Θα ξαναγράψει τους κανόνες;

Υπάρχουν ορισμένα σενάρια στο wrestling, τα οποία έχουν συναρπάσει το κοινό των τηλεοπτικών show μέσα στα χρόνια. Υπάρχει το σενάριο στο οποίο η παντοδύναμη φράξια που έχει σχηματιστεί και καταδυναστεύει τον χώρο, διαλύεται εκ των έσω όταν ένα από τα μέλη της επιλέγει να γίνει Ιούδας. Υπάρχει το σενάριο όπου ο τραυματισμένος παλαιστής επιστρέφει ξαφνικά από το πουθενά για να εκδικηθεί εκείνον που τον έστειλε στο νοσοκομείο (κερδίζοντας, κατά προτίμηση, και τη ζώνη του πρωταθλήματος). Υπάρχει ο αγώνας για το πρεστίζ, που γίνεται όταν ένας φαφλατάς παλαιστής προκαλέσει έναν άλλο (ή τον οποιονδήποτε) σε ματς που θα αναδείξει τον καλύτερο.

Όλα τους έχουν τον ίδιο σκοπό: να δώσουν στους προσεκτικά χορογραφημένους αγώνες της επαγγελματικής πάλης ένα υπόβαθρο, για το οποίο θα νοιαστεί το κοινό. Να δώσει στον κόσμο έναν ήρωα και έναν αντίπαλο, για να επευφημήσει και για να γιουχάρει.

WWE-12-screen-01-thumb.jpgΤο πρόβλημα είναι ότι αυτά τα σενάρια είναι εκ φύσεως περιορισμένα και καταδικασμένα να επαναλαμβάνονται με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, με αποτέλεσμα να κουράζουν όποιον ενδιαφέρεται για το χώρο για πάνω από έξι μήνες. Είναι ένα συναίσθημα που οι fans της σειράς Smackdown vs Raw γνωρίζουν καλά: επαναλαμβανόμενες, ετήσιες εκδόσεις της σειράς, που ενσωματώνουν πότε μικρότερες και πότε μεγαλύτερες αλλαγές, πότε για το καλύτερο και πότε για το χειρότερο, αλλά στη βάση τους παραμένουν το ίδιο παιχνίδι, με μια κουρασμένη μηχανή γραφικών και μια κατά προσέγγιση αναπαραγωγή του “πραγματικού” αθλήματος.

Αλλαγές; Ποιες αλλαγές;

Η THQ και η Yuke’s διαφήμιζαν το WWE ’12 ως τον τίτλο που θα έφερνε την αλλαγή στη σειρά, ξεκινώντας πρώτα-πρώτα από το όνομα. Ο περίφημος τίτλος Smackdown vs Raw μοιάζει να είναι παρελθόν, έχοντας αντικατασταθεί από το πιο απλό, μα περιεκτικό WWE και τον αριθμό έτους. Υποτίθεται ότι αυτό εκφράζει και τη ριζική αλλαγή που έχει έρθει στη σειρά, το πάτημα του “reset” και το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τα wrestling παιχνίδια. Μόνο που... μόνο που βάζοντας το δισκάκι στο tray, διαπιστώνει κανείς ότι η Yuke’s μας προσφέρει ξανά το ίδιο σενάριο.

WWE-12-screen-02-thumb.jpgΕίναι πραγματικά πολύ δύσκολο να δει κανείς με την πρώτη ματιά τι είναι πια τόσο διαφορετικό στο WWE ’12, ώστε να δικαιολογεί όλη αυτή την φιλολογία περί “επανεφεύρεσης” του τίτλου. Οι επιλογές που μας δίνονται είναι οι γνωστές και από το SvR 2011: Μπορούμε να παίξουμε έναν αγώνα σε στυλ exhibition, επιλέγοντας τους μαχητές, τους κανόνες και την αρένα. Μπορούμε να ξεκινήσουμε να παίζουμε στο WWE Universe, το οποίο ακολουθεί τον εβδομαδιαίο τηλεοπτικό προγραμματισμό του WWE και δημιουργεί τυχαία ματς, βεντέτες κλπ. ενώ μας δίνει την δυνατότητα να παραμετροποιήσουμε τα πάντα στο πρόγραμμα, από τον τύπο των ματς μέχρι το ποιοι παλαιστές εμφανίζονται σε ποια εκπομπή.

Το Road to Wrestlemania είναι, ουσιαστικά, το single-player campaign, όπου έχουν γίνει κάποιες ενδιαφέρουσες αλλαγές που θα δούμε παρακάτω. Υπάρχουν οι επιλογές για online παιχνίδι για κόντρες με άλλους παίκτες, αλλά και για να κατεβάζουμε created περιεχόμενο. Τέλος, υπάρχει το “ζουμί” της σειράς για κάθε fan του wrestling, τα Creation modes, με επιλογές για τη δημιουργία του δικού μας παλαιστή, των δικών μας σχεδίων, videos, finishing moves, της δικής μας ιστορίας και, για πρώτη φορά στη σειρά, της δικής μας αρένας. Πρόκειται πραγματικά για μια σουίτα εργαλείων, στην οποία ο fan μπορεί να χαθεί για ώρες ολόκληρες, με αποτέλεσμα ο τίτλος να δικαιολογεί τα χρήματά του και μόνο γι’αυτή.

WWE-12-screen-03-thumb.jpgΜέσα στο ριγκ, η πιο χτυπητή αλλαγή αφορά στο σύστημα των grapples, τα οποία έχουν φύγει από την τόσο βολική θέση του δεξιού αναλογικού μοχλού όπου κατοικούσαν για τα τελευταία παιχνίδια και έχουν επιστρέψει στα face buttons. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα που στερείται της ρευστότητας του προκατόχου του, καθώς η τοποθέτηση αυτή μπλέκεται με το καινούριο σύστημα με το οποίο μπορούμε να “στοχεύουμε” συγκεκριμένα μέλη του σώματος του αντιπάλου, καθιστώντας τα πιο τρωτά σε επιπλέον κινήσεις και submissions. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, η οποία όμως δεν δίνει απαραίτητα στο gameplay τη στρατηγική νότα που σκόπευε, καθώς είναι πολύ εύκολο για τον παίκτη να "spam-άρει" απλώς μια επίθεση και να ελπίζει για το καλύτερο.

Το σύστημα του προηγούμενου παιχνιδιού, όπου αρχίζουμε από απλές κινήσεις και προχωρούμε στις πιο ισχυρές καθώς ο αντίπαλος δέχεται όλο και περισσότερη ζημιά, ευτυχώς παραμένει, δίνοντας στα ματς την απαραίτητη αίσθηση κλιμάκωσης. Εφόσον προκαλέσουμε αρκετή ζημιά στον αντίπαλό μας, μας δίνεται η ευκαιρία να εφαρμόσουμε τη signature move μας και, αν την πετύχουμε, έχουμε κατευθείαν στη διάθεσή μας ένα ισχυρό finisher.

WWE-12-screen-04-thumb.jpgΑν δεν πετύχουμε τη signature, μας δίνεται και πάλι η ευκαιρία να επιχειρήσουμε ένα λιγότερο ισχυρό, αλλά σίγουρο finisher. Ο ρυθμός των ματς έχει, έτσι, το σωστό ρυθμό που θυμίζει τις συνθήκες άμπωτης και παλίρροιας που χαρακτηρίζει το τηλεοπτικό wrestling, αλλά η AI έχει μια απίστευτα εκνευριστική τάση για υπερβολικά συχνά reversals που χαλάνε την αίσθηση αυτή. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, είναι να μπείτε στα options και να χαμηλώσετε το εν λόγω setting, αν δεν θέλετε να στείλετε χειριστήρια στους τοίχους.

{PAGE_BREAK}

Μύες, γυαλάδες και κακό animation - Τα γραφικά

Τα γραφικά είναι για άλλη μια χρονιά, το δυνατότερο σημείο και η αχίλλειος πτέρνα της σειράς. Οι βελτιώσεις δεν είναι ιδιαίτερα ορατές, πέρα από καλύτερα εφέ φωτισμού και κάποια πιο φροντισμένα textures – κατά τα άλλα, τα περισσότερα animations μοιάζουν ακόμη ξύλινα και περνάμε από το ένα στο άλλο με μια ενοχλητική ασυνέχεια. Την ίδια στιγμή, ορισμένες κινήσεις έχουν δουλευτεί από την αρχή και εντυπωσιάζουν με την πιστότητά τους, ενώ συνεπάγονται και πιο δυναμικές στιγμές στο ματς, καθώς επιτρέπουν reversals σε ακόμη περισσότερα σημεία, όπως πάνω στα σχοινιά ή στο απόγειο μιας αντίπαλης λαβής. Η αντιδιαστολή των animations-“κονσέρβα” και των καινούριων είναι φοβερά έντονη και δυστυχώς χαλάει το σύνολο.

Η παρουσίαση, ωστόσο, είναι για άλλη μια χρονιά καταπληκτική, με όλα τα εφέ και τις λεπτομέρειες, τις κάρτες και τα animations που μπορεί κανείς να δει και στην τηλεόραση, αποδίδοντας τέλεια την ατμόσφαιρα. Λεπτομέρειες όπως ο προσωπικός announcer του Alberto Del Rio και τα animations των ζωνών στους αγώνες πρωταθλήματος έχουν προσεχθεί για τη μέγιστη δυνατή πιστότητα. Από την άλλη όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα όπως ορισμένα γενικά animations που χρησιμοποιούνται για όλους τους χαρακτήρες και σπάνε την ψευδαίσθηση (ποτέ ο Undertaker δεν χοροπηδούσε από χαρά έχοντας κερδίσει μια ζώνη), ενώ ο σχολιασμός από τους Michael Cole και Jerry “The King” Lawler είναι άλλη μια φορά απογοητευτικός και αδιάφορος.

O δρόμος προς τη δόξα

WWE-12-screen-05-thumb.jpgΤο Road to Wrestlemania πλέον αποτελεί μία συνεχή ιστορία που βλέπουμε μέσα από τρεις διαδοχικές πλευρές – αυτή του Sheamus, αυτή του Triple H και αυτή ενός created χαρακτήρα. Εδώ η Yuke’s δοκίμασε να διαφοροποιήσει την “ξερή”, “κέρδισε-τον-επόμενο-αγώνα-σου-και-προχώρα” προσέγγιση των προηγούμενων παιχνιδιών, εισάγοντας objectives που αναπαράγουν τα τηλεοπτικά δρώμενα του WWE. Έτσι, για παράδειγμα, το objective μας σε έναν αγώνα μπορεί να είναι να εξασθενήσουμε τον αντίπαλό μας αρκετά ώστε να έρθει η ώρα να πατήσουμε το Y και να ενεργοποιήοσυμε ένα cinematic – μπορεί να κερδίσουμε τον αγώνα, να επέμβει κάποιος και να χάσουμε, να γίνει κάποιο DQ ή κάποιο άλλο γεγονός κλπ.

Είναι μια προσπάθεια να αποδοθεί σωστά η φύση της τηλεοπτικής εκπομπής, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το παιχνίδι παίρνει τον έλεγχο από τον παίκτη για να το πετύχει αυτό, είναι απογοητευτικός. Οι δε ιστορίες δεν είναι ούτε ιδιαίτερα καλογραμμένες ούτε καλοπαιγμένες – θα μπορέσετε σίγουρα να βρείτε καλύτερες για κατέβασμα από την online κοινότητα ή να δημιουργήσετε δικές σας στο story creator.

Η δυνατότητα ανταλλαγής creations με την κοινότητα είναι πολύ χρήσιμη και για τους παλαιστές, γιατί δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά, το βασικό roster είναι φοβερά αδιάφορο – αν και αυτό είναι ευθύνη περισσότερο του WWE παρά του παιχνιδιού. Ευτυχώς, μπορούμε παίζοντας να ξεκλειδώσουμε αρκετούς από τους πιο αγαπημένους wrestlers του χώρου, κάτι που μειώνει το πρόβλημα. Οι online αγώνες είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, αν και προς το παρόν υποφέρουν από αποσυνδέσεις και καθυστερήσεις, παρόλο που μέσα στο ίδιο το ματς δεν παρατηρήσαμε κανένα πρόβλημα ή lag.

Συμπεράσματα

WWE-12-screen-06-thumb.jpgΠαρά τις υποσχέσεις, η Yuke’s και η THQ κυκλοφόρησαν ένα game που δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τους προκατόχους του και που δύσκολα θα πείσει κάποιον που δεν ασχολείται με το wrestling να του ρίξει μια ματιά. Όπως πάντα, οι fans δεν θα χάσουν πιάνοντάς το στα χέρια τους, ειδικά με τις αυξημένες δυνατότητες στα creation modes, αλλά και γι’αυτούς, το WWE ’12 δεν αποτελεί επιβεβλημένη αγορά αν περνούν ακόμη καλά με το SvR 2011. Η επανάσταση που υποσχέθηκαν οι δημιουργοί του παιχνιδιού αχνοφαίνεται μέσα από ορισμένες από τις επιλογές τους για το WWE ’12, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμη πριν τη δούμε.

Μιχάλης Τέγος

Θετικά

 • Προσεγμένη και πιστή παρουσίαση που μεταφέρει ιδανικά την τηλεοπτική ατμόσφαιρα του WWE
 • Πλούσια creation modes με ακόμη περισσότερες επιλογές για τους δημιουργικούς fans
 • Πλούσια online κοινότητα για αγώνες και ανταλλαγή created περιεχομένου
 • Ομαλή κλιμάκωση των αγώνων μέσα στο καναβάτσο

Αρνητικά

 • Παραφωνία μεταξύ των νέων και των παλιών animations και μικρή βελτίωση στα γραφικά
 • Απογοητευτικό Road to Wrestlemania
 • Κακό voice-over και σχολιασμός
 • Το νέο σύστημα grapples δυσκολεύει τα πράγματα και κοστίζει στη ρευστότητα των κινήσεων

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (25 σχόλια)
 • dennisgameon dennisgameon 17 Φεβρουαρίου 2012  | 14:25

  το μονο παιχνιδι που παιζω ωρες !!!το καλυτερο wwe game EVER !!!!!

 • Mike_hatzis Mike_hatzis 07 Ιανουαρίου 2012  | 21:02

  Ωραίο παιχνίδι,αξίζει τα λεφτά του .

 • ngf11 ngf11 10 Δεκεμβρίου 2011  | 20:20

  Δύσκολα θα το αγοράσω.Το παιχνίδι όταν το νοικιάσω θα μου φανεί τέλειο, αλλά δεν θα το αγοράσω γιατί όπως και με τα προηγούμενα svr την επόμενη μέρα θα το χω βαρεθεί οπότε δεν νομίζω ότι αξίζει να το αγοράσω για να το ευχαριστηθώ για μια μέρα.

 • KoulisHHH KoulisHHH 09 Δεκεμβρίου 2011  | 15:50

  ΟΚ Μιχάλη ;)
  Απόλυτα σεβαστή η άποψη άλλωστε είναι review.Η αλήθεια είναι ότι εκτός των πραγματικά fun WWE games (βλ. No Mercy,Here Comes the Pain) απο τότε που άρχισε να γίνεται πιό "αληθοφανές" αποτρέπει άλλους απο το να ασχοληθούν με το παιχνίδι,για τους φάνς απο την άλλη επιβάλλεται.
  Το online με χαροποίησε ότι δεν υπάρχει lag-όπως αναφέρεις Μιχάλη- καθώς στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν αρκετές φορές τραγικό.
  Έρχονται τα χριστούγεννα να το λιώνω στον ελεύθερο light gaming χρόνο μου!

 • CitizenMac CitizenMac 09 Δεκεμβρίου 2011  | 15:27

  Προς Κούλη: Λέω και στο κείμενο ότι το παιχνίδι θα αρέσει στους fans όπως εγώ κι εσύ - αυτό ισχύει. Αντικειμενικά όμως, δεν μπορώ να δώσω παραπάνω από 6, δηλαδή μέτριο προς καλό. Το θέμα είναι ότι:

  α) δεν μπορώ να το συστήσω σε κάποιον που δεν του αρέσει το WWE και ψάχνει απλώς ένα fighting game, γιατί υπάρχουν καλύτερα games σε αυτό τον τομέα (βλ. UFC Undisputed).
  β) Η THQ έκανε ολόκληρη εκστρατεία marketing για το πώς θα κάνει reboot στη σειρά και θα την επαναπροσδιορίσει κλπ. Αν δεν ήταν ο τίτλος διαφορετικός, πραγματικά δεν θα καταλάβαινα ότι έχει αλλάξει κάτι.
  γ) Το roster είναι αυστηρά υποκειμενικό και ίσως το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ασχολούμαι πλέον με το παρόν WWE κι έτσι δεν ξέρω ούτε και με ενδιαφέρουν οι νέοι παλαιστές. Όντως όμως μετά από αρκετό παιχνίδι μπορείς να ξεκλειδώσεις πολλούς αγαπημένους Legends (πρώτος-πρώτος μου έσκασε ο Arn Anderson, συγκίνηση!). Συν τους created, συν το DLC, όπως είπες. Όμως όλα αυτά είναι διαθέσιμα και στο SvR 2011.

  Ακόμα και οι fans, λοιπόν, θεωρώ ότι δεν έχουν λόγο να περάσουν στο νέο παιχνίδι αν τους αρέσει ακόμη το παλιό, καθώς το νέο δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερα συναρπαστικό.

 • Christos.M Christos.M 09 Δεκεμβρίου 2011  | 13:00

  Ούτε μία εικόνα απο μία Diva;

 • alexone13 alexone13 09 Δεκεμβρίου 2011  | 05:50

  Βγάλτε HD Remake το Heres comes the pain και θα δει πωλήσεις μετά η THQ!!!

 • Aderdunn_3 Aderdunn_3 09 Δεκεμβρίου 2011  | 03:08

  Έκλασαν τα fighting games και βγήκε το WWE...

 • overclocker overclocker 09 Δεκεμβρίου 2011  | 02:53

  6 ??? Τα παίρνετε από τον UFC...!!!

 • dennisgameon dennisgameon 09 Δεκεμβρίου 2011  | 01:24

  μια χαρα ειναι !!καλυτερο απο ολλα τα wwe games,εγω το λιωνο καθε μερα.το μονο προβλημα ειναι το grapple. 9 απο εμενα ¨)
  παιχνιδαρα!!

 • Profatron Profatron 09 Δεκεμβρίου 2011  | 00:34

  Μιχάλη.... ΟΙ ΙΔΙΟΙ !!!

 • vegeta13 vegeta13 09 Δεκεμβρίου 2011  | 00:06

  Αυτο παιζω τις τελευταιες 4 μερες, μου αρεσει παρα πολυ σε σχεση με το περσινο (βεβαια δεν φτανει το μεγαλειο του αγαπημενου μου svr το 1ο του ps2), αλλα επειδη ειμαι τρελα πορωμενος με το wwe ισως μιλαει και λιγο ο φανατισμος μου!

 • TsALiS_89 TsALiS_89 08 Δεκεμβρίου 2011  | 19:49

  Εγω το νοικιασα το παιχνιδι. Μου αρεσε αρκετα μπορω να πω. Σιγουρα δεν εχει τις αλλαγες που θα περιμεναμε αλλα δεν παυει να ειναι ενα αρκετα διασκεδαστικο παιχνιδι και ιδιαιτερα για τους fans.
  Παντως το "Road To Wrestlemania" απο το λιγο που ασχοληθηκα δε μου αρεσε. Κριμα γιατι το περιμενα πολυ καλυτερο το συγκεκριμενο. Μαλλον θα το αγορασω αλλα πιο μετα.

  Υ.Γ. Το Here Comes The Pain συμφωνω με Dantares και Nikolasimo οτι ειναι το καλυτερο WWE παιχνιδι.

 • KoulisHHH KoulisHHH 08 Δεκεμβρίου 2011  | 19:41

  Προσωπικά θα διαφωνίσω με το review στα σημεία που μπορώ να έχω άποψη βλέποντας το παιχνίδι.Το roster είναι το μεγαλύτερο και πληρέστερο που έχει υπάρξει ποτέ(75 superstars and divas) χωρίς να υπολογίζουμε DLCs.Ο σχολιασμός είναι ανάλογα με τα γούστα και τον βρίσκω απλά οκ( που είσαι ρε JR) και τα γραφικά είναι εκπλητικά με πολύ περισσότερη λεπτομέρεια.Επίσης η ΑΙ απο ένα demo που είχα παίξει συμπεριφερόταν σε ικανοποιητικό επίπεδο στο Legend χωρίς να σπαμμάρει συνέχεια counters όπως στα παλαιότερα.Τέλος το νέο button config είναι σχεδόν ίδιο με του WWE Allstars.
  Κατ'εμέ το παιχνίδι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δε παίρνει 6 αλλά γύρω στο 8.Τα χριστούγεννα που θα το τσιμπήσω θα μπορω να εκφέρω μια πληρέστερη άποψη.

 • Gamer-cy Gamer-cy 08 Δεκεμβρίου 2011  | 19:14

  Μετριο Μιχαλη ε , ασχολουμουν με WWE στο ps one και ps2, τωρα δεν με βλεπω να εχω την ορεξη η διαθεση ..παρολαυτα καλο review

 • NikeFerrari NikeFerrari 08 Δεκεμβρίου 2011  | 19:06

  Και κλάμαν ο Κούλης! :LOL:

 • Xristos94 Xristos94 08 Δεκεμβρίου 2011  | 18:44

  Ωραίο review αν και περίμενα το WWE'12 καλύτερο,όπως είπαν και άλλα παιδιά πιο πάνω,οπότε αναμένουμε το επόμενο...

 • -Thanos7- -Thanos7- 08 Δεκεμβρίου 2011  | 18:25

  πολύ καλό review. Το περίμενα πιο βελτιωμένο και θα το παρω οταν πεσει αρκετα η τιμη του

 • KTI_23 KTI_23 08 Δεκεμβρίου 2011  | 17:57

  μετριοτητα δυστυχως...τα διαφορα παντως creation modes που εχει, ακουγουνται ενδιαφεροντα...
  πολυ καλο review Mike!

 • Dantares Dantares 08 Δεκεμβρίου 2011  | 17:47

  Nikolasimo +1. το HCTP ήταν και είναι το καλύτερο wrestling game που έχει φτιαχτεί. Η σειρά έχει πάψει να με απασχολεί χρόνια τώρα αλλά δέν ξεχνάω τίς άπειρες ώρες που πέρασαμε στο PS2 με έναν φίλο μου σε last man standing (Brock Lesnar VS Undertaker). Ax εποχές !!!! :p :p

 • Dimitris_1395 Dimitris_1395 08 Δεκεμβρίου 2011  | 17:32

  Nομίζω Μιχάλη είναι το πρώτο review μετά τις εκθέσεις του καλοκαιριού?

  Όσον αφορά το παιχνίδι, ποτέ δεν μου άρεσαν τα wrestling games. Ίσως μάλλον επειδή και το wrestling, αυτό καθ'αυτό δεν μου αρέσει. Οπότε δυστυχώς το χαιρετάω το παιχνίδι και παω για άλλα πιο ενδιαφέροντα...

 • TheMastas TheMastas 08 Δεκεμβρίου 2011  | 17:14

  Εχχμ Οσοι πατήσατε για την Φωτό της Ντούκενας δεξια +1 !
  Γνωστό Ytube κυρίως "γνωμικό" :)

 • kairisg kairisg 08 Δεκεμβρίου 2011  | 17:09

  Θα συμφωνήσω με τον Μιχάλη Τέγο και το κατατοπιστικό review του.Το περίμενα καλύτερο ...... Μου άρεσε το creation mode . Πάντως για τους φίλους της σειράς παραμένει μια διασκεδαστική επιλογή.

 • Nikolasimo Nikolasimo 08 Δεκεμβρίου 2011  | 17:06

  Άρα η σειρά συνεχίζει να παραμένει μια μετριότητα...Μετά το Here Comes The Pain,το χάος!...

 • Deathracer2009 Deathracer2009 08 Δεκεμβρίου 2011  | 17:05

  Nομιζω πως θα ειναι το επομενο παιχνιδι της σειρας που θα ασχοληθω μετα το SvsR 2006 η 2007 (δεν θυμαμαι ποιο ηταν). Στο 20αρικο ομως....