Ταυτότητα

Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3

Edition: N/A Genre: FPS Διάθεση: IGE
Αριθμός παικτών: 1-16 Ανάπτυξη: Infinity Ward/ Sledgehammer Games Ημ. Έκδοσης: 08/11/2011
PEGI: 18 Εκδότης: Activision Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Τέλος τα Modern Warfare… Ώρα για το Future Warfare;

Πιστή στο ραντεβού της, η Activision έρχεται να μας προσφέρει την καθιερωμένη ετήσια multiplayer (ας μη γελιόμαστε…) FPS πρότασή της. Ακολουθώντας το γνωστό πλέον μοντέλο διαδοχικής ανάπτυξης των Call of Duty, φέτος είναι η χρονιά της Infinity Ward, κατακρεουργημένης μεν (έπειτα από τις διαβόητες αποχωρήσεις του περασμένου έτους) αλλά με ένα βαρύ όνομα στην πλάτη της καθώς και τη βοήθεια της νεοσύστατης Sledgehammer Games. Όπως είναι φυσικό, η εργασία που έπρεπε να γίνει και σε αυτό το sequel δεν θα έπρεπε να πέφτει σε καμία περίπτωση από τα υψηλά στάνταρ που έθεσε η σειρά, ήδη από το πρώτο Modern Warfare, τουλάχιστον όσον αφορά στον online τομέα.

Είναι γεγονός ότι η Activision μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά πράγματα σχετικά με την εκμετάλλευση των διαφόρων franchises που κατέχει, εντούτοις, δε γίνεται κανείς να της προσάψει την ελλιπή χρηματοδότηση και στήριξη τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη σειρά Call of Duty. Η ετήσια έκδοση νέων κεφαλαίων μπορεί να προκαλεί συμπτώματα “ασφυξίας” στη σειρά, μην αφήνοντας ένα σεβαστό διάστημα ώστε να δημιουργήσει μία αυθεντική αίσθηση ανυπομονησίας για το επόμενο κεφάλαιο, αλλά από την άλλη μεριά οι συνεχόμενες καταρρίψεις των ρεκόρ πωλήσεων και κερδών δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αλλαγής της τακτικής. 

Ετοιμάστε τις βαλίτσες για το γύρο της υφηλίου 

mw3-new-01-thumb.jpgΤουλάχιστον, κάθε φορά που πιάνουμε ένα νέο Call of Duty στα χέρια μας είναι –το λιγότερο- πασιφανής η επένδυση που έχει γίνει από πλευράς Activision και φυσικά της εκάστοτε εταιρίας ανάπτυξης ώστε να επισκεφτούμε ένα πλήρες πακέτο, κυρίως βέβαια στο online κομμάτι. Και λέμε κυρίως γιατί, τουλάχιστον κατά την άποψή μας, το campaign του νέου Modern Warfare δείχνει έντονα σημάδια κόπωσης και επανάληψης. Πλην ελαχίστων περιπτώσεων, στη διάρκεια της νέας περιπέτειάς μας το campaign αδυνατεί να προσφέρει τον ίδιο βαθμό εκπλήξεων και εντυπωσιακών set pieces σε σχέση με τα προηγούμενα μέρη της σειράς. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως δεν φαίνεται έντονα σαν να παίρνουμε μέρος σε κάποια νέα παραγωγή του Michael Bay, αλλά τα σκηνικά στα οποία θα βρεθούμε δείχνουν αρκετά κοινότυπα.

Επιπλέον, δεν βοηθάει και το γεγονός ότι η διάρκειά του είναι η μικρότερη των προηγούμενων Call of Duty, κάτι που μάλλον... λέει πολλά για το βάρος που δόθηκε μεταξύ των offline και online modes. Το τρίτο μέρος λοιπόν της “υπό-σειράς” Call of Duty έρχεται να προσφέρει ένα κλείσιμο της τριλογίας των Modern Warfare και των περιπετειών των Price και Soap MacTavish, στην προσπάθειά τους να βάλουν ένα τέλος στις τρομοκρατικές ενέργειες του Makarov.

mw3-new-02-thumb.jpgΟ νέος τίτλος ξεκινάει ακριβώς μετά το δραματικό φινάλε του Modern Warfare 2, με τους δύο πρωταγωνιστές να είναι αδίκως επικηρυγμένοι, ουσιαστικά από όλες τις υπερδυνάμεις. Ακολουθώντας βέβαια πιστά τη συνταγή των Call of Duty, στην πορεία του campaign θα αλλάξουμε πληθώρα ρόλων ανάμεσα σε διάφορους στρατιώτες διαφόρων ενόπλων δυνάμεων. Αυτή η επιλογή είναι απολύτως φυσική σε αυτόν το νέο τίτλο, καθώς το παρόν δημιούργημα της Infinity Ward έρχεται στην κυριολεξία να μας μεταφέρει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, βλέποντας τη μάχη μεταξύ ευρωπαϊκών, αμερικάνικων και ρωσικών δυνάμεων να μαίνεται σε πλήθος από πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο μεταξύ άλλων.

Σε κάθε τοποθεσία που θα βρεθούμε κάποιο χτίσμα-σήμα κατατεθέν της πόλης θα βρίσκεται σε διάφορα σημεία στο οπτικό μας σημείο, ώστε να μας πείθει για την πιστότητά της, με το σχεδιασμό των πόλεων να δείχνει γενικότερα έντονα αυθεντικός. Το οπτικό αποτέλεσμα παραμένει εντυπωσιακό χάρη στη μηχανή γραφικών που παρά την τετραετή “θητεία” της, δεν δείχνει σε καμία περίπτωση την ηλικία της. Η λεπτομέρεια των περιβαλλόντων και το πλήθος των οπτικών εφέ παραμένουν εντυπωσιακά, με το χαμό που επικρατεί επί της οθόνης να μην πέφτει ποτέ από τα 60 καρέ ανανέωσης.

mw3-new-03-thumb.jpgΤο κλείσιμο της πλοκής των Modern Warfare, χωρίς να προσφέρει κάποια έκπληξη, γίνεται με ικανοποιητικό τρόπο, χάρη στο συγκροτημένο σενάριο αλλά και την πολύ καλή δουλειά των ηθοποιών, με τη ροή του σεναρίου να οδηγεί με ωραίο τρόπο σε αυτό που φαίνεται να αποτελεί το οριστικό φινάλε της τριλογίας. Οι ορισμένες σκηνές που επιχειρούν να δημιουργήσουν συναισθηματική φόρτιση θα λέγαμε ότι αποτυγχάνουν στο στόχο τους, καθώς δείχνουν να υπάρχουν απλά από αναγκαιότητα τέτοιων σκηνών σε μιλιταριστικούς τίτλους, αν και αυτό δε σημαίνει ότι είναι “άχαρα” σκηνοθετημένες. 

Δώσε μου το χεράκι σου να σε οδηγήσω στο τέλος της πίστας 

Έπειτα από το πρώτο Modern Warfare, το οποίο σηματοδότησε και την αφετηρία της νέας μηχανής γραφικών των Call of Duty, είναι γεγονός ότι η σειρά μας έχει συνηθίσει σε έναν συγκεκριμένο τρόπο gameplay. Αυτή η πεπατημένη ελάχιστα έχει αλλάξει ανά τους τίτλους των Infinity Ward και Treyarch και εάν παλιότερα τα εντυπωσιακά σκηνικά και καταστάσεις υπερκέραζαν την αίσθηση του μονότονου gameplay, εδώ πλέον μας έδωσε έντονα την αίσθηση ότι έχει αρχίσει να κουράζει έντονα.

modern-warfare-3-screen-1-thumb.jpgΚατά την άποψή μας, ήταν η πρώτη φορά που ο τίτλος έδινε τόσο έντονα την αίσθηση πως απλά έπρεπε να κάνουμε υπομονή ανάμεσα από κάθε μάχη ώστε να επιβραβευτούμε με κάποιο εντυπωσιακό set piece. Ο τίτλος για άλλη μία φορά μας ωθεί σε ιδιαίτερα κλειστούς διαδρόμους, με το σχεδιαστικό τομέα των επιπέδων να μην επιτρέπει την οποιαδήποτε ελευθερία κινήσεων. Κάθε φορά πρέπει να ακολουθούμε τυφλά το επόμενο σημείο αναφοράς στο χάρτη ή να βρισκόμαστε συνέχεια πίσω από κάποιον συμπολεμιστή, που μας οδηγεί ευλαβικά στο επόμενο ζητούμενο.

Αν και αυτό συνέβαινε σε όλα τα Call of Duty, εδώ φαίνεται έντονα πως δεν έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να δημιουργούνται ενδιαφέρουσες gameplay καταστάσεις, όπως π.χ. στο stealth επίπεδο του Chernobyl ή σε αυτό του Βιετνάμ στο Black Ops. Αναμφίβολα υπάρχουν εντυπωσιακές σκηνές που κλέβουν την παράσταση (δεν θα ήταν διαφορετικά άλλωστε Call of Duty...), όπως όλο το επίπεδο της αεροπειρατείας στις αρχές του παιχνιδιού ή του κυνηγητού στον υπόγειο του Λονδίνου.

modern-warfare-3-screen-2-thumb.jpgΓενικά, όμως, δεν φτάνουν την ποιότητα ή και την ποσότητα των προηγούμενων Call of Duty, κάτι που ευθύνεται και στο γεγονός ότι η ετήσια σχετική επανάληψη του ύφους της σειράς αρχίζει να κουράζει όλο και πιο πολύ. Τα ανελέητα respawn των εχθρών, έως ότου περάσουμε κάποια νοητή γραμμή, καταστρέφουν συνεχώς την ικανοποίηση της εξόντωσης των αντιπάλων, όταν γνωρίζουμε ότι πολύ απλά δεν αποδυναμώνουμε τον εχθρό. Από την άλλη πλευρά, η αίσθηση των όπλων συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ ο αριθμός έχει αυξηθεί για άλλη μία φορά, προσφέροντας μία πέραν του δεόντως εντυπωσιακή ποικιλία από επώνυμο εξοπλισμό.

Τα ηχητικά εφέ για ακόμα μία φορά είναι εκπληκτικά, τα animations των reloading αποτελούν οφθαλμόλουτρο για τους λάτρεις των όπλων και οι αντιδράσεις των εχθρών στους πυροβολισμούς βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων, αν και το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την παρωχημένη –πλέον- τεχνητή νοημοσύνη. 

{PAGE_BREAK}

Περνώντας στο κυρίως πιάτο 

Τελειώνοντας με το campaign (άραγε είμαστε πλέον η μειοψηφία που ασχολείται πρωτίστως με το campaign;), από το οποίο υπάρχει η απογοητευτική απουσία της co-op επιλογής, υπάρχει η περαιτέρω επιλογή των Spec Ops. Σε αυτό το mode δύναται να πάρουμε μέρος μόνοι μας, σε split screen co-op ή online co-op δύο παικτών. Υπάρχουν συνολικά δεκαέξι αποστολές με πολύ καλή ποικιλία από ζητούμενα και καταστάσεις, εμπνευσμένες από το campaign αλλά και από προηγούμενους τίτλους της σειράς. Ειδικά στο co-op είναι απολαυστικές -εάν οι δύο παίκτες είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν- οδηγώντας σε ιδιαίτερα έντονες στιγμές, ιδίως στις ανώτερες δυσκολίες.

Ένα πρωτοεμφανιζόμενο mode για τη σειρά εντοπίζεται στο Survival, το οποίο αποτελεί μία εκδοχή του Horde mode του Gears of War ή μία παραλλαγή του Nazi Zombies του World at War. Εδώ μπορούμε να πάρουμε μέρος σε οποιαδήποτε από τα δεκαέξι επίπεδα του multiplayer, μόνοι μας ή με κάποιον άλλο παίκτη, και να επιβιώσουμε από ολοένα αυξανόμενης δυσκολίας κύματα εχθρών.

cod-mw3-mp-new-screen-01-thumb.jpgΌπως είναι φυσικό, ανάμεσα από κάθε κύμα μπορούμε να αγοράσουμε εξοπλισμό. Το εν λόγω mode αποτελεί μία ιδιαίτερα καλοδεχούμενη προσθήκη καθώς το εύρος των επιπέδων αλλά και η ένταση που προσφέρουν είναι πιθανό να “ανακουφίσουν” την ανάγκη σας για συνεργατικό παιχνίδι. Θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι στα προαναφερθέντα δύο modes η εύρεση άλλων παικτών είναι αρκετά χρονοβόρα, ωθώντας μας συνεχώς στο ψάξιμο της friendlist μας ώστε να βρούμε κάποιον φίλο μας διαθέσιμο για να ασχοληθούμε με τις Spec Ops ή το Survival.

Αφήνοντας στην άκρη το campaign και το co-op τμήμα του τίτλου περνάμε στο κυρίως μέρος του παιχνιδιού που είναι υπεύθυνο για το συνεχές “σπάσιμο” των ρεκόρ πωλήσεων του franchise. Έχοντας προ πολλού αντιστρέψει τους ρόλους, το multiplayer τμήμα του Modern Warfare 3 αποτελεί πλέον το κυρίως μέρος του τίτλου, με το campaign να αποτελεί απλά το συνοδευτικό κομμάτι. Δεδομένης της παγκόσμιας αποδοχής που έχει γνωρίσει το online κομμάτι, ήταν φυσικό η Infinity Ward να δώσει τη δέουσα προσοχή ώστε να διατηρήσει την επιτυχημένη συνταγή, προσφέροντας παράλληλα προσθήκες και παραλλαγές ώστε να προσδώσει μία φρέσκια πνοή.

cod-mw3-mp-new-screen-02-thumb.jpgΓια άλλη μία φορά οι μάχες όπου πήραμε μέρος ήταν απόλυτα ανεπηρέαστες από οποιοδήποτε lag, μεταφέροντάς μας σε εντελώς απροβλημάτιστες συγκρούσεις. Η ποικιλία των χαρτών είναι απόλυτα ικανοποιητική, μεταφέροντάς μας σε ποικίλα περιβάλλοντα ανάμεσα από τους δεκαέξι που υπάρχουν συνολικά στο δισκάκι. Στο σύνολό τους τα επίπεδα δείχνουν σαφέστατα σχεδιασμένα από άτομα που έχουν –εύλογα- εμπειρία στον χώρο του multiplayer ώστε οι μάχες να γίνονται έντονες μέσα από ακριβώς το κατάλληλο μέγεθος ώστε η δράση σπανίως να σταματάει.

Όπως είναι φυσικό, η απόκτηση των levels και το συνεχές ξεκλείδωμα εξοπλισμού είναι για άλλη μία φορά εθιστικό, ενώ η ανταμοιβή μας γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε συνεχώς να δημιουργείται αβίαστα η ικανοποίηση για κάθε επιτυχή πράξη μας, από ένα από kill στην ομαδική νίκη επί του αντιπάλου. Κάθε όπλο, εξοπλισμός και perk δύναται να ανέβει level μέσα από τη συνεχή του χρήση, παρέχοντάς μας με περαιτέρω επιβραβεύσεις, δίνοντάς μας σχεδόν μετά από κάθε επιτυχημένη μάχη και κάτι καινούριο.

cod-mw3-mp-new-screen-03-thumb.jpgΜία ενδιαφέρουσα παραλλαγή στο Modern Warfare 3 αφορά στα Killstreaks, όπου πλέον έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα από τα πακέτα των Assault, Support και Specialist. Το πρώτο από το προαναφερθέντα αποτελεί το γνωστό πακέτο των Killstreaks, όπου πρέπει να κάνουμε σερί kills χωρίς να σκοτωθούμε, προκειμένου να ξεκλειδώσουμε ειδικές δυνατότητες όπως το UAV. Με το Support το σερί μας δεν χάνεται σε περίπτωση που σκοτωθούμε, αλλά το αντίτιμο είναι ότι χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα kills προκειμένου να ξεκλειδώσουμε τις διάφορες ικανότητες, ενώ επιπλέον οι ανταμοιβές αφορούν περισσότερο αμυντικά πακέτα και όχι επιθετικά, όπως το ελικόπτερο κ.λπ.

Τέλος, το Specialist αφορά περισσότερο πεπειραμένους παίκτες καθώς επιτυγχάνοντας διάφορα kills, χωρίς να μας εξοντώσουν, αποκτάμε περαιτέρω perks. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο mode, ονόματι "Kill Confirmed" αποτελεί μία ενδιαφέρουσα νέα προσθήκη, όπου προκειμένου να μετρήσει κάποιο kill χρειάζεται να πάρουμε το dog tag που πέφτει από το σώμα του αντιπάλου που σκοτώσαμε. Σε γενικές γραμμές το πλήθος των επιλογών και επιβραβεύσεων στο multiplayer επιστρέφει για άλλη μία φορά, ικανό να προσφέρει ατέλειωτες ώρες για τους οπαδούς του franchise και του multiplayer. 

Ραντεβού του χρόνου

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας των Modern Warfare έρχεται να μας προσφέρει ένα ικανοποιητικό κλείσιμο αν και μάλλον άνευρο. Το campaign της πάλαι ποτέ πρωτοπόρου Infinity Ward βρίσκεται στα εκρηκτικά στάνταρ που έχει καθιερώσει η σειρά, απλά μετά από τον μεγάλο αριθμό των sequels το θέαμα αρχίζει να χάνει έντονα την αίγλη του.

cod-mw3-mp-new-screen-06-thumb.jpgΟι πρωτότυπα θεαματικές σκηνές είναι ακόμα λιγότερες, ενώ τα σημεία όπου μέσω του gameplay προσφέρεται η ένταση, είναι πλέον ελάχιστα και δεν φτάνουν τις εντυπωσιακές καταστάσεις των προηγούμενων Call of Duty, προσφέροντας τελικά -κατά την άποψη του υπογράφοντος τουλάχιστον- το πιο αδύναμο campaign της σειράς. Το ίδιο όμως δε συμβαίνει με το multiplayer και τις γενικότερες παροχές του τίτλου, όπου επιστρέφει πιο δυνατό και ποικίλο από ποτέ. Το νέο υλικό που προσφέρει είναι απολύτως ικανό να κρατήσει το ενδιαφέρον των φίλων της σειράς έως το επόμενο ραντεβού με το Call of Duty, που έχουμε την αμυδρά αίσθηση ότι θα είναι σε περίπου ένα χρόνο από τώρα,

Νικόλας Μαρκόγλου

Θετικά

 • Η μηχανή γραφικών συνεχίζει να μη δείχνει σημάδια γήρανσης
 • Εξαιρετικό multiplayer και co-op τμήμα
 • Πλήθος εξοπλισμού
 • Ικανοποιητικό κλείσιμο της τριλογίας

Αρνητικά

 • Το πιο αδύναμο campaign της σειράς

Βαθμολογία

Νικόλας Μαρκόγλου

Η αγάπη του Νικόλα για το gaming ξεκίνησε από πολύ νωρίς χάρη στο Atari 2600. Έκτοτε, το πάθος του για τα βιντεοπαιχνίδια αυξήθηκε με γεωμετρικούς ρυθμούς με ιδιαίτερη έμφαση στο console gaming και ιδίως στα FPS, action-adventure και οτιδήποτε έχει την indie “ταμπέλα”. Ο κινηματογράφος έρχεται στην πολύ κοντινή δεύτερη θέση στα χόμπι του, παρακολουθώντας ένα μεγάλο εύρος ταινιών από την αξεπέραστη εποχή του ασπρόμαυρου σινεμά μέχρι τα blockbusters του “ψηφιακού” Hollywood.

Συμμετεχουν

 • ενα καλο campaign σε fps θελω.....αλλα απο οτι βλεπω ουτε εδω

 • "Η μηχανή γραφικών συνεχίζει να μη δείχνει σημάδια γήρανσης"
  Ναι, καλα...

 • Φαίνεται πολύ καλό !Ωραίο το review!

 • +1 Ntalikeris666 εντελος το αντιθετο.
  ειναι το μοναδικο game που δεν εχει μειον επειδη επαναλαμβανετε καθε χρονο. σε ολα τα αλλα games τα θαβουνε για τετοιο λογο πολλες φορες (στα reviews)

 • Και τι κανουν οι sniper? Πρεπει να πηγαινουν εκει που ειναι οι αντιπαλοι τους για να μετρησει το kill?

 • Δεν μπορώ άλλο Call of Duty!!Ούτε άλλα fanboys!!Έλεος....

 • Τα παίρνετε από την Battlefield:P....ακούς εκεί 8,5 ! ! !:LOL::LOL:

  Υ.Γ. Η επικεφαλίδα στο τελευταίο κομμάτι του Review τα λέει όλα "Ραντεβού του χρόνου"....όπως κάθε χρόνο το ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό που μας δίνουν κάθε χρόνο:)

 • Battlefield 8.5 και COD 8.5 ποιο ειναι το καλυτερο???

 • ΘΕΛΟΥΜΕ CAMPAIGN............NNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Δηλαδή είναι χειρότερο απο το Black Ops σε Campain ; πόσο πιο κάτω να πάει δηλαδή;;;

 • @senzo προσωπικά πιστεύω έχοντας και τα δύο, καλύτερο campaign το MW3 και πολυ καλύτερο multiplayer το BF3.

 • το ενοχλητικο στο campaign (οπως και σε προηγουμενα) ειναι το AI !! να προχωραει ο δικος μου, ο αντιπαλος να μην τον πυροβολει, εμενα ομως να με ξεσκιζουν που ειμαι λιγο πιο πισω !! ασε που δεν παιθαινουν με τιποτα οι δικοι μου. αλλα το multiplayer ειναι εξαιρετικο!!!

 • Εύχομαι στο επόμενο να βάλουν καινούρια μηχανή γραφικών...

 • Τι μίσος για το Call Of Duty...Έλεος ρε παιδιά!

 • ΠΥΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΞΊΖΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΏΡΕΣ SINGLE PLAY... ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΊΖΕΙ MULTI ΜΌΝΟ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΠΑΛΥ ΓΙΑ ΜΈΝΑ ΔΕΝ ΑΞΊΖΕΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ... ΓΙΑ ΜΈΝΑ ΈΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΜΑ Κ ΤΕΡΜΑΤΗΣΜΟΣ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΜΈΡΑ Κ ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΌΡΤΑ ΈΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΌ SKYRIM ΚΑΙ UNCHARTED ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΆΘΕ ΕΥΡΟ ΠΟΥ ΈΔΩΣΑ... ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΣΚΟΠΑ...

 • το trollαρισμα παει και ερχεται εδω περα....απορω αφου σε καποιους δεν αρεσει γιατι μπαινουν στον κοπο να κανουν το σχολιο???μια χαρα ειναι το παιχνιδι....
  @safer:+1
  @asus85:+1

 • Τα παιχνιδια call of duty, εχουν εδραιωσει την κατηγορια των multiplayer deathmatches players κι εχουν δημιουργησει αναμεσα σε σωρεια αντιδρασεων το δικο τους κοινο. Η αληθεια ειναι οτι gaming κανονικο δεν θεωρειται, τουλαχιστον για εμενα, καθως το συνεχες "καψιμο" με ενα κ μονο παιχνιδι οσο κι αν ειναι οικονομικοτερο, σε κανει να χανεις τοσες αλλες παιχνιδαρες που κυκλοφορουν. Ομως δεν παυει να ειναι ενα καλο passatempo (εγω τετοιο το θεωρω) με το οποιο να περνας ευχαριστα καποιες ωρες την εβδομαδα, οταν θες να ξεκουραστεις απο μια κουραστικη μερα η απο βαρυ gaming. Aυτο το τελευταιο το κανει αρκετα καλα, και τιμια αν σκεφτουμε οτι (με 60 ευρω και αλλα περιπου 30 ευρω ετησιως για dlc) εξασφαλιζει online gaming για εναν ολοκληρο χρονο το λιγοτερο! Αλλα κ παλι για μενα δεν θεωρειται gaming, δεν σου χαριζει καποια εμπειρια, παρα μονο σου τρωει ευχαριστα τον χρονο. Αλλα το θεμα εδω πλατιαζει, γιατι και το tetris το ιδιο δεν κανει? :-)

 • @VasilisGR1982,όταν γράφεις με κεφαλαία είναι σαν να γκαρίζεις.Μην ανησυχείς,θα διαβαστεί το σχόλιό σου.:)

  Στο MW3 τώρα.FPS είναι.Πόση ώρα Campaign περιμένατε ; Προτιμώ ένα 6ωρο Campaign με διαφορετικές αποστολές και περιβάλλοντα,παρά ένα 9ωρο με επαναλαμβανόμενες αποστολές.Καλά,η AI των συμμάχων σου και των εχθρών,ακόμα και στο Veteran,είναι ΑΘΛΙΑ ! Πεθαίνεις με 2 σφαίρες,οι σύμμαχοί σου δεν μπαίνουν κάν στον κόπο να σκοτώσουν τους εχθρούς,οι εχθροί δε σκοτώνονται εύκολα.Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να γίνεσαι John Rambo και να προσπαθείς να σκοτώσεις τους πάντες. Και κάπως έτσι χαλάει η αίσθηση ενός καλά δομημένου Campaign...

  Το Multiplayer είναι πολύ καλό και εθιστικό,αλλά οι χάρτες είναι τοοοοοσο μικροί(ορισμένοι),που απορώ γιατί μπήκαν στον κόπο να τους φτιάξουν.Ούτε lag,ούτε Frame Rate Drop. Πολύ καλή δουλειά και ακόμα και με 2 γραμμούλες μια χαρούλα παίζεις.

  Όπως είπαν και κάποια παιδιά: BF3 Multi > MW3 Multi και BF3 Campaign < MW3 Campaign. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

 • εγω λοιπον ειμαι ενα απο τα κοποιδα που το αγορασαν κ εχω ηδη 45 ωρες παιχνιδιου συνολικα κ συνεχιζω ακαθεκτος,το ιδιο κοποιδο ημουν κ στο mw2 οπου εκει εχω γραψει 29 μερες playtime,πληρωσα 52 ευρω το mw2 κ μου προσεφερε 29 μερες παιχνιδιου,αισθανομαι πραγματικα οτι σπαταλησα τα λεφτα μου.τι να πω για μερικα σχολια,οκ ρε παιδια αφηστε μας ολους εμας να απολαμβανουμε το αθλιο οπως λετε cod κ πηγενετε στα παιχνιδια που σας αρεσουν ,δεν χρειαζεται να τρολλαρετε ολοι την ωρα το εχουμε χωνεψει εμπεδωση οτι το cod ειναι μαπα ,ειναι το ιδιο κ το ιδιο ,ειναι χαζο ειναι ρηχο ειναι κουτσο ειναι στραβο οκ απλα βαρεθηκα να διαβαζω τα ιδια κ τ ιδια καθε φορα

 • 8.5 για να χει ιδια βαθμολογια με το BF3 προς αποφυγη εμφυλιου? :D Στο ζουμι τωρα,στα θετικα που γραφεται,πληθος εξοπλισμου ειναι το μονο που διαφωνω καθως εγω προσωπικα (σχεδον παντα) τα μονα οπλα που εβρισκα ηταν τα G36C και HK47.Και στ'αρνητικα το πιο αδυναμο campaign της σειρας? Τ'αντιθετο κατ'εμε ειχε το καλυτερο campaign για διαφορους σεναριακους κι'οχι μονο λογους.Ανεκαθεν η σειρα Modern Warfare προσεφερε συγκηνιτικες στιγμες κι'οπως και στο 2 που ειχα λιωσει στο κλαμα σε μια σκηνη,ετσι κι'εδω τα ιδια σε μια σκηνη δακρυσα.Οπως και να χει 10αρακι απο μενα εννωειται.Καθε φορα και καλυτερο με προορισμο το απειρο.

Δείξε μου και άλλα...