Ταυτότητα

Ninja Gaiden 3

Ninja Gaiden 3

Edition: N/A Genre: Action Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1-8 Ανάπτυξη: Team Ninja Ημ. Έκδοσης: 23/03/2012
PEGI: 18 Εκδότης: Tecmo-Koei Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3


Oh Itakagi, where art thou?

Αν και θα έπρεπε να χαιρόμαστε τις τελευταίες μέρες με τις κυκλοφορίες νέων τίτλων από διάσημα franchises, τελικά οι ιαπωνικές εταιρίες δεν δείχνουν διατεθειμένες να μας ευχαριστήσουν. Οι πρόσφατες κυκλοφορίες του μέτριου Silent Hill: Downpour και του κακού Resident Evil: Operation Raccoon City (σύντομα θα δείτε σε ανάλογο review ότι αυτός ο χαρακτηρισμός ίσως και να είναι επιεικής) ήρθαν τελικά για να προκαλέσουν απογοήτευση στους παλαιότερους φίλων αυτών των θρυλικών σειρών. Τουλάχιστον, όμως, δεν ήρθαν απρόοπτα, δεδομένου ότι τη δημιουργία τους είχαν αναλάβει ομάδες ανάπτυξης που ήταν άπειρες με τις εν λόγω σειρές και, ως εκ τούτου, εξ αρχής οι προσδοκίες μας ήταν τουλάχιστον συγκρατημένες.

Στον τίτλο της συγκεκριμένης παρουσίασης η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική, καθώς από τη στιγμή που η ομάδα ανάπτυξης είναι η ίδια με αυτήν που αναβίωσε τα Ninja Gaiden, περιμέναμε ότι θα κρατούσε ψηλά τον πήχη της ποιότητας, έστω στα επίπεδα των πρώτων τίτλων της σειράς. Δυστυχώς, ο τίτλος που έχουμε στα χέρια μας απέχει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ύφος των προηγούμενων Ninja Gaiden, αλλοιώνοντας και αλλάζοντας με απαράδεκτο τρόπο τα στοιχεία που μας έκαναν να αγαπήσουμε τη σειρά.

ninja-gaiden-3-screen-01-thumb.jpgΑναμφίβολα, το γεγονός ότι ο εκκεντρικός Tomonobu Itakagi, επικεφαλής της ανάπτυξης των πρώτων δύο Ninja Gaiden, είχε αποχωρήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου sequel, διαδραματίζει το σημαντικότερο λόγο για αυτήν την αλλαγή της νοοτροπίας σε αυτό το νέο τίτλο. Ωστόσο, δεν περιμέναμε ότι η αποχώρηση ενός μόνο ατόμου θα ήταν ικανή να οδηγήσει σε τόσο μεγάλη ποιοτική διαφορά. Αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι η, “ακέφαλη” πλέον, Team Ninja κατάφερε να ζημιώσει σημαντικά την αξία ενός σημαντικού και ιστορικού franchise.

Βγάζοντας τη μάσκα…

Είναι γεγονός ότι το σενάριο των Ninja Gaiden ποτέ δεν αποτελούσε το δυνατό τους σημείο, και παρόλο που η ιαπωνική εταιρία φαίνεται πως ήθελε να αλλάξει αυτήν την κατάσταση στο συγκεκριμένο κεφάλαιο, τελικά δεν τα καταφέρνει. Ήδη από τα πρώτα λεπτά η Team Ninja προσπαθεί να μας πείσει πως θα πρέπει να ενδιαφερθούμε και να ταυτιστούμε με την τραγική (;) φύση του Ryu Hayabusa. Δε θα περάσουν μερικά λεπτά μέχρι να μας δοθεί ο έλεγχός του μπροστά από έναν στρατιώτη, ο οποίος παρακαλάει να τον λυπηθούμε, με τη μόνη μας επιλογή τελικά να συνοψίζεται στην ψυχρή εκτέλεσή του. Σύντομα, επίσης, θα δούμε για πρώτη φορά το πρόσωπο του Ryu, καθώς βγάζει τη μάσκα σε μία προσπάθεια να αποβάλλει από πάνω του την απρόσωπη υπόστασή του.

ninja-gaiden-3-screen-02-thumb.jpgΕίναι δύσκολο, όμως, να μας δημιουργηθεί ενδιαφέρον για έναν χαρακτήρα που σφαγιάζει διαρκώς εκατοντάδες εχθρούς ακολουθώντας, ουσιαστικά, τυφλά εντολές από κυβερνητικές δυνάμεις. Επιπλέον, δε βοηθάει και το γεγονός ότι οι χαρακτήρες που θα συναντήσουμε, συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστή, είναι εξαιρετικά μονοδιάστατοι. Ιδίως η γνωριμία του Ryu με ένα κοριτσάκι δε γίνεται παρά να μας δημιουργήσει την εντύπωση ότι εισήχθη απλά και μόνο για τον εκβιασμό συναισθημάτων συμπάθειας προς τον πρωταγωνιστή. Το πιθανότερο είναι ότι οι “παιδιάστικοι” διάλογοι και οι αδιάφορες ανατροπές σύντομα θα σας ωθήσουν στην εύρεση της δυνατότητας “skip cutscene”.

Μεταβαίνοντας από τους hardcore οπαδούς στο ευρύ κοινό…

Όμως, όπως και στα προηγούμενα Ninja Gaiden, έτσι και εδώ το κάκιστο σενάριο δε θα αρκούσε για να μας ενοχλήσει για το σύνολο του τίτλου (αν και η διάρκεια των cutscenes είναι… κουραστικά φιλόδοξη). Το οικοδόμημα, όμως, του Itakagi αρχίζει και γκρεμίζεται ήδη από το πρώτο επίπεδο, το οποίο αρκεί ουσιαστικά για να δούμε τους μηχανισμούς του gameplay στο σύνολό τους.

ninja-gaiden-3-screen-03-thumb.jpgΕξ αρχής εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι ιδιαίτερα χαμηλός, κάτι που φυσικά έρχεται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία της σειράς ήδη από την παρθενική της εμφάνιση στα “οκτάμπιτα” συστήματα. Αν και είχαμε την πεποίθηση ότι η δυσκολία θα ανέβαινε με το πέρασμα των επιπέδων, κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ. Δεν χρειάστηκαν παρά μερικά λεπτά για να διαπιστώσουμε ότι μία αγαπημένη action σειρά που απαιτούσε περίτεχνους χειρισμούς και γρήγορα αντανακλαστικά, μετατράπηκε σε ένα απλοϊκό button masher.

Ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν αφαιρεθεί και έχουν άμεσο αντίκτυπο στο βάθος της σειράς, βρίσκεται η πλήρης απουσία του essence, κάτι που σημαίνει αυτομάτως πως το σύστημα των level ups, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, δεν υπάρχει. Επιπλέον, τα counters λάμπουν δια της απουσίας τους, ενώ γενικότερα η ουσιαστική αμυντική κίνηση που έχουμέ στη διάθεσή μας αφορά στην κίνηση του slide, καθώς η απόκρουση είναι αρκετά ανούσια. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα για αγοραπωλησίες με τον Muramasa, με την πλήρη απουσία αντικειμένων να αφαιρεί με τη σειρά της την οποιαδήποτε υποψία εξερεύνησης. Το τελειωτικό χτύπημα στην απλούστευση του gameplay βρίσκεται στην ανεξήγητη απουσία διαφορετικών όπλων, με το σπαθί να αποτελεί ουσιαστικά τη μοναδική επιλογή -εκτός από το τόξο (που φέρει πλέον άπειρα βέλη).

{PAGE_BREAK}

Σύστημα μάχης: Dynasty Gaiden…

Αυτό που μένει τελικά στο Ninja Gaiden 3 είναι ένα εξαιρετικά απλό σύστημα μάχης, που βασίζεται στις εναλλαγές γρήγορων και δυνατών επιθέσεων. Τα combos είναι ελάχιστα, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από το συνεχές πάτημα των γρήγορων επιθέσεων, με την εκάστοτε εισαγωγή κάποιας δυνατής, δεδομένου ότι οι εχθροί προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση. Η γραμμική δομή του τίτλου μας οδηγεί ευλαβικά σε αρένες, όπου απαιτείται η επαναλαμβανόμενη εξόντωση πολλών κυμάτων εχθρών, προτού μεταβούμε στην επόμενη αρένα. Η ποικιλομορφία των εχθρών, τόσο ανθρώπινων όσο και πιο… εξωτικών, που απαιτούσαν ξεχωριστές προσεγγίσεις και τακτικές έχει, με τη σειρά του, ελλατωθεί σημαντικά.

Στο μεγαλύτερο μέρος του τίτλου θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους ίδιους τρεις τύπους στρατιωτών, με ορισμένα τερατόμορφα όντα να κάνουν αργότερα την εμφάνισή τους, αν και οι επιθέσεις και οι κινήσεις τους δεν απαιτούν κάποια ουσιαστική αλλαγή τακτικής από μέρους μας. Οι, χορευτικές πολλές φορές, μάχες των δύο πρώτων μερών της σειράς, που απαιτούσαν γρήγορες αποκρούσεις και αποφυγές, βήματα πάνω στους τοίχους, λαβές και στρατηγική χρήση των Ninpo και του Essence των εξοντωμένων εχθρών, είναι πλέον είτε ανύπαρκτες είτε ανούσιες, σε ένα σύστημα μάχης που γίνεται πολύ γρήγορα κουραστικό και άκρως επαναλαμβανόμενο.

Ναι! Έχει και QTEs!

ninja-gaiden-3-screen-04-thumb.jpgΕπιπροσθέτως, τα platform στοιχεία έχουν χάσει την αίγλη τους, καθώς τα σημεία όπου θα πρέπει να περπατήσουμε πάνω σε κάθετους ή κατακόρυφους τοίχους φαίνονται έντονα σαν να αποτελούν ανεξάρτητο κομμάτι του περιβάλλοντος, που υπάρχουν απλά και μόνο για να εξυπηρετήσουν τις ακροβατικές κινήσεις του Ryu. Η προσθήκη του Kunai Climb δεν καταφέρνει να προσφέρει κάτι, αφού εφαρμόζεται σε υπερβολικό βαθμό, κουράζοντας σύντομα. Με αυτήν την κίνηση, ουσιαστικά, ο Ryu μπορεί να σκαρφαλώνει σε κατακόρυφους τοίχους με τη χρήση δύο μαχαιριών με το εναλλακτικό πάτημα των δύο shoulder buttons, απαιτώντας ενίοτε να αποφεύγουμε αντικείμενα που πέφτουν προς τα πάνω μας ή να πετάμε μαχαίρια σε εχθρούς.

Τα QTE, όπως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσαν παρά να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση. Το κατάλληλο πάτημα του εκάστοτε πλήκτρου θα το δούμε στα bosses, σε κάθε λογής απλή εκτέλεση, αλλά και σε πληθώρα από cutscenes, δημιουργώντας έτσι "κινηματογραφικές σκηνές" που παλιότερα απλά τις πραγματοποιούσαμε μόνοι μας χάρη στο βαθύτερο gameplay του τίτλου.

Τεχνικός τομέας και multiplayer

Τεχνικά η Team Ninja φαίνεται ότι έχει διατηρήσει κάτι από τα παλιότερα Ninja Gaiden, προσφέροντας υψηλής ποιότητας γραφικά -αν και γενικά δε θα μεταφερθούμε σε περιβάλλοντα που δεν έχουμε ξαναδεί. Τα γραφικά σίγουρα δεν εντυπωσιάζουν όπως κατάφερναν στο παρελθόν, αλλά βρίσκονται αναμφίβολα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το στοιχείο της βίας συνεχίζει να είναι υψηλό, απεικονίζοντας δεκάδες λίτρα αίματος με κάθε κίνηση του σπαθιού, αλλά η πλήρης απουσία των διαμελισμών θα απογοητεύσει τους οπαδούς της σειράς, ενώ έρχεται και σε αντίθεση με δηλώσεις των δημιουργών που υποστήριζαν ότι το τρίτο μέρος θα έδινε μεγάλη έμφαση στην αίσθηση του κοψίματος του σπαθιού.

Όπως προστάζουν οι καιροί, το multiplayer βρίσκεται εδώ, επιτρέποντας το συνεργατικό παιχνίδι δύο ατόμων σε διάφορες αρένες, καθώς επίσης και ανταγωνιστικό παιχνίδι μεταξύ έως και οκτώ ατόμων. Αυτά τα modes όμως δύσκολα θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον σας, καθώς το gameplay δεν επιτρέπει κάποιο ιδιαίτερο βάθος εκτός –και πάλι- από το button mashing

ninja-gaiden-3-screen-05-thumb.jpgΔυστυχώς, λοιπόν, οι Ιάπωνες δημιουργοί απογοητεύουν σε μεγάλο βαθμό με τη νέα περιπέτεια του Ryu Hayabusa. Η ταυτότητα της σειράς πλήττεται με μοναδικό τρόπο μέσω της προσπάθειας της Team Ninja να προωθήσει τον τίτλο σε ένα ευρύτερο κοινό. Το πρόβλημα με αυτή την επιλογή τους είναι πως οι φίλοι της σειράς δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα θελήσουν να σταματήσουν την ενασχόλησή τους ήδη από το πρώτο επίπεδο, διαπιστώνοντας νωρίς πως ο βαθμός πρόκλησης που θεωρούν ως δεδομένο από τίτλο της σειράς είναι απελπιστικά χαμηλός.

Από την άλλη πλευρά, το νέο κοινό, στο οποίο σαφέστατα σκοπεύει η ομάδα ανάπτυξης, δεν θα χρειαστεί παρά μερικές ώρες ώστε ο αρχικός ενθουσιασμός να εξαφανισθεί λόγω του απελπιστικά ρηχού gameplay, το οποίο μάλιστα ίσως και να χάνει στα σημεία σε μία ενδεχόμενη σύγκριση με το βάθος του gameplay των τίτλων της σειράς Dynasty Warriors.

Νικόλας Μαρκόγλου

UPDATE 15/1/2013

Η έκδοση του Ninja Gaiden 3 για το Wii U έρχεται με αρκετές βελτιώσεις, όπως ανώτερα γραφικά και καλύτερο animation από την αρχική κυκλοφορία, ένα σύστημα μάχης που θυμίζει τα παλιά, αφού επιστρέφουν οι ακρωτηριασμοί και η έντονη βία, καθώς επίσης και μοντέλο χειρισμού με καλύτερη απόκριση βασιζόμενο στα touch controls του Gamepad της κονσόλας. Αύξηση εντοπίσαμε στο βαθμό δυσκολίας του παιχνιδιού, γεγονός που θα χαροποιήσει τους hardcore φίλους της σειράς, η A.I. βελτιώθηκε αρκετά ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι κινήσεις του Ryu δεν είναι όλες διαθέσιμες από την αρχή, αλλά ξεκλειδώνονται και εξελίσσονται κατά τη διάρκεια της περιπέτειας. Επιπροσθέτως, η έκδοση Razor's Edge περιλαμβάνει νέο υλικό, χαρακτήρα (την Ayane) και επίπεδα, καθιστώντας έτσι το πόνημα της Team Ninja για το Wii U την καλύτερη έκδοση της αγοράς. Στον τομέα "Περισσότερο Υλικό" θα βρείτε εικόνες από την έκδοση Razor's Edge.

Θετικά

 • Πολύ καλός τεχνικός τομέας
 • Ορισμένα εντυπωσιακά set pieces

Αρνητικά

 • Επαναλαμβανόμενο και ρηχό σύστημα μάχης
 • Πολύ χαμηλός βαθμός πρόκλησης
 • Δεν είναι Ninja Gaiden

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (49 σχόλια)
 • sharp lycan sharp lycan 04 Μαΐου 2012  | 03:24

  τρελη μουφα.εξαιρετικη collectors!!!

 • andreas27 andreas27 15 Απριλίου 2012  | 21:03

  Λοιπον εμενα μου αρεσε το gameplay στα σημεια που χρειαζεσαι να πατας συγκεκριμενα κουπια οπως God Of War οπως ειναι το συγκεκριμενο το Gaiden3 ειχε τα οπλα και spels του Gaiden2 θα μιλουσαμε για το απολυτο αλλα δεν καταλαβαινω γιατι μονο ενα σπαθι παιζω ηδη 20 λεπτα και εχω βαρεθει να βλεπω τις ιδιες κινησεις.

 • DDimitris DDimitris 14 Απριλίου 2012  | 19:00

  Καλησπέρα κ απο εμένα μόλις το τελείωσα!εμενα μ αρεσε αρκετά εώς πολυ θα έλεγα!εχει κάποια θέματα η κάμερα αλλα οκ!Κατα τα αλλα εμένα δεν μου φαίνεται οσο κακο λένε!κ τα 2 προηγούμενα είχαν κάποια ακριβώς ίδια προβλήματα όπως επαναλαμβανόμενο gameplay βλέπε boss fight στο 2 καθώς κ το ότι ήταν αρκετά δύσκολο χωρίς να υπάρχει λόγος!επισης τα σημεία action gameplay αλλα ninja blade πολυ ικανοποιητικά!τωρα οσο για τα λίγα nimpo κ τα όπλα αν κ με χάλασε λίγο στην αρχη μετα δεν με πειραζε καθόλου!στην τελικη ninja είναι μόνο το katana χρειάζεται...Για τελος νομίζω ότι τρώει μεγάλο θαψιμμο απο γνωστά site χωρίς να υπάρχει λόγος

 • VasilisGR1982 VasilisGR1982 10 Απριλίου 2012  | 13:55

  hayatevo9 παιξε και το Ninja Gaiden 1 και θα καταλαβεις τι εννοει ο συντακτης του Review....!!! το παιχνιδι το καταστρεψανε εγω θα το παρω οταν πεσει στα 15 EURO και πολλα θα δωσω μονο και μονο επειδη ειμαι Fun του τιτλου... βλεπω οτι καποιοι δεν εχουν ορεξη να βγαλουν τιτλους της προκοπης και προβλεπω συνεχεια!!! Για αυτο τον χρονο για το μονο παιχνιδι που ελπιζω ειναι το Resident evil 6...!!!

 • VasilisGR1982 VasilisGR1982 10 Απριλίου 2012  | 13:48

  Tragic...!!!

 • NikeFerrari NikeFerrari 09 Απριλίου 2012  | 23:43

  Διαφωνώ όσο αφορά το button mashing στα Trials. Τα Trials είναι στημένα στην νοοτροπία του 2 και περιέχουν και εχθρούς και τοποθεσίες του 2. Πέρα απο τα 10 πρώτα Acolyte που εν μέρη την βγάλεις καθαρή με button mashing, μετά δεν παίζει κάτι τέτοιο και έχουμε ακόμη τουλάχιστο άλλες 3 δυσκολίες. Επίσης στο MP έχουμε διαφορετικό Nimpo. Ο λόγος που τα Trials δεν είναι στο επίπεδο του Campaign του 1 και 2 είναι επειδή περιέχουν τις χορογραφίες του 3 και συγκεκριμένα το Blade to the Bone όπου η κάμερα ζουμάρει πολύ και σε εμποδίζει στο να προγραμματίσεις την επόμενη σου κίνηση που εξαρτάται απο τους υπολοιπόμενους εχθρούς τους οποίους δεν μπορείς να δεις. Το levelling up και ξεκλείδωμα πραγμάτων είναι λες και έχουμε ένα ψευτο-Muramasa Shop. Επίσης τα συγκεκριμένα Trials άνετα μπορούν να θεωρηθούν ένα παράπλευρο Single Player Campaign με δυνατότητα co-op. Οπότε το SP περιεχόμενο είναι πολύ περισσότερο, μπορεί και όσο το Campaign μιας και μιλάμε για τουλάχιστο 30 αρένες. Οπότε μαζί με το ανταγωνιστικό MP και χλιαρό Campaign, στο δισκάκι τελικά θα βρούμε αρκετό και στο σύνολο του τουλάχιστο καλό περιεχόμενο. Θεωρώ ότι τα Trials αναιρούν σε μεγάλο βαθμό τα αρνητικά πιο πάνω και σώζουν εν μέρη την κατάσταση.

 • hayatevo9 hayatevo9 05 Απριλίου 2012  | 06:11

  Εμένα παιδιά όσο προχωρώ την ιστορία μου αρέσει όλο κ περισσότερο. Εχω παίξει μόνο το 2 και δε βλέπω αυτές τις τραγικές διαφορές στο gameplay που αναφέρονται στο review, ούτε μέσα στη μάχη ούτε στα platform στοιχεία. Επίσης να πω ότι εγώ στο normal έχασα αρκετές φορές (επειδή αναφέρθηκε ότι είναι εύκολο)και να πω τέλος ότι υπάρχει σύστημα counter με L1 και τετράγωνο η τρίγωνο (έκδοση play station 3)ακριβώς τη στιγμή που σε χτύπα ο αντίπαλος και δεν' λάμπει δια της απουσίας του', όπως διάβασα στο review

 • Nikolasimo Nikolasimo 05 Απριλίου 2012  | 02:50

  Τόσο πατάτα ε;Όταν πέσει στα 30 ευρώ τότες...

 • lone wolf lone wolf 05 Απριλίου 2012  | 00:42

  καλύτερα, tenchu.

 • hayatevo9 hayatevo9 05 Απριλίου 2012  | 00:11

  ενοικίασά το παιχνίδι κ εχω παίξει περίπου 5 ώρες. Ίσως δεν ήταν όσα περιμέναμε αλλά το' δεν είναι ninja gaiden' είναι πολύ βαριά κουβέντα.. Το μόνο που με ενόχλησε εμένα είναι ότι οι εχθροί κάποιες φορές είναι πολύαριθμοί κ καταντά κουραστικό αλλά δεν είναι και τόσο χάλια όσο λένε μερικοί..

 • Jonny-S72 Jonny-S72 04 Απριλίου 2012  | 23:29

  Εν τω μεταξύ,κάπου σε ένα ρετιρέ στο Τόκυο,ο Itagaki βλέπει τις βαθμολογίες του Ninja Gaiden 3 στο ίντερνετ και χαμογελάει... :)

 • Profatron Profatron 04 Απριλίου 2012  | 00:31

  Θα ήθελα να παίξω πρώτα το παιχνίδι για να εκφέρω άποψη (διατηρώ κάποιες ελπίδες ακόμα) αλλά μάλλον δεν μπορεί να κάνει ΟΛΟΣ ο κόσμος λάθος. Μάλλον δεν είναι Ninja Gaiden. Κρίμα γιατί το περίμενα πως και πως, από τη στιγμή που τελειώσα το ΝG2.
  Πάω να παίξω το 1. R.I.P. Ninja Gaiden...

 • king cobra83 king cobra83 04 Απριλίου 2012  | 00:04

  Με μεγαλη επιοικεια το βαθμολογησες Νικολα,τραγικοτατο το τριτο μερος ενος παιχνιδιου που εχει ταυτιστει το ονομα του με τον ορισμο του hardcore για το ειδος του.Οποτε εχουμε και λεμε αφαιρεση του υψιλου βαθμου δισκολιας αρα καθολου προκλιτικο,αφαιρεση ninpo και essence αρα το στοιχειο στρατιγικης χαθικε και τελος αφαιρεση του muramasa και ελειψη οπλισμου οποτε αυτοματος το παιχνιδι εχασε βασιακα στοιχεια της ταυτοτητας του,ενα 3αρι διστιχως απο εμενα και πολυ του ειναι.

 • kostasfil kostasfil 03 Απριλίου 2012  | 22:45

  Απ οτι διαβασα απο το κειμενο το παιχνιδι δεν εχει και πολλα που να θυμιζουν ninja gaiden...Κριμα γιατι η σειρα ηταν απο τις πολυ αγαπημενες μου.
  Και κατι ακομα...Μα multiplayer στο ninja gaiden? Απο που ως που? Πλεον οι εταιρειες το βαζουν σαν κερασακι στην τουρτα, σαν κατι που το παιχνιδι τους πρεπει απαραιτητως να εχει. Και αφου το ενσωματωνουν που το ενσωματωνουν ακομα κι εκει που δεν κολλαει, το κανουν και τελειως με καρμπον τροπο, χωρις κανενα ιχνος πρωτοτυπιας. Θα μπορουσαν τουλαχιστον να κατσουν να σκεφτουν ενα τυπο multiplayer που να ταιριαζει στο παιχνιδι κι οχι να παρουν εναν οποιοδηποτε απο τον σωρο των multiplayer modes που εχουν δημιουργηθει σ αυτη την γενια για ολα τα παιχνιδια.

 • tsaki256 tsaki256 03 Απριλίου 2012  | 22:18

  Απλα τραγικο το παιχνιδακι

 • Dantares Dantares 03 Απριλίου 2012  | 21:42

  Asansol μην σε ξενερώσει το 3 για όλη τη σειρά. Το 2 αν και υποδεέστερο του 1 ,παραμένει ένα απο τα καλύτερα action games της γενιάς. Αγόρασε το με κλειστά μάτια.

 • KILL DOG KILL DOG 03 Απριλίου 2012  | 20:38

  Έπαιξα λίγο και έχει απόλυτο δίκιο ο Νικόλας απλά δεν είναι ninja gaiden γενικότερα καλό παιχνίδι όπως το re5 που ήταν καλό παιχνίδι αλλά οχι re

 • DarthAltair DarthAltair 03 Απριλίου 2012  | 20:24

  Έχω τελειώσει τα Ninja Gaiden & Ninja Gaiden Dragon Sword.Τα λάτρεψα και τα δύο.Το NG2 το είδα λίγο και μου άρεσε πάρα πολύ.Ζόρικο,αιματοβαμμένο και τίγκα στους διαμελισμούς.Μ'άρεσε πολύ και με την πρώτη ευκαιρία θα το συνεχίσω.
  Τώρα το 3,τι να πω;Κρίμα.Πήρα και τη συλλεκτική...θα το βάλω να το παίξω με το που έρθει να το ξεπετάξω και πάμε γι'άλλα.Κρίμα που ένας από τους πιο hardcore τίτλους έγινε τίτλος του Σαββατοκύριακου.Ακόμα και το Ninja Blade καλύτερο πρέπει να'ναι,με όσα διαβάζω.

 • Asansol21 Asansol21 03 Απριλίου 2012  | 20:14

  Ωραια μολις βγηκε απο την λιστα μια πιθανη αγορα και ελεγα να παρω το 2 και μετα αυτο
  κιρμα........

 • Mentat Mentat 03 Απριλίου 2012  | 19:06

  Τρέμει το φυλλοκάρδι μου για το Dead or Alive 5...

 • DevilBringer DevilBringer 03 Απριλίου 2012  | 18:52

  Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να τα παρω.H σειρα για εμενα τελιωσε οριστικα,δεν πιστευω να την ξαναφερουν στα επιπεδα του NG1-2.Θα περιμενω καλυτερα για το Devil's Third

 • Fanakis Fanakis 03 Απριλίου 2012  | 18:39

  Θα τα πω όσο πιο ψύχραιμα μπορώ.Κανένα άλλο παιχνίδι δεν έχει υποστεί τέτοιο βιασμό.Ούτε το Resindent ούτε το Sillent Hill δεν έχουν πάθει τίποτα μπροστά στο @@@3#22# που έφαγε αυτό το παιχνίδι.Επίσης μου κάνει και εμένα τρομερή εντύπωση πως αφού η ομάδα ανάπτυξης παρέμεινε η ίδια καταφέρανε αυτό το έκτρωμα.Α ΡΕ ITAGAKI.
  Συμφωνώ σε όλα με το Νικόλα εκτός από τον τεχνικό τομέα που κατά τη γνώμη μου είναι μέτριος, καμία σχέση δηλαδή με τη σειρά, που το πρώτο NG ήταν μέσα στα 2-3 ομορφότερα παιχνίδια του πρώτου xbox, όπως και του NG2 που τη χρονική στιγμή που βγήκε ήταν από τα ομορφότερα της εποχής του.
  Σαν μεγάλος φαν του NG έχω να πω ότι έχω το παιχνίδι ΚΟΠΙΑ και ελπίζω να κάνει πολλές πωλήσεις στα torrent.Γιατί αυτό τους αξίζει, γιατί είναι ψεύτες και κλέφτες, βάλανε τον ίδιο χαρακτήρα και το ίδιο όνομα σε ένα videogame και μας το πουλάνε για NINJA GAIDEN.

 • purple purple 03 Απριλίου 2012  | 18:36

  το παιχνιδι ειναι απλα αθλιο !!! καλυτερα να παρετε το DMC coll.

 • TheMastas TheMastas 03 Απριλίου 2012  | 18:30

  Κρίμα και πάλι κρίμα καταστρέψανε εναν απο τους αγαπημένους μου hack and slash τίτλους ,για να κάνουνε ενα μέτριο generic button mashing παιχνίδι,αντί να βελτιώσουνε και να εμπλουτίσουνε/επεκτείνουνε πράγματα πχ μαγείες οπλα κλπ αυτοί καταφέρανε να βγάλουνε και τα στάνταρ αυτά που αγαπήσαμε και θεωρούσαμε πλέον must στο παιχνίδι ! και αντ' αυτού δεν βάλανε κάτι διαφορετικό αξιόλογο για να το το εξισοροπήσουνε,περισσότερη δυσκολία,ποικιλία,βάθος και στρατηγηκή έχει πλέον το Dynasty warriors παρά το NG !,που είναι η πρωτοπορία που υπήρχε στο NG1 ? που σου έπεφτε το σαγώνι απο γραφικά τότε που βγήκε και που το gameplay του ήταν εθιστικό και απολαυστικό μαζί Ααααρε itagaki με την τελειομανία και το πάθος σου τώρα αρχίζουν να σε αναζητούνε ολο και περισσότερο οι hard core fans,απο την άλλη εκτός τις δυσκολίας και της πρόκλησης ( που σχεδόν δεν υπάρχει) μειώθηκε και η διάρκεια του ισως σαν λογικό επακόλουθο σχεδόν στο μισό !
  Μωρέ καλά έκανε το IGN και το χαντάκωσε, εαν μιλάμε καθαρά για Ninja gaiden τίτλο πάντα.
  Τώρα σαν παιχνίδι Action,και αν κριθεί χωρίς τον "τίτλο του" το βλέπω απλά μέτριο.

 • namnoc00 namnoc00 03 Απριλίου 2012  | 18:25

  @machine gum θεούλης.
  αγορά ούτε στα 10ε. στο πάτο κ ακόμα πιο χαμηλά.

 • MIXALIS 13 MIXALIS 13 03 Απριλίου 2012  | 18:14

  Αγορα στα 15 ευρο.

 • Machine_Gum Machine_Gum 03 Απριλίου 2012  | 17:36

  Οπως ειπε κ ο φιλος Ryu εχει πολυ πλακα που ο κυριος Hayashi εκανε κ κριτικη στα NG2 και Bayonetta μιλωντας για ξεπερασμενη νοοτροπια κ design...οτι κ να πω ειναι λιγο βασικα οταν βέπω σε review Ninja Gaiden παιχνιδιου συγκρισεις με Dynasty Warriors, ελλειψη οπλων / κινησεων και πλοκλησης.

  Πραγματικα ευχομαι το παιχνιδι να πατωσει, να γυρισει ο κυριος Hayashi στην τρυπα του κ να αναλαβει καποιος αλλος το franchise απο εδω κ περα μηπως κ η σειρα βρει ξανα τον δρομο της...παλι καλα που βγαινει κ το MGR σε καποιους μηνες για να δουμε κατι αξιολογο στο ειδος.

 • lawgiver lawgiver 03 Απριλίου 2012  | 17:09

  Δεν εχω παιξει ποτε μου Ninja Gaiden αυτου ισως του ριξω μια ματια στη καταλληλη τιμη

 • cyprus wolf cyprus wolf 03 Απριλίου 2012  | 16:59

  εγω παλι το παιζω(το παιχνιδι για να μην παρεξηγηθω) και αν και πανευκολο μου αρεσε.οκ ειναι επαναλαμβανομενο αλλα για ενα σκ ειναι οκ

 • Safer777 Safer777 03 Απριλίου 2012  | 16:51

  Πάλι καλά που βάλανε και Multiplayer δηλαδή,ώστε να παίζεις και με κανά φίλο.