Ταυτότητα

Super Pokemon Rumble

Super Pokemon Rumble

Edition: N/A Genre: RPG Διάθεση: Nortec Multimedia
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Ambrella Ημ. Έκδοσης: N/A
PEGI: 7 Εκδότης: Nintendo Πλατφόρμες: Nintendo 3DS


Ούτε κατά διάνοια Pokemon…

 Όλες οι κονσόλες ανεξαρτήτου των τεχνικών χαρακτηριστικών που διαθέτουν, για να επιτύχουν στην αγορά χρειάζονται παιχνίδια και το 3DS είναι το τελευταίο παράδειγμα της βιομηχανίας. Έπρεπε λοιπόν να φτάσει η χειμερινή περίοδος για να δει η Nintendo τα νούμερα να ανεβαίνουν λόγω σπουδαίων κυκλοφοριών για τη φορητή της κονσόλα. Ο Mario, κατά κύριο λόγο έδωσε την τεράστια ώθηση στο μηχάνημα και η Nintendo θέλησε να εκμεταλλευτεί αυτή την ανοδική πορεία της κονσόλας της, λανσάροντας άλλον έναν τίτλο μιας κολοσσιαίας σειράς, τα Pokemon. Έτσι, κατέφθασε το Super Pokemon Rumble, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά μια συνέχεια για το Pokemon Rumble που κυκλοφόρησαν στο Wii.

Το παιχνίδι παίρνει μέρος σε έναν παράλληλο κόσμο και όχι αυτόν των Pokemon. Σε έναν κόσμο όπου χειριζόμαστε τους Mii μας και τα Pokemon είναι απλά κουρδιστά παιχνιδάκια. Έτσι λοιπόν κουρδίζουμε το πρώτο μας Pokemon, τον Pikachu, και ξεχυνόμαστε στις περιοχές! Το παιχνίδι είναι απλό, υπερβολικά απλό σε σημείο να κουράζει σύντομα τον παίκτη και να του στερεί τη θέληση να συνεχίσει.

Κουρδιστά Pokemon

307686-thumb.jpgΣκοπός μας είναι να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα Pokemon, αλλά εδώ είναι που χάνεται η «μαγεία» της σειράς. Ξεχάστε τις επικές μάχες και τις Pokeballs. Το κουρδιστό μας Pokemon προχωράει στις περιοχές και με δύο (το πολύ) κινήσεις πρέπει να εξοντώσει τις ορδές από άλλα Pokemon που συναντάμε στο διάβα μας. Κάποια από τα Pokemon που κερδίζουμε μπορούμε να τα αποκτήσουμε απλώς μαζεύοντάς τα από το δάπεδο σαν ένα… σκουπίδι.

Τα Pokemon που «σκουπίζουμε» από τα επίπεδα είναι δυνατότερα από αυτά που ήδη διαθέτουμε, κάτι που σημαίνει ότι η αντικατάσταση του βασικού μας χαρακτήρα γίνεται πάρα πολύ συχνά, χάνοντας και άλλη μία «μαγεία», αυτή του δεσίματός μας με τα Pokemon. Όσο πολύ και αν μας αρέσει ένα Pokemon, αργά η γρήγορα θα πρέπει να το αντικαταστήσουμε με ένα δυνατότερο. Η εξέλιξή τους είναι επίσης ανύπαρκτη. Αν και έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε νέες κινήσεις για το κουκλάκι μας, ποιος ο λόγος να το πράξουμε όταν γνωρίζουμε ότι στο επόμενο επίπεδο θα το αντικαταστήσουμε με ένα ισχυρότερο, «πετώντας» το συγκεκριμένο στο βάθος της λίστας;

Οι μάχες

307687-thumb.jpgΔιασχίζοντας λοιπόν τα επίπεδα, ο σκοπός μας είναι να συλλέξουμε δυνατότερα Pokemon και να εξοντώσουμε το τελικό αφεντικό. Η δυσκολία της μάχης με το αφεντικό είναι κλιμακούμενη σε σχέση με την πρόοδό μας στο παιχνίδι. Γενικότερα όμως οι μάχες δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη πρόκληση καθώς σπάνια θα αλλάζουμε Pokemon, αναλόγως το είδος τους (νερού, ηλεκτρισμού κλπ). Ακόμα και αν έχουμε το «κάτω χέρι» στο είδος των Pokemon το μόνο που χρειάζεται είναι να κινούμαστε στο χώρο για να αποφύγουμε τις επιθέσεις των άλλων πλασμάτων και μετά μπορούμε να τα χτυπάμε αλύπητα μέχρι να τα εξολοθρεύσουμε. Μόνο σε μερικές μάχες με τα αφεντικά θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε με στρατηγική τα Pokemon μας, αλλά και πάλι, όπως προείπαμε, με λίγη προσοχή, μπορούμε απλώς να αποφεύγουμε τις επιθέσεις και να χτυπάμε τον αντίπαλο την κατάλληλη στιγμή.

{PAGE_BREAK}

Οι περιοχές τώρα, δεν έχουν να μας προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Υπάρχουν οι πόλεις στις οποίες μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα, να ανανεώσουμε ενέργεια, να αγοράσουμε νέες κινήσεις, ή να αλλάξουμε Pokemon. Γενικότερα είναι η αφετηρία μας πριν από κάθε εξόρμηση στον έξω κόσμο. Βγαίνοντας από την πόλη, μπορούμε να εισχωρήσουμε σε άλλα επίπεδα, όπως δάση, σπηλιές, παραλίες, στα οποία συναντάμε και Pokemon ανάλογης «δύναμης». Ο σχεδιασμός των επιπέδων είναι απλά απαράδεκτος, χωρίς κανενός είδους λεπτομέρειας. Για παράδειγμα το δάσος αποτελείται από ένα πράσινο τερέν με μερικά δέντρα γύρω γύρω. Αυτό. Ενθουσιαστήκατε;

Η αρένα

Όταν ολοκληρώσουμε όλα τα επίπεδα της περιοχής, στο τέλος μας περιμένει η «αρένα». Στις αρένες συγκεντρώνονται δεκάδες Pokemon, διαφόρων δυσκολιών και αρχίζει ένα «μακελειό» μάχης «όλων εναντίων όλων» με το Pokemon που θα παραμείνει ζωντανό μέχρι το τέλος να είναι ο νικητής. Αν λοιπόν είμαστε οι νικητές, ξεκλειδώνει μια μεγάλη πύλη και μια νέα περιοχή ξετυλίγεται μπροστά μας για να την εξερευνήσουμε από την αρχή.

Από τεχνικής άποψης τα πράγματα συνεχίζουν να δημιουργούν αρνητικά αισθήματα. Φτωχά χρώματα, κακός σχεδιασμός των επιπέδων, λιτός σχεδιασμός και λεπτομέρεια των Pokemon είναι μερικά από τα αρνητικά που μας προδιαθέτουν αρνητικά. Το 3D επίσης δεν αποτελεί κάτι αξιομνημόνευτο. Προφανώς φταίει και η τοποθέτηση της κάμερας, καθώς η από ψηλά προοπτική του παιχνιδιού δεν ωφελεί καθόλου το τρισδιάστατο εφέ, το οποίο είτε το έχουμε ανοικτό, είτε κλειστό, δε θα παρατηρήσουμε καμία ουσιαστική διαφορά.

Ούτε κατά διάνοια

Super Pokemon Scramble 3ds Japan Release Date-thumb.jpgΕν τέλει έχουμε μια κακιά προσπάθεια της Nintendo να εκμεταλλευτεί το «μομέντουμ» του μηχανήματος στην αγορά με την κυκλοφορία ενός Pokemon τίτλου. Δυστυχώς το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με τη σειρά και το κυριότερο, απουσιάζουν όλα αυτά που μας έκαναν να την αγαπήσουμε. Ένα "άχρωμο" και "άοσμο" παιχνίδι, χωρίς κανενός είδους δέσιμο με τα Pokemon, ανούσιο σενάριο, επαναλαμβανόμενες διαδικασίες και μάχες καθώς και Pokemon που τα μαζεύουμε σαν…στραγάλια! Προτιμήστε κάποιο παλαιότερο Pokemon της σειράς ή απλώς κάντε υπομονή μέχρι το επόμενο.

Γιάννης Σκουλουδάκης

Θετικά

  • ...

Αρνητικά

  • Επανάληψη σε βαθμό υπνηλίας
  • Καμία «επαφή» με τα Pokemon
  • Καμία εξέλιξη των Pokemon μας
  • Βαρετές μάχες
  • Μέτρια γραφικά

Βαθμολογία

Γιάννης  Σκουλουδάκης

Κατάγομαι από τα όμορφα Χανιά, είμαι απόφοιτος λογιστικής και ένα από τα αγαπημένα μου hobbies είναι τα βιντεοπαιχνίδια με τα οποία γαλουχήθηκα από μικρή ηλικία με τα κλασσικά Tetris, Μariο, Contra, συνέχισα με τα αγαπημένα Tomb Raider και Resident Evil και μέχρι και σήμερα συνεχίζω να μαγεύομαι από αυτά. Μεγάλη μου λατρεία επίσης αποτελεί ο κόσμος του Tolkien και ασχολούμαι πολύ και με τον κόσμο των αθλημάτων (ποδόσφαιρο και μπάσκετ κυρίως)!

Συμμετεχουν

Δείξε μου και άλλα...