Δώστου κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι να αρχινίσει

..η φαντασία σου και η συγγραφή μας
σε ταξιδεύουν στα πέρατα της γης.
Βιβλίο είναι ή μήπως σκηνή,
μία ευχή και θα φανεί,
και οι φιγούρες μας gameoverάδες...
Ή μήπως είμαστε
Ή μήπως είμαστε
Ή μήπως είμαστε τρελοί adventureάδες!

Μια φορά και ένα καιρό, σε ένα βασίλειο πολύ μακρινό, ζούσανε πολλοί λαοί σε σύγχυση και ρήξη μεταξύ τους. Elfs, Gnomes, Gremlins, Dwarfs, Humans, Trolls και πολλά άλλα όντα διατηρούσαν μια σιωπηλή εκεχειρία μεταξύ τους, αλλά ποτέ δεν έδειχναν εμπιστοσύνη ή πραγματική αγάπη ο ένας για τον άλλο. Κλεισμένοι μέσα στις παραδόσεις του κάθε λαού τους, η επαφή τους με τους άλλους λαούς ήταν από ανάγκη και όχι θέληση και, φυσικά, τα στερεότυπα κυβερνούσαν τις συνειδήσεις τους. Για παράδειγμα, τα Elfs κυκλοφορούσαν όλη μέρα μέσα στα δάση και φιλοσοφούσαν την ζωή, τη φύση και το σύμπαν και θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως τα ανώτερα όντα.

Tα Gnomes, χαμένα μέσα στην άβυσσο της τεχνολογικής τους φύσης, αδυνατούσαν να σκεφτούν οτιδήποτε πέρα από γρανάζια και υδραυλικούς μηχανισμούς. Μέσα σε ένα τόσο δύσπεπτο περιβάλλον, ήταν επόμενο πως θα ξεσπάσουν αναταραχές, είτε μικρές ανάμεσα σε μεμονωμένα άτομα τυφλωμένα από τις αρχαίες πεποιθήσεις τους, είτε ανάμεσα σε ολόκληρους λαούς που οδηγούνταν κάτω από μουχλιασμένα καθεστώτα κακίας και απληστίας.

-Μα παππού, μέσα σε τόοοσο πολύ κόσμο, κανένας καλός άνθρωπος δεν υπήρχε για να προσπαθήσει να αλλάξει τα πράγματα;

Προτρέχετε πάλι παιδάκια μου αλλά σας καταλαβαίνω. Έχετε δίκιο, μέσα από αυτή την ασταθή μάζα ανασφάλειας και προκαταλήψεων, υπήρχαν λίγα άτομα τα οποία έβλεπαν διαφορετικά τον κόσμο και λαχταρούσαν το κάτι παραπάνω. Αλλά ήταν η πανέμορφη μα αυστηρή πριγκίπισσα των ξωτικών αυτή που έκανε το πρώτο βήμα. Η Ivodora Eleonora Clarissa ήταν συνηθισμένη να μένει μακριά από τις υποθέσεις των «κατώτερων» θνητών λαών, αλλά όταν μία μέρα στον περίπατό της είδε ένα γερασμένο Gremlin να απαγάγεται από το διαβολικό στρατό των Shadows, κατάλαβε πως δεν μπορεί να παραμείνει άλλο άπραγη και αποφάσισε να δράσει.

Αρκετά μακριά της, ένα μικρό Gnome, ονόματι Wilbur Weathervane, ζούσε αρκετά αντισυμβατικά για τα δεδομένα του λαού του, απαξιώνοντας την τεχνολογία για χάρη της μαγείας και της περιπέτειας. Βέβαια, το να δουλεύει ως λαντζέρης σε μία pub νάνων δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχε στο μυαλό του όταν άφησε το σπίτι του, αλλά ήταν σίγουρος πως μια μέρα η τύχη του θα άλλαζε προς το καλύτερο.

Όταν λοιπόν του δίνεται ένα μαγικό δαχτυλίδι με την αποστολή να το παραδώσει στον αρχιμάγο των ανθρώπων, ο Wilbur κάθε άλλο παρά αγχωμένος είναι. Στην πορεία της περιπέτειάς του, θα συναντήσει δυναμικούς νέους φίλους στο πρόσωπο της Ivo και των Nate & Critter, ενός πρώην πειρατή / λαθρέμπορου και του αχώριστου ροζ κατοικίδιου του. Μαζί θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν το μυστικό του δαχτυλιδιού, το διάσημο artifact “Book of the Unwritten Tales” και να το κρατήσουν μακρυά από το διαβολικό Shadow Army.

Θα αντιμετωπίσει με πυγμή και σθένος τρομακτικούς εχθρούς, σταλμένους από το Shadow Army αλλά και βγαλμένους από την ίδια την κακία που έχει γεμίσει την περιοχή. Trolls, undeads, φαντάσματα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε -που σας κρατάει άγρυπνους τη νύχτα με αναμμένο φωτάκι!

-Παπουυυύ!!! Όχι και φωτάκι, είμαστε μεγάλα παιδιά, 1-2 από εμάς κατάφεραν μάλιστα να παίξουν και το Amnesia δίχως να κλάψουν πολύ!

Χαχα! Μην ανησυχείτε παιδιά μου, να ξέρετε πως αυτή η παρέα των τεσσάρων θα προσπαθήσει πολύ σκληρά και με τους γερούς δεσμούς φιλίας που θα δημιουργήσει, θα καταφέρει να θριαμβεύσει στο τέλος. Ή μήπως όχι; Καθώς το τέλος της ιστορίας μας θα κοπεί κάπως απότομα, αφήνοντας μεγάλες υπόνοιες για συνέχεια της περιπέτειας σε κάποια μελλοντική παραγωγή. Είναι λίγο κρίμα που δεν θα σας λυθούν όλες οι απορίες παιδάκια μου αλλά δυστυχώς αυτά έχει η ζωή. Να είστε λοιπόν καλά παιδάκια και να αγοράσετε και ουχί να κλέψετε την ιστορία, έτσι ώστε οι δύσμοιροι δημιουργοί του να μπορέσουν να φάνε λίγο τραχανά και να συνεχίσουν την υπέροχη δουλίτσα τους.

-Το υποσχόμαστε παππού!

Το καλό που σας θέλω για να μην σας καεί το e-reader σας. Ας συνεχίσουμε την περίληψη του παραμυθιού μας, δίχως όμως να σας πω παραπάνω λεπτομέρειες για την ιστορία, αυτή αξίζει να την ανακαλύψετε από μόνοι σας, καθώς ο τρόπος αφήγησής της, αλλά και η ροή της, είναι πραγματικά εξαιρετικού επιπέδου και αγγίζουν επίπεδα εφάμιλλα των παλιών καλών παραμυθιών της εποχής των 80s και 90s. Αυτό που θα σας πω, όμως, είναι πως η ιστορία μας αποτελεί και ένα τεράστιο φόρο τιμής σε όλον τον τομέα του φανταστικού.

Οι αναφορές στην pop culture βιβλίων, παιχνιδιών, ταινιών, τέχνης και μουσικής είναι πραγματικά σε κάθε παράγραφο της ιστορίας και θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσο εύστοχα οι συγγραφείς σχολιάζουν ακόμα και γεγονότα της σύγχρονης καθημερινότητας. Αστεϊσμοί για το WoW, πειράγματα για τα D n’D, Magic: The Gathering και Settlers of Catan, μπηχτές για την κονσολοποίηση των παιχνιδιών, κρυφά cameos χαρακτήρων από ταινίες όπως Star Wars, Night of the Living Dead και Batman, αναφορές σε βιβλία θρύλους όπως τα LoTR, Dune, Dragonlance Chronicles, και εκατοντάδες ακόμα αστεία ή σοβαρά Easter eggs τα οποία θα σας εντυπωσιάσουν.

Και όλα αυτά, κάτω από έναν καλά υφασμένο μανδύα σεναρίου και ατμόσφαιρας, προσθέτοντάς τους έτσι λόγο ύπαρξης και πραγματικό status και όχι αφήνοντάς τα ως απλά μικροαστειάκια βεβιασμένου χιούμορ.

{PAGE_BREAK}

-Καλά όλα αυτά βρε παππού, αλλά δεν μας είπες, πώς είναι στημένος ο κόσμος αυτός,

Με μαγεία παιδιά μου, με μαγεία. Είναι ο μόνος τρόπος για να περιγράψω τον κόσμο αυτό. Αχανής, με πάρα πολλές διαφορετικές περιοχές ολότελα διαφοροποιημένες μεταξύ τους, όλες σχεδιασμένες με μεράκι, αγάπη και, πάνω από όλα, καλπάζουσα φαντασία. Οι «Πικάσο» που επιμελήθηκαν το χρωματισμό κράτησαν την παλιά παραδοσιακή τεχνική στο μυαλό τους όσον αφορά τα παιδικά παραμύθια.

Παστέλ χρωματισμοί, που μπορεί να έχουν σχεδιαστεί με υπολογιστή, αλλά θυμίζουν πεπαλαιωμένο πίνακα με λαδομπογιά και προσδίδουν ένα ίχνος γλυκιάς ανάμνησης μέσα στον κόσμο του Wilbur. Μπορεί αυτό να στερεί μια πιο κομψή κίνηση στα σώματα των χαρακτήρων, αλλά το χιουμοριστικό περιβάλλον του κόσμου επιτρέπει τέτοιες κινήσεις και μάλιστα τις επιβραβεύει συχνά, δημιουργώντας περιστατικά και χαρακτήρες που τονίζουν επίτηδες αυτή τη "σκληρή" τους κίνηση. Και στην τελική, αν ακόμα και αυτό δεν καταλαγιάσει τους φόβους σας, πρέπει να σας πω πως σε αυτή την interactive audiobook έκδοση δεν θα συναντήσετε άλλη μια φθηνοπαραγωγή με φωνές των κολλητών των δημιουργών, αλλά μια σοβαρή ομάδα επαγγελματιών.

Το voice acting, λοιπόν, είναι από τα καλύτερα που έχετε συναντήσει σε τέτοιου είδους παραμύθι, με τους ηθοποιούς να δίνουν την ίδια τους την ψυχή μέσα στις ερμηνείες, είτε αστείες είτε δραματικές, μαγνητίζοντας τον αναγνώστη κάθε στιγμή. Είναι μια από τις λίγες φορές που μια μετάφραση από τα γερμανικά γίνεται τόσο σωστά. Και όταν αυτό πλαισιώνεται από πολλές γλυκές αλλά και δραματικές μελωδίες, είναι νομίζω κατανοητό το πόσο αγγελικά όμορφος είναι πλασμένος αυτός ο κόσμος.

-Ακούγεται υπέροχο! Αναρωτιόμασταν όμως με τα παιδιά, πώς θα τα καταφέρουν ο Wilbur και η παρέα του να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες της διαδρομής; Δεν θα χρειαστούν και λίγη εξωτερική βοήθεια; Άλλωστε, μας είπες πως είναι ένα interactive παραμύθι, δεν πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι;

Φυσικά και θα πρέπει! Τι νομίζετε πως έχουμε εδώ, ένα παιχνίδι 5-10 ωρών με πολύ "μπαμ μπαμ", διαδρόμους από το Α στο Β και μια στο τόσο πατάτε και κανένα κουμπάκι για να αποφύγετε ένα ακόμα από τα "μπαμ μπαμ";  Το παραμύθι, λοιπόν, θα το διαβάζετε με προοπτική 3ου προσώπου και θα βοηθάτε τους ήρωές μας με το τυπικό σύστημα point and click που έχουν και τα άλλα παρόμοια παραμύθια. Με διπλό χτύπημα του ραβδιού σας μπορείτε να τους κάνετε να κινηθούν γρήγορα, με απλό να περιεργαστούν κάποιο αντικείμενο ή σημείο που μπορεί να μην πρόσεξαν και αν πατήσετε το μαγικό κουμπί «Σπέης» τότε μπορείτε να φωτίσετε όλα τα πράγματα τριγύρω για να βοηθηθείτε.

Φυσικά, η δική σας συμβολή θα είναι απαραίτητη και ως μάνατζερ της ομάδας! Βλέπετε, δεν θα πρέπει να βοηθάτε μόνο τον Wilbur, αγνοώντας την υπόλοιπη ομάδα, αυτό είναι μια πολύ άσχημη πρακτική που δεν πρέπει να κάνετε ούτε με τα άλλα παιδάκια στην παιδική χαρά που πάτε. Πρέπει να τους βοηθάτε όλους, καθώς πολύ συχνά είναι μαζί και πρέπει να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προχωρήσουν παρακάτω. Σκεπτόμενοι λογικά με το ποιος ήρωας είναι καταλληλότερος για το κάθε σημείο, θα πρέπει να καθοδηγείτε ανάλογα και την υπόλοιπη ομάδα! Μην αγχώνεστε, όμως, εσείς εκεί στην πίσω σειρά, δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα.

 

Οι γρίφοι και τα μυστήρια που θα κληθείτε να λύσετε είναι, όσο απίστευτο και αν σας ακούγεται, 100% λογικοί. Σε μια από τις σπάνιες στιγμές για τα παραμύθια του είδους, η δημιουργική ομάδα έδειξε απαράμιλλο σθένος και πυγμή και παρέδωσε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, στο οποίο -επιτέλους- και θα ξέρετε κάθε στιγμή τι πρέπει να κάνετε, αλλά και αν σκεφτείτε λίγο λογικά και ήρεμα, θα ανακαλύψετε και το πώς.

Από την άλλη, αυτή τους η υπερπροσπάθεια στέρησε από εσάς, τα πιο έμπειρα παιδάκια, γρίφους ανώτερου επιπέδου δυσκολίας, γεγονός που πιθανά να σας στεναχωρήσει όταν καταλάβετε το πόσο γρήγορα προχωράτε μπροστά. Ωστόσο, αυτή η ευκολία ισοσταθμίζεται και από τη λογική που προανέφερα, αλλά και με πολλά εμπνευσμένα puzzles (που συχνά και αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι "φόροι τιμής" σε ένα παιχνίδι / βιβλίο κλπ). Οπότε, μπορεί να χάνετε λιγάκι σε δυσκολία, αλλά κερδίζετε σε σοβαρότητα, ποσότητα και ποιότητα. Καθόλου άσχημη ανταλλαγή, δεν νομίζετε;

-Εντάξει παππού, μας έπεισες! Ούτε τα κάλαντα δεν περιμένουμε, τρέχουμε τώρα να το βρούμε στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο. Ακούγεται ως ένας μαγικός τρόπος για να περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα!

Στο καλό παιδιά μου, στο καλό. Με προσοχή όταν περνάτε τις διαβάσεις για να μπείτε στο βιβλιοπωλείο. Και με ρέγουλα στο πόσες συνεχόμενες ώρες σειρά θα καθίσετε να το διαβάσετε, είναι τόσο καλό το ατιμούτσικο που κινδυνεύετε να σας απορροφήσει μέσα του και να σας αφήσει να βγείτε από το σπίτι μετά τα Φώτα!

Αλέξανδρος Μιχαλιτσιάνος

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: AdventureΔιάθεση: Enarxis Dynamic Media
Αριθμός παικτών: 1Ανάπτυξη: King Art GamesΗμ. Έκδοσης: N/A
PEGI: 12Εκδότης: Lace MambaΠλατφόρμες: PC

Θετικά

 • Υπέροχη διήγηση μιας δυνατής ιστορίας
 • Εκπληκτικό χιούμορ
 • Μαγικά εμπνευσμένο art direction
 • Καλοστημένοι χαρακτήρες με εξαιρετικό voice acting
 • Υψηλή διάρκεια 20-25 ωρών
 • Απόλυτα λογικοί γρίφοι...

Αρνητικά

 • ...που ως επί το πλείστον είναι αρκετά εύκολοι για τους έμπειρους παραμυθάδες
 • Απότομο τέλος αλλά με υποσχέσεις για συνέχεια

Βαθμολογία

Αρχιτέκτων και συντηρητής ιστορικών κτιρίων κατ' επάγγελμα, μόλις πέσει η νύχτα φοράει την καμπαρντίνα του και σουρτουκεύει σε αναζήτηση μιας νέας περιπέτειας. Ταξιδιώτης και ονειροπόλος, με κλινικά κολλήματα σε Fantasy και Sci-Fi, gaming backstory από τα 80s και mantra τη φράση «η ιστορία και οι γρίφοι πάνω απ’όλα», δεν χαρίζει κάστανο σε νεοτερισμούς υπερβολικής ευκολίας. Αν είσαι adventure, RPG ή strategy, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε περάσει πολλές γλυκές νύχτες μαζί…

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Παράνομα τα loot boxes στο Βέλγιο
Πρόστιμα και ποινές φυλάκισης σε όσους δεν συμμορφωθούν.
Ανακοινώθηκε το 11-11: Memories Retold
Ένα αφηγηματικό adventure του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ημερομηνία διάθεσης του Sonic Mania Plus
Κοντά μας στα μέσα Ιουλίου.
Με προοπτική πρώτου προσώπου το Cyberpunk 2077
Χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και αυτή του τρίτου προσώπου.
Έρχεται υποστήριξη Discord Connectivity στο Xbox One
Για γεφύρωση της επικοινωνίας μεταξύ χρηστών One και PC.
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διάθεσης του Strange Brigade
Μαζί με Story trailer και ειδικές εκδόσεις.
Νέο trailer για το MotoGP 18
Προσπάθεια για την «απόλυτη αληθοφάνεια».
Νέο σκοτεινό trailer για το Dark Souls Remastered
Έκπτωση 50% για τους κατόχους της Prepare to Die Edition για υπολογιστές.
Διοργάνωση φιλανθρωπικού τουρνουά e-Sports
Η ελληνική κοινότητα του FIFA βάζει γκολ, για καλό σκοπό!
Battletech
“Μία αποστολή ακόμα και το κλείνω”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • Φένεται αρκετά καλό!

 • Ψήθηκα ήδη,

 • Πολυ καλο και παραμυθενιο review.Μπραβο Αλεκ!

 • Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μενα.

 • Δεν περίμενα να είναι τόσο καλό. Βρήκα με τι θα ασχοληθώ την ημέρα των Χριστουγέννων.

 • Φαίνεται μαμάτο και θα ήθελα πολύ ευχαρίστως να το ''τσιμπήσω'' :D

 • Το είχα κάνει pre-order (κάτι που κάνω πολύ σπάνια) και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Άνετα μέσα στα πιο αξιόλογα point 'n' click adventures της τελευταίας δεκαετίας. Μόνο που εμένα μου πήρε κοντά στις 15 ώρες να το τελειώσω (δίχως ούτε μια ματιά σε walkthrough) αλλά με την χρήση της προβολής των hotspots. Ο κεντρικός ήρωας (ο gnome Wilbur Weathervane) είναι από τους πιο συμπαθητικούς χαρακτήρες που έχω δει και αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο εξαιρετικό voice acting που έχει γίνει.
  Πολύ σημαντικό: έχει βγει ένα μικρό patch (20MB) που διορθώνει κάποιες μικροατέλειες και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ http://tinyurl.com/csg66v5

 • Ε ρε Αλεξ ολα τα λεφτα οι πρωτες 8 σειρες. Ποιος ξεχναει τον Φιογκο, τον Ρουχλα, τον Σεβαστιανο και φυσικα την Μελια? :)

 • Έχω καιρό να παίξω adventure οπότε θα το τιμήσω !
  Πολύ ωραίο το review Alex!:P

 • θες να συνεχίσω τη στιχομυθία?

  Στα Dance Games πλέον ο Τσάκι, ο Σάκης μόνο Σιμς. Ο Σάββας πια μόνο Κινεκτ και Move και at last, θα παίζει adventures ο Άλεξ.
  και at last, θα παίζει adventures ο Άααλεεεεξ!
  :P

 • χαχαχαχαχαχαχαχαχα δεν παιζεσαι

 • Το παιχνίδι τα σπάει! Το μόνο κακό σε μένα ήταν οτι μετά πρίν το τέλος πάντα το παιχνίδι κολλούσε σε ένα συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα να μη μπορέσω ποτέ να το τερματίσω. Κρίμα και ήταν ωραίο. Υπόψιν το παιχνίδι το αγόρασα online ως iso , δεν το κατέβασα σπασμένο.

 • Εχει τρελες απαιτησεις?

 • @Jehuty - no

 • @Jehuty θέλει τουλάχιστον ΕΞΑπύρινο με GtXXXLarge *89000000 και 5-6 TB RAM!
  Πάντως αυτό το 3D art μου φαίνεται πολύ κακόγουστο ρε γμτο... Σχεδόν απωθητικό..

 • Και εμένα το 3D art με χαλάει πολύ, δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένουν τόσο σ'αύτο σε ένα είδος παιχνιδιού που σίγουρα δεν το χρειάζεται,

 • Περα απο το παιχνιδι που φαινεται αρκετα καλο θα ηθελα να δωσω πολλα μπραβο στον reviewer για το πολυ καλο κειμενο και για τον καταπληκτικο ειδος γραφης που αποφασισε να χρησιμοποιησει για να παρουσιασει τον τιτλο! Χαιρεσαι να βιαδαζεις τετοια κειμενα και ειδικα οταν προερχονται απο ελληνικες ''πενες'' σε ενα ελληνικο site! Και παλι ευγε!

 • Τωρα για το παιχνιδι, δεν ξερω μπορει να ειναι η ιδεα μου αλλα μου φαινεται οτι πηγαινει γαντι το ολο concept του τιτλου με την εορταστικη περιοδο που διανυουμε! Το βρισκω λοιπον μια πρωτης ταξεως ευκαιρια να αποτοξινωθουμε λιγο απο τα μπαμ μπουμ fps και οχι μονο και να χαλαρωσουμε αυτες τις μερες που ολοι θα εχουμε λιγο περισσοτερο ελευθερο χρονο με εναν τιτλο τοσο ποιοτικο που υποσχεται να μας ταξιδεψει σε ενα τελειως διαφορετικο συμπαν και σε μια αρκετα ενδιαφερουσα ιστορια!

 • Είδα 1 λεπτό από το βίντεο που παρέθεσε ο Αλέξανδρος και ήδη κατάλαβα για πόσο καλό παιχνίδι πρόκειται. Οι εικόνες, η μουσική, το voice acting, όλα υπέροχα!

 • ....κι ο Ρούχλας είναι Λα, ο Σεβαστιανός διηγείται στη γραμμή του Σι και στο Λα τραγουδάει παραμύθια η Μελιά!!!

  Είναι το πρώτο παιχνίδι που με έκανε να γελάσω, οχι με καποιο bug του τουλάχιστον. Οι NPCs είναι απίστευτοι και σίγουρα κλέβουν την παράσταση. Θα συμφωνήσω για το απότομο τέλος , μάλλον τους τέλειωσαν τα λεφτά!!!
  Wuuuzaaa!!!

 • μακαρι να υπηρχε και σε κονσολες.

 • Mακραν το ΚΑΛΥΤΕΡΟ adventure της χρονιάς!

 • Cloud82 στο ''Μι'' τραγουδαει παραμυθια η Μελια χαχαχαχαχα. Ε ρε αναμνησεις. Τον τιτλο τον ξεκιναω οπωσδηποτε σημερα το βραδακι

 • Kyrandia...Discworld...και τώρα The Book of Unwritten Tales.

 • Φαίνεται πολύ όμορφο και με ιδιαίτερο χιούμορ και πολύ καλό Artistic direction, δεν περίμενα να κάνει τόσο καλή εντύπωση στον Αλέξανδρο,κάτι που δεν με αρέσει είναι το 3D που αναφέρανε και πιο πάνω τα παιδιά.

 • Πωωωωωω με εψησε ασχημα. Ποιος αγαπητος συν-gameoverιστας 8α μου δανεισει το PC του?? (ναι ξερω ΑΥΤΟΣ 1-0)

 • Για τα 3D models να πω κάτι.
  Γιατί έτσι και όχι 2D: γιατί δυστυχώς κοστίζει 3 φορές πάνω να σχεδιαστούν όλα στο χερι.

  Γιατί το 3D είναι οκ: γιατί ενώ και εμένα συνήθως δεν μου αρέσει, στην συγκεκριμένη περίπτωση βοηθάει στο όλο εφέ του κόσμου. μην κοιτάτε τις εικόνες, ΚΑΜΙΑ σχεση με το πως νιώθεις οταν κοιτάς το ίδιο το παιχνίδι. καμία.

  Τέλος, Γιατί ενθουσιάστηκα: γιατί ειναι το καλύτερο adventure που εχει κυκλοφορίσει στο είδος του την τελευταία δεκαετία. το καλύτερο. τέλος. όποιος αγαπάει τετοια παιχνίδια και δεν το δοκιμάσει, μάλλον άλλαξε γούστα και προτιμάει να παίζει farmvile :P

  @shadow_gp. με το Discworld πέφτεις διάνα. είναι κάτι ανάμεσα σε αυτό και το Simon the Sorcerer. το Legend of Kyriandia ήταν αρκετά πιο βαρβατίλα.

 • Τi λες τώρα. Ούτε που περίμενα ένα τέτοιο adventure! Που να πάρει, πότε θα το παίξουμε και αυτό; Γκρουμφ!

 • Ενδιαφερον! Κανουμε τον σταυρο μας να το κερδισουμε στον διαγωνισμο!

 • Οι πρώτες γραμμές του πολύ ωραίου review ξύπνησαν πολλές αναμνήσεις!
  Χαίρομαι που πρόκειται για κορυφαίο adventure. Θα το τιμήσω σύντομα...

 • Συνυπογράφω το σχόλιο του Αλέξανδρου για τα γραφικά. Μην στέκεστε στο πώς δείχνει στις screenshots. Όταν παίζεις είναι δύο κλάσεις ανώτερο. Πανέμορφο, πραγματικά.
  Επίσης, υπάρχει demo (με διάρκεια 3 ώρες!) για όσους θέλουν να το τσεκάρουν
  http://tinyurl.com/d8k25rt
  Υ.Γ. Wuuuuzaaa!!

 • Τρομερα ενδιαφερον , μπραβο Αλεξ, για το review

 • Το καλύτερο adventure του 2009 που κυκλοφόρησε το...2011. Απλά must για τους οπαδούς του είδους (και όχι μόνο).

 • πολυ καλο, μεγαλη εκπληξη για μενα...θα κατεβασω οπωδηποτε το demo(thanks immortalicus για το link) και αν μπορεσω θα το αγορασω...μαγικο και χριστουγεννιατικο παραμυθι...
  εξαιρετικο review Αλεξ! επιτελους σου εδωσε και κατι καλο ο Καλλιφας..:)

 • Το περιμένω από μέρα σε μέρα. Φαίνεται μαγικό. Ότι πρέπει για Χριστούγεννα...

 • Φαίνεται πολύ ωραίο και το καλό είναι πως παίζει μέχρι και σε μονοπύρινο με μια απλή καρτα γραφικών μαγευτικά γραφικά με χαμηλές απαιτήσεις τι άλλο να ζητήσει κανείς :P

 • Φαίνεται υπέροχο αλλά το laptop μου δεν θα το τρέχει με τίποτα... κρίμα...

 • @DarkAspros...γιατί τόσες πολλές απαιτήσεις έχει??...και έλεγα να το δοκιμάσω φαίνεται καλό...

 • νομιζω παιδες πως ειναι αυτες..Minimum System Requirements for PC Game – The Book of Unwritten Tales
  * OS: Windows XP, Vista
  * CPU: Intel 1.5 GHz
  * RAM: 512 MB
  * HDD: 2.5 GB free disk space
  * Graphics: 128 MB Graphics Memory
  * Sound Card: DirectX 9 Compatible
  * DirectX: Version 9.0c
  Recommended System Requirements for PC Game – The Book of Unwritten Tales
  * OS: Windows XP, Vista
  * CPU: Intel 3 GHz
  * RAM: 1 GB
  * HDD: 2.5 GB free disk space
  * Graphics: 128 MB Graphics Memory
  * Sound Card: DirectX 9 Compatible
  * DirectX: Version 9.0c
  Supported Graphics Cards:
  Graphics card with Pixel Shader 2.0

 • από μνήμη είμαι οκ στα 4GB, κάρτα γραφικών πάλι οκ στα 2GB....από επεξεργαστή δεν ξέρω λέει 3Ghz ενώ εγώ έχω 2,8 αλλά είναι διπύρηνος...οπότε λογικά δεν θα έχω πρόβλημα....από PC δεν ξέρω και πολλά μόνο το Sims 3 έχω και το Flight Simulator X αλλά τα σηκώνει κανονικά οπότε πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα και με αυτό...

 • παιδιά, το έπαιξα σε λάπτοπ 5ετίας και έπαιζε άψογα. μην αγχώνεστε, μια χαρά το παιζουν οι περισσότεροι υπολογιστές. μονοπύρηνο σε προτεινόμενες απαιτήσεις? δεν υπάρχουν πλέον παιχνίδια με τόσο χαμηλά κριτήρια!

 • οκ thanks Alex...:)

 • Άλλο ένα στα υπόψιν.Πολύ ευχάριστη έκπληξη.

 • http://www.youtube.com/watch?v=EU7hS6qQIEI
  Έτσι, για να θυμόμαστε οι παλιότεροι...

  Για το review τώρα, μπράβο Αλέξανδρε, πολύ πρωτότυπος και ωραίος τρόπος γραφής.

 • Πολύ ωραίο το review και το παιχνιδάκι φαίνεται όντως πολύ ενδιαφέρον, μου θύμισε έτσι κάτι από το Trine, θα είναι όμως μόνο για PC?

 • @dOOpLiSSaKoS, Ναι, είναι μόνο για PC.

 • wow!!! ελπίζω να παίζει ανεκτικά στο minimum pc μου. ότι πρέπει για christmas !!

 • MHN ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ! Αυτο και το whispered world ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗς ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ!!

 • Μπράβο ρε Άλεξ πολλύ ωραίο και ευφάνταστο review!!!

  Σίγουρα με αυτο το παιχνίδι θα περάσουμε πολλύ ωραίες ώρες!!!

 • Καλό το review καλο και το παιχνίδι είμαι κάπου στη μέση. Διασκεδαστικό με ωραίες μπηχτες και καλογραμμενους διαλόγους . Το voice act συμφωνώ ότι στέκεται πολυ καλά. Δεν μου άρεσε ο μηχανισμός που αλλάζεις χαρακτήρα είναι αδικαιολόγητα αργός και οι γριφοι που είναι πολυ εύκολοι . Για μένα 9.5 δεν παίρνει με τίποτα μόνο και μόνο γιατί αν πάρει αυτό τόσο τότε longest journey, Gabriel knight και κάποια αλλα έπη θα έπρεπε να πάρουν 50.

Φόρτωση Περισσότερων

Τελευταία Σχόλια

Θα τιμηθεί στην έκδοση για pc..!!
Nα θες να παιξεις ολα τα παιχνιδια και να πρεπει να εχεις δυο κονσολες αναγκαστικα. Ευτυχως που τα 2...
Και 10 test DNA να μου εφερναν αν το παιδι μου δεν ηξερε να παιζει Bubble Bobble οπως ο πατερας του...
Bubble bobble είναι δύσκολο. Ψέμμα, πολύ δύσκολο
Άσε,άσε χθες μου έτυχε ένα skin που φοράει ο αγαπημένος μου streamer (όχι ο Νικόλας ) , σήμερα ειμου...
Ευτυχώς δεν λες τίποτα! Με τι μούτρα θα πήγαινα αύριο στο γυμνάσιο να συζητήσω με τους φίλους μου γι...
Εγω παιδια πιστευω οτι ο c64 ηταν η αρχη για τους home computer (θα μου πειτε ειχε βγει και ο spectr...
Ευτυχώς που δεν ζούμε Βέλγιο, θα χάναμε το " sense of pride and accomplishment for unlocking differe...
@ Dart2000: Χειροκροτητές θεωρώ όσους επιδοκιμάζουν σχόλια τα οποία θεωρώ υπερβολικά του στυλ "θα έδ...
Kαι τώρα εμείς που έχουμε περιορισμένο χρόνο λόγω twitch και instagram πως θα απολαύσουμε τα παιχνίδ...