Ταυτότητα

Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3

Edition: N/A Genre: FPS Διάθεση: IGE
Αριθμός παικτών: 1-16 Ανάπτυξη: Infinity Ward/ Sledgehammer Games Ημ. Έκδοσης: 08/11/2011
PEGI: 18 Εκδότης: Activision Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3, PC


Τέλος τα Modern Warfare… Ώρα για το Future Warfare;

Πιστή στο ραντεβού της, η Activision έρχεται να μας προσφέρει την καθιερωμένη ετήσια multiplayer (ας μη γελιόμαστε…) FPS πρότασή της. Ακολουθώντας το γνωστό πλέον μοντέλο διαδοχικής ανάπτυξης των Call of Duty, φέτος είναι η χρονιά της Infinity Ward, κατακρεουργημένης μεν (έπειτα από τις διαβόητες αποχωρήσεις του περασμένου έτους) αλλά με ένα βαρύ όνομα στην πλάτη της καθώς και τη βοήθεια της νεοσύστατης Sledgehammer Games. Όπως είναι φυσικό, η εργασία που έπρεπε να γίνει και σε αυτό το sequel δεν θα έπρεπε να πέφτει σε καμία περίπτωση από τα υψηλά στάνταρ που έθεσε η σειρά, ήδη από το πρώτο Modern Warfare, τουλάχιστον όσον αφορά στον online τομέα.

Είναι γεγονός ότι η Activision μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά πράγματα σχετικά με την εκμετάλλευση των διαφόρων franchises που κατέχει, εντούτοις, δε γίνεται κανείς να της προσάψει την ελλιπή χρηματοδότηση και στήριξη τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη σειρά Call of Duty. Η ετήσια έκδοση νέων κεφαλαίων μπορεί να προκαλεί συμπτώματα “ασφυξίας” στη σειρά, μην αφήνοντας ένα σεβαστό διάστημα ώστε να δημιουργήσει μία αυθεντική αίσθηση ανυπομονησίας για το επόμενο κεφάλαιο, αλλά από την άλλη μεριά οι συνεχόμενες καταρρίψεις των ρεκόρ πωλήσεων και κερδών δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αλλαγής της τακτικής. 

Ετοιμάστε τις βαλίτσες για το γύρο της υφηλίου 

mw3-new-01-thumb.jpgΤουλάχιστον, κάθε φορά που πιάνουμε ένα νέο Call of Duty στα χέρια μας είναι –το λιγότερο- πασιφανής η επένδυση που έχει γίνει από πλευράς Activision και φυσικά της εκάστοτε εταιρίας ανάπτυξης ώστε να επισκεφτούμε ένα πλήρες πακέτο, κυρίως βέβαια στο online κομμάτι. Και λέμε κυρίως γιατί, τουλάχιστον κατά την άποψή μας, το campaign του νέου Modern Warfare δείχνει έντονα σημάδια κόπωσης και επανάληψης. Πλην ελαχίστων περιπτώσεων, στη διάρκεια της νέας περιπέτειάς μας το campaign αδυνατεί να προσφέρει τον ίδιο βαθμό εκπλήξεων και εντυπωσιακών set pieces σε σχέση με τα προηγούμενα μέρη της σειράς. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως δεν φαίνεται έντονα σαν να παίρνουμε μέρος σε κάποια νέα παραγωγή του Michael Bay, αλλά τα σκηνικά στα οποία θα βρεθούμε δείχνουν αρκετά κοινότυπα.

Επιπλέον, δεν βοηθάει και το γεγονός ότι η διάρκειά του είναι η μικρότερη των προηγούμενων Call of Duty, κάτι που μάλλον... λέει πολλά για το βάρος που δόθηκε μεταξύ των offline και online modes. Το τρίτο μέρος λοιπόν της “υπό-σειράς” Call of Duty έρχεται να προσφέρει ένα κλείσιμο της τριλογίας των Modern Warfare και των περιπετειών των Price και Soap MacTavish, στην προσπάθειά τους να βάλουν ένα τέλος στις τρομοκρατικές ενέργειες του Makarov.

mw3-new-02-thumb.jpgΟ νέος τίτλος ξεκινάει ακριβώς μετά το δραματικό φινάλε του Modern Warfare 2, με τους δύο πρωταγωνιστές να είναι αδίκως επικηρυγμένοι, ουσιαστικά από όλες τις υπερδυνάμεις. Ακολουθώντας βέβαια πιστά τη συνταγή των Call of Duty, στην πορεία του campaign θα αλλάξουμε πληθώρα ρόλων ανάμεσα σε διάφορους στρατιώτες διαφόρων ενόπλων δυνάμεων. Αυτή η επιλογή είναι απολύτως φυσική σε αυτόν το νέο τίτλο, καθώς το παρόν δημιούργημα της Infinity Ward έρχεται στην κυριολεξία να μας μεταφέρει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, βλέποντας τη μάχη μεταξύ ευρωπαϊκών, αμερικάνικων και ρωσικών δυνάμεων να μαίνεται σε πλήθος από πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο μεταξύ άλλων.

Σε κάθε τοποθεσία που θα βρεθούμε κάποιο χτίσμα-σήμα κατατεθέν της πόλης θα βρίσκεται σε διάφορα σημεία στο οπτικό μας σημείο, ώστε να μας πείθει για την πιστότητά της, με το σχεδιασμό των πόλεων να δείχνει γενικότερα έντονα αυθεντικός. Το οπτικό αποτέλεσμα παραμένει εντυπωσιακό χάρη στη μηχανή γραφικών που παρά την τετραετή “θητεία” της, δεν δείχνει σε καμία περίπτωση την ηλικία της. Η λεπτομέρεια των περιβαλλόντων και το πλήθος των οπτικών εφέ παραμένουν εντυπωσιακά, με το χαμό που επικρατεί επί της οθόνης να μην πέφτει ποτέ από τα 60 καρέ ανανέωσης.

mw3-new-03-thumb.jpgΤο κλείσιμο της πλοκής των Modern Warfare, χωρίς να προσφέρει κάποια έκπληξη, γίνεται με ικανοποιητικό τρόπο, χάρη στο συγκροτημένο σενάριο αλλά και την πολύ καλή δουλειά των ηθοποιών, με τη ροή του σεναρίου να οδηγεί με ωραίο τρόπο σε αυτό που φαίνεται να αποτελεί το οριστικό φινάλε της τριλογίας. Οι ορισμένες σκηνές που επιχειρούν να δημιουργήσουν συναισθηματική φόρτιση θα λέγαμε ότι αποτυγχάνουν στο στόχο τους, καθώς δείχνουν να υπάρχουν απλά από αναγκαιότητα τέτοιων σκηνών σε μιλιταριστικούς τίτλους, αν και αυτό δε σημαίνει ότι είναι “άχαρα” σκηνοθετημένες. 

Δώσε μου το χεράκι σου να σε οδηγήσω στο τέλος της πίστας 

Έπειτα από το πρώτο Modern Warfare, το οποίο σηματοδότησε και την αφετηρία της νέας μηχανής γραφικών των Call of Duty, είναι γεγονός ότι η σειρά μας έχει συνηθίσει σε έναν συγκεκριμένο τρόπο gameplay. Αυτή η πεπατημένη ελάχιστα έχει αλλάξει ανά τους τίτλους των Infinity Ward και Treyarch και εάν παλιότερα τα εντυπωσιακά σκηνικά και καταστάσεις υπερκέραζαν την αίσθηση του μονότονου gameplay, εδώ πλέον μας έδωσε έντονα την αίσθηση ότι έχει αρχίσει να κουράζει έντονα.

modern-warfare-3-screen-1-thumb.jpgΚατά την άποψή μας, ήταν η πρώτη φορά που ο τίτλος έδινε τόσο έντονα την αίσθηση πως απλά έπρεπε να κάνουμε υπομονή ανάμεσα από κάθε μάχη ώστε να επιβραβευτούμε με κάποιο εντυπωσιακό set piece. Ο τίτλος για άλλη μία φορά μας ωθεί σε ιδιαίτερα κλειστούς διαδρόμους, με το σχεδιαστικό τομέα των επιπέδων να μην επιτρέπει την οποιαδήποτε ελευθερία κινήσεων. Κάθε φορά πρέπει να ακολουθούμε τυφλά το επόμενο σημείο αναφοράς στο χάρτη ή να βρισκόμαστε συνέχεια πίσω από κάποιον συμπολεμιστή, που μας οδηγεί ευλαβικά στο επόμενο ζητούμενο.

Αν και αυτό συνέβαινε σε όλα τα Call of Duty, εδώ φαίνεται έντονα πως δεν έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να δημιουργούνται ενδιαφέρουσες gameplay καταστάσεις, όπως π.χ. στο stealth επίπεδο του Chernobyl ή σε αυτό του Βιετνάμ στο Black Ops. Αναμφίβολα υπάρχουν εντυπωσιακές σκηνές που κλέβουν την παράσταση (δεν θα ήταν διαφορετικά άλλωστε Call of Duty...), όπως όλο το επίπεδο της αεροπειρατείας στις αρχές του παιχνιδιού ή του κυνηγητού στον υπόγειο του Λονδίνου.

modern-warfare-3-screen-2-thumb.jpgΓενικά, όμως, δεν φτάνουν την ποιότητα ή και την ποσότητα των προηγούμενων Call of Duty, κάτι που ευθύνεται και στο γεγονός ότι η ετήσια σχετική επανάληψη του ύφους της σειράς αρχίζει να κουράζει όλο και πιο πολύ. Τα ανελέητα respawn των εχθρών, έως ότου περάσουμε κάποια νοητή γραμμή, καταστρέφουν συνεχώς την ικανοποίηση της εξόντωσης των αντιπάλων, όταν γνωρίζουμε ότι πολύ απλά δεν αποδυναμώνουμε τον εχθρό. Από την άλλη πλευρά, η αίσθηση των όπλων συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ ο αριθμός έχει αυξηθεί για άλλη μία φορά, προσφέροντας μία πέραν του δεόντως εντυπωσιακή ποικιλία από επώνυμο εξοπλισμό.

Τα ηχητικά εφέ για ακόμα μία φορά είναι εκπληκτικά, τα animations των reloading αποτελούν οφθαλμόλουτρο για τους λάτρεις των όπλων και οι αντιδράσεις των εχθρών στους πυροβολισμούς βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων, αν και το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την παρωχημένη –πλέον- τεχνητή νοημοσύνη

{PAGE_BREAK}

Περνώντας στο κυρίως πιάτο 

Τελειώνοντας με το campaign (άραγε είμαστε πλέον η μειοψηφία που ασχολείται πρωτίστως με το campaign;), από το οποίο υπάρχει η απογοητευτική απουσία της co-op επιλογής, υπάρχει η περαιτέρω επιλογή των Spec Ops. Σε αυτό το mode δύναται να πάρουμε μέρος μόνοι μας, σε split screen co-op ή online co-op δύο παικτών. Υπάρχουν συνολικά δεκαέξι αποστολές με πολύ καλή ποικιλία από ζητούμενα και καταστάσεις, εμπνευσμένες από το campaign αλλά και από προηγούμενους τίτλους της σειράς. Ειδικά στο co-op είναι απολαυστικές -εάν οι δύο παίκτες είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν- οδηγώντας σε ιδιαίτερα έντονες στιγμές, ιδίως στις ανώτερες δυσκολίες.

Ένα πρωτοεμφανιζόμενο mode για τη σειρά εντοπίζεται στο Survival, το οποίο αποτελεί μία εκδοχή του Horde mode του Gears of War ή μία παραλλαγή του Nazi Zombies του World at War. Εδώ μπορούμε να πάρουμε μέρος σε οποιαδήποτε από τα δεκαέξι επίπεδα του multiplayer, μόνοι μας ή με κάποιον άλλο παίκτη, και να επιβιώσουμε από ολοένα αυξανόμενης δυσκολίας κύματα εχθρών.

cod-mw3-mp-new-screen-01-thumb.jpgΌπως είναι φυσικό, ανάμεσα από κάθε κύμα μπορούμε να αγοράσουμε εξοπλισμό. Το εν λόγω mode αποτελεί μία ιδιαίτερα καλοδεχούμενη προσθήκη καθώς το εύρος των επιπέδων αλλά και η ένταση που προσφέρουν είναι πιθανό να “ανακουφίσουν” την ανάγκη σας για συνεργατικό παιχνίδι. Θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι στα προαναφερθέντα δύο modes η εύρεση άλλων παικτών είναι αρκετά χρονοβόρα, ωθώντας μας συνεχώς στο ψάξιμο της friendlist μας ώστε να βρούμε κάποιον φίλο μας διαθέσιμο για να ασχοληθούμε με τις Spec Ops ή το Survival.

Αφήνοντας στην άκρη το campaign και το co-op τμήμα του τίτλου περνάμε στο κυρίως μέρος του παιχνιδιού που είναι υπεύθυνο για το συνεχές “σπάσιμο” των ρεκόρ πωλήσεων του franchise. Έχοντας προ πολλού αντιστρέψει τους ρόλους, το multiplayer τμήμα του Modern Warfare 3 αποτελεί πλέον το κυρίως μέρος του τίτλου, με το campaign να αποτελεί απλά το συνοδευτικό κομμάτι. Δεδομένης της παγκόσμιας αποδοχής που έχει γνωρίσει το online κομμάτι, ήταν φυσικό η Infinity Ward να δώσει τη δέουσα προσοχή ώστε να διατηρήσει την επιτυχημένη συνταγή, προσφέροντας παράλληλα προσθήκες και παραλλαγές ώστε να προσδώσει μία φρέσκια πνοή.

cod-mw3-mp-new-screen-02-thumb.jpgΓια άλλη μία φορά οι μάχες όπου πήραμε μέρος ήταν απόλυτα ανεπηρέαστες από οποιοδήποτε lag, μεταφέροντάς μας σε εντελώς απροβλημάτιστες συγκρούσεις. Η ποικιλία των χαρτών είναι απόλυτα ικανοποιητική, μεταφέροντάς μας σε ποικίλα περιβάλλοντα ανάμεσα από τους δεκαέξι που υπάρχουν συνολικά στο δισκάκι. Στο σύνολό τους τα επίπεδα δείχνουν σαφέστατα σχεδιασμένα από άτομα που έχουν –εύλογα- εμπειρία στον χώρο του multiplayer ώστε οι μάχες να γίνονται έντονες μέσα από ακριβώς το κατάλληλο μέγεθος ώστε η δράση σπανίως να σταματάει.

Όπως είναι φυσικό, η απόκτηση των levels και το συνεχές ξεκλείδωμα εξοπλισμού είναι για άλλη μία φορά εθιστικό, ενώ η ανταμοιβή μας γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε συνεχώς να δημιουργείται αβίαστα η ικανοποίηση για κάθε επιτυχή πράξη μας, από ένα από kill στην ομαδική νίκη επί του αντιπάλου. Κάθε όπλο, εξοπλισμός και perk δύναται να ανέβει level μέσα από τη συνεχή του χρήση, παρέχοντάς μας με περαιτέρω επιβραβεύσεις, δίνοντάς μας σχεδόν μετά από κάθε επιτυχημένη μάχη και κάτι καινούριο.

cod-mw3-mp-new-screen-03-thumb.jpgΜία ενδιαφέρουσα παραλλαγή στο Modern Warfare 3 αφορά στα Killstreaks, όπου πλέον έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα από τα πακέτα των Assault, Support και Specialist. Το πρώτο από το προαναφερθέντα αποτελεί το γνωστό πακέτο των Killstreaks, όπου πρέπει να κάνουμε σερί kills χωρίς να σκοτωθούμε, προκειμένου να ξεκλειδώσουμε ειδικές δυνατότητες όπως το UAV. Με το Support το σερί μας δεν χάνεται σε περίπτωση που σκοτωθούμε, αλλά το αντίτιμο είναι ότι χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα kills προκειμένου να ξεκλειδώσουμε τις διάφορες ικανότητες, ενώ επιπλέον οι ανταμοιβές αφορούν περισσότερο αμυντικά πακέτα και όχι επιθετικά, όπως το ελικόπτερο κ.λπ.

Τέλος, το Specialist αφορά περισσότερο πεπειραμένους παίκτες καθώς επιτυγχάνοντας διάφορα kills, χωρίς να μας εξοντώσουν, αποκτάμε περαιτέρω perks. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο mode, ονόματι "Kill Confirmed" αποτελεί μία ενδιαφέρουσα νέα προσθήκη, όπου προκειμένου να μετρήσει κάποιο kill χρειάζεται να πάρουμε το dog tag που πέφτει από το σώμα του αντιπάλου που σκοτώσαμε. Σε γενικές γραμμές το πλήθος των επιλογών και επιβραβεύσεων στο multiplayer επιστρέφει για άλλη μία φορά, ικανό να προσφέρει ατέλειωτες ώρες για τους οπαδούς του franchise και του multiplayer. 

Ραντεβού του χρόνου

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας των Modern Warfare έρχεται να μας προσφέρει ένα ικανοποιητικό κλείσιμο αν και μάλλον άνευρο. Το campaign της πάλαι ποτέ πρωτοπόρου Infinity Ward βρίσκεται στα εκρηκτικά στάνταρ που έχει καθιερώσει η σειρά, απλά μετά από τον μεγάλο αριθμό των sequels το θέαμα αρχίζει να χάνει έντονα την αίγλη του.

cod-mw3-mp-new-screen-06-thumb.jpgΟι πρωτότυπα θεαματικές σκηνές είναι ακόμα λιγότερες, ενώ τα σημεία όπου μέσω του gameplay προσφέρεται η ένταση, είναι πλέον ελάχιστα και δεν φτάνουν τις εντυπωσιακές καταστάσεις των προηγούμενων Call of Duty, προσφέροντας τελικά -κατά την άποψη του υπογράφοντος τουλάχιστον- το πιο αδύναμο campaign της σειράς. Το ίδιο όμως δε συμβαίνει με το multiplayer και τις γενικότερες παροχές του τίτλου, όπου επιστρέφει πιο δυνατό και ποικίλο από ποτέ. Το νέο υλικό που προσφέρει είναι απολύτως ικανό να κρατήσει το ενδιαφέρον των φίλων της σειράς έως το επόμενο ραντεβού με το Call of Duty, που έχουμε την αμυδρά αίσθηση ότι θα είναι σε περίπου ένα χρόνο από τώρα,

Νικόλας Μαρκόγλου

Θετικά

 • Η μηχανή γραφικών συνεχίζει να μη δείχνει σημάδια γήρανσης
 • Εξαιρετικό multiplayer και co-op τμήμα
 • Πλήθος εξοπλισμού
 • Ικανοποιητικό κλείσιμο της τριλογίας

Αρνητικά

 • Το πιο αδύναμο campaign της σειράς

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (102 σχόλια)
 • John_Drake John_Drake 31 Δεκεμβρίου 2011  | 11:48

  Το αγόρασα το παιχνίδι και είναι τέλειο!!!!!!!!!!!!!!

 • tsakolis tsakolis 22 Νοεμβρίου 2011  | 13:13

  Υπαρχει δυνατοτητα να παιξω το παιχνιδι στο ps3 με πληκτρολογιο και ποντικι ;;;;;


 • Quarthon Quarthon 21 Νοεμβρίου 2011  | 21:40

  shadow_gp δεν συμφωνω! Ωραιο το multiplayer ok αλλα το campaign εχει αλλη χαρη ειδικα ετσι οπως εχει διαμορφωθει το COD μεχρι σημερα.. Εγω προσωπικα το γουσταρα πολυ το campaign του COD.Γουστα ειναι αυτα αλλα ολα τα COD που εχω παρει τα εχω παρει ΚΑΙ για το campaign...

 • Kostikos44 Kostikos44 21 Νοεμβρίου 2011  | 18:56

  Αν το campaign του είναι σαν του MW2 θα το λατρέψω !!! Και εμένα δεν με πειράζει καθόλου αν επαναλαμβάνει στοιχεία προηγούμενων παιχνιδιών, αντίθετα το προτιμώ αφού μου αρέσουν......

 • the_dude_abides the_dude_abides 20 Νοεμβρίου 2011  | 09:18

  Φυσικά και το παιχνίδι έχει υψηλά production values και είναι καλογυαλισμένο κτλ. όμως...

  Για όσους φαγώθηκαν να κάνουν μάθημα ότι η σειρά είναι Multiplayer only και οι υπόλοιποι άδικα γκρινιάζουν έχω να πω:

  Ναι ρε μάγκες το καταλάβαμε ότι το COD έγινε πλέον sport!
  Αλλά αναρωτηθήκατε - κάμποσα χρόνια πριν - τι ήταν αυτό που έκανε το άγνωστο τότε CALL of DUTY να ξεχωρίσει από ένα σωρό "βετεράνους" fps, να δημιουργήσει οπαδούς και να γράψει gaming ιστορία? the f****** CAMPAIGN !!!! Αυτό ήταν τότε το σήμα κατατεθέν της σειράς... γιαυτό λυσσάνε και απογοητεύονται οι gamers που τίμησαν και θυμούνται τον θρύλο.

  και για όσους είπανε ότι γενικά fps = multiplayer... μεγάλη βλασφημία προς τα τιτανοτεράστια single player fps που σπρώξανε και σπρώχνουν την καινοτομία... Άντε μην σας έρθει κάνα crowbar στο κεφάλι (όποιος κατάλαβε κατάλαβε... ;) )

 • shadow_gp shadow_gp 19 Νοεμβρίου 2011  | 19:26

  Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για campaign?Ποιον νοιάζει?ΚΑΝΕΝΑΝ!

  9 στους 10 gamers που παίρνουν το COD μπαινουν multiplayer απο την πρώτη ημέρα για να ανεβάσουν levels και περιμένουν ποτε θα ξαναπέσει το Playstation Network για να παίξουν - τελειώσουν το campaign.

  Ετσι ειναι τα πράγματα...αλλα παιχνίδια φτιάχτηκαν για να παίζεις μονος σου (story - campaign) και άλλα όχι!

  P.S: Δειτε απλα στο profile οσων παίζουν MW3, 0% :) και έτσι πρέπει.

 • K850stratos K850stratos 19 Νοεμβρίου 2011  | 13:54

  Μωλις το τερματησα το Campain τα εσπασε !!!!

 • georgetigra georgetigra 19 Νοεμβρίου 2011  | 10:04

  αυτην η σειρα θα επρεπε να εχει πιο μεγαλο singe κ πιο καλο story που ειναι k το πιο ευκολο της υποθεσης κ δεν το κανουν..!
  ΝΤΡΟΠΗ..!
  αν τα ειχε κ αυτα τα 2 απλα θα ηταν xtc.!
  παντος κ αυτο κ το B3 ειναι must..!

 • georzag georzag 18 Νοεμβρίου 2011  | 23:43

  για μένα είναι ένα απο τα ποιό διασκεδαστικά παιχνίδια στην αγορά,καλούτσικο το campain το multi το ίδιο με τα θετικά του και τα αρνητικά του αλλά για την 4ετίας μηχανή γραφικών που χρησιμοποιεί ακόμα το παιχνίδι τι να πει κανείς που από τις πωλήσεις και τα τόσα χρήματα που έχουν εισπράξει είναι απλά μετρία,άποψή μου το στοιχείο αυτό έπρεπε να είναι στα αρνητικά και όχι στα θετικά του τίτλου.

 • Seldarine Seldarine 18 Νοεμβρίου 2011  | 22:45

  Δεν μπορω να καταλαβω πως ενω σου δινει το ιδιο multiplayer με το προηγουμενο, ενα μετριο campaign και ενα καλο μεν αλλα αδειο co-op υπαρχει τοοοοοσος κοσμος που θα τρεξει να ακουμπησει το 50αρι...Προσωπικα ναι πιστευω οτι ειναι τεραστιο αρμεγμα.

 • leokasper leokasper 18 Νοεμβρίου 2011  | 19:35

  οσο να ναι η infinity τα κατεχει τα cod πιο πολυ απο την treyarch οποτε σιγουρη αγορα αλλα οχι τωρα btw ωραιο review Νικολα :)

 • imjp1982 imjp1982 18 Νοεμβρίου 2011  | 13:20

  Καλιμερα σε ολους...Απορω γιατι ψαχνεται καλο campaing σε παιχνιδια που εστιαζουν στο multiplayer...Υπαρχξουν εκει εξω παιχνιδια που κανουν το ακριβως αντιθετο....Εστιαζουν σε campaing και οχι σε multi....Προσωπικα παιζοντας το MW3 σε pc και multiplayer,εχω να πω μονο θετικα σχολια...Μου αφησε πολυ καλες εντυπωσεις..Οσον αφορα το camlaing;;;Κοιταξτε αλλου... Για αυτον που θελει να παιζει multiplayer θα πρεπει να ειναι σιγουρη αγορα....Για αυτον που θελει campaing,θα πρεπει να ειναι σιγουρη ενοικιαση για ενα ΣΚ...

 • Donacgreece Donacgreece 18 Νοεμβρίου 2011  | 12:07

  Όσοι είστε μόνο single player gamer γιατί ασχολείστε με το cod δε μρορω να καταλάβω. Υπάρχουν ένα σωρό αριστουργήματα να ασχοληθείτε! Όπως και γω μάλιστα. Αλα έχω ξοδέψει και άπορες ώρες με κάθε cold για λιοσημο με φιλαράκια! Σε όσους δεν αρέσει το multi απλά μην ασχολείστε. Και το μια από τα ίδια δε το καταλαβαίνω! Και το uncharted 3 το οποίο το τελείωσα δυο φορές μια απο τα ίδια με το δεύτερο είναι. Και για μένα το δεύτερο είναι ακόμα καλύτερο και όμως πήρε 9 και κραζατε. Ίδια μηχανή γραφικών με το δυο και ίδιοι μηχανισμοί. Παιχνίδαρα είναι και καλά κάνει και είναι το ίδιο. Όπως και το cod κάνει καλα αυτό που ξέρει και καλα κάνει και είναι το ίδιο...

 • koveos13 koveos13 17 Νοεμβρίου 2011  | 23:37

  αν θελετε καλο single,δοκιμαστε το resistance 3,το rage κι επιτελους ας ξεκολλησουμε απο τα ιδια και τα ιδια...εγω προσωπικα φετος πηρα το bf3 και το μετανιωσα...πολυ μετριο παιχνιδι,προσωπικη αποψη.

 • kostisu2 kostisu2 17 Νοεμβρίου 2011  | 20:58

  mia xara

 • kostisu2 kostisu2 17 Νοεμβρίου 2011  | 20:56

  mia xara pexnidi eine

 • bluejay bluejay 17 Νοεμβρίου 2011  | 20:13

  διαφωνω καθετα με 2 σημεια του review! 1ον το campaign ειναι μακραν το καλυτερο της σειρας! ειναι ιδιο στυλ με τα προηγουμενα αλλα δεν πρεπει να λαμβανουμε υποψη μας το αν δεν εχει διαφορες με τα προηγουμενα. πρεπει να το κρινουμε σαν να μην εχουμε παιξει τα αλλα. Σκεφτειτε αν τα παιχνιδια εβγαιναν με διαφορετικη σειρα (mw3 μετα mw2 μετα mw) ποιο campaign θα σας αρεσε πιο πολυ?. 2ον εγω που το εχω σε PS3 το lag υπαρχει σε μεγαλο βαθμο και ειναι αρκετα εκνευριστικο. ευτυχως δεν φτανει το βαθμο του black ops.

 • NikeFerrari NikeFerrari 17 Νοεμβρίου 2011  | 19:18

  Το παιχνίδι για μένα και γενικά η σειρά παραμένει διασκεδαστικό και στο SP, και στο Special Ops αλλά και στο MP για αυτό που είναι. Κάνει πολύ καλά την δουλειά του και κάθε χρόνο θα το τιμώ για τις 30 ώρες στο σύνολο διασκέδασης που μου προσφέρει. Μέσα στις 2 χιλιάδες gaming gaming ώρες κάθε χρόνο, υπάρχει χώρος και για τις 30 του COD. Παρέα, party και COD. Άντε να έρθει η Hardened.

 • revolver_ revolver_ 17 Νοεμβρίου 2011  | 16:42

  Συγνώμη, όσοι λέτε οτι το campaign είναι χάλια το έχετε παίξει? Ο Νικόλας στο review είπε την άποψη του. Παίξτε και εσείς το παιχνίδι και μετά πείτε την δικιά σας.

 • teleiotis teleiotis 17 Νοεμβρίου 2011  | 14:37

  όταν έχεις άλλα 5 call of duty με καλύτερα campaing , γιατι να πάρεις αυτό? εκτος κι αν παίζεις online,., αλλα και πάλι παίρνεις το battlefield !

 • perastikos perastikos 17 Νοεμβρίου 2011  | 03:56

  @ dani14. συμφωνω φιλε με αυτα που λες και για αυτο το λογο καταλαβαινω οσους απογοητευτηκαν οπως ηδη εχω εξηγησει. Οπως ειπες και εσυ τα 1.5 ειναι το κακο (οπως και τα δεκαρια, συμπληρωσα εγω).

 • Dani14 Dani14 17 Νοεμβρίου 2011  | 03:17

  @perastikos Eνοοείται πως το παιχνίδι δεν είναι για 1.5 κλπ. Το θέμα είναι ότι πολλοί από αυτούς που του έδωσαν 0 έχουν πάρει το παιχνίδι. Άρα δεν είναι haters αλλά απογοητευμένοι. Όταν όλα τα Review (καλή ώρα) σου ρίχνουν στάχτη στα μάτια και μετά βλέπεις πως αυτό που πήρες είναι κάτι τελείος διαφορετικό λογικό είναι να αγανακτήσεις. Και δεν το κατάλαβα αυτό με το MW2... Δηλαδή επειδή είναι ίδιο με το προηγουμενο το οποίο ήταν καλό παιχνίδι πρέπει να είσαι ευχαριστιμένος για το 50ρικο που έσκασες;;;;;

  Όσο για τις πωλήσεις τι έχει να λέει. Δεν πάνε ανάλογα με την ποιότητα. Άλλα ίδια ή πολύ πιο καλά παιχνίδια κάνουν ή θα κάνουν χειρότερες πωλήσεις.

 • Etern1ty Etern1ty 17 Νοεμβρίου 2011  | 02:59

  Mην ξαναεκφραστείς έτσι. Δε μιλάς παλικάρι μου σε ντουβάρια. Σε ανθρώπους μιλάς.

 • valkon_gamer valkon_gamer 17 Νοεμβρίου 2011  | 02:25

  καλα είστε σοβαροι;;; τι ειναι αυτα τελευταια;;; 8.5;;; εε ελεος πραγματικα...προτιμώ να παω να παιξω κοντ 2..για 142352345η φορα...παρα αυτο το τερας....εε οχι και 8.5........και μου βαλατε 8.5 στο απίθανο battlefield..καλα μωρε πατε καλα;;; αν ειναι δυνατον..6 το πολυ το mw3.....

 • Finix Finix 17 Νοεμβρίου 2011  | 02:14

  Sorry αλλα οπιος αγορασει το MW3 για το campaign μαλλον δεν ξερει τι αγοραζει...!! εγω προσωπικα μονο multy.... εκει ο τιτλος απλα δεν συγκρινεται....!!!

 • johnaro19 johnaro19 17 Νοεμβρίου 2011  | 00:28

  Δεν μπορω να πω οτι δεν το θα το αγορασω γιατι θα μου προσφερει πολλες ωρες διασκεδασης! Το campaign κομματι θα το δοκιμασω οταν το αγορασω(πρωσορινα το δανειστηκα απο εναν φιλο)!!

 • Drosos Drosos 16 Νοεμβρίου 2011  | 23:43

  ελατε ρε σεις καλο ηταν το campaing!

 • greenkiller.13 greenkiller.13 16 Νοεμβρίου 2011  | 22:31

  το παιχνιδι το λες καλο,δυσκολα πολυ καλο,οσοι δεν εχουν το modern warfare 2 οπως εγω εχουν εναν λογο παραπανω να το παρουν,εγω το πηρα και το πιο σημαντικο αρνητικο ειναι τα πολλα lag και προβληματα που εχει στο ps3,ενα 8/10 απο εμενα. :D

 • KoulisHHH KoulisHHH 16 Νοεμβρίου 2011  | 22:10

  Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Σάββα έχοντας ακούσει απο φίλους τα ίδια πράγματα.Αν μου πέσει στα χέρια ή αν πέσει η τιμή του αρκετά ή αν το βρώ μεταχειρισμένο τόοοτε θα το πάρω :D

 • sfo0naki sfo0naki 16 Νοεμβρίου 2011  | 22:06

  το 8,5 του αξιζει για μενα ρε παιδια μονο και μονο το ονομα δεν σε κανει να βαλεισ 5