Ταυτότητα

The Sims 3: Pets

The Sims 3: Pets

Edition: N/A Genre: Life Simulation Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: The Sims Studio Ημ. Έκδοσης: 18/10/2011
PEGI: 12 Εκδότης: Electronic Arts Πλατφόρμες: Nintendo 3DS, Xbox 360, PlayStation 3, PC


Σκυλίσια ζωή...ή γατίσια. Ή ακόμη και αλογίσια!

Μπορεί στα ράφια των καταστημάτων, κατά την παρούσα περίοδο, να δεσπόζουν τίτλοι όπως το Dark Souls, το Uncharted 3 ή το νέο Batman, οι προτάσεις για διαφορετικά κοινά ωστόσο, υπάρχουν, και πολλές από αυτές είναι αξιοπρόσεκτες. Μία τέτοια πρόταση λοιπόν, μας δίνει η EA που αποφάσισε να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των φίλων των Sims με ένα ακόμη πακέτο επέκτασης για το τρίτο μέρος της δημοφιλούς σειράς. Όσοι ή όσες αναγνώστες/αναγνώστριες έχετε κάποιο ενδιαφέρον για τη σειρά "φαινόμενο" της EA, μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε το παρόν κείμενο. Αν μόλις έχετε ξεμπερδέψει από την Arkham City ή τη Lordran, και διαβάζετε αυτές τις γραμμές, τότε είτε είστε άνθρωποι των άκρων και με διχασμένη προσωπικότητα, είτε έχετε θάρρος και θέληση για να δοκιμάσετε νέες εμπειρίες. Από την άλλην, ποτέ δεν ξέρετε, ίσως βρείτε κρυμμένα στοιχεία του εαυτούς σας.

Αρκετά όμως με τις εισαγωγές, ώρα να μπούμε στο ψητό. Η παρουσίαση που ακολουθεί αφορά το The Sims 3: Pets, το νέο expansion του τρίτου μέρους της σειράς, που όπως πολύ σωστά μαντέψατε, προσθέτει κατοικίδια στη ζωή των αγαπημένων μας Sims. Σκυλιά, γατιά, πτηνά, τροκτικά και άλογα όλων των ρατσών, είναι διαθέσιμα για νέες περιπέτειες... ή για νέους μπελάδες.

Γαβ, νιάου...το άλογο πως κάνει;

The_Sims_3_Pets_Review_01-thumb.jpgΚαταρχάς, λόγω του ότι το expansion αφοσιώνεται στα κατοικίδια, όλο το νέο περιεχόμενο περιτριγυρίζεται από αυτά. Οπότε οι προσθήκες σε ρουχισμό, έπιπλα και αντικείμενα είναι ελάχιστες -και δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μας. Τα κατοικίδια μπορούμε να τα δημιουργήσουμε στο μενού δημιουργίας νοικοκυριού, να τα υιοθετήσουμε ή ακόμη και να τα αγοράσουμε από ειδικά Pet Shops. Όπως και για τους Sims, οι επιλογές στη διαμόρφωση της εξωτερικής εμφάνισης των ζώων, είναι άπειρες. Το τρίχωμα, το χρώμα, η ράτσα, το κολάρο καθώς και ο χαρακτήρας (επιθετικός, ευγενικός, χαριτωμένος, ζωηρός, έξυπνος κλπ) είναι μερικά από αυτά που μπορούμε να "πειράξουμε" πριν μπούμε στην κανονική ζωή.

Λόγω του ότι τα κατοικίδια, ειδικότερα τα άλογα, χρειάζονται και τον κατάλληλο άνετο χώρο, το νέο expansion παρουσιάζει την Appaloosa Plains, μία ολοκαίνουργια γειτονιά/πόλη, που έχει όλες τις ανέσεις για τη σωστή εκπαίδευση και ψυχαγωγία των ζώων. Μεγάλα κέντρα εκπαίδευσης και εξημέρωσης, αγωνιστικές διαδρομές, αλλά και καταπράσινα λιβάδια έτοιμα για εξερεύνηση, βρίσκονται εκεί για να καλύψουν όλες τις ανάγκες ενός ζώου.

Ποιος είναι αφέντης, ποιανού;

The_Sims_3_Pets_Review_04-thumb.jpgΚυρίαρχος ή "αφεντικό" του παιχνιδιού, είναι τα κατοικίδια, μιας και αυτά είναι που απαιτούν χρόνο, αφοσίωση αλλά και μπόλικα Simoleons (το νόμισμα της σειράς Sims). Ο παίκτης, εκτός του ότι μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα κατοικίδια ως Sim, έχει τη δυνατότητα να πάρει και τον έλεγχο των ζώων. Ως Sim, θα πρέπει να τα ταΐσει, να τα φροντίσει (χτένισμα, καθάρισμα, ιατρική περίθαλψη όταν είναι αναγκαία) και να τα εκπαιδεύσει. Ως κατοικίδιο, για τον παίκτη υπάρχουν πολλές ασχολίες διαθέσιμες, όπως το να έρθει σε επαφή και να κάνει φιλίες (?!?) με άλλα κατοικίδια ή να κάνει τις αταξίες που όλα τα ζώα που ζουν σε ανθρώπινα περιβάλλοντα ενδέχεται να κάνουν. Με αυτόν τον τρόπο, το αναπόφευκτο fast-forward όσο οι Sims μας βρίσκονταν στη δουλειά των προηγούμενων παιχνιδιών, πλέον δεν έχει νόημα, μιας και υπάρχουν πολλά πράγματα που ο παίκτης μπορεί να κάνει ως κατοικίδιο.

{PAGE_BREAK}

Ντε αλογάκι!

Όπως προαναφέραμε, στο The Sims 3: Pets, υπάρχουν σκύλοι, γάτες και άλογα -τα υπόλοιπα πλάσματα του ζωικού βασιλείου, απλά υπάρχουν για διακόσμιση. Τα άλογα όμως είναι αυτά που κλέβουν τη "δόξα" και το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος του παίκτη. Την ώρα που τα σκυλιά και τα γατιά, περιορίζονται στις "θνητές" ασχολίες της φύσης τους, τα άλογα μπορούν να συμμετάσχουν σε δεκάδες δραστηριότητες. Διαγωνισμοί ταχύτητας και αλμάτων, καθώς και περίπατοι στη εξοχή, μπορούν να χαρίσουν πολλές ανταμοιβές, τόσο για τα ανθρώπινα αφεντικά τους, όσο και για τα ίδια τα άλογα. Επιπροσθέτως, όπως και οι Sims, έτσι και τα κατοικίδια έχουν Lifetime Wishes, η πραγματοποίηση των οποίων είναι και η ραχοκοκαλιά της ασχολίας με το νέο expansion.

Σχεδιαστικά, έχουμε κάποια παράπονα προς διατύπωση. Και σε αυτόν τον τομέα, τα άλογα είναι αυτά που ξεχωρίζουν. Ενώ η όψη των σκυλιών και των γατών, δεν είναι τόσο χαριτωμένα δοσμένη, όσο θα πίστευε κάποιος, τα άλογα έχουν την περήφανη υπόσταση που τους αρμόζει. Τα γραφικά δεν έχουν γνωρίσει καμία βελτίωση και η αλήθεια είναι ότι έχουν αρχίσει να δείχνουν την ηλικία τους. Βέβαια, με αυτή τη μηχανή γραφικών, η EA εξασφαλίζει ουσιαστικά το γεγονός ότι το The Sims 3 μπορεί να "τρέξει" σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Μη ξεχάσουμε να αποδώσουμε τα εύσημά μας στην EA Hellas για την εξαιρετική δουλειά της στον εξελληνισμό των τελευταίων κεφαλαίων της σειράς.

Τουλάχιστον έχει Pets-ί

The_Sims_3_Pets_Review_02-thumb.jpgΤο μοναδικό συμπέρασμα που προκύπτει από την ενασχόλησή μας με το νέο expansion του The Sims 3, είναι ότι η ΕΑ δεν έχει ξεμείνει ακόμη από ιδέες για τη σειρά. Το The Sims 3: Pets είναι σε θέση να χαρίσει πολλές και ευχάριστες ώρες ενασχόλησης, ενώ αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον αυτών που ίσως βαρέθηκαν να κάνουν τα ίδια και τα ίδια στο The Sims 3 και στα προηγούμενα expansions του. Η αλήθεια είναι ότι όντας μία από τις εμπορικότερες σειρές παγκοσμίως, τα The Sims, δεν έχουν και περιθώρια για στασιμότητες και πρέπει να ανανεώνονται τακτικά. Το θέμα είναι ότι όλες αυτές οι ανανεώσεις, ενώ είναι ευπρόσδεκτες, απαιτούν και αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο.

Όσοι αγαπάτε τη σειρά και τα κατοικίδια, επενδύστε άφοβα τα χρήματά σας. Οι υπόλοιποι θα μπορούσατε να μας αφήσετε ήσυχους να χαρούμε μερικές ώρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης παρέα με τα ζωάκια μας; Ε;

Σάκης Καρπάς

Απαραίτητη η εγκατάσταση του The Sims 3

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος

OS: Windows XP/Vista/7
Processor: Intel Pentium 4 @ 2.0 GHz / AMD Athlon XP 2000+
Memory: 1 Gb
Hard Drive: 7 Gb free
Video Memory: 128 Mb
Video Card: nVidia GeForce FX 5900 / ATI Radeon 9500
Sound Card: DirectX Compatible
DirectX: 9.0c

Προτεινόμενες απαιτήσεις συστήματος

OS: Windows XP/Vista/7
Processor: Intel Core 2 DUO @ 2.5 GHz / AMD Athlon 64 X2 5000+
Memory: 2 Gb
Hard Drive: 8 Gb free
Video Memory: 896 Mb
Video Card: nVidia GeForce GTX 260 / ATI Radeon HD 4850
Sound Card: DirectX Compatible
DirectX: 9.0c

Θετικά

  • Πλούσιο περιεχόμενο για τα κατοικίδια
  • Πολλές νέες δραστηριότητες και περιοχές, για χάρη των ζώων
  • Το πρώτο expansion του The Sims 3, που δίνει κάτι ουσιαστικό και φρέσκο

Αρνητικά

  • Οι σκύλοι και οι γάτες, είναι αισθητά πιο αδιάφορα από τα άλογα
  • Τα γραφικά και ο σχεδιασμός, αρχίζουν και δείχνουν την ηλικία τους

Βαθμολογία

Συμμετεχουν

Δείξε μου και άλλα...