί θα πουν πως -εν τέλει- επιβεβαιώνεται για μια ακομα φορά  ο κανόνας των προχειροφτιαγμένων movie tie-ins, αλλά είναι εξοργιστικό το γεγονός πως τόσο πλούσιο υλικό (από ταινία και κόμικς) δεν χρησιμοποιήθηκε καταλλήλως. Εδώ υπήρξε μια μεγάλη ευκαιρία, που πραγματικά πήγε εντελώς χαμένη. Αντί η ομάδα ανάπτυξης να ακολουθήσει το σενάριο της ταινίας και να ρίξει όλο το βάρος της στο στοιχείο της εξερεύνησης, καταπιάστηκε με ανούσιες ενότητες που αξιοποιούν τα PS Move και Kinect. Οι διάλογοι και το σενάριο πέρασαν στο περιθώριο και γενικότερα προέκυψε ένα σύνολο επαναλαμβανόμενο, το οποίο δεν χαρακτηρίζεται ως "απλό" αλλά "απλοϊκό".

Είναι πραγματικά κρίμα, διότι περιμέναμε εδώ και χρόνια ένα παιχνίδι βασισμένο στον πολυαγαπημένο Tεν Tεν, το οποίο θα μας προσέφερε εκείνες τις μαγικές στιγμές περιπέτειας που γνωρίσαμε στα κόμικς. Πάντως οι φίλοι του γνωστού ρεπόρτερ δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Το The Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn δεν καταφέρνει σε καμία περίπτωση να αμαυρώσει το όνομα του αγαπημένου μας Τεν Τεν, γιατί μετά από ένα απόγευμα θα έχει ήδη ξεχαστεί. Όχι βέβαια πως διαρκεί περισσότερο...

Γιώργος Τσακίρογλου

Θετικά

 • Ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από την ταινία
 • Οι παίκτες μικρής ηλικίας θα περάσουν ευχάριστα μαζί του

Αρνητικά

 • Ο ορισμός της απλοποίησης στο gameplay
 • Υπερβολικά σύντομη διάρκεια
 • Απελπιστική επανάληψη των ίδιων 2-3 μηχανισμών
 • Μέτρια γραφικά

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (41 σχόλια)
 • dennisgameon dennisgameon 12 Νοεμβρίου 2011  | 16:58

  αμα πεση η τιμη του το 10 το ακζιζει στανταρ !!!το εχω τερματιση 2 φορες και ειναι γαματο !!¨)

 • MokilokD MokilokD 11 Νοεμβρίου 2011  | 20:32

  Θα του βαλω 10 μονο και μονο γιατι στο 3ο scrnshot τα γραφικα δεν υπαρχουν για ps2.... wait...what?
  trolololol. :p

 • admin admin 11 Νοεμβρίου 2011  | 13:12

  Αυτό που έγραψα στην αρχή για βαθμολογία σε άλλα παιχνίδια, δεν έχει να κάνει με το αν τα παιχνίδια "ανήκουν στην ίδια κατηγορία" νομίζω ότι αυτά είναι αυτονόητα πράγματα. ¨Εχει να κάνει με το συνολικό πακέτο, τη διάρκεια, το κόστος, τα όσα σου δίνει ένας τίτλος όταν πας στο κατάστημα να τον αγοράσεις. Αν σε κάποιους αρκεί το να δώσουν 60 ευρώ για να παίξουν έναν τίτλο διάρκειας 4 ωρών, που από την αρχή ως το τέλος επαναλαμβάνεται στο μέγιστο βαθμό (και ας προσφέρει κάποια διασκέδαση, αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς) τότε ας το κάνει. Ο καθένας ψηφίζει με τα χρήματά του, είναι απλό :)

 • Mike-D Mike-D 11 Νοεμβρίου 2011  | 12:55

  Tsaki256 συμφωνώ με αυτό που λες. Και εγώ έχω μεγαλώσει με ΤενΤεν και θα ήθελα να το δω σε ένα μεγάλο παιχνίδι με σενάριο, γρίφους, κλπ. Αλλά, εγώ κρίνω με αυτό που έχω και όχι με αυτό που θα ήθελα να έχω. και αυτό που έχω, για platform game είναι μια χαρά, διασκεδαστικότατο και ευχάριστο. και δεν υποστήριξα ποτέ πως αξίζει "9" στη βαθμολογία, μα το "5" (γνώμη μου) τουλάχιστον το αδικεί.
  "ΕΛΕΟΣ" δηλαδή! :p

 • Senzo Senzo 11 Νοεμβρίου 2011  | 02:58

  σεβαστη η αποψη σου. ενα 6 με 7 θα ηταν καλα σαν βαθμολογια (για εμενα)

 • tsaki256 tsaki256 11 Νοεμβρίου 2011  | 02:16

  Για να δωσω ορισμενες εξηγησεις, το 5 το εβαλα γιατι εχοντας μεγαλωσει με τον ΤενΤεν, θεωρω πως δεν του αξιζει ενα τοσο απλο videogame. Ολοι γνωριζουμε πως τα κομικ ειχαν παντοτε ενδιαφερον σεναριο, γενικοτερα δεν ηταν απλα και μονο για ενα γρηγορο διαβασμα. Οποτε ηθελα να δω πολλα περισσοτερα και οχι απλες ανεγκεφαλες adventure και platform περιπλανησεις.

  Ειναι δικαιωμα του καθενα να διαφωνει με την βαθμολογια. Απλα εχω απορια να δω τα προσωπα αυτων που θα δωσουν 50-60 ευρω για να το αγορασουν και σε ενα απογευμα θα το αφησουν στην ακρη.

  Αλλα ρε παιδια αυτο το ''ΕΛΕΟΣ'' σε ορισμενα σχολια, καραμελα το εχετε κανει. Δλδ ΕΛΕΟΣ αν μια τετοια μετριοτητα την βαθμολογησουμε με 9. Απλα ΕΛΕΟΣ.

 • Mike-D Mike-D 10 Νοεμβρίου 2011  | 16:32

  Νόμιζα ότι η βαθμολογία ενός παιχνιδιού κρίνεται ουσιαστικά από το πόσο απολαμβάνεις το ίδιο το παιχνίδι και όχι από τη σύγκριση με άλλα παιχνίδια..
  Με αυτή τη λογική πρέπει να πούμε πως μια πχ. ταινία δράσης είναι μέτρια, επειδή υπάρχουν άλλες που έχουν καλύτερα εφφέ και μεγαλύτερη παραγωγή από πίσω.

 • dennisgameon dennisgameon 10 Νοεμβρίου 2011  | 15:51

  εγω θα το ξαναπαικσω. περνας ευχαριστες ωρες.9 η 8.5 ειναι η βαθμολογια μου.οχι και 5.ελεος !!!

 • NikeFerrari NikeFerrari 10 Νοεμβρίου 2011  | 15:39

  Τα παίρνετε απο το Pandemonium! 11 με τόνο! Ήδη έχει 20 στερλίνες. Στις 10 το παίρνω. Ωραίο review.

 • Senzo Senzo 10 Νοεμβρίου 2011  | 13:28

  σχεδον ολα τα σχολια ειναι υπερ του παιχνιδιου. μαλλον λιγοι συμφωνουνε με το review

 • Sky333 Sky333 10 Νοεμβρίου 2011  | 12:49

  και ξαναλέω: αν μπει 9 εδώ, στο little big planet και το mario galaxy που ΕΙΝΑΙ platform τι βάζεις;

 • Mike-D Mike-D 10 Νοεμβρίου 2011  | 12:45

  Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Πέρασα πολύ ευχάριστα παίζωντας το παιχνίδι και θα το ξαναέπαιζα. Ειλικρινά μερικές φορές δεν καταλαβαίνω τις αυστηρές βαθμολογίες..

 • tombraider1995 tombraider1995 10 Νοεμβρίου 2011  | 08:59

  Εμένα παιδιά μου άρεσε αρκετά. Λείπουν από την αγορά πλέον τέτοιου είδους platform και πιστεύω πως όποιος το παίξει θα του θυμίσει πολύ από παιχνίδια psx1. Υπέροχο, πολύχρωμο, ευχάριστο, μικρό μεν αλλά το ξανάπαιζα. Πάντως επειδή είδα ένα ποστ που αναφέρει "αν του βάζαμε 9 τί θα βάζαμε σε παιχνίδια όπως uncharted κτλπ" δε συμφωνώ με αυτό. Κάθε παιχνίδι πρέπει να βαθμολογείται στον τομέα του. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης βαθμολογίας μεταξύ ενός platform με πλάγιο scrolling και του τρισδιάστατου uncharted που ανήκει σε τελείως διαφορετική κατηγορία.

 • Sky333 Sky333 09 Νοεμβρίου 2011  | 20:48

  συμφωνώ, ο ίδιος δεν σκοτώνει. αλλά δεν κυκλοφορεί και με σφεντόντα :)
  είναι ένας ώριμος χαρακτήρας σε ώριμο κόσμο ο οποίος ακολουθεί τα ιδεώδη του στο έπακρο. αλλά αυτό που λέω είναι πως o Herge δεν δίσταζε να δείξει ωμή βία εκεί που χρειαζόταν. και αυτό είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της σειράς.

 • Senzo Senzo 09 Νοεμβρίου 2011  | 19:57

  το καλυτερο review για εμενα παντα ειναι οι αποψεις των χρηστων που σχολειαζουν απο κατω. πρωτα αυτες διαβαζω για να κρινω ενα game και μετα το κειμενο. αυτο γιατι το review ειναι απο ενα ατομο ενω οι αποψεις απο ολο το site.

 • melahrinos melahrinos 09 Νοεμβρίου 2011  | 19:41

  Platform* (βιασύνη μάλλον)

  Ποτέ δεν σκοτώνει, παρά το γεγονός ότι οπλοφορει για να αφοπλίσει τους αντιπάλους του. Γνωρίζω πολύ καλά σε τι εποχές και με τι πολιτικά φρονήματα πλαισίωσε ο Herge το χαρακτήρα του (όπως και το τι είχε προηγηθεί πριν τον Tintin και τελικά πως κατέληξε μέσα από βαθιές αναγνώσεις ακόμα και του κυρίου Ρουλεταμπίλ).

  Έχει παιδική φύση, όντας ανήλικος αλλά και επειδή αφορμάται και ερείδεται στο ντανταϊσμό, σε μία περίοδο που η θεωρητική σκέψη στράφηκε στην οργή και τη βία της παιδικής ηλικίας ενάντια στις αξίες του ουμανισμού και του διαφωτισμού (είχε προηγηθεί ο Α' ΠΠ).

  Δε συνεχίζω το off topic. Εδώ η ταινία αλλοτρίωσε πολλές έννοιες, οθνείες στο μέσο μάτι.

  Φιλικά.

 • Sky333 Sky333 09 Νοεμβρίου 2011  | 18:52

  καταρχάς δεν είναι shooter. μάλλον απλά μπέρδεψες την λέξη ;)

  Στα υπόλοιπα που αναφέρεις, ο καθένας έχει το δικό του γούστο και τα δικά του μέτρα και σταθμά οπότε χαίρομαι που εκφράζεις τις αντιρρήσεις σου.

  Εκεί που διαφωνώ όμως κάθετα μαζί σου είναι στο σημείο που λες πως " πλήρης απώλεια στοιχείων της βίας, συμβάλλει θετικά στο σεβασμό της φύσης του ίδιου του μύθου".
  Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Τα κόμικ του Tintin ήταν πολύ διαφορετικά από τα περισσότερα της εποχής τους. Με βαθιά κριτική στην πολιτική και στα δρώμενα του καιρού, δεν δίσταζαν ποτέ να ανεβάσουν τον πήχη και να δείξουν βία εκεί που χρειαζόταν. Στα Tintin βλέπουμε τον ήρωά μας να κρατάει περίστροφο πάρα πολλές φορές, όπως και βλέπουμε πολύ συχνά χαρακτήρες κεντρικούς και μη να πεθαίνουν, αφήνοντας μέχρι και αίμα πίσω τους.
  Με λίγα λόγια, μάλλον παιδικοποιείς τη φύση του ήρωα παρά την σέβεσαι.

 • melahrinos melahrinos 09 Νοεμβρίου 2011  | 18:26

  Αρχικώς, να επισημάνω, πως είναι Tintin ή Τεντέν (μία λέξη).

  Ξεφεύγει από τα πλαίσια movie tie-in, ενώ τολμώ να υποστηρίξω πως είναι άκρως διασκεδαστικό shooter. Είναι πιο πιστό στο αμάλγμα των τριών ιστορίων που διεξέρχεται η ταινία και δεν ακολουθεί την αφηγηματικότητα και τις απροσδιόριστες και αφαιρετικές τομές τις τελευταίας στο σενάριο των αυθεντικών άλμπουμ.

  Μικρές διαφωνίες στα σημεία με το Γιώργο. Τα γραφικά είναι συμπαθητικά (PC version, Full HD), αποδίδονται με μία ιδιάζουσα πλαστικότητα, σαν ανασκευαστική προσέγγιση από ένα σύγχρονο κομίστα με 3D εμμονές.

  Το παιχνίδι αποτελεί πολύ καλή επιλογή για τις μικρότερες ηλικίες, καθώς η πλήρης απώλεια στοιχείων της βίας, συμβάλλει θετικά στο σεβασμό της φύσης του ίδιου του μύθου.

  Πολύ μεγάλο plus, η αίσθηση της πλατφόρμας ως αυτόνομα καρέ στα οποία οι χαρακτήρες μεταβαίνουν γρήγορα, μα κάπως άτσαλα (δραματουργικώς) μερικές φορές.

  Το 4ωρο campaign, συνοδεύεται από μερικά collectibles (χωρίς να απαιτείται κοπιώδης αναζήτηση), ενώ το co-op και τα challenges, καλοδεχούμενα, αλλά επαναλαμβανόμενα συν τω χρόνω.

  Ενδιαφέρον το bonus section, με πληροφορίες για ορισμένους χαρακτήρες και καταπληκτικές εικόνες (ελαιογραφίες οι περισσότερες).

  Το 5 δεν γνωρίζω αν το αδικεί ή όχι, δεν αναλίσκομαι σε αριθμούς ποτέ. Διασκεδαστικό και ευχάριστο. Ιδανικό για τον αρχάριο platform gamer σαφώς, και ιδίως για όσους αγαπούν τον ήρωα. Αυτά.

 • Gamer-cy Gamer-cy 09 Νοεμβρίου 2011  | 18:07

  ωραιο review Γιωργο Μπραβο ,movie tie-in αναμενομενο μετριο παιχνιδι, δεν με ενδιαφερει

 • babinio13 babinio13 09 Νοεμβρίου 2011  | 17:51

  Χτες ειδα την ταινια στον κινηματογραφο και μπορω να πω οτι περασα ευχαριστα,οσο για το παιχνιδι σεβομαι απολυτως την γνωμη του Γιωργου Τσακιρογλου αλλα θα το ριξω μια ματια,μαλλον ενοικιαση.

 • tonyzogk tonyzogk 09 Νοεμβρίου 2011  | 17:11

  movie tie-in!!!!!τι λες τωρα...

 • maniacs maniacs 09 Νοεμβρίου 2011  | 16:56

  το παιχνιδακι μια χαρα ειναι. μην το θαβεται.!!!

 • AndreWserr AndreWserr 09 Νοεμβρίου 2011  | 16:42

  αν κ παντα μου αρεσε ο Ten-Ten, δεν νομιζω να το δοκιμασω... :)

 • KTI_23 KTI_23 09 Νοεμβρίου 2011  | 16:15

  δυστυχως ιδιαιτερα προχειροφτιαγμενο και δεν αξιζει τα χρηματα του...κριμα ομως, γιατι ειχαν παρα πολυ υλικο να δουλεψουν και ο τεν-τεν σιγουρα αξιζε πολλααααα περισσοτερα σε ενα videogame..

 • TheMastas TheMastas 09 Νοεμβρίου 2011  | 16:13

  Μέτριο tie in αναμενόμενο άλλωστε πάντος η Ταινία είναι όπως φαίνεται Τα σπάει με απίστευτο Animation πλοκή και δράση για ολη την οικογένεια,Οταν ενώνωνται 2 μεγαθήρια της 7ης τέχνης και δουλεύουνε πάνω σε κάτι κλασσικό όπως ο Τεν τεν του δίνουν πραγματικά Ζωή και Νεα πνοή,τα κομικς τα θυμάμαι απο μικρός και αν και δεν είμουνα φαν (προτιμούσα αλλα όπως Lucky louk,Αστερίξ κλπ) ηξερα οτι είναι ποιοτικές δουλειές.

 • vegeta13 vegeta13 09 Νοεμβρίου 2011  | 16:10

  Δεν το εχω παιξει το παιχνιδι (και ουτε προκυτε με αυτα που διαβασα), αλλα να δωσει καποιος 50 € για 4 ωρες? Στην σημερινη εποχη κιολας?

 • SetaShouji SetaShouji 09 Νοεμβρίου 2011  | 16:08

  Θα το δοκιμάσω σίγουρα. Άλλοι μιλάνε θετικά άλλοι όχι. Για να δούμε...

 • BrUn022 BrUn022 09 Νοεμβρίου 2011  | 15:35

  Τι να πω μπορει να μου αρεσε τοσο λογω του οτι καθημερινα παιζω παιχνιδια με βια κι'αυτο μπορει να λειτουργησε σα ψυχολογικος καταλυτης.Δε ξερω παντως οποτε μου δωθει η ευκαιρια θα το ξανακοιταξω,αφου ερθει το διαμαντι με τ'ονομα Modern Warfare 3 πρωτα.

 • Sky333 Sky333 09 Νοεμβρίου 2011  | 15:31

  όχι παιδιά, δεν είναι έτσι. Rachet & Clanc, Little Big Planet, Mario Galaxy, όλα αυτά είναι platform παιχνίδια αλλά είναι δεκάδες έτη φωτός μπροστά του.Έχω στο νου μου παιχνίδια από mega drive εποχή με καλύτερο σύνολο, τι να λέμε τώρα.

 • TsALiS_89 TsALiS_89 09 Νοεμβρίου 2011  | 15:11

  Θυμαμαι που το ειχα δει στην περασμενη Ε3 και μου αρεσε.
  Κριμα αν τελικα ειναι τοσο κακο οπως περιγραφεις στο review. Μπορει να το δοκιμασω καποια στιγμη στο μελλον.