Ταυτότητα

Devil May Cry HD Collection

Devil May Cry HD Collection

Edition: N/A Genre: Action Διάθεση: CD Media
Αριθμός παικτών: 1 Ανάπτυξη: Capcom Ημ. Έκδοσης: 03/04/2012
PEGI: 16 Εκδότης: Capcom Πλατφόρμες: Xbox 360, PlayStation 3


Κλαίει... από χαρά

Η σειρά Devil May Cry δημιουργήθηκε από τον Hideki Kamiya σχεδόν... κατά λάθος, καθώς η ανάπτυξη του πρώτου παιχνιδιού της σειράς άρχισε ως Resident Evil, αλλά οι πολλές αλλαγές στους μηχανισμούς είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου franchise, το οποίο με τη σειρά του ξεκίνησε ένα νέο sub-genre. Το πρώτο Devil May Cry δημιούργησε μία σχολή από μόνο του και ενέπνευσε τη δημιουργία σειρών όπως τα God of War και Ninja Gaiden. Εν έτει 2012, η Capcom αποφάσισε την κυκλοφορία μίας έκδοσης που περιλαμβάνει τα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς, με σαφώς αναβαθμισμένο, HD οπτικό τομέα.

Η εργασία της Capcom στον τεχνικό τομέα είναι πάρα πολύ καλή και στα τρία παιχνίδια της σειράς. Τα CGI βεβαίως είναι σε χαμηλή ανάλυση, αλλά κατά τη διάρκεια του gameplay το αποτέλεσμα, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, του οποίου η ηλικία έχει ξεπεράσει τα 10 χρόνια, είναι πολύ καλύτερη από ότι θα περιμέναμε. Τεχνικά, η συλλογή Devil May Cry είναι αρτιότατη και το αν πρέπει να επενδύσουν οι φίλοι της σειράς σε αυτήν ή όχι είναι περισσότερο υποκειμενικό και συναισθηματικό ζήτημα. Όμως, έχει λόγο ύπαρξης η συλλογή Devil May Cry; Και τι μπορούν να προσφέρουν τα τρία πρώτα παιχνίδια της σειράς σε έναν σύγχρονο παίκτη; Ας εξετάσουμε τα παιχνίδια ένα-ένα.

Devil May Cry 1

DMC_HD_screen_01-thumb.jpgΤο πρώτο Devil May Cry είναι μακράν το καλύτερο παιχνίδι της σειράς και δεν είναι τυχαίο ότι είναι το μόνο που δημιουργήθηκε από τον Kamiya. Οι βελτιώσεις στον οπτικό τομέα είναι πολύ μεγάλες σε σχέση με το πρωτότυπο και ακόμα και 11 χρόνια μετά παραμένει πανέμορφο εξ αιτίας του art direction του. Τα textures του παιχνιδιού είναι σημαντικώς αναβαθμισμένα και ακόμα και το animation δεν δείχνει τόσο ξεπερασμένο όσο περιμέναμε. Τηρουμένων των αναλογιών, ο οπτικός τομέας του πρώτου παιχνιδιού της σειράς είναι πολύ καλός, αλλά η πραγματική έκπληξη έρχεται από το περιεχόμενο του παιχνιδιού, που εκτός ίσως από το σύστημα μάχης, δεν έχει γεράσει καθόλου.

Για όσους δεν το έχουν παίξει, το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου Devil May Cry εξελίσσεται σε ένα κάστρο. Η κληρονομιά του Resident Evil είναι εμφανής τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στο γενικότερο σχεδιασμό του παιχνιδιού. Το Devil May Cry 1 δεν είναι τρομακτικό, αλλά διαθέτει βαριά ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε γοτθικό b-movie. Υπάρχει backtracking και γρίφοι που μας ζητούν να βρούμε τα αντικείμενα που ταιριάζουν στις διάφορες πόρτες για να συνεχίσουμε -όπως δηλαδή και στα Resident Evil.

DMC_HD_screen_10-thumb.jpgΑλλά αυτά τα "old school" χαρακτηριστικά δεν υπομονεύουν ούτε στο ελάχιστο την ποιότητα του παιχνιδιού ακόμα και σήμερα. Το πρώτο Devil May Cry έχει τη καλύτερη ροή, τα καλύτερα set pieces, τα καλύτερα bosses και την καλύτερη κλιμάκωση στη σειρά. Μάλιστα, ο σχεδιασμός των χώρων εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα, καθώς τα dungeons έχουν αρκετή προσωπικότητα και ανομοιογένεια ώστε να κάνουν πολύ εύκολη την περιήγηση των παικτών, χωρίς να μπερδεύονται. Επιπλέον, ο χάρτης είναι πολύ κατατοπιστικός, αν και χρειάζεται ελάχιστα.

Το Devil May Cry χωρίζεται σε μικρά chapters, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν τα save points και τα σημεία που μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις δυνατότητες του Dante. Το σύστημα μάχης, όπως είναι φυσικό, έχει ξεπεραστεί από τις συνέχειες του παιχνιδιού, αλλά παραμένει καλύτερο από πολλά σύγχρονα παιχνίδια του είδους. Αξίζει να τονίσουμε ότι στο βαθμό δυσκολίας "normal" το Devil May Cry είναι δύσκολο και το γεγονός ότι μπορούμε να συνεχίσουμε από το ίδιο checkpoint μόνο αν χρησιμοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, κάνει τα πράγματα δυσκολότερα. Το "easy", από την άλλη πλευρά, είναι σαφώς ευκολότερο και διαθέτει αυτοματοποιημένο χειρισμό και combos.

DMC_HD_screen_03-thumb.jpgΗ σχεδόν χαοτική διαφορά ανάμεσα σε easy και normal (δεν μπορούμε να αλλάξουμε δυσκολία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού) είναι ουσιαστικά το μόνο σημείο που μπορεί να ενοχλήσει όσους πιάνουν για πρώτη φορά το παιχνίδι και προσπαθούν να βρουν ποιος είναι ο κατάλληλος βαθμός δυσκολίας για αυτούς. Σε κάθε περίπτωση, το Devil May Cry ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του όταν κυκλοφόρησε και παραμένει σπουδαίο ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα. Δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε πως αποτελεί από μόνο του σημαντικό λόγο αγοράς της Devil May Cry Collection, μιας και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα και καλύτερα παιχνίδια που μπορεί να παίξει ένας φίλος του είδους.

Η αναλογία δράσης, εξερεύνησης και γρίφων είναι άψογη και υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον έως το τέλος. Μάλιστα, πιστεύουμε ότι το Devil May Cry είναι από τα παιχνίδια που "πρέπει" να παίξουν όλοι, όχι για εγκυκλοπαιδικούς λόγους ή για τη σπουδαιότητά του, αλλά για την εμπειρία που μπορεί να προσφέρει.

{PAGE_BREAK}

Devil May Cry 2

Το δεύτερο Devil May Cry ήρθε από μία διαφορετική ομάδα ανάπτυξης και αποτέλεσε μεγάλη απογοήτευση την εποχή που κυκλοφόρησε. Έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τον Dante ή την Lucia, που θεωρητικά έχουν διαφορετικά campaigns. Ουσιαστικά, με τη Lucia παίζουμε τα ίδια επίπεδα ανάποδα, σε μία προσπάθεια τεχνητής αύξησης της διάρκειας, αν και υπάρχουν και ορισμένα αποκλειστικά επίπεδα για αυτήν. Το Devil May Cry 2 είναι το πιο εύκολο παιχνίδι της σειράς. Το σύστημα μάχης είναι βελτιωμένο και με περισσότερα "ακροβατικά", αλλά η ατμόσφαιρα του πρώτου παιχνιδιού έχει εξαφανιστεί, ενώ η δομή και η ροή του είναι σαφώς υποδεέστερη.

Τα περιβάλλοντα είναι πιο ανοικτά, αλλά απρόσωπα και το level design είναι πολύ χειρότερο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αφού πολλές φορές χρειάστηκε να κάνουμε άσκοπες βόλτες σε ομοιόμορφα περιβάλλοντα μιας και ο χάρτης δεν βοηθάει. Καλά σημεία και ευφάνταστα bosses υπάρχουν, όπως και αρκετά κακοφτιαγμένα και βαρετά σημεία.

DMC_HD_screen_04-thumb.jpgΠαρ ’ότι κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι της σειράς, αν αφήσουμε έξω το σύστημα μάχης, το DMC 2 είναι σαφέστατα πιο παρωχημένο σχεδιαστικά και αρκετά βήματα πίσω από το αριστούργημα του Kamiya. Εν τέλει, είναι ένα μέτριο παιχνίδι δράσης με αρκετές καλές στιγμές, που όμως δεν είναι αρκετές για να πείσουν ένα ένα φίλο του είδους να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του εν έτει 2012. Ο τεχνικός τομέας είναι καλός, αν και το art direction δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο στα άλλα δύο παιχνίδια της σειράς.

Devil May Cry 3

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς είναι το πιο εξελιγμένο τόσο τεχνολογικά όσο και από πλευράς gameplay. Η έκδοση του παιχνιδιού που συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή είναι η "Special", η οποία προσθέτει τον Vegil ως επιλέξιμο χαρακτήρα αν τελειώσουμε μία φορά το παιχνίδι. Η Special Edition, επίσης, προσφέρει πιο ισορροπημένο βαθμό δυσκολίας και ορισμένα επιπλέον χαρακτηριστικά σε σχέση με το πρωτότυπο.

DMC_HD_screen_02-thumb.jpg Το gameplay του τρίτου παιχνιδιού της σειράς είναι σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με τους προκατόχους του και προσθέτει αρχικά τέσσερα και στη συνέχεια ακόμα δύο διαφορετικά στυλ μάχης, τα οποία επηρεάζουν τις διαθέσιμες κινήσεις του ήρωά μας. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα το σύστημα μάχης δεν μπορεί να εντυπωσιάσει στο βαθμό που το έκανε όταν κυκλοφόρησε το DMC3, καθώς έχει μεσολαβήσει ένα ανώτερο -σε αυτόν τον τομέα- Devil May Cry 4 -που διέθετε τον πληρέστερο Dante από πλευράς κινήσεων/gameplay, αλλά και το Bayonetta. Ωστόσο, το σύστημα μάχης του DMC 3 ξεπερνάει εύκολα τα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια του είδους και είναι άκρως διασκεδαστικό.

Από την πλευρά της παρουσίασης, αν το πρώτο Devil May Cry θυμίζει αισθητικά ένα γοτθικό b-movie, το τρίτο μέλος της σειράς είναι σίγουρα ένα blockbuster. Ο Dante, τώρα μικρότερος σε ηλικία, γίνεται ένας "cool" χαρακτήρας, που παρουσιάζεται σχεδόν σαν υπερ-ήρωας. Τα άρτια σκηνοθετημένα cut-scenes του παιχνιδιού επικεντρώνονται στην "over the top" δράση, που υπογραμμίζουν τις ικανότητες και το ιδιαίτερο στυλ του Dante. Η ατμόσφαιρα του πρώτου παιχνιδιού της σειράς έχει εξαφανιστεί εντελώς και η ιστορία δεν είναι ακριβώς οσκαρικών προδιαγραφών, αλλά το DMC 3 μπορεί να κρατήσει εύκολα το ενδιαφέρον.

Το backtracking είναι αρκετό και σε επίπεδο σχεδιασμού και γενικότερα ροής εκτιμούμε ότι το DMC3 είναι υποδεέστερο του πρώτου τίτλου, αλλά σίγουρα παραμένει διασκεδαστικό. Υπάρχει αρκετή ποικιλία, αλλά δυστυχώς και πολύς χαμένος χρόνος με άσκοπες περιπλανήσεις και respawn που ενίοτε ενοχλεί. Τεχνικά, η εργασία που έχει γίνει είναι και εδώ πολύ καλή και αναδεικνύεται από το ποικίλο art direction του παιχνιδιού. Όμως, πολλές φορές όταν μπαίνουμε σε μία νέα περιοχή υπάρχει στιγμιαία πτώση στο frame rate, κάτι που, ωστόσο, δε συμβαίνει ποτέ εκεί που μετράει περισσότερο, κατά τη διάρκεια των μαχών. Τελικά, το Devil May Cry 3 δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά ένα παιχνίδι που οι φίλοι του είδους θα ευχαριστηθούν και παραμένει διασκεδαστικό ακόμα και σήμερα.

Συμπεράσματα

DMC_HD_screen_06-thumb.jpgΗ Devil May Cry HD Collection είναι μία άρτια τεχνικά συλλογή, που πραγματικά έχει λόγο ύπαρξης. Κατά τη γνώμη μας, το πρώτο Devil May Cry από μόνο του είναι ο λόγος αγοράς του πακέτου, μιας και έντεκα χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του, συνεχίζει να εντυπωσιάζει και πιστεύουμε ότι θα κάνει μεγάλη εντύπωση σε όσους το παίξουν για πρώτη φορά. Το Devil May Cry 2, αν και συμπαθητικό, εν έτει 2012 δεν έχει κάτι να προσφέρει, ενώ το Devil May Cry 3 -χωρίς να πλησιάζει το πρώτο παιχνίδι της σειράς- είναι ένας τίτλος που θα ευχαριστηθούν όσοι επιλέξουν να ασχοληθούν μαζί του.

Για όσους έχουν ασχοληθεί ήδη με τη σειρά στο παρελθόν, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι, τεχνικά, το πακέτο της Capcom αποδείχτηκε ανώτερο των προσδοκιών μας. Και για την εν λόγω μερίδα παικτών, η απόκτηση του πακέτου είναι περισσότερο μια συναισθηματική απόφαση, μιας και σε επίπεδο περιεχομένου δεν υπάρχει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Βέβαια, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι -ευτυχώς- δεν υπάρχουν προβλήματα τεχνικής φύσης που να υποβαθμίζουν την ποιότητα της συλλογής.

Εν κατακλείδι, η Devil May Cry HD Collection είναι μία πολύ καλή συλλογή και μία καλή ευκαιρία να ασχοληθεί κάποιος με μία πολύ σημαντική σειρά, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο σύγχρονο gaming,

Νίκος Καβακλής

Θετικά

 • Σημαντικές οπτικές βελτιώσεις σε μία άρτια -τεχνικά- συλλογή
 • Το πρώτο Devil May Cry παραμένει σπουδαίο
 • Το Devil Μay Cry 3, αν και υποδεέστερο του πρώτου, είναι ένα παιχνίδι που θα ευχαριστηθούν οι φίλοι του είδους

Αρνητικά

 • Το Devil May Cry 2 δεν έχει τίποτα να προσφέρει στους σύγχρονους gamers

Βαθμολογία

Σχόλια Χρηστών (52 σχόλια)
 • kostasfil kostasfil 07 Απριλίου 2012  | 15:11

  Θυμαμαι το dmc1 και το ποσο μου ειχε αρεσει...Θυμαμαι επισης την δυσκολια του, οτι οντως το normal ηταν hard.Θυμαμαι τα boss του, τα γοτθικα τοπια του,τις μαριονετες αντιπαλους που σε ηταν οχι τρομαχτικες αλλα ενοχλητικες! Και μετα θυμαμαι τα δαιμονισμενα τανκς του dmc2 και τα "κακα" ελικοπτερα και πως καταστρεφεις ενα sequel που θα μπορουσε να απογειωσει την σειρα...Μα τι σκεφτονταν στο dmc2?!?!?!?
  Η συλλογη παντως, οντως και μονο για το πρωτο αξιζει με 1000....

 • squall69 squall69 07 Απριλίου 2012  | 02:53

  Devil May Cry 3...FTW

 • kingeo kingeo 04 Απριλίου 2012  | 16:42

  Χαιρομαι που η Capcom εκανε σωστη δουλεια μια φορα οχι σαν την απαραδεκτη Konami που κατεστρεψε το Silent Hill.Πρωτα δεν εβαλε το 4 μεσα και μετα κατεστρεψε και τα αλλα δυο

 • NikeFerrari NikeFerrari 04 Απριλίου 2012  | 16:42

  Ωραία. Αφού έγινε καλή μεταφορά και αφού έχω να τα παίξω απο την εποχή τους, θα αδράξω την ευκαιρία κάποια στιγμή το 360.

 • CreatureFear CreatureFear 04 Απριλίου 2012  | 16:18

  To 3o μέρος κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντως είναι ψιλοεπικό.Το 1ο είναι το καλύτερο απ'όλα,το 2ο δε νομίζω ότι μπορώ να το ξαναπαίξω,παραήταν αδιάφορο.

 • TolisDown TolisDown 04 Απριλίου 2012  | 13:45

  Δεν θα πω μπράβο γιατί κρατάω κακία στην Capcom. Αντε γιατι!

 • Spawn16 Spawn16 04 Απριλίου 2012  | 13:40

  Dante...Must buy συλλογή...

 • Topol Topol 04 Απριλίου 2012  | 08:40

  Να ενα πακετακι που αξιζει σιγουρα τα χρηματα του.Οσοι πιστοι προσελθετε.

 • Tseliamis Tseliamis 04 Απριλίου 2012  | 04:00

  Αρρωστε Δαντη... Αρρωστε!!!

 • nick nick 04 Απριλίου 2012  | 02:41

  Ακριβώς, αλλά τους αντιμετοπίζεις σε διαφορετικά set pieces ;) κ μόνο το ένα από αυτά είναι κάπως σπαστικό :P Τελός πάντων δε διαφωνώ επί τοις ουσίας

 • DarthAltair DarthAltair 04 Απριλίου 2012  | 02:28

  Νίκο σωστός έτσι όπως τα λες.Όμως να σου θυμίσω ότι το DMC 1 είχε να αντιμετωπίσεις 3 φορές 3 αφεντικά (Phantom,Zuu,Nelo Angelo); :P
  Πάντως ναι,είναι όντως τι προτιμάς.Όντως το 1 είναι πιο adventure ενώ το 3 πιο action.
  Όμως,ειδικά για τότε που βγήκε,θεωρώ πως είχαμε μεγαλύτερη έλλειψη σε action παρά σε adventure και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο μου έκανε και μεγαλύτερη εντύπωση.:)

 • teleiotis teleiotis 04 Απριλίου 2012  | 02:27

  wow Έχει το 1ο σε remake??!!! μονο αυτό, αρκεί για αγορά! ένα ταξίδι στην κόλαση παιδιά

 • Jehuty Jehuty 04 Απριλίου 2012  | 02:10

  To 1o και παλι το 1ο, Sparda ftw.

 • ellhvas ellhvas 04 Απριλίου 2012  | 00:33

  Αγορά στα 15€.Τρελαίνομαι για Devil May Cry και στο 3 είχα αφιερώσει πάμπολες ώρες(όπως και πολλά παιδιά άλλωστε).

 • king cobra83 king cobra83 04 Απριλίου 2012  | 00:32

  Επιτελους καλα νεα σε οτι αφωρα τον τεχνικο τομεα,εχω παιξει ολα τα Devil May Cry εκτος απο το δευτερο αν και δεν εχω ακουσει και τα καλιτερα λογεια γι΄αυτο γενικοτερα, παρολα αυτα θελω να το δωκιμασω και αυτη ειναι η καταλιλη ευκαιρεια αφου οπως ειπε και ο Νικος δεν εχει θεματα ο τεχνικος τομεας και θελω πολυ να δω ιδιαιτερα το πρωτο Devil May Cry στην νεα καλογιαλισμενη του οπτικη εκδωχη γιατι ειναι το αγαπιμενο μου.

 • skrapas4ever skrapas4ever 03 Απριλίου 2012  | 23:30

  Πολύ ωραίο review Nίκο.Το 1 και το 3 τα έχω στο ps2 και το 4 στο ps3 ,οπότε μακάρι να βγουν και σε ψηφιακή μορφή για να πάρω και το δύο!Το ένα εννοείται πως είναι κλάσεις πιο πάνω απο τα υπόλοιπα!

 • althegre althegre 03 Απριλίου 2012  | 23:04

  Must have για την συλλογη ενος hack n slash-lover...

 • nick nick 03 Απριλίου 2012  | 22:43

  Αντώνη (DarthAltair ) έχεις δίκιο για τα στυλ μάχης του DMC3, μπερδεύτηκα, το άλλαξα και στο κείμενο. Τα DMC1/3 δε μπορείς να τα συγκρίνεις άμεσα με το σκεπτικό ότι όσο αναπτυγμένο είναι το σύστημα μάχης του DMC 3 τόσο έχει πέσει η ποιότητα στα υπόλοιπα. Αυτό μόνο. Οπότε είναι τι ζητάει ο καθένας.Το DMC 3 είναι πολύ καλύτερο στο gameplay. Το λέω και στο κείμενο.Όμως σε όλα τα υπόλοιπα είναι χειρότερο. Ανύπαρκτη ατμόσφαιρα, θέματα ροής (θυμίζω προς στο τέλος που παλεύεις -σχεδόν-όλα τα boss με τη σειρά 2η φορά -αν δεν είναι αυτό filler, τότε τι-κ ένα σωρό σημεία που έψαχνες να βρεις που στο καλό άνοιξε η πόρτα,χειρότερος χάρτης,υποτυπώδης γρίφοι, ανύπαρκτη αίσθηση εξερεύνησης κτλ. Εντάξει είναι το τι ζητάει ο καθένας. Αν ενδιαφέρεται κυρίως για το σύστημα μάχης (που τώρα έχει πέσει από τη κορυφή) μαζί σας. Αλλά βέβαια υποκειμενικά όλα αυτά. Μόνο οι μάχες Dante/ Vergil για κάποιους είναι αρκετές, δεκτό.

 • leontokardos leontokardos 03 Απριλίου 2012  | 22:40

  με εφτιακσες σιγουρη αγορα απο τη 1 μερα

 • IronMaiden666GR IronMaiden666GR 03 Απριλίου 2012  | 22:26

  Day one για μένα...

 • songoku songoku 03 Απριλίου 2012  | 21:57

  dmc 3 για παντα!!!!!!!

 • General986 General986 03 Απριλίου 2012  | 21:39

  Τί γίνεται ρε παιδί μου, τη μία έχουν κέφια και σέβονται τους καταναλωτές με πραγματικά καλή HD μεταφορά και την άλλη απλά γυαλίζουν τους τίτλους, έτσι για να φαίνονται λίγο καλύτεροι? Μυστήριο...

 • Powell Powell 03 Απριλίου 2012  | 21:37

  Ανεστη ο καθενας με τα γουστα του δεν γινεται να αρεσουν ολα σε ολους! :)

 • mortalgod mortalgod 03 Απριλίου 2012  | 21:37

  επικη συλλογη!!!
  αν και προσωπικα θεωρω το 3, το καλυτερο της σειρας!
  απλα ο Virgil απο τους καλυτερους χαρακτηρες που εχουν βγει!!
  @anestis1988
  πως μπορεις και ΔΕΝ παιζεις τετοια παιχνιδια?
  @DarthAltair
  και λιγα λες φιλε!!

 • anestis1988 anestis1988 03 Απριλίου 2012  | 21:22

  Πώς μπορείτε και παίζετε τέτοια παιχνίδια;

 • gohan gohan 03 Απριλίου 2012  | 21:12

  Ξερουμε αν θα βγουνε ξεχωριστα το καθε παιχνιδι στο
  πσν?

 • Geo21 Geo21 03 Απριλίου 2012  | 21:09

  Τα καλα HD Remasters τα θέλουμε. Τα πρόχειρα όχι. Προς το παρόν μαζεύω λεφτά για να το πάρω.

 • DarthAltair DarthAltair 03 Απριλίου 2012  | 20:40

  Νίκο διαφωνώ στο Review σου.
  Καταρχήν τα DMC 1 & 3 δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα.
  Κατά δεύτερον το DMC 3 είναι το κορυφαίο της σειράς.
  Ακολουθούν μικρά spoilers:
  Για αρχή σου δίνει 4 (όχι 3) διαφορετικά στυλ (gunslinger,swordmaster,trickster,royal guard) πολλά όπλα ,απίστευτα Bosses (οι μάχες ενάντια σε Vergil,Nevan & Beowulf ξεχωρίζουν),over the top σκηνοθεσία και ποζεριά.Σε ποιον άλλο τίτλο μπορείς να πηδήσεις πάνω στον αντίπαλο και να σερφάρεις πάνω στο σώμα του πυροβολώντας τους εχθρούς σε real time χωρίς QTE και βλακείες;Και αν όλα αυτά δε φτάνουν,στο τέλος του τίτλου (δε θυμάμαι αν είναι από την αρχή) μπορείς να παίξεις με τον Vergil που χρησιμοποιεί το Dark Slayer στυλ,αλλάζει όλο το παιχνίδι και προσφέρει επιπλέον τρόπους αντιμετώπισης.Για να μην μιλήσουμε για τα διαθέσιμα όπλα;Σπαθί θες;Πάρε Rebellion.Θες κάτι σε στυλ Ifrit όπως στο 1;Τσίμπα το Beowulf.Προτιμάς Dual Wield;Πάρε Agni & Rudra.Θες κάτι πιο γρήγορο;Το Cerberus είναι για σένα.Θες το πιο ποζέρικο όπλο ever;Πάρε Nevan.

 • gsmaggiore gsmaggiore 03 Απριλίου 2012  | 20:38

  Ήταν αναμενόμενο από τα διάφορα footages που είχαν διαρρεύσει ότι θα είναι καλή περίπτωση η συλλογή αυτή.

  Από εμένα θα παιχτεί κάπου στο καλοκαίρι, ψηλά στο χωριό για να μεγιστοποιηθεί η retro αίσθηση. :lol:

  Θα συμφωνήσω επίσης απόλυτα στο ότι το 4 είχε τον πιο πλήρη ever Dante. Θυμάμαι που με το που έφτασα σ'αυτό το σημείο αναρωτιόμουνα γιατί δεν ξεκίνησαν το παιχνίδι μ'αυτόν και ας πήγαινε εναλλάξ με τον Nero στην πορεία. Εν πάσει περιπτώσει, το control scheme του ήταν η λογική εξέλιξη του 3 και απλά απίστευτο/ανεπανάληπτο για μένα.

 • KILL DOG KILL DOG 03 Απριλίου 2012  | 20:36

  @lionheart87 :) πραγματικά θεικό σχόλιο