Ένα ιδιαίτερο review για ένα ιδιαίτερο παιχνίδι.

The Force will be with you. Always.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν στην Ε3 2008 ακούστηκε για πρώτη φορά ένα Old Republic MMO, ένα κομμάτι της ψυχής σας έκλαψε με μαύρο δάκρυ. Μα να μην κυκλοφορούν ένα KOTOR 3, sequel σε μια εκπληκτική σειρά RPG και με μεγάλο φανατικό κοινό; Διαδηλώσεις στις πλατείες, απεργίες πείνας, αναρχία, φωτιές και πανικός. Υπερβάλουμε λιγάκι αλλά αν ο ψηφιακός κόσμος των fora ήταν αληθινός, μάλλον τα παραπάνω θα ήταν λίγα για να περιγράψουμε την καταστροφολογία που είχε αγκαλιάσει σύσσωμους τους Star Wars fans. Μέχρι την επόμενη E3 βέβαια, που έσκασε εκείνο το σοκαριστικό βίντεο με μια στρατιά από Sith να εισέρχονται μέσα στον Jedi Temple του Coruscant και να καταστρέφουν τα πάντα. Ξάφνου, το hype-meter χτύπησε κόκκινο και το σάλιο άρχισε να στάζει από τα ανοιχτά σαγόνια του κοσμάκη.

Οι πληροφορίες έρχονταν σιγά μα τακτικά, η λογική και αισθητική του παιχνιδιού εμφανίστηκε, τα trailers έπεφταν βροχή και η ώρα πλησίαζε. 10 Δεκεμβρίου 2011 ήταν η στιγμή που χτύπησε το γκονγκ της ερήμου και εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έτρεξαν για να δοκιμάσουν το νέο πόνημα της Bioware. Οι servers αγκομάχησαν μα άντεξαν, τα queues ήταν μεγάλα μα έστρωσαν και σιγά σιγά ήρθε μια ομαλότητα σε αυτόν τον παλαιό γαλαξία που είναι μακριά, μακριά από εμάς.

Lore / Ιστορία 
Η ιστορία του παιχνιδιού, μας τοποθετεί χρονικά κοντά στα 300 χρόνια μετά τα γεγονότα των KOTOR 1-2. Ενώ η Republic βρισκόταν σε μία κατάσταση διαρκούς ειρήνης και ηρεμίας, εμφανίστηκε ξαφνικά σαν από το πουθενά μια τεράστια εχθρική αρμάδα. Βλέπετε, ο αυτοκράτορας των Sith αποφάσισε αυτή την φορά να προχωρήσει πολύ προσεκτικά, και έτσι για πάρα πολλά χρόνια έχτιζε τις δυνάμεις του στα πιο κρυφά και απομακρυσμένα σημεία του Outer Rim. Η Republic αρχικά στάθηκε ανήμπορη να αντιδράσει, δίνοντας την ευκαιρία στους Sith να καταλάβουν τεράστιες εκτάσεις και να μεγαλώσουν την κυριαρχία τους.

Οι Jedi, όμως, κατάφεραν να οργανώσουν τις δυνάμεις τους, και με τη Δύναμη στο πλευρό τους, άρχισαν να γυρίζουν τη ροή του πολέμου. Όταν λοιπόν οι Sith ζήτησαν την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή μιας συνθήκης ειρήνης, απανταχού διπλωμάτες έσπευσαν στον Alderan για να βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Δυστυχώς, αυτή η πρόσκληση δεν ήταν τίποτα παραπάνω από αντιπερισπασμό, καθώς έδωσε στους Sith την ευκαιρία να επιτεθούν στην πρωτεύουσα της Republic και να τους αναγκάσουν να συνθηκολογήσουν κάτω από ιδιαίτερα άσχημους όρους.

Τα χρόνια έχουν περάσει από εκείνη την αποφράδα μέρα και οι γραμμές που χώριζαν τις δύο πλευρές έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πιο έντονες από ποτέ. Η στιγμή που ο πόλεμος θα ξεκινήσει ξανά είναι πολύ κοντά και οι δυο πλευρές καλούν τους ήρωές τους στα πόστα τους, να πολεμήσουν για το καλό ή το κακό, για την ελευθερία ή τη σκλαβιά, για τα ιδανικά ή την απληστία. Εδώ θα σταθούμε λιγάκι και θα σας μιλήσουμε για το απύθμενο βάθος του SWTOR. Ναι, καλά διαβάσατε, απύθμενο. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το πόσο πολύ υλικό υπάρχει μέσα στο παιχνίδι που είναι δανεισμένο από τον κόσμο των Star Wars.

Μπορείτε να μάθετε για την ανακάλυψη της Force, τον πρώτο force war, τη δημιουργία του Jedi Order και της Republic, την άνοδο των Sith και χιλιάδες άλλα γεγονότα. Ποιοι είναι οι Sith; Γιατί έγινε το σχίσμα στη Force; Από πού προέρχονται τόσοι και τόσοι λαοί; Αν δε έχετε διαβάσει κάποιο από τα δεκάδες comics ή βιβλία που είναι βασισμένα στα πρώτα χρόνια της Republic, να είστε σίγουροι πως θα βρείτε αναφορές σε αυτά σε κάθε σας βήμα. Ιστορίες που τυπώθηκαν πριν πολλά χρόνια θα δουν τη συνέχειά τους εδώ, χαρακτήρες που είχατε χάσει τα ίχνη τους θα κάνουν πάλι την εμφάνιση τους, είτε με σάρκα και οστά είτε μέσω κάποιας ιστορικής αναφοράς.

Ακόμα και αν η επαφή σας είναι περιορισμένη μόνο στα original KOTOR, δεν θα μείνετε καθόλου παραπονεμένοι μιας και θα μάθετε τη μοίρα των Revan, Jedi Exile, Kreja και των λοιπών companions, φίλων και αντιπάλων τους. Τι συνέβη τα 300 χρόνια που μεσολάβησαν ανάμεσα στα άλλα παιχνίδια; Καταιγιστικός βομβαρδισμός πληροφοριών, που σε ποσότητα, πληροφορία και σύνδεση με εκατοντάδες άλλες ιστορίες και χιλιάδες χαρακτήρες, δημιουργούν ένα ιστορικό υφαντό γνώσης, που κατά πάσα πιθανότητα είναι ό,τι πιο βαθύ έχουμε δει σε video game.

Δημιουργία χαρακτήρα
Για να περάσετε μέσα σε αυτόν τον κόσμο βέβαια, θα πρέπει να επιλέξετε με ποια πλευρά θέλετε να σταθείτε. Στην Sith Empire ως ένας Sith Warrior, Bounty Hunter, Sith Inquisitor ή Imperial Agent ή μήπως με το πλευρό της Republic βαδίζοντας τα βήματα ενός Jedi Knight, Smuggler, Jedi Consular ή Trooper; Η απόφαση είναι δική σας και θα καθορίσει τον τρόπο παιχνιδιού σας αλλά και όλη την ιστορία που θα ζήσετε (για αυτό, διαβάστε παρακάτω).

Τα τέσσερα classes της κάθε πλευράς στην ουσία καθρεπτίζουν αυτά της άλλης, με κάποιες σημαντικές διαφορές βέβαια για να κρατήσουν τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα. Το πιο σημαντικό είναι πως κάθε class χωρίζεται σε δύο διαφορετικές υποκατηγορίες με πάρα πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. Ακόμα και εκεί όμως, ανάλογα με το path του skill tree σας, μπορείτε να μετατρέψετε έναν χαρακτήρα από καθαρό DPS σε Tank και ένα Healer σε DPS, εξαρθρώνοντας επιτέλους τη... χλαπάτσα των υπολοίπων MMO που κλείδωνε τον κάθε χαρακτήρα σε ένα βασικό ρόλο. Γενικά,, το χτίσιμο και η εξέλιξη του χαρακτήρα σας είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και "καλοσιδερωμένη", οπότε δεν αναμένεται να έχετε παράπονα.

Το πρόβλημα που υπάρχει στο θέμα Character creation είναι η μάλλον μικρή επιλογή στα characteristics σας (αν και ακόμα δεν έχουμε συναντήσει χαρακτήρα να μας μοιάζει), αλλά και η μάλλον «ασφαλής» επιλογή από playable races. Chiss, Cyborg, Human, Miraluka, Mirialan, Rattataki, Sith Pureblood, Twi’lek και Zabrak είναι ωραίες και ενδιαφέρουσες επιλογές, αλλά αποτελούν διακοσμητικό στοιχείο καθώς δεν προσφέρουν κανένα bonus στον παίκτη.

Επίσης, είναι όλοι ιδιαίτερα ανθρωπόμορφοι, κάτι που σε ένα σύμπαν όπως αυτό των Star Wars μας φαίνεται πολύ περίεργο. Wookies, Drall, Neimodian, Jawa, Mon Calamari, Arkanian, Gammorean, Tusken Raider και ντουζίνες ακόμα ολόκληρες races θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν έτσι ώστε να δοθεί μια έξτρα νότα διαφορετικότητας. Θα τις δείτε βέβαια όλες σε ρόλο NPCs ή / και companions αλλά δεν είναι το ίδιο. Λογικά θα δούμε τέτοιες προσθήκες στα μελλοντικά expansions, αλλά και πάλι, θέλαμε ένα Toydarian Smuggler να γελούσαμε λιγάκι!


Πλοκή/ Αφήγηση & επιλογές διαλόγων
8 διαφορετικά classes, 8 ολότελα διαφορετικές ιστορίες, 800+ ώρες ιστορίας με ίντριγκα, βάθος, χιούμορ, δράμα και καημό. Και όλα αυτά στημένα κάτω από το σύγχρονο σύστημα της Bioware με τις πολλαπλές επιλογές στις συζητήσεις και στις πράξεις σας, που μπορούν να έχουν αντίκτυπο στη συνέχεια της περιπέτειάς σας. Ακόμα και τα πιο απλά quests τύπου «σκότωσε 20 Χ εχθρούς» δίνονται με τέτοιο τρόπο που νιώθετε πως όντως βοηθάτε τους συνανθρώπους σας για ένα καλύτερο αύριο. Επιτέλους, νιώθετε πως υπάρχει κάποιος στόχος στο παιχνίδι, παραπάνω από το να φτάσετε στο level cap και να χτυπιέστε στις αρένες και αυτό εξουδετερώνει ολοκληρωτικά (αν το θέλετε φυσικά) το grinding.

H πιο ενδιαφέρουσα εφαρμογή του συστήματος αυτού βρίσκεται στα flashpoints (dungeons) του παιχνιδιού. Σε αυτά ζείτε και πάλι μια εξελισσόμενη ιστορία και μαζί με τους συμπαίκτες σας επιλέγετε τη ροή των γεγονότων. Θα συγχωρέσετε αυτόν που σας πρόδωσε ή θα τον βασανίσετε φριχτά; Θα διαλέξετε την εύκολη λύση ή θα πολεμήσετε ενάντια σε κάθε ελπίδα; Σίγουρα, το συνολικό αποτέλεσμα δεν φτάνει τα επίπεδα single player τίτλων της εταιρίας, αλλά αν σκεφτεί κανείς πως έχουμε να κάνουμε με MMO και πως έχει quests όσο 10 Skyrim, τότε το αποτέλεσμα είναι, το λιγότερο, εντυπωσιακό.

Companions
Εδώ η Bioware πραγματικά χτύπησε φλέβα ευρηματικότητας. Σκεπτόμενη όπως σε ένα κλασσικό RPG, αποφάσισε να δώσει σε κάθε παίκτη τη δυνατότητα να έχει μόνιμα δίπλα του έναν NPC με τη δική του ιστορία, χαρακτήρα και φωνή. Πέρα από τα προσωπικά τους quests και την πολύτιμή τους βοήθεια στη μάχη, είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για να αναλάβουν το crafting, gathering και selling έτσι ώστε να σας γλιτώνουν πολύτιμες ώρες παιχνιδιού. Με το κάθε class να έχει να διαλέξει ανάμεσα σε 5-6 διαφορετικούς χαρακτήρες, η ιστορία εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο, η δυνατότητα romance φυσικά και εμφανίζεται και πάλι, ενώ επιτέλους νιώθεις πως νοιάζεσαι για αυτούς και δεν είναι απλοί μισθοφόροι (βλέπε Guild Wars 1).

Η δε παρουσία των companions είναι καταλυτική όσον αφορά το solo gaming ή την περιπλάνηση μαζί με ένα φίλο. Μπορείτε επιτέλους να προχωρήσετε το παιχνίδι δίχως να απαιτείται να δημιουργήσετε μια μεγάλη ομάδα ενώ ένας Healer μπορεί να ανεβάσει το χαρακτήρα του πολύ πιο εύκολα.

UI
Απλό, λιτό, καθαρό και 99% αντίγραφο όλων των υπολοίπων MMO. Εδώ, δυστυχώς ή ευτυχώς, οι δημιουργοί έπαιξαν και πάλι εκ του ασφαλούς, περνώντας στο παιχνίδι τα περισσότερα από τα κλασσικά στοιχεία παιχνιδιών του είδους και αποφεύγοντας κάποια πιο πρωτότυπη ιδέα. Το interface είναι λειτουργικότατο και έχει στρωθεί για να είναι βολικό για τους νεοεισερχόμενους στο είδος, αλλά στους βετεράνους θα φανεί κάπως "στεγνό" και "σφραγισμένο". Δεν υπάρχουν δυνατότητες παραμετροποίησης του battle log, σοβαρού συστήματος LFG ή εισαγωγής εξωτερικών modes, στοιχεία που αν μη τι άλλο θεωρούνται βασικά σε τέτοια παιχνίδια. Η Bioware βέβαια το έχει ήδη ακούσει και ετοιμάζει γερές προσθήκες και αλλαγές για το μεγάλο patch του Μαρτίου, αλλά εδώ είναι κάποια θέματα που μάλλον έπρεπε να είχε σκεφτεί πιο νωρίς.

Εξερεύνηση/ Μετακινήσεις
Αχ τι όμορφος κόσμος που είναι αυτός των Star Wars. Κοντά 20 πλανήτες να εξερευνήσετε, αξιοθέατα να χαζέψετε, holocrons να βρείτε, easter eggs με το τσουβάλι να δείτε. Από πάγο σε σπηλιές, από λάβα σε λιβάδια, από μητρόπολη σε δάση, οι πλανήτες του SWTOR προσφέρουν ολότελα διαφορετικά σκηνικά, βασισμένα πάντα στο lore και τα πρότυπα του εκάστοτε πλανητικού συστήματος.

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα πάντως, το παιχνίδι δουλεύει κάτω από μια λογική κλειστών κόσμων και διαδρομών. Δεν μπορείτε να τριγυρίσετε τον κάθε πλανήτη από άκρη σε άκρη, μα θα περιοριστείτε σε συγκεκριμένες περιοχές που σας αφήνει το παιχνίδι. Αυτό θα ξενίσει σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες που είναι συνηθισμένοι σε έναν απόλυτα ανοιχτό κόσμο, αλλά για τους υπόλοιπους δεν είναι τόσο άσχημο όσο ακούγεται, καθώς μπορεί να σας στερεί την ελευθερία που είχε το Galaxies και το FF11, αλλά σας στερεί και το ατελείωτο περπάτημα δίχως σταματημό μέσα από αχανείς εκτάσεις δίχως ζωή!

Μιας και δεν έχουμε ένα μεγάλο κόσμο αλλά πολλούς διαφορετικούς πλανήτες, θα ήταν μάλλον αδύνατο για ένα τόσο γεμάτο τίτλο να μπορέσει να δώσει απόλυτη ελευθερία κίνησης. Ακόμα και έτσι, οι αποστάσεις που θα διανύσετε είναι αρκετά υπολογίσιμες, οπότε, συχνά θα χρησιμοποιήσετε ένα flying cab, ένα speeder bike ή κάποιο άλλο όχημα «ταξί», ενώ από το επίπεδο 25 και μετά έχετε πρόσβαση σε δικά σας οχήματα μεταφοράς, που σας λύνουν στην κυριολεξία τα χέρια.

Ένα όχημα, όχι τόσο μεταφοράς όσο ψυχαγωγίας, είναι το προσωπικό σας spaceship. Από τη στιγμή που θα το παραλάβετε, θα μπορείτε να λαμβάνετε μέρος σε διάφορα διαστημικά quests και να μεταφέρετε τη μάχη στο κενό του διαστήματος. Εδώ, δυστυχώς, είναι και το μεγαλύτερο παράπονο του γράφοντος καθώς εν αντιθέσει με τους ανοιχτούς αστρικούς χάρτες του SW Galaxies και τις τεράστιες μάχες του, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα απλό on-rails space shooter, που μπορεί να είναι διασκεδαστικό και εντυπωσιακό στην αρχή, αλλά μετά από καμιά δεκαριά αποστολές θα νιώσετε πως θα θέλατε να δοκιμάσετε την τύχη σας ενάντια σε κανονικούς παίκτες.

Δεν είναι ανάγκη να φτάσει την περιπλοκότητα των Rebel Assault, αλλά ακόμα και αν ήταν σαν το SW Battlefront θα είμασταν πολύ πολύ ικανοποιημένοι. Άλλωστε και στο Galaxies μετά προστέθηκε το διαστημικό κομμάτι, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε.


Μάχη/ PVE/ trees/ flashpoints
Όσο καλή και αν είναι η ιστορία, αν το παιχνίδι στον τομέα του καθαρού gameplay χωλαίνει, τότε συνήθως μαζεύουμε τα κουβαδάκια μας και πάμε σε άλλη παραλία. Για καλή μας τύχη λοιπόν, το σύστημα μάχης του SWTOR δουλεύει πάρα πολύ καλά. Πατώντας σε κλασσικούς μηχανισμούς του είδους και προσφέροντας ορισμένες χρήσιμες βελτιώσεις και προσθήκες όπως ο έλεγχος του companion σας και των abilities του, ανοίγουν νέους ορίζοντες στον τρόπο με τον οποίο μπορεί ένας παίκτης να πλησιάσει το PVE.

Πέρα από τα κλασσικά στοιχεία της μάχης, μπορείτε να περιμένετε να δείτε όλες τις αναγνωρίσιμες επιθέσεις από τους Jedi/ Sith, τη γνωστή πανουργία των Bounty Hunters ή την «υπερ πίστεως και πατρίδος» λογική των troopers. Διπλά φωτόσπαθα, vibroswords, techblades, flamethrowers, concussion grenades, blasters, sniper rifles, shields, mines, robots και εκατοντάδες άλλα καλούδια, που κάνουν ακόμα και το Tabula Rasa να πρασινίζει από τη ζήλια του.

Έχοντας ένα καλοστημένο και δοκιμασμένο σύστημα μάχης και πατόντας πάνω στη βοήθεια των companions, το παιχνιδι πραγματικά ανθεί όταν κυκλοφορείτε στους κόσμους του. Εχθροί και πλάσματα όλων των ειδών, παγίδες και σεναριακές ίντριγκες σπάνιες σε ΜΜΟ και bosses -ως επί το πλείστον καλοσχεδιασμένα και με ποικίλη γκάμα απο εφιαλτικά τέρατα σε σατανικά όντα και απο καλοκάγαθους τοπικούς ήρωες σε Jedi διαγαλαξιακής φήμης- ο παίκτης θα κληθεί να τα αντιμετωπίσει όλα και να βγει νικητής.

Τα flashpoints δε, αποτελούν μια πολύ καλή εξέλιξη των dungeons για το genre, καθώς όχι μόνο είναι ντυμένα με πολύ καλές ιστορίες και χαρακτήρες αλλά έχουν ενδιαφέρον layout, νέους αντιπάλους, απότομες αλλαγές και, φυσικά, τη δυνατότητα διαφορετικής τροπής των γεγονότων κάθε φορά που παίζετε. Μια εξαιρετική προσθήκη για το είδος, που δίνει εξτρά λόγους για να παίζετε πέρα από το κυνήγι του loot.

Οικονομία/ crafting
Τα αναμενόμενα για ένα launch ΜΜΟ, δηλαδή η οικονομία είναι στην ουσία σε βρεφικό στάδιο. Το auction house ακόμα είναι στα σπάργανά του και δεν λειτουργεί ούτε εύκολα, ούτε σωστά, ούτε από πολλούς, ενώ η γενικότερη οικονομία του παιχνιδιού θα χρειαστεί αρκετούς μήνες ακόμα έως να ισορροπίσει. Τα πράγματα για το crafting είναι πολύ πιο ομαλά. Επιλέγοντας δύο gathering skills και ένα crafting, σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε armor, όπλα, αντικείμενα, stim packs, physical και equipment enchantments και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα και μη υλικά.

Τυπικό ΜΜΟ system λοιπόν, που δουλεύει σωστά και με τους companions να παίρνουν το βάρος για όλα αυτά, επιτέλους έχετε τη δυνατότητα να μην τριγυρίζετε σε δάση και λαγκάδια για να βρείτε κάποιο σπάνιο υλικό, χάνοντας δεκάδες ώρες στην πορεία.

Τεχνικός τομέας/ γραφικά, Ήχος/ μουσική
Αν και δεν είναι η τελευταία λέξη των γραφικών αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι όμορφα. Ίσα ίσα η Bioware μάλλον έπαιξε έξυπνα, ακολουθόντας την οδό της Blizzard. Αντί να επενδύσει σε αστραφτερά γραφικά, έδωσε βάρος στον τομέα του art direction. Βασισμένο στο στυλ του cartoon “Clone Wars”, οι δημιουργοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν έναν κόσμο διαχρονικό και γεμάτο, με παστέλ ζεστά χρώματα και γλυκιές γωνίες, έτσι ώστε να δείχνει όμορφο και μετά από πολλά χρόνια αλλά και σε αδύναμα μηχανήματα. Ονειρικές περιοχές, φανταστικοί φωτισμοί, σκοτεινά σοκάκια, όλα δουλεμένα με μεράκι και εμμονή στη λεπτομέρεια.

Οι συνεχείς διάδρομοι πιθανά να σας προβληματήσουν, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό πως είναι κλασικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής του σύμπαντος και όχι μια φθηνή λύση για να τελειώσουν πιο γρήγορα. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της μηχανής πάντως, βρίσκεται επάνω στα μοντέλα των χαρακτήρων και το animation, το οποίο αγγίζει επίπεδα εξωπραγματικά για το είδος. Εντυπωσιακές κινήσεις μάχης, τρελά άλματα, υπέροχα εφέ, άψογο animation του σώματος ανάλογα με την κίνηση, όλα μαζί συνθέτουν μια χορογραφία μάχης που όμοιά της πρώτη φορά εμφανίζεται σε MMO, εκτοξεύοντας την ατμόσφαιρα και την αδρεναλίνη στα ύψη.

Προφανώς τα bugs της μηχανής είναι αρκετά αυτή τη στιγμή. Glitches, tearing, πτώση του framerate σε περιοχές με πολλούς παίκτες, anti-aliasing που μόλις προστέθηκε στο παιχνίδι και shadows που για έναν άγνωστο λόγο γονατίζουν ακόμα και υπολογιστές θηρία. Παρόλα αυτά, το launch του παιχνιδιού είναι ό,τι πιο σταθερό έχουμε δει στο είδος, με εξαίρεση το Rift. Αν και υπάρχουν θεματάκια, το παιχνίδι σε εμάς έτρεξε δίχως το παραμικρό crash, δεν βρεθήκαμε ποτέ αντιμέτωποι με κάποιο quest breaking bug, ενώ το παλιό laptop μας (6 ετών) έτρεχε το παιχνίδι δίχως προβλήματα στις low-medium ρυθμίσεις. Με εξαίρεση το πρόβλημα με τα shadows λοιπόν, το Old Republic είναι ιδιαίτερα σταθερό και προσιτό σε αρκετά παλιά μηχανήματα.

Όσoν αφορά τον ήχο, τα γνωστά διθυραμβικά σχόλια που συνοδεύουν κάθε Star Wars τίτλο γίνονται copy paste και εδώ. Εκπληκτικές ενορχηστρώσεις, μοναδικές κλασσικές και καινούργιες μελωδίες και, φυσικά, συγκλονιστικά ηχητικά εφέ που χρησιμοποιούν το surround σύστημά σας με τον πλέον εξαιρετικό τρόπο. Η μεγαλύτερη, η πιο συγκλονιστική, η πιο ιδιαίτερη προσθήκη του SWTOR απέναντι στον ανταγωνισμό είναι όμως η προσθήκη voice acting. Στα videos, στο χαρακτήρα σας, στα ιστορικά αλλά και κοινά quests, στα flashpoints, ακόμα και στους πιο απλούς NPCs του δρόμου, θα ακούσετε voice acting. Μιλάμε για μια τεράστια εργασία που ξεπερνάει σε σύνολο καμιά 20αριά RPGs μαζεμένα και κέρδισε φυσικά βραβείο Guinness για τον όγκο της και βραβείο του... GameOver για την εκπληκτική του ποιότητα.


Γενικά
Έχοντας γλιτώσει τον πανικό των πρώτων εβδομάδων, μπήκαμε στο παιχνίδι δίχως cues και ζορίσματα στους servers. Οι παίκτες που συναντήσαμε ήταν φιλικοί και εξυπηρετικοί, οι ιστορίες που ζήσαμε συγκινητικές, οι μάχες έντονες και δραματικές, το βάθος του lore απύθμενο, οι χαρακτήρες έξυπνοι, καλοδουλεμένοι και έντονα συνδεδεμένοι με τον κόσμο του Star Wars. Έχει τα προβλήματά του, έχει τις ελλείψεις του, θέλει τις αλλαγές του. Αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον, αρκετά σταθερό για launch περίοδο, με πάρα πολύ υλικό και βάθος. Αν είστε οπαδοί του κόσμου των Star Wars, το παιχνίδι αποτελεί τον ύστατο φόρο τιμής.

Αν όχι, τότε θα δείτε ένα τεράστιο παιχνίδι AAA προδιαγραφών, που έχει το φόντο, την ομάδα, τις βάσεις και την οικονομική δυνατότητα να μπορέσει να αποτελέσει το νέο μεγάλο MMO που θα παίζει όλος ο κόσμος. Μπορείτε να περιμένετε το τυπικό 5-6μηνο που απαιτούν όλα τα MMOs μέχρι να στρώσουν τα πιο σημαντικά προβλήματα, αλλά ακόμα και αν επενδυσετε σημερα, να είστε σίγουροι πως δεν θα απογοητευτείτε.

Αλέξανδρος Μιχαλιτσιάνος
Θετικά
8 διαφορετικά σενάρια, τεράστιας διάρκειας και με πολλαπλές επιλογές
Η προσθήκη companions με βάθος, ιστορία και πραγματική χρησιμότητα
Εκπληκτικό βάθος στο lore και τον κόσμο των Star Wars
Η γνωστή άψογη μουσικοηχητική επένδυση της σειράς
Ένα πολύ σταθερό launch για MMO

Αρνητικά
Τα races που επιλέγετε είναι καθαρά διακοσμητικά
Υπάρχουν τμήματα που θέλουν ακόμα δουλειά (auction house, LFG system, PVP, bugs)
Μας λείπουν οι διαστημικές μάχες του Star Wars Galaxies

Βαθμολογία: 9

Ταυτότητα παιχνιδιού

Edition: N/AGenre: MMORPGΔιάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: N/AΑνάπτυξη: BioWareΗμ. Έκδοσης: 15/12/2011
PEGI: 12Εκδότης: Electronic ArtsΠλατφόρμες: PC

Βαθμολογία

Αρχιτέκτων και συντηρητής ιστορικών κτιρίων κατ' επάγγελμα, μόλις πέσει η νύχτα φοράει την καμπαρντίνα του και σουρτουκεύει σε αναζήτηση μιας νέας περιπέτειας. Ταξιδιώτης και ονειροπόλος, με κλινικά κολλήματα σε Fantasy και Sci-Fi, gaming backstory από τα 80s και mantra τη φράση «η ιστορία και οι γρίφοι πάνω απ’όλα», δεν χαρίζει κάστανο σε νεοτερισμούς υπερβολικής ευκολίας. Αν είσαι adventure, RPG ή strategy, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε περάσει πολλές γλυκές νύχτες μαζί…

Σχετικά άρθρα βάσει tags

Παράνομα τα loot boxes στο Βέλγιο
Πρόστιμα και ποινές φυλάκισης σε όσους δεν συμμορφωθούν.
Ανακοινώθηκε το 11-11: Memories Retold
Ένα αφηγηματικό adventure του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ημερομηνία διάθεσης του Sonic Mania Plus
Κοντά μας στα μέσα Ιουλίου.
Με προοπτική πρώτου προσώπου το Cyberpunk 2077
Χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και αυτή του τρίτου προσώπου.
Έρχεται υποστήριξη Discord Connectivity στο Xbox One
Για γεφύρωση της επικοινωνίας μεταξύ χρηστών One και PC.
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διάθεσης του Strange Brigade
Μαζί με Story trailer και ειδικές εκδόσεις.
Νέο trailer για το MotoGP 18
Προσπάθεια για την «απόλυτη αληθοφάνεια».
Νέο σκοτεινό trailer για το Dark Souls Remastered
Έκπτωση 50% για τους κατόχους της Prepare to Die Edition για υπολογιστές.
Διοργάνωση φιλανθρωπικού τουρνουά e-Sports
Η ελληνική κοινότητα του FIFA βάζει γκολ, για καλό σκοπό!
Battletech
“Μία αποστολή ακόμα και το κλείνω”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πρέπει να συνδεθείς για να σχολιάσεις

Άτομα σε αυτή τη συζήτηση

 • ΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ;

 • Παιδιά 12 σελίδες?Τι ρεκόρ είναι αυτό?Επίσης ξέρετε ότι για ένα ΜΜΟ για να φανεί αξίζει πρέπει να περάσει ένας χρόνος.Πάντως καλά τα πράγματα μέχρι τώρα.

 • Πρέπει να έκανε διατριβή πάλι ο Γιάννης... Τα συγχαρητήρια μου.

 • Ωραία ιδέα για το πολλαπλό review παιδιά. Κοιτάξτε μόνο μην μας κακομάθετε και μετά το ζητάμε για όλα τα παιχνίδια, γιατί άμα σκάσει πάλι κανένα πρόβλημα κυκλοφοριών σαν του περασμένου Δεκεμβρίου, τότε το κάθε review θα ανεβαίνει 3-4 μήνες μετά τη κυκλοφορία του τίτλου...

  Καλή φάση πάντως. MMO χωρίς MMOreview δεν γίνεται...

  May the Force be with you.

 • Συμφωνώ με το 9 του Αλέξανδρου.

 • 12???? holy s***t ΓΡΑΨΑΤΕ ΠΑΛΙ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

 • Gangbang.

 • 12 σελίδες :O

 • Για να δούμε... Μόνο 12 σελίδες διάβασμα :)

 • Έχει και σως για να γλιστράει

 • 12 Σελίδες μου δώσατε τροφή για διάβασμα αλλα σε λίγο .... απο εμένα το παιχνίδι πέρνει 9.

 • 12 σελίδες;;;;Ξεκινάει αμέσως το διάβασμα.

 • Από εμένα ένα 9. Είναι το μόνο mmo με το οποίο μπόρεσα να ασχοληθώ ευχαρίστως. Το wow δεν το έχω δοκιμάσει αλλά το lineage 2 το οποίο είχα αγοράσει δεν μου έκανε κλικ. Το sw όμως με καθήλωσε από τη στιγμή που έβαλα το δίσκο στη θύρα. Η ιστορία και ο κόσμος του παιχνιδιού είναι απίστευτα.

 • Επικο review για ενα επικο παιχνιδι.Ισως σε 1-2 χρονια ασχοληθω μαζι του.Για φετος ομως στα ΜΜΟ περιμενω μονο το Guild Wars 2.

 • Ασχετο μεν αλλα μπορει να μου πει καποιος αν υπαρχουν αναφορες στα 2 kotor και συγκεκριμενα στο τι απεγιναν οι 2 πρωταγωνιστες τους?

 • Τι γινετε ρε??? Ενας φιλος μου εχει τρελαθει με το συγκεκριμενο!!

 • @Alias, ξέρω πως είναι πολλές οι σελίδες αλλά το αναφέρω εγώ στο τμήμα του Lore. Ναι υπάρχουν τεράστιες και πάρα πολλές αναφορές στα kotor 1-2, ναι θα μάθεις τι έγινε στους πρωταγωνιστές του, σε πολλούς companions τους, αντιπάλους τους αλλά και άλλους κεντρικούς χαρακτήρες. Σε αυτό τον τομέα (σύνδεση με τα παλιά παιχνίδια, κομικ και βιβλία), το παιχνίδι πέρνει όχι 10, 1.000.010. Αν ασχολείτε κανείς με τα Star Wars θα πάθει την πλάκα του από το υλικό.
  Και προσοχή, δεν μαθαίνεις απλά τι συνέβει απο κάποιο βιβλίο. έχει ολόκληρα quest που συνδιάζουν πληροφορίες και χαρακτήρες, θα βρεις απογόνους τους και σε ορισμένες περιπτώσεις.... και γνωστά πρόσωπα! Δεν θέλω να δώσω spoiler αλλά έχει τρελές εκπλήξεις το παιχνίδι.

  Στα του review τώρα, δεν έχετε παράπονο νομίζω. 12 σελίδες με την ματιά ενός ανθρώπου που βλέπει τα MMO πιο τεχνικά και κοιτάει το late game και το PVP και ενός άλλου που το βλέπει ως Lore, ιστορία και εμπειρία PVE. Νομίζω πως καλύψαμε τους πάντες έτσι ;)

 • Wtf...?

 • @ Sky333 ευχαριστω για τις πληροφοριες. Εγω περιμενα αντε καμια απλη αναφορα σε μερικους διαλογους στο παιχνιδι. Μετα απο αυτο εχω ψηθει ασχημα και δε σκοπευα καν να το παιξω(δεν τρελαινομαι για mmo). Mε Lore τετοιας κλιμακας με ιστορια που γνωριζουμε και εχουμε αγαπησει -αντι για το τυπικο ''προφητεψαν τον ερχομο του εκλεκτου'' σε πολλα rpg- ουτε που μπορω να φανταστω ποσο ενδιαφερον θα εχει σεναριακα. Ξεκιναω διαβασμα review, εφυγε για αγορα και ας το παιξω οταν παρω καινουριο pc μετα κρισης!

 • Νομίζω οτι το review του αλέξανδρου είναι πιο κοντά στά γούστα μου,δεν περίμενα να έχει τόση όμως διαφορά ο ένας λέει για 3Α Τιτανοτεράστιο παιχνίδι και ο άλλος για Broken και το θέμα είναι πως και οι 2 είχανε πολύ σωστά επιχειρήματα !
  Είναι ωραίο όμως να βλέπουμε και την πολύ διαφορετική αντίληψη και τρόπο που το είδανε οι 2 συντάκτες και ήτανε πολύ καλή ιδέα να γίνει 2πλό review μόνο που Μας βγήκανε τα μάτια 12 σελίδες :)
  Δεν ασχολούμε πλέον με τα MMO εδω και μερικά χρόνια και παρόλες τις ωραίες αναμνήσεις δεν νομίζω πως θα το κάνω στο εγγύης μέλλον όμως αν ήταν να πιάσω ξανά ενα ΜΜΟ νομίζω θα ήτανε σίγουρα το old republic

 • @Alias, στείλε μου άμα θέλεις με ένα pm τα στοιχεία του PC που έχεις τώρα να σου πω αν το σηκώνεις. εγώ επειδή είμαι στο εξωτερικό, το παίζω σε laptop 6ετών και παίζω low-medium με άνεση, εκτός βέβαια από τις περιοχές με πολύ κόσμο. αν το κατεβάσω όλα low, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα.

 • Καταρχας συγχαρητηρια και στα δυο παιδια για τον κοπο και το μερακι τους να γραψουν αυτο το review.12 σελιδες δεν μπορουν παρα να εξηγουν οτιδηποτε υπαρχει μεσα σε ενα παιχνιδι.Τωρα ποσοι θα τις διαβασουν....Ας ελπισουμε παραπανω απο 12.

  Τωρα σχετικα με το διπλο review εχω να πω πως ειναι πολυ ωραιο σαν ιδεα διοτι οι αναγνωστες του site μπορουν να διαβασουν τις αποψεις δυο ανθρωπων με τελειως διαφορετικες σκοπιες πανω στο MMORPG genre,ασχετα αν το ολο σκηνικο θυμιζει λιγο το αγγελακι και το διαβολακι στους ωμους του αναγνωστη:D

  Ειχατε πει επισης οτι θα υπηρχε καποιο κειμενο μιας guild μεσα στο review.Τελικα δεν ηταν εφικτο κατι τετοιο?Θα ηταν μια πολυ καλη κινηση να δωθει "μικροφωνο" σε ατομα που παιζουν το παιχνιδι σαν ομαδα και πως το βλεπουν αυτοι απο την μερια τους.

  Τελος ειναι πλεον ξεκαθαρο για μενα μετα απο αυτο το τιτανιο κειμενο και ολες τις συζητησεις που παρακολουθησα στο forum πως η Bioware δημιουργησε ενα παιχνιδι με βαση τα ατου της και οσο το δυνατον πιο ενδιαφερον για παιχτες μυημενους στο συμπαν του Star Wars και χωρις μεγαλη εμπειρια στον τομεα των MMO.Δεν πρεπει να αφησει ομως δυσαρεστημενους τους πιο hardcore παιχτες και γι'αυτο πρεπει να αλλαξει αρκετα πραγματα οσο το δυνατον γρηγοροτερα.Εχει πολυ δουλεια μπροστα της και μακαρι να τα καταφερει.

 • ΠΟΠΟ , τι Review ειναι αυτο ? Aν και δεν ασχολουμε με MMO , αυτό και μόνο για το BIOWARE θα το τιμίσω. Υπάρχει περιπτωση να βγει για 360

 • Μπραβο ρε παιδια,δεν ειμαι φαν των ΜΜΟ και ουτε προκειται να γινω,αλλα οφειλω να πω ενα μπραβο στα παιδια για τον κοπο και τον προσωπικο χρονο που αφιερωσαν.Μπραβο και παλι μπραβο!!!!

  Υ.Γ Αντε να βγει Resident Evil MMO,το περιμενω πως και πως.

 • Ντουκο-review! Μπράβο στα παιδιά. Προσωπικά, ούτε εγώ είμαι φαν των ΜΜΟ, οπότε προσπερνάμε.

 • Για να είναι 7.5 τώρα όταν περάσει λίγος καιρός θα τα σπάει.. Τουλάχιστον από την στιγμή που από οτι κατάλαβα τα προβλήματα δεν είναι στην ουσία του παιχνιδιού

 • Και από μένα ένα 7.5 έτσι για να είμαι στη μέση...όχι ντάξει δεν μπορώ να πω για το παιχνίδι αφού δεν έχω ασχοληθεί καθόλου μαζί του αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο για τον κόπο των παιδιών!!!

 • παιζω mmo games απο το 2004 ακολουθησα την εξελιξη τους!που ηταν αξιόλογη και αλλες φορες μαρτυρούσα την ώρα και τη στιγμή που ξεφυγα απο το gameplay που ηξερα και αγαπησα!μετα απο 6 χρονια και τοσα πολλα updates,patch,expansions,βγαινει κατι διαφορετικο στην κατηγορία των mmo και το κατακρίνουμε!ίσως αν ειχαμε λίγη υπομονή ακομη και περιμεναμε λιγα ακομη update και ενα με δυο expansions θα μας πείραζε τα θελουμε ολα τελεια!απο μια Εταιρεία που εχει βαλει σκοπο για τουλάχιστον τα επόμενα 2 χρονια(το λιγότερο)να αποκομίζει χρήματα απο τους χρηστες τις αυτο λέγεται Marketing... αν τα ειχαμε ολα απο την πρώτη ημέρα μετα τι???παλι θα γκρινιάζαμε,φτωχο περιεχομενο,ποτε θα κανει update και αλλα τετοια!!!μπορει να απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες που δεν εχουν και μεγαλη εμπειρια στα mmo,η σε ποιο casual gamers!η απλα να θελει να τα παρει η Εταιρεία που αποτελει πλεον ενα κοινο φαινομενο!!!ο χρονος θα δειξει.May the Force serve you well.

 • Έπικό review! Είδατε όμως πόσο διαφορετικά τα βλέπει η κάθε ματιά; 6 και 9! Το σίγουρο είναι ότι ο αναγνώστης αποκομίζει σχεδόν τα πάντα, γι' αυτό και το GO είναι άξιο συγχαρητηρίων.

 • 12 σελιδες review?!?! H κανουν τα ματια μου σελιδες???
  Ξεκιναω διαβασμα και ποσταρω οταν τελειωσω, μετα απο καμμια βδομαδα :-p

 • Και γ**ω τα review! Μπράβο στους συντάκτες!
  Οι 2 μεγάλες αλήθειες (κατά τη γνώμη μου) του SWTOR:

  - "Επιτέλους, νιώθετε πως υπάρχει κάποιος στόχος στο παιχνίδι, παραπάνω από το να φτάσετε στο level cap και να χτυπιέστε στις αρένες και αυτό εξουδετερώνει ολοκληρωτικά (αν το θέλετε φυσικά) το grinding."

  - "Δίνει την αίσθηση ότι κυκλοφόρησε γρηγορότερα απ' όσο έπρεπε"

  Προσωπικά είναι το ΜΜΟ που ευχαριστιέμαι περισσότερο αλλά δεν μπορούμε κ να παραβλέψουμε τα μεγάλα προβλήματα του...

 • Τα παίρνετε απο τον Arthas!!!!

 • Από ένα σημείο και έπειτα αισθανόμασταν τυχεροί αν βλέπαμε έστω και έναν (!) τυχαίο παίκτη να κάνει quest στο ίδιο σημείο με εμάς, με κάθε πόλη και κάθε hub να μετατρέπονται σε «πόλεις φαντάσματα»

  Απλά αυτό δεν ισχύει και απορώ πως το αναφέρεις,εκτός και αν μπήκες σε server με low population....Εγώ σε αυτόν που είμαι έχει πάρα πολύ κόσμο είμαι 44lvl και έχω κάνει αμέτρητα party για heroic και παντού έβλεπα κόσμο μαζί με εμένα να κάνει τα quest του σε όλους του πλανήτες.Κόσμο δεν θα συναντήσεις μόνο πολύ αργά το βράδυ ή της πρωινές ώρες που είναι και λογικό...

 • 12 σελίδες; αυτό θα πει GameOver αναλυτικό, αξιόπιστο και αυθεντικό

 • Oι πρώτες 7 σελίδες γκρίνιας ήταν ανυπόφορες αφού ζω το τίτλο απ'τη μέρα που κυκλοφόρησε, τα διαβάζω καθημερινά στο official forum, τα συζητάμε καθημερινά με τη guild....

  Η πιο ψύχραιμη ματιά των επόμενων σελιδών ηταν καλό ανάγνωσμα αφού γενικότερα συμφωνώ με την οπτική του συντάκτη διαβάζοντάς τον και στο forum topic του τίτλου.

  Πολύ καλή προσπάθεια εκ μέρους του Gameover, 12 σελίδες είναι αυτές. Εύγε!

 • Sky.Πόσες ώρες σου πήρε το κάθε class;Γίνεται σε λιγότερο από 100 ώρες να τελειώσεις την ιστορία;Σιχαίνομαι τα ΜΜΟ αλλά αν μπορώ να παίξω κυρίως μόνος μου και μόνο για την ιστορία,δεν ξέρω,μάλλον θα περιμένω είτε να γίνει free to play είτε να πέσει το κόστος της συνδρομής.Ο πρώτος μήνας είναι τσάμπα άλλωστε.Οπότε εντάξει.
  8 ιστορίες Old Republic με διάρκεια 100 ώρες έκαστο,οκ ίσως πληρώσω και κανονικά συνδρομή,άμα είναι κάνα 20άρι το μήνα.

 • Δεν νομιζω αυτο ,να το ξανασυναντησα ,σε οποιο gaming site και αν μπηκα 12 σελιδες , ανα το παγκοσμιο- respect -(διορθωστε με αν κανω λαθος ) ξεκιναω διαβασμα, ενα 20 λεπτο θα το θελω :P

 • @DarthAltair, 100-120 ώρες θέλεις με νορμαλ gaming για να τελειώσεις την κάθε ιστορία.

 • Thanks. :)

 • Μπράβο για τις 12 σελίδες σε όλα τα παιδιά και τα παίρνετε απο τους Star Trek!

 • Αφου δεν το λεει κανενας θα το πω εγω. Θελουμε 2πλη αποψη για καθε μεγαλη κυκλοφορια !!!
  MMO+Star Wars= Me going in a galaxy far away from it.

 • Μπράβο σας ρε παιδιά κάνατε καταπληκτική δουλειά!!Με έχετε ψήσει αφάνταστα για το παιχνίδι και τα προβλήματα πιστεύω θα διορθωθουν στο μέλλον.

 • WTF????

  Δεν παίζω MMO, αλλά 12 σελίδες θα τις διαβάσω μόνο και μόνο για να επιβραβεύσω-έστω και με αυτό τον τρόπο- την προσπάθεια των παιδιών.

 • νομιζω εξαντλησαν τα παιδια τα ορια της αναλυσης..διαβασα λιγο απο την αποψη του Πλεσσα,θα διαβασω το υπολοιπο οταν θα μπορεσω..παντως αυτο που προσεξα ειναι πως εχει αρκετα αρνητικα..

 • Εεεεε.........ελλιπές το review............

  WTF ??? :D:D

 • Εγω μενω σε ενα σχολιο : ΑΝΑΜΟΝΗ 6ΜΗΝΕΣ. Τ Ε Λ Ο Σ.
  Τιποτα περισσοτερο , τιποτα λιγοτερο.

  ΥΓ : To pvp με τις γνωστες τσαντες , ΠΟΛΥ ακυρο συστημα.Εκτος του οτι ειναι καθαρα κολοφαρδο , με αποτελεσμα παικτες αξιας να μην μπορουνε να ντυθουνε λογο ατυχιας ενω ασχετοι να ειναι φουλ ντυμενοι , ΔΕΝ απαγορευει και να τυχεις ακομα και 2πλα η 3πλα τα ιδια αντικειμενα.Δηλαδη για να ντυθεις πληρως , πρεπει να φτυσεις αιμα και να ανοιγεις (εαν εισαι ατυχος) 10-12 τσαντες για 1 επικο......
  Κατα τα αλλα ΕΡΧΕΤΑΙ RATING ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥΥΥ ΞΥΛΟ !!!! :) :) :)

 • Αναμονή πληρώνοντας όμως?

 • Συγχαρητήρια για το πρώτο review. Αν δεν μου έχει ξεφύγει κάποιο από τα μεγάλα sites ανα τον κόσμο, αυτό το review πρέπει να έχει κάνει το παγκόσμιο (κυριολεκτικά) ρεκόρ χαμηλότερης βαθμολογίας για αυτό το game. Αν και δεν κατάφερα να το διαβάσω όλο, καθώς η αίσθηση του να νομίζεις πως παίζεις άλλο game από αυτό που διαβάζεις, είναι λίγο βαρετή.

 • @Jenovas, όχι φίλε μου, υπάρχουν και άλλες χαμηλότερες βαθμολογίες, ακόμα και μόνο μέσα από το metacritic αν δεις. Επίσης, αν δεν το διάβασες όλο, δεν μπορείς να δεις και την άλλη ματιά που βλέπει πολύ διαφορετικά το παιχνίδι.

  Γενικά χωριστήκαμε σε Dark side και Light side με τον Γιάννη σε αυτό το review! Το ποιος είναι τι, είναι ανάλογα με το τι σας ενδιαφέρει περισσότερο σε τέτοιο παιχνίδι ;)

 • Τρομερό review.Θα το διαβάσω το καλοκαίρι που θα πάρω άδεια.:P
  Σοβαρά τώρα,πολύ πρωτοποριακή ιδέα και καταπληκτική εκτέλεση.
  Παρότι δεν παίζω MMO -γιατί θέλω να δοκιμάζω πολλά παιχνίδια και όχι να εξαντλώ ένα- έκατσα και το διάβασα χωρίς να με κουράσει στιγμή και μπορώ να πω ότι κάλυψε τα πάντα ως όφειλε.

Φόρτωση Περισσότερων

Τελευταία Σχόλια

Θα τιμηθεί στην έκδοση για pc..!!
Nα θες να παιξεις ολα τα παιχνιδια και να πρεπει να εχεις δυο κονσολες αναγκαστικα. Ευτυχως που τα 2...
Και 10 test DNA να μου εφερναν αν το παιδι μου δεν ηξερε να παιζει Bubble Bobble οπως ο πατερας του...
Bubble bobble είναι δύσκολο. Ψέμμα, πολύ δύσκολο
Άσε,άσε χθες μου έτυχε ένα skin που φοράει ο αγαπημένος μου streamer (όχι ο Νικόλας ) , σήμερα ειμου...
Ευτυχώς δεν λες τίποτα! Με τι μούτρα θα πήγαινα αύριο στο γυμνάσιο να συζητήσω με τους φίλους μου γι...
Εγω παιδια πιστευω οτι ο c64 ηταν η αρχη για τους home computer (θα μου πειτε ειχε βγει και ο spectr...
Ευτυχώς που δεν ζούμε Βέλγιο, θα χάναμε το " sense of pride and accomplishment for unlocking differe...
@ Dart2000: Χειροκροτητές θεωρώ όσους επιδοκιμάζουν σχόλια τα οποία θεωρώ υπερβολικά του στυλ "θα έδ...
Kαι τώρα εμείς που έχουμε περιορισμένο χρόνο λόγω twitch και instagram πως θα απολαύσουμε τα παιχνίδ...