Ταυτότητα

The Book of Unwritten Tales

The Book of Unwritten Tales

Edition: N/A Genre: Adventure Διάθεση: Enarxis Dynamic Media
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: King Art Games Ημ. Έκδοσης: N/A
PEGI: 12 Εκδότης: Lace Mamba Πλατφόρμες: PC


Δώστου κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι να αρχινίσει

..η φαντασία σου και η συγγραφή μας
σε ταξιδεύουν στα πέρατα της γης.
Βιβλίο είναι ή μήπως σκηνή,
μία ευχή και θα φανεί,
και οι φιγούρες μας gameoverάδες...
Ή μήπως είμαστε
Ή μήπως είμαστε
Ή μήπως είμαστε τρελοί adventureάδες!

unwritten-tales-screenshot-02-thumb.jpgΜια φορά και ένα καιρό, σε ένα βασίλειο πολύ μακρινό, ζούσανε πολλοί λαοί σε σύγχυση και ρήξη μεταξύ τους. Elfs, Gnomes, Gremlins, Dwarfs, Humans, Trolls και πολλά άλλα όντα διατηρούσαν μια σιωπηλή εκεχειρία μεταξύ τους, αλλά ποτέ δεν έδειχναν εμπιστοσύνη ή πραγματική αγάπη ο ένας για τον άλλο. Κλεισμένοι μέσα στις παραδόσεις του κάθε λαού τους, η επαφή τους με τους άλλους λαούς ήταν από ανάγκη και όχι θέληση και, φυσικά, τα στερεότυπα κυβερνούσαν τις συνειδήσεις τους. Για παράδειγμα, τα Elfs κυκλοφορούσαν όλη μέρα μέσα στα δάση και φιλοσοφούσαν την ζωή, τη φύση και το σύμπαν και θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως τα ανώτερα όντα.

Tα Gnomes, χαμένα μέσα στην άβυσσο της τεχνολογικής τους φύσης, αδυνατούσαν να σκεφτούν οτιδήποτε πέρα από γρανάζια και υδραυλικούς μηχανισμούς. Μέσα σε ένα τόσο δύσπεπτο περιβάλλον, ήταν επόμενο πως θα ξεσπάσουν αναταραχές, είτε μικρές ανάμεσα σε μεμονωμένα άτομα τυφλωμένα από τις αρχαίες πεποιθήσεις τους, είτε ανάμεσα σε ολόκληρους λαούς που οδηγούνταν κάτω από μουχλιασμένα καθεστώτα κακίας και απληστίας.

-Μα παππού, μέσα σε τόοοσο πολύ κόσμο, κανένας καλός άνθρωπος δεν υπήρχε για να προσπαθήσει να αλλάξει τα πράγματα;

unwritten-tales-screenshot-03-thumb.jpgΠροτρέχετε πάλι παιδάκια μου αλλά σας καταλαβαίνω. Έχετε δίκιο, μέσα από αυτή την ασταθή μάζα ανασφάλειας και προκαταλήψεων, υπήρχαν λίγα άτομα τα οποία έβλεπαν διαφορετικά τον κόσμο και λαχταρούσαν το κάτι παραπάνω. Αλλά ήταν η πανέμορφη μα αυστηρή πριγκίπισσα των ξωτικών αυτή που έκανε το πρώτο βήμα. Η Ivodora Eleonora Clarissa ήταν συνηθισμένη να μένει μακριά από τις υποθέσεις των «κατώτερων» θνητών λαών, αλλά όταν μία μέρα στον περίπατό της είδε ένα γερασμένο Gremlin να απαγάγεται από το διαβολικό στρατό των Shadows, κατάλαβε πως δεν μπορεί να παραμείνει άλλο άπραγη και αποφάσισε να δράσει.

Αρκετά μακριά της, ένα μικρό Gnome, ονόματι Wilbur Weathervane, ζούσε αρκετά αντισυμβατικά για τα δεδομένα του λαού του, απαξιώνοντας την τεχνολογία για χάρη της μαγείας και της περιπέτειας. Βέβαια, το να δουλεύει ως λαντζέρης σε μία pub νάνων δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό του όταν άφησε το σπίτι του, αλλά ήταν σίγουρος πως μια μέρα η τύχη του θα άλλαζε προς το καλύτερο.

unwritten-tales-screenshot-04-thumb.jpgΌταν λοιπόν του δίνεται ένα μαγικό δαχτυλίδι με την αποστολή να το παραδώσει στον αρχιμάγο των ανθρώπων, ο Wilbur κάθε άλλο παρά αγχωμένος είναι. Στην πορεία της περιπέτειάς του, θα συναντήσει δυναμικούς νέους φίλους στο πρόσωπο της Ivo και των Nate & Critter, ενός πρώην πειρατή / λαθρέμπορου και του αχώριστου ροζ κατοικίδιου του. Μαζί θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν το μυστικό του δαχτυλιδιού, το διάσημο artifact “Book of the Unwritten Tales” και να το κρατήσουν μακρυά από το διαβολικό Shadow Army.

Θα αντιμετωπίσει με πυγμή και σθένος τρομακτικούς εχθρούς, σταλμένους από το Shadow Army αλλά και βγαλμένους από την ίδια την κακία που έχει γεμίσει την περιοχή. Trolls, undeads, φαντάσματα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε -που σας κρατάει άγρυπνους τη νύχτα με αναμμένο φωτάκι!

-Παπουυυύ!!! Όχι και φωτάκι, είμαστε μεγάλα παιδιά, 1-2 από εμάς κατάφεραν μάλιστα να παίξουν και το Amnesia δίχως να κλάψουν πολύ!

unwritten-tales-screenshot-05-thumb.jpgΧαχα! Μην ανησυχείτε παιδιά μου, να ξέρετε πως αυτή η παρέα των τεσσάρων θα προσπαθήσει πολύ σκληρά και με τους γερούς δεσμούς φιλίας που θα δημιουργήσει, θα καταφέρει να θριαμβεύσει στο τέλος. Ή μήπως όχι; Καθώς το τέλος της ιστορίας μας θα κοπεί κάπως απότομα, αφήνοντας μεγάλες υπόνοιες για συνέχεια της περιπέτειας σε κάποια μελλοντική παραγωγή. Είναι λίγο κρίμα που δεν θα σας λυθούν όλες οι απορίες παιδάκια μου αλλά δυστυχώς αυτά έχει η ζωή. Να είστε λοιπόν καλά παιδάκια και να αγοράσετε και ουχί να κλέψετε την ιστορία, έτσι ώστε οι δύσμοιροι δημιουργοί του να μπορέσουν να φάνε λίγο τραχανά και να συνεχίσουν την υπέροχη δουλίτσα τους.

-Το υποσχόμαστε παππού!

Το καλό που σας θέλω για να μην σας καεί το e-reader σας. Ας συνεχίσουμε την περίληψη του παραμυθιού μας, δίχως όμως να σας πω παραπάνω λεπτομέρειες για την ιστορία, αυτή αξίζει να την ανακαλύψετε από μόνοι σας, καθώς ο τρόπος αφήγησής της, αλλά και η ροή της, είναι πραγματικά εξαιρετικού επιπέδου και αγγίζουν επίπεδα εφάμιλλα των παλιών καλών παραμυθιών της εποχής των 80s και 90s. Αυτό που θα σας πω, όμως, είναι πως η ιστορία μας αποτελεί και ένα τεράστιο φόρο τιμής σε όλον τον τομέα του φανταστικού.

unwritten-tales-screenshot-06-thumb.jpgΟι αναφορές στην pop culture βιβλίων, παιχνιδιών, ταινιών, τέχνης και μουσικής είναι πραγματικά σε κάθε παράγραφο της ιστορίας και θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσο εύστοχα οι συγγραφείς σχολιάζουν ακόμα και γεγονότα της σύγχρονης καθημερινότητας. Αστεϊσμοί για το WoW, πειράγματα για τα D n’D, Magic: The Gathering και Settlers of Catan, μπηχτές για την κονσολοποίηση των παιχνιδιών, κρυφά cameos χαρακτήρων από ταινίες όπως Star Wars, Night of the Living Dead και Batman, αναφορές σε βιβλία θρύλους όπως τα LoTR, Dune, Dragonlance Chronicles, και εκατοντάδες ακόμα αστεία ή σοβαρά Easter eggs τα οποία θα σας εντυπωσιάσουν.

Και όλα αυτά, κάτω από έναν καλά υφασμένο μανδύα σεναρίου και ατμόσφαιρας, προσθέτοντάς τους έτσι λόγο ύπαρξης και πραγματικό status και όχι αφήνοντάς τα ως απλά μικροαστειάκια βεβιασμένου χιούμορ.

{PAGE_BREAK}

-Καλά όλα αυτά βρε παππού, αλλά δεν μας είπες, πώς είναι στημένος ο κόσμος αυτός,

Με μαγεία παιδιά μου, με μαγεία. Είναι ο μόνος τρόπος για να περιγράψω τον κόσμο αυτό. Αχανής, με πάρα πολλές διαφορετικές περιοχές ολότελα διαφοροποιημένες μεταξύ τους, όλες σχεδιασμένες με μεράκι, αγάπη και, πάνω από όλα, καλπάζουσα φαντασία. Οι «Πικάσο» που επιμελήθηκαν το χρωματισμό κράτησαν την παλιά παραδοσιακή τεχνική στο μυαλό τους όσον αφορά τα παιδικά παραμύθια.

unwritten-tales-screenshot-07-thumb.jpgΠαστέλ χρωματισμοί, που μπορεί να έχουν σχεδιαστεί με υπολογιστή, αλλά θυμίζουν πεπαλαιωμένο πίνακα με λαδομπογιά και προσδίδουν ένα ίχνος γλυκιάς ανάμνησης μέσα στον κόσμο του Wilbur. Μπορεί αυτό να στερεί μια πιο κομψή κίνηση στα σώματα των χαρακτήρων, αλλά το χιουμοριστικό περιβάλλον του κόσμου επιτρέπει τέτοιες κινήσεις και μάλιστα τις επιβραβεύει συχνά, δημιουργώντας περιστατικά και χαρακτήρες που τονίζουν επίτηδες αυτή τη "σκληρή" τους κίνηση. Και στην τελική, αν ακόμα και αυτό δεν καταλαγιάσει τους φόβους σας, πρέπει να σας πω πως σε αυτή την interactive audiobook έκδοση δεν θα συναντήσετε άλλη μια φθηνοπαραγωγή με φωνές των κολλητών των δημιουργών, αλλά μια σοβαρή ομάδα επαγγελματιών.

Το voice acting, λοιπόν, είναι από τα καλύτερα που έχετε συναντήσει σε τέτοιου είδους παραμύθι, με τους ηθοποιούς να δίνουν την ίδια τους την ψυχή μέσα στις ερμηνείες, είτε αστείες είτε δραματικές, μαγνητίζοντας τον αναγνώστη κάθε στιγμή. Είναι μια από τις λίγες φορές που μια μετάφραση από τα γερμανικά γίνεται τόσο σωστά. Και όταν αυτό πλαισιώνεται από πολλές γλυκές αλλά και δραματικές μελωδίες, είναι νομίζω κατανοητό το πόσο αγγελικά όμορφος είναι πλασμένος αυτός ο κόσμος.

-Ακούγεται υπέροχο! Αναρωτιόμασταν όμως με τα παιδιά, πώς θα τα καταφέρουν ο Wilbur και η παρέα του να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες της διαδρομής; Δεν θα χρειαστούν και λίγη εξωτερική βοήθεια; Άλλωστε, μας είπες πως είναι ένα interactive παραμύθι, δεν πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι;

unwritten-tales-screenshot-08-thumb.jpgΦυσικά και θα πρέπει! Τι νομίζετε πως έχουμε εδώ, ένα παιχνίδι 5-10 ωρών με πολύ "μπαμ μπαμ", διαδρόμους από το Α στο Β και μια στο τόσο πατάτε και κανένα κουμπάκι για να αποφύγετε ένα ακόμα από τα "μπαμ μπαμ";  Το παραμύθι, λοιπόν, θα το διαβάζετε με προοπτική 3ου προσώπου και θα βοηθάτε τους ήρωές μας με το τυπικό σύστημα point and click που έχουν και τα άλλα παρόμοια παραμύθια. Με διπλό χτύπημα του ραβδιού σας μπορείτε να τους κάνετε να κινηθούν γρήγορα, με απλό να περιεργαστούν κάποιο αντικείμενο ή σημείο που μπορεί να μην πρόσεξαν και αν πατήσετε το μαγικό κουμπί «Σπέης» τότε μπορείτε να φωτίσετε όλα τα πράγματα τριγύρω για να βοηθηθείτε.

Φυσικά, η δική σας συμβολή θα είναι απαραίτητη και ως μάνατζερ της ομάδας! Βλέπετε, δεν θα πρέπει να βοηθάτε μόνο τον Wilbur, αγνοώντας την υπόλοιπη ομάδα, αυτό είναι μια πολύ άσχημη πρακτική που δεν πρέπει να κάνετε ούτε με τα άλλα παιδάκια στην παιδική χαρά που πάτε. Πρέπει να τους βοηθάτε όλους, καθώς πολύ συχνά είναι μαζί και πρέπει να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προχωρήσουν παρακάτω. Σκεπτόμενοι λογικά με το ποιος ήρωας είναι καταλληλότερος για το κάθε σημείο, θα πρέπει να καθοδηγείτε ανάλογα και την υπόλοιπη ομάδα! Μην αγχώνεστε, όμως, εσείς εκεί στην πίσω σειρά, δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα.

 

Οι γρίφοι και τα μυστήρια που θα κληθείτε να λύσετε είναι, όσο απίστευτο και αν σας ακούγεται, 100% λογικοί. Σε μια από τις σπάνιες στιγμές για τα παραμύθια του είδους, η δημιουργική ομάδα έδειξε απαράμιλλο σθένος και πυγμή και παρέδωσε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, στο οποίο -επιτέλους- και θα ξέρετε κάθε στιγμή τι πρέπει να κάνετε, αλλά και αν σκεφτείτε λίγο λογικά και ήρεμα, θα ανακαλύψετε και το πώς.

unwritten-tales-screenshot-01-thumb.jpgΑπό την άλλη, αυτή τους η υπερπροσπάθεια στέρησε από εσάς, τα πιο έμπειρα παιδάκια, γρίφους ανώτερου επιπέδου δυσκολίας, γεγονός που πιθανά να σας στεναχωρήσει όταν καταλάβετε το πόσο γρήγορα προχωράτε μπροστά. Ωστόσο, αυτή η ευκολία ισοσταθμίζεται και από τη λογική που προανέφερα, αλλά και με πολλά εμπνευσμένα puzzles (που συχνά και αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι "φόροι τιμής" σε ένα παιχνίδι / βιβλίο κλπ). Οπότε, μπορεί να χάνετε λιγάκι σε δυσκολία, αλλά κερδίζετε σε σοβαρότητα, ποσότητα και ποιότητα. Καθόλου άσχημη ανταλλαγή, δεν νομίζετε;

-Εντάξει παππού, μας έπεισες! Ούτε τα κάλαντα δεν περιμένουμε, τρέχουμε τώρα να το βρούμε στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο. Ακούγεται ως ένας μαγικός τρόπος για να περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα!

Στο καλό παιδιά μου, στο καλό. Με προσοχή όταν περνάτε τις διαβάσεις για να μπείτε στο βιβλιοπωλείο. Και με ρέγουλα στο πόσες συνεχόμενες ώρες σειρά θα καθίσετε να το διαβάσετε, είναι τόσο καλό το ατιμούτσικο που κινδυνεύετε να σας απορροφήσει μέσα του και να σας αφήσει να βγείτε από το σπίτι μετά τα Φώτα!

Αλέξανδρος Μιχαλιτσιάνος

Θετικά

 • Υπέροχη διήγηση μιας δυνατής ιστορίας
 • Εκπληκτικό χιούμορ
 • Μαγικά εμπνευσμένο art direction
 • Καλοστημένοι χαρακτήρες με εξαιρετικό voice acting
 • Υψηλή διάρκεια 20-25 ωρών
 • Απόλυτα λογικοί γρίφοι...

Αρνητικά

 • ...που ως επί το πλείστον είναι αρκετά εύκολοι για τους έμπειρους παραμυθάδες
 • Απότομο τέλος αλλά με υποσχέσεις για συνέχεια

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (59 σχόλια)
 • Zorbas Zorbas 09 Ιανουαρίου 2012  | 15:57

  Πολύ ωραίο review :)
  To έχω παραγγείλει και περιμένω με αγωνία!

 • Erus Erus 04 Ιανουαρίου 2012  | 14:13

  Το τερματισα 2 μερες πριν, το παιχνιδι ειναι εξαιρετικο. Για τους hardcore παιχτες βεβαια δεν εχει πολυ μεγαλη δυσκολια, παρ'ολα αυτα η ατμοσφαιρα του ειναι μαγικη. Το συνιστω ανεπιφυλακτα!

 • RoudalfoG RoudalfoG 30 Δεκεμβρίου 2011  | 16:07

  Υπεροχο παιχνιδι σκεφτομαι πολυ σοβαρα να το αγορασω

 • agglos agglos 29 Δεκεμβρίου 2011  | 23:49

  Mολις το τερματισα...απλα μαγικο,και φυσικα must για τους fans του ειδους...

 • imortalicus imortalicus 29 Δεκεμβρίου 2011  | 11:15

  @fitabas, Δες εδώ
  http://tinyurl.com/czyzlmc
  :) Δε νομίζω να είναι bug. Δεν χρειάζεται να το ξεκινήσεις από την αρχή. Όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια είναι καλό να κάνεις συχνά save και σε σημεία ξεχωριστά saves.

 • fitabas fitabas 28 Δεκεμβρίου 2011  | 20:57

  Ωραιο το παιχνιδι αλλα εχω κολλησει καπου και θελω βοηθεια εαν μπορει καποιος που το χει παιξει.Στο Chapter 3 στον βυθισμενο ναο εχω παρει και τους 2 κρυσταλλους αλλα δεν μπορω να ανεβασω τον Nate επανω,ειναι στο στο μεσαιο πατωμα και το νερο που επεφτε στις πετρινες βασεις για να ανεβοκατεβαινουν σταματησε και δεν μου εχει σαν επιλογη να ανεβω επανω στην βαση,ειναι μπάγκ?Βεβαια στην αρχη ετρεχε το νερο στις βασεις αλλα στο ψαξιμο που εκανα για να τον ανεβασω επανω κολλησε εκει και δεν ξερω πως να τον βγαλω......εαν ειναι να το ξεκινησω απο την αρχη το παραταω:(

 • DarthAltair DarthAltair 24 Δεκεμβρίου 2011  | 08:41

  Μπράβο Άλεκ πολύ ωραίο "παραμύθι".Δεν θα ασχοληθώ γιατί δεν μου αρέσουν τα adventures,αλλά που ξέρεις,αν κάποια στιγμή αποφασίσω να δοκιμάσω την τύχη μου στο είδος,θα το έχω κατά νου. :)

 • NikeFerrari NikeFerrari 23 Δεκεμβρίου 2011  | 17:46

  Τόσο καλό ε; Μπράβο του! Και η χρονιά δεν λέει να τελειώσει. Ας καταλήξει που πουθενά αλλού κάποτε, έστω iPad.

 • Sky333 Sky333 23 Δεκεμβρίου 2011  | 17:29

  μα πέρνουν 50 οι τίτλοι που αναφέρεις ;)
  μην σου πω 550!
  αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι ειναι από τα καλύτερα που έχουν βγει στο ειδος εδώ και 10 χρόνια. μονο κ μονο για αυτό, αξίζει υψηλό βαθμό ως επιβραβευση.

 • Cleas Cleas 23 Δεκεμβρίου 2011  | 16:59

  Καλό το review καλο και το παιχνίδι είμαι κάπου στη μέση. Διασκεδαστικό με ωραίες μπηχτες και καλογραμμενους διαλόγους . Το voice act συμφωνώ ότι στέκεται πολυ καλά. Δεν μου άρεσε ο μηχανισμός που αλλάζεις χαρακτήρα είναι αδικαιολόγητα αργός και οι γριφοι που είναι πολυ εύκολοι . Για μένα 9.5 δεν παίρνει με τίποτα μόνο και μόνο γιατί αν πάρει αυτό τόσο τότε longest journey, Gabriel knight και κάποια αλλα έπη θα έπρεπε να πάρουν 50.

 • Lab23 Lab23 22 Δεκεμβρίου 2011  | 01:14

  Μπράβο ρε Άλεξ πολλύ ωραίο και ευφάνταστο review!!!

  Σίγουρα με αυτο το παιχνίδι θα περάσουμε πολλύ ωραίες ώρες!!!

 • sefiroth sefiroth 21 Δεκεμβρίου 2011  | 12:50

  MHN ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! Αυτο και το whispered world ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗς ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ!!

 • teleiotis teleiotis 21 Δεκεμβρίου 2011  | 12:34

  wow!!! ελπίζω να παίζει ανεκτικά στο minimum pc μου. ότι πρέπει για christmas !!

 • imortalicus imortalicus 21 Δεκεμβρίου 2011  | 12:05

  @dOOpLiSSaKoS, Ναι, είναι μόνο για PC.

 • Reeves_Reus Reeves_Reus 21 Δεκεμβρίου 2011  | 11:36

  Πολύ ωραίο το review και το παιχνιδάκι φαίνεται όντως πολύ ενδιαφέρον, μου θύμισε έτσι κάτι από το Trine, θα είναι όμως μόνο για PC?

 • JonIrenicus13 JonIrenicus13 21 Δεκεμβρίου 2011  | 02:43

  http://www.youtube.com/watch?v=EU7hS6qQIEI
  Έτσι, για να θυμόμαστε οι παλιότεροι...

  Για το review τώρα, μπράβο Αλέξανδρε, πολύ πρωτότυπος και ωραίος τρόπος γραφής.

 • KoulisHHH KoulisHHH 20 Δεκεμβρίου 2011  | 23:17

  Άλλο ένα στα υπόψιν.Πολύ ευχάριστη έκπληξη.

 • JIMIS_F1 JIMIS_F1 20 Δεκεμβρίου 2011  | 23:06

  οκ thanks Alex...:)

 • Sky333 Sky333 20 Δεκεμβρίου 2011  | 23:02

  παιδιά, το έπαιξα σε λάπτοπ 5ετίας και έπαιζε άψογα. μην αγχώνεστε, μια χαρά το παιζουν οι περισσότεροι υπολογιστές. μονοπύρηνο σε προτεινόμενες απαιτήσεις? δεν υπάρχουν πλέον παιχνίδια με τόσο χαμηλά κριτήρια!

 • JIMIS_F1 JIMIS_F1 20 Δεκεμβρίου 2011  | 22:57

  από μνήμη είμαι οκ στα 4GB, κάρτα γραφικών πάλι οκ στα 2GB....από επεξεργαστή δεν ξέρω λέει 3Ghz ενώ εγώ έχω 2,8 αλλά είναι διπύρηνος...οπότε λογικά δεν θα έχω πρόβλημα....από PC δεν ξέρω και πολλά μόνο το Sims 3 έχω και το Flight Simulator X αλλά τα σηκώνει κανονικά οπότε πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα και με αυτό...

 • KTI_23 KTI_23 20 Δεκεμβρίου 2011  | 22:49

  νομιζω παιδες πως ειναι αυτες..Minimum System Requirements for PC Game – The Book of Unwritten Tales
  * OS: Windows XP, Vista
  * CPU: Intel 1.5 GHz
  * RAM: 512 MB
  * HDD: 2.5 GB free disk space
  * Graphics: 128 MB Graphics Memory
  * Sound Card: DirectX 9 Compatible
  * DirectX: Version 9.0c
  Recommended System Requirements for PC Game – The Book of Unwritten Tales
  * OS: Windows XP, Vista
  * CPU: Intel 3 GHz
  * RAM: 1 GB
  * HDD: 2.5 GB free disk space
  * Graphics: 128 MB Graphics Memory
  * Sound Card: DirectX 9 Compatible
  * DirectX: Version 9.0c
  Supported Graphics Cards:
  Graphics card with Pixel Shader 2.0

 • JIMIS_F1 JIMIS_F1 20 Δεκεμβρίου 2011  | 22:43

  @DarkAspros...γιατί τόσες πολλές απαιτήσεις έχει??...και έλεγα να το δοκιμάσω φαίνεται καλό...

 • DarkAspros DarkAspros 20 Δεκεμβρίου 2011  | 22:41

  Φαίνεται υπέροχο αλλά το laptop μου δεν θα το τρέχει με τίποτα... κρίμα...

 • medusakias. medusakias. 20 Δεκεμβρίου 2011  | 21:56

  Φαίνεται πολύ ωραίο και το καλό είναι πως παίζει μέχρι και σε μονοπύρινο με μια απλή καρτα γραφικών μαγευτικά γραφικά με χαμηλές απαιτήσεις τι άλλο να ζητήσει κανείς :P

 • BraVeHeart BraVeHeart 20 Δεκεμβρίου 2011  | 21:25

  Το περιμένω από μέρα σε μέρα. Φαίνεται μαγικό. Ότι πρέπει για Χριστούγεννα...

 • KTI_23 KTI_23 20 Δεκεμβρίου 2011  | 21:19

  πολυ καλο, μεγαλη εκπληξη για μενα...θα κατεβασω οπωδηποτε το demo(thanks immortalicus για το link) και αν μπορεσω θα το αγορασω...μαγικο και χριστουγεννιατικο παραμυθι...
  εξαιρετικο review Αλεξ! επιτελους σου εδωσε και κατι καλο ο Καλλιφας..:)

 • Sephir Sephir 20 Δεκεμβρίου 2011  | 19:31

  Το καλύτερο adventure του 2009 που κυκλοφόρησε το...2011. Απλά must για τους οπαδούς του είδους (και όχι μόνο).

 • Gamer-cy Gamer-cy 20 Δεκεμβρίου 2011  | 19:13

  Τρομερα ενδιαφερον , μπραβο Αλεξ, για το review

 • imortalicus imortalicus 20 Δεκεμβρίου 2011  | 19:09

  Συνυπογράφω το σχόλιο του Αλέξανδρου για τα γραφικά. Μην στέκεστε στο πώς δείχνει στις screenshots. Όταν παίζεις είναι δύο κλάσεις ανώτερο. Πανέμορφο, πραγματικά.
  Επίσης, υπάρχει demo (με διάρκεια 3 ώρες!) για όσους θέλουν να το τσεκάρουν
  http://tinyurl.com/d8k25rt
  Υ.Γ. Wuuuuzaaa!!

 • Javatzis Javatzis 20 Δεκεμβρίου 2011  | 18:39

  Οι πρώτες γραμμές του πολύ ωραίου review ξύπνησαν πολλές αναμνήσεις!
  Χαίρομαι που πρόκειται για κορυφαίο adventure. Θα το τιμήσω σύντομα...